مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

Ali_B_N

عضو جدید
سلام دوستان
میخواستم بدونم شرایط و نحوه گرفتن پروانه نظام مهندسی به چه صورته؟؟؟؟
و فرق کسی که کارشناس رسمی با کسی که نظام مهندسی داره چی هستش؟؟؟؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
 

farzaneh-haneh

عضو جدید
سلام کلستریدیوم جون،من اینقد زبانم قوی نیست که بتونم این متنا رو ترجمه کنم.ممنون میشم به زبان فارسی کمکم کنین. مر30
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام کلستریدیوم جون،من اینقد زبانم قوی نیست که بتونم این متنا رو ترجمه کنم.ممنون میشم به زبان فارسی کمکم کنین. مر30

جمله ها ساده هستن!
با یه دیکشنری خیلی ساده می تونین ترجمه کنین، وقتی خط تولید ترشی می خواین و مدیر کنترل کیفیت هم هستین، حداقل یه برداشت ساده از جمله ها دارین؛ خودتونو دست کم نگیرین.
خودتون معنی کنین تا راه بیفتین! :)
هر جا اشکال داشتین بپرسین.
 
آخرین ویرایش:

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
سلام. من استاندارد (الزامات) بسته بندی مواد غذایی در اتحادیه اروپا را میخواستم. اگه سایتی هست بهم معرفی کنید. مثل سایت کدکس (Codex Alimentarius Commission). مرسی
 

پگاه درجاني

عضو جدید
درخواست راهنمایی

درخواست راهنمایی

با سلام و عرض خسته نباشید

ببخشیدمن دانشجوی دکترای صنایع غذایی هستم برای انجام بخشی از تحقیقاتم به دستگاه کروماتوگرافی آنیونی با آشکارساز آمپرومتری(HPAEC-PAD) نیاز دارم میتونم خواهش کنم اطلاعاتی به من بدین در زمینه این که کجا می تونم این تست رو انچام بدم ؟ توی ایران این دستگاه هست؟ ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

با تشکر​
 

leyla70

عضو جدید
چند سوال

چند سوال

سلام دوستان
میشه بگین منظور از اصطلاحات و یا اعداد EEC، FDA،CFR در صنایع غذایی چیه؟
همچنین اگه در مورد کاربرد امولسیفایرهای مونو و دی استرهای پروپیلن گلیکول ، استر سوربیتان ، فورمات استریل سدیم در صنایع غذایی جز نانوایی مطلبی دارین لطفا در اختیار بذارین. ممنونم
 

hamed ghasemi

عضو جدید
سلام دوستان لطفاً نظرات خود را در مورد اسانس دوغ بیان کنید (چه نوع اسانسی برای دوغ مناسب تر ) اگر هم در صنعت لبنیات هستین چه اسانسی و از چه شرکتی استفاده می کنید؟
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
سلام دوستان
میشه بگین منظور از اصطلاحات و یا اعداد EEC، FDA،CFR در صنایع غذایی چیه؟
همچنین اگه در مورد کاربرد امولسیفایرهای مونو و دی استرهای پروپیلن گلیکول ، استر سوربیتان ، فورمات استریل سدیم در صنایع غذایی جز نانوایی مطلبی دارین لطفا در اختیار بذارین. ممنونم

FDA :
The Food and Drug Administration (FDA or USFDA) is an agency of the United States Department of Health and Human Services, one of the United States federal executive departments. The FDA is responsible for protecting and promoting public health through the regulation and supervision of food safety, tobacco products, dietary supplements, prescription and over-the-counter pharmaceutical drugs (medications), vaccines, biopharmaceuticals, blood transfusions, medical devices, electromagnetic radiation emitting devices (ERED), and veterinary products.

CFR :
The Code of Federal Regulations (CFR) is the codification of the general and permanent rules and regulations (sometimes called administrative law) published in the Federal Register by the executive departments and agencies of the federal government of the United States.

EC Number :
The European Commission number, or EC number, also known as EC No., EINECS No., and EC#, is a unique seven-digit identifier that is assigned to chemical substances for regulatory purposes within the European Union by the regulatory authorities. The list of substances having an EC number is called the EC Inventory.

EEC :
The European Economic Community (EEC) was an international organization created by the Treaty of Rome of 1957.[1]

Its aim was to bring about economic integration, including a common market, among its six founding members: Belgium, France, Italy, Luxembourg, the Netherlands and West Germany. The EEC was also known as the Common Market in the English-speaking world and sometimes referred to as the European Community even before it was officially renamed as such in 1993.
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
با سلام و عرض خسته نباشید

ببخشیدمن دانشجوی دکترای صنایع غذایی هستم برای انجام بخشی از تحقیقاتم به دستگاه کروماتوگرافی آنیونی با آشکارساز آمپرومتری(HPAEC-PAD) نیاز دارم میتونم خواهش کنم اطلاعاتی به من بدین در زمینه این که کجا می تونم این تست رو انچام بدم ؟ توی ایران این دستگاه هست؟ ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

با تشکر

با سلام
ار دانشکده ی تحصیلات تکمیلی محیط زیست دانشگاه تهران و سایت
http://www.aeoi.org.ir/Portal/Home/...0a48e&ID=7f4af3d9-277f-450f-b871-14ec7f6fbfc0
ببنید کجا به کمکتون میاد.
 

dew_frsn

عضو جدید
کمک هزینه تحصیلی به نخبگان دانشجویی

1. معدل بالای 19 در نیمسال دوم 91-92
2.دانشجوی رشته های مدیریت,صنایع غذایی,ارتباطات تصویری
3.الویت با دانشجویان بی سرپرست
مدارکی که در صورت تایید باید حضوری ارائه گردد

1. اصل و کپی کارت ملی
2.اصل و کپی شناسنامه (صفحه اول و دوم )
3.اصل و کپی کارنامه نیمسال دوم 91-92
4. فرم معرفی نامه از دانشگاه با ذکر رشته تحصیلی و آدرس دانشگاه
5. ارائه مدرک معتبر برای دانشجویان تک والدی

شماره تلفن گویا: 42705-021
آدرس ایمیل برای پاسخ به سوالات
food_cv@yahoo.com
آدرس فرم ثبت نام
http://www.frico.ir/scholarships-for-student-leaders.html
 

leyla70

عضو جدید
سلا دوستان، میشه در مورد گلوتن خشک و گلوتن مرطوب توضیح بدین من که سرچ کردم هر سایتی یه تعریفی کرده بود بالاخره نفهمیدم درستش چیه؟ همینطور اگه در مورد روش اندازه گیری عدد فالینگ خمیر و دستگاه مورد استفاده آن اطلاعاتی دارین لطفا در اختیار بذارین. خیلی ممنون
 
من مهندس صنایع هستم ولی در مورد صنایع غذایی بسیار جستجو میکنم.
مشکلی دارم امیدوارم دوستان جواب آن را برایم ارسال کنند. وقتی عسل یا قند خرما را با آب مخلوط میکنم و برای یک ماه نگاه میدارم. درون آن خلط های ابر مانندی بوجود میآید . چگونه میتوانم از تشکیل آن جلوگیری نمایم .
میتوانید جواب را مستقیما به ایمیل من ارسال دارید .a_h_saraj@yahoo.com
با تشکر
 

saadat.kh

عضو جدید
تقاضای راهنمایی جهت خشک کردن جگر و روغن گیری جگر

تقاضای راهنمایی جهت خشک کردن جگر و روغن گیری جگر

سلام خدمت دوستان کارشناس صنایع غذایی

من میخوام جگر مرغ رو خشک کنم و بعد آسیاب کنم و تبدیل به پودرش کنم البته به صورت آزمایشگاهی کسی میتونه در این مورد منو راهنمایی کنه که چی جوری باید این کارو بکنم که جگر مواد مفیدش از بین نره

همچینن میخوام جگرو روغنشو بگیرم واسه این باید چی کار بکنم ؟
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
سلام خدمت دوستان کارشناس صنایع غذایی

من میخوام جگر مرغ رو خشک کنم و بعد آسیاب کنم و تبدیل به پودرش کنم البته به صورت آزمایشگاهی کسی میتونه در این مورد منو راهنمایی کنه که چی جوری باید این کارو بکنم که جگر مواد مفیدش از بین نره

همچینن میخوام جگرو روغنشو بگیرم واسه این باید چی کار بکنم ؟


سلام میخواین جزیی از ترکیبات جگر رو اندازه گیری کنین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

saadat.kh

عضو جدید
خیر میخوام در مقیاس کوچک پودر جگر یا روغن جگر تولید کنم برای انجام یک تحقیق که خاصیت هاش هم از دست نره مثلا ویتامین ها و آهن ترکیباتی از این قبیل
 

f.cheraghali

عضو جدید
سلام دوستان

یک کمک ! جواب ارشد اومده . در مورد گرایش مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی اطلاعات می خوام . دقیقا چه مطالب درسی عنوان میشه ؟ آینده چیه ؟ در چه دانشگاههایی تدریس می شه ؟
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
سلام این مطالب مربوط به روغن گیری از کبد ماهی هست شاید جگر مرغ هم به این صورت باشه

سلام این مطالب مربوط به روغن گیری از کبد ماهی هست شاید جگر مرغ هم به این صورت باشه

مراحل عمل آوري امروزه تبديل ماهي به پودر ماهي يا روغن آن به روشهاي مختلف از جمله : روش هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي قابل انجام است. اما معمولي ترين روشي كه در حال حاضر در تمامي نقاط دنيا از آن استفاده مي گردد، روش پرس مرطوب wet pressing است كه مشتمل بر مراحل زير مي باشد : 1- حرارت دادن ماده خام ـ كه در طي آن، پروتئين ها منعقد شده و با گسسته شدن ذخائر چربي موجود، روغن آزاد گرديده، و آبي كه در شرائط طبيعي بصورت متصل با پروتئين ها قرار دارد به صورت آب آزاد قابل استخراج در مي آيد. 2- پرس يا سانتريفوژ ـ كه در طي آن، قسمت عمده مايعات موجود بوسيله فشار حاصل از پرس يا سانتريفوژ از توده پخته شده جدا مي گردد. 3- جداسازي محيط مايع به دو قسمت اصلي يعني روغن و آب stick water. اين مرحله در مورد ماهياني كه كمتر از 3 درصد چربي دارند حذف مي گردد. 4- تبخير محلول آبي stick water و تهيه كنسانتره از مواد انحلال پذير ماهي fish soluble. 5- خشك كردن مواد جامد press cake و مواد انحلال پذير، از طريق جدا كردن مقدار مناسب آب از مواد مرطوب و شكل دهي تركيبي خشك و پايدار. 6- خرد كردن ماده بدست آمده به ذراتي با اندازه هاي مورد نظر. روغن ماهي fish oil حدود يك چهارم وزن بعضي از گونه هاي ماهيان را چربي fat تشكيل مي دهد. اين چربي، فرآورده با ارزشي است كه به عنوان يك محصول جنبي در هنگام تهيه پودر ماهي يا ديگر محصولات مثل كنسانتره پروتئيني ماهي fish protein concentrate ، به صورت روغنoil قابل جداسازي و تصفيه مي باشد. درگذشته روغن بدن ماهي مهمترين فرآورده حاصل از مواد خام اوليه به شمار مي رفت، در حالي كه در حال حاضردر مقابل ديگر فرآورده ها به عنوان يك محصول درجه دوم شناخته مي شود. البته بايد توجه داشت كه اين محصول هنوز هم واجد ارزش فراوان بوده و جداي از موارد كاربرد صنعتي، در صورت تصفيه كامل، قابليت مصرف خوراكي نيز پيدا مي نمايد. روغن بدن ماهي عمدتاً از تري گليسريدها يعني تركيب گليسرول و اسيد چرب (سه اسيد يكسان يا اسيدهاي متفاوت) به همراه مقادير متفاوتي از فسفوليپيدها و ديگر تركيبات تشكيل شده است. با توجه به اين كه اسيديته اسيدهاي چرب موجود در مولكول تري گليسريد از طريق خواص بازي ملكول گليسرول خنثي گرديده است، لذا روغن داراي PH خنثي مي باشد. گونه ماهي مورد استفاده در توليد روغن تأثير قابل توجه اي در تركيب اسيدهاي چرب آن دارد. براي مثال، روغن بدست آمده از ماكرول و هرينگ داراي درصد بيشتري از اسيدهاي چرب با زنجير طويل (22- C) مي باشد، در حاليكه روغن ماهي پيلچارد يا آنچوي بيشتر داراي اسيدهاي چرب با 16 اتم كربن است. مراحل تهيه روغن ماهي مراحل اوليه تهيه روغن ماهي كاملاً همان مراحلي است كه قبلاً در رابطه با توليد پودر ماهي بيان گرديد. از اين رو در اين قسمت صرفاً مراحل توليد از مرحله بازسازي ماهي به دو قسمت جامد و مايع توضيح داده شده و سپس مراحل آماده سازي قسمت مايع پيگيري مي شود. همانگونه كه قبلاً بيان گرديد، دو محصول واسطه اي كه در حين عمليات پرس توليد مي شوند، مايع پرس Press liqure و پرس كيك Press Cake مي باشند. مايع پرس يا قسمت اصلي در تهيه روغن ماهي به طور طبيعي داراي ذرات بزرگ، مواد استخواني و ديگر ناخالصي هائي است كه بايد در ابتداي اين مرحله جدا شوند. در روش هاي جديد، سيستم به صورتي طراحي شده كه مايع هنگام خروج از پرس به وسيله توري يا فيلتر صاف شده و ذرات جامد بزرگ شناور در آن، همراه پرس كيك باقي مي مانند. ولي در كارخانجاتي كه سيستم توليد آنها قديمي است، ذرات موجود در مايع پرس از طريق غربال هاي ارتعاشي گرفته مي شوند. اين مواد گرفته شده در مرحله بعد به پرس كيك اضافه شده و تبديل به پودر ماهي مي‌گردند. در كارخانجاتي كه توليد آنها به روش سنتي صورت مي گيرد فرآوري بعدي مايع حاصل از پرس در سه مرحله صورت مي گيرد : 1- جدا سازي مواد جامد معلق 2- جداسازي روغن از آب 3- خالص سازي نهائي يا Polishing ، به جهت جداسازي ناخالصي هاي باقيمانده و رطوبت موجود روغن. جدا كردن جامدات معلق از مايع پرس به كمك دكانتورDecantor انجام مي گيرد. مرحله جدا سازي روغن از آب مرحله بسيار مهمي است كه اگر كيفيت ماهي خوب بوده و مراحل پخت و پرس به خوبي انجام شده باشد در آن صورت بازده فرآيند به درجه حرارت، روش تغديه ماشين و نحوه كار آن بستگي پيدا خواهد كرد. در اين رابطه بايد توجه شود درجه حرارت مواد ورودي تا حد ممكن بالا باشد (95 درجه سانتي گراد) تا جدا سازي به درستي صورت گيرد. گرم كردن مايع پرس را مي توان با تزريق مستقيم بخار و يا از طريق غير مستقيم انجام داد كه در مقام مقايسه روش غير مستقيم بهتر است. جدا سازي به وسيله سانتريفوژ انجام مي گيرد و حاصل آن جدا شدن مايع پرس به سه فاز، روغن، آب چسبناك (استيك و اتر) و قسمت جامد (لجن Sludge) مي باشد. در اين راه بازده روغن هنگامي حداكثر خواهد بود كه استيك واتر كمترين مقدار روغن را داشته باشد. خالص سازي يا Polishing كه آخرين مرحله عمليات است در يك جداساز Separator ديگر انجام مي گيرد و در پايان، روغن به تانك ذخيره سازي پمپ مي شود. براي سهولت عمل، معمولاً به نسبت 10 درصد حجم روغن به آن آب جوش اضافه مي گردد تا از اين طريق ناخالصي هاي آن جدا گردند. درجه حرارت آب در اين مرحله حائز اهميت بوده و بايد با روغن برابر باشد. سرعت سانتريفوژ معمولاً در مرحله خالص سازي در حدود 5000 دور در دقيقه تنظيم مي شود. در پايان مرحله جداسازي، روغن خالص شده "Crude fish oil" به تانك نگهداري، و فاز آبي براي عمليات بعدي به تانك استيك واترپمپ مي شوند. روغن پس از انجام آزمايشات لازم و تائيد پارمترهاي مربوطه، براي ارسال به بازار مصرف به تانك ذخيره سازي فرستاده مي شود. موارد مصرف روغن ماهي خواص فيزيكي و تغذيه اي روغن ماهي تصيفه شده جامد، سبب شده كه اين روغن نقش تازه اي در رژيم غذائي انسان پيدا نمايد. اين روغن به خصوص در اروپا پس از هيدروژنه شدن در تهيه مارگارين Margarine و روغن مخصوص پخت Cooking Oil بكار برده مي شود. روغن ماهي به دليل داشتن چربي هاي غير اشباع قادر است ميزان كلسترول خون را كاهش دهد. از ديگر موارد مصرف روغن ماهي، استفاده از آن در ساخت رنگ و روان كننده هاي صنعتي "Lubricant" است. بعلاوه روغن ماهي هيدروژنه به عنوان ماده خام اوليه، براي تهيه اسيد استئاريك، گليسرين، صابون و همينطور شمع مورد استفاده قرار مي گيرد. روغن ماهي غالباً در صنعت چرم سازي نيز بكار برده مي شود. تركيبات صابون كه از روغن ماهي تهيه و به وسيله انواع فلزات خنثي گردند، به طور معمول در ساخت انواع خاصي از گريس بكار برده مي شوند كه داراي دماي ذوب بالائي هستند. روغن كبد ماهي .Fish liver oil روغن كبد بسياري از گونه هاي ماهي از جمله Cod ( Gadus callaius) و Haddock، به دليل داشتن مقادير فراوان ويتامين و فرآوردهاي قابل استفاده در صنايع داروئي، استخراج و مورد مصرف قرار مي‌گيرد. براي تهيه روغن كبد ماهي معمولي ترين روش شامل مراحل زير است : چرخ كردن كبد جدا شده از بدن ماهي و سپس پختن آنها به طريق مستقيم و يا غير مستقيم در درجه حرارت حدود 95-90 درجه سانتي گراد و سپس جدا كردن روغن آزاد شده از كبد در هنگام پخت. در اين روش، چرخ كردن سبب كاهش اندازه ذرات و تسريع در افزايش درجه حرارت در هنگام پخت، و پختن سبب انعقاد پروتئين و آزاد شدن روغن مي گردد. جدا سازي روغن از آب و مواد پروتئيني را مي توان از طريق بكارگيري سانتريفوژ يا از طريق ته نشيني Settling انجام داد.
 

sohi_mr

عضو جدید
سلام دوستان
استانداردهاي مربوط به آزمايشات ماكاروني رو ميخوام همراه با شماره استاندارد
همچنين مطلبي درباره با تصفيه فاضلاب صنعتي اگه همراه با عكس باشه عالي ميشه
ممنون از كمكتون
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
سلام خدمت دوستان کارشناس صنایع غذایی

من میخوام جگر مرغ رو خشک کنم و بعد آسیاب کنم و تبدیل به پودرش کنم البته به صورت آزمایشگاهی کسی میتونه در این مورد منو راهنمایی کنه که چی جوری باید این کارو بکنم که جگر مواد مفیدش از بین نره

همچینن میخوام جگرو روغنشو بگیرم واسه این باید چی کار بکنم ؟






در مورد خشک کردن یه جا خوندم مناسب ترین روش همون خشک کردن انجمادیه
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

حامد upm

عضو جدید
مصطفی جان خشک کردن انجمادی بهترین روش برای خشک کردت مواد غذایی که دارای بافت ظریفی هستند هست.
مثلا توت فرنگی
یا برای اون دسته از موادی که دارای مولد عطر و بو بوده و این مواد مولد حساس به حرارات باشه.
مثل زعفران
اما برای جگر مطمئن نیستم
 

yalda azizi

عضو جدید
سلام بچه ها خسته نباشید
دوستای گلم اینجا کسی هست که تو کارخونه کیک مشغول باشه نیاز به فرمول صنعتی یه کیک ساده دارم
کسی اگه بلده لطفا کمکم کنه.
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
بالا