سلام دوستان لطفا در مورد منحنی های هیسترزیس در سازه های فولادی راهنمایی کنید آیا شبیه نمودار تنش- کرنش هستن؟ چه کاربردهایی در کارهای پژوهشی دارن؟ اگر منابع یا مقالاتی در این مورد وجود دارد لطفا معرفی کنید لازم دارم ممنون.
سلام. اثر ضریب 4. را برای بار زنده ساختمان مسجد چگونه در etabs لحاظ کنم؟
سلام. اثر ضریب 4. را برای بار زنده ساختمان مسجد چگونه در etabs لحاظ کنم؟
سلام دوست عزیز
در مبحث 6 مقررات ملی بار زنده کف شبستان مساجد و تکایا رو 600 کیلوگرم بر متر مربع در نظر گرفته و این ضریب 4 که شما میفرمایید وجود نداره.
سلام در مورد محاسبه آرماتورهای عرضی در پی های نواری مشکل دارم ، اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشوم.من پی نواری طرح کرده ام که ارتفاع اون 80سانت و عرضش 140 سانت و آرماتورهای طولی بالا و پایین 7تا فی 22 و مقداری آرماتور تقویتی هستش.من آرماتور عرضی این پی را چگونه طراحی کنم؟
![]()
سلامسلام در مورد محاسبه آرماتورهای عرضی در پی های نواری مشکل دارم ، اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشوم.من پی نواری طرح کرده ام که ارتفاع اون 80سانت و عرضش 140 سانت و آرماتورهای طولی بالا و پایین 7تا فی 22 و مقداری آرماتور تقویتی هستش.من آرماتور عرضی این پی را چگونه طراحی کنم؟
![]()
♥ سوال اول: چرا ستون های بیشتر پل های عابر پیاده و بیلبردها به شکل خرپاست؟!
بین این تصاویر چه ویژگی های مشترکی هست؟
![]()
![]()
♥ سوال دوم: بند 10-1-3-2 مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، برای محاسبۀ سطح مقطع خالص عضو کششی، برای مسیرهای مورب، مقدار (S^2)/(4g) را در نظر میگیره. این عدد چطوری بدست میاد؟
♥ سوال سوم: در محاسبه ظرفیت کششی ورق کدوم روش اقتصادی تره؟ LRFD یا ASD ؟
با سلام-ضمن تشکر از توضیحات جامع وتخصصی جناب مهندس فتحی -اقای مهندس عابدی می توانند به کتب دکتر حسن مقدم استاد سابق دانشگاه مشهد وفعلی صنعتی شریف مراجعه نمایند.ایشان کارهای تحقبقاتی زیادی در همین زمینه در رویال کالج سلطنتی انگلستان داشته اندومقالات عدیده ای دارند ودر مهندسی زلزله در دانشگاههای انگلیس وامریکا چهره شناخته شده ای دررفتار هیستریس سازه ها هستند.(هیستریس بیشتر در تشبیه عصبیت و رفتارهای هیجانی و تند وسریع وپر پیچ وتاب بیمار هیستریک یا عصبی در روانشناسی وصرع گونه در پزشکی تعبیر شده است. ودر سازه هم در زلزله مانند یک بیمار هیستریک رفتار سازه از تعادل وتوازن ایستایی واستاتیکی خارج وبه دینامیسم حرکات نوسانی برگشت وتکرار رفت و امد تشبیه شده است.). سیکل منحنی های بسته وهم مرکز ویا دارای مکان هندسی همفاز در تکرر تا تخریب عضو یا خود سازه این رفتار را بخوبی نشان می دهند.سلام
همانطور که دوست عزیزمان فرمودن منحنی هیسترزیس رفتار یک پارامتر از سازه رو تحت بارهای (تغییرشکل های) رفت و برگشتی (چرخه ای) مثل زلزله رو نشون میده.
این منحنی ها در واقع نشاندهنده رفتار دینامیکی سازه هستند. مثلا در یک قاب تحت آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی با رسم نمودار برش پایه قاب در برابر تغییر مکان بام در واقع نمودار هیسترزیس نیروی برشی کل قاب رو رسم کردید. این نمودار اطلاعات مختلفی از رفتار دینامیکی سازه رو به ما میده مثلا مساحت زیر نمودار در واقع انرژی جذب شده توسط قاب رو نشون میده و یا نسبت تغییر شکل نهایی به تغییرشکل حد تسلیم شکل پذیری سازه رو نشون میده. چاق بودن این نمودار هیسترزیس نشان دهنده جذب مناسب انرژی توسط قاب و مناسب بودن رفتار دینامیکی اون هستش (معمولا برای بررسی و مقایسه رفتار لرزه ای انواع سیستم های مهاربندی قاب)، در این زمینه مطلب زیاد میشه نوشت واسه مطالعه بیشتر شما رو به مقالاتی که در مورد رفتار لرزه ای و یا تحلیلهای دینامیکی غیرخطی هستش ارجاع میدم.
سلام دوستان.
کسی اطلاعی در مورد چگونگی تاثیر بارگذاری خستگی محوری بر مدول الاستیسیته فولادها داره؟
مدول الاستیسیته در اثر تحمل خستگی محوری کم میشه؟ تغییری نمیکنه؟
رابطه ای بین عمر و مدول الاستیسیته هست؟
اگر مقاله ای، مطلبی در کتابی یا هرچیزی که به چشمتون افتاده رو بهمم معرفی کنین لطف بزرگی کردین.
ممنونم.![]()
با سلام: شما می دانید نسبت بین تنش عمودی کششی به ازدیاد طول نسبی در دیاگرام هوک در جهت نیرو(در محور یا اکس میله یا قطعه)تحت ازمایش "مدول الاستیک"قطعه است.یا اگر دقیقتر وبزبان ریاضی سخن گوییم :شیب یا تانژانت دیاگرام تنش-ازدیاد طول نسبی(یا بقول امروز:کرنش ) در ناحیه ارتجاع- همان مدول الاستیسیته می باشد.ضریب یانگ یا مدول الاستیسیته بزبان فارسی در واقع همان ضریب سفتی مصالح می تواند تعبیر شود.سفتی مصالح همان قابلیت مقاومت مصالح در برابر تغیر شکل است.من سعی دارم روان وبه بیان خودمان تفسیر کنم. ولذا سعی دارم کمتر کلمات انگلیسی را بکار برم.مگر مجبور باشم ومعادل نیابم.شما دیاگرام هوک را دقیق مطالعه وسعی کنید خود انرا رسم وروابط را دستی محاسبه فرمایید.در ازمایش نیروی کشش محوری روی میله فولادی بین فکین دستگاه بطور خطی افزایش می یابد ومعادله الاستیک در سطح زیر منحنی یا میدان وحوزه ارتجاع تا نفطه ورود به حد پلاستیک یا خمیری صادق است.بنابراین ازدیاد یا کاهش بار در این ناحیه متناسب با ازدیاد وکاهش کشسان میله است.ولی از نقطه خمیری نیاز به ازدیاد نیرو نیست -معادله در حوزه خمیری وحد گسیختگی دیگر صادق نیست.بنابراین می توان در حوزه الاستیسته گفت:تنش=مدول ارتجاع در تانژانت یا شیب دیاگرام بار گذاری. تعبیر وتفسیر هندسی مقاومت مصالح در حد الاستیک.این تاثیر بار در حوزه الاستیسیته خطی ومتناسب وفرموله می شود. ولی در حوزه های پلاستیک و مقاومت تسلیم ونهایی فرمول خطی نیست ومعادله منحنی است.من فکر می کنم اگر خودتان کتب مقاومت مصالح وازمایش هوک را کامل مطالعه کنید وروابط را بدست اورید هیچ تفسیر وبرداشتی بهتر از درک عمیق خود شما نخواهد بود.وخودتان مقاله ای در حد 400 کلمه بنویسید.با رسم دستی دیاگرام ونوشتن معادلات هربخش با مداد رنگی در حاشیه نمودار وگزارش.موفق باشید.
با سلام: دوست عزیزم -همانطور که عرض شد :نظر من :این است که باید پرسش شما را در حدود و مرزهای محدود زیر ودر مقاطع ومساحت زیر منحنی هوک (مرزهای انتگرال زیر سطح هر حوزه )-جدا جدا بررسی کرد. حوزه های ما عبارتند از:حد تناسب والاستیک (کشسانی)-منطقه پلاستیک یاخمیری که مصالح تحت تنش ثابت جاری می شوند.-منطقه سخت شدن در اثر ازدیاد طول نسبی وتغیر شکل. -منطقه تنش گسیختگی که میله فولادی باریک شده و پاره می شود. اینهارا بوضوح در ازمایشگاه مقاومت مصالح دیده اید.ونیاز به توضیح مجدد ندارد.وبالا هم اشاره ای شد. سیوال شما: بنظر شخصی من:سلام.
فرمایشاتتون متین هست.
ولی سئوال من بیشتر از نظر مواد و ساختاری هست.
اینکه بارگذاری خستگی محوری میتواند مدول الاستیسیته را کاهش دهد یا خیر و چرا؟
مثلا فولادی با مدول الاستیسیته 200 گیگاپاسکال تحت تنش محوری خستگی در 100 هزار سیکل میشکند.
اگر 50 هزار سیکل بارگزاری کنیم و بارگذاری را متوقف کنیم، مدول الاستیسیته همان 200 گیگا پاسکال است یا کمتر و چقدر؟
من بیشتر میخواستم اگر کسی مطلبی در این زمینه در کتابی یا مقاله ای خاص دیده بگه چون خودم چیز درست درمونی پیدا نکردم و از این پاسخ خوب شما هم به هیچ چیزی نرسیدم.
ولی بازم ممنون از وقتی که گذاشتین.
مشاهده پیوست 233265 سلام دوستان خواهش میکنم اگه کسی جواب این سوالارو میدونه بهم بده![]()
مشاهده پیوست 233265 سلام دوستان خواهش میکنم اگه کسی جواب این سوالارو میدونه بهم بده![]()
lsfواجرای آنمشاهده پیوست 233265 سلام دوستان خواهش میکنم اگه کسی جواب این سوالارو میدونه بهم بده![]()
سلام ابعاد ستون برای ساختمان مسکونی پنج طبقه چند در چنده؟
از هر مهندس عمران میپرسم یه چیزی میگه....
من فلزی بیشتر مد نظرمه، ابعاد پلانم تقریبا 12*24
پلان مستطیلی ، تو پارکینگم ب فرض میخوام 4 تا ماشین جا بدم
یک زیرزمین داریم سه طبقه روش ...