مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

fardinsalavaty

عضو جدید
درخواست

درخواست

سلام دوستان خواهشا یک کتاب جامع و خوب در مورد باغبانی بهم معرفی کنید (کتاب رو برای تجربه خودم میخوام یه باغ کوچیک خریدم) که واقعا کامل باشه وبتونه در باغبانی عملی کمکم کنه وممنون میشم اگه کسی کمکم کنه

mostafaraei

عضو جدید
سلام دوستان کسی هست که نرم افزار ref-et بلد باشه؟ خواهشا اگه کسی هست بگه کارم گیره

Hamzeh856

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
درخواست راهنمایی برای سیستم ابیاری گلخانه

درخواست راهنمایی برای سیستم ابیاری گلخانه

سلام

من برای یه گلخانه به مساحت 160 متر میخوام از سیستم قطره ای استفاده کنم . و چیزی که تو ذهنم هست به این صورته

من قصد دارم با لوله پلیمری تو ارتفاع بالا از روی مسیر هایی که قرار ابیاری بشه لوله گذاری کنم . و بعد با اتصالات مخصوص زیر هر بوته رو از قسمت لوله به محل بوته با شیلنگ کوچک ( اکواریومی ) به محل مورد نظر برسونم . و این کار رو برای تمام بوته ها انجام بدم . دلیل اینکه از زمین نمیخوام انجام بدم برای سهولت کار هست و هنگام بهبود و یا کار روی زمین با شیلنگ و لوله در ارتباط نباشم

پس اینطور شد که لوله اصلی تو ارتفاع قرار میگیره و توسط شیلنگ باریک به محل بوته انتقال داده میشه ..... و به صورت دستی با باز کردن شیر ابیاری شروع بشه و هر موقع نیاز شد دباره شیر رو قطع کنم .

حالا با فرض اینکه پمپ من کشش مسیر رو داشته باشه !!!
میخوام نظر دوستان رو بدونم و یا اگه نظر بهتری دارن راهنمایی کنم ........

سفیدبرفی.

عضو جدید
سلام به به همه
کسی اینجا اطلاعی در موردگیاه حسن یوسف داره؟
راستش من ی حسن یوسفی دارم که تقریبا مدتی برگهاش پژمرده و ی جورایی حالت افتاده داره نمی دونم مشکلش چی.هم نور کافی هم اب کافی!
بچه های گیاه پزشکی گفتن از شما بپرسم
ممنون میشم اگه کمکم کنید

آخرین ویرایش:

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام به به همه
راستش من ی حسن یوسفی دارم که تقریبا مدتی برگهاش پژمرده و ی جورایی حالت افتاده داره نمی دونم مشکلش چی.هم نور کافی هم اب کافی!
ممنون میشم اگه کمکم کنید

سلام دوست گلم کاش یک یا چند تصویر از گیاه حسن یوسف برای ما می ذاشتید تا بهتر پاسخگویِ شما باشیم

احتملا دچار بیماری شده اما اگه ازش عکس بگیرین و بذارین خیلی بهتر میشه

تو این لینک اطلاعاتی در مورد گیاه حسن یوسف هست

شاید روش کشت و نگهداریتون اشتباه بوده که تو این فصل سال پژمرده شده!

اجازه بدین بقیه دوستان هم بیان و نظر بدن:)

http://www.parsegard.com/creativeliving/نحوه-پرورش-و-نگهداری-از-ح.html

nazi jooon

کاربر ممتاز
سلام به به همه
ممنون میشم اگه کمکم کنید
سلام..تو این فصل به خاطر سردی هوا و روشن شدن بخاریها و کم شدن طول روز اکثر حسن یوسف ها دچار مشکل میشن...
اینکه میگین حالت افتاده داره احتمالا از آبیاری زیاد باشه...کل بوته رو از خاک خارج کنین متوجه میشن که ریشه حالت پوسیده داره و سیاه شده و لزجه...از ساقه قلمه بگیرین و تو آب بذارین تا یه حسن یوسف جدید و سالم داشته باشین
واسه راهنمایی بیشتر لطفا چندتا عکس از حسن یوسفتون بذارین

نخبه1

عضو جدید
سلا م ببخشيد خوب اينجا كسي به ما تازه وارد ها ميدون نميده من همتازه واردم شما اسم گياه رو بگين من كمكتون ميكنم:)

یوسفی نژاد

عضو جدید
سلام.
بنده هم دنبال اطلاعاتی راجع به هواده ها هستم.
بیشتر هم همون بحث نحوه مدلسازی فیزیکی شون مدنظرم هست اگه راهنماییم کنید ممنون میشم.
این هم آدرس ایمیلم zahra_yousefinejad@yahoo.com

نخبه1

عضو جدید
احداث باغ جديد

احداث باغ جديد

باسلام
لطفا كمك كنيم تا با هم شرايط احداث باغ جديد را برسي كنيم

آریوداد

عضو جدید
سلام.
موضوع خوبیه. لطفا هر که تجربه ای در این زمینه داره همکاری کند.
با توجه به کمبود آب در ایران،در احداث باغ آبیاری خیلی مهمه. طوریکه هم بهینه باشه و هم باغ زیبایی خود به نظر برسد.

hossein1472

عضو جدید
آبیاری گیاه

آبیاری گیاه

نحوه آبیاری گیاهان تزئینی قلمه زده شده هر چند وقت یکبار است؟ با تشکر از توجه شما.

hossein1472

عضو جدید
پژمرده شدن برگ

پژمرده شدن برگ

علت پژمرده شدن برگهای شمعدانی پس از تعویض گلدان چیست؟ با تشکر از توجه شما.

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز

نخبه1

عضو جدید
ممنون از اشتراكت دوست عزيز ايران ميانگين بارندگيش كمتر از 500ميليمتر در سال هستش براي احداث يك باغ جديد بايد توجه به عوامل محيطي و عوامل اقتصادي هم داشت
منبع دكتر روح انگيز نادري

elahe erami

عضو جدید
مهندسا ب کمکتون احتیاج دارم

مهندسا ب کمکتون احتیاج دارم

در مورد کاشت چمن ی سری راهنمایی میخوام ب نظرتون اگ از 14دی چمن بکاریم تا عید جواب میده یا ن منطقه کاشت هم یکی از شهرایه بوشهر هستش دماش ب دو سه درجه زیر صفر میرسه.چمنمم مخلوطی از پوابارون و افریقایی.لطفا راهنماییم کنین.مرسی

samad kaghazloo

عضو جدید
سلام دوستان و مهندسان گرامی..یه درخواستی داشتم.من هر چی سرچ می کنم تا بتونم نحوه درست راندمان کاربرد آب در چارک پایین و نیز پتانسیل راندمان کاربرد آب (ALEQ,PLEQ) رو جایی گیر بیارم موفق نمی شم.نسخه اصلی کتاب جک کلر رو هم دارم.ولی به نظرم کامل نیستش.تو مقالات فارسی هم خوب توضیح نداده و اصن تقریبا یکی گرفتتش.و کلا با توضیحات آقای کلر تفاوت داره.کسی هست که بتونه کمکم کنه؟
درضمن ببخشین که طولانی شد.

نخبه1

عضو جدید
علاوه بر عوامل اقتصادي و محيطي عوامل ديگري ازجمله تهيه اي نهال هم مي توان اشاره كرد

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
در مورد کاشت چمن ی سری راهنمایی میخوام ب نظرتون اگ از 14دی چمن بکاریم تا عید جواب میده یا ن منطقه کاشت هم یکی از شهرایه بوشهر هستش دماش ب دو سه درجه زیر صفر میرسه.چمنمم مخلوطی از پوابارون و افریقایی.لطفا راهنماییم کنین.مرسی
سلام
کلا ما توی ایران یه سری روش های غلط رو که نمیدونم از کجا سرچشمه گرفته و شروع شده بکار میبریم که برای ما مثل آیه نازل شده ولی اصلا درست نیستند.البته من خودم هم بهشون عمل کرده ام و به شما دوستان هیج ایرادی نمیگیرم. اولین مشکل مسئله ی زیر سازی هست که معمولا ما از خاک رس خالص استفاده میکردیم. امیدوارم که تا حالا این اصلاح شده باشه.
یادم هست که برای زیر سازی، معادن خاک رس رو زیر ذره بین میذاشتیم که ببینیم کدوم معدن از همه خاک رس خالص تری داره!گاهی وقتا شیطونی میکردیم و به زعم خودمون کلک میزدیم و میرفتیم ازجاهایی که برای ساختمان گود برداری میکردن خاک برای زیر سازی تهیه میکردیم. حالا میدونم که شاید یه کمی به صلاح هم بوده. چون سنگ ریزه ها و ناخالصی های طبیعی ای که در خاک گود برداری بود برای زهکشی و بافت غیر متراکم _ متفاوت با بافت متراکم رس خالص_ خیلی هم مفید بوده. هر چند که این خاک از نظر مواد آلی به هیچ وجه جوابگوی نیاز های گیاهی نبوده و نیازمندتقویت با کودحیوانی و شمیایی است.
مسیله ی دوم کاشت هست. وقتی که صحبت از چمن کاری به میون میاد ما به هزار تا مسئله دقت میکتنیم. از جمله میزان تراکم بذر در واحد سطح ویا همینطور که دوستمون اشاره کردن تاریخ دقیق بذر کاری.
زمانی که من در پالایشگاه تهران مسوول فضای سبز بودم ، یه جورایی مسئله ی حیثیتی پیش اومد و من باید یه تیکه چمن رو سبز میکردم. زمستان بود و برف. تنها کاری که کردم این بود که درجه حرارت رو در طول شب با استفاده از یه لایه پلاستیک کنترل کردم. شبها روی محوطه بذرکاری شده پلاستیک میکشیدم و روزها میذاشتم آفتاب بخوره.چمن هم سبز شدو مشکلی هم پیش نیامد و فقط حدود 20 روز طول کشید که سبز شه.
حالا منظور از همه ی این صغری کبری ای که چیدم اینه که...
اولا ببینینید که در منطقه ی شما از چه مخلوطی از یذر استفاده میشه. آیا این میکسی که شما فرمودی یک میکس معمول هست یا نه ؟
دوما اگر شما کمی زود تر از معمول بذر کاری کنید هیچ مشکلی پیش نمیاد. تنها ممکنه که تعدادی از بذر ها توسط پرنده ها یا مورچه ها نفله بشن پا قوه ی نامیه شون تحلیل بره . پس بیشترا ز حد معمول بذر پاشی کنید.
سوما اگر مشکلتون اینه که میخواید توی ایام عید چمنتون سبز شده باشه( البته نمیدونم مساحتتون چقدره) از پلاستیک یا مالش و یا از باد شکن استفاده کنید.
پایین رفتن درجه حرارت برای مدت کوتاه هیچ مشکلی برای چمنکاریتون پیش نمیاره.فقط ممکنه زمان جوانه زنی تون رو به تعویق بندازه.
و نکته ی آخر اینکه کسی که با طییعت کار میکنه همیشه باید ضریب مسایل طبیعی و نا خواسته رو در نظر بگیره. اگر باید در این مورد جوابگو باشید یادتون باشه به طرف مقابلتون بفهمونید که شماتنها یک طرف قضیه هستید و در طرف دیگه طبیعت ایستاده و شما ناچار به تسلیم هستید.
راستی یادم اومد..... یه موقعی توی اهواز و ماهشهر و .... کار کرده ام. هر چمنی که استفاده کنید در نهایت مغلوب چمن افریقایی میشه.اگه منظورتون از میکس کردن بذرها فقط برای سبز کردن چمن و سبز داشتن چمن در مدت زمان شروع کار هست بعتون توصیه میکنم که بذر چمن افریقاییتون را با بذر چمن اسپرت موجود در بازار مخلوط کنید. چون میکسی که توش هست حالا دقیقا یادم نیست که چه بذراییه اما یه 4-6 تا بذره که پو آ و فستو کا و ..... اینا قاطیشه.
در نتیجه چمنتون سبز میشه و بعد چمن افریقایی جایگزین میشه. یادتون باشه، همیشه اون چیزی که شما با در نظر گرفتن شرایط فکر میکنین بهترین فکر هست.
امیدوارم کمکی کرده باشم.

آخرین ویرایش:

colourless gold

عضو جدید
نرم افزار ssiim

نرم افزار ssiim

با سلام
دوستای عزیز اگر کسی در مورد آموزش نرم افزار ssiim مطلبی داره ممنون میشم کمکم کنه

haft rang

عضو جدید
سلام دوست عزیز معمولا خشک میشن یا طبقات بالایی باقی میماند که زیبایی گیاه بسیار کم شده این یک ببیماری قارچی هست از قارچکشها استفاده میکنن

nasimparsi

عضو جدید
دوستان گرامی من دوتا پرسش داشتم

1- من می‌خواستم 10 تن کود گاوی بخرم و بخوابونم برای پوسیده شدن. اگر دوماه زمان داشته باشم که کودها رو بخوابونم (زیر پلاستیک) این دوماه کود پوسیده می‌شه و خطر علف‌های هرز از میان می‌ره؟ آیا راهی هست که کود زودتر بپوسه؟

2- من پارسال شماری درخت سرو کاشتم. امسال باید چندتا از این درخت ها رو جابجا کنم. چون این درخت ها همیشه سبز هستند نمی دونم چه زمانی باید اونها رو جابجا کنم که کم‌ترین زیان و احتمال خشک شدن رو داشته باشن؟ همچنین اینکه راه درست جابجا کردن درختا چیه؟ من گوده‌ی بعدی رو کندم و آماده هست. درخت کنونی و گوده هم یک متر بیش‌تر با هم فاصله ندارند.
----
3- این‌که خوشبختانه امسال برف اومده و این از نظر سال پرآب خیلییی خوب هست و باید سپاس‌گزار بود ولی شانس ما هم هست/ از زمانی که برف اومده همین طور نگران هستم. چون نهال‌های من یک ساله هستند و اسفند سال پیش کاشته شدند. دور نهال‌های میوه پلاستیک و پارچه کشدم (اگر از شانس بد من باعث نشستن برف نشه و نشکنن!) ولی دور نهال های سرو هیچ چیزی نکشیدم. نمی دونم درختان میهو و سرو دوام میارن یا نه چون دمای درچه به زیر -5 هم می رسه اونجا

با سپاس

ثریا قدوسی

عضو جدید
سلام
می خوام روی تراس آپارتمانم یه باغچه کوچولو ایجاد کنم ....و توش گل یا سبزی خوردن بکارم
.... برای این کار می خوام از جعبه های پلاستیکی میوه استفاده کنم که زهکشی خوبی دارند ... ارتفاع حداقل متناسب با این کار و عمق حداقل خاک چقدرباشه بهتره؟ تراس حداقل 4-5 ساعت در روز آفتاب داره
یه دنیا تشکر و قدردانی از محبت دوستان...:gol:

nazi jooon

کاربر ممتاز
سلام
می خوام روی تراس آپارتمانم یه باغچه کوچولو ایجاد کنم ....و توش گل یا سبزی خوردن بکارم
.... برای این کار می خوام از جعبه های پلاستیکی میوه استفاده کنم که زهکشی خوبی دارند ... ارتفاع حداقل متناسب با این کار و عمق حداقل خاک چقدرباشه بهتره؟ تراس حداقل 4-5 ساعت در روز آفتاب داره
سلام...چرا از سینی های کشت استفاده نمیکنین!؟
قیمت یه سینی که 24 تا گلدون کوچیک داره 5 تومنه...که بعدا هم میتونین ازش استفاده کنین

nazi jooon

کاربر ممتاز
دوستان گرامی من دوتا پرسش داشتم

1- من می‌خواستم 10 تن کود گاوی بخرم و بخوابونم برای پوسیده شدن. اگر دوماه زمان داشته باشم که کودها رو بخوابونم (زیر پلاستیک) این دوماه کود پوسیده می‌شه و خطر علف‌های هرز از میان می‌ره؟ آیا راهی هست که کود زودتر بپوسه؟

2- من پارسال شماری درخت سرو کاشتم. امسال باید چندتا از این درخت ها رو جابجا کنم. چون این درخت ها همیشه سبز هستند نمی دونم چه زمانی باید اونها رو جابجا کنم که کم‌ترین زیان و احتمال خشک شدن رو داشته باشن؟ همچنین اینکه راه درست جابجا کردن درختا چیه؟ من گوده‌ی بعدی رو کندم و آماده هست. درخت کنونی و گوده هم یک متر بیش‌تر با هم فاصله ندارند.
----
3- این‌که خوشبختانه امسال برف اومده و این از نظر سال پرآب خیلییی خوب هست و باید سپاس‌گزار بود ولی شانس ما هم هست/ از زمانی که برف اومده همین طور نگران هستم. چون نهال‌های من یک ساله هستند و اسفند سال پیش کاشته شدند. دور نهال‌های میوه پلاستیک و پارچه کشدم (اگر از شانس بد من باعث نشستن برف نشه و نشکنن!) ولی دور نهال های سرو هیچ چیزی نکشیدم. نمی دونم درختان میهو و سرو دوام میارن یا نه چون دمای درچه به زیر -5 هم می رسه اونجا

با سپاس
سلام...ولی شد 3 تا سوال ها!!!!
کود سر 2،3 ماه دوران پوسیدگیشو طی میکنه که موجب سوختگی گیاه نشه...بحث علف هرزاش یه چیز دیگه ست که گاهی تا یکسال بذرها قوه نامیه شونو حفظ میکنن..ولی واسه بیماری های خاک و کود میتونین از فرمالین استفاده کنین که 10 روز دوره شو باید طی کنه و بعد گیاه رو بکاری
اسفند ماه و اوایل فروردین بهترین زمان برای جابجایی درختاتونه...ولی ریشه گیاه رو در نهایت دقت با همون خاک اطرافش جابجا کنین که کمترین آسیبی به ریشه هاش وارد نشه
اگه درختچه هاتون سالم باشه(بیماری نداشته باشه و خوب تقویت شده باشه)می تونن دوام بیارن...اگه سطح کشتتون خیلی زیاد نیست میتونین از روشهای مقابله با سرمازدگی استفاده کنین..

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام

یه کمی بستگی به سبزیهایی که میخواید بکارید داره مثلا عمق ریشه شاهی با تربچه فرق داره ولی به نظر من در کل عمق 10 سانتیمتر برای سبزیکاری مناسبه
جعبه های چوبی میوه برای این کار بهتره، هم با خاک سازگارتره هم جلوۀ طبیعی تر و زیباتری داره!

colourless gold

عضو جدید
سلامو بفرمایید

پیوست ها

• 1302(B) 88.pdf
    5.8 مگایابت · بازدیدها: 0
  • 1302-6014 89.pdf
    3 مگایابت · بازدیدها: 0

ثریا قدوسی

عضو جدید
سلام و عرض سپاس از همه دوستانی که لطف کردند و به پرسشم پاسخ دادند
ولی من نمی دونم:redface: سینی های کشت رو کجا اینقدر ارزون می فروشند:surprised: .... دور وبر من خیلی گرون فروشند...
برای مثال یه قوطی کوچولوی بذر (یک فنجان چایخوری)رو 10 هزار تومن !!!:cry: