احتمالا همون سخت کننده جان منطورشه..شما که دست به قلمتون خوبه عارفه جان زحمتشو بکش (من فقط میدونم هر جا اسم جان اومد برش میاد وسطمنظورتو من عزیزم متوجه نشدم...احتمالا اشتباه تایپی بوده مگه مقطع هم دلدار میشه....؟؟؟؟؟؟؟؟![]()

احتمالا همون سخت کننده جان منطورشه..شما که دست به قلمتون خوبه عارفه جان زحمتشو بکش (من فقط میدونم هر جا اسم جان اومد برش میاد وسطمنظورتو من عزیزم متوجه نشدم...احتمالا اشتباه تایپی بوده مگه مقطع هم دلدار میشه....؟؟؟؟؟؟؟؟![]()
من راستش متوجه نشدم...این جزوه رو هم ندارم...اما صبر کن ببینم می تونم از کسی بپرسم...دوستان هم کمک کنند...سئوال جالبیه
نه مثلا چه جدولی در حد کلی بخون...در مورد تعداد ظبقات و ....و کدومشون از همه بهتره...بقیه بعید میدونم...تا الان از اونجا سئوال له چشمم نخوردهبچه ها جدولهای طراحی لرزه ای نیازه بخونیم؟
بچه ها بهترین مقطع برا ستون چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سئوالهای من:
1-تو کتاب سازه های فولادی بخش خرپاها گفته شده ک نیروهای برشی در خرپا توسط اعضای مورب ک تخت کشش و فشار خالص هست تحمل میشه...مگه نمیگم تو خرپاها اعضا فقط کششی و فشاری هستند؟؟این برش قضیه اش چیه؟
2-تو همین کتاب گفته شده یه پله معمولی ک از یه جا شروع میشه میره و به پاگرد بر خورد میگنه یه سرش تکیه گاه ساده داره یه سر دیگه اش گیردار...توضیح نداده چرا؟ چطور؟کچا و کدومش ساده کدومش گیردا؟
3-همینجا گفته تیرهای شیبدار از نمونه ترکیب تنش های محوری و خمشی برخوردارند؟؟یعنی چی؟؟
این بستگی داره به مصالح و جایی که قرار میگیرن .....ولی به کمانش بستگی داره من چند جا چند تا نظر متفاوت دیدم ولی قوطی به نظر من بهترینه چون وقتی مصالح از مرکز ثقل خارج بشن کمانش کم خواهد بود .حالا میگم متفاوت یعنی اینکه ستون Iشکل خیلی مورد توجه هست و به خاطر مصالحشه فک کنم .....
1-نیروهای برشی به کل سیستم وارد میشن اما در تک تک اعضا فقط نیرو های فشاری و کششی داریم.
2-اتصال پله به زمین گیرداره و مابقی اتصالات ساده.
3-اگه دیاگرام آزاد یک تیر شیب دار رو رسم کنی و وسطش یک نیرو در جهت عمود بر زمین (نه بر تیر) وارد کنی و نیرو ها رو برای بدست آوردن عکس العمل تکیه گاهی تجزیه کنی خودت متوجه منظورش میشی.
تحلیلت درسته پویا خان ولی نتیجه اشتاباهه
""ولی به کمانش بستگی داره من چند جا چند تا نظر متفاوت دیدم ولی قوطی به نظر من بهترینه چون وقتی مصالح از مرکز ثقل خارج بشن کمانش کم خواهد بود ""
این جمله وقتی که برای اصلی ترین فاکتور طراحی ستون در برابر بار ثقلی صحبت میشه کاملا درسته اما یک فاکتور بسیار اساسی در زمان زلزله هست به اسم پیچش و ستون قوطی پایین ترین مقاومت رو در برابر پیچش داره.
""حالا میگم متفاوت یعنی اینکه ستون Iشکل خیلی مورد توجه هست و به خاطر مصالحشه فک کنم ..
از مقطع آی شکل برای ستون استفاده نمیشه بلکه همونطور که خودت میدونی درستش اینه که بگیم از مقطع دوبل آی استفاده میشه تا یه مقدار شبیه مقطع H بشه.
اما چرا از مقطع H تو ایران برخلاف همه دنیا استفاده نمیشه!!؟؟
اتصالپله تو بتن فک کنم برعکس میشه یعنی اتصال ساده در پایه و اتصال گیردار در پاگرد......من اشتباه میکنم آیا ؟؟؟؟؟؟؟؟1-نیروهای برشی به کل سیستم وارد میشن اما در تک تک اعضا فقط نیرو های فشاری و کششی داریم.
2-اتصال پله به زمین گیرداره و مابقی اتصالات ساده.
3-اگه دیاگرام آزاد یک تیر شیب دار رو رسم کنی و وسطش یک نیرو در جهت عمود بر زمین (نه بر تیر) وارد کنی و نیرو ها رو برای بدست آوردن عکس العمل تکیه گاهی تجزیه کنی خودت متوجه منظورش میشی.
H که نه دو تا I به هم میچسبونن که دوباره میشه یه چیزایی تو مایه های قوطی دیگه؟؟؟؟ البته به قول شما تو ایران اینطوریه......
اتصالپله تو بتن فک کنم برعکس میشه یعنی اتصال ساده در پایه و اتصال گیردار در پاگرد......من اشتباه میکنم آیا ؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون 1 و 2 کامل شفاف بود..اما 3 رو ک رسم کردم متوجه نشدم...میشه بیشتر راهنمایی کنید...
و یه سئوال برای تحلیل اعضای خرپا ک کدوم کششی و کدوم فشاری است راه تستی دارید در صورتی ک محاسباتی نباشه یعنی عدد ندن و بخوایم خودمون تشخیص بدیم...تو کتابی ک خوندم نوشته بود اکثرا اعضای فوقانی فشار و اعضای تحتاتی کشش هستند و بسته به قرار گیری اعضای مورب ممکنه کششی باشه یا فشاری و برای اعضای عمودی هم به همین صورت...اما این تو همه جا صدق نمیکنه منظورم بیشتر اعضای مورب و ....اینجا بچه ها روشهایی رو گفتن اما من قانع نشدم و البته بعضی هاشم متوجه نشدم![]()
برای استایی تعادل و بردار نمودارها و خرپا کافیه به نطرتون با مرکز سطح و ستون و تنش و کرنشم لازمه؟
ممان اینرسی I=bhhh/12 حالا b هست عرض تیر hهم ارتفاع تیر هر چه مرتفع تر باشه ممان بیشتر میشهبچه ها، ممان اینرسی ِ سطح مقطع ِ تیر ،یه چیزه.ازوون طرف گشتاوره ناشی از نتش خمشی در تیر هم یه چیزه دیگه (ولی هم خانواده ان!)
ینی یه تیری که تحت خمشه هم اینو داره هم اونو.که تو تیری که تحت نیرو عه و دچاره خمش شده ،ایجاد میشه. و اگه بخایم دوتا تیرو،مقایسشون کنیم از لحاظه مقاومت( هم میتونیم از مثایسه ممان اینرسی سطح مقطع ها یه نتیجه ای بگیریم هم اینکه از مقایسه گشتاور خمشی)؟؟؟؟؟؟
شیب وقتی کامل عمود باشه مولفه افقی اش صفره و هر چی بیشتر به افق نزدیک بشه بیشتر میشه تا وقتی که زاویش با محور xها صفر بشه که حداکثر اونجاستدوستان میشه یکی این وواسه من توضیح بده
اگر شیب از حالت عمودی به حالت نیمه افقی نزدیک شود ٰ؛ مولفه افقی نیروی عکس العمل از صفربه بی نهایت خواهد رسید.( درک رفتار ص 34 - -از شکلشم چیزی متوجه نشدم-
دوستان میشه یکی این وواسه من توضیح بده
اگر شیب از حالت عمودی به حالت نیمه افقی نزدیک شود ٰ؛ مولفه افقی نیروی عکس العمل از صفربه بی نهایت خواهد رسید.( درک رفتار ص 34 - -از شکلشم چیزی متوجه نشدم-
بار کمانشی بیشتر میشهبچه ها یه سوال برام پیش اومده خوشحال میشم اگه کسی بتونه کمک کنه
به طور کلی گیر دار کردن ستون باعث کمانش کمتر یا بیشتر در ستون میشه ( با توجه به ص ۶۴ سازه در معماری و ص ۷۸ درک و رفتار سازه)
یعنی کمانش کمتر= بار کمانشی بیشتربار کمانشی بیشتر میشه
دیافراگم همون سطح سقف هست که در برابر نیرو های افقی (همون بار جانبی باد و زلزله) مقابله میکنه (یعنی منتقل میکنه به اعضای عمودی )......2- نمیدونم من همچین چیزی ندیدم ولی با توضیحات 1 اصولا درز انقطاع جایی که هست دیافراگم نداریم ولی کلن نکته مهم تو این موارد که داکت یا یه حفره مثل پله داریم بهتر بیافته وسط 3- اگه بار جانبی به صورت متقارن توزیع نشه رو سازه نامتعادل میشه هر چی میتونه باشه دیگه (به نظر من)با توجه به این که اگر بار از مرکز ثقل خارج بشه پیچش داریم ممکنه سازه به صورت مثلثی قرار گرفته باشه و اصلا پیچش نداشته باشیم 4-برون محوری برای اینکه جلوشو بگیریم بهترین کار متقارن طراحی کردنه ابعاد ستون دیوارهای برشی و.... همه باید متقارن و به اندازه هم طراحی بشن من اینجوری متوجه شدم از سوالت منبع جواب هم طراحی لرزه ای هست هم 3 هم 4چند تا سوال ببخشید اگه مبتدیانس:
1-کلا دیافراگم چیه
2-آیا درز انقطاع از دیافراگم رد میشه؟
3-هر سیستمی سه سازه عمدی داشته باشه نامتعادل پیچشی بهش میگن؟اگه بله حتما باید دیوار برشی باشه یا مثلا سه تا قاب خمشی هم شاملش میشه
4-اینو من متوجه نشدم تو فصل 8 :طراحان برای آنکه برون محوری پیچشی را به حداقل برسانندباید برون محوری را در هریک از راستاهای متعامد کمتز از 25 درصد ابعاد ساختمان (در جهت عمود بر امتداد تاثیر نیروی مورد بررسی) حفط کنند
چند تا سوال ببخشید اگه مبتدیانس:
1-کلا دیافراگم چیه
2-آیا درز انقطاع از دیافراگم رد میشه؟
3-هر سیستمی سه سازه عمدی داشته باشه نامتعادل پیچشی بهش میگن؟اگه بله حتما باید دیوار برشی باشه یا مثلا سه تا قاب خمشی هم شاملش میشه
4-اینو من متوجه نشدم تو فصل 8 :طراحان برای آنکه برون محوری پیچشی را به حداقل برسانندباید برون محوری را در هریک از راستاهای متعامد کمتز از 25 درصد ابعاد ساختمان (در جهت عمود بر امتداد تاثیر نیروی مورد بررسی) حفط کنند
طراحی لرزه ایمیشه بگید کدوم کتابو خوندید این سوالا براتون پیش اومد؟بجز سوال دیافراگم
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 1020 | |
![]() |
رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 663 | |
![]() |
رفع اشکال | زبان عمومی و تخصصی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 438 | |
![]() |
تحصیلات تکمیلی | دروس تخصصی دانشجویان کارشناسی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 138 | |
8 | دروس فنی کنکور ارشد | کارشناسی ارشد | 23 |