من باهات موافقم طاها،واقعا" مقطع دکتری را با این کارها نابود کردن..منم شنیدم اینا را.آخه چه فکری کردن؟این کارا یعنی چی؟
مثلا" هی میگن ما فلان تعداد مقاله منتشر کردیم..خب ما که میدونیم قسمت اعظم این مقالات چی هس و کجاها چاپ میشه..دقیقا" داریم راه چینی ها را میریم، این چینی ها (زمینه خودما میگم امنیت)مثل چی دارن مقاله میدن اما اکثرا" سطحی و به دردنخور که حتی یک دانشجوی فوق ترم دومی میتونه ایراداشونا به وضوح با یکبار خوندن ردیف کنه.در سالهای اخیر تعداد ارجاعات به مقالات ما کمتر شده یعنی کیفیتش افت کرده.متریک های IF و SRJ خیلی مهمن.
اتفاقاً با دوستم صحبت می کردم، تو تحصیلات تکمیلی کرمان، استادش تقریباً 30 تا مقاله داره، رفته چک کرده دیده فقط 3تاش ISI هست، از اون 3 تا هم یکیشو سال بالایی دوستم نوشته و استاد هیچ کاری براش نکرده.
ولی من شخصا مخالف اندازه گیری سواد افراد با مقالات هستم. من شده از اساتید مثلاً استنفورد چک کردم دیدم تعداد مقالات ژورنالیشون خیلی کمه، البته اونا تو کنفرانس زیاد شرکت می کنند. چون اونجا هم و غمشون ارتقای علمی براساس مقالات و دریافت حقوق بیشتر نیست. کلا سیستم اشتباهه دیگه.
۱. چرا؟ چرا واسه تافل میخونی؟ دلیل خاصی داره؟
۲. WTF؟؟! تو ۲۵ ساله درس میخونی؟!
۵ سال دبستان، ۳ سال راهنمایی، ۳ سال دبیرستان، ۱ سال پیش دانشگاهی = ۱۲ سال
۴ سال کارشناسی ، ۲ سال کارشناسی ارشد = ۶ سال
جمعا باید بشه ۱۸ سال. حالا شما ۳ سال دکتری هم اضافه کنید میشه ۲۱ سال!!
۳. چرا مخالف حذف کنکوری؟ چرا اصلا دانشگاه باید دولتی باشه؟ دانشگاه باید خصوصی باشه، با هزینه متعادل.
اینجوری هیچکی نمیگه دانشگاه داره بودجه میگیره پس مردم حق دارن رایگان استفاده کنن، از اون طرف هم دانشگاه میتونه امتحان ورودی خودشو هر جور دوست داره بگیره. یکی میخواد معدل دوره دبیرستان رو در نظر بگیره و یکی میخواد در نظر نگیره، لازم نیست قانون برای این کار تصویب بشه. اینطوری حتی شرایط دانشگاه رقابتی میشه : اون دانشگاهی که امکانات بهتری داره طرفدار بیشتری هم پیدا میکنه، اعتبار بالاتری هم خواهد داشت، خروجی های بهتری هم میده. اما اینجا میری به رئیس دانشگاه میگی مرد حسابی آب خوردن توی دانشگاه پیدا نمیشه حتما باید بری از بوفه بخری، میگه بودجه نیست.
الان دانشگاه داره شما رو انتخاب میکنه، اما اونجا شما دانشگاهتو انتخاب میکنی. میگی من میخوام برم این دانشگاه ، خب شرایطش چیه؟ بعد اون شرایط رو فراهم میکنی. اما الان شما سعی میکنی بهترین باشی ببینی بالاخره کجا راهت میدن.
1- آره، اگه مشکل خاصی پیش نیاد از ایران میرم.بعد از عید هم سربازی میرم تا راحت بتونم برم. چون دانشگاه های اینجا رو دیگه در سطحی نمیدونم که بشه دکترا خوند. الان برا کنکور دکترا هم به اصرار خانواده ثبت نام کردم ولی شاید اصلاً سر جلسه نرم. اگه هم اتفاق خاصی بیوفته که نتونم از ایران برم و موندگار شم، دکترا نمیخونم و با همین ارشد میرم دنبال کار.
2- اوووووووووووووووووووه، آقا دعوام نکن، الان مغزم کار نمیکنم. سنمو با تعداد سالهایی که درس خوندم اشتباه گرفتم.
3- اول اینکه یک امتحان سراسریه، یعنی همه همزمان تست میشن و اگه استاندارد برگزار بشه، یک امتحان عادلانه است. کنکور یه قابلیت ها خاصی داره. مثلاً یکی از بچه ها میگفت یک مهندس قراره تو یک مرکز هسته ای، پتروشیمی و... کارکنه و ممکن بعضی شرایط سخت و پراسترسی رو مجبور شه تحمل کنه. در کنکور تو محدودیت زمانی داری. در کنکور تو 1 سال درس میخونی و باید از مطالعه یک ساله ات امتحان بدی. این اموزش دانش آموز در دراز مدت رو می سنجه و خیلی چیزای دیگه. البته قبول دارم که میشه برخی از این موارد رو با روش های بهتر سنجید.
دوم. من کاملاً با خصوصی سازی موافقم، خصوصی سازی باعث رقابت میشه اما شرایط کشور ما فرق داره. الان همون امتحان تافلی که من قبولش دارم توسط یه موسسه غیر دولتی برگزار میشه نه دولت خاص.
امیر یک خواهشی دارم. خیلی خوبه که آدم آرمانی هستی ولی بعضی وقتا به محیطی که در اون زندگی می کنی نیگا کن. به دولتی که بالا سرت هست، به فرهنگ عموم مردم و ....
اون چیزی که تو در ذهن داری خیلی رویایی هست و تا 50 سال دیگه هم تو ایران محقق نمیشه. اینجا ایرانه، امریکا نیست.
تا سال 89 یا 90 دکترا کنکور نداشت و هر دانشگاه خودش دانشجوهاشو می گرفت. اما برا دکترا اومدن کنکور گذاشتن؟چرا؟ علتش ساده بود، دانشگاه ها دانشجوی خودشون رو برمیداشتن و شرایط عادلانه نبود، پس من نمیتونستم به دانشگاه دیگه ای برم.(همین الان من کلی استاد میشناسم که به حاطر روابط تونستن وارد مقطع دکترا شده و نهایتاً استاد بشن)
از طرفی در ایران به دلیل بی توجهی بخش صنعت به علم روز و عدم انجام تحقیقات مناسب توی دانشگاه(دو طرفه است)، هیچ ارتباطی بین دانشگاه و صنعت نیست، پس دانشگاه نمیتونه خودش هزینه هاشو تامین کنه. پس چی کار میکنه، از دانشجو پول می گیره و برای جلب رضایت دانشجو الکی بهش نمره میده. من ترم قبل سر کلاس بچه های ارشد پردیس نشستم. این ترم هم کلاس دکترا پردیس میرم.(یه دلایلی داشته مثلاً این ترم با یک استاد برای یکی از سازمان ها یه پروژه ای قراره کار کنیم، استاد گفته سر این کلاس بیا بهت کمک می کنه)
خب همه مثه هم نیستن، هر کسی تو یه چیزی استعداد داره. واقعاً اینو میگم، همه قرار نیست دکتر بشن. من پایین بودن سطح علمی و هوشی اکثر بچه های پردیس رو دیدم، البته استثنا هم هست. (اگه خواستی از وصعیت دانشجوها مثال می زنم تا علت حرفمو بدونی)
این وضعیت یکی از دانشگاه های خوبه ایرانه که بخاطر درآمد اینجوری دانشجو می گیره. حالا دانشجوهای دانشگاه های آزاد و پیام نور و غیرانتفاعی و علمی کاربردی شهرستان های دور افتاده که دیگه... دوستم دانشجوی دکترا عمران هست. ترم قبل تو اردبیل تو پیام نور بهش واحد دادن که 2تاش ازمایشگاه بود و گفتن آزمایشگاه نداریم، همینجوری تئوری تو کلاس یه چیزی بگو.
چندتا مثال میخوای بزنم که دانشگاه خصوصی با شرایط و فرهنگ
فعلی مملکت جور درنمیاد الان دانشگاه های سراسری به حد کافی نابود شدن، دانشگاه های غیر سراسری هم فقط تبدیل به مراکزی شدن برای پرداخت پول و دریافت مدرک.
دیدم یک تاپیک برا آموزش جاوا زدین، کار خیلی عالی هست، امیدوارم استقبال بشه و ادامه پیدا کنه.
نخواستم اونجا پست بدم تا پست ها بهم نخورن. به همه دوستان توصیه میکنم دوره آموزشی جاوا شرکت لیندا رو ببینید. میتونید دوره مقدماتی و حرفه ای رو از اینجا دانلود کنید:
اموزش انگلیسی هست اما عالیه.
کلا یه توصیه دوستانه دارم، اگه می خواین مهارتی یاد بگیرین از مجموعه آموزشی لیندا برای اون مهارت استفاده کنید.