در مورد کاشت چمن ی سری راهنمایی میخوام ب نظرتون اگ از 14دی چمن بکاریم تا عید جواب میده یا ن منطقه کاشت هم یکی از شهرایه بوشهر هستش دماش ب دو سه درجه زیر صفر میرسه.چمنمم مخلوطی از پوابارون و افریقایی.لطفا راهنماییم کنین.مرسی
سلام
کلا ما توی ایران یه سری روش های غلط رو که نمیدونم از کجا سرچشمه گرفته و شروع شده بکار میبریم که برای ما مثل آیه نازل شده ولی اصلا درست نیستند.البته من خودم هم بهشون عمل کرده ام و به شما دوستان هیج ایرادی نمیگیرم. اولین مشکل مسئله ی زیر سازی هست که معمولا ما از خاک رس خالص استفاده میکردیم. امیدوارم که تا حالا این اصلاح شده باشه.
یادم هست که برای زیر سازی، معادن خاک رس رو زیر ذره بین میذاشتیم که ببینیم کدوم معدن از همه خاک رس خالص تری داره!گاهی وقتا شیطونی میکردیم و به زعم خودمون کلک میزدیم و میرفتیم ازجاهایی که برای ساختمان گود برداری میکردن خاک برای زیر سازی تهیه میکردیم. حالا میدونم که شاید یه کمی به صلاح هم بوده. چون سنگ ریزه ها و ناخالصی های طبیعی ای که در خاک گود برداری بود برای زهکشی و بافت غیر متراکم _ متفاوت با بافت متراکم رس خالص_ خیلی هم مفید بوده. هر چند که این خاک از نظر مواد آلی به هیچ وجه جوابگوی نیاز های گیاهی نبوده و نیازمندتقویت با کودحیوانی و شمیایی است.
مسیله ی دوم کاشت هست. وقتی که صحبت از چمن کاری به میون میاد ما به هزار تا مسئله دقت میکتنیم. از جمله میزان تراکم بذر در واحد سطح ویا همینطور که دوستمون اشاره کردن تاریخ دقیق بذر کاری.
زمانی که من در پالایشگاه تهران مسوول فضای سبز بودم ، یه جورایی مسئله ی حیثیتی پیش اومد و من باید یه تیکه چمن رو سبز میکردم. زمستان بود و برف. تنها کاری که کردم این بود که درجه حرارت رو در طول شب با استفاده از یه لایه پلاستیک کنترل کردم. شبها روی محوطه بذرکاری شده پلاستیک میکشیدم و روزها میذاشتم آفتاب بخوره.چمن هم سبز شدو مشکلی هم پیش نیامد و فقط حدود 20 روز طول کشید که سبز شه.
حالا منظور از همه ی این صغری کبری ای که چیدم اینه که...
اولا ببینینید که در منطقه ی شما از چه مخلوطی از یذر استفاده میشه. آیا این میکسی که شما فرمودی یک میکس معمول هست یا نه ؟
دوما اگر شما کمی زود تر از معمول بذر کاری کنید هیچ مشکلی پیش نمیاد. تنها ممکنه که تعدادی از بذر ها توسط پرنده ها یا مورچه ها نفله بشن پا قوه ی نامیه شون تحلیل بره . پس بیشترا ز حد معمول بذر پاشی کنید.
سوما اگر مشکلتون اینه که میخواید توی ایام عید چمنتون سبز شده باشه( البته نمیدونم مساحتتون چقدره) از پلاستیک یا مالش و یا از باد شکن استفاده کنید.
پایین رفتن درجه حرارت برای مدت کوتاه هیچ مشکلی برای چمنکاریتون پیش نمیاره.فقط ممکنه زمان جوانه زنی تون رو به تعویق بندازه.
و نکته ی آخر اینکه کسی که با طییعت کار میکنه همیشه باید ضریب مسایل طبیعی و نا خواسته رو در نظر بگیره. اگر باید در این مورد جوابگو باشید یادتون باشه به طرف مقابلتون بفهمونید که شماتنها یک طرف قضیه هستید و در طرف دیگه طبیعت ایستاده و شما ناچار به تسلیم هستید.
راستی یادم اومد..... یه موقعی توی اهواز و ماهشهر و .... کار کرده ام. هر چمنی که استفاده کنید در نهایت مغلوب چمن افریقایی میشه.اگه منظورتون از میکس کردن بذرها فقط برای سبز کردن چمن و سبز داشتن چمن در مدت زمان شروع کار هست بعتون توصیه میکنم که بذر چمن افریقاییتون را با بذر چمن اسپرت موجود در بازار مخلوط کنید. چون میکسی که توش هست حالا دقیقا یادم نیست که چه بذراییه اما یه 4-6 تا بذره که پو آ و فستو کا و ..... اینا قاطیشه.
در نتیجه چمنتون سبز میشه و بعد چمن افریقایی جایگزین میشه. یادتون باشه، همیشه اون چیزی که شما با در نظر گرفتن شرایط فکر میکنین بهترین فکر هست.
امیدوارم کمکی کرده باشم.