یعنی معتقدی زمان برای غیر ماده هم مفهومی داره؟.
.
سوال منم همینه خب....!!!
.
.
زمان شروع ...
آخرین ویرایش:
یعنی معتقدی زمان برای غیر ماده هم مفهومی داره؟.
.
سوال منم همینه خب....!!!
.
.
زمان شروع ...
فرض کن زمان شروع این دنیا رو فهمیدی زمان شروع دنیای قبل رو میخوای چیکار کنی ما قبا این دنیا تو دنیای دیگه بودیم اونو میخوای چه جوری بفهمی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟.
.
سوال منم همینه خب....!!!
.
.
زمان شروع ...
فرض کن زمان شروع این دنیا رو فهمیدی زمان شروع دنیای قبل رو میخوای چیکار کنی ما قبا این دنیا تو دنیای دیگه بودیم اونو میخوای چه جوری بفهمی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
متوجه میشی خود خدا تو قرآن گفته گناه بهش فکر کنی جای بسی تعجبه که قانع نشدی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بهترین کار اینکه از خود خدا بپرسی تا راهشو بهت نشون بده...
من همیشه وقتی این سوال تو ذهنم میاد همین کارو میکنم و مطمئنم که خدا یه روزی حتما راهشو نشون میده.![]()
میشه بگید کجای قرآن گفته گناهه؟
بله مطلب رسونده شد، ولی ربطی به سوال این دوستمون نداره.
کافیه مطلب رسونده شد یا توضیح بیشتر لازمه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما عقل نداری و نباید راجع به اغاز خدا حرف بزنی....
ولی خدا عاقل مطلقه و نیازی به اثباتش نیست....چون ایشون کاملا مطلقه و عقل ما نمی کشه که اونو برا خودمون حل کنیم.....
این جوابا،جوابایی هستش که به من،5 سال پیش میدادن!!! احتمالا،5 سال دیگه جای من وایسادی(زیادی بهش فک کنی!!) و یا جای همین کسانی که بهت گفتن عقلت نمیرسه و از این حرفا و خوب،تو هم به نفر بعدی میگی عقلت نمی رسه و اونم به نفرات بعدی و همینجوری تا اخر....فک کنم بشه پرسید،این پاسخ که تو عقلت نمی رسه رو کی اول داد؟!!احتمالا از پاسخ های پیامبر اسلام باشه....
اتفاقا پاسخ این سوال اصلا ربطی به محدودیت عقل ندارهشما عقل نداری و نباید راجع به اغاز خدا حرف بزنی....
ولی خدا عاقل مطلقه و نیازی به اثباتش نیست....چون ایشون کاملا مطلقه و عقل ما نمی کشه که اونو برا خودمون حل کنیم.....
این جوابا،جوابایی هستش که به من،5 سال پیش میدادن!!! احتمالا،5 سال دیگه جای من وایسادی(زیادی بهش فک کنی!!) و یا جای همین کسانی که بهت گفتن عقلت نمیرسه و از این حرفا و خوب،تو هم به نفر بعدی میگی عقلت نمی رسه و اونم به نفرات بعدی و همینجوری تا اخر....فک کنم بشه پرسید،این پاسخ که تو عقلت نمی رسه رو کی اول داد؟!!احتمالا از پاسخ های پیامبر اسلام باشه....
جناب الکی شلوغش نکن قضیروشما عقل نداری و نباید راجع به اغاز خدا حرف بزنی....
بله مطلب رسونده شد، ولی ربطی به سوال این دوستمون نداره.
این ایات، درسته که دلیل بر اثبات وجود خداست و حرفی توش نیست، اما سوال دوستمون چیز دیگری است.
اون آیه اول هم که گفتید مربوط به موقعیه که طرف به یقین برسه خدا وجود نداره یا شریک براش قائل بشه، این دوستمون قبول داره خدایی هست...
ضمن اینکه حدیثی از حضرت علی میگه شک پلی است به سوی ایمان (با این مضمون) یعنی تا وقتی کسی به چیزی شک نکنه به ایمان نمیرسه. در اسلام هم سوال پرسیدن و شک مشکلی نداره، حتی از پیامبران
و ائمه هم بدتر ازا ین سوالاتو میپرسیدن ولی تاحالا ندیدم جایی بگن سوال پرسیدن گناهه!
شما رشتتون ریاضی بوده دیگه ؟ ممکنه بگید چطور ممکنه محاط به محیط اشراف پیداکنه؟
پسرا صفحه ی اول تاپیک،همه اعلام کردن که استارتر،محدودیت عقلی داره؟!!!اتفاقا پاسخ این سوال اصلا ربطی به محدودیت عقل نداره![]()
شما فرمودید تو قرآن گفته گناهه بهش فکر کنید، منم پرسیدم کجای قرآن گفته.شما اگه اون بند آخرو درست بخونید متوجه میشید آیت الله امجد فرمودند به ریزه کاری ها کاری نداشته باشید چون خدا نمی خواهد این اصل مطلب . کاملا به سوال این دوستمون ربط داره
خدا نکنه شما مردا نخواین یه چیزو قبول کنید اون وقت همچیو میبرید زیر سوال![]()
محدود بودن در زمان و مکان = محدودیت عقلنه نبوده!
پسرا صفحه ی اول تاپیک،همه اعلام کردن که استارتر،محدودیت عقلی داره؟!!!راستش بقیه ی صفحات رو نخوندم.....
فقط طبق معمولد سریع دنبال پاسخ ممسی گشتم و بعدش هم جواب پست های دو صفحه ی اول رو دادم.....
فکر میکنم همون یه ممسی بین مذهبی ها نباشه،کلا یه بچه ی 5 ساله همشون رو نقض میکنه! یکی از ارزو هام دیدن این ممسی از نزدیکه!
شما فرمودید تو قرآن گفته گناهه بهش فکر کنید، منم پرسیدم کجای قرآن گفته.
بعد الآن از آیت الله امجد نقل قول میکنید؟
البته نظر ایشون هم از جنبه ای درسته، حالا دانستیم که مثلا خدا از چه زمانی شروع شده، زیاد توفیری در زندگی ما نداره و این اصل ایمان به وجود خداست که برای ما مهمه.
ولی هنوز جایی نگفته سوال پرسیدن گناه است.
من چی رو بردم زیر سوال؟!
محدودیت عقل تعریف وسیع تری داره که ربطی به این سوال نداره.
دوست عزیز عقل ما و دانش ما محدود شده به چند تا قانون که خدا آفریده
بنظرم هیچ وقت به نتیجه نمیرسی .. چون داری با عقل خودت که محدود هست میسنجی ... بنظرم باید از عقلت بری بالا
موافقم منم قبول دارم که عقل نردبان احساسه اما عقل مام محدوده
با این همه،شاید من فقط مدافع حقوق عقل مردم هستم و دوست دارم اسم بهتری نسبت به محدود بودن عقل براش انتخاب بشه؟!!!....یکی از دلایل محدودیت عقل محدود بودن انسان در زمان و مکانه، نه همه آن.
نیازی به قانع کردن نیست، من میفهمم شما چی میگید، چون تقریبا تو این زمینه همفکریم.من قدرت قانع کردن شمارو ندارم برای همین ترجیح میدم دیگه در موردش چیزی نگم
همینکه خودم به خدا اعتقاد دارم کافیه و جای شکر![]()
خواهش میکنم کاری نکردم شما لطف داریدنیازی به قانع کردن نیست، من میفهمم شما چی میگید، چون تقریبا تو این زمینه همفکریم.
منتها زاویه های دید فرق داره، البته این فرق هم به معنی تضاد نظرات نیست.
در هر صورت ممنون بایت ایات قرآنی که آوردید، نشانه های خوبی بود برای اثبات خدا![]()
قبلا تو همین تایپک گفتم، من هم دو سه باری درگیری فکری داشتم در این زمینه، که منجر به نخوندن نماز هم شد، ولی بعد به جواب رسیدم...اعتقاد من که مشخصه و به وجود خدا اعتقاد ندارم و تو دور باطل اون رو کی اورد،ونو کی باعث شد هستم(که دوستی در صفحات 4-5 فرمودن!)
ولی منظور من از اون حرف که عقل محدوده، این ها بود:
و اینجور پاسخ هاست.....
یه حاج اقایی پارسال تو قم(جمکران!) بهم گفت که خدا،اونایی که بهش شک دارن رو از خودش دورتر میکنه و باعث میشه بیشتر به گناه بیوفتن...اون شب اصلا تو مود بحث کردن نبودم،ولی راست میگفت....هرچی بیشتر به خدا و شروعش فک کنی،دورتر و دورتر میشی....برا همینم به استارتر گفتم که ممکنه جای من وایسی چند سال دیگه،یا ممکنه جای کسان دیگه.....
ولی پاسخ،به ههیچ عنوان"عقل تو محدوده" یا "عقل ما محدوده" نیست... شاید تصورات ما محدوده؟(چیزی که بابک گفت!)....
در کل،من به این جور مباحث علاقه دارم،چون گذشته ی مذهبی و حال غیر مذهبی دارم،با دید تقریبا نترس تری نسبت به خیلی های دیگه نیگا میکنم....
ولی متاسفانه هیچوقت جوابی نیست....همیشه خدا رو یک قدرت برتر و غیر قابل توصیف بهمون معرفی میکنن(که شاید هم واقعا هست!) فقط باید یه سری چیزا،مثلا علم رو کنار بذاری که قبولش کنی....شاید تو ایران،مذهبی بودن ساده باشه،ولی در جایی که مذهبی بودن یا نبودن،چندان تفاوتی نداره قدری باید مواظب بود.....
اونهایی هم که آوردید نظرات افراده، نه نظر پیامبر که در پست قبلیتون گفتید.
راستش من به هرچیزی تو این دنیا فکر میکنم ...ازیه جایی شروع شده ... یعنی از یه نقطه ای شروع و تکمیل و تداوم پیدا کرده...
.
.
با این که میدونم تفکر و تامل در ذات خداوند (استغفر ا..) گناهه ... ولی خب نقطه شروع خدا از کجا بوده ...
میدونم میخاین بگین خدا از روز ازل بوده و نا متناهی ...ولی خوب که تمرکز میکنم بهش ..باز نمیشه ...
دنبال یه بازه زمانی هستم که خدا از چه زمانی دقیق ...100 میلیار سال پیش ..یا..بیشتر .....
میدونم خدا رو کسی بوجود نیورده .... ولی منشا کجاست ؟....
هرچی به منشا وجود خدا فکر میکنم که از کجا و چه زمانی شروع میشه ..بیشتر قاطی میکنم
.
.
.
نمیدونم شما هم اینجوری شدین .. و از این فکرا واستون میاد یا نه .. اما ...
یه سوال ؟ ... من دارم کافر میشم با این افکارم؟
.شما اگه اون بند آخرو درست بخونید متوجه میشید آیت الله امجد فرمودند به ریزه کاری ها کاری نداشته باشید چون خدا نمی خواهد این اصل مطلب . کاملا به سوال این دوستمون ربط داره
خدا نکنه شما مردا نخواین یه چیزو قبول کنید اون وقت همچیو میبرید زیر سوال![]()
دوست عزیز عقل ما و دانش ما محدود شده به چند تا قانون که خدا آفریده
بنظرم هیچ وقت به نتیجه نمیرسی .. چون داری با عقل خودت که محدود هست میسنجی ... بنظرم باید از عقلت بری بالا
منظور همه اینها اینه که دانش ما محدودهموافقم منم قبول دارم که عقل نردبان احساسه اما عقل مام محدوده
سوالم هم در محدوده فیزیک و . . .خواهد بود نه فلسفه !
این جمله از این ناشی میشه که ما معمولا حالتی که محدود به زمان نباشیم رو درک نکرده ایممنم هميشه فكر ميكنم انسانا تا كي ميخوان زندگي كنن تو آخرت چند سال زندگي ميكنن 100 سال 1000 سال 1000000 سال.بالاخره بايد يه روزي نابود بشيم و بريم .درسته كه تو آخرت زمان معنايي نداره ولي ديگه چقدر ميخوايم زندگي كنيم.بالاخره يه روزي بايد نابود بشيمواقعا هرچي بيشتردرمورد اين مسائل فكر كنيدموضوع مبهم تر ميشه آدم هيچ وقت به نتيجه نميرسهآيا كامپيوتر ميتونه مخترع خودش رو بشناسه؟اصلا ظرفيتشو نداره نميتونه بشناسه كه مخترعش از كجا اومده چي كارست. ما هم عقلمون گنجايش اين و نداره كه خدارو بشناسيم فقط ميتونيم با احساسمون به گوشه اي از عظمت خدا پي ببريم.
خواستم بگم اگه اومدین دوباره اثبات کنید از خدا و ائمه و اسلام متنفرید لازم نیست چون قبلا اثبات شد!!!شما عقل نداری و نباید راجع به اغاز خدا حرف بزنی....ولی خدا عاقل مطلقه و نیازی به اثباتش نیست....چون ایشون کاملا مطلقه و عقل ما نمی کشه که اونو برا خودمون حل کنیم.....این جوابا،جوابایی هستش که به من،5 سال پیش میدادن!!! احتمالا،5 سال دیگه جای من وایسادی(زیادی بهش فک کنی!!) و یا جای همین کسانی که بهت گفتن عقلت نمیرسه و از این حرفا و خوب،تو هم به نفر بعدی میگی عقلت نمی رسه و اونم به نفرات بعدی و همینجوری تا اخر....فک کنم بشه پرسید،این پاسخ که تو عقلت نمی رسه رو کی اول داد؟!!احتمالا از پاسخ های پیامبر اسلام باشه....
اول 2 نکتهاعتقاد من که مشخصه و به وجود خدا اعتقاد ندارم و تو دور باطل اون رو کی اورد،ونو کی باعث شد هستم(که دوستی در صفحات 4-5 فرمودن!)
و اینجور پاسخ هاست.....
یه حاج اقایی پارسال تو قم(جمکران!) بهم گفت که خدا،اونایی که بهش شک دارن رو از خودش دورتر میکنه و باعث میشه بیشتر به گناه بیوفتن...اون شب اصلا تو مود بحث کردن نبودم،ولی راست میگفت....هرچی بیشتر به خدا و شروعش فک کنی،دورتر و دورتر میشی....برا همینم به استارتر گفتم که ممکنه جای من وایسی چند سال دیگه،یا ممکنه جای کسان دیگه.....
ولی پاسخ،به ههیچ عنوان"عقل تو محدوده" یا "عقل ما محدوده" نیست... شاید تصورات ما محدوده؟(چیزی که بابک گفت!)....
در کل،من به این جور مباحث علاقه دارم،چون گذشته ی مذهبی و حال غیر مذهبی دارم،با دید تقریبا نترس تری نسبت به خیلی های دیگه نیگا میکنم....
ولی متاسفانه هیچوقت جوابی نیست....همیشه خدا رو یک قدرت برتر و غیر قابل توصیف بهمون معرفی میکنن(که شاید هم واقعا هست!) فقط باید یه سری چیزا،مثلا علم رو کنار بذاری که قبولش کنی....شاید تو ایران،مذهبی بودن ساده باشه،ولی در جایی که مذهبی بودن یا نبودن،چندان تفاوتی نداره قدری باید مواظب بود.....
با این همه،شاید من فقط مدافع حقوق عقل مردم هستم و دوست دارم اسم بهتری نسبت به محدود بودن عقل براش انتخاب بشه؟!!!....
خواستم بگم اگه اومدین دوباره اثبات کنید از خدا و ائمه و اسلام متنفرید لازم نیست چون قبلا اثبات شد!!!
تو این 9 صفحه که ظاهرا چند صفحش پاک شده،هنوز یه نفر نتونسته برای صاب تاپیک یه دلیل درست حسابی بیاره!!! گفتم که، همه یه مشکل داریم.....ولی با عقل و علم کنونی،داروین حرفای بهتری داره!!1-تقریبا عادت کردین همه جا میگین به خدا اعتقاد ندارم اما جایی ندیدم برای این اعتقاد دلیل عقلی داشته باشین!
نیازی نیست چیزی رو بکشی بیرون،هر جا نیاز بود،به خودم بگو ضدیتم رو برای همه مشخص میکنم!!!ترسی که ندارم....2-خواهشا دیگه نگو قبلا مسلمان بودم چون حوصله ندارم برم تو اون تاپیک پستاتو بکشم بیرون که بچه ها ببینند یه کافر مادر زاد هم اینجوری ضد اسلام و ائمه نیست!!!
خدایی که ما اعتقاد بهش داریم خالق همه چیزه حتی زمان پس چیزی معلومه اینه که خالق محدود به مخلوق خودش نمیشه!