مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز

a3emoon

عضو جدید
بسیار شپاسگزارم دوست عزیز
اگر زحمتی نیست در مورد این دونوع آفلاتوکسین در پودرهاشم اگر مطلبی دارید ممنون میشم بگذارید.
 

SahellN

عضو جدید
کمک برای انتخاب یک پروژه خوب

کمک برای انتخاب یک پروژه خوب

سلام دوستان نمیتونم پروژه ی خوبی انتخاب کنم :confused: :cry: اگه بتونید کمکم کنید ممنون میشم.:redface:
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
دوستان فرق خامه و سرشیر و قیماق چیه؟

در صنایع غذایی همین طور که از اسمش معلومه، بیشتر به جنبه صنعتی کردن تولید توجه می کنن؛ البته در دروس اختیاری و برخی مواقع در خصوص غذاهای بومی و سنتی هم به علت تفاوتها و مزایاشون بهشون توجه می شه!
سرشیر و واژه دوم (قیماق) و خامه در اصل یکی هستن اما خامه چربی شیر هست که در فرآیند جداسازی چربی شیر با نیروی گشتاور داخل دستگاه سپراتور جداسازی می شه، در دستگاه هموژنیزاتور، هوموژنیزه و همگن می شه!
سرشیر، هم چربی شیر هست که بصورت سنتی و تعلیق طی زمان جدا می شه و ممکنه کمی آبکی باشه و هوموژنیزه نیست؛ و بر اساس موازنه نیرویهایی مثل نیروی شناوری و بویانسی و ارشمیدس میاد سمت بالا به علت اختلاف چگالی و طی قانون استوک هم تعریف می شه!
قیماق هم بستگی داره به چی بگین!! ممکنه هم معنی سرشیر باشه ممکنه موقع جوشوندن شیر به لایه ای نازک که روی شیر بسته می شه اطلاق بشه، که جنسش همون چربی هست که در اثر حرارت و بعد سرد کردن روی شیر بسته می شه!!
اما جستجو از سایتهای معمولی:
خامه چه‌ فرقي با سرشير دارد؟

سرشير همان‌ طور که از نامش پيدا است خامه‌اي است که از سطح شير گرفته مي ‌شود. به طور کلي دو نوع خامه وجود دارد. خامه پخته و خامه نپخته. خامه پخته خامه‌اي است که پس از جوشانده شدن شير را خنک کرده و سپس چربي‌ هاي تجمع يافته در آن جمع ‌آوري مي ‌شوند، اين نوع خامه سالم ‌تر است. در خامه نپخته تنها چربي‌ هايي که بعد از چرخ شدن شير سرد در سطح آن جمع مي ‌شود، برمي ‌دارند که مصرف اين نوع خامه بسيار خطرناک است چرا که ممکن است اين نوع خامه آلوده به انواع باکتري‌ ها از جمله سل، بروسلا، ليستريا و استافيلوکوک باشد و انواع بيماري ‌هاي اسهالي را به همراه آورد.
چرا برخي خامه‌ ها غليظ ‌ترند؟

ميزان چربي روي قوام خامه اثر دارد. خامه ‌هايي با چربي بيشتر، قوام ظاهري بالاتري دارند. ويژگي ‌هاي چربي مانند نقطه ذوب بالا تأثير خاصي ‌روي قوام آن دارد. غلظت خامه در طول انبارماني افزايش مي ‌يابد. علت اين امر تجمع تدريجي گويچه‌هاي چربي و تقويت ساختمان بلورين خامه در ارتباط با به هم پيوستن تدريجي مسيل‌هاي كازئين و ايجاد ساختار كمپلكس است.


● تفاوت خامه با سرشير

برخي افراد تصور مي کنند اگر سرشير را جايگزين خامه کنند، ديگر در معرض خطرات ناشي از چربي خون بالا نخواهند بود. اما بايد دانست که سرشير همان خامه است. سرشير، نوعي خامه گيري خانگي است که در گذشته بسيار متداول بوده، در اين روش شير گرم را به تدريج خنک مي کنند. طي اين زمان گويچه هاي چربي به همراه مقداري از پروتئين هاي کازئين روي سطح شير بسته مي شوند که به آن «سرشير» گويند. اما امروزه جهت تهيه انواع خامه ها بويژه خامه صبحانه از دستگاه خامه گير که به کمک نيروي گريز از مرکز عمل مي کند، استفاده مي کنند. بنابراين تنها تفاوت بين خامه و سرشير تنها در غشاي گويچه هاي چربي آن است و هر دو از لحاظ ميزان چربي اشباع و کلسترول برابر و به يک ميزان کالري به بدن مي رسانند.

خامه هاي قنادي

موضوع ديگر خامه هاي قنادي هستند که اغلب افراد به گمان آن که اين خامه ها سفيده زده شده تخم مرغ به همراه مقدار کمي خامه و شکر هستند، آن را کم کالري و بي ضرر مي دانند، اما بايد دانست که خامه هاي قنادي، حاوي ۳۵ تا ۳۸ درصد چربي هستند که گاهي براي قوام بيشتر، محتواي چربي آن را به ۴۰ درصد نيز مي رسانند. بنابراين هر چه خامه قنادي غليظ تر و قوام بيشتري داشته باشد پرچرب تر است. اکثر شيريني هاي خامه اي، دسرها، کيک ها و بستني ها از خامه هاي پرچرب که داراي چربي اشباع و کلسترول بالايي هستند به همراه مقدار زيادي شکر تهيه مي شوند که مقدار مازاد شکر آنها علاوه بر چربي خامه، در بدن به چربي ذخيره اي تبديل مي شود و اين امر منجر به کاهش حساسيت بدن نسبت به ترشح انسولين و همچنين به دنبال آن افزايش قند و چربي و فشار خون و ابتلا به بيماري هاي شرياني مي شود.
 
آخرین ویرایش:

leyla70

عضو جدید
با سلام دوستان
من مقاله یا پروژه ای در رابطه با کاربرد بیو سورفکتانت در صنایع غذایی میخوام ، ممنون میشم اگه مطلبی در این باره دارین در اختیار بذارین.
 

farzane227

عضو جدید
سلام به دوستان.میخواستم ازتون راجع به رشته مهندسی صنایع غذایی کمکم کنید.

سلام به دوستان.میخواستم ازتون راجع به رشته مهندسی صنایع غذایی کمکم کنید.

راجع به کتابای که تو این رشته مهمن.کتابا رو گیر نیاوردم.هیچ دانشگاهی هم باهام همکاری نمیکنه باید چکار کنم؟
 

narges_F

عضو جدید
کاربر ممتاز
راجع به کتابای که تو این رشته مهمن.کتابا رو گیر نیاوردم.هیچ دانشگاهی هم باهام همکاری نمیکنه باید چکار کنم؟

کتاب های مهم شیمی مواد غذایی-میکروبیولوژی- میخواین چکار؟؟؟رشته تون که صنایع غذایی؟؟؟کتاب هارو ندارین؟؟؟
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز. ممنون از اینکه به درخواستم توجه داشتی. من فایلو دانلود کردم ولی فایل باز نمیشه و پیغام زیرو میده، میشه لطفا بررسی کنی؟
"the file is damaged and could not be repaired"

سلام خانوم خانوما!
یه بار دیگه می فرستم انشا.... به درد بخوره!
 

پیوست ها

  • 002.jpg.pdf
    7 مگایابت · بازدیدها: 0

sadic

عضو جدید
سلام به همگی.بچه ها من یه گزارش کاراموزی از کارخونه قند میخوام.
چغندر یا نیشکرش فرق نمیکنه.اگه هم هردوش بود که چه بهتر.مرسی
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام به همگی.بچه ها من یه گزارش کاراموزی از کارخونه قند میخوام.
چغندر یا نیشکرش فرق نمیکنه.اگه هم هردوش بود که چه بهتر.مرسی

نداریم! کتاب مصباحی رو بگیری خیلی خوب می شه!
از قسمتهای مختلف کارخونه برو عکس بگیر خیلی خوب درمیاد!
از یکی ک اونجاس، یه دو ساعتی بگردون و بنویس!
گزارش داشتم ولی رونوشت نگرفتم! شرمندت!
ولی کتاب مصباحی خیلی کمک می کنه!
 

aaraj

عضو جدید
در خواست مطلب در زمينه جايگزينهاي چربي در صنعت لبني!

در خواست مطلب در زمينه جايگزينهاي چربي در صنعت لبني!

سلام دوستان مطلب در باره جايگزين هاي چربي در صنعت لبني نياز دارم،اگه در دسترستون هست واسم ميل كنين ممنونتون ميشم!
خيلي واسم مهمه ترم تابستون سمينار برداشتم ترم آخرمم هست،كمم كنين!
اينم ايميلمه:(ehasn.aaraj1991@yahoo.com)
 

حامد upm

عضو جدید
شیرین کننده ی مصنوعی

شیرین کننده ی مصنوعی

کسی میتونه بهم بگه تو صنعت نوشابه ایران از چه نوع شیرین کننده ی مصنوعی استفاده میشه؟هنوزم از آسپارتام و اسه سولفام پتاسیم مصرف می کنند؟
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
کسی میتونه بهم بگه تو صنعت نوشابه ایران از چه نوع شیرین کننده ی مصنوعی استفاده میشه؟هنوزم از آسپارتام و اسه سولفام پتاسیم مصرف می کنند؟



قند استویا هم استفاده میشه

البته اینم بگم که یه کارخونه موفق شد برای اولین بار در ایران از قند خرما استفاده کنه و نتیجه بگیره
 

حامد upm

عضو جدید
جالب بود.قند خرما رو نشنیده بودم.حتما در موردش تحقیق میکنم و اگه درست باشه اینجا همه رو حیرت زده میکنه.کاش اسم کارخونه رو بهم میگفتی
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
جالب بود.قند خرما رو نشنیده بودم.حتما در موردش تحقیق میکنم و اگه درست باشه اینجا همه رو حیرت زده میکنه.کاش اسم کارخونه رو بهم میگفتی

بگردی تو وب سایتشون نوشتن من قبلا دیدم حالا یادم نمیاد کدوم شرکت بود! حداقل 2 -3 سالی هست!
 

حامد upm

عضو جدید
دوستان شهد خرما شیرین کننده ی طبیعی بود و اصلا بدلیل رنگ و ترکیبات معلق در آن باعث ایجاد مشکلات کیفی میشه و اگه کارخونه بخواد این مشکل رو از بین ببره قیمت تمام شده برا کارخونه خیلی بالا میره.
اما تو تحقیقاتم از کارخونه ی زمزم فهمیدم که در سال 87 از شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز و استویا استفاده کردند که ماده ی اولیه سوکرالوز همون ساکارزه و مصرفش حتی برای بیماران فنیل کتونوری مشکل ساز نیست.
 

leyla70

عضو جدید
سلام clostridium عزیز، من هنوز با دانلود این مقاله مشکل دارم نمیدونم چکار کنم ؟:(
 
آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام clostridium عزیز، من هنوز با دانلود این مقاله مشکل دارم نمیدونم چکار کنم ؟:(

عزیزم من زدم دانلود شد! مشکلت چیه؟
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/attach/pdf.gif 002.jpg.pdf (7.02

حجمش 7/1 مگ هست
بعد از کامل شدن دانلود یه جا دیگه مثل دسکتاپ کپی کن، اسمشو عوض کن! فرمتش PDF هست. دیگه برنامه acrobat reader هم داشته باشی وا می شه!
 
آخرین ویرایش:

mo.ava

عضو جدید
سلام به همگی.
یه سری مطلب راجع به خصوصیات و ماهیت روغن سویا میخوام.
اگه کتاب بصورت pdfباشه که عالیه.ولی سایت یا وبلاگ نه.چون بعنوان منبع قابل قبول نیستن
 

sadic

عضو جدید
سلام به همگی.
یه سری مطلب راجع به خصوصیات و ماهیت روغن سویا میخوام.
اگه کتاب بصورت pdfباشه که عالیه.ولی سایت یا وبلاگ نه.چون بعنوان منبع قابل قبول نیستن

سلام دوست عزیز
واسه معرفی این روغن اگه بتونی کتاب فرشته مالک رو گیر بیاری
خیلی به دردت میخوره ولی pdf ش فک نکنم گیرت بیاد
 

mojtabaafraze

عضو جدید
آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام به همگی.
یه سری مطلب راجع به خصوصیات و ماهیت روغن سویا میخوام.
اگه کتاب بصورت pdfباشه که عالیه.ولی سایت یا وبلاگ نه.چون بعنوان منبع قابل قبول نیستن
چون مقاله هستن باید از داخل متن خودتون دربیارین مطلبتونو:

Article 1

َ

Art 2




Art 3




000.jpg
001.jpg
 
آخرین ویرایش:
بالا