رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
زیبایی شناسی در حکمت اسلامی بر کدام خصوصیت تاکید بیشتری دارد

نیکویی
تناسبات طلایی
تجریدی بودن
وضوح و خوانایی

- در معماری ایرانی ایجاد فضای تهی تعریف کننده چه مرتبه ای از هویت است ؟
فرهنگی
عملکردی
کالبدی
تاریخی

زیبایی شناسی در معماری ایران = مفید بودن ............پس نیکویی..............تجریدی یعنی شما یه فرمیو ببینی یه چیزی ازش برداشت کنی مثال.............. تو کتاب حجت هست ......2-عملکردی

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
مال چه سالى؟ شايد بشه پيدا كرد جوابشو. تو خودت جوابت چيه؟

مال 91 هست من دارم میگردم کلیدشو پیدا کردم میزارم

حالا یه سوال دیگه، یادتونه بحث بود راجبه محراب و صحن و ... این سوال رو جواب بدین :

عنصری که باید در همه مساجد وجود داشته باشد کدام است؟
1)صحن
2)مناره
3)محراب
4)گنبد

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

حالا یه سوال دیگه، یادتونه بحث بود راجبه محراب و صحن و ... این سوال رو جواب بدین :

1)صحن
2)مناره
3)محراب
4)گنبد
من بازم میگم محراب:)

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز

1)صحن
2)مناره
3)محراب
4)گنبد
بين اينا فك كنم محراب، هان؟ صحن كه خب شيخ لطف اله نداره، گنبدم كه شبستانيا نداشته ن، شايدم مناره مى شه؟ هممم؟

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
بين اينا فك كنم محراب، هان؟ صحن كه خب شيخ لطف اله نداره، گنبدم كه شبستانيا نداشته ن، شايدم مناره مى شه؟ هممم؟

آخه اون دفعه گفته بودیم مساجد اولیه اسلام محراب نداشتن پس لازم نیست داشته باشه ولی بین اینا منم به نظرم محراب

n.b1987

عضو جدید
آخه اون دفعه گفته بودیم مساجد اولیه اسلام محراب نداشتن پس لازم نیست داشته باشه ولی بین اینا منم به نظرم محراب

تو محراب به مهمترين عملكرد مسجد كه كه عبادت و جهت گيرى و قبله است توجه واشاره ميشه
توهمه مسجداتوهمه زمان ها پيش نماز داريم -اونجايى كه ايشون ميايسته محراب ميشه....البته فكرميكنم!!

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
این از جزوه ی عسگری:
عناصر مشترک مسجد : زمین (عرصه)، جداره، شبستان ، حیاط
استثنا : مساجد فاقد حیاط : کبود تبریز و شیخ لطف الله
عناصر مسجد میتواند در یک مسجد نباشد
عناصر کلی مسجد : صحن ، ایوان ، رواق ، مناره، گنبد، شبستان، محراب
مسجد فاقد ایوان : مساجد شبستانی
عنصر محراب در ابتدا نبوده اما در حال حاضر در اکثر مساجد یکی در جنوب احداث شده
مسجد جامع اصفهان 9 محراب دارد

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
من میگم میشه صحن :w07::w07:
جواب درستش کدومه حالا مریم جان؟
پروفسورای ناریخ من لنگه همین ی سواله هااا خخخخخخ:biggrin:

n.b1987

عضو جدید
من میگم میشه صحن :w07::w07:
جواب درستش کدومه حالا مریم جان؟
پروفسورای ناریخ من لنگه همین ی سواله هااا خخخخخخ:biggrin:

عزيز من سوال به تاريخ مساجدو اينكه چي بوده چى شده كارى نداره؛ميگه چي در مسجد بايد باشه (يعنى اگه نباشه نميشه)ومسجد ديگه مسجد نيست

سوال ميگه: عنصری که باید در همه مساجد وجود داشته باشد کدام است؟

حالا اگه صحن نباشه مسجد نيست؟؟نه -هست
اگه مناره نباشه مسجد نيست؟؟نه-هست
اگه گنبد نباشه نيست ؟؟نه - نبود گنبد هم موجوديت وهويت مسجد رو خدشه دار نميكنه
هرجايى و فضايى ميتونه مسجد باشه به شرطى كه به جهت قبله رو تذكر بده متوجه كنه
كه مصداق توجه و هدايت به قبله در محراب متمركز ميشه حالا چه اين فضا رو ساخته باشن يعنى بارزش كرده باشن يعنى فضاى عينى باشه و چه فضاي ذهنى باشه و تميز داده نشده باشه

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
عزيز من سوال به تاريخ مساجدو اينكه چي بوده چى شده كارى نداره؛ميگه چي در مسجد بايد باشه (يعنى اگه نباشه نميشه)ومسجد ديگه مسجد نيست

سوال ميگه: عنصری که باید در همه مساجد وجود داشته باشد کدام است؟

حالا اگه صحن نباشه مسجد نيست؟؟نه -هست
اگه مناره نباشه مسجد نيست؟؟نه-هست
اگه گنبد نباشه نيست ؟؟نه - نبود گنبد هم موجوديت وهويت مسجد رو خدشه دار نميكنه
هرجايى و فضايى ميتونه مسجد باشه به شرطى كه به جهت قبله رو تذكر بده متوجه كنه
كه مصداق توجه و هدايت به قبله در محراب متمركز ميشه حالا چه اين فضا رو ساخته باشن يعنى بارزش كرده باشن يعنى فضاى عينى باشه و چه فضاي ذهنى باشه و تميز داده نشده باشه
عزیز منو خوب اومدی
خوب منم قبلا گفتم
محراب جز اصلی مسجد نیست...سند: جزوه ی عسگری
و اینکه برای تمامیه ارکان ی مثال نقض هست ک تو ی مسجد هست و ی مسجد دگ نه
و اینکه اونا ک استادن جزوه هاشون پر از تناقضه باهم چ برسه ب یکی مثله من
و دگ اینکه منم نظرمو راجبه این سوال گفتم
اینجا واسه رفع کردن این اشتباهاس
that 's it

آخرین ویرایش:

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه هااا
من محدودیت دانلود دارم (سرعت حلزون قطعه نخاع)
این جواباشه فکر کنم
خودتون زحمتشو بکشید خخخخخ
http://konkur.in/1146/1146.html
اين جواباى ارشد بود! من اون سايته رو گشتم، نبود، تو بازم بگرد لينك بده من دانلود مى كنم! اصلن سوال استانداردى نيست!

n.b1987

عضو جدید
عزیز منو خوب اومدی
خوب منم قبلا گفتم
اصلا شما استاد... من شاگرد
شما بدون اشتباه..من پر از غلط
that 's it

باز ما يه چيزى گفتيم شما فكر كردين ادعايى چيزى هست واقعا خ حساسين هركى هرچى ميگه نظرشه هيچ مدركى هم نيست حتما بايد جمله به نظر من يا من فكر ميكنم لحظ بشه؟؟؟؟
ما رفتيم... حق نگهدارتون.....

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
باز ما يه چيزى گفتيم شما فكر كردين ادعايى چيزى هست واقعا خ حساسين هركى هرچى ميگه نظرشه هيچ مدركى هم نيست حتما بايد جمله به نظر من يا من فكر ميكنم لحظ بشه؟؟؟؟
ما رفتيم... حق نگهدارتون.....
نه عزیزم اما لحن گفتن ی موضوع ب طرف مقابل خیلی مهمه:gol:

samsungs3

عضو جدید
عزیز منو خوب اومدی
خوب منم قبلا گفتم
اصلا شما استاد... من شاگرد
شما بدون اشتباه..من پر از غلط
that 's it
فکر کنم بحث راجع به مسجد باشه...تا جایی که من یادمه....مسجد رو با محراب میشناسن....یعنی محراب اگه نباشه مسجد نیست....گنبد و منار و صحن اصلا مهم نیست

samsungs3

عضو جدید
اونوقت نظر شما درمورد مسجد بدون محراب چیه؟ نداریم اصلا؟
نه نداریم ببین دوست من بهطور کلی، محراب به عنوان نشانه ای برای تعیین جهت قبله شناخته می شود یعنی در واقع مسجد رو میسازنن که محراب توش باشه...حرف شما مثل این میمونه که مدرسه، کلاس نداشته باشه...
یه مثال معروف هم داریم که میگه مسجد بی بسیجی مثل مسجد بی محراب میمونه...اگه مهم نیست پس چرا نگفتن مناره یا گنید یا صحن...
امیدوارم قانع بشی;)

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه نداریم ببین دوست من بهطور کلی، محراب به عنوان نشانه ای برای تعیین جهت قبله شناخته می شود یعنی در واقع مسجد رو میسازنن که محراب توش باشه...حرف شما مثل این میمونه که مدرسه، کلاس نداشته باشه...
یه مثال معروف هم داریم که میگه مسجد بی بسیجی مثل مسجد بی محراب میمونه...اگه مهم نیست پس چرا نگفتن مناره یا گنید یا صحن...
امیدوارم قانع بشی;)
مسجد شیخ عبدالنبی نوری ، شیخی از دیار مازندران ، مسجدی با قدمت نزدیک به یک قرن ، مسجدی بدون محراب و مناره ، مسجد شیخی که در جشن مشروطه خانه اش سنگ باران شد
:w30:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
من ک کلا بیخیال این سوال شدم
واسه هر عضوی ک میگیم ی مثال نقض هست ک مثلا اون مسجد این عضو رو نداره
تو کنکور اومد نمیزنمش خخخخ:biggrin:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
وارد خیابانی میشویم پر از درختان همیشه سبز به میدانی میرسیم در گوشه ی میدان بنایی مربوط به دوره ایلخانی است .....یکی از عرفای ایرانی در این مجموعه دفن شده و یک امامزاده و مسجد در این مجموعه قرار دارد این مجموعه به نظر شما کدام است ..............

ozra69

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولش فک کردم هاله ............
ولی با تحلیل میگم انزوا

اما من توی کتابمبانی طراحی معماری دبیرستان یک شکل شبیه این دیده بودم که میشه با توجه به اون گفت درباره حریم داره صحبت میکنه ،دو تا شکل هم داده توی کتاب که میگه فضای خصوصی فاصله هم چقدر و توی روابط اجتماعی و فاصله ها در واقع میشه به حریم شخصی افراد هم اشاره کرد نمی دونم دیگه بقیه اش با علماست این هم نظر من بود

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مسجد بی بی خانم سمرقند از لحاظ اجزا تشکیل دهنده شبیه به کدام یک از مساجد ایرانی است

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
مسجد بی بی خانم سمرقند از لحاظ اجزا تشکیل دهنده شبیه به کدام یک از مساجد ایرانی است

وارد خیابانی میشویم پر از درختان همیشه سبز به میدانی میرسیم در گوشه ی میدان بنایی مربوط به دوره ایلخانی است .....یکی از عرفای ایرانی در این مجموعه دفن شده و یک امامزاده و مسجد در این مجموعه قرار دارد این مجموعه به نظر شما کدام است ..............

عزیزم من ب شخصه اینها رو هنوز شروع نکردم بخونم...اما دوست دارم جواب بدم...پس لطف میکنی به صورت تستی بگی...میخوام ببینیم تو تست چ میکنم؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیزم من ب شخصه اینها رو هنوز شروع نکردم بخونم...اما دوست دارم جواب بدم...پس لطف میکنی به صورت تستی بگی...میخوام ببینیم تو تست چ میکنم؟
تستی بکنمشون سخت میشه ها ............................نبببببببببببببببببببببببببببببببببوووووووووووووووووووووووود .................

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

تستی کن این سوالا رو دیگه :D مجموعه عبدالصمد نطنز؟

کلا همه مساجد ایرانی یا مال همون دوره فقط ؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تزئینات انجام شده در ایوان های معروف به صفه صاحب -درویش- شاگرد و استاد بدر مسجد جامع اصفهان به ترتیب کدام است؟ 1-پتگانه-پتگانه -پتگانه -پتگانه 2-مقرنس -پتگانه-مقرنس -پتگانه 3-پتکانه-پتکانه-مقرنس -پتکانه 4-پتکانه -پتکانه-مقرنس -مقرنس

آخرین ویرایش:
بالا