رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها چند روز پیش سوالای ایستایی گذاشته بودید خیلی خوب بود ب شخصه برا من،درسته
30درصد زدم اما من از صفر ب این درصد رسیدم ،خیلی سوالای خوبی بود
خاهش میکنم اگه بازم دارید بذارید از این سوالا؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
الان یادم نیست کی گذاشته بود اما من واقعا تشکر میکنم

تو این سوالا یکیش جوابشو غلط بود سوال 27.جوابش 1اما جوابیه 3،کدومش درسته با اینکه مطمنم 1؟؟؟؟؟؟

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
چندتا سوال دارم در سازه معماری صفحه69دوتا شکل هست ک پیچش نشون میده تغییر شکل حاصل درشکل ب نسبت ب الف ناشی از چی؟؟؟
تاثیر نیروی برشی دیگه؟؟مگه ن؟؟
2)تو همون صفحه تیر اصلی بین دو ستون موجب چ تنشی؟وتیر کف چ تنشی؟؟(در تیر کف خمش و پیچش وتیراصلی پیچش)درسته این؟
پیش تندیگی در تیرهای بتنی موجب چ میشه؟؟
ممنون میشم جوابمو بدید ممنونم

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
چندتا سوال دارم در سازه معماری صفحه69دوتا شکل هست ک پیچش نشون میده تغییر شکل حاصل درشکل ب نسبت ب الف ناشی از چی؟؟؟
2)تو همون صفحه تیر اصلی بین دو ستون موجب چ تنشی؟وتیر کف چ تنشی؟؟(در تیر کف خمش و پیچش وتیراصلی پیچش)درسته این؟

کسی نبود جواااا ب بده ب ما ک رسید تایپیک خلوت شد :-(

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
کسی نبود جواااا ب بده ب ما ک رسید تایپیک خلوت شد :-(

1-پیچش باعث تنش برشی میشه...شکلشم دقت کنی میبینی تغییراتش زاویه ای هست...
2-تیر اصلی هم خمش و هم پیچش-تیر کف خمش
3-نمیدونم تحلیلم درسته یا نه...ولی وقتی پیش تنیده میکنیم تیر رو کمی کمانی میشه به سمت بالا وقتی بار بهش وارد میشه باعث میشه نهایت تعییر شکلی ک میخواد توش رخ بده تیر رو صاف کنه...یعنی به پایین کمانی نمیشه...

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون عارفه جان .من فک میکردم پیچش ناشی از برش خالصه پس نگو تنشی ک ایجاد میکنه برشی ک بهش پیچش میگن
ممنون

mitra2470

عضو جدید
بچه ها واقعا شرمندم کردین جواب دادین. مرسی :redface: 1 آره می خواد یا نه دیگه.

مشاور مرکز همون بار اول که به من زنگ زد که چی بخونم چی نخونم گفت مصادیق رو نمیخواد بخونین
مثلا دیگه گفت که فیزیک 3، سه فصل اول و فصل اخر مهمه(فک کنم منظورش نور پردازی بود)
یا مثلا سلطاندوست جدول و مخازن نمیخواد

mitra2470

عضو جدید

چرخش ــــــــــــــــــــ>ایجاد کرنش برشی و درنتیجه تنش برشی درمقطع میله ـــــــــ>این وضعیت:پیچش
در اتر پیچش برش ایجاد می شود. ـــــــــ پیچش معادل2 نیروس کششی وفشاری عمود بر هم
پیش تنیدگی در تیر بتنی موجب خنثی کردن نیروی وارد بر تیر میشه و بار را به صورت فشاری تحمل میکنه و باعث میشه توش کشش ایجاد نشه

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرخش ــــــــــــــــــــ>ایجاد کرنش برشی و درنتیجه تنش برشی درمقطع میله ـــــــــ>این وضعیت:پیچش
در اتر پیچش برش ایجاد می شود. ـــــــــ پیچش معادل2 نیروس کششی وفشاری عمود بر هم
پیش تنیدگی در تیر بتنی موجب خنثی کردن نیروی وارد بر تیر میشه و بار را به صورت فشاری تحمل میکنه و باعث میشه توش کشش ایجاد نشه
ممنون از جواب هاتون ،سوال 2نمیدونستید؟؟عارفه جون گفتن

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
اره همون درسته.
کلا بارگذاری خارج از مرکز ثقل باعث پیچش میشه.

باگیر دار کردن مقاومت کمانش کاهش پیدا میکند؟؟یا افزایش؟البته نسبت ب تکیه گاه مفصلی؟؟

صفحه64سازه درمعماری. اولش گفته پیدا میکند بعد در ادامه اش گفته 1/4تکیه گاه،مفصلی کاهش پیدا میکند!!
2)اگه طول افزایش پیدا کندبار کمانشی کاهش میبابد؟؟درسته؟

mitra2470

عضو جدید
باگیر دار کردن مقاومت کمانش کاهش پیدا میکند؟؟یا افزایش؟البته نسبت ب تکیه گاه مفصلی؟؟

صفحه64سازه درمعماری. اولش گفته پیدا میکند بعد در ادامه اش گفته 1/4تکیه گاه،مفصلی کاهش پیدا میکند!!
2)اگه طول افزایش پیدا کندبار کمانشی کاهش میبابد؟؟درسته؟
این صفحه منو پیر کرد،وقتی به ی جمله متناقض میرسم ، کلی باهاش کلنجار میرم اخرم با اعصاب خرد ولش میکنم(اخه ادم پیش فرضش که بر اشتباه بودن متن نیس)
ولی اینجوریه که:
دو سر مفصل: طول موثر L ــــــــــــP
ثابت-آزاد: طول موثر 2 برابر ــــــــــــــ1/4p
ثابت-مفصل:طول موثر 0.7 برابر ـــــ2p
دو سر ثابت:طول موثر نصف ــــــــــ4p

سوال 2:آره درسته صفحه 76 درک رفتار سازه زیر اون شکله نوشته افزایش طول ستون بار کمانشو کم میکن، تقریبا هم بدیهی به نظر میاد نه!!!طبق تجربه ای که با خط کشای بلند و کوتاه داشتیم

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
این صفحه منو پیر کرد،وقتی به ی جمله متناقض میرسم ، کلی باهاش کلنجار میرم اخرم با اعصاب خرد ولش میکنم(اخه ادم پیش فرضش که بر اشتباه بودن متن نیس)
ولی اینجوریه که:
دو سر مفصل: طول موثر L ــــــــــــP
ثابت-آزاد: طول موثر 2 برابر ــــــــــــــ1/4p
ثابت-مفصل:طول موثر 0.7 برابر ـــــ2p
دو سر ثابت:طول موثر نصف ــــــــــ4p

سوال 2:آره درسته صفحه 76 درک رفتار سازه زیر اون شکله نوشته افزایش طول ستون بار کمانشو کم میکن، تقریبا هم بدیهی به نظر میاد نه!!!طبق تجربه ای که با خط کشای بلند و کوتاه داشتیم
ببخشید توروخدا من باعث شدم اعصابت خراب بشه ممنونم از کمکت انشالاه موفق ق ق باشی

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چرا با وجود دو توضیح در دوکتاب مهم درباره این موضوع بازم تو کنکور سوال یه چیز دیگه میاد ؟

مبانی سازه نوشته مقاومت کمانشی . سازه در معماری هم نوشته مقاومت کمانشی ولی تو کنکور میاد جوابش هم میشه مقاومت دربرابر نیروی برشی :mad:

سوال کنکور سال 92

• Like
واکنش ها: imah

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا با وجود دو توضیح در دوکتاب مهم درباره این موضوع بازم تو کنکور سوال یه چیز دیگه میاد ؟

مبانی سازه نوشته مقاومت کمانشی . سازه در معماری هم نوشته مقاومت کمانشی ولی تو کنکور میاد جوابش هم میشه مقاومت دربرابر نیروی برشی :mad:

سوال کنکور سال 92

صفحات عمود بر جان، تير رو در برابر پيچش تقويت مى كنن، تو گزينه ها پيچش نداريم، ولى مى دونيم برش و پیچش متنج از همن، پس مى شه برش. ( اينو من از خواهرم كه عمران خونده پرسيدم) بعد گفته چه نيرو يا گشتاور ديگه، يعنى عامل ايجاد كمانشو خواسته، نه خود كمانش. كه اونم مى شه برش. يكم سوالو پيچونده در واقع!

آخرین ویرایش:

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
صفحات عمود بر جان، تير رو در برابر پيچش تقويت مى كنن، تو گزينه ها پيچش نداريم، ولى مى دونيم پيچش ناشى از برشه، پس مى شه برش. ( اينو من از خواهرم كه عمران خونده پرسيدم) بعد گفته چه نيرو يا گشتاور ديگه، يعنى عامل ايجاد كمانشو خواسته، نه خود كمانش. كه اونم مى شه برش. يكم سوالو پيچونده در واقع!

به نظر من که این چیزی که میگید اشتباست . هرموقع شی ای نتونه نیروها رو بصورتی محوری تحمل کنه خمش و برش توش پدید میاد و اصلا کمانش ممکنه وجود نداشته باشه . کمانش در شاریطی خاص بوجود میاد. درک رفتار سازه ای ذهن خودم میگه این سخت کننده ها هرنوع نیرویی رو جدب میکنن ولی بیشتر از همه نیروی پیچش رو کنترل میکنن یعنی مثلا این تیر رو دوطرفشو بخوای برخلاف همدیگه بپیچونیم

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من که این چیزی که میگید اشتباست . هرموقع شی ای نتونه نیروها رو بصورتی محوری تحمل کنه خمش و برش توش پدید میاد و اصلا کمانش ممکنه وجود نداشته باشه . کمانش در شاریطی خاص بوجود میاد. درک رفتار سازه ای ذهن خودم میگه این سخت کننده ها هرنوع نیرویی رو جدب میکنن ولی بیشتر از همه نیروی پیچش رو کنترل میکنن یعنی مثلا این تیر رو دوطرفشو بخوای برخلاف همدیگه بپیچونیم
خب منم همینو می گم دیگه! ص ۶۹ سازه در معماری، شکل ۵-۱۵، بالاش نوشته : صلبیت در مقابل پیچش بستگی به مدول برش دارد. کارآمدترین مقاطع در پیچش مقاطع تو خالی هستند که به تنش های برشی بیشترین بازوی اهرم را در چرخش به دور محور تیر می دهند.
بالاترشم زیر شکل ۵-۱۴ نوشته : پیچش باعث ایجاد تنش های برشی می شود.

samsungs3

عضو جدید
تار بالا در مقابل فشار و تار پایین در مقابل کشش مقاومت میکنه....برش هم که برایند نیروهای محوری یعنی فشار و کشش هست...جان تیر در مقابل برش مقاومت میکنه....اینجا هم استیفنر یا همون سخت کننده در مقابل برش مقاومت میکنه...اگه سوال رو با دقت بخونی میگه در نزدیکی تکیه گاه که خود همین هم یه کلید هست که نزدیک تکیه گاه نیروهای برشی زیاده...اصلا ربطی به کمانش نداره...کمانش در اجزایی که طول بلندی دارند اتفاق میفته در اثر فشار زیاد...لانه زنبوری کردن تیر هم برای افزایش مقاومت برشی تیر هست...اونجا ممان اینرسی رو افزایش میدن

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
تار بالا در مقابل فشار و تار پایین در مقابل کشش مقاومت میکنه....برش هم که برایند نیروهای محوری یعنی فشار و کشش هست...جان تیر در مقابل برش مقاومت میکنه....اینجا هم استیفنر یا همون سخت کننده در مقابل برش مقاومت میکنه...اگه سوال رو با دقت بخونی میگه در نزدیکی تکیه گاه که خود همین هم یه کلید هست که نزدیک تکیه گاه نیروهای برشی زیاده...اصلا ربطی به کمانش نداره...کمانش در اجزایی که طول بلندی دارند اتفاق میفته در اثر فشار زیاد...لانه زنبوری کردن تیر هم برای افزایش مقاومت برشی تیر هست...اونجا ممان اینرسی رو افزایش میدن
منم کاملا موافقم اون نزدیک تکیه گاه خود جوابو گفته.
من اینطور استدلال کرده بودم ک جان تیر چون تحمل نیروی برشی رو میکنه پس این سخت کننده ها هم در همین راستا هستندیعنی مقابله با نیروی برشی.
درسته استدلالم؟؟؟؟
حالا درصورت چ سوالی جوابش میشه کمانش؟
ودر چ صورتی دیگه میشه پیچش؟؟
گیج شدم.ن گیج نشدم راست میگید ن کمانشی رخ میده ن پیچشی .استدلال خودم درست بوده مگه نه؟؟

mitra2470

عضو جدید
منم کاملا موافقم اون نزدیک تکیه گاه خود جوابو گفته.
من اینطور استدلال کرده بودم ک جان تیر چون تحمل نیروی برشی رو میکنه پس این سخت کننده ها هم در همین راستا هستندیعنی مقابله با نیروی برشی.
درسته استدلالم؟؟؟؟
حالا درصورت چ سوالی جوابش میشه کمانش؟
ودر چ صورتی دیگه میشه پیچش؟؟
گیج شدم.ن گیج نشدم راست میگید ن کمانشی رخ میده ن پیچشی .استدلال خودم درست بوده مگه نه؟؟

اره درسته این استدلال
کلا برش توی جان اتفاق میافته پس واسه تقویت 2راه هست:1-افزایش سطح جان با ورق(یعنی ی ورق موازی اون که بشه 2 لایه) 2-استیفنر(که عمود بر جانه مثل همین سوال)
پیچش توی محیط(دورترین نقاط از تار خنثی است) پس واسه تقویت: تبدیل مقاطع جدار نازک باز به مقاطع بسته با اضافه کردن 2 پلیت به مقطع Iکه بشه ی مربع(یعنی 2 ورق عمود بر بال ها بهشون متصل بشه
کمانش هم:امکان کمانش موضعی حداکثر در بال(وسط دهانه) و درجان(نزدیک تکیه گاه) وجود داره.نزدیک تکیه گاه که میشه برش که بالا گفته شد وسط دهانه هم با افزون تکیه گاه جانبی حل میشه
ولی این تکیه گاه جانبی ی ورق نیست که به جان وصل بشه ی عنصره که باید به بال وصل یشه.

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خب منم همینو می گم دیگه! ص ۶۹ سازه در معماری، شکل ۵-۱۵، بالاش نوشته : صلبیت در مقابل پیچش بستگی به مدول برش دارد. کارآمدترین مقاطع در پیچش مقاطع تو خالی هستند که به تنش های برشی بیشترین بازوی اهرم را در چرخش به دور محور تیر می دهند.
بالاترشم زیر شکل ۵-۱۴ نوشته : پیچش باعث ایجاد تنش های برشی می شود.

الان درست گفتی.من فکر کردم میگی هرجا برش باشه کمانش هم هست.درصورتی ک هرجاکمانش باشه برش هست

ebram2014

عضو جدید
کاربر ممتاز

دوست خوبم منم پارسال اینو گزینه برش زدم اخه من سوالای هنرهای ساخت رو پارسال یه نگاه انئاختم دقیقا همین سوال رو داداه بودن منم با خیال راحت زدم برش بعدش که فهمیدم جواب برش نمیشه شوکه شدم اینم از استاندارد بودن سوالات دیگه اون چیزیم که بلدی اشتباهش میکنن

راستی تیر رو واسه این لانه زنبوری میکنن تا ارتفاع تیر افزایش پیدا کنه و مقاومت بیشتری در مقابل خمش داشته باشه یعنی در واقع ممان اینرسیش افزایش می یابد ودر ابتدا و انتهای تیر لانه زنبوری ورق به جان تیر میزنند برای جلوگیری از برش چون بیشترین برش ابتدای تکیه گاه ها رخ میده
سپاس

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست خوبم منم پارسال اینو گزینه برش زدم اخه من سوالای هنرهای ساخت رو پارسال یه نگاه انئاختم دقیقا همین سوال رو داداه بودن منم با خیال راحت زدم برش بعدش که فهمیدم جواب برش نمیشه شوکه شدم اینم از استاندارد بودن سوالات دیگه اون چیزیم که بلدی اشتباهش میکنن

راستی تیر رو واسه این لانه زنبوری میکنن تا ارتفاع تیر افزایش پیدا کنه و مقاومت بیشتری در مقابل خمش داشته باشه یعنی در واقع ممان اینرسیش افزایش می یابد ودر ابتدا و انتهای تیر لانه زنبوری ورق به جان تیر میزنند برای جلوگیری از برش چون بیشترین برش ابتدای تکیه گاه ها رخ میده
سپاس
مثل اینکه پاسخ نامه ای ک دیدی اشتباه زده والا سنجش سال پیشم جواب همون برش زده بود

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز

سپاس
مثل اینکه پاسخ نامه ای ک دیدی اشتباه زده والا سنجش سال پیشم جواب همون برش زده بود

mitra2470

عضو جدید
بچه من با این مقاطع بد جوری درگیر شدم:cry:
2 تا سوال
کدوم مقطع کارایی خمشی کمتری داره؟
فلزی: 1-قوطی 3-دایره 4-ناودانی 2-مقطعI

بتن مسلح: دایره - مستطیل - L - T

وقتی میگه (تی) میشه تی برعکس حسابش کنیم؟یعنی بگیم مقطع تی خوبه که برعکسش کنیم پایین بال بزرگتری داشته باشیم؟؟؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چند تا سوال اساسی که من درگیر شدم باهاشون ........1-مثال از اتصال نیمه صلب بگید.......2- در ساز های بلند از انعطاف پذیری سازه کاسته میش آیا ؟؟؟ ..........3- صلبیت یا انعطاف پذیری دیافراگم کدومش ؟؟؟؟؟؟؟من اینا رو تو لرزه ای خوندم ولی الان گیج میزنم اصلن هر دو باهم میشه اگه میشه کجا استفاده میشه ..........4- نامعینی خوبه یا بده .......5- گشتاور پیچشی کی و کجا (مدرسان شریف نیستاااا)ایجاد میشه ؟؟؟؟؟

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها ..میگما
اگه ی پلان داشته باشیم..مرکزش دیوار برشی باشه...دورش قاب خمشی.. اونوقت بارهای افقیو کی تحمل میکنه؟
قاب ها؟ یا دیوارها؟
بیشترشو قابها کمترشو دیوار برشیا؟
عاااقاااا قاطی کردم:confused:

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
چند تا سوال اساسی که من درگیر شدم باهاشون ........1-مثال از اتصال نیمه صلب بگید.......2- در ساز های بلند از انعطاف پذیری سازه کاسته میش آیا ؟؟؟ ..........3- صلبیت یا انعطاف پذیری دیافراگم کدومش ؟؟؟؟؟؟؟من اینا رو تو لرزه ای خوندم ولی الان گیج میزنم اصلن هر دو باهم میشه اگه میشه کجا استفاده میشه ..........4- نامعینی خوبه یا بده .......5- گشتاور پیچشی کی و کجا (مدرسان شریف نیستاااا)ایجاد میشه ؟؟؟؟؟

1-اتصال نیمه گیردار یعنی اتصال محور قوی تیر به محور ضعیف ستون و این اتصال گشتاور را به طور کامل منتقل نمیکنه. ولی نمیدونم کجا استفاده میشه.
(کجا در موردش خوندی ؟ آدرس بده شاید بشه فهمید.)

2-منظورتو نمیفهمم! انعطاف پذیری چه ربطی به بلندی و کوتاهی داره. اگه منظورت اینه که 2 ساختمان بلند و کوتاه را مثل هم طراحی کنیم در اون صورت بلنده انعطاف پذیرتره.

3-دیافراگم صلب و انعطاف پذیر هر کدام یک روش هستند. و میتونی از هر کدام استفاده کنی. ولی معمولا ترجیح با دیافراگم صلبه به 2 دلیل:
- تغییر مکانهاش کمه و آسیب کمتری به ساختمان میزنه
- همه عناصر واقع در یک تراز به خوبی به هم میبنده

4- نامعینی خوبه. افزایش درجه نامعینی باعث افزایش پایداری میشه. چون اگه یه عضو به هر دلیل درست کار نکنه و از جریان اتقال نیرو خارج بشه سازه هنوز پایدار میمونه.

5- گشتاور پیچشی در تیر ددوسر گیرداری که یه تیر طره را تحمل میکنه میتونی ببینی. در اون صورت تیر طره خمش تحمل میکنه و اون 2 سر گیرداره پیچش.
یا یه سر یه خط کش محکم بگیر تو دستت و با دست دیگت سر آزاد اونو بچرخون در اون صورت تو خط کش پیچش ایجاد میشه.

آخرین ویرایش:

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها ..میگما
اگه ی پلان داشته باشیم..مرکزش دیوار برشی باشه...دورش قاب خمشی.. اونوقت بارهای افقیو کی تحمل میکنه؟
قاب ها؟ یا دیوارها؟
بیشترشو قابها کمترشو دیوار برشیا؟
عاااقاااا قاطی کردم:confused:

دیوار برشی قویتر از قاب خمشیه آگه دیوارها به اندازه کافی قوی باشن یار افقی را اونها تحمل میکنن.

بالا