میگه یا حسین ... خب بقیه اش ؟
خب این نوع دعا کردن با آیات توحیدی که ما میگیم و در پست اول اومده اصلا در تضاد نیست چون در همگی از خداوند میخواد و فرد مرده هم اصلا مخاطب نیست بلکه به خدا مستقیم میگیم به خاطر نیک بودن این افراد دعای ما را مستجاب کن.
حالا شما میتونی دعای دیگری از پیغمبر و امامان شیعه (که برای شما معصوم هستند) بیاری که مستقیم گفته باشند ای رسول خدا ( مرده ) تو از خدا برای ما چنین دعایی بخواه یعنی دقیقا مثل دعای عثمان.
من گشتم چیزی پیدا نکردم جز این دعا در جامعه کبیره :
توسل امام هادی (ع) به اهل بیت علیهم السلام
زَائِرٌ لَكُمْ لائِذٌ عَائِذٌ بِقُبُورِكُمْ مُسْتَشْفِعٌ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِكُمْ وَ مُتَقَرِّبٌ بِكُمْ إِلَيْهِ
زائر شما هستم،ملتجى و پناهنده به قبر شمايم،خواهنده شفاعت به درگاه خداى عزّ و جلّ به وسيله شما مىباشم،و به سوى او به سبب شما تقرّب مىجويم...
خب جامعه کبیره رو خیلی ها سندیتش رو قبول نمیکنند و اونو منتسب میکنند به شیعیان قلابی... مثل محسن کدیور و این دعا رو رد میکنند و یا دکتر سروش . ( من در جاگاهی نیستم که سند رد یا تایید کنم ولی محسن کدیور که خودش تو همین حوزه علمیه قم درس خونده! )
در سایت هایی هم که مربوط به پاسخ به شبهات هست وقتی میخوان توسل ائمه رو مثال بزنند از دعای جامعه کبیره مثال نمیارند بلکه دعاهای دیگر ( مثل صحیفه سجادیه و ...) مثال میارند شاید به خاطر همین سندیتش باشه!
توسل امام باقر به ساحت قدس حضرت زهرا
امام باقر علیه السلام هر گاه تب طاقتش را می ربود، آب خنکی طلب می کرد و وقتی آب به دستش می رسید و جرعه ای از آن را می نوشید، لحظه ای از نوشیدن بازمی ماند و سپس با صدای بلند تا به حدی که در بیرون خانه نیز شنیده می شد از ته دل مادرش زهرا علیها السلام را صدا می کرد و می فرمود: یا فاطمه بنت محمد "فاطمه ای دختر رسول خدا!" و بدین گونه خود را از سوز تب تشفی می داد و بر خود مرهمی می نهاد و جان و روح خود را با یاد محبوب و توسل به او آرام و عطرآگین می نمود.(14)
(14) سفینة البحار، ج2، ص374، ریاحین الشریعة، ج2، ص119 (به نقل از دلائل الامامة طبری).
الله ؛ احمد ؛ ایلی ؛ باهتول ؛ حاسن ؛ حاسین
یاه احمد! مقذا = ای احمد ! به فریادم رس
یاه ایلی! الضطاه = یا علی! مرا مدد فرمای
یاه باهتول! اکاشئی = ای بتول! نظر مرحمت فرمای
یاه حاسن! اضو مظع = ای حسن! کرم فرمای
یاه حاسین! بارفو = یا حسین! خوشی بخش
همین سلیمان اکنون به این پنج بزرگوار استغاثه میکند
بذات الله کم ایلی = و علی قدرهی الله است
خب منظور joe_Bel این بود که وقت برای بحث کردن نداره... فقط اومد روایات و آیات خودشو قرار داد... حالا اگر یه فردی منظور خودشو بد ییان کرده باید کل تاپیک ببندیم
بعضی ها به من خرده گرفتند که چرا اول به تالار مدیریت اسلام مراجعه نکردم ولی من تا حالا چنین تاپیکی به چشمم نخورده بود :دی
و از وجود چنین تاپیکی بی اطلاع بودم. خب همینجا از آگاهدخت عذرخواهی میکنم ( اطلاع نداشتم از چنین تاپیک).
ولی از اینکه اعتراض کردم به بسته شدن تاپیک , این رو به حق میدونم
همه ی اینها در تمام جملات مستقیم با خدا صحبت میکنند و مخاطب حرفاشون خداونده و میگن خدایا تو بخاطر نیک بودن این افراد(مثلا محمد) دعای ما رو مستجاب کن ( یعنی با فرد مرده صحبتی نیست).
خب این نوع دعا کردن با آیات توحیدی که ما میگیم و در پست اول اومده اصلا در تضاد نیست چون در همگی از خداوند میخواد و فرد مرده هم اصلا مخاطب نیست بلکه به خدا مستقیم میگیم به خاطر نیک بودن این افراد دعای ما را مستجاب کن.
حالا شما میتونی دعای دیگری از پیغمبر و امامان شیعه (که برای شما معصوم هستند) بیاری که مستقیم گفته باشند ای رسول خدا ( مرده ) تو از خدا برای ما چنین دعایی بخواه یعنی دقیقا مثل دعای عثمان.
من گشتم چیزی پیدا نکردم جز این دعا در جامعه کبیره :
توسل امام هادی (ع) به اهل بیت علیهم السلام
زَائِرٌ لَكُمْ لائِذٌ عَائِذٌ بِقُبُورِكُمْ مُسْتَشْفِعٌ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِكُمْ وَ مُتَقَرِّبٌ بِكُمْ إِلَيْهِ
زائر شما هستم،ملتجى و پناهنده به قبر شمايم،خواهنده شفاعت به درگاه خداى عزّ و جلّ به وسيله شما مىباشم،و به سوى او به سبب شما تقرّب مىجويم...
خب جامعه کبیره رو خیلی ها سندیتش رو قبول نمیکنند و اونو منتسب میکنند به شیعیان قلابی... مثل محسن کدیور و این دعا رو رد میکنند و یا دکتر سروش . ( من در جاگاهی نیستم که سند رد یا تایید کنم ولی محسن کدیور که خودش تو همین حوزه علمیه قم درس خونده! )
در سایت هایی هم که مربوط به پاسخ به شبهات هست وقتی میخوان توسل ائمه رو مثال بزنند از دعای جامعه کبیره مثال نمیارند بلکه دعاهای دیگر ( مثل صحیفه سجادیه و ...) مثال میارند شاید به خاطر همین سندیتش باشه!
خب منظور joe_Bel این بود که وقت برای بحث کردن نداره... فقط اومد روایات و آیات خودشو قرار داد... حالا اگر یه فردی منظور خودشو بد ییان کرده باید کل تاپیک ببندیم
بعضی ها به من خرده گرفتند که چرا اول به تالار مدیریت اسلام مراجعه نکردم ولی من تا حالا چنین تاپیکی به چشمم نخورده بود :دی
و از وجود چنین تاپیکی بی اطلاع بودم. خب همینجا از آگاهدخت عذرخواهی میکنم ( اطلاع نداشتم از چنین تاپیک).
ولی از اینکه اعتراض کردم به بسته شدن تاپیک , این رو به حق میدونم .
من یه سوال از شما دارم .. از اول تاپیک هم از همه ی دوستان پرسیدم .. ولی جوابی نگرفتم !!!
پست اول تاپیک یه سری آیات توحیدی اومده که میگه فقط خدا رو صدا بزنید و امثالهم !
من دو تا آیه گذاشتم - وگفتم بازم هست مثل این آیات- که از پیامبران خواسته بودن و اونا رو مخاطب قرار داده بودن !
حالا بدون در نظر گرفتن زنده یا مرده بودنشون به من بگید ... این آیات با برداشت شما از آیات توحیدی پست استارت ، متناقض و متضاد نیست ؟ هست !
این آیات با اون تفسیری که شما (منظورم شما و همفکرانتونه) از پست استارت ارائه دادین ، نمیخونه !
توی اون آیات مستقیما خدا رو خطاب قرار داده ؟ نه ! اینطور نیست ...
تا این قضیه حل نشه و نظرتون رو به طور واضح نگید .. نمیریم بعدی :دی
بالاخره یا واسطه قرار دادن درسته یا غلط ؟
من در مورد زیارت جامعه کبیره سرچ کردم ... از طرف علمایی که بررسی کردن ، سندش رو رد شده ندیدم ... و مسلما بررسی علما برای من از حرف کدیور و سروش(!) قابل استنادتره ...
از حوزه علمیه قم خیلیا بیرون اومدن ... کی گفته همشون در حدی هستن که بشه به حرفشون استناد کرد ؟
با وجود این خیلی مطمئن نمیگم سندش درسته یا نه .. دوستانی که مطلعن ..توضیح بدن لطفا !
اما در مورد مثال که خواستین
توسل امام باقر به ساحت قدس حضرت زهرا
امام باقر علیه السلام هر گاه تب طاقتش را می ربود، آب خنکی طلب می کرد و وقتی آب به دستش می رسید و جرعه ای از آن را می نوشید، لحظه ای از نوشیدن بازمی ماند و سپس با صدای بلند تا به حدی که در بیرون خانه نیز شنیده می شد از ته دل مادرش زهرا علیها السلام را صدا می کرد و می فرمود: یا فاطمه بنت محمد "فاطمه ای دختر رسول خدا!" و بدین گونه خود را از سوز تب تشفی می داد و بر خود مرهمی می نهاد و جان و روح خود را با یاد محبوب و توسل به او آرام و عطرآگین می نمود.(14)
(14) سفینة البحار، ج2، ص374، ریاحین الشریعة، ج2، ص119 (به نقل از دلائل الامامة طبری).
الله ؛ احمد ؛ ایلی ؛ باهتول ؛ حاسن ؛ حاسین
یاه احمد! مقذا = ای احمد ! به فریادم رس
یاه ایلی! الضطاه = یا علی! مرا مدد فرمای
یاه باهتول! اکاشئی = ای بتول! نظر مرحمت فرمای
یاه حاسن! اضو مظع = ای حسن! کرم فرمای
یاه حاسین! بارفو = یا حسین! خوشی بخش
همین سلیمان اکنون به این پنج بزرگوار استغاثه میکند
بذات الله کم ایلی = و علی قدرهی الله است
اتفاقا از نطر من قفل کردن تاپیک کار درستی بود !
قفل شدن یه تاپیک لزوما به خاطر توهین و بحث تنش زا نیست !
الان تاپیکای ماه مبارک ، بعد از سی ام قفل میشن .. بدون اینکه توشون بحثی باشه ... چون به هدفشون رسیدن ...
هم ما و هم شما نظراتمونو گفتیم ! و گفتیم حرف بیشتری نداریم !
باز بودن تاپیک باعث میشه ، یه عده - مثل دوستمون - بدون خوندن این مباحثات ، حرف تکراری بزنن و تاپیک الکی جلو بره !
وقتی تعداد صفحات (بیخودی!) زیاد بشه وقت کسی که مراجعه کرده به تاپیک تا به جواب سوالاتش برسه گرفته میشه پس نمیشینه همشو بخونه ... اول و آخرشو میخونه و اصل قضیه دستش نمیاد و تمام اون پستایی که من و شما توش با دلیل نظراتمونو گفتیم ندیده میمونه ...
نه متضاد نیست..
.
.
.
وقتي طبق آيات الاهي خدا از رگ گردن به ما نزديك تر است چه جايي براي واسطه ميماند؟!و اين همه آيات صريح آن رانهي ميكنند شما يك آيه بياوريد كه خداوند از كسي بخواهد كسي را واسطه قراردهد
شما وقتی در قلبت از فرد دیگری کمک میخوای تا از خداوند برای تو کمک بخواد یعنی عملا خودت بین خود و خداوند واسطه ای قرار میدی در صورتی که خداوند گفته من از رگ گردن به شما نزدیک ترم!
حتی فردی که کافر هم هست خداوند اینچنین مشتاق دیدارش هست .
دعا یه وسیله ست برای نزدیکی به خداوند.بطور مثال خیلی ها بودند که از اصراربردعای خودشون به مراحل عرفان رسیدند یعنی دعا بهانه ای میتونه باشه برای نزدیکی فرد به خداوند ..
ولی شما آیات قرآن بخونید میبینید که خداوند نمیخواد بنده هاش در موارد دعا و خواسته افراد دیگر رو واسطه قرار بدند .
( ایاک نعبد و ایاک نستعین )
سلام، می دونید مشکل کجاست که این اختلافات هیچ وقت به نتیجه نمی رسه، مشکل اینه که یک طرف از دلایل عقلی سوال می کنه و طرف مقابل از با دلایل نقلی جواب می ده، شما که فرد منطقی هستین ( حداقل برداشت من اینه )، لطفاً با دلایل عقلی هم جواب دوستان رو بدین به عبارتی زمانی که خدا از رگ گردن به ما نزدیک تر است چه احتیاجی به دیگران ( حالا هر قدر مقرب به خدا که البته قاعدتاً اون قرب به اندازه رگ گردن نیست. ) هست؟ ( دلیل عقلی لطفاً، منطق ناب، باور کنید احتیاجی نیست آیه ای کپی بفرمایید. )
دوست من ؟؟!!! من اصلأ این شخص رو نمیشناسم .. حتی ی کلمه هم باهاش صحبت نکردم .. ولی اینجا همه دوستیم عزیزمن که زیاد اینو شنیدم و دوستان سعی کردن در لفافه به هم توهین کنن و ما هم بی بهره نبودیم دوستتون خانم فاطیما ما در همین تاپیک مورد بهره قرار دادن و بهمون چسبوندن که شما که علم نداری لطفاً ... . . . . اجازه دارم یه سوال کنم؟ . . . از نظرِ شما شیعه اشتباه میکنه که به کسانی که از نظر شما مردن متوسل میشه و به نظر شما شیعه قرآن رو کلاً بیخیال شدِ و عملکرد رو بیخیال شدِ؟
دوست من ؟؟!!!
من اصلأ این شخص رو نمیشناسم .. حتی ی کلمه هم باهاش صحبت نکردم .. ولی اینجا همه دوستیم عزیز
بنده هیچ وقت نگفتم شیعه اشتباه میکنه و بیخیال قرآن شده .. و نمیگم اشتباه ولی آیات و روایاتی که ارائه دادم میگه نباشه بهتره و با تأکید بگم کسی رو با این کار توبیخ نمیکنم و من کی باشم نظر بدم در این باره ... این رو خدا میدون و بس : )
پست آخری هم که گفتم با استدلال عقل اگه توسل جایزه خب من ضرری نمیکنم که متوسل نمیشم .. اگر هم جایز نیست بازم من متوجه ضرری نمیشم
خودم اصلاح کردم : میگه فقط به خدا متوسل بشید و به اعمال خودتونجملتون رو اصلاح میکنم نباشه مشکلی نیس در ضمن در مورد اون خانم یا آقا من با شما بحثی ندارم و شما گفتین که تمامی پست ها رو شخم زدین و من فقط محض اطلاع گفتم که من بی اطلاع هستم و هیچ اطلاعات تاریخی ندارم و .... (خودزنی) موفق باشین یا علی ...![]()
در جواب دوستان مبنی بر اینکه آیه مبارکه 35 سوره مائده (یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ . المائدة / 35) رو یکی از آیات دال بر جستن وسیله و تقرب به خداوند با آن مطرح کردن
آیه ای مشابه به همین آیه نیز در سوره حج اینچنین آمده:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ارْكَعُوا وَاسْجُدُوا وَاعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَافْعَلُوا الْخَیْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿77﴾ وَجَاهِدُوا فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ....(78) حج
اى كسانى كه ایمان آوردهاید! (تنها براى خالق خویش) ركوع و سجده كنید (و تعظیم و كرنش برید و به خاك افتید) و پروردگار خویش را (به تنهایى) پرستش نمایید و كارهاى نیك انجام دهید تا رستگار شوید، و در راه خدا جهاد كنید...
مىبینیم كه در این آیه نیز، « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا » و « وَجَاهِدُواْ فى...» و « لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ » آمده و با آیه 35 سوره مائده مشترك است، امّا به جاى جمله «اتقوا الله و ابتغوا إلیه الوسیلة»، شرح آن وسیله یعنى جمله « ارْكَعُوا وَاسْجُدُوا وَاعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَافْعَلُوا الْخَیْرَ» و در ادامه « وَجَاهِدُواْ فى...» آمده است!
در آیه 35 مائده تصریح شده كه وسیله را «بجویید!»؛ « وَابْتَغُوا...» و نفرموده: «بخوانید!»؛ «أدعوا...»! و ما مىدانیم كه «ارواح» ائمه و سایر صالحان، به دست آوردنى نیستند و و نزد خدای حکیم است و نمیتوان ارواح ائمه را در عالم غیب و بىكران بجویید، بنابراین آنچه را نمیتوان جست و نمیتوان به دست آورد، چگونه مىتوان «وسیله» قرار داد؟
شاید دوستان ایراد بگیرند که ما اونا رو نمیجوییم که بلکه ازشون میخوایم برامون دعا کنند ( یعنی اینجا بحث خواندن مطرح میشه ) که بازم قرآن با صراحت رد میکنه خوندن من دون الله رو .. آیه ذکر کردن دوستان
*
قسمت قابل توجه آیه، قسمت پایانی آن است که خداوند میفرمایند: «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ » باشد که رستگار شوید!
و هدف از وسیله جستن را رستگار شدن قرار داده اند!
پس آیا متوسل شدن به اموات باعث رستگاریست ؟؟ بی شک هیچ رستگاری در این کار نیست ! و رستگاری حقیقی را خداوند اینچنین معرفی میکند:
«وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَى وَأْتُواْ الْبُیُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» بقره/189
بلكه نیكى آن است كه كسى تقوا پیشه كند و به خانهها از در [ورودى] آنها درآیید و از خدا بترسید باشد كه رستگار گردید.
پس یکی از وسایل رستگار شدن که یکی از همان وسایل می باشد، تقوا پیشه کردن است!
«وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» آل عمران/104
و باید از میان شما گروهى [مردم را] به نیكى دعوت كنند و به كار شایسته وادارند و از زشتى بازدارند و آنان همان رستگارانند.
پس یکی دیگر از آن وسایل،امر به معروف و نهی از منکر است و این عمل باعث رستگاریست!
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ لاَ تَأْكُلُواْ الرِّبَا أَضْعَافًا مُّضَاعَفَةً وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»آل عمران/130
اى كسانى كه ایمان آوردهاید ربا را [با سود] چندین برابر مخورید و از خدا پروا كنید باشد كه رستگار شوید.
پس پرهیز کردن از ربا و ترس از خدا مایه رستگاریست.
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» آل عمران/200
اى كسانى كه ایمان آوردهاید صبر كنید و ایستادگى ورزید و مرزها را نگهبانى كنید و از خدا پروا نمایید امید است كه رستگار شوید.
و در این آیه صبر و پاسداری از مرزها وسیله رستگاری بیان شده!
با توجه به این آیات وسایل رستگاری را استنباط نمودیم و فکر کنم تا به اینجا کافی باشه.
از این چند آیه اینگونه برداشت میشود: انجام دادن کارهای صواب و پرهیز از کارهای ناصواب باعث رستگاری است.
حالا یک سوال مطرح میشه که آیا آیه ای را سراغ دارید که در آن توسل به مرده مایه رستگاری قرار داده شده باشد؟
باید در نظر داشت که خداوند تمام اشخاصی که ایمان آورده اند را مخاطب قرار داده و به وسیله جستن تشویق میکند و میفرمایند: یا ایها الذین آمنو!! ای کسانی که ایمان اورده اید!
که خود ائمه و انبیا هم جزء همین ایمان آورندگان هستند!اگر ما به اهل بیت و انبیا متوسل شویم! خود آنها به چه چیزی متوسل شوند؟؟ پس به همین دلیل است که خداوند میفرمایند:
«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَاء فَعَلَیْهَا» فصلت/46
«هرکس کار نیکی انجام دهد،برای خود اوست، و هرکس کار بدی انجام دهد به زیان خود کرده است،»
خدا وند در جای دیگری سجده را یکی از وسیله های نزدیک شدن قرار داده و میفرماید:
«وَاسْجُدْ وَاقْتَرِبْ» علق/19
«(در برابر پروردگارت) سجده ببر و (بدین وسیله به او) نزدیک شو!»
حضرت علی علیه السلام است نیز میفرمایند:
«إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَى اللهِ سُبْحَانَهُ: الاِْیمَانُ بِهِ وَبِرَسُولِهِ، وَالْجِهادُ فِی سَبِیلِهِ فَإِنَّهُ ذِرْوَةُ الاِْسْلاَمِ، وَكَلِمَةُ الاِْخْلاَصِ فَإِنَّهَا الْفِطْرَةُ، وَإِقَامُ الْصَّلاَةِ فَإِنَّهَا الْمِلَّةُ، وَإِیتَاهُ الزَّكَاةِ فَإِنَّهَا فَرِیضَةٌ وَاجِبَةٌ، وَصَوْمُ شَهْرِ رَمَضَانَ فَإِنَّهُ جُنَّةٌ مِنَ الْعِقَاب، وَحَجُّ الْبَیْتِ وَاعْتَِمارُهُ، وَصِلَةُ الرَّحِمِ... وَصَدَقَةُ السِّرِّ...، وَصَدَقَةُ الْعَلاَنِیَةِ... وَصَنَائِعُ الْمَعْرُوفِ».
«برترین وسیله تقرب به سوی خداوند بی آلایش و برتر برای متوسلین، ایمان به او و رسولش، جهاد در راهش، برپاداشتن نماز، دادن زکات، روزه ماه رمضان، حج و عمره خانه خدا، صله رحم، به صورت پنهان، صدقه دادن به صورت آشکار، و انجام دیگر کارهای نیک و شایسته است.»
نهج البلاغه، شرح فیض الإسلام، خطبة 109.
پس: وَمَن یَعْتَصِم بِاللّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ * آل عمران/ 101
«هرکس به خدا متوسل شود بیگمان به راه راست و مستقیم رهنمون شده است»
هر که منظور خود از غیر خدا می طلبد / او گدایی است که حاجت ز گدا می طلبد
زهر است عطای خلق هر چند که دوا باشد / حاجت زکه می خواهی آنجا که خدا باشد؟
توسل صحابه به پیامبر (ص) پس از وفات آن حضرت!
أَصَابَ النَّاسَ قَحْطٌ فِي زَمَنِ عُمَرَ , فَجَاءَ رَجُلٌ إلَى قَبْرِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ، فَقَالَ : يَا رَسُولَ اللَّهِ , اسْتَسْقِ لِأُمَّتِكَ فَإِنَّهُمْ قَدْ هَلَكُوا , فَأَتَى الرَّجُلَ فِي الْمَنَامِ ، فَقِيلَ لَهُ : ائْتِ عُمَرَ فَأَقْرِئْهُ السَّلَامَ , وَأَخْبِرْهُ أَنَّكُمْ مَسْقِيُّونَ وَقُلْ لَهُ : عَلَيْكَ الْكَيْسُ , عَلَيْكَ الْكَيْسُ " , فَأَتَى عُمَرَ فَأَخْبَرَهُ ، فَبَكَى عُمَرُ ، ثُمَّ قَالَ : يَا رَبِّ ، لَا آلو إلَّا مَا عَجَزْتُ عَنْهُ
در زمان خلافت عمر، قحطي آمد و مردي (بلال بن حارث) نزد قبر پيامبر (ص) آمد و گفت: يا رسول الله! مردم از بي آبي به هلاکت ميرسند، از خداوند بخواه که باران رحمتش را بر مردم ببارد. پيامبر (ص) به خواب آن شخص آمد و فرمود: برو نزد عمر و از قول من سلام برسان و بشارت بده که باران رحمت بر آنها نازل خواهد شد. آن مرد آمد نزد عمر و خوابش را گفت و عمر هم گريه کرد (و با اینکارش ، کار آن متوسل را تأیید کرد و نگفت که تو مشرک شدی و از این حرف ها..)
المصنف لإبن أبي شيبة الكوفي - ج7، ص483 با سند صحیح
در توضیح این حدیث :
شيخ آلباني (رح) در كتاب التوسل (ص132) در مورد این روایت مي گوید: در اين حديث حجتي نيست زيرا مدار حديث دور يك فرد مجهول مي چرخد.و ذكر نام بلال بن حارث در روايت چيزي را عوض نمي كند زيرا سيف بن عمر محدثين در ضعفش اتفاق دارند وابن حبان در موردش ميگويد كه احاديث موضوع روايت مي كرده.
و عبد السلام آل عبد الكريم محقق كتاب (الصواعق المرسلة الشهابية/ص 173) مي گويد:اين قصه كه روايت شده در متنش منكرات وجود دارد به دليل مخالفتش با چيزي كه در شرع در اين مورد اثبات شده و به دليل مخالفتش با فعل صحابه و تابعين در باب نماز استسقاء .زيرا در اين مواقع صحابه وتابعين به الله تعالي رجوع مي كردند و براي اوعبادت مي كردند واستغفار مي كردند خداوند تعالي مي فرمايد: وَأَن لَّوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُم مَّاءً غَدَقًا ﴿الجن: ١٦﴾
و اگر [مردم] در راه درست پايدارى ورزند قطعا آب گوارايى بديشان نوشانيم.
ودر جاي ديگر مي فرمايد: وَيَا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا ﴿هود: ٥٢﴾
اى قوم من از پروردگارتان آمرزش بخواهيد سپس به درگاه او توبه كنيد [تا] از آسمان بر شما بارش فراوان فرستد.
------------------------------
اما راويان حديث:
اينكه گفته شده كسي كه نزد قبر پيامبر آمده بلال بن حارث بوده يك بار هم به صحت نرسيده وفقط از طريق سيف بن عمر آمده كه آن شخص بلال بن حارث بوده وسيف بن عمر اخباريست وموثق نيست .
بعضي از آراي علماي جرح وتعديل در مورد سيف بن عمر :
حافظ ذهبي در ميزان الاعتدال /3/353 نقل مي كند:يحيي بن معين در مورد سيف مي گويد خيري در او نيست. وابوحاتم او را متروك ميداند .وابن حبان سيف را از زنادقه ميداند .وابن عدي مي گويد عامه حديث سيف منكر است.ومكحول مي گويد سيف حديث اختراع مي كرد!
بيروتي ابن أبي حاتم « ضعيف» (الجرح والتعديل 4/278). ورماه ابن حبان والحاكم بالزندقة (تهذيب التهذيب 4/295).
ابن جوزي در كتاب ضعفاء ومتروكون /2/35/ رقم 1594 معين سيف را ضعيف الحديث ميداند.وابوحاتم رازي او را متروك الحديث ميداند براي اطلاع بيشتر مراجعه شود به تاريخ الطبري 2 /508 والبداية والنهاية /7/104
مسئله بعدي مالك بن دار می باشد که او هم مجهول الحال است ! و انقطاع ومرسل بودن حديث همانطور كه خليلي در الارشاد مي گويد: ( إن أبا صالح سمع مالك الدار هذا الحديث، والباقون أرسلوه)
و ایرادی ديگر عدم صحت روايت ونكارت متن روايت و اگر بر فرض متن را صحیح بدانیم دليل بر جواز استسقاء به پيامبر نمي شود زيرا سائل(مالك الدار) مجهول است وعمل صحابه خلاف اين روايت است درحالي كه صحابه عالمترين مردم به شرع بودند.
پس خود به خود گفته ابن حجر عسقلانی(که درود بر روانش باد) ،باطل میشود و اهل علم میدانند که جرح مقدم است بر تعدیل و گفته خود ابن حجر(رح) است که در شرح نخبه اش ص136 میفرمایند:جرح ( متهم شئن ) مقدم است بر تعدیل (تبرئه ) یعنی اگر یک راوی از طرف جمعی مورد جرح قرار گرفت و از طرف جمع دیگر تعدیل گردید، مجروح شمرده میشود.
-----------------------------------------
این بار روایت صحیح و کاملی که نقل شده به کل مساله توسل بعد از وفات پیامبر در مورد خلیفه دوم ( رضیه الله عنه ) رو نفی میکنه!
این روایت میتونه دلیلی بر ادعای اهل سنت باشه به نفی توسل به قبور مرده گان !!
اصل حدیث رو ببینید
روایت اینچنین است :
(عَنْ عُمَرَ بْنِ الْخَطَّابِ: أنّه كَانَ إِذَا قَحَطُوا اسْتَسْقَى بِالْعَبَّاسِ بْنِ عَبْدِالْمُطَّلِبِ ، فَقَالَ: اللَّهُمَّ إِنَّا كُنَّا نَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّنَا فَتَسْقِينَ،ا وَإِنَّا نَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ بِعَمِّ نَبِيِّنَا فَاسْقِنَا، قَالَ: فَيُسْقَوْنَ. (بخارى ح 1010
ترجمه: وقتي قحطي ميشد عمر بن خطاب رضی الله عنه بوسيله دعاي عباس رضی الله عنه طلب باران ميكرد و ميگفت: پروردگارا ! ما قبلاً به وسيله پيامبرت طلب باران ميكرديم و شما آب نازل مي فرموديد، اكنون بوسيله عموي پيامبرمان (يعني عباس از شما طلب باران ميكنيم ( راوي ميگويد: بوسيله دعاي عباس باران مي باريد
شیخ احمد بن حجر آل بطام میگوید: در زمان خلافت عمر رضي الله عنه براي مدتي باران نباريد. تا آنجا که مسلمانان نماز استسقاء خواندند، و پس از اتمام نماز عمر گفت: اللهم در گذشته هنگاميکه باران نمي باريد از طريق رسول الله صلي الله عليه وسلم به تو متوسل مي شديم و تو بر ما باران مي باريدي. اما الان از طريق عموي رسول الله صلي الله عليه وسلم به تو متوسل مي شويم. سپس عمر گفت: اي عباس بر خيز و براي ما دعا کن.
پس اگر توسل جستن به رسول الله صلي الله عليه وسلم بعد از وفاتش جائز مي بود، هرگز صحابه کرام توسل جستن به رسول الله صلي الله عليه وسلم را ترک نمي کردند و از عباس نمي خواستند که برايشان دعا کند.
مراجعه شود به کتاب تطهیر الجنان والارکان عن الشرک و الکفران
و ی نمونه دیگه که باز توو همون مقاله است :
نبی مکرم (ص) درباره ی کشتگان بدر فرمودند:
ما أنتم أسمع لما أقول منهم!
شماها شنواتر از آنها به آنچه ميگويم نيستيد.
محمد امین شنقیطی در تفسیرش درباره ی روایت فوق ، مینویسد:
هو نص صحيح صريح في سماع الموتى
این نص صحیح و صریحی است در شنیدن مردگان
اينكه گفته شده كسي كه نزد قبر پيامبر آمده بلال بن حارث بوده يك بار هم به صحت نرسيده وفقط از طريق سيف بن عمر آمده كه آن شخص بلال بن حارث بوده وسيف بن عمر اخباريست وموثق نيست
بعضی تلاش می کنند که مالک الدار را فرد مجهول معرفي کنيد در حالي که اگر مالک الدار شخص مجهولي باشد در اين صورت شخص عمر زير سؤال مي روند که چطور يک شخص مجهول را به عنوان خزينه دار خود گماشته است؟مسئله بعدي مالك بن دار می باشد که او هم مجهول الحال است ! و انقطاع ومرسل بودن حديث همانطور كه خليلي در الارشاد مي گويد: ( إن أبا صالح سمع مالك الدار هذا الحديث، والباقون أرسلوه)
این بار روایت صحیح و کاملی که نقل شده به کل مساله توسل بعد از وفات پیامبر در مورد خلیفه دوم ( رضیه الله عنه ) رو نفی میکنه!
این روایت میتونه دلیلی بر ادعای اهل سنت باشه به نفی توسل به قبور مرده گان