رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منظورتو من عزیزم متوجه نشدم...احتمالا اشتباه تایپی بوده مگه مقطع هم دلدار میشه....؟؟؟؟؟؟؟؟:eek:
احتمالا همون سخت کننده جان منطورشه..شما که دست به قلمتون خوبه عارفه جان زحمتشو بکش (من فقط میدونم هر جا اسم جان اومد برش میاد وسط:D)

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها جدولهای طراحی لرزه ای نیازه بخونیم؟

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
من راستش متوجه نشدم...این جزوه رو هم ندارم...اما صبر کن ببینم می تونم از کسی بپرسم...دوستان هم کمک کنند...سئوال جالبیه

بچه ها جدولهای طراحی لرزه ای نیازه بخونیم؟
نه مثلا چه جدولی در حد کلی بخون...در مورد تعداد ظبقات و ....و کدومشون از همه بهتره...بقیه بعید میدونم...تا الان از اونجا سئوال له چشمم نخورده

arefeh

کاربر ممتاز
سئوالهای من:
1-تو کتاب سازه های فولادی بخش خرپاها گفته شده ک نیروهای برشی در خرپا توسط اعضای مورب ک تخت کشش و فشار خالص هست تحمل میشه...مگه نمیگم تو خرپاها اعضا فقط کششی و فشاری هستند؟؟این برش قضیه اش چیه؟
2-تو همین کتاب گفته شده یه پله معمولی ک از یه جا شروع میشه میره و به پاگرد بر خورد میگنه یه سرش تکیه گاه ساده داره یه سر دیگه اش گیردار...توضیح نداده چرا؟ چطور؟کچا و کدومش ساده کدومش گیردا؟
3-همینجا گفته تیرهای شیبدار از نمونه ترکیب تنش های محوری و خمشی برخوردارند؟؟یعنی چی؟؟

concreteman

عضو جدید
سئوالهای من:
1-تو کتاب سازه های فولادی بخش خرپاها گفته شده ک نیروهای برشی در خرپا توسط اعضای مورب ک تخت کشش و فشار خالص هست تحمل میشه...مگه نمیگم تو خرپاها اعضا فقط کششی و فشاری هستند؟؟این برش قضیه اش چیه؟
2-تو همین کتاب گفته شده یه پله معمولی ک از یه جا شروع میشه میره و به پاگرد بر خورد میگنه یه سرش تکیه گاه ساده داره یه سر دیگه اش گیردار...توضیح نداده چرا؟ چطور؟کچا و کدومش ساده کدومش گیردا؟
3-همینجا گفته تیرهای شیبدار از نمونه ترکیب تنش های محوری و خمشی برخوردارند؟؟یعنی چی؟؟

1-نیروهای برشی به کل سیستم وارد میشن اما در تک تک اعضا فقط نیرو های فشاری و کششی داریم.
2-اتصال پله به زمین گیرداره و مابقی اتصالات ساده.
3-اگه دیاگرام آزاد یک تیر شیب دار رو رسم کنی و وسطش یک نیرو در جهت عمود بر زمین (نه بر تیر) وارد کنی و نیرو ها رو برای بدست آوردن عکس العمل تکیه گاهی تجزیه کنی خودت متوجه منظورش میشی.

concreteman

عضو جدید
این بستگی داره به مصالح و جایی که قرار میگیرن .....ولی به کمانش بستگی داره من چند جا چند تا نظر متفاوت دیدم ولی قوطی به نظر من بهترینه چون وقتی مصالح از مرکز ثقل خارج بشن کمانش کم خواهد بود .حالا میگم متفاوت یعنی اینکه ستون Iشکل خیلی مورد توجه هست و به خاطر مصالحشه فک کنم .....

تحلیلت درسته پویا خان ولی نتیجه اشتاباهه

""ولی به کمانش بستگی داره من چند جا چند تا نظر متفاوت دیدم ولی قوطی به نظر من بهترینه چون وقتی مصالح از مرکز ثقل خارج بشن کمانش کم خواهد بود ""
این جمله وقتی که برای اصلی ترین فاکتور طراحی ستون در برابر بار ثقلی صحبت میشه کاملا درسته اما یک فاکتور بسیار اساسی در زمان زلزله هست به اسم پیچش و ستون قوطی پایین ترین مقاومت رو در برابر پیچش داره.

""حالا میگم متفاوت یعنی اینکه ستون Iشکل خیلی مورد توجه هست و به خاطر مصالحشه فک کنم ..

از مقطع آی شکل برای ستون استفاده نمیشه بلکه همونطور که خودت میدونی درستش اینه که بگیم از مقطع دوبل آی استفاده میشه تا یه مقدار شبیه مقطع H بشه.

اما چرا از مقطع H تو ایران برخلاف همه دنیا استفاده نمیشه!!؟؟

arefeh

کاربر ممتاز
1-نیروهای برشی به کل سیستم وارد میشن اما در تک تک اعضا فقط نیرو های فشاری و کششی داریم.
3-اگه دیاگرام آزاد یک تیر شیب دار رو رسم کنی و وسطش یک نیرو در جهت عمود بر زمین (نه بر تیر) وارد کنی و نیرو ها رو برای بدست آوردن عکس العمل تکیه گاهی تجزیه کنی خودت متوجه منظورش میشی.

ممنون 1 و 2 کامل شفاف بود..اما 3 رو ک رسم کردم متوجه نشدم...میشه بیشتر راهنمایی کنید...
و یه سئوال برای تحلیل اعضای خرپا ک کدوم کششی و کدوم فشاری است راه تستی دارید در صورتی ک محاسباتی نباشه یعنی عدد ندن و بخوایم خودمون تشخیص بدیم...تو کتابی ک خوندم نوشته بود اکثرا اعضای فوقانی فشار و اعضای تحتاتی کشش هستند و بسته به قرار گیری اعضای مورب ممکنه کششی باشه یا فشاری و برای اعضای عمودی هم به همین صورت...اما این تو همه جا صدق نمیکنه منظورم بیشتر اعضای مورب و ....اینجا بچه ها روشهایی رو گفتن اما من قانع نشدم و البته بعضی هاشم متوجه نشدم:cry:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تحلیلت درسته پویا خان ولی نتیجه اشتاباهه

""ولی به کمانش بستگی داره من چند جا چند تا نظر متفاوت دیدم ولی قوطی به نظر من بهترینه چون وقتی مصالح از مرکز ثقل خارج بشن کمانش کم خواهد بود ""
این جمله وقتی که برای اصلی ترین فاکتور طراحی ستون در برابر بار ثقلی صحبت میشه کاملا درسته اما یک فاکتور بسیار اساسی در زمان زلزله هست به اسم پیچش و ستون قوطی پایین ترین مقاومت رو در برابر پیچش داره.

""حالا میگم متفاوت یعنی اینکه ستون Iشکل خیلی مورد توجه هست و به خاطر مصالحشه فک کنم ..

از مقطع آی شکل برای ستون استفاده نمیشه بلکه همونطور که خودت میدونی درستش اینه که بگیم از مقطع دوبل آی استفاده میشه تا یه مقدار شبیه مقطع H بشه.

اما چرا از مقطع H تو ایران برخلاف همه دنیا استفاده نمیشه!!؟؟

H که نه دو تا I به هم میچسبونن که دوباره میشه یه چیزایی تو مایه های قوطی دیگه؟؟؟؟ البته به قول شما تو ایران اینطوریه......

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اتصالپله تو بتن فک کنم برعکس میشه یعنی اتصال ساده در پایه و اتصال گیردار در پاگرد......من اشتباه میکنم آیا ؟؟؟؟؟؟؟؟

concreteman

عضو جدید
H که نه دو تا I به هم میچسبونن که دوباره میشه یه چیزایی تو مایه های قوطی دیگه؟؟؟؟ البته به قول شما تو ایران اینطوریه......

راستم میگی یه چیزایی بین H و قوطیه. اگه اشتباه نکم مقاوت یک مقطع H نمره 16 برابر با دو تا تیرآهن آی 14 . حالا وزنشون رو حساب کن ببین چه پولی داره تو این مملکت هدر میره.

concreteman

عضو جدید
اتصالپله تو بتن فک کنم برعکس میشه یعنی اتصال ساده در پایه و اتصال گیردار در پاگرد......من اشتباه میکنم آیا ؟؟؟؟؟؟؟؟

رفتم دتایل های اجراییم رو چک کردم. برای راه پله فلزی پایه گیرداره و پاگرد ساده و برای پله بتنی هر دو گیر داره.

concreteman

عضو جدید
ممنون 1 و 2 کامل شفاف بود..اما 3 رو ک رسم کردم متوجه نشدم...میشه بیشتر راهنمایی کنید...
و یه سئوال برای تحلیل اعضای خرپا ک کدوم کششی و کدوم فشاری است راه تستی دارید در صورتی ک محاسباتی نباشه یعنی عدد ندن و بخوایم خودمون تشخیص بدیم...تو کتابی ک خوندم نوشته بود اکثرا اعضای فوقانی فشار و اعضای تحتاتی کشش هستند و بسته به قرار گیری اعضای مورب ممکنه کششی باشه یا فشاری و برای اعضای عمودی هم به همین صورت...اما این تو همه جا صدق نمیکنه منظورم بیشتر اعضای مورب و ....اینجا بچه ها روشهایی رو گفتن اما من قانع نشدم و البته بعضی هاشم متوجه نشدم:cry:

اکثرا اعضای فوقانی(در تیر های خرپایی) فشار و اعضای تحتاتی کشش هستند و بسته به قرار گیری اعضای مورب ، اعضای موربی که به تکیه گاه وصلند فشاری و بقیه یک در میان کششی. عضو عمودی که دقیقا در وسط خرپا قرار داره خنثی و تعیین بقیه اعضای عمودی راه تستی نداره ( این ها برای تیرهای خرپایی بود).
عذر میخوام توضیح بیشتر از این کلاس میخواد . تازه همین هم اگه تو کنکور چند نیروی خارجی به جز وسط خرپا وارد کنن ممکنه تغییر کنه .
نکته اگه نیروی وارده به تیر در جهت مثبت محور Y باشه هر چی گفتم دقیقا برعکس میشه.
توصیه من : اگه میخوای خرپا رو از روشهای کلی حل کنی بهتره وقتت رو برای مطالب دیگه صرف کنی.
راه حل کلی خرپا فقط تحلیل گره به گرهه. و در یک عضو خاص از طریق تعادل.

payman.shsh

عضو جدید
برای استایی تعادل و بردار نمودارها و خرپا کافیه به نطرتون با مرکز سطح و ستون و تنش و کرنشم لازمه؟

shahmirzadi

عضو جدید
بچه ها، ممان اینرسی ِ سطح مقطع ِ تیر ،یه چیزه.ازوون طرف گشتاوره ناشی از نتش خمشی در تیر هم یه چیزه دیگه (ولی هم خانواده ان!)
ینی یه تیری که تحت خمشه هم اینو داره هم اونو.که تو تیری که تحت نیرو عه و دچاره خمش شده ،ایجاد میشه. و اگه بخایم دوتا تیرو،مقایسشون کنیم از لحاظه مقاومت( هم میتونیم از مثایسه ممان اینرسی سطح مقطع ها یه نتیجه ای بگیریم هم اینکه از مقایسه گشتاور خمشی)؟؟؟؟؟؟

زهر ا

عضو جدید
دوستان میشه یکی این وواسه من توضیح بده
اگر شیب از حالت عمودی به حالت نیمه افقی نزدیک شود ٰ؛ مولفه افقی نیروی عکس العمل از صفربه بی نهایت خواهد رسید.( درک رفتار ص 34 - -از شکلشم چیزی متوجه نشدم-

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها، ممان اینرسی ِ سطح مقطع ِ تیر ،یه چیزه.ازوون طرف گشتاوره ناشی از نتش خمشی در تیر هم یه چیزه دیگه (ولی هم خانواده ان!)
ینی یه تیری که تحت خمشه هم اینو داره هم اونو.که تو تیری که تحت نیرو عه و دچاره خمش شده ،ایجاد میشه. و اگه بخایم دوتا تیرو،مقایسشون کنیم از لحاظه مقاومت( هم میتونیم از مثایسه ممان اینرسی سطح مقطع ها یه نتیجه ای بگیریم هم اینکه از مقایسه گشتاور خمشی)؟؟؟؟؟؟
ممان اینرسی I=bhhh/12 حالا b هست عرض تیر hهم ارتفاع تیر هر چه مرتفع تر باشه ممان بیشتر میشه

payman.shsh

عضو جدید
اگر شیب از حالت عمودی به حالت نیمه افقی نزدیک شود ٰ؛ مولفه افقی نیروی عکس العمل از صفربه بی نهایت خواهد رسید.( درک رفتار ص 34 - -از شکلشم چیزی متوجه نشدم-
شیب وقتی کامل عمود باشه مولفه افقی اش صفره و هر چی بیشتر به افق نزدیک بشه بیشتر میشه تا وقتی که زاویش با محور xها صفر بشه که حداکثر اونجاست

qazal.

عضو جدید

یه برداره کج مثل همون شیب میمونه>>>> / ...اگه این بردار بصورت یه خط عمود باشه..این شکلی >>> ا ....مولفه ی افقی یعنی ایکس چنده؟ صفر...چرا؟ خب چون اگه بردارو تجزیه کنی فقط بردار y رو داری ...مولفه افقی ای وجود نداره....حالا اگه این بردار تبدیل به حالت نیمه افقی بشه( نزدیک به افق) خوب ایکس کم کم به بی نهایت سوق میکنه دیگه ...جهت مثبت ایکس رو تو نمودار مختصاتی کارتزین(x و y) یادت بیار.....x .....+x-

milad_smart_69

عضو جدید
بچه ها یه سوال برام پیش اومده خوشحال میشم اگه کسی بتونه کمک کنه
به طور کلی گیر دار کردن ستون باعث کمانش کمتر یا بیشتر در ستون میشه ( با توجه به ص ۶۴ سازه در معماری و ص ۷۸ درک و رفتار سازه)

payman.shsh

عضو جدید
بچه ها یه سوال برام پیش اومده خوشحال میشم اگه کسی بتونه کمک کنه
به طور کلی گیر دار کردن ستون باعث کمانش کمتر یا بیشتر در ستون میشه ( با توجه به ص ۶۴ سازه در معماری و ص ۷۸ درک و رفتار سازه)
بار کمانشی بیشتر میشه

payman.shsh

عضو جدید
چند تا سوال ببخشید اگه مبتدیانس:
1-کلا دیافراگم چیه
2-آیا درز انقطاع از دیافراگم رد میشه؟
3-هر سیستمی سه سازه عمدی داشته باشه نامتعادل پیچشی بهش میگن؟اگه بله حتما باید دیوار برشی باشه یا مثلا سه تا قاب خمشی هم شاملش میشه
4-اینو من متوجه نشدم تو فصل 8 :طراحان برای آنکه برون محوری پیچشی را به حداقل برسانندباید برون محوری را در هریک از راستاهای متعامد کمتز از 25 درصد ابعاد ساختمان (در جهت عمود بر امتداد تاثیر نیروی مورد بررسی) حفط کنند

shahmirzadi

عضو جدید
رابطه بین نغییر شکل خمشیه تیر و چن برابر شدنای دهانه ی تیر ، توجیحش چجوریه؟ :| خب U رابطه مستقیم داره با گشناور .و خوندم که تو جزوه سوروش نیا نوشته بود ، وقتی دهانه تیر چن برابر میشه ، گشتاور خمشی بیشتر میشه. :| مگه گشتاور خمشی ، به اندازه نیرو ی وارده و ارتفاع تیر بستگی نداره؟

نغییر مکان اقر نیروی متمرکز ( تیر یکسان)بر تغییر شکل خمشی چه تاثیری داره؟ ینی توجیهشو رابطشون چیه!

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
1-کلا دیافراگم چیه
3-هر سیستمی سه سازه عمدی داشته باشه نامتعادل پیچشی بهش میگن؟اگه بله حتما باید دیوار برشی باشه یا مثلا سه تا قاب خمشی هم شاملش میشه
4-اینو من متوجه نشدم تو فصل 8 :طراحان برای آنکه برون محوری پیچشی را به حداقل برسانندباید برون محوری را در هریک از راستاهای متعامد کمتز از 25 درصد ابعاد ساختمان (در جهت عمود بر امتداد تاثیر نیروی مورد بررسی) حفط کنند
دیافراگم همون سطح سقف هست که در برابر نیرو های افقی (همون بار جانبی باد و زلزله) مقابله میکنه (یعنی منتقل میکنه به اعضای عمودی )......2- نمیدونم من همچین چیزی ندیدم ولی با توضیحات 1 اصولا درز انقطاع جایی که هست دیافراگم نداریم ولی کلن نکته مهم تو این موارد که داکت یا یه حفره مثل پله داریم بهتر بیافته وسط 3- اگه بار جانبی به صورت متقارن توزیع نشه رو سازه نامتعادل میشه هر چی میتونه باشه دیگه (به نظر من)با توجه به این که اگر بار از مرکز ثقل خارج بشه پیچش داریم ممکنه سازه به صورت مثلثی قرار گرفته باشه و اصلا پیچش نداشته باشیم 4-برون محوری برای اینکه جلوشو بگیریم بهترین کار متقارن طراحی کردنه ابعاد ستون دیوارهای برشی و.... همه باید متقارن و به اندازه هم طراحی بشن من اینجوری متوجه شدم از سوالت منبع جواب هم طراحی لرزه ای هست هم 3 هم 4

آخرین ویرایش:

lena.0

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان میشه بگید چرا جواب این سوال صفره؟

IMAG1438.jpg

lena.0

عضو جدید
کاربر ممتاز
1-کلا دیافراگم چیه

میشه بگید کدوم کتابو خوندید این سوالا براتون پیش اومد؟بجز سوال دیافراگم

بالا