چند تا سوال اساسی که من درگیر شدم باهاشون ........1-مثال از اتصال نیمه صلب بگید.......2- در ساز های بلند از انعطاف پذیری سازه کاسته میش آیا ؟؟؟ ..........3- صلبیت یا انعطاف پذیری دیافراگم کدومش ؟؟؟؟؟؟؟من اینا رو تو لرزه ای خوندم ولی الان گیج میزنم اصلن هر دو باهم میشه اگه میشه کجا استفاده میشه ..........4- نامعینی خوبه یا بده .......5- گشتاور پیچشی کی و کجا (مدرسان شریف نیستاااا)ایجاد میشه ؟؟؟؟؟
1-اتصال نیمه گیردار یعنی اتصال محور قوی تیر به محور ضعیف ستون و این اتصال گشتاور را به طور کامل منتقل نمیکنه. ولی نمیدونم کجا استفاده میشه.
(کجا در موردش خوندی ؟ آدرس بده شاید بشه فهمید.)
2-منظورتو نمیفهمم! انعطاف پذیری چه ربطی به بلندی و کوتاهی داره. اگه منظورت اینه که 2 ساختمان بلند و کوتاه را مثل هم طراحی کنیم در اون صورت بلنده انعطاف پذیرتره.
3-دیافراگم صلب و انعطاف پذیر هر کدام یک روش هستند. و میتونی از هر کدام استفاده کنی. ولی معمولا ترجیح با دیافراگم صلبه به 2 دلیل:
- تغییر مکانهاش کمه و آسیب کمتری به ساختمان میزنه
- همه عناصر واقع در یک تراز به خوبی به هم میبنده
4- نامعینی خوبه. افزایش درجه نامعینی باعث افزایش پایداری میشه. چون اگه یه عضو به هر دلیل درست کار نکنه و از جریان اتقال نیرو خارج بشه سازه هنوز پایدار میمونه.
5- گشتاور پیچشی در تیر ددوسر گیرداری که یه تیر طره را تحمل میکنه میتونی ببینی. در اون صورت تیر طره خمش تحمل میکنه و اون 2 سر گیرداره پیچش.
یا یه سر یه خط کش محکم بگیر تو دستت و با دست دیگت سر آزاد اونو بچرخون در اون صورت تو خط کش پیچش ایجاد میشه.