طرح هادی پایه و اساس نقشه روستاها هست. یعنی طرح هادی اولین نقشه ای هست که برای یک روستا تهیه میشه. چه خوب تهیه بشه و چه بد، پایه تمام تصمیماتی هست که برای روستا گرفته میشه. بر اساس تمام خیابانهایی که در طرح هادی تعریف شده تیرهای برق، لوله های آب و گاز و تمامی تاسیسات شهری کشیده و اجرا میشه.
چون محدوده دخالت طرح هادی خیلی محدود بوده. در بعضی روستاها از کارایی لازم برخوردار نبوده و یه جورایی سمبل شده. ولی من طرح هادی ای دیدم که اونقدر عالی بوده که بعد از اینکه اون روستا به شهر تبدیل شده و برای شهر طرح جامع تهیه شده، هنوز که هنوزه به طرح هادی رجوع میکنن و طرح جامع انقدر افتضاح بسته شده بوده که عملا از کارایی لازم برخوردار نبوده. و الان که من دارم روی طرح تفصیلی اون شهر کار میکنم. پایه کارم طرح هادیه!!! خیلی برام جالبه.
دلایل عدم موفقیت طرح هادی روستاها اینه که مثلا به منی که تو تهران تو مشاور نشستم، یه طرح هادی میدن مثلا تو استان آذربایجان غربی نزدیک مرز، من نه تا حالا رفتم نه حتی تا حالا اونجا رو دیدم و هیچ اطلاعاتی در مورد فرهنگ مردم، گویش، آداب و رسوم ... نمیدونم.، یه نقشه پایه شهر را میدن و میگن این طرح و ببند. منم بر اساس چند تا عکس و تحقیق اینترنتی ( خدا روشکر که الان اینترنت هست که اطلاعات پیدا بشه، طرح های هادی بیشتر سالهای پیش بسته شده که دسترسی اینترنت هم خیلی محدود بود) ، یه طرح میبندم در حد تیم ملی

.. بعد طرح که میره مثلا برگشت میخوره میگن این خیابان به دلیل اینکه شیب وحشتناکی داره اصلا ماشین توش بالا نمیره چه برسه به اینکه تعریض بشه و .... . یه سری اشکالات رفع میشه و یه سری هم همینجوری میمونه .. با یک سری ترفندهای خاص و چرت و پرت گفتن سر جلسه تصویب طرح ، طرح تصویب میشه و گریبان روستایی ها را میگیره که حالا با این طرحی که اصلا به این شهر نمیخوره چی کار کنن؟؟؟
به نظرم طرح های هادی باید و باید توسط تیم های محلی تهیه بشه و کسانی که با منطقه آشنایی کامل داشته باشن. اینکه بنیاد مسکن تو تهران با یه سری اشخاص یا مشاورها تو تهران قرار داد ببنده که طرح هادی شهرهایی که شاید تا حالا اسمش را هم نشنیده باشند تهیه کنند کاملا اشتباهه. و این امر در مورد طرح های جامع و تفصیلی هم صدق میکنه.