تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

rezaei.sp

عضو جدید
درود
دوستان تو اینگونه سوالات که fet به شکل زیر هست تشخیص پایه های fet به چه صورت هست ؟؟ مشاهده پیوست 184593
عرفان جون سلام.
چوب کاری میفرمائید ؟ ما که باید پیش شما درس پس بدیم . حتما این سوال ساده رو پرسیدی که نکته به من یاد بدی !؟:D
تو فت نوع N-Channel جریان از درین به سورس جاری میشه . تو این مدار ، منبع 15 ولتی از یه طرف و فلش امیتر ترانزیستور از طرف دیگه نشون میده که جریان از بالا به پائین جاری میشه .
به همین علت پایه بالایی میشه درین و پائینی میشه سورس .

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
عرفان جون سلام.
چوب کاری میفرمائید ؟ ما که باید پیش شما درس پس بدیم . حتما این سوال ساده رو پرسیدی که نکته به من یاد بدی !؟:D
تو فت نوع N-Channel جریان از درین به سورس جاری میشه . تو این مدار ، منبع 15 ولتی از یه طرف و فلش امیتر ترانزیستور از طرف دیگه نشون میده که جریان از بالا به پائین جاری میشه .
به همین علت پایه بالایی میشه درین و پائینی میشه سورس .

درود
هی یادم میره این نکته رو :biggrin:

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
درود
هی یادم میره این نکته رو :biggrin:
سلام
این نکته رو هم در نظر داشته باشین که اگه ولتاژ درین یا سورس متغیر بود(به صورت بازه ای) تو NPN درین بیشترین ولتاژ رو داره(پایه ای که ولتاژ روش بیشتره میشه درین) و سورس کمترین
تست سوم 88-89 رو مطالعه بفرمایین

rezaei.sp

عضو جدید
سلام دوستان.
مدار زیر یه بافره . با یه راه حل ساده میگیم ولتاژ + برابر Vin هست ، پس ولتاژ منفی هم برابر Vin میشه و خروجی هم برابر Vin میشه . اما راه حل دقیق چیه ؟ چطور اینو حساب کرده ؟
از kvl بدست میاد یا یه قانون دیگه داره ؟
20131215_003.jpg

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان.
مدار زیر یه بافره . با یه راه حل ساده میگیم ولتاژ + برابر Vin هست ، پس ولتاژ منفی هم برابر Vin میشه و خروجی هم برابر Vin میشه . اما راه حل دقیق چیه ؟ چطور اینو حساب کرده ؟
مشاهده پیوست 185012
سلام رضایی جون.
تو یه اپ امپ با گین A توی سمت ورودی مقاومت بی نهایت داریم اما تو خروجی یه منبع ولتاژ وابسته ی AV قرار میگیره.
(اپ امپ ایده آل گین بی نهایت داره،اما اپ امپ واقعی نه)

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان.
مشاهده پیوست 185012
شکلشم اینه.فقط به پایه های مپبت و منفی توجه ویژه کن.تو سوالی که گذاشتی Ri بی نهایته
REZAEI.jpg

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
دوستان تست 14 سال 83 تفاضلی صفحه 335 اسلام پناه

100_8457.jpg

همین سوال تو کتاب دانشگاه تهران جلد 2 - صفحه 1444 سوال 87

100_8456.jpg

هم گزینه ها متفاوته هم گزینه ی صحیح

تو کتاب ناصح ( صفحه 243 مثال 53 ) هم مثل اسلام پناه هست صورت سوال و جوابش .

کدوما درسته ؟؟

890031156

کاربر ممتاز
درود
دوستان تست 14 سال 83 تفاضلی صفحه 335 اسلام پناه

مشاهده پیوست 185567

همین سوال تو کتاب دانشگاه تهران جلد 2 - صفحه 1444 سوال 87

مشاهده پیوست 185568

هم گزینه ها متفاوته هم گزینه ی صحیح

تو کتاب ناصح ( صفحه 243 مثال 53 ) هم مثل اسلام پناه هست صورت سوال و جوابش .

کدوما درسته ؟؟
سلام
حل کتاب دانشگاه تهران رو نگاه کردم اشتباه حل کرده
تو تفاضلی نیم مدار کشیده ولی vo رو تقسیم برا 2 نکرده!
جوابش همون حدودای 65 اینا میاد( ارلی چون بزرگ بود موازی نکردم بدون ارلی 66 میاد که همون موازی هارو بگیریم میاد 65)
گزینه ها رو هم که خودت دو سه تا گزینه بنویس!!!

ramtin_amoiee

عضو جدید
سلام
حل کتاب دانشگاه تهران رو نگاه کردم اشتباه حل کرده
تو تفاضلی نیم مدار کشیده ولی vo رو تقسیم برا 2 نکرده!
جوابش همون حدودای 65 اینا میاد( ارلی چون بزرگ بود موازی نکردم بدون ارلی 66 میاد که همون موازی هارو بگیریم میاد 65)
گزینه ها رو هم که خودت دو سه تا گزینه بنویس!!!

اي بابا پس ما به چه كتاب الكترونيكي بايد اعتماد كنيم؟، حالا شما الكترونيكتون خوبه، من كه ضعيفم از كجا بايد مي فهميدم كي درست گفته كي غلط!!!
چرا يه كتاب خوب الكترونيك تو بازار نيست!!! اينم از كتاب دانشگاه تهران كه تو هر سايتي يه غلط از توش در آورده!!!
امكانش هست راهنمايي بفرماييد تو اين زمان باقيمانده تا كنكور بهترين راه براي افزايش سرعت العمل تست زني تو الك چيه؟؟؟

ramtin_amoiee

عضو جدید
دوستان من يه نگراني دارم ..اونم اينكه سال گذشته كه تقريباً پنج تا سئوال از فِت ها اومده و من روش سرمايه گذاري كردم حسابي ... حالا اگه از فت ها نيايد و از مبحث ديگه اينقد سئوال بيايد چي؟؟؟؟:(:(:(

rezaei.sp

عضو جدید
دوستان من يه نگراني دارم ..اونم اينكه سال گذشته كه تقريباً پنج تا سئوال از فِت ها اومده و من روش سرمايه گذاري كردم حسابي ... حالا اگه از فت ها نيايد و از مبحث ديگه اينقد سئوال بيايد چي؟؟؟؟:(:(:(
رامتین جان سلام.
بودجه بندی سوالات رو یه نگاه بنداز . با توجه به همون بخون دیگه . از فت 2 تا سوال اومده بوده سال پیش . بقیه هم یا فیدبکه یا مدارات دیگه . تو مدارات مختلف حتما از فت سوال میکنند دیگه .

ramtin_amoiee

عضو جدید
رامتین جان سلام.
بودجه بندی سوالات رو یه نگاه بنداز . با توجه به همون بخون دیگه . از فت 2 تا سوال اومده بوده سال پیش . بقیه هم یا فیدبکه یا مدارات دیگه . تو مدارات مختلف حتما از فت سوال میکنند دیگه .

بودجه بندي و نيگا كردم تو چند تا سايت زده بودن سه سوال به صورت مستقيم، اخه مشكله من اينه كه درسنامه ي الك خوب بلدم ولي نمي تونم تست بزنم

890031156

کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز
در حالت ac و پیدا کردن گین میشه بفرمایید چه فرقی هست بین bjt و fet؟
منطورم اینه که اگه فت رو خوندین خود بخود bjt و mos رو هم خوندین
در مورد تست و حواب صحیح بیشتر به کلید سازمان سنجش تکیه کنین هرچند که اونام مشکل دارن گه گاهی!
به نظر من درست حل کنین و روشتون صحیح باشه از هر حلی بهتره
بیس و پایه رو بخونین و روش درست و سریع رو پیدا کنین با تمرین زیاد
حالا هر سوالی باشه میتونین بزنین اگه مشکل داشته باشه سوال برا همه یکیه و تنها شما نیستین

fatimakhanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
لطفا بهره ی تفاضلی این مدار رو برام حساب میکنید؟ترانزیستور ها مشابه نیستند

gm1,gm2.gm3.gm4,... , ro1..1o2... همه ی پارامتر ها رو داریم لطفا برامپارامتری حلش کنید
مرسی:smile:

http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186018&d=1387565617

پیوست ها

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    21.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Joe_Bel

کاربر ممتاز
لطفا بهره ی تفاضلی این مدار رو برام حساب میکنید؟ترانزیستور ها مشابه نیستند

gm1,gm2.gm3.gm4,... , ro1..1o2... همه ی پارامتر ها رو داریم لطفا برامپارامتری حلش کنید
مرسی:smile:
مشاهده پیوست 186018

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام آقا یوسف
مرسی اما منظورم این نبود:smile:
شما اینو از کدوم کتاب گذاشتین؟
سوال من اینه که این مدل بار فعال هست یا با مقاومت ای دیده شده حل میشه
مشکل همهون مدار بالای هسنت که بهش می گن

من اینو داخل یک PDF داشتم کتاب نیست
خب ...
حل مسله با مقاومت خیلی راحته
کافیه نیم مدارش کنید
RO=gm6ro6ro8//gm4ro4ro2
Av=gm1RO

890031156

کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان
یه سوالی دارم
برا خاموشی ترانزیستور mos مگه شرط لازم و کافی کوچک بودن ولتاژ گیت سورس از ولتاژ تری شولد نیست؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان
یه سوالی دارم
برا خاموشی ترانزیستور mos مگه شرط لازم و کافی کوچک بودن ولتاژ گیت سورس از ولتاژ تری شولد نیست؟
تا جایی که من میدونم آره همینطور هست

Armin-Z

کاربر ممتاز
منم میدونم ولی تو بعضی حل ها زدن که ولتاژ درین سورس باید صفر شه
آها فهمیدم، اونجا ترانزیستور تو ناحیه ترایود ه و مرز جاییه که پایه هاش عوض میشن یعنی سورس به درین و درین به سورس تغییر میکنه با یه ذره بالا پایین شدن
تو اون نقطه در واقع ترانزیستور خاموش نیست فقط جریانش صفر هست، دقیقا مثه ساعت شنی که داریم برش میگردونیم لحظه ای که افقی میشه یه لحظه جریان ریختن شنها 0 میشه

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
آها فهمیدم، اونجا ترانزیستور تو ناحیه ترایود ه و مرز جاییه که پایه هاش عوض میشن یعنی سورس به درین و درین به سورس تغییر میکنه با یه ذره بالا پایین شدن
تو اون نقطه در واقع ترانزیستور خاموش نیست فقط جریانش صفر هست، دقیقا مثه ساعت شنی که داریم برش میگردونیم لحظه ای که افقی میشه یه لحظه جریان ریختن شنها 0 میشه

در تأیید حرف های دوست عزیزمون armin باید بگم که همون طوری که از اسم mosfet معلوم هستش این ترانزیستور یک ترانزیستور اثر میدانی با عایق اکسید فلزی هستش.یعنی اینکه میدان ورودی که از پایه گیت به ترانزیستور اعمال میشه عملکرد ترانزیستور رو کنترل میکنه.به عبارتی اگر این میدان برقرار نباشه ترانزیستور نمیتونه کار کنه حتی اگر بین درین و سورس ولتاژی برقرار باشه و یا حتی اگر جریان بسیار کمی بین این دو پایه برقرار باشه.پس شرط آتش کردن ترانزیستور ( روشن کردن ) اینه که اختلاف ولتاژ بین گیت سورس و ولتاژ آستانه ( تریشولد ) بزرگتر از صفر باشه (در نوع npn). این روشن کردن به معنی این هستش که شما پس از این روشن شدن میتونید جریانی برقرار کنید بین پایه های درین و سورس از طریق اعمال ولتاژ بین درین - سورس. حالا فرض کنیم ولتاژی به گیت اعمال نشه یا اختلاف ولتاژ گیت-سورس و ولتاژ آستانه کوچکتر از صفر باشه.. چه اتفاقی میفته ؟! شما هرچه قدر هم ولتاژ بین سورس-درین بزارید باز هم جریان برقرار نمیشه بین درین و سورس.البته برقرار میشه ولی اون جریان چیزی مثل جریان شکست ( در حالت معکوس) هستش.چونکه شما باید ولتاژ درین - سورس رو خیلی ببرید بالا تا جریان محسوسی برقرار بشه و این ولتاژ یقیناً از ولتاژ قابل تحمل ترانزیستور در حالت مستقیم بیشتر هستش که باعث میشه جریانی از ترانزیستور عبور کنه و همون جریان باعث سوختن ترانزیستور بشه.
در ضمن تمام این مطالب رو میتونید از روی مشخصه خروجی ( نمودار iD-vDS) برداشت کنید. به ازای VGS=0 نمودار در کف ( پایین) ربع اوِّل قرار داره که مشاهده میکنید با افزایش ولتاژ درین سورس نمودار با شیب خیلی خیلی نزدیک به صفر به سمت جلو پیش میره و همچنان جریان برابر صفر میمونه.

Joe_Bel

کاربر ممتاز
داشتم فصل 5 سیموس رضوی رو میخونم که احساس کردم این سوال کنکوری و به درد بخور باشه...

Joe_Bel

کاربر ممتاز
در تأیید حرف های دوست عزیزمون armin باید بگم که همون طوری که از اسم mosfet معلوم هستش این ترانزیستور یک ترانزیستور اثر میدانی با عایق اکسید فلزی هستش.یعنی اینکه میدان ورودی که از پایه گیت به ترانزیستور اعمال میشه عملکرد ترانزیستور رو کنترل میکنه.به عبارتی اگر این میدان برقرار نباشه ترانزیستور نمیتونه کار کنه حتی اگر بین درین و سورس ولتاژی برقرار باشه و یا حتی اگر جریان بسیار کمی بین این دو پایه برقرار باشه.پس شرط آتش کردن ترانزیستور ( روشن کردن ) اینه که اختلاف ولتاژ بین گیت سورس و ولتاژ آستانه ( تریشولد ) بزرگتر از صفر باشه (در نوع npn). این روشن کردن به معنی این هستش که شما پس از این روشن شدن میتونید جریانی برقرار کنید بین پایه های درین و سورس از طریق اعمال ولتاژ بین درین - سورس. حالا فرض کنیم ولتاژی به گیت اعمال نشه یا اختلاف ولتاژ گیت-سورس و ولتاژ آستانه کوچکتر از صفر باشه.. چه اتفاقی میفته ؟! شما هرچه قدر هم ولتاژ بین سورس-درین بزارید باز هم جریان برقرار نمیشه بین درین و سورس.البته برقرار میشه ولی اون جریان چیزی مثل جریان شکست ( در حالت معکوس) هستش.چونکه شما باید ولتاژ درین - سورس رو خیلی ببرید بالا تا جریان محسوسی برقرار بشه و این ولتاژ یقیناً از ولتاژ قابل تحمل ترانزیستور در حالت مستقیم بیشتر هستش که باعث میشه جریانی از ترانزیستور عبور کنه و همون جریان باعث سوختن ترانزیستور بشه.
در ضمن تمام این مطالب رو میتونید از روی مشخصه خروجی ( نمودار iD-vDS) برداشت کنید. به ازای VGS=0 نمودار در کف ( پایین) ربع اوِّل قرار داره که مشاهده میکنید با افزایش ولتاژ درین سورس نمودار با شیب خیلی خیلی نزدیک به صفر به سمت جلو پیش میره و همچنان جریان برابر صفر میمونه.

بله همین طور است قرمز به ازای VGS=0 هست و به ترتیب به ازای 1 و 2 و ...

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
داشتم فصل 5 سیموس رضوی رو میخونم که احساس کردم این سوال کنکوری و به درد بخور باشه...

در شکل ب که تقویت کننده تفاضلی با بار فعال هستش که تحلیلش خیلی رند و سر راشته و هم در مد تفاضلی و هم در مد حالت مشترک بهره ها حساب میشه. شکل الف هم تقویت کننده تفاضلی هستش با این تفاوت که مقاومت R1 با مقاومت درین - سورس (ro) ماسفت 1 برای محاسبه بهره - مقاومت خروجی و ... موازی میشه. سورس ها هم اتصال کوتاه مجازی هستند و دیگه.... از دو نیم مدار تفاضلی هم میتونیم برای محاسبه بهره استفاده کنیم.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بله همین طور است قرمز به ازای VGS=0 هست و به ترتیب به ازای 1 و 2 و ...

راضی به زحمت نبودیم :) بله کاملاً همینه.نرم افزارش شبیه اورکده یه ذره... ولی مولتی سیم که نیست... پروتئوس هم نیست... پروتل ام که اصلاً اینجوری نیست... Circuit maker هم میتونه باشه... چیه نرم افزارش ؟!

Joe_Bel

کاربر ممتاز
راضی به زحمت نبودیم :) بله کاملاً همینه.نرم افزارش شبیه اورکده یه ذره... ولی مولتی سیم که نیست... پروتئوس هم نیست... پروتل ام که اصلاً اینجوری نیست... Circuit maker هم میتونه باشه... چیه نرم افزارش ؟!
CADENCE
از هموشون بهتر جواب میده البته کار کردن باهاش خیلی درد سر اما خوب دقت واقعی داره
باهاش میتونی شبیه سازی کنی بعد لی اوت بکشی ببرید آی سی شو برایت بسازند
دیگه رفتی ارشد ان شالله با این نرم افزار سرو کار دار داری

بالا