chelsea2011
عضو جدید
Who Is Who
2*2=7

2*2=7

Who Is Who
2*2=7
میتونم بپرسم ... یعنی چی؟بعد میگن چرا به ما میگین ترک....
خب بابا دست بردارین شما هم
ایران ایرانه
دیگه فارس و ترک و لر و کرد و ... رو بزارین کنار
خودتون هی ضعف نشون میدین و با فارس ها جنگ دارین
تا کی میخوایید ادامه بدید
ولش کنید بابا
میتونم بپرسم ... یعنی چی؟
میتونین بگین؟
سلام دادش سیلور شیرنی من کووو؟خوردین همشو؟
لقب هایی را هم كه به وسیله تركان در این سرزمین وارد شده است و به زبان فارسی راه یافته است، مورد بحث قرار می دهیم.
دوره ی این قبیله های ترك با اسلام هم زمان بوده است، این قبیله ها جز زبان تركی برای سخن گفتن سوای شمشیر برای تفاهم چیز دیگری نداشتند و از میان لقب های متداول میان خودشان عنوان هایی برگزیده اند، مانند «گورخان» كه ویژخ ی قوم ختا بوده است، قومی كه با سلطان سنجر سلجوقی جنگ كردند و او را در ۵۳٦ هجری گریزاندند. لقب «خان» نیز از لقب های تركی است كه پس از تسلط فوم های ترك در ایران رایج شد، امیران «خانیه» و «ایلك خانیه» و «آل خاقان» و «آل افراسیاب» و فرمان روایان ماوراءالنهر لقب «خان» را برای خود و «خانم» را برای همسر خویش انتخاب كردند. (خانم واژه ای است مركب از (خان) و «م» تأنیث).
«بیك» واژه دیگری است كه معرب آن «بك» و مؤ نثش «بیگوم» (لفظ معرب آن «بیجوم» است) و چون ترك زبانان (خا) را (ها) تلفظ می كردند. واژه «خانم» نزد عرب ها به «هانم» بدل شده و نام هزاران نفر از دختران ما مصریان از دهاتی و شهر نشین به این نام زیبا مزین شده است و حال آن كه مصدر و اشتقاق آن را نمی دانند و تصور می كنند كه این نام ها به معنی خوشبختی و فال نیك و آوای شیرین است و این همان تصوری است كه تركان نسبت به همسران امیران خود در باب جمال و فتانت و زیبایی و تجمل آنان داشته اند تصوری از خان عاشق و خانم به شكل استوره و افسانه ای در میان زنان ترك.
واژه «خاقان» هم یكی دیگر از لقب هایی است كه با تركان به زبان فارسی وارد و در ایران شایع شد. این لقب نه تنها در ایران عهد اسلامی رواج داشت بلكه در دوره های پیش از اسلام و در عصر ساسانی نیز متداول بود و به شاهان سمرقند اطلاق می شد.
«تكین» واژه تركی دیگری است به معنی امارات و ریاست این كلمه به آخر اسم عام یا صفت می پیوندد تا اسمی مستقل بسازد ، در دایرة المعارف ایرانی (لغت نامه دهخدا) این كلمه به معنی صاحب روی زیبا و اندام خوش آمده است، نام های زیادی از شاهان ترك نژاد بر جای مانده كه به این كلمه پیوسته و عنوان رسمی آنان شده است مثل: «بكتكین» و «تغرل تكین» و «البتكین» و «سبكتكین» (پدر سلطان محمود غزنوی) و «نیالتكین» و جز آنان.
واژه های «خان» و «خاقان» در زبان عربی نیز به کار رفته و جمع این دو كلمه در این زبان به شكل خوانین و خواقین آمده است. ارزش لغوی این دو كلمه برابر ارزش لغوی شاه است كه جمع آن در عربی به صورت «شاهات» آمده است.
این لینک اصلیش که در مورد القاب پادشاهان ایران در ادب پارس گفته
http://www.irannaz.com/news_detail_95.html
حاجی دیشب امد ترکوند یک رقصایی کرد! کمر داره مثل فنر
رها همشو خورد
خیلی دوست داشتم کسی بتونه به من بگه منظورش از .... چیه؟
ممنون همونجور که دوستان گفتن ما هم اسفندگان داریم حتی جالبه بدونید اسفندگان در ایران برای ایرانیا روز عشق بوده و اون موقعه هنوز این خارجیا ولنتاین نداشتن ولی به مرور اسفندگان ما که روز عشق بود فراموش شد و حالا همه ایرانیا ولنتاین رو جشن میگیرن ولنتاین 25 بهمن هستش اسفندگان 29 بهمن ولیبه دست فراموشی سپرده شده بیایید ما همون اسفندگان خودمونو جشن بگیریم چون قدیمی تر از ولنتاین و یه جشن ملی بوده
اگر واقعا بخواهین یاد بگیرین ما یک تاپیک داریم که یاد میدیمنميدونم اين همه دعوا چيه
ترك و فارس همه ايراني هستيم
ايران پره از اقوام مختلف
زبان هاي مختلف
من خودم هميشه دوست داشتم زبان تركي رو ياد بگيرم ولي كسي نبود بهم ياد بده!
نميدونم چرا اينقد حساسيت ايجاد شده...
ايران با همه اقوامش معني پيدا ميكنه
این دقیقا همون احساس ضعفه
خیلی بدی کچل بشین ایشالا از داداش بابکم میگیرم
![]()
احساس ضعف؟مطمئنین؟
کسی نمیتونه به ما بگه بالای چشت ابرو چه برسه تو واقعیت بیاد به ما اسم بگذاره
مطمئن باش بخواهی اسنادشو بهت میدهم
آفرین این خیلی خوبه
اگر واقعا بخواهین یاد بگیرین ما یک تاپیک داریم که یاد میدیم
براتون بفرستم؟
اوهون
من از زبون تركي فقط يخ بلدم!!!!![]()
نميدونم!!!!!!!!!
فقط ميدونم يه كلمه نفيه![]()
یخ نیست
میگیم yokh یوخ
به رسم الخط اذری میشه yox
الیسای عزیز افغانستان سالهای سال جزء ایران بوده خب خیلی طبیعیه که فارسی زبانه. این که داد زدن نداره. کسی منکرش نیست.
اینم که الان چه وضعی داره به خود مردمش برمیگرده.
خوبه اگر خواستین ما تاپیکی داریم که اموزش میدهیم از صفرتلفظشو ميدونم
yakh كه نگفتم
همون yokh منظور بود
وقتی زبان رسمی مملکت فارسی هست توقع دیگه ای دارین
اون بچه ها هم باید فارسی یاد بگیرن
در ضمن ما هم پارسیم، فارس رو عرب ها روی ما گذاشتن
یاشاسین تورک قیزلاریسمیرا جان وقتی یکی میاد میگه شما ضعف دارین این حرفا رو میزنین توقع دارین چی بگیمتازه این دلیل نمیشه که چون خیلی از کشورها مثل عراق جمهوری آذربایجان یا نصف ترکیه قبلا تو قلمرو ایران بود ولی زبانشون رو حفظ کردن
منظور من اینه که این اقوام پارس موجود در افغانستان ضعف دارن که به این روز افتادن ،پیشگیری بهتر از درمان هست![]()