مسابقه ••• هر کی گفت مشکل چیه؟

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
چون من زیاد فکر میکنم.... در این مورد یعنی پلی مورفیک فکر میکنم همون چند شکلی بودن چرخه زندگی در برخی قارچها باشه که بسته به شرایط اب و هوایی نحوه تولید مثل در اونها تغییر میکنه و باعث بروز اشکال مختلف در یک قارچ میشه

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیزان بفرمایید Pleomorphic یعنی چی؟

:smile:

حمید؟؟ پاورقی تو امتحان نمیادا!!

Pleomorphic ( چند شکلی) : به موجوداتی اطلاق میشود که در سیکل زندگیشان دو یا چند ساختار تولید مثلی داشته باشند.

منبع: کتاب اصول قارچ شناسی آلکسو پولوس - صفحه 47

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سوال تصویری

سوال تصویری

ظاهرا سمانه رفته پی نخودسیاه، بنابراین خودم گردگیری میکنم اینجا رو:

بفرمایید ایشون چه به روزگارش اومده؟

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سوال تصویری

سوال تصویری

ظاهرا سمانه رفته پی نخودسیاه، بنابراین خودم گردگیری میکنم اینجا رو:

بفرمایید یه توضیحی در مورد این تصویر بدین...

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

به قول رضا به خشونت دست میزنیم!

سوسك طوقه و ريشه پسته (كاپنوديس) Capnodis sp.:
اين آفت در نواحي پسته كاري قزوين، كرمان، فارس، دامغان، استانهاي مركزي و خراسان انتشار دارد. حشرات كامل به طول 35 تا 38ميلي متر، رنگ عمومي بدن سياه مات و داراي لكه هاي سفيد و پراكنده مي باشد. حشرات بالغ از اواسط ارديبهشت ظاهر شده و ظهور حشرات ماده تدريجي بوده و حتي در اواخر تابستان نيز آنها را مشاهده نمود. تخمگذاري معمولا در اطراف طوقه و در شكافهاي پوست تنه درختان مسن و يا در شكاف خاك و به ندرت' روي برگها و شاخه ها صورت مي گيرد. حشرات كامل از برگ درختان ميزبان تغذيه نموده و تغذيه لاروها از قسمتهاي چوبي طوقه و ريشه درختان پسته صورت مي گيرد. اين حشره يكي از عوامل خشك شدن درختان پسته محسوب مي گردد. اين آفت داري يك نسل در طي 2 تا 3 سال مي باشد.

شكل‌ 12- حشره‌ كامل كاپنوديس پسته شكل‌ 13- نحوه خسارت
مبارزه و كنترل:
1- مبارزه شيميائي: با توجه به دوره خروج طولاني مدت حشرات كامل در اين مرحله مبارزه شيميائي نتيجه مناسب و مطلوبي ندارد. استفاده از ليندين 10 در هزار (ريختن 10 تا 15 ليتر از محلول سمي داخل تشتك در پاي طوقه درختان) در از بين بردن تعدادي از لاروهاي آفت مؤثر است.
2- مبارزه غيرشيميائي: 1- تقويت درختان با تغذيه و آبياري مناسب و بموقع
2- خارج كردن لاورها از داخل كانال لاروي با مفتول سيمي

گلابتون

مدیر بازنشسته
سوسك طوقه خوار سياه

در تمام مناطق ايران انتشار دارد. روي طوقه هسته‌دارها و بندرت روي گلابي، سيب و زالزالك ديده مي‌شود.

زيست‌شناسي
اين حشره يك نسل در دو سال دارد. حشره كامل پس از خروج از خاك كه در تابستان و اوايل پاييز اتفاق مي‌افتد بدون تخمريزي و به همان صورت در پناهگاههاي مختلف در زير علف‌ها، زير برگهاي خشكيده، داخل شكاف‌هاي سطحي زمين و زير كلوخه‌ها، زمستان گذراني نموده و در بهار سال بعد پس از تغذيه، جفت‌گيري و تخمريزي مي‌كند. لاروهاي حاصله از اين تخم‌ها زمستان را در زير پوست قسمت‌هاي مختلف پايين درخت شامل ريشه طوقه و قسمت‌هاي انتهايي تنه گذرانده و در تابستان و پاييز سال بعد به حشره كامل تبديل مي‌گردند. از ظهور حشرات كامل نسلي تا ظهور حشرات كامل نسل بعد 2 سال طول مي‌كشد. در برخي از ارتفاعات طول يك نسل 3 سال طول مي‌كشد. در چنين مواردي يا طول لاروهاي زمستان گذران يا حشرات كامل زمستان گذران دو سال طول مي‌كشد. سوسكهاي زمستان گذران پس از اين كه متوسط درجه حرارت روزانه به 15 درجه سانتيگراد رسيد خارج مي‌شوند. حشرات كامل پروازهاي كوتاه نموده و به نظر نمي‌رسد كه انتشار اين آفت توسط پروز باشد بلكه بدليل انتقال نهالهاي آلوده اتفاق مي‌افتد. حشرات كامل آفتاب دوست بوده، پس از مختصري تغذيه از برگها و گاهي پوست شاخه‌هاي جوان، جفت‌گيري، بر روي سطح خاك و يا در مواردي در كنار طوقه تخم مي‌گذراند. تعداد تخم از 272 تا 1236 عدد گزارش شده است.

تخم‌ها در عمق صفر تا 5 سانتي‌متري زير خاك و اغلب به صورت انفرادي گذاشته مي‌شود. تخم‌ريزي در روز صورت مي‌گيرد. لاروسن اول نسبت به آبياري بسيار حساس است. اگر در زمان تخم‌گذاري و خروج لاروهاي سن اول آبياري صورت گيرد درصد زيادي از لاروهاي سن اول از بين رفته و مي‌ميرند. لاروهاي سن اول در خاكهاي خشك و فاقد رطوبت نمي‌توانند خود را به تنه درخت برسانند و خواهند مرد. لاروسن اول پس از رسيدن به گياه پوست محل مورد نظر را پاره كرده وارد شده و از لايه زير پوستي و كامبيوم تغذيه مي‌كند. لارو با بوجود آوردن دالانهايي در ناحيه طوقه، قسمت‌هاي فوقاني و ضخيم ريشه، قسمتهاي انتهايي تنه درخت را به سرعت به نابودي مي‌كشاند. برخي اوقات به چوب نيز حمله مي‌كند. منشاء عمده دالان‌ها طوقه درختان است و اكثر دالان‌هاي بالا رونده و پايين رونده از آنجا شروع مي‌گردد. دالان‌هايي كه به طرف بالا مي‌روند (به علت اختلاف ساختماني در بافت) در محل پيوند متوقف مي‌گردند. لاروها معمولاً از محل انشعاب ريشه‌هاي اصلي پايين‌تر نمي‌روند. چهارسن لاروي دارد. دوره زندگي لاروسن آخر طولاني‌ترين آن است. در اين سن تغذيه شديد مي‌باشد. لاروها هر كجا از مسير فعاليت خود كه باشند براي شفيره شدن به ناحيه طوقه برمي‌گردند. دوره پيش شفيرگي 10 تا 14 روز و دوره شفيرگي 23 تا 27 روز است.

کنترل:
1ـ آبياري منظم

2ـ قوي نگه داشتن درختان

3ـ جمع‌آوي حشرات كامل در باغهاي كوچك در ساعات آفتابي از روي شاخه‌ها به خصوص در ساعات پيش از ظهر

Capnodis corbonaria

در تمام نقاط ايران به استثناي گيلان و مازندران انتشار دارد. ميزبان آن بادام آهني و وحشي، زردآلو و هلو مي‌باشد. بادام وحشي ميزبان مناسب آفت مي‌باشد

گلابتون

مدیر بازنشسته
سایه تو هم دست به خشونت زدی؟؟؟

دعواست؟؟؟

هااااااا...؟؟؟ نميدونم اميرمسعود...مگه دعواست؟؟؟

اگه هست بگو من تجهيز بشماااا....

درسته، کاپنودیس هست... سایه سوال... سایه... سوال... سایه... ...

هورياااااااااااااااااا.....جونمي جوووووون برنده شدم...

مرسي رضا جااااان..

elahe.elahe2

عضو جدید
کاربر ممتاز
چون من زیاد فکر میکنم.... در این مورد یعنی پلی مورفیک فکر میکنم همون چند شکلی بودن چرخه زندگی در برخی قارچها باشه که بسته به شرایط اب و هوایی نحوه تولید مثل در اونها تغییر میکنه و باعث بروز اشکال مختلف در یک قارچ میشه

حمید؟؟ پاورقی تو امتحان نمیادا!!

Pleomorphic ( چند شکلی) : به موجوداتی اطلاق میشود که در سیکل زندگیشان دو یا چند ساختار تولید مثلی داشته باشند.

منبع: کتاب اصول قارچ شناسی آلکسو پولوس - صفحه 47
درسته ... ممنون
اگه یه توضیحی هم بدی که تو قارچ شناسی چه چیزی واسه گفتن داره ممنون میشم!

دوستان زحمتشو کشیدن!:gol:
حمید جان بلد نیستی چرا از من میپرسی برو بخون یاد بگیر :whistle:....

گلابتون

مدیر بازنشسته
همین یه دونه عکس؟

تورو خدا رحم کن!!!

گال باکتریایی نیست؟

گلاب برای من که خیلی نامفهومه ... چیکار کنم حالا؟؟؟

والا هرچي گشتم عكسي جز همين يه مورد پيدا نكردم...شرمنده

خب ..ميخواي تا فردا صبح صبرميكنم اگر كسي نتونست اشاره كنه...اسم گياه رو ميگم...هان؟

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان جسارتا بفرماييد مشكل چيه...و روي چه گياهي هست؟؟؟

میگم ننه گلاب این چیه!؟ معلوم نیست سر پیازه ته پیازه وسط پیازه!؟
ای بابا
حالا بعد از عمری برنده شدی همچین سوالی گذاشتی که که تاپیک بره تو کمون!؟!!!!!!!!!

گلابتون

مدیر بازنشسته
میگم ننه گلاب این چیه!؟ معلوم نیست سر پیازه ته پیازه وسط پیازه!؟
ای بابا
حالا بعد از عمری برنده شدی همچین سوالی گذاشتی که که تاپیک بره تو کمون!؟!!!!!!!!!
آره والا ننه راست ميگي...

خودمم اگه نميدونستم چيه نميتونستم تشخيص بدم :whistle:

حق باشماست...گياهش گندم هست...البته روي جو هم اين مشكل ايجاد ميشه...
توضيح بيشتر اينكه اين مشكل باعث جلوگيري كردن از پنجه زني گياه ميشه...

همچنان یه تصویر مبهم!!!

سرطان طوقه نیست؟؟

نه اميرمسعود جان سرطان طوقه نيست گلم...
:w01:
حالا كه راهنمايي كردم اگه عكس بهتري پيدا كردي واسمون بذار عزيزم...متاسفانه من بهتر از اين عكسي نديدم.

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان من توضیحات مامان گلاب رو سرچ کردم و بالاخره جواب رو یافتم!
الان کلی خوشحال اومدم دیدم رضا زودتر اشاره کرده ... کلی ضد حال خوردم! ایول رضا!
درسته عامل این مشکل شپشك ريشه گندم Porphyrophora tritici

اینم توضیحات بیشتر:
معرفي آفت

آفت مذكور در مزارع ديم گندم و جو استانهاي همدان، مركزي، اردبيل، زنجان، كرمانشاه، كردستان و فارس مشاهده شده است و علاوه بر اين از ريشه دو گونه علف هرز Boissiera Sp. و Agropyrom Sp. از خانواده گرامينه نيز جمع آوري گرديده است. اين حشره بعد از تفريخ از تخم در روز ريشة گندم (محل پنجه زني) مستقر شده و با تغذيه از شيرة گياهي ميزبان، موجب ضعف بوته ها و مانع پنجه زني و رشد طبيعي آنها مي گردد. كليه بوته هاي آلوده اكثر انشعابات خود را از دست مي دهند. بوته هاي مورد حمله نسبت به بوته هاي سالم از قدرت ريويش فوق العاده كمتري برخوردار بوده و به صورت علفي در آمده و رنگ آنها نيز به تدريج به زردي مي گرايد به نحوي كه بوته هاي آلوده در مزارع به سهولت قابل تشخيص مي باشند. اغلب بوته هاي آلوده به مرحله بارورري و خوشه دهي نمي رسند و بوته هائي كه به اين مرحله مي رسند اولاً طول آنها بسيار كمتر از بوته هاي سالم بوده و ثانياً پنجه زني آنها نيز به مراتب كمتر از بوته هاي سالم مي باشد.

زيست شناسي:

زمستان را به صورت پوره هاي سن اول در زير خاك سپري كرده و در اوايل بهار با مساعد شدن شرايط آب و هواي محيط در روي ريشه از شيره گياهي تغذيه مي كند. پوره پس از گذراندن مرحله سن يكم، در مرحلة دوم پورگي به شكل حبابي به نام سيست در مي آيند. از نيمة دوم ارديبهشت ماه فعاليت تغذيه اي Cyst كاسته شده و تغيير رنگ مي دهد و در اواخر ارديبهشت ماه حشرات ماده از Cyst خارج مي شوند. خروج حشرات ماده تا دهه اول خرداد ماه ادامه دارد. بعد از طي حدود 7-5 روز حشره بدنش فشرده تر شده و بي حركت، در حالي كه تارهاي ابريشمي بلند و سفيد رنگ شبيه تار پنبه دور بدنش ترشح مي نمايد. اگر به تدريج بر انبوهي و طول اين تارها افزوده شده و بعد از 10- روز، بدون هيچگونه تغييرات ظاهري در لابه لاي تارهاي مذكور شروع به تخم ريزي مي نمايند. حشره در طبيعت تخم هاي خود را در عمق هاي 8-5 سانتي متري خاك قرار مي دهد. تعداد تخمهاي شمرده شده حداكثر تا 284 عدد و حداقل آن 24 عدد بوده است. حشره بصورت بكرزائي تخمگذاري مي كند ولي با توجه به وجود افراد نر احتمال توليد مثل دو جنسي نيز وجود دارد. حشره زمستان را به صورت پوره هاي سن اول در زير خاك سپري مي كند و با مساعد شدن شرايط اقليمي فعاليتهاي خود را در اواخر اسفند يا اوايل بهار از سر مي گيرد.

کنترل:

1. برداشت بموقع

2. شخم عمیق پس از برداشت

3. تناوب زراعی

4. آیش

5. کنترل علفهای هرز