قانون عجیب آموزش و پرورش؛( دوران برده داری )

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس ما چرا بجز زبان مادری خودمون، فارسی رو هم همزمان یاد گرفته بودیم؟. اصلا یادم نمیاد هیچ مشکلی داشته باشیم.
کارتون که دیگه نگاه میکردید...
کتاب...

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
شخصی میگفت اکثر معلمان ایرانی عاقبت به خیرند.
گفتم چطور؟
گفت وقتی به بازنشستگی میرسند اگه ازشون بپرسی که:
خونه ی شخصی داری؟ میگن خیر
ماشین مدل بالا داری؟ میگن خیر
دخترت را شوهر دادی؟ میگن خیر
پسرت را داماد کردی؟ میگن خیر
مکه یا سفر خارجی رفتی؟ میگن خیر
و...

واقعا درست میگن که معلم های ایرانی عاقبت به «خیر» اند!

Tik TAAk

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
معلم یعنی عشق

معلم یعنی عشق

یادش بخیر دوران دبیرستان بهترین دوران زندگیم بود معلمانی داشتیم نمیتونم بگم انسان معمولی بلکه فرشتگانی روی زمین بودن ... هم درس علمی به ما میدادن هم درس زندگی
واقعن هر کدومشون منحصر به فرد بودن ... با گذشت این سالها هنوز لحظه به لحظه از اون دوران رو هنوز یادمه انگار همین امروز بود کلمه به کلمه از صحبت ها شوخی کردنای سر کلاس میان ترم ها مسله حل کردن ها و حتی تنبیه کردنا یادمه خل و چل بازیامون ...خیلی دوس دارم برگردم به اون دوران ... گاهی وقتا شبا خواب مدرسه رفتن میبینم و خوشحالم ازین که برگشتم مدرسمون : )
بعضی از اساتیدمون دیگه بین ما نیستن یادشون گرامی :gol: تاثیر گذار ترین معلمی که داشتم تو زندگیم اقای نعمتی زاد دبیر شیمی بود تا اخرین روز عمرم فراموشش نخواهم کرد روحش شاد و یادش گرامی واقعا از ته دلم دوستش دارم :heart: وخیلیای دیگه اسم ببرم ی عالمه میشن

دبیرستان خواجه نصیر الدین طوسی :gol:

farzaneh*memary

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
پس ما چرا بجز زبان مادری خودمون، فارسی رو هم همزمان یاد گرفته بودیم؟. اصلا یادم نمیاد هیچ مشکلی داشته باشیم.
کتاب...
یا ضریب هوشی تون جمیعا خیلی بالا بوده پس خوش به حالتون! یا حافظه تون خیلی ضعیفه چیزی یادتون نمیاد بازم خوش به حالتون! یا زبان مادری رو انقدی که خودتون تصور می کنین خوب بلد نیستین و حساسیتی هم روش ندارین مجددا خوش به حالتون ...

آخرین ویرایش:

farzaneh*memary

کاربر ممتاز
شخصی میگفت اکثر معلمان ایرانی عاقبت به خیرند.
گفتم چطور؟
گفت وقتی به بازنشستگی میرسند اگه ازشون بپرسی که:
خونه ی شخصی داری؟ میگن خیر
ماشین مدل بالا داری؟ میگن خیر
دخترت را شوهر دادی؟ میگن خیر
پسرت را داماد کردی؟ میگن خیر
مکه یا سفر خارجی رفتی؟ میگن خیر
و...

واقعا درست میگن که معلم های ایرانی عاقبت به «خیر» اند!

اتفاقا بر خلاف تصور عمومی درآمد یه معلم از بالاتریناست تو جامعه ما!!!
درآمدی که دبیرا و معلمای مطرح و کارکشته از طریق موسسات و انواع روش های نو مث تدوین کتابای پرفروش کنکور و سی دی های آموزشی دارن از بالاترینا هست تو کشور ما، خیلیاشون حتی کارشونم خوب نیست ولی درآمد خیلی خوبی دارن... همین طور معلمای دوره های ابتدایی و راهنمایی که کلاسای نمونه دولتی و تیزهوشان برگزار میکنن نسبت به هم رده هاشون تو مشاغل دیگه همچین بد نیست وضع شون!

اگه معلمی توانایی فوق العاده ای تو تدریس نداره و فقط میخواد مث یه کارمند وقت شو به جای اداره تو مدرسه بگذرونه بازم به لطف سیستم استخدامی امن و بدون بازخواست -!- درآمد و مزایاش نسبت به یه مهندس یا حسابدار خیلی بالاتره! یه مهندس اگه سابقه و توانایی کار ویژه و منحصر به فرد نداشته باشه از 8 صبح تا 5 عصر باید کار کنه برای حقوق معادل قانون کار که البته به دلیل تعلق به بخش خصوصی از امنیت شغلی هم خبری نیست حتی گاهی از تعطیلات نوروز خبری نیست. اینو مقایسه کن با یه معلم معمولی که استخدام دولته و حقوقش خیلی بالاتر از قانون کاره با ساعات کاری کمتر و خوابیدن زیر باد کولر تابستون!!!

اگه کسی صرفا تربیت معلم درس خونده باشه و کلا هیچی یاد نگرفته باشه، خب تو بقیه رشته ها و مشاغل هم فارغ التحصیلایی که هیچی بلد نیستن بیکار میگردن اینم باز منحصر به شغل شریف معلمی نیست!!!

در کل به جز یه سری رشته های خاص علوم پزشکی و یه سری مشاغلی که به سرمایه و فکر اقتصادی وابسته ان -انبوه سازی/ کارخانه/ ... - فک نمی کنم مشاغل دیگه ای باشن که درآمدشون چندان از معلمی بالاتر باشه!!! اگه شما میخوایین یه مهندس/تاجر خلاق و نابغه رو با یه معلم کاملا متوسط یا حتی زیر متوسط مقایسه کنین دیگه یه مقدار باید تو سیستم قیاس و منطق تون تجدید نظر کنین، وقتی مشاغل رو مقایسه می کنین باید هم رده ها رو در نظر بگیرین نه اینکه بهترین یکیو با معمولی اون یکی مقایسه کنید!!!

آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
کتاب...
سلام علیکم

دلیلش اینه که زبان مادری شمالیها گویشی از زبان فارسی هست به اسم مازنی، گیلکی، .... زبان مادری شما در اصل یک گویش هست از زیر شاخه فارسی. یعنی زبان نیس گویش هست و زبان کاملاً جدایی نیست و معلم های شما هم احتمالاً به زبان خود شما صوبت می کردن و در گذر زمان یادتون رفته.

کارتون های مورد علاقه ما هم به زبان فارسی نبود:D

هر جمعه دو تا کارتون دوبله شده ی بداهه گویی و یکی دو تا مسابقه محلی و چند برنامه برای دوران بعد از مدرسه بود و هیچ ارتباطی به درس ندارن.

در ضمن در مقابل این قضیه که صحبت از یک خطه با میلیون ها دانش آموز و دبیر و مشکلات اونها در بهره وری یادگیری در طی برهه زمانی 12 ساله به زبانی کاملاً جدا هست (نه خود یادگیری) که زمانی گذشته و شاید در فهم و انتقال درست مطلب از خود فارسی زبوونها هم بهتر باشند و نیازی به مبالغه ندارن، اینکه یک نفر با گویشی از خود همون زبان اصلی هیچ مشکل نداشته باشه، دلیل نمی شه که صورت مسأله پاک بشه...
منم مشکلی نداشتم به هر حال کنار می اومدیم اما دلیل نمیشه واقعیت رو نبینم
روز بخیر :gol:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
یا ضریب هوشی تون جمیعا خیلی بالا بوده پس خوش به حالتون! یا حافظه تون خیلی ضعیفه چیزی یادتون نمیاد بازم خوش به حالتون! یا زبان مادری رو انقدی که خودتون تصور می کنین خوب بلد نیستین و حساسیتی هم روش ندارین مجددا خوش به حالتون ...

سلام. هوش و حافظه (خوب) که بله! ولی زبان مادری رو بدون مشکل صحبت میکردیم و میکنیم.

اتفاقا بر خلاف تصور عمومی درآمد یه معلم از بالاتریناست تو جامعه ما!!!
درآمدی که دبیرا و معلمای مطرح و کارکشته از طریق موسسات و انواع روش های نو مث تدوین کتابای پرفروش کنکور و سی دی های آموزشی دارن از بالاترینا هست تو کشور ما، خیلیاشون حتی کارشونم خوب نیست ولی درآمد خیلی خوبی دارن... همین طور معلمای دوره های ابتدایی و راهنمایی که کلاسای نمونه دولتی و تیزهوشان برگزار میکنن نسبت به هم رده هاشون تو مشاغل دیگه همچین بد نیست وضع شون!

اگه معلمی توانایی فوق العاده ای تو تدریس نداره و فقط میخواد مث یه کارمند وقت شو به جای اداره تو مدرسه بگذرونه بازم به لطف سیستم استخدامی امن و بدون بازخواست -!- درآمد و مزایاش نسبت به یه مهندس یا حسابدار خیلی بالاتره! یه مهندس اگه سابقه و توانایی کار ویژه و منحصر به فرد نداشته باشه از 8 صبح تا 5 عصر باید کار کنه برای حقوق معادل قانون کار که البته به دلیل تعلق به بخش خصوصی از امنیت شغلی هم خبری نیست حتی گاهی از تعطیلات نوروز خبری نیست. اینو مقایسه کن با یه معلم معمولی که استخدام دولته و حقوقش خیلی بالاتر از قانون کاره با ساعات کاری کمتر و خوابیدن زیر باد کولر تابستون!!!

اگه کسی صرفا تربیت معلم درس خونده باشه و کلا هیچی یاد نگرفته باشه، خب تو بقیه رشته ها و مشاغل هم فارغ التحصیلایی که هیچی بلد نیستن بیکار میگردن اینم باز منحصر به شغل شریف معلمی نیست!!!

در کل به جز یه سری رشته های خاص علوم پزشکی و یه سری مشاغلی که به سرمایه و فکر اقتصادی وابسته ان -انبوه سازی/ کارخانه/ ... - فک نمی کنم مشاغل دیگه ای باشن که درآمدشون چندان از معلمی بالاتر باشه!!! اگه شما میخوایین یه مهندس/تاجر خلاق و نابغه رو با یه معلم کاملا متوسط یا حتی زیر متوسط مقایسه کنین دیگه یه مقدار باید تو سیستم قیاس و منطق تون تجدید نظر کنین، وقتی مشاغل رو مقایسه می کنین باید هم رده ها رو در نظر بگیرین نه اینکه بهترین یکیو با معمولی اون یکی مقایسه کنید!!!

شما چرا تلاش شخصی (کلاس خصوصی و...) رو ربط میدی به بقیه مسئله!؟
بله کلاس خصوصی خواهان داره چون لابد راندمان داره!
دوم اینکه گویا اصلاً اطلاعی از وضعیت حقوقی و مزایا و میزان بازده دیگر مشاغل ندارید که همچین مقایسه غلطی رو انجام میدین. مهندس توی شرکت خصوصی و اینا که نشد دلیل. برید یه بررسی انجام بدید از میزان حقوق خیلی ارگان ها.
سوم؛ همیشه برام خیلی عجیب و ببخشید منزجر کننده بوده این حرف (تابستونا معلما بیکارن!) و زیر باد کولر هستن!. شما اگه خودت معلم بودی از این حرفت عقب نشینی میکردی. (معلم نیستم ولی بهرحال یه چیزایی میدونم)
بیشتر ازاین هم فعلا صحبتی ندارم.

سلام علیکم

دلیلش اینه که زبان مادری شمالیها گویشی از زبان فارسی هست به اسم مازنی، گیلکی، .... زبان مادری شما در اصل یک گویش هست از زیر شاخه فارسی. یعنی زبان نیس گویش هست و زبان کاملاً جدایی نیست و معلم های شما هم احتمالاً به زبان خود شما صوبت می کردن و در گذر زمان یادتون رفته.

کارتون های مورد علاقه ما هم به زبان فارسی نبود:D

هر جمعه دو تا کارتون دوبله شده ی بداهه گویی و یکی دو تا مسابقه محلی و چند برنامه برای دوران بعد از مدرسه بود و هیچ ارتباطی به درس ندارن.

در ضمن در مقابل این قضیه که صحبت از یک خطه با میلیون ها دانش آموز و دبیر و مشکلات اونها در بهره وری یادگیری در طی برهه زمانی 12 ساله به زبانی کاملاً جدا هست (نه خود یادگیری) که زمانی گذشته و شاید در فهم و انتقال درست مطلب از خود فارسی زبوونها هم بهتر باشند و نیازی به مبالغه ندارن، اینکه یک نفر با گویشی از خود همون زبان اصلی هیچ مشکل نداشته باشه، دلیل نمی شه که صورت مسأله پاک بشه...
منم مشکلی نداشتم به هر حال کنار می اومدیم اما دلیل نمیشه واقعیت رو نبینم
روز بخیر :gol:

سلام. کی گفته من شمالی ام؟!.
پس شما اعتقاد دارین هر زبانی بجز ترکی، گویش هست و نه زبان؟!.
اینطور نیست.
معلم های ما فارسی صحبت میکردن. صوبت نمیکردنا.... صحبت میکردن:D.
باشه ... ولی براتون بد هم نشده. بهرحال باید از یه جایی فارسی رو یاد میگرفتین... پس چه بهتر از اول باشه تا بعدا مشکلی پیش نیاد براتون و سخت نشه قضیه.

farzaneh*memary

کاربر ممتاز
سلام. هوش و حافظه (خوب) که بله! ولی زبان مادری رو بدون مشکل صحبت میکردیم و میکنیم.

شما چرا تلاش شخصی (کلاس خصوصی و...) رو ربط میدی به بقیه مسئله!؟
بله کلاس خصوصی خواهان داره چون لابد راندمان داره!
دوم اینکه گویا اصلاً اطلاعی از وضعیت حقوقی و مزایا و میزان بازده دیگر مشاغل ندارید که همچین مقایسه غلطی رو انجام میدین. مهندس توی شرکت خصوصی و اینا که نشد دلیل. برید یه بررسی انجام بدید از میزان حقوق خیلی ارگان ها.
سوم؛ همیشه برام خیلی عجیب و ببخشید منزجر کننده بوده این حرف (تابستونا معلما بیکارن!) و زیر باد کولر هستن!. شما اگه خودت معلم بودی از این حرفت عقب نشینی میکردی. (معلم نیستم ولی بهرحال یه چیزایی میدونم)
بیشتر ازاین هم فعلا صحبتی ندارم.
در ابتدا مجبورم تکرار کنم هدف تاپیک و حرفای ماها انتقاد از سیستم و برنامه غلط آموزشی هست! خود معلمین محترم هم محصولات این سیستم هستن نه برنامه ریزاش که انقد به وکیل مدافعاشون برخورده!!! آدم شک میکنه شاید بعضی افراد واقعا توانایی خاصی جز بدون لهجه صحبت کردن در خودشون نمی بینن که وقتی میشنون اولویت استخدام باید مهارت های مهمتری باشه انقدر آشفته میشن و گرنه دلیلی برای این همه جبهه گیری وجود نداره!!! یا نمی دونم اضافه شدن چند کتاب آموزش زبان محلی برای مدارسِ مناطق مربوطه دقیقا چه ایرادی داره که انقد باید فشار بیاره!!!

میتونم بپرسم با چه منطقی و چه طور تونستی بپرسی چرا به تلاش شخصی ربط میدیم؟!! چون تو درهم برهم ترین جوامع مث ایران هم هر کس به قدر توانایی و تلاشش نتیجه میگیره! نمی دونستی اینو واقعا؟!! مگه نظام کمونیستیه بیان به همه با هر سطح از استعداد و تلاش به یه اندازه پول بدن؟!! (حالا شاید استثنائا یکی خوش شانس باشه یا ارث برده باشه یا مثلا خودشو بفروشه به نظام تبلیغاتی اسلامی و مواردی از این دست اما قاعده کلی مربوط به عموم مردم تغییر نمی کنه) من برای حرفم یک مثال واضح زدم از دو شغل همرده از نظر سختی ولی با تفاوت فاحش درآمد و مزایا به نفع معلمی! شما هم می تونستین جای پریدن مث خروس جنگی، اون ارگان هایی رو که فرمودید رو نام ببرید و من بی اطلاع رو از جهل نجات بدین!!! شما باید حرفی بزنی تا من بتونم صحت شو بررسی کنم! خیلی ارگان ها بیشتر میگیرن که نشد حرف بگو کدوم ارگان ها تا به قول شما بررسی کنیم!! بله فامیل ما هم کارمند دولته با ساعات کار عادی و درآمدی چند برابر مشاغل رایج!!! ولی دیگه باید در نظر گرفت که پدرش درومد به معنی واقعی کلمه! به جز دوران مجردی، بعد تاهل هم حتی مرد گنده مینشست تو خونه مطالعه میکرد همسرش خرج خونه میداد تا زمانی که استخدام شه!!! اگه به این سادگی بود بقیه مهلت نمیدادن نوبت به این آقای شهرستانی و ناآشنا و فاقد هر گونه پارتی برسه!!! معلومه که قرار نیست هر کی بشکن زده همراهش یه درسکی خونده بیاد همین قدر حقوق بگیره! معلم ها در هر رده ای متناسب با تلاش شون بد نمی گذرونن! عاقبت به خیر هم نیستن اتفاقا! پسرعموی بابام به عنوان یه معلم ساده مقطع ابتدایی تو یه مدرسه دولتی نه تنها دخترشو شوهر داد پسرشو داماد کرد بلکه یه خونه سه طبقه زد و خونه هم داد بهشون، از مسافرت و ماشین هم در حد خودش چیزی کم نداره! اگه دبیرامونو که همه صاحبای ماشینای لوکس در سطح شهر بودن -و نوش جون شون! گویا شما دچار این سوءبرداشت شدین که من مشکلی با تدریس خصوصی معلمای خوشنام دارم- در نظر نگیریم معلمای ساده دوره ابتدایی مونم انقدرا که شما توصیفشو کردی مفلوک نبودن هیچ کدوم به هیچ وجه! الانم جفت دخترعموهام معلمن و ناراضی نیستن! اگه منظورت از درآمد کم، معلم های حق التدریسی هست بازم تکرار میکنم هر کس به قدر توان و تلاشش! اتفاقا از اونا هم تو فامیل داریم، خیلی هم باسواده ولی چه فایده که قدرت بیانش به اندازه ای قوی نیست که بتونه حرفاشو درست ارائه بده که بازم برمی گرده به مشکل خودش! و صد البته کمبود موقعیت کاری نسبت به جمعیت متقاضی کار مربوط به وضع عمومی جامعه ست نه یک شغل خاص!!!

عادت کردیم گیر بدیم به پولی که دکتر درمیاره ولی قطعا هیچ وقت دلمون نخواسته جای اون بچه ای باشیم که از 15 سالگی گردش روز جمعه با خانواده رو به خودش حروم کرده و درس خونده تا پزشکی قبول شه دیگه سختی های دوران پس از قبولی به کنار، این حرفم کاملا جدا از انتقادهایی هست که از جامعه پزشکی میشه! من شخصا نمی گم چرا پول زیاد میگیرن اتفاقا خیلی بیشتر از اینا حقشونه میگم چرا کارشونو درست انجام نمیدن که این تقریبا شامل حال تمام مشاغل ایران میشه و دلیل نمیشه که قبول نکنیم یه پزشک حداقل از سنین نوجوانی تا اواخر جوانی چندین و چند برابر مشاغل دیگه تلاش میکنه! اگه بعضی آرایشگرا حقوق یه ماه خیلی از ماها رو به راحتی تو یه جلسه 5 ساعته میگیرن خب عزیزم استعداد هنری، مردمداری، فکر اقتصادی و ... رو یکجا داشته اگه کار خاصی نکرده پس من نوعی چرا نمی تونم همچین موقعیتی کسب کنم؟! مسخره ترین کار اینه که آدم شغلی رو انتخاب کنه و بعد بگه حقوقش خوب نیست و سخته و ... ! عزیزم هر گلیه خودت به سر خودت زدی میخواستی بری سراغ اون یکی شغله که بهتره!!! حالا یا توان بهتر از اینو نداشتی، یا آینده نگری شو یا الان به قدر کافی زحمت نمی کشی که بتونی از فرصت هایی که هست استفاده کنی!!!

هر وقت یه خیاط پارچه تونو تکه تکه کرد داد دست تون و گفتین چرا این کارو کردی گفت کارت سخت بود و پولی که میدادی کم و این بهانه رو ازش قبول کردین و بهش نگفتین میخواستی همون اول سفارش نگیری و ... بیایین موقع انتقاد از یه وضعیتی فوری کم بودن درآمدشو بکشین وسط!

آخرین ویرایش:

farzaneh*memary

کاربر ممتاز
باشه ... ولی براتون بد هم نشده. بهرحال باید از یه جایی فارسی رو یاد میگرفتین... پس چه بهتر از اول باشه تا بعدا مشکلی پیش نیاد براتون و سخت نشه قضیه.

من خودم تو پستم دقیقا نوشتم که برا ما بد نشد و کمکم کرد ولی برا اون هشت نفر بچه ای که سال اول ابتدایی مردود شدن خیلی بد شد! چون فک نکنم دیگه هیچ وقت تونسته باشن ذهنیت قشنگی راجع به درس و مدرسه داشته باشن! فک کنم شما دوران تحصیل هم دقیقا همین طوری هیچ مشکلی تو برقراری ارتباط نداشتین چون اصلا اهمیت نمیدین چه حرفی زده میشه که احساس کنین تو دریافت پیامش دچار مشکل شدین! ;)

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام
ترکی یکی از زبانهای با اصالت و کامل دنیاست.و لازمه که حفظ و حراست بشه.
جواب سئوال شما خیلی ساده است : به همان دلیلی که زبانهای انگلیسی و عربی تدریس میشن.

سلام.
عذر میخوام شما ارزش زبانی رو چطور تشخیص میدید؟
این زبان ترکی که میگید رسم الخط هم نداره.

تو اون بخشنامه اصلا زبان مد نظر نیست.بلکه مساله داشتن لهجه غلیظه...که بخشنامه ظالمانه ایه.کاملا بی معنی و مسخره.
ولی همونطور که دوستمون گفتن یه زبان باید مشترک باشه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام

من به عنوان کسی که سه زبانه بودم، و توو مقاطع مدرسه و حتی دانشگاه به زبان غیرفارسی هم بهمون تدریس شده، و لهجه های متفاوت کردی ترکی و گویش های مختلف شاهرودی مشهدی و و ها رو از معلم یا استادها توو کلاس های عربی انگلیسی و صرف فارسی شنیدم ، با این مورد که اکسنت محلی خودش رو توو گفتارش نشون بده،از نظر فهم اون مطلب هیچ مشکلی نداشتم

توو کلاسهایی که خود معلم به زبان مادری بچه ها تدریس می کرد و متقابلاً موقع پرسش شفاهی هم به زبان مادری توضیح می دادن، که باعث می شد هم بهره وری یادگیری بالا بره هم اینکه همه اون درس رو با شوق بیشتری می خوندن چون وسطش آزاد بودن که کانال رو عوض کنن و هر جور دلشون می خواد با هر زبانی توضیح بدن...

اجبار بدترین نوع یادگیری در آموزش هست!
زبان فارسی حتی جز ده زبان زنده دنیا هم نیس! متون فارسی در کتب سطح ابتدایی هم به قدری افتضاح نگاشته شده که اگه فرصتی باشه یک نمونه حتماً می ذارم که ببینید مشتی حرف بی مفهوم هستن که کنار هم چیده شدن برای پر کردن صفحات نه انتقال صحیح دانستنی ها ... گویش های فارسی بیشتر جای تامل دارند که بهتره روی اونا زوم بشه که هیچکس فارسی شیوا و سلیس صحبت نمی کنه
برعکس زبان های بومی دیگه که توو ایران صحبت میشه مثل عربی، ترکی جزء ده زبان ثبت شده زنده دنیا هستن و بیش از حداقل 40 درصد مردم ایران ترک هستند! عرب زبان ها هم هر چند در اقلیت هستن ولی باز هم قابل توجه هست.
سلام.
اون معیارهایی که برای زبان های زنده دنیا و رتبه بندیشوندر نظر میگیرن خیلی قابل اعتنا نیست.
مثلا انگلیسی که جز سخیف ترین زبان های غربه ،شده زبان اول.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
من خودم ترکیه رو دوست دارم ولی سیاست عثمانی داره بقیه قومیت هاشون رو نابود می کنه ولی تا چند سال آینده یکی از قدرت های جهانی میشن در سطح اروپا.

سلام.
شاید ۱۰ سال پیش میتونستید این حرف رو بزنید ولی ترکیه به اوج نرسیده داره سقوط میکنه.
کشوری قدرتمند میشه که از لحاظ نرم افزاری قوی باشه ...ترکیه از این لحاظ هیچی نیست.

"ALPHA"

کاربر ممتاز
سلام. کی گفته من شمالی ام؟!.
پس شما اعتقاد دارین هر زبانی بجز ترکی، گویش هست و نه زبان؟!.
اینطور نیست.
معلم های ما فارسی صحبت میکردن. صوبت نمیکردنا.... صحبت میکردن:d.

سلام مجدد. لطفاً پس زبان مادری تون رو بگین تا ما هم بدونیم که کدوم زبان مادری اینقدر به فارسی نزدیکه!:D
هر زبانی یک شکل و فرمت محاوره ای داره یک فرمت رسمی!
وقتی کارتون رو با مباحث فیزیکی مقایسه می کنین پس محاوره و رسمی و همه انواع زبان رو یکی می دونین! صحبت و صوبت مثل دستمال و دسمال هست مهم اینه که منظور گوینده رو متوجه بشین نه اینکه غلط املایی دربیارین:D

سلام.

تو اون بخشنامه اصلا زبان مد نظر نیست.بلکه مساله داشتن لهجه غلیظه...که بخشنامه ظالمانه ایه.کاملا بی معنی و مسخره.

مولانا به زبان ترکی شعر نوشته اگه رسم الخط نداشت آیا می تونست بنویسه؟

شهریار هزاران متن شعری نوشته، آیا بدون رسم الخط می تونست بنویسه؟

ترکی فرمت لاتین و فرمت ابجد داره .... شما که تاریخ رو بهتر از ماها خوندین

سلام.
اون معیارهایی که برای زبان های زنده دنیا و رتبه بندیشوندر نظر میگیرن خیلی قابل اعتنا نیست.
مثلا انگلیسی که جز سخیف ترین زبان های غربه ،شده زبان اول.

مهم اینه که در ابتدا یک زبان بوده و یک انسان !
تفاوت ها و اختلاف ها ملیتها ، و زبان های متفاوت به وجو د آورده ... یک زبان رو دو نفر متوجه نمی شن!
مهم اینه که بدونیم زبان یک ابزار هست برای انتقال مفهوم و معنا
وقتی این ابزار مایه مباهات بشه یا مایه تحقیر، خسران و عقب ماندگی تنها یک مورد از بازخوردهای منفی اون خواهد بود.
فرض کنیم رتبه ای در کار نباشه ( هر چند که رتبه ها بر اساس تعداد جمعیت هستن نه فورس ماژوری عده ای)، مهم اینه که چند نفر جمعیت از ابزار واحد می توانند استفاده کنند تا بدون تحقیر و تمسخر و کج فهمی معنا رو دریابند؟؟ اجبار در اینکه با ابزار A نباشه و با ابزار B باشه، رو عقل سلیم رد می کنه.

"ALPHA"

کاربر ممتاز
رسم الخط !!!!

رسم الخط !!!!

من از روی دستخط خودش به زبان فارسی ترجمه کردم رسم الخط ها تقدیم شما

در جوانمردی و یاری رساندن مانند آب روان باش!

در شفقت و مرحمت (مهربانی و بخشش) مانند آفتاب باش!

در پوشاندن عیوب دیگران مانند شب باش!

در موقع خشم مانند مُرده باش!

در تواضع مانند خاک باش!

در خوش بینی مانند دریا باش!

یا مانند آنچه که هستی، خودت را نشان بده یا مانند آنچه که نشان می دهی ، باش

نسخه دست خط مولانا:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه ساعت نوشتم ولی پرید!
مجبورم از اول خلاصه تر بنویسم!

خانم فرزانه.معماری، شما ادب رو در بکارگیری بعضی کلمات و لغات رعایت کنید و قضاوت هم نکنید.
دوم اینگه گویا خود شمایید که در دریافت بعضی مفاهیم خوب عمل نکردید چون منظور من از تلاش شخصی و بعضی چیزا رو اشتباه متوجه شدید.
و اینکه من هرگز نگفتم لهجه ندارم و افتخار میکنم یااینکه همه مشاغل باید یکسان حقوق دریافت کنن!.
نه یکسان دریافت نکنن ولی متناسب و عادلانه!.
که البته شغل معلمی هم جزو مهمترین مشاغل هست.
وقتی نه مالیات و نه هیچ چیز دیگه ای سرجای خودش نیست، وقتی یه سیکل آبدارچی بعضی جاها حقوقش از یه فوق لیسانس معلم بالاتره.... وقتی دکترای مملکت (خودم میدونم خیلیاشون زحمت کشیدن و میکشن!-خودمونم در خانواده دکتر داریم) اینهمه تصاعدی روز بروزم حقوقشون بالاتر میره (که داستان داره!) و درِ دانشگاه ها هم که الحمدلله باز شده و درومدن ازشونم آسونتر... قانون درست حسابی هم که مثل کشورای خارجی ندارن که بایستی برای هر مریض لااقل بیست دقیقه وقت بذارن و ویزیت متخصصین هم که معمولا نامتعارفه ...... و خیلی چیزای دیگه و مثال های متعدد از مشاغل و شرایط دیگه که از حوصله بحث خارجه!....
(بحث حقوق ابتدایی مناطق محروم که بد نیست اونم برای خانما رو بیخیال بشید)
درضمن هر کسی میتونه طبق تخصصش آموزش بذاره و مزدی علاوه بر حقوقش دریافت کنه. این دلیل میشه که بگیم معلم ها نباید بگن حقوقمون چرا کمه؟!.
باد کولر میخورن تو خونشون توی تابستون!...
این جملات از آدم های سخیف برمیاد. شما که تحصیل کرده جامعه ای چرا؟.... الحق که جهان سومیم. من این جملات شما به گوش و چشمم آشناست که حساسیت به خرج میدم. یه تئوری پوچ.

فقط فامیل های خودتون رو هم لطفاً مثال نزنید.
سختی راه رسیدن به هدف یا دلیل انتخاب یه حرفه و یا دیگر سختی های سر راه نیز فقط مختص به یه عده کارمند و... نیست....
درمورد آموزش پرورش و سیستمش هم من هیچ دفاعی نکردم و نمیکنم.
اون بچه های معصومی هم که گفتین مردود شدن، علاوه بر مشکل سیستمی، قصور خانواده هاشونم بوده. بهرحال دارن میفرستنشون مدرسه و لابد میدونن قانون اصلی چیه. نباید یکم توی شرایطی قرارشون میدادن تا دچار مشکل حاد نشن؟.

معلما (که بد هم دارن بینشون ... میدونم!!) همینکه بسیاری از دانش آموزای بی ادب رو تحمل و سعی در هدایتشون دارن خودش چیز کمی نیست+غیب شدن سرمایه هاشون توی صندوق ذخیره!!!
http://www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=262891&d=1503951984

🌹روز معلم است...

🌹روز حمید گنگوزهی معلم سیستانی که زیر آوار ماند.

🌹روزاکبر عابدی که خود سوخت تا دانش اموزانش رانجات دهد.

🌹روزکاظم صفر زاده که در لرستان جان خود را در سیلاب از دست داد تا دانش آموزش زنده بماند.

🌹روز حسن امید زاده که در گیلان برای نجات دانش اموزانش از آتش زیبایی و جوانی چهره اش را هدیه کرد.

🌹روز حمیده دانش که در مشهد غرق شد تا دانش آموزش را نجات داده و درس ایثار را به دیگر دانش آموزانش بیاموزد.

🌹روز واعظی نسب که در اردو برای نجات دانش آموزان از سقوط تیر دروازه، خود را سپر بلا کرد.

🌹روز امیر صادقی معلم مشکین شهری که برای نجات دانش آموزان از ریزش سقف مدرسه کانکسی اش در زیر آوار ماند.

🌹روز محمدعلی محمدیان که موی خود را تراشید تا کودکش غم به چهره نیاورد.

🌹روز علی بهاری که بخشی از کبدش را به دانش آموزش اهدا کرد.

🌹روز معصومه خوش کام که با تخت بعداز عمل دیسک کمرش در کلاس حاضر شد تا فداکاری را کامل کند.

🌹 روز احسان موسوی، روز ثریا مطهرزاده که تمام دارایی خود را برای درمان دانش آموز شان هزینه کردند.

🌹 روز تمام معلمهایی که ناشناخته همه‌ هستیشان را دادند و کسی آنها را نشناخت و مدال افتخاری نگرفتند. . .

🌹🌹 🕊✨

"ALPHA"

کاربر ممتاز
تلخیص یک مقاله 57 صفحه ای- اهمیت معنا در مقابل زبان

تلخیص یک مقاله 57 صفحه ای- اهمیت معنا در مقابل زبان

مجله علمی ترکیات
از طرف سازمان ترکیات دانشگاه استانبول منتشر می شود
مطبع (چاپخانه) برهان الدین-استانبول
1934

مقاله Mevlânâ'da Türkçe kelimeler ve Türkçe şiirler
نویسنده ترک زبانM. Şerefeddin
(پروفسور دین و فلسفه اسلامی/ دانشکده ادبیات)
صص 111- 168
اشعاری از مولانا که کلمات ترکی داخلش و مفهوم اونها قابل تأمل هستند:

ترکیت به از خراج بلغار
هر سَن سَن تو هزار رهزن (دیوان، 3786، 90)

(ترک بودن تو از خراج بلغاری بهتر هست
هر یک بار تو تو گفتن تو، برابر هزار راهزن هست)

آن ترک سلامم کند و گوید کی سن
گویم که خمش کن که نه کی دانم و نه بی (دیوان، 3786، 474)

(آن ترک(منظورش شمس تبریزی هست) بهم سلام می کنه و می گه که خوبی؟ iyisin
بهش جواب می دم که خاموش باش که من نه می دونم کی و نه بِی (آقا))

من کجا شعر از کجا لکن بمن دُر میدمد
آن یکی ترکی که آید گویدم هی کیمسک (دیوان 3349، 656)

(من کجا؟ شعر از کجا؟ لیکن آن ترکی که می آید و می گوید که تو کیستی؟؟ خوب الهام می کند )

-----------------------------
هندویی ترکی میاموز آن ملک تمغاجرا (دیوان 334، 243)

(بین (تمغاج) چین و ماچین، عده ای بودند که ترکی بلد بودند و نامه به زبان ترکی می فرستادند. توو این شعر گفته که به پادشاه هندو، زبان ترکی رو یاد نده!)
-------------------------------
پیش ترک آبینه را خوشرنگیست
پیش زنگی آیینه هم زنگیست
(مثنوی جلد 3، 570)
----------------------

لیک نداند پسر؛ ترک، زبان ارمنی (دیوان 3786، 556)

(برداشت آزاده که زبان ترکی با زبان دیگه شباهتی نداره)

---------------------------------------

این یکی ترکی بدوگفت این بَنَم
من نمی خواهم عنب خواهم اُزوم (مثنوی جلد 2 ، 557)

(اینم گواه مدعا..... همون داستان اینکه فارس می گه انگور عرب می گه عنب ترک می گه ازوم! جدال روی زبان ها و اشاره به یک معنا!! )

---------------------------

دیوان ترکی سلطان ولد هم ابیات شعر ترکیبی ترکی و فارسی داشت که خیلی طولانی میشه پستم و همه خطابهاش به شمس به زبان ترکی بود! و توصیفات از شمس به زبان فارسی.

--------------
شعر رباعی زیبا با سه زبان:
یا اوحد با الجمال canimsen
از عهد من ای دوست مگر nadimsen
قد کنت تحبنی فقل taciksen
و الیوم هجرتنی فقل sen kimsen
رباعیات
(ای کسی که در زیبایی یگانه ای ، جانمی
از قول و قرار با من ای دوست، مگر پشیمانی؟
قبلا مرا دوست داشتی، پس بگو که تاجیکی
و روزی که از من بریدی،بگو تو کیستی؟)

------------------------

Eğer Tatsan veger Rumsan veger Türk
زبان بی زبانان را بیاموز

{اگر تاتی و گر رومی و گر ترک
زبان بی زبانان را بیاموز}

"جناب حضرت مولانا"

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام مجدد. لطفاً پس زبان مادری تون رو بگین تا ما هم بدونیم که کدوم زبان مادری اینقدر به فارسی نزدیکه!:D
هر زبانی یک شکل و فرمت محاوره ای داره یک فرمت رسمی!
وقتی کارتون رو با مباحث فیزیکی مقایسه می کنین پس محاوره و رسمی و همه انواع زبان رو یکی می دونین! صحبت و صوبت مثل دستمال و دسمال هست مهم اینه که منظور گوینده رو متوجه بشین نه اینکه غلط املایی دربیارین:D

مولانا به زبان ترکی شعر نوشته اگه رسم الخط نداشت آیا می تونست بنویسه؟

شهریار هزاران متن شعری نوشته، آیا بدون رسم الخط می تونست بنویسه؟

ترکی فرمت لاتین و فرمت ابجد داره .... شما که تاریخ رو بهتر از ماها خوندین

مهم اینه که در ابتدا یک زبان بوده و یک انسان !
تفاوت ها و اختلاف ها ملیتها ، و زبان های متفاوت به وجو د آورده ... یک زبان رو دو نفر متوجه نمی شن!
مهم اینه که بدونیم زبان یک ابزار هست برای انتقال مفهوم و معنا
وقتی این ابزار مایه مباهات بشه یا مایه تحقیر، خسران و عقب ماندگی تنها یک مورد از بازخوردهای منفی اون خواهد بود.
فرض کنیم رتبه ای در کار نباشه ( هر چند که رتبه ها بر اساس تعداد جمعیت هستن نه فورس ماژوری عده ای)، مهم اینه که چند نفر جمعیت از ابزار واحد می توانند استفاده کنند تا بدون تحقیر و تمسخر و کج فهمی معنا رو دریابند؟؟ اجبار در اینکه با ابزار A نباشه و با ابزار B باشه، رو عقل سلیم رد می کنه.
سلام.
ببخشید مواردی که در مورد رسم الخط گفتید درست نیست.
رسم الخط یعنی الفبای مستقل.
شما فینگیلیش رو ببینید...اون مواردی که شما نشون دادید شبیه فینگیلیشه.
اینکه مثلا من مقاهیم فارسی رو با الفبای انگلیسی بنویسم.
در اینکه ترکی یک زبانه شکی توش نیست....وقتی زبان هارو رتبه بندی میکنیم،اونطور که اندیشمندان سطح بندی میکنن، مساله تحقیر یک زبان و افتخار به زبان دیگه ای نیست....هر زبانی بسته به ارزش معنایی مفاهیمش و عمق معناییشون ،ارزش پیدا میکنه.
یه وقتی با یه دوست گیلانی(خودم هم گیلانی هستم) صحبت میکردم میگفت ما چقدر واژه گیلکی داریم ما به ازای موارد مختلف....گفتم این خوبه ولی به زبان وزن و ارزش نمیده. اینکه ما به ازای مفهومی داریم برای درخت و زمین و سبزه و گل و گاو و گوسفند و ... افتخار آمیز نیست ...تو آفریقا هزاران زبان این شکلی وجود داره.
ارزش زبانی در اینه که مفاهیم انتزاعی داشته باشه که بتونه معرفت شما رو نسبت به واقعیت و بعد اون حقیقت بالا ببره.
مثلا چند تا مفهوم داری که بتونه ،زمان رو توضیح بده...یا دل رو توضیح بده و خیلی موارد دیگه.
خیلی از قوم ها در زمین هستن که صرفا به دلیل کم ظرفیت بودن زبان مادریشون ،قدرت فهم مفاهیم معرفتی رو ندارن....یا یه مفهوم غلط معرفتی ،یهو یه قومی رو هزاران سال کافر و ملحد بار میاره...طوری که پالس مثبت فطرتشون هم به انحراف کشیده میشه.

"ALPHA"

کاربر ممتاز
سلام.
در اینکه ترکی یک زبانه شکی توش نیست....وقتی زبان هارو رتبه بندی میکنیم،اونطور که اندیشمندان سطح بندی میکنن، مساله تحقیر یک زبان و افتخار به زبان دیگه ای نیست....هر زبانی بسته به ارزش معنایی مفاهیمش و عمق معناییشون ،ارزش پیدا میکنه.
یه وقتی با یه دوست گیلانی(خودم هم گیلانی هستم) صحبت میکردم میگفت ما چقدر واژه گیلکی داریم ما به ازای موارد مختلف....گفتم این خوبه ولی به زبان وزن و ارزش نمیده. اینکه ما به ازای مفهومی داریم برای درخت و زمین و سبزه و گل و گاو و گوسفند و ... افتخار آمیز نیست ...تو آفریقا هزاران زبان این شکلی وجود داره.
ارزش زبانی در اینه که مفاهیم انتزاعی داشته باشه که بتونه معرفت شما رو نسبت به واقعیت و بعد اون حقیقت بالا ببره.
مثلا چند تا مفهوم داری که بتونه ،زمان رو توضیح بده...یا دل رو توضیح بده و خیلی موارد دیگه.
خیلی از قوم ها در زمین هستن که صرفا به دلیل کم ظرفیت بودن زبان مادریشون ،قدرت فهم مفاهیم معرفتی رو ندارن....یا یه مفهوم غلط معرفتی ،یهو یه قومی رو هزاران سال کافر و ملحد بار میاره...طوری که پالس مثبت فطرتشون هم به انحراف کشیده میشه.
سلام به دوست فلسفه پژوه و مفهوم گرای عزیز
برام عجیبه که با اینکه هیچ تسلطی به زبان ترکی ندارین فکر می کنین که الفبا نداره! یا نداشته! یا مفاهیم انتزاعی رو نمی تونه تصویر کنه! قبل از اینکه تلویزیون توو خونه ها بشینه و متکلم وحده باشه، ملت ترک با شعرخوانی (قصه خوانی به زبان ترکی) مفاهیم انتزاعی رو به هم منتقل می کردن...
چطور شده که شمس تبریزی (صوفی معروف) با زبان ترکی تونسته مفاهیم انتزاعی رو درک کنه، و اینا رو به مولانا منتقل کنه ولی ما هنوز اندر خم رسم الخط موندیم!؟
برام عجیب تره که فارسی از روی الفبای عربی نوشته میشه فقط چهار حرف اضافی داره ژ پ گ چ و فکر می کنین که الفبای مستقل داره! توو ترکی هم کلمه ای که مثلاً با ر شروع بشه نداریم، حروف صدادار بیشتری داریم (چهار نوع او و دو نوع ای و حتی یک گ ) و حروف گ چ پ داریم ولی کلمه ای که ژ داشته باشه ترکی نیس.

چه مقایسه عجیبی:
فارسی با الفبای عربی (با اضافه کردن چهار حرف) و دست خط عربی الفبای مستقل داره ولی ترکی با سه رسم الخط (لاتین ترکی استانبولی، آزربایجانی باکو و آزری ایرانی ) و سه مدل الفبای مشخص و یک الفبای اولیه به اسم اورخون، هنوز مستقل نیس و رسم الخط نداره! بماند که کشورهای دیگه ای هم هستن که مدل های دیگه ترکی رو دارند ترکمنها، گرجستانیها، قیرقیزستانی ها و اقوام کوچک پخش شده مهاجرت کرده.....
اما مقایسه بعدی:
فارسی با الفبای عربی نوشته می شه ولی چون تدوین شده بهش می گن فارسی... وقتی از حروف لاتین استفاده میشه چون هیچ گونه قراردادی براش نوشته نشده بصورت عامیانه بهش می گن فینگیلیش و رسمی نیست.
ترکی با الفبای عربی نوشته می شه اما به دلیل محدودیتهای فراوان در ایران بصورت رسمی یاد گرفته نمیشه اما در کشورهای دیگه تا از حداقل قرن 12 و شاید قبلتر تا اواسط قرن نوزدهم میلادی با الفبای عربی و بصورت رسمی نوشته شده و سپس با حروف لاتین بصورت رسمی تدوین شده و الان لاتین رو پایه قرار دادند....
زبان های زنده دنیا با حروف لاتین نوشته میشن و هیچ کدوم اسم های مشابه فینگلیش (فارسی با الفبای انگلیسی) ندارن چون رسماً استفاده می کنند و کسی اونا رو از نظر استفاده از حروف جهانی شده لاتین زیر سوال نمی بره مثل اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی، ووووها

این کتیبه سه هزار ساله هست از الفبای ترکی اورخون.. این الفبا قدیمی‌ترین الفبای کشف شده برای نوشتن هر گونه زبان آلتایی است.... سه هزار سال بعد از پیدایش الفبا آیا شما تضمینی داری که الفبای یک زبان از بین نره؟ کتابسوزی 1946 یک نمونه ساده از این مساله هست ... و بماند که پرداختن به این کتیبه و اصالتش در گنجایش علم و تخصص ما نیس و اصلا بحث اصلی این نیس! بحث اصلی شامل چند سطر پایینی هست و بقیه مشتی مقدمه چینی!

سوزاندن یک زبان یا اجبار در استفاده نکردن اون بصورت مکتوب، چه جایگاهی و چه توجیهی در فطرت بشری داره؟
دلیل این درجه از زبان ستیزی چی هست که حتی لهجه و اکسنت مشخص که در کل دنیا طبیعی و نرمال باهاش برخورد می شه (مثل اکسنت آسیایی ها در زبان انگلیسی ) برای شغل دبیری زیر ذره بین رفته؟
اثر منفی لهجه در انتقال معنا چیه؟
آیا در دانشکده های ادب فارسی یا پارسی در سراسر دنیا بدون اکسنت معناها رو یاد می گیرن؟

کلیپ های مختلفی هست از شعر خوانی پارسی توو دانشگاه های آمریکا که نصفش برای ما قابل فهم نیست ولی برای اون جمع ادیب ، قابل فهمه

آثار ترک زبان 1200 ساله وجود داره مثل موارد زیر:

دیوان لغت ترک نوشته زبان شناس زنده یاد ترک "محمود الکاشغری" 1070 میلادی (که به زبان فارسی ترجمه شده » دیوان لغات الترک، محمود کاشغری، ترجمه و تصحیح دکتر حسین محمدزاده صدیق، نشر اختر)

عتبة الحقایق نوشته احمد یوکنکی قرن ششم هجری/ قرن 12 میلادی

قوتادغو بیلیگ (یه معنی دانش سعادتبخش!!) اثر منظوم نوشته یوسف خاص حاجب بلاساغونی ۴۶۲ه‍. ق- ۱۰۶۹م/ اولین کتاب ترکی اسلامی

دیوان حکمت احمد یسوی قرن 12 میلادی (معروف به پیر ترکستان و حضرت ترکستان. ایشون صوفی معروفی بودن لابد مفاهیم انتزاعی رو به زبان خودشون درک و مکتوب کردن)

طبق کتاب turk dili نوشته دکتر Ağca Hüseyin. سال 2001 ، دویست و پنجاه میلیون نفر بطور روزانه برای ارتباطات روزمره از این زبان استفاده می کنند طبق اطلاعات این کتاب الفبای اورخون 38 تا حرف داشته، بعداً بعد از اسلام گرایی ترک ها از الفبای عربی برای نوشتن متون و آثار ادبی اینا استفاده کردن که 31 حرف الفبایی داره تا 1928 از همین رسم الخط استفاده کردند.

توو این کتاب تا صفحه ای که خوندم به یک کلمه اشاره شده
انفورماسیون!
معادل فارسی کاربردی انفورماسیون چیه؟؟

توو ترکی دو تا معادل داره که بسته به نوع جایگاهش استفاده می شه : بیلگلنمه و بیلگیلندریمه bilgilenme ve bilgilendirme

ترکی در حال حاضر هم الفبا داره .... مثل فارسی که از الفبای عربی استفاده می کنه و مثل انگلیسی که لاتین هست و بصورت رسمی تدوین شده.

Aa, Bb, Cc, Çç, Dd, Ee, Əə, Ff, Gg, Ğğ, Hh, Xx, , İi, Jj, Kk, Qq, Ll, Mm, Nn, Oo, Öö, Pp, Rr, Ss, Şş, Tt, Uu, Üü, Vv, Yy, Zz

A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

رسم الخط ها:
Perso-ArabicLatinCyrillicLatinIPA
—19291929–19391958–19911992—
A aА аA a[ɑ:]
B вБ бB b

[TR]
[TD]ﺝ[/TD]
[TD]Ç ç[/TD]
[TD]Ҹ ҹ[/TD]
[TD]C c[/TD]
[TD][ʤ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]چ[/TD]
[TD]C c[/TD]
[TD]Ч ч[/TD]
[TD]Ç ç[/TD]
[TD][ʧ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺩ[/TD]
[TD]D d[/TD]
[TD]Д д[/TD]
[TD]D d[/TD]
[TD][d][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻩ[/TD]
[TD]E e[/TD]
[TD]Е е[/TD]
[TD]E e[/TD]
[TD][ɛ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ع[/TD]
[TD]Ə ə[/TD]
[TD]Ə ə[/TD]
[TD]Ə ə[/TD]
[TD][æ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻑ[/TD]
[TD]F f[/TD]
[TD]Ф ф[/TD]
[TD]F f[/TD]
[TD][f][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]گ[/TD]
[TD]G g[/TD]
[TD]Ҝ ҝ[/TD]
[TD]G g[/TD]
[TD][gʲ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻍ[/TD]
[TD]Ƣ ƣ[/TD]
[TD]Ғ ғ[/TD]
[TD]Ğ ğ[/TD]
[TD][ɣ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺡ,ﻩ[/TD]
[TD]H h[/TD]
[TD]Һ һ[/TD]
[TD]H h[/TD]
[TD][h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺥ[/TD]
[TD]X x[/TD]
[TD]Х х[/TD]
[TD]X x[/TD]
[TD][x][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ی[/TD]
[TD]Ь ь[/TD]
[TD]Ы ы[/TD]
[TD]I ı[/TD]
[TD][ɯ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ی[/TD]
[TD]I i[/TD]
[TD]И и[/TD]
[TD]İ i[/TD]
[TD][ɪ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ژ[/TD]
[TD]Ƶ ƶ[/TD]
[TD]Ж ж[/TD]
[TD]J j[/TD]
[TD][ʒ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ک[/TD]
[TD]K k[/TD]
[TD]К к[/TD]
[TD]K k[/TD]
[TD][k][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻕ[/TD]
[TD]Q q[/TD]
[TD]Г г[/TD]
[TD]Q q[/TD]
[TD][g][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻝ[/TD]
[TD]L l[/TD]
[TD]Л л[/TD]
[TD]L l[/TD]
[TD][l][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻡ[/TD]
[TD]M m[/TD]
[TD]М м[/TD]
[TD]M m[/TD]
[TD][m][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻥ[/TD]
[TD]N n[/TD]
[TD]Н н[/TD]
[TD]N n[/TD]
[TD][n][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻭ[/TD]
[TD]O o[/TD]
[TD]О о[/TD]
[TD]O o[/TD]
[TD][ɔ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻭ[/TD]
[TD]Ɵ ɵ[/TD]
[TD]Ө ө[/TD]
[TD]Ö ö[/TD]
[TD][œ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]پ[/TD]
[TD]P p[/TD]
[TD]П п[/TD]
[TD]P p[/TD]
[TD][p][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺭ[/TD]
[TD]R r[/TD]
[TD]Р р[/TD]
[TD]R r[/TD]
[TD][r][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺙ,ﺱ,ﺹ[/TD]
[TD]S s[/TD]
[TD]С с[/TD]
[TD]S s[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺵ[/TD]
[TD]Ş ş[/TD]
[TD]Ш ш[/TD]
[TD]Ş ş[/TD]
[TD][ʃ][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺕ,ﻁ[/TD]
[TD]T t[/TD]
[TD]Т т[/TD]
[TD]T t[/TD]
[TD][t][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻭ[/TD]
[TD]U u[/TD]
[TD]У у[/TD]
[TD]U u[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻭ[/TD]
[TD]Y y[/TD]
[TD]Ү ү[/TD]
[TD]Ü ü[/TD]
[TD][y][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﻭ[/TD]
[TD]V v[/TD]
[TD]В в[/TD]
[TD]V v[/TD]
[TD][v][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ی[/TD]
[TD]J j[/TD]
[TD]Ј ј[/TD]
[TD]Y y[/TD]
[TD][j][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ﺫ,ﺯ,ﺽ,ﻅ[/TD]
[TD]Z z[/TD]
[TD]З з[/TD]
[TD]Z z[/TD]
[TD][z][/TD]
[/TR]

کتاب های ترکی با الفبای عربی در حال حاضر در ایران منتشر شدن! بدون الفبا بدون رسم الخط مجوز چاپ می گرفتن؟ مجلات به زبان ترکی که حالا اهداف متفاون دارن و چاپ می شن به کنار!

تورکلرین تاریخ و فرهنگینه بیر باخیش،دکتر جواد هیئت،تهران،انتشارات وارلیق،1377

فلسفه و مفاهیم مورد بحث شما اساسش روی عربی هست که مفاهیم رو از قرآن به زبان فارسی برگردوندن

گیلکی گویش هست زبان نیس!

برای کلمه دل کلمات زیادی توو ترکی هست به عنوان مثال یؤرک ، کؤنول، قلب،...

خیلی از قوم ها در زمین هستن که صرفا به دلیل کم ظرفیت بودن زبان مادریشون ،قدرت فهم مفاهیم معرفتی رو ندارن....

قوم ؟ انطاکیه و چند تا قوم که تو قرآن اشاره شده رو می گین؟
یا یه مفهوم غلط معرفتی ،یهو یه قومی رو هزاران سال کافر و ملحد بار میاره...طوری که پالس مثبت فطرتشون هم به انحراف کشیده میشه.
البته حرفتون خیلی درسته، از منظر معرفت در تخصص غذایی ، توو کشوری که قند دیشلمه رو با غسل دادن توو استکان چایی به خورد مردم دادن و هزاران سال ژن بیماری دیابتی رو توو نسلشون به میراث گذاشتن، سهم غلط های معرفتی این چنینی خیلی بیشتره!

آخرین ویرایش:

farzaneh*memary

کاربر ممتاز
سلام.

فارسی رسم الخط مستقل داره اون وقت؟!!
چی باعث میشه که هر کی از راه میرسه تو این تاپیک "ترکی باید تدریس بشه" رو مساوی با "فارسی نباید تدریس بشه" در نظر میگیره!!؟ کی گفت فارسی نباشه؟!!
اصلا ترکی بی ارزش ترین زبون دنیا! برای متکلمانش ارزشمنده و میخوان به طور اصولی و آکادمیک یاد بگیرن، مشکل شما چیه؟!! ترکی نه رسم الخط داره نه گرامر نه هیچ ارزش دیگه ای!! فقط معلوم نیست به قول دوستی که از سفر آلمان برگشته بود -نه استاد بود نه تحصیل کرده راننده کامیون بود همراهانش هم راننده کامیون بودن- چرا فارسا سفت و سخت خودشونو چسبونده بودن به ترکا که اقلا به خاطر زبون ترکی شون میتونستن یه ارتباط نصفه نیمه برقرار کنن اونجا!!! بخوایین قبول کنین یا نه این واقعیت عوض نمیشه که ترکی در جوامع بین المللی به مراتب پذیرفته تر و کاربردی تر از زبان فارسیه... حالا چه علتش دست های پشت پرده باشه چه نقشه عنودان بدگوهر به هر حال این موضوع غیرقابل کتمانه!!! شما همین سایتای اینترنتی رو نگاه کنید خیلی جاها ترکی و عربی جزء 5-6 تا زبونی که سایت پشتیبانی میکنه هستن ولی فارسی هرگز!!! مگر موارد خیلی فراگیر مث گوگل که صد تا زبون پشتیبانی میکنه یکی شم فارسی!!!

باد کولر میخورن تو خونشون توی تابستون!...
این جملات از آدم های سخیف برمیاد. شما که تحصیل کرده جامعه ای چرا؟.... الحق که جهان سومیم. من این جملات شما به گوش و چشمم آشناست که حساسیت به خرج میدم. یه تئوری پوچ.

بله جملات من از آدمای سخیف برمیاد، ولی این جملات که "پس ما چرا مشکلی نداشتیم" از آدمای خردمند و آخر منطق برمیاد! منم با اون جمله شما دقیقا یاد ننه بزرگم افتادم که میگفت این مامابازیا همش سوسول بازیه پس من چرا همه بچه هامو تو خونه خودم تنهایی به دنیا آوردم هیچی هم نشد!!! یعنی علم مامایی و بهداشت نباید برای حفظ سلامت مادر ها و فرزندها پیشرفت میکرد چون ایشون و رفیق رفقاش هیچ مشکلی با شیوه سنتی نداشتن و طوری شون نشده بود!!! جهان سوم دقیقا یعنی همین: کسی که خودش در حد بی بی مدرسه نرفته های عهد عتیق استدلال میکنه میاد میگه الحق که جهان سومیم!!! مجددا مجبورم تکرار کنم من نمی گم معلم ها پول خوب نگیرن و تعطیلات نداشته باشن! میگم نسبت به تلاشی که میکنن در قیاس با سایر اقشار وضع بدی ندارن!!! یه سری معلم در اثر حوادثی که تو هر شغلی ممکنه اتفاق بیفته آسیب دیدن که دردناکه ولی چه ربطی داره به بحث ما! حقوق آتش نشان ها در برابر ریسک حتمی کارشون که دائما باید با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم کنن پشیزی ارزش نداره!کارگر بدبخت چی بگه پس؟!! بله حقوق معلمی در برابر پزشکی ایده آل نیست ولی اینم در نظر بگیرین که اگه مثل جهان اول حقوق معلم خیلی بالا بود، بهترین ها-همونایی که پزشکی خوندن- میرفتن سراغ این رشته و خیلی از اینایی که الان دارن الم شنگه راه میندازن هرگز رنگ معلمی رو نمی دیدن و اون موقع داشتن از اهمیت پزشکی و پایین بودن درآمدش نسبت به کارش صحبت میکردن! بله معلمی شغل بسیار سخت و پرمسئولیتیه ولی معلم ها لزوما آدمایی با این ویژگی ها نیستن! علی الخصوص معلم های امروزی که میشه با رتبه های نجومی با یه مصاحبه خوب -متشکل از چادر، راهپیمایی، نماز جمعه!!!- وارد دانشگاهای فرهنگیان شد!!! اگه قراره تغییرات اساسی صورت بگیره همون طور که تو درآمد این رشته تجدید نظر میشه تو پذیرشش هم باید تجدید نظر اساسی صورت بگیره!!! اون معلمی که کارش از یه پزشک مهمتره و موثرتره، معلمیه که به جز الفبا انواع علوم به روز روانشناسی کودک و نوجوان و متدهای جدید تدریس رو بلده. نه معلمایی که به قول یکی از اساتید در حد هنر پرده خوانی قهوه خونه ای از رو کتاب روخونی و به خیال خودشون تدریس میکنن!

آخرین ویرایش:

farzaneh*memary

کاربر ممتاز
سلام.

با این مطلب در مورد فارسی کاملا موافقم و چند صفحه پیش خودمم گفتم! مثلا شعرهای فارسی شهریار رو بسیار عمیق تر از ترکی هاش میدونم شخصا و همیشه گفتم زبان فارسی بستر مناسبی برای بیان خیلی مفاهیم در اختیار نویسنده و شاعر قرار میده! ولی اولا ارزش زبانی لزوما نمی تونه هم معنی با کاربردی بودن باشه! در ثانی این دلیلی بر نامعقول بودن خواسته ی ترک ها -یا هر زبون دیگه ای- برا حفظ و یاد گرفتن زبون خودشون نمی شه!

انگلیسی هم دقیقا به علت اینکه ترکیب بهینه ای از فاکتورهای مختلف -سادگی نسبی در یادگیری، ارزش قابل قبول، جمعیت متکلمان، و صد در صد نفوذ در محافل علمی و قدرت تبلیغاتی...- زبان بین المللی شده نه صرفا یکی از اینا! قطعا زبونایی هستن خیلی قوی تر از انگلیسی در انتقال مفاهیم اما بسیار سخت، و زبونایی خیلی آسونتر اما ناقص، یا مث فارسی نفوذ ضعیف و کم جمعیت در تعداد کسایی که این زبونو صحبت می کنن در قیاس با کشورهای انگلیسی زبان و کشورایی که زبون نزدیک به این زبون دارن، چینی زبون بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون انسان رو کره زمینه ولی خیلی سخته و غیرقابل یادگیری برای اکثریت!!! ...

آخرین ویرایش:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نخواستم از آموزش پرورش دفاع کنم. اون حرفی هم که زدم پس چرا ما بلد بودیم همزمان، (با قانون و درست غلط بودنش کار ندارم در این لحظه) یعنی اینکه بهرحال شما توی ایران زندگی میکردید، مامان باباهاتون باید به فکر میبودن که شما فردا وارد اجتماع میشید، لااقل یه کلمه فارسی هم بلد باشید. حالا اینا به کنار. حق با شما.
ولی میشه بگید چرا توی بعضی از دانشگاه های مناطق آذربایجان، توی کلاس، معلم ها ترکی صحبت میکنن و دانشجوهایی که اصلا ترکی بلد نیستن باید بسوزن و بسازن؟!. و میگن به ما ربطی نداره ما فارسی حرف نمیزنیم؟؟!!!.
من اینو خودم تجربه نکردم ولی از بعضی دانشجوهای اون منطقه شنیدم همچین چیزی رو. همه میگفتن یه زمانی. دیگه انکار نمیشه کرد.
قضیه لابد لج و لجبازیه!...
اگردانشجوهای ترک بخاطر دوستاشون با اساتید همکاری نمیکردن و بهشون اعتراض میکردن، اگر قانون جلوشونو میگرفت، همچین ماجرای مسخره ای برای دانشجوها در یه برهه ای (الانو نمیدونم) پیش نمیومد.
اگر کسی چیزی رو بد میدونه، باید برای همه بد بدونه.

الانم که ماجرای قوانین مسخره برای استخدام معلما خوب سرکار گذاشته هممونو. موی زائد نباید داشته باشن:biggrin:

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بباسلام
بعلت شروع کلاسهای درسیم دیگه فرصت نمیکنم زیاد بیام باشگاه . فقط برای اونایی که میخوان ارزش و جایگاه زبان ترکی رو بدونن , این گزارش رو باطلاع میرسونم. ترکی :

سومین زبان قانونمند و توانمند دنیاست
360میلیون نفر در دنیا به این زبان تکلم می کنند
7200 سال قدمت دارد
دارای 100000 (صد هزار) واژه اصیل است
دارای 3500 فعل اصلی است
دارای 24000 فعل غیر اصلی است
دارای 46 زمان فعلی است
100% از کلماتش ریشه دارند
با 9 آوا کاملترین آوای خلقت است
یک زبان بین المللی است
استاندارد پایه فونتیکی ویندوز و شاهکار زبان و ادبیات بشریاست
زبان استاندارد ارسال دیتای رادارهای جهان است
زبان استاندارد یونسکو در اروپا و امریکا است
دارای 450000 عنوان کتاب در دنیا است
دارای اولین دومین و سومین خط بشری است
دارای 5 درجه صفت است
دارای قوانین ملودیک بین اصوات و حروف است
و ...
حال این ویژگی ها را با زبانهای دیگر مقایسه کنید ؟؟؟
پس به زبان خودافتخار کنید .
پی نوشت : ما قبل از اینکه ترک ، فارس ، کرد ، عرب ، لر باشیم ایرانی هستیم

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه مردم باید با هم خوب باشن و تفاخری به هم نداشته باشن. هرکسی با هر زبان و قومیتی!.
کسانی هم که دیگران رو به هر دلیلی تمسخر میکنن، یا مغرضن یا ناآگاه.
بحث این تاپیک هم یه چیز دیگه بوده که اونو مسئولین خودشون بااید جوابگو باشن.

آخرین ویرایش:

farzaneh*memary

کاربر ممتاز
من نخواستم از آموزش پرورش دفاع کنم. اون حرفی هم که زدم پس چرا ما بلد بودیم همزمان، (با قانون و درست غلط بودنش کار ندارم در این لحظه) یعنی اینکه بهرحال شما توی ایران زندگی میکردید، مامان باباهاتون باید به فکر میبودن که شما فردا وارد اجتماع میشید، لااقل یه کلمه فارسی هم بلد باشید. حالا اینا به کنار. حق با شما.
ولی میشه بگید چرا توی بعضی از دانشگاه های مناطق آذربایجان، توی کلاس، معلم ها ترکی صحبت میکنن و دانشجوهایی که اصلا ترکی بلد نیستن باید بسوزن و بسازن؟!. و میگن به ما ربطی نداره ما فارسی حرف نمیزنیم؟؟!!!.
من اینو خودم تجربه نکردم ولی از بعضی دانشجوهای اون منطقه شنیدم همچین چیزی رو. همه میگفتن یه زمانی. دیگه انکار نمیشه کرد.
قضیه لابد لج و لجبازیه!...
اگردانشجوهای ترک بخاطر دوستاشون با اساتید همکاری نمیکردن و بهشون اعتراض میکردن، اگر قانون جلوشونو میگرفت، همچین ماجرای مسخره ای برای دانشجوها در یه برهه ای (الانو نمیدونم) پیش نمیومد.
اگر کسی چیزی رو بد میدونه، باید برای همه بد بدونه.

الانم که ماجرای قوانین مسخره برای استخدام معلما خوب سرکار گذاشته هممونو. موی زائد نباید داشته باشن:biggrin:
هدف از ایجاد مدرسه این بوده که شاید مامان بابای من اصلا سواد نداشته باشن و جایی باشه که من یاد بگیرم! از طرفی میگن حفظ زبان مادری وظیفه خانوادست از طرفی میگن چرا خانواده کار نکرده که بچه از بدو ورود به مدرسه فارسی بلد باشه! اگه تاپیکو خونده باشین من دقیقا همینو نوشتم که الان خانواده ها برای حل مشکل قبل ترکی به بچه هاشون فارسی یاد میدن و لهجه نداشتن تو فارسی یعنی لهجه داشتن تو ترکی و تضعیف این زبان و فدا شدنش به خاطر فرهنگ غلط! اونی که نباید لهجه داشته باشیم زبان مادریه و بقیه زبان ها رو کسایی که علاقه مند باشن به مرور زمان با تمرین مشکل لهجه شونو حل میکنن اما این به هیچ وجه یه ضرورت نیست، من از برخوردهای انگلیسی زبان ها مثال زدم اوایل تاپیک!

اولا این یه قانون نیست که کار چندانی از دست ما بربیاد، این یه حرکت شخصیه و ریشه در عوامل مختلف -مهم ترینش یه مقابله به مثل خام و احمقانه در برابر قانون ناعادلانه ای که داریم ازش ایراد میگیریم هست- و اتفاقا من بارها تو همین تاپیک هم از تضمین شغلی بیجای مشاغل دولتی تو ایران صحبت کردم که باعث میشه قانون هیچ کاری در برابر افتضاح ترین اساتید انجام نده، یکیش هم همین مورد! از کجا میدونی منی که دارم قانون رو نقد میکنم همچین آدمایی رو تایید میکنم؟! من خودم تو موارد متعدد با پان ترک ها و افراطی ها درگیر شدم و فحشای خیلی زشتم شنیدم پس اگه یه چیزی رو بد میدونم دقیقا برای همه بد میدونم!

همه مردم باید با هم خوب باشن و تفاخری به هم نداشته باشن. هرکسی با هر زبان و قومیتی!.
کسانی هم که دیگران رو به هر دلیلی تمسخر میکنن، یا مغرضن یا ناآگاه.
بحث این تاپیک هم یه چیز دیگه بوده که اونو مسئولین خودشون بااید جوابگو باشن.
بحث سر تفاخر نیست بحث سر اینه که یه عده واقعا ساده میگیرن و توجیهشونم اینه که ترکی/کردی/لری مگه چیه که باعث میشه در جواب یه سری حرفا به زبون بیاد که تفاخر محسوب میشه!!! جالبه این همه از آمریکای جهانخوار بد میگیم اونا تو علوم زبان شناسی شون از بین رفتن یک زبان رو به معنای انقراض یه فرهنگ در نظر میگیرن و با زبان های در حال نابودی مث موجودات در حال انقراض برخورد میکنن، اون وقت تو ایران زبان زنده با میلیون ها متکلم رو عمدا میخوان از بین ببرن معلوم نیست با چه هدفی!!!
اگه زبان مشترک انقدی مهمه که بقیه زبونا باید از بین برن، خب چرا فارسی؟! بیاییم از بدو تولد انگلیسی کار کنیم که هم بی طرفانه هست و هیچ کدوم از اقوام نمی تونه بگه در حقش ظلم شده و هم زبان جهانی هست و باعث میشه مشکل برقراری ارتباط در سطح وسیع تری از بین بره

آخرین ویرایش:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان اکثرا همینطوری شده که با بچه همون اول فارسی حرف میزنن چون یه اپیدمی شده. گاهی بچه ای که خودشم داره به زبون محلی حرف میزنه، وقتی میبینه همه بچه ها دارن فارسی حرف میزنن، میگه ازاین ببعد حق ندارید با من بجز فارسی چیز دیگه ای حرف بزنید. که یه معضله.
خود فارسی هم حتی داره نابود میشه که حیفه.
البته با اون بخش فرهنگستان من و خیلیا مشکل داریم، اومده لغات علمی زیست شناسی رو داره جایگزین میکنه مثلا!. که خیلی مسخرست.
قاعده رو اشتباه داریم طی میکنیم.
لغاتی که آقای حسین گل گلاب در دهه پنجاه جایگزین برخی کلمات کرد (مثل گلسنگ که خیلی هم عالی و دوست داشتنیه) کجا و این لغات نازیبا کجا.
تازه الان دیگه دیره!! و درضمن لزومی نداره هرچیزی رو بیای جایگزین براش درست کنی!.

آخرین ویرایش:

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه قاری قرآن داریم بنام مصطفی اسماعیل که طوری قرآن رو با لهجه عجیب و غریب میخونه که هیچ شباهتی به لهجه عربی عربستان و اینا نداره. با اینحال کل دنیا هم میره و تو مسابقات مقام هم میاره.
این فارسی که داشتن لهجه ش محرومیت میاره که دیگه از قرآن خونی هم که بالاتر نیست. این مصوبه نشون میده که تصویب کنندگانش زکام شعور گرفتن.

ALIREZA.F.1988

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بباسلام
بعلت شروع کلاسهای درسیم دیگه فرصت نمیکنم زیاد بیام باشگاه . فقط برای اونایی که میخوان ارزش و جایگاه زبان ترکی رو بدونن , این گزارش رو باطلاع میرسونم. ترکی :

7200 سال قدمت دارد
دارای 3500 فعل اصلی است
دارای 46 زمان فعلی است
یک زبان بین المللی است
دارای 5 درجه صفت است
و ...

ده زبان اول دنیا :
1. چینی مندرین

تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: یک میلیارد نفر
اولین زبان که مردم بیشتری بوسیله ی آن با هم ارتباط برقرار می کنند مربوط به پر جمعیت ترین کشور جهان است. زبان چینی مندرین دو برابر بیشتر از زبان انگلیسی که در مقام دوم است مورد استفاده قرار می گیرد. اما فکر نکنید یاد گرفتن این زبان ساده است. صحبت کردن به این زبان می تواند بسیار هم مشکل باشد چون هر کلمه به چهار روش یا آوای مختلف تلفظ می شود و برای افراد مبتدی تشخیص دادن این آوا های مختلف مشکل است. اما اگر بیش از یک میلیارد نفر توانسته اند به این زبان صحبت کنند، حتماً شما هم می توانید.

پس تلاش کنید به زبان چینی مندرین بگویید سلام.

برای گفتن سلام به زبان مندرین بگویید: نی هائو(Nee HaOW) بخش هائو را باید به عنوان یک هجا تلفظ کنید اما به طوری که در وسط بخش صدای شما اصطلاحاً پایین بیاید و در انتها دوباره بالا رود.

2. انگلیسی
تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۵۰۸میلیون نفر
با وجودی که زبان انگلیسی دراین ایست اول نیست اما زبان رسمی بسیاری از کشور ها است. مردم در تمام دنیا به این زبان صحبت می کنند از جمله نیوزیلند، آمریکا،استرالیا، انگلستان، زیمبابوه،جزایر کارائیب،هنگ کونگ، آفریقای جنوبی و کانادا.
برای گفتن سلام به زبان انگلیسی بگویید: هِلو (Hello)

3. زبان هندی
تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۴۹۷میلیون نفر
زبان هندی ، زبان اصلی کشور پر جمعیت هندوستان است و به لهجه های مختلف تکلم می شود. بسیاری از متخصصین عقیده دارند که جمعیت هندوستان بزودی از چین هم بیشتر خواهد شد اما از آنجایی که زبان انگلیسی هم در کشور هندوستان اهمیت زیادی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، زبان هندی اولین زبان جهان نخواهد شد. اگر دوست دارید با این زبان آشنا شوید یک فیلم هندی اجاره کنید. صنعت فیلم سازی در کشور هند بسیار پر قدرت است و سالانه صدها فیلم حادثه ای، عاشقانه و موزیکال را روانه ی بازار می کند.

برای گفتن سلام به زبان هندی بگویید: نَماسته (Nah-MAH-stay)

4. اسپانیایی
تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۳۹۲میلیون نفر
علاوه بر همه ی دانش آموزانی که در دبیرستان زبان اسپانیایی را انتخاب می کنند تقریباً در همه جای آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی مردم به این زبان صحبت می کنند. علاوه بر اینها در کشور های اسپانیا، کوبا و آمریکا هم از این زبان استفاده می شود. مردم آمریکا علاقه ی زیادی به زبان فرانسوی دارند و بسیاری از لغات انگلیسی از زبان اسپانیایی وام گرفته شده اند.
برای گفتن سلام به زبان اسپانیایی بگویید: او لا (OH-la)

۵. زبان روسی

تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۲۷۷میلیون نفر
زبان روسی هم که یکی از ۶ زبان رسمی سازمان ملل متحد است، علاوه بر کشور مادر (یعنی روسیه) در کشور های بلاروس، قزاقستان و حتی آمریکا هم برای صحبت کردن استفاده می شود.
برای گفتن سلام به زبان روسی بگویید: زدراست وت یا (ZDRAST-vet-yah)

6. عربی
تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۲۴۶میلیون نفر
زبان عربی که یکی از قدیمی ترین زبان های دنیا است در خاور میانه و در کشور هایی مثل عربستان سعودی، کویت، عراق، سوریه، اردن، لبنان و مصر مورد استفاده است و از آنجایی که زبان عربی زبان قرآن نیز هست، میلیون ها مسلمان در سراسر جهان و در کشور های دیگر به این زبان صحبت می کنند. بسیاری از مردم نیز قوائد نحوی این زبان را می دانند. در سال ۱۹۷۵ زبان عربی به عنوان ششمین زبان رسمی سازمان ملل متحد انتخاب شد.

برای گفتن سلام به زبان عربی بگویید: السلام علیکم

7. بنگالی

تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۲۱۱میلیون نفر
در کشور بنگلادش با بیش از ۱۲۰ ملیون نفر جمعیت، تقریباً همه ی افراد به زبان بنگالی صحبت می کنند؛ و از آنجایی که بنگلادش با کشور هندوستان محصور شده و بخاطر رشد سریع جمعیت در این منطقه، تعداد کسانی که به این زبان صحبت می کنند بسیار بیشتر از حد تصور است.
برای گفتن سلام به زبان بنگالی بگویید: آی جِی (EYE-jay)

8. پرتقالی
تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۱۹۱میلیون نفر
در قرن دوازدهم میلادی کشور پرتقال از اسپانیا جدا شد و کشور مستقلی را تشکیل داد و به لطف جهانگردان مشهوری چون واسکو دا گاما و پرنس هنری دریانورد وسعت پیدا کرد. از آنجایی که کشور پرتقال به سرعت در امر اکتشاف سرزمین های جدید وارد شد، زبان این کشور هم جای خود را در میان کشور های جدید یافت و در سراسر دنیا، از جمله در برزیل (جائی که در آن زبان رسمی است)، ماکائو، آنگولا، ونزوئلا و موزامبیک استقرار یافت.
برای گفتن سلام به زبانان پرتقالی بگویید: بُن دی آ (bohn DEE-ah)

9. مالایی- اندونزیایی
تعدادافرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۱۵۹ میلیون نفر
مردم کشورهای مالزی و اندونزیبه زبانمالایی-اندونزیایی صحبت می کنند. درواقع زبان مالایی به لهجه های بسیار متفاوتی صحبت می شود اما همه ی آنها از ریشه ی یک زبان هستند و مهم تریم آنها لهجه ی اندونزیایی است. کشور اندونزی بسیار جالب است و از ۱۳,۰۰۰ جزیره ی کوچک و بزرگ تشکیل شده و ششمین کشور پر جمعیت جهان است. کشور مالزی از دو طرف با اندونزی مرز مشترک دارد و بیشتر به خاطر شهر کوالالامپور که پایتخت این کشور است مشهور است.

برای گفتن سلام به زبان اندونزیایی بگویید: سِلامت پاگی (se-LA-maht PA-gee)

۱۰. فرانسوی

به گزارش اختصاصی ایران ویج ، تعداد افرادی که به این زبان صحبت می کنند: ۱۲۹ میلیون نفر

زبان فرانسوی که به عنوان عاشقانه ترین زبان دنیا هم مشهور است در بسیاری از کشورها استفاده می شود، از جمله در بلژیک، کانادا، رواندا، کامرون، هائیتی و البته فرانسه. این از شانس ما است که زبان فرانسوی اینقدر محبوب است وگرنه زبان آلمانی جای آن را می گرفت.

برای گفتم سلام به زبان فرانسوی بگویید: بُن ژوق (bone-JOOR)

منبع: iranvij.ir

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بباسلام

7200 سال قدمت دارد
دارای 3500 فعل اصلی است
دارای 46 زمان فعلی است
یک زبان بین المللی است
دارای 5 درجه صفت است
و ...
بعضی از کاربران توجه نمیکنند که کدام گزینه ها جایگاه زبان رو مشخص میکنه. خوبه که اینا اون گزینه ها رو که تو این فوروارد هست بدقت بهش توجه کنن. تعداد افراد در تکلم با زبان نمیتونه رتبه بحساب بیاد.
مثلا یکی از اصیل ترین زبانها که مغموم مانده زبان کردی هرکی هست که خیلی کامل و قدیمی هست و تعداد افرادی هم که با این زبان تکلم میکنند زیاد نیست ولی از نظر اصالت و کمال یکی از بهترین زبانهای اصیل هست.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بعضی از کاربران توجه نمیکنند که کدام گزینه ها جایگاه زبان رو مشخص میکنه. خوبه که اینا اون گزینه ها رو که تو این فوروارد هست بدقت بهش توجه کنن. تعداد افراد در تکلم با زبان نمیتونه رتبه بحساب بیاد.
مثلا یکی از اصیل ترین زبانها که مغموم مانده زبان کردی هرکی هست که خیلی کامل و قدیمی هست و تعداد افرادی هم که با این زبان تکلم میکنند زیاد نیست ولی از نظر اصالت و کمال یکی از بهترین زبانهای اصیل هست.

سلام.
تقسیم بندی های متفاوتی میتونه باشه و با توجه به هر کدومش میشه رتبه بندی کرد.
ولی اصیل ترینش هیچکدوم یک از این موارد نیست.
زبانی ارجح تره که مفاهیم عمیق تری برای توضیح و تبیین واقعیت داشته باشه.
مثل زبان یونان قدیم ....یا زبان آلمانی که زبان فلسفه غربه....یا عربی یا عبری و مجموعه زبان هایی که ریشه سوریانی دارن.

• Like
واکنش ها: ayja

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام.
تقسیم بندی های متفاوتی میتونه باشه و با توجه به هر کدومش میشه رتبه بندی کرد.
ولی اصیل ترینش هیچکدوم یک از این موارد نیست.
زبانی ارجح تره که مفاهیم عمیق تری برای توضیح و تبیین واقعیت داشته باشه.
مثل زبان یونان قدیم ....یا زبان آلمانی که زبان فلسفه غربه....یا عربی یا عبری و مجموعه زبان هایی که ریشه سوریانی دارن.
شما با دقت اون گزینه ها رو بخون. تو کل دنیا و تو یونسکو هم همان ملاک ها معتبرند.
شما اگه ترکی بلد باشی متوجه میشی که عمیق ترین مفاهیم برای توضیح و تبیین رو هم دارا هست.