afroozamin_h
عضو جدید
توروخدازود کمک کنیدسرفصل های دروس ارشد زهکشی کدومند؟
سلام متشکرم ازاینکه بالاخره یه جایی تودنیاواسه رشته ماهم هست.اگه میشه سرفصل های دروس کنکور ارشد آباری وزهکشی و سوالات کنکور سراسری88و87و90واسم میل کنید. بخدا خسته شدم از بس گشتمو نبود. مرسییییییییییی
سلام بچه ها من يه مطلب در مورد پيوند كاكتوسها .زمان پيوند در كاكتوسها ويا ناسازگاري پيوند در كاكتوسها ميخوام كسي از شماها ميتونه يه سايت خوب يا يه مطلب خوب راهنمايم كنه ممنونم
کسی تجربه تهیه کمپوست از بقایای اشپزخانه رو داره....به مقدار زیاد...
میخواستم مشاوره بگیرم ازش
کسی تجربه تهیه کمپوست از بقایای اشپزخانه رو داره....به مقدار زیاد...
میخواستم مشاوره بگیرم ازش
سلام کاغذ رنگی جان
خیلی کم پیدایی
سوالی باشه تا جایی که بتونم در خدمتم
سلام...با سلام،
ببینید این کتاب می تونه کمکی کنه!
ممنونم لطف كردينكاكتوس اُپونتیا Opuntia، جنسی از خانواده كاكتوس Cactaceaeها است .از آنجا كه سطح اوپونتیا Opuntia پوشیده از خار میباشد لازم است دقت شود كه هیچگاه بدون دستكش ضخیم به آن دست نزنند . زیرا علاوه بر خارهای تیز درشت خارهای ریزتری نیز دارد كه بمحض تماس دست با آنها نوك خار شكسته و در پوست باقی میماند .
نگهداری تمام گونه های این گیاه بسیار آسان است .
بعضی از انواع آن را میتوان درتمام طول سال بیرون از اطاق نگهداری كرد .
سایر انواع را لازم است تابستانها در برابر آفتاب و زمستانها در مكانی خشك و خنك نگهداشت .
توصیه میشود خاك گلدان متخلخل و پوك باشد .
بیشترگونه ها تا باندازه های خیلی بزرگ نرسیده اند گل نمیدهند .
انواع مختلف اوپونتیا مقاوم به سرما :
كاكتوس اُپونتیا فیكوس-ایندیكا
میوه ای شبیه به انجیر میدهد كه خوراكی است .
ساقه های جدید از كناره ساقه های قدیمی میرویند و رنگ ساقه سبز و طول هر راكت بطور متوسط 10 تا 15 سانتیمتر میباشد این ساقه بدون خارهای بزرگ ولی دارای دسته خارهای ریز زرد رنگ مجتمع در یك نقطه می باشد .
خارهای تیز آن بسادگی پوست بدن را خراش میدهد و بسختی به دست چسبیده و در آوردن آن با اشكال صورت میگیرد .
بنابراین باید با احتیاط كامل به آن دست زد .
گلهای این گیاه معمولا زرد یا قرمز و بشكل زنگوله ای پهن میباشد و از كنار ساقه ها در ماههای تیر ـ مرداد آشكار می شود ولی بندرت در گلدان بگل می نشیند .
نیازهای گونه های مختلف اُپونتیا Opuntia كاملا با یكدیگر متفاوت است ولی تمام آنها به آفتاب و حرارت احتیاج دارند .
تمام گونه های اُپونتیا Opuntia به خاك غنی و به آب نسبتأ زیاد در تابستان نیاز دارند .
در ماههای اسفند و فروردین میتوان گلدانها را عوض نمود .
گونه اُپونتیا میكروداسیس Opuntia microdasys تا هفت درجه سانتیگراد را تحمل میكند در طول زمستان به آبیاری كم احتیاج دارد و گلدان آن باید بخوبی آب را ردكند .
آفات : این گیاه در بیشتر موارد مورد حمله شپشك آرد آلود و یا سایر شپشك های گیاهی واقع میشود .
روش كاشت و تكثیر :
زیاد كردن این گیاهان بادو روش كاشتن بذر و قلمه زدن انجام میگیرد .
الف ـ قلمه زدن : قسمتی از ساقه راكت مانند و رسیده گیاهان را در ماههای خرداد و تیر بریده و آنرا دوتا سه روز برای اینكه مقطع آن خشك شود نگاهداشته و سپس در ماسه میكارند و پس از ریشه دادن آنرا بخاك اصلی منتقل مینمایند .
باید توجه داشت كه آب زیادی باعث گندیدن قلمه ها می شود .
ب ـ كاشتن بذر : بذر كاكتوس راكتی دارای پوشش سختی میباشد و ممكن است هفته های متوالی برای سبز شدن آن طول بكشد .
بنابراین خیساندن آن قبل از كاشت در جوانه زدن آن موثر میباشد و بذور را باید در ابتدای بهار و زمانی كه درجه حرارت به 21 درجه سانتیگراد رسید كاشته شوند .
در نیمی از یك گلدان یا تغاری سنگریزه یا تیله بقسمی میریزند كه سنگریزه های درشت در ته گلدان و سنگریزه های ریزتر در روی آن قرار گیرند .
روی سنگریزه را یك ورقه زغال ریز و خرد شده میریزند (زغال نباید بصورت پودر باشد ) روی زغال یك ورقه از مخلوط خاك برگ خیلی پوسیده و ماسه شسته رودخانه بنسبت مساوی مخلوط كرده اند ریخته و بذر را می پاشند روی بذر یك ورقه ماسه شسته بقطر بذرها میپاشند این تغار یا گلدان را داخل ظرف دیگری كه محتوی آب است میگذارند تا خوب خیس شود .
بعد آنها را از ظرف بیرون آورده و نزدیك پنجره میگذارند بدون اینكه آفتاب مستقیمأ روی آن بتابد روی تغار یا گلدان را یك شیشه ای میگذارند .
بذور در ظرف یك ماه یا كمی بیشتر سبز می شوند .
ممكن است این عمل را درگلخانه ای انجام دهند كه حرارت روز30 ـ 35 درجه و حرارت شب 15 ـ 25 درجه باشد .
پس از سبز شدن بذر مختصری شیشه را بر میدارند تا بذرهای سبز شده هوا بخورد .
وقتی نشاء ها باندازه یك نخود شد آنرا جابجا میكنند .
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]موقع بذركاری در آپارتمان ها در اوائل بهار و در گلخانه ها در حوالی بهمن ماه می باشد . CACTUS OPUNTIA 2 ـ اوپونتیا پلی كانتا : این گونه نیز مقاوم به سرما میباشد و میتوان در تمام سال خارج از اطاق نگهداری نمود . 3 ـ اوپونتیا رودانتا : این گونه نیز مانند دو گونه فوق به سرما مقاوم است و نگهداری آن نیز بسیار آسان میباشد . 4 ـ اُپونتیا رافینسك : این قسم بخوبی در مناطق معتدله میتواند در هوای آزاد بماند . 1 ـ اوپونتیا ظریف : این گونه مقاوم بوده و آنرا میتوان در تمام طول سال در خارج نگهداری كرد . 5 ـ اُپونتیا معمولی : به بلندی 25 سانتیمتر تا 30 سانتیمتر با ساقه هائی بشكل خاص نوك مرغابی ، گوشتی و گلهای زرد . 6 ـ اُپونتیا فیكوس ایندیكا Opuntia ficus-indica: كه به انجیر هندی معروف است . 7 ـ اُپونتیا میكروداسیس Opuntia microdasys: یا كاكتوس راكتی كه در ایران به زبان مادر شوهر معروف شده است گیاهی است بند بند و ساقه آن شبیه راكت تنیس میباشد كه بومی مكزیك بوده و طول آن در وطن اصلی بیك متر میرسد [/FONT]
١- پیوند سطحی :
در این گونه پیوند دو سطح پایه و پیوند باید کاملا صاف و مسطح باشد . پوسته خارجی کاکتوسها سخت و چسبناک است بنابراین با چاقوی کاملا تیز و باریکی برش افقی روی پایه دو سطح را روی هم قرار داده و با نوارپلاستیکی نخ و یا با استفاده از وزنه های فلزی آنها را روی هم استوار می نمایند .
2- پیوند شکافی : پس از گزینش پایه و پیوند در وسط پایه شکافی به شکل 7 (گوه hevog ) ایجاد نمود سپس پیوندک را در داخل شکاف جای می دهیم . برای اتصال آنها از نخ یا خلال دندان سود می جوییم .
٣- پیوند مورب :
این نوع پیوند بیشتر برای پایه های بلند و باریک سفارش می شود . در این روش پایه و پیوند را به گونه اریب برش داده سپس دو قطعه را با نخ محکم می نمایند .
چند روز پس از انجام پیوند گیاه را در سایه گذارده و باید دقت نمود که نخ یا نوار پلاستیکی خیلی خوب بسته شده باشد . پس از یک هفته نیز چنانچه از خار یا چوب خلال استفاده شده باید برای جلوگیری از بروز آلودگی و بیماریها آنها را از پایه و پیوند بیرون آورد .
٤- پیوند خواب :
به تازگی بسیاری از تولید کنندگان روش دیگری را در پیوند کاکتوسها بر گزیده اند که ((پیوند خواب )) نامیده شده است . در این روش پایه پیوند بدون ریشه بوده و به صورت قطعه ای از قلمه کاکتوس می باشد . آنگاه پیوندک را به یکی از روشهای گفته شده در عمل پیوند بر روی پایه بدون ریشه پیوند زده و سپس هر دو قسمت پایه و پیوند را به صورت چسبیده به هم در گلدانی مستقل جاری می دهند . به مرور زمان پایه و پیوندک هر دو سریعا آغاز به رشد می نمایند .
یا دآوری می شود که کشورهای صادرکننده کاکتوس پیوندی "ژیممنوکالیسوم" بیشتر از این روش سود می برند . زیرا در این روش هم انتقال گیاه آسان تر انجام می شود و دیگر این کاکتوسها به صورت قطعاطی بدون ریشه به فروش می رسند
بدست آوردن قلمه مناسب نیاز به حسن انتخاب دارد کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند.ولی این عمل بیشتر از کاکتوس های جزء جزء صورت می گیرد. زیرا به گیاه آسیب کمتری می زند. از جوانه هایی استفاده کنید که سطح تماس کمتری با گیاه دارند. از گرفتن قلمه از پایه گیاه خودداری کنید.رطوبت این قسمت از گیاه بیشتر است و خطر گندیدگی گیاه مادر بیشتر است.اگر این کار را کردید و پایه گیاه شروع به فاسد شدن کرد سریعا قسمت گندیده را جدا کرده و گیاه مادر را یک هفته خارج از خاک قرار داده و سپس به گلدان انتقال دهید
سلام...
کم سعادتم...
خیلی ممنونم... راستش واسه همسرم میخواستم... از زباله های اشپزخانه رستوران محل کارشون میخوان کمپوست تهیه کنن...(ایشون کارای محیط زیستی انجام میدن... اما بیشتر تو زمینه تصفیه خانه و ... )
البته خودم بهش مشاوره دادم اما بازم میخوان پرس و جو کنن....
اگه مشکلی نداشته باشید باهاتون تماس میگیرن
سلام...
یه دنیا ممنونم از لطفتون
سلام به همگی خسته نباشید.
بچه ها من ترم 4 مهندسی آب هستم می خوام از الان گرایش ارشدمو بدونم به نظرتون کدوم گرایش خوبه با این وجود که خودم گرایش به منابع آب دارم اون به خاطر تعریفی که دیگران از این رشته می کنن. خواهشا کمک کنین ثواب داره .D:
بهناز جون خودتون کدومو ترجیح میدین؟؟؟3-منابع آب
کارهای قبل از سد ، کارهایی نظیر کشف منابع آب تامین آب مورد نیاز در حیطه مهندسی منابع آب است.
در مورد رشته منابع آب قبول شدن دانشجویان در این رشته در مقطع ارشد از قبول شدن در رشته های دیگر کمی سخت تر است.بسیاری از افراد ابتدا برای ارشد در رشته زهکشی یا سازه شرکت کرده و برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری منابع آب بر می گزییند.
زبان و ریاضی ضریب2
هیدرولیک و هیدرولیک انهار ضریب2
هیدرولوژی آب سطحی و زیر زمینی ضریب4
آمار ضریب 2
مدیریت منابع ضریب2
دیگه ببخشید همین قدر تونستم پیدا کنم
احتمالا یا سازه آبی ،یا عمران آب از درس هاشون بیشتر خوشم میاد بیای ترم بالاتر باتوجه به این که هیدرولوژی و هیدرولیک می خونی بهتر می تونی تصمیم بگیریبهناز جون خودتون کدومو ترجیح میدین؟؟؟
احتمالا یا سازه آبی ،یا عمران آب از درس هاشون بیشتر خوشم میاد بیای ترم بالاتر باتوجه به این که هیدرولوژی و هیدرولیک می خونی بهتر می تونی تصمیم بگیری
نه اتفاقا از مکانیک سیالات خیلی راحت تره و درس شیرینیه هیدرولیک ادامه همون کتابیه واسه سیالات خوندی که اکثرا استریتر و واسه هیدرولیک انهار کتاب کانال های باز ابریشمی خوبه البته در زمینه هیدرولیک مهم نیست چه کتابی خوبه مهم اینه که مفهومش رو بفهمی و باید واسش تمرین حل کنیهیدرولیک سخته؟؟کدوم کتابا خوبه براش؟
نه اتفاقا از مکانیک سیالات خیلی راحت تره و درس شیرینیه هیدرولیک ادامه همون کتابیه واسه سیالات خوندی که اکثرا استریتر و واسه هیدرولیک انهار کتاب کانال های باز ابریشمی خوبه البته در زمینه هیدرولیک مهم نیست چه کتابی خوبه مهم اینه که مفهومش رو بفهمی و باید واسش تمرین حل کنی
بابا من تازه دیروز امتحانم تموم شده ولی تصمیم دارم یه استراحت کنم بعد شروع کنممرسی عزیز واسه کنکور شروع کردی؟؟؟
بابا من تازه دیروز امتحانم تموم شده ولی تصمیم دارم یه استراحت کنم بعد شروع کنم
ممنونم عزیم من تلاشمو می کنم حالا یا امسال یا سال دیگه، هر چی خدا بخوادایشالله که با بهترین رتبه قبول میشی
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
سوال و مشاوره درباره پرورش بن سای (بونسای) | باغبانی | 433 |