اینم مختصز و مفید اونچیزی که ذهنم قد داد
مشاهده پیوست 204332
اگه بخایم لقمه رو کمتر دور سرمون بگردونیم این طوری میشه
مشاهده پیوست 204333
آفرین... دیدی... حالا بگو ما که نمیتونیم
اینم مختصز و مفید اونچیزی که ذهنم قد داد
مشاهده پیوست 204332
اگه بخایم لقمه رو کمتر دور سرمون بگردونیم این طوری میشه
مشاهده پیوست 204333
میشه 5.47؟
اینو قبل دیدن پستش فرستادماوهوم... شادی جواب داد
اینو قبل دیدن پستش فرستادم
مجبور شدم آخرش دستت به خطکش ببرم!!![]()
حتما منظورتون این بوده که روی هر کدام از این کارتها یک عدد نوشته شده دیگه؟سوال هوش:
سه کارت روی میز گذاشته شده است. "" روی هر کدام از این کارت ها سه عدی نوشته شده است که با 2 کارت دیگر فرق دارد ""
لم بازی :
"در هر دور از بازی هر نفر کارتی را بر می دارد و به اندازه ی عددی که روی آن کارت است مهره دریافت می کند."
در ضمن جزو قوانین بازی است که بازیکن ها لااقل 2 دور لم را اجرا کنند.
پس از چند دور بازی کردن حوصله این سه نفر از این بازی مهیج(!) سر می رود و تصمیم به شمارش مهره ها می کنند.
اگر به شما بگویند نفر A در پایان بازی 20 مهره و نفرB هم10 مهره و C هم 9 مهره جمع کرده و این نکته را هم بدانید در آخرین باری که لم اجرا شده B کارتی را برداشته که عدد آن از همه بزرگتر است مشخص کنید روی هر کدام از سه کارت چه عددی نوشته شده و این که در هر دور هر کس چه امتیازی گرفته است؟
مسابقه شماره 12
سوال هوش:
سه کارت روی میز گذاشته شده است. "" روی هر کدام از این کارت ها سه عدی نوشته شده است که با 2 کارت دیگر فرق دارد ""لم بازی :
"در هر دور از بازی هر نفر کارتی را بر می دارد و به اندازه ی عددی که روی آن کارت است مهره دریافت می کند."
در ضمن جزو قوانین بازی است که بازیکن ها لااقل 2 دور لم را اجرا کنند.
پس از چند دور بازی کردن حوصله این سه نفر از این بازی مهیج(!) سر می رود و تصمیم به شمارش مهره ها می کنند.
اگر به شما بگویند نفر A در پایان بازی 20 مهره و نفرB هم10 مهره و C هم 9 مهره جمع کرده و این نکته را هم بدانید در آخرین باری که لم اجرا شده B کارتی را برداشته که عدد آن از همه بزرگتر است مشخص کنید روی هر کدام از سه کارت چه عددی نوشته شده و این که در هر دور هر کس چه امتیازی گرفته است؟
بله منظور طراح سوال این بوده.حتما منظورتون این بوده که روی هر کدام از این کارتها یک عدد نوشته شده دیگه؟
سوال دوم هم اینکه صفر هم جزو این اعداد میتونه باشه یا نه؟
توی صورت سوال گفته شده که باید مشخص کنید هر کسی چه امتیازی گرفته و روی هر کارت چه عددی نوشته شده. اصلا حسی نیست.
حالا از این به بعد حسیه باید سه تا عدد حدس زد حتما یکیشون فرد باشه
توی صورت سوال گفته شده که باید مشخص کنید هر کسی چه امتیازی گرفته و روی هر کارت چه عددی نوشته شده. اصلا حسی نیست.
بله من تعجب کردم که آخرش گفتین حسی هست.من که گفتم یکی از کارتا ده بوده کی سه یکیم صفر ...مگه سوال هوش نیست تا یه جایی با فرمول میره از یه جاییم آزمون خطاست
امتیاز هر دورشونم نوشتم که اول اولش بعدش روش حلمو گفتم
بله من تعجب کردم که آخرش گفتین حسی هست.
اگر عدد صفر نباشه چی میشه؟ می تونین اون رو حل کنین؟
پ.ن: طبق قوانین مسابقه اگر فردی هر سه سوال رو هم جواب بده طبق سیستم امتیاز دهی 100 امتیاز بهش تعلق میگیره. پس دوستان دیگه هم شانس دارند جواب این سوال رو بدند. شما سوال هندسه رو جواب دادین. می تونین روی این سوال هم فکر کنین.
معتقدم امتیاز گرفتن اصلا اشکالی نداره و انگیزه هست. هیچ اشکالی نداره که کسی برای امتیاز شرکت کنه مهم اینه که شکل افراطی به خودش نگیره.باید ببینم نمیدونم بدون صفرممیشه یا نه
حتما میشه که شما میگین
پ.ن: من اصن نمیدونستم امتیاز دارهاز دیشب ذهنمو خیلی درگیرکرده بود صبم که بیدار شدم اولین چیزیبود که اومد توذهنم ...برا همین امتیاز واسم مهم نیست
![]()
بله من تعجب کردم که آخرش گفتین حسی هست.
اگر عدد صفر نباشه چی میشه؟ می تونین اون رو حل کنین؟
پ.ن: طبق قوانین مسابقه اگر فردی هر سه سوال رو هم جواب بده طبق سیستم امتیاز دهی 100 امتیاز بهش تعلق میگیره. پس دوستان دیگه هم شانس دارند جواب این سوال رو بدند. شما سوال هندسه رو جواب دادین. می تونین روی این سوال هم فکر کنین. از همه جالب تر سوال دنیای ریاضیات هست که کسی بهش فکر نمی کنه چرا؟![]()
اینطوری میتونیم بگیم تموم حالت ها بررسی شده، به خاطر همین هم هست که در صورت سوال گفته شده باید حداقل دو بار لم اجرا بشه، پس مساله جواب یکتا داره.اگر عدد 0 نباشه، نمیشه. حتماً باید یکی از اعداد صفر باشه.
قسمت اول راه حل که مثل بالا هست، یعنی تا برسه به n(x+y+z)=3*13.
n نمیتونه 13 باشه چون اگر 13 دور بازی برگزار بشه با توجه به اینکه اعداد از 0 بیشتر هستند، مینیمم باید بشه 13 در حالی که اینجا 9 هست. پس n میشه 3.
از طرف دیگه اگه عدد بزرگتر رو max بگیریم، بدیهیه باید n*max>20 بشه (چون وقتی بعضی از کارتها max نیست، A برابر با 20 شده، پس وقتی همش max هست از 20 بیشتر میشه). و چون n=3 پس max >=7. همچنین چون B یک max داره و دوتای دیگهش حداقل میشن 2 (جفت 1 بیاره)، پس max باید کمتر یا مساوی با 8 باشه.
در نتیجه برای عدد بزرگتر دو حالت هست، یا 7 باشه یا 8.
اگر ماکس 8 باشه (که انتخاب آخر B نیز هست)، دو کارت دیگهی B باید 1 اومده باشن و اگر ماکس 7 باشه، باید 1 و 2 آورده باشه که خیلی راحت مشخص میشه که نمیشه با اینا 20 و 9 رو ساخت.
از پیشنهاد های خوب همیشه استقبال میشه:یه پیشنهاد
لینک آغاز هر دور مسابقه رو تو پست اول بذارین که بتونیم راحت بهشون دسترسی پیدا کنیم
جواب سری دوازدهم مسابقه
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon3.gif جواب سوال هوش:
اگر عدد 0 نباشه، نمیشه. حتماً باید یکی از اعداد صفر باشه.
قسمت اول راه حل که مثل بالا هست، یعنی تا برسه به n(x+y+z)=3*13.
n نمیتونه 13 باشه چون اگر 13 دور بازی برگزار بشه با توجه به اینکه اعداد از 0 بیشتر هستند، مینیمم باید بشه 13 در حالی که اینجا 9 هست. پس n میشه 3.
از طرف دیگه اگه عدد بزرگتر رو max بگیریم، بدیهیه باید n*max>20 بشه (چون وقتی بعضی از کارتها max نیست، A برابر با 20 شده، پس وقتی همش max هست از 20 بیشتر میشه). و چون n=3 پس max >=7. همچنین چون B یک max داره و دوتای دیگهش حداقل میشن 2 (جفت 1 بیاره)، پس max باید کمتر یا مساوی با 8 باشه.
در نتیجه برای عدد بزرگتر دو حالت هست، یا 7 باشه یا 8.
اگر ماکس 8 باشه (که انتخاب آخر B نیز هست)، دو کارت دیگهی B باید 1 اومده باشن و اگر ماکس 7 باشه، باید 1 و 2 آورده باشه که خیلی راحت مشخص میشه که نمیشه با اینا 20 و 9 رو ساخت.
پاسخ صحیح این سوال رو behnam5670 در پست #680دادند.
متظور این بوده که اگر صفر جزء جواب ها نباشه، نمیشه مساله رو حل کرد.ببخشید من برا اثباتتون یکم گیج شدم شما تو خط اول گفتین صفر حتما یکی از جوابا باید باشه بعد خط سوم گفتین صفر نداریم چجووریه ؟
من فک کنم قسمت قرمزو بهتره اینطور بگیم
نمیتونه 13 باشه چون اگر 13 بشه با توجه یعنی x+y+z میشه 3 پس یا باید همش مساوی یک باشن که نمیشه چون کارت تکراری نداریم ، یا باید بشه 0 و 0 و 3 که بازم تکرار داریم یا بشه 2 و 1و 0 که حتی اگه همه مرحله ها ماکزیمم عددو بازیکن C میاورد (که نیاورده) بازم مجموع 3 تا 2 میشد 6 پس نتیجه اینکه n برابر 13نیستم.
متظور این بوده که اگر صفر جزء جواب ها نباشه، نمیشه مساله رو حل کرد.
همچنین چون B یک max داره و دوتای دیگهش حداقل میشن 2 (جفت 1 بیاره)، پس max باید کمتر یا مساوی با 8 باشه
باز هم این در اثبات اینه که نمیشه صفر جزو جواب ها نباشه، حالا شما ادامه بدین، در نهایت ببینم راه حلتون چی میشهیعنی صفرو جزو جوابا در نظر گرفته و به جواب رسیده یا اینکه با علم بر صفر بودن یکی صفرو کنار گذاشته تا ثابت کنه بقیه حالتا نمیشه ؟
ببینین من نمیخام بگم جواب دوستمون غلطه و ب چالش بکشم ولی با استفاده از روشش میخام ببینم به جوابای مساله میرسیم یا نه
اینجوری
خوب پس حتما یکی از جوابهامون صفر هستدرسته
پس این قسمت اثباتم میشه اینطور گفت طبق ادعای اول یعنی داشتن جواب صفر برای قابل حل بودن مساله
همچنین چون B یک max داره و دوتای دیگهش حداقل میشن 0 (جفت 0 بیاره)، پس max باید کمتر یا مساوی با 10 باشه
تا اینجاش اگه درسته من ادامشو بگم؟![]()
برا حالت هفت که اگه یکی صفر باشه اون یکی میشه 3 که برا بازیکن A حتی اگه دو دورم کارت ماکس امتیازی بیاد و یه بار سه بازم مجموع 20 نمیشهدر نتیجه برای عدد بزرگتر دو حالت هست، یا 7 باشه یا 10.
اگر ماکس 8 باشه (که انتخاب آخر B نیز هست)، دو کارت دیگهی B باید 1 اومده باشن و اگر ماکس 7 باشه، باید 1 و 2 آورده باشه که خیلی راحت مشخص میشه که نمیشه با اینا 20 و 9 رو ساخت
سلام این قسمت اثباتم برا توجیه اینکه n برابر 13 نیست اشتباههببخشید من برا اثباتتون یکم گیج شدم شما تو خط اول گفتین صفر حتما یکی از جوابا باید باشه بعد خط سوم گفتین صفر نداریم چجووریه ؟
من فک کنم قسمت قرمزو بهتره اینطور بگیم
نمیتونه 13 باشه چون اگر 13 بشه با توجه یعنی x+y+z میشه 3 پس یا باید همش مساوی یک باشن که نمیشه چون کارت تکراری نداریم ، یا باید بشه 0 و 0 و 3 که بازم تکرار داریم یا بشه 2 و 1و 0 که حتی اگه همه مرحله ها ماکزیمم عددو بازیکن C میاورد (که نیاورده) بازم مجموع 3 تا 2 میشد 6 پس نتیجه اینکه n برابر 13نیستم.
من کل راه حل رو بررسی کردم، بهنام اومده گفته نمیشه صفر رو روی کارت ها ننویسیم، بعد اومده با فرض اینکه صفر جزو جواب ها نباشه مساله رو حل کرده و در نهایت گفته که امکان پذیر نیست. در صورتی که صفر رو جزو جواب ها باشه راه حل مشخصه.سلام این قسمت اثباتم برا توجیه اینکه n برابر 13 نیست اشتباهه
چون من گفتم n اگه برابر 13 باشه باز درآخر جملم گفتم 2 در 3 (یعنی n رو سه بار گرفتم )
من نادممهرچی روش فک می کنم نمیتونم این تیکه رو اثبات کنم
در نتیجه بهتره اصن ریاضی رو ببوسم بزارم کنار![]()
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
آرشیو مسابقه "استعداد خودت رو محک بزن!" | ریاضی | 27 |