رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

pzeinali

عضو جدید
تیر ساده با بار گسترده یکنواخت یک تکیه گاه صلب در یکطرف و اتصال غلطکی طرف دیگر با بار وارده q و طول L :
M max = q L^2 /8
V max = q L /2

تیر طره ای یک سر گیردار با بار گسترده یکنواخت:
M max = q L^2 /2
V max = q L

تیر دوسر گیردار با بار گسترده یکنواخت:
M max = q L^2 /12
V max = q L /2

خیلی ممنون از شما . این سه حالت رو می دونم اما مثلا در حالت های بارگذاری متمرکز که مثلا بار به یه تکیه گاه نزدیک تر میشه و بسیاری حالت های دیگه نمی دونم چطوری عدد های ماکزیمم بدست میاد . فکر می کردم قانونی داشته باشه

Bita.N.Arch

عضو جدید
سلام بچه ها کسی هست اینجا که تابستان کلاس کزازی رفته باشه؟؟؟ میخوام بدونم سئوالات آزمون جامعش رو کی داره؟؟؟؟؟ سریعا میخوام فقط.

nasim666

عضو جدید
خیلی ممنون از شما . این سه حالت رو می دونم اما مثلا در حالت های بارگذاری متمرکز که مثلا بار به یه تکیه گاه نزدیک تر میشه و بسیاری حالت های دیگه نمی دونم چطوری عدد های ماکزیمم بدست میاد . فکر می کردم قانونی داشته باشه

والا ما که با قانون بدست نمیاریم!!! فهمیدین بمنم بگین! ببینید به قول استادم زیاد نرید تو حاشیه ! کنکور فقط همینایی هست که میخونیم و بالاتر از کتابای گلابچی نیست .. من مقاومت مصالح و استاتیک کاربردی و خوندم چیزی بیشتر از این دستگیرم نشده!!

arcnew

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهمترین علت استفاده از مقاطع T و L شکل در ساخت تیرهای بتن مسلح تحت خمش چیست؟(سراسری 88)
1-سهولت در بستن و باز کردن قالب
2-کمک به لفزایش مقاومت برشی در جان تیر
3- افزایش مقاومت خمشی با قرار دادن مصالح در دورترین محل نسبت به تار خنثی
4- کاهش وزن تیر
به نظر من گزینه 3 درست هست ، توضیح کتاب زیاده نمیتئنم بنویسم ولی نوشته گزینه 1 (این کتابی که دارم غلط زیاد داره به این خاطر ازش مطمین نیستم)

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
رفع اشکال دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

رفع اشکال دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

مهمترین علت استفاده از مقاطع T و L شکل در ساخت تیرهای بتن مسلح تحت خمش چیست؟(سراسری 88)
4- کاهش وزن تیر
به نظر من گزینه 3 درست هست ، توضیح کتاب زیاده نمیتئنم بنویسم ولی نوشته گزینه 1 (این کتابی که دارم غلط زیاد داره به این خاطر ازش مطمین نیستم)
فکر میکنم 1درسته نه 3چون این دو فرم تی و ال شکل متقارن نیستند اگه متقارن بودند 3درست میشد

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
4- کاهش وزن تیر

گزینه 3 درسته

farzaneh*memary

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
فکر میکنم 1درسته نه 3چون این دو فرم تی و ال شکل متقارن نیستند اگه متقارن بودند 3درست میشد
گزینه 1 برا تیرهای فولادی درسته، ولی تیر بتن مسلح تی شکل معادل همون تیر I شکل (متقارن) هست که یکی از بال هاش به خاطر مقاومت خیلی زیاد -استفاده از فولاد تو قسمت تارهای کششی- جمع شده... سازه در معماری ص104 و 105 :gol:

baran72

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها میشه این سوالو جواب بدین لطفا

در تیر ساده ساخته شده از جنس بتن مسلح تحت بار ثقلی گسترده یکنواخت کدام شکل از مقاطع زیر از نظر عملکرد غیر اقتصادی تر خواهد بود؟
1) مقطع دایره
2) مقطع مستطیل
3) مقطع T
4) مقطع L

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز

در تیر ساده ساخته شده از جنس بتن مسلح تحت بار ثقلی گسترده یکنواخت کدام شکل از مقاطع زیر از نظر عملکرد غیر اقتصادی تر خواهد بود؟
1) مقطع دایره
2) مقطع مستطیل
3) مقطع T
4) مقطع L
مقطع L چون عکس مقطعی است که به آن نیاز داریم. در تیر بتن مسلح min سطح مقطع برای جایی که کشش داریم و از آرماتور استفاده میکنیم. و max سطح مقطع هم برای جایی که فشار داریم و از بتن استفاده مکنیم. یعنی برای این تیر T بهترین حالت مقطع است

baran72

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مقطع L چون عکس مقطعی است که به آن نیاز داریم. در تیر بتن مسلح min سطح مقطع برای جایی که کشش داریم و از آرماتور استفاده میکنیم. و max سطح مقطع هم برای جایی که فشار داریم و از بتن استفاده مکنیم. یعنی برای این تیر T بهترین حالت مقطع است
پاسخنامه زده 1
من خودم فکر میکردم مستطیل باشه
شمام که میگی 4:confused:

hh.architect

عضو جدید
سلام بچه ها - میشه خواشن جزوه های سروش نیا و طباطبایی رو بهم برسونین .
ممنون

h_kian

عضو جدید

1) مقطع دایره
2) مقطع مستطیل
3) مقطع T
4) مقطع L
من میگم گزینه 1 به دلیل اینکه تنها مقطعی که در تمام مقطع باید از آرماتور استقاده بشه حتی مناطقی که تنش هم نداریم

artemiss68

عضو جدید
خسته نباشید بچه ها
من واسه ایستایی جزوه سروش نیا رو میخونم ولی واسه تحلیل خرپا و تعیین معینی و نا معینی مشکل دارم، جزوه توضیح نداره منم هیییچی ازش نفهمیدم :(
ممنون میشم اگه فایلی در این مورد دارین بزارین

milad.arch

عضو جدید
خسته نباشید بچه ها
من واسه ایستایی جزوه سروش نیا رو میخونم ولی واسه تحلیل خرپا و تعیین معینی و نا معینی مشکل دارم، جزوه توضیح نداره منم هیییچی ازش نفهمیدم :(
ممنون میشم اگه فایلی در این مورد دارین بزارین
فک کنم این بدردتون بخوره :)
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=176995&d=1382901288

farzaneh*memary

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
این تو امتحان نمیاد ... :biggrin:

آخه این چه جور سوالیه دخملوووووو .... مگه میشه با خمش مقابله کرد ؟
منم بلد نیستم -فقط یه چند تا حدس زدم- ولی مشتاقم بدونم اگه کسی بلد باشه؟!!!

درسته سوالای فن بیشتر جنبه ی حفظی دارن ولی من الان که تستا رو می زنم می بینم تعداد سوالای مفهومی هم کم نیست، از این مطالب مستقیما سوال نمیاد ولی یه سوالایی هستن که تا این موضوعاتو بلد نباشی نمی تونی خوب -بدون اما و اگر- جواب بدی!

Dani ruler

عضو جدید
کاربر ممتاز
خو شیکار کنم توی جزوه طباطبایی نوشته....

من کلا این تیکه رو متوجه نمیشم....!!!!!

مشاهده پیوست 229127

خودش تو جزوه راهکار رو پیشنهاد داده
اول میگه که نیرو در راستای عضو باعث کمانش میشه
حالا برای جلوگیری باید یک تیر در بالا اضافه کنیم که مانع از کمانش میشه (نمونه واقعیش هم ساختمان بانک فدراله)
در واقع تیری که در بالا اضافه می کنیم ، نیروی از نوع فشاری رو وارد می کنه که برای افزایش این نیرو باید ارتفاع تیر رو افزایش بدیم
برای خودتون سادش کنید
دو تا نی رو در نظر بگیرین که یه طناب بینش هست
وقتی با انگشت وسط طناب رو به پایین می کشید باعپ میشه نی ها به داخل خم بشن
حالا برای این که این اتفاق نیفته باید یه چیزی بالای نی ها (بین دو تا نی) بزارین که مانع از خم شدنشون بشه

دوستان اگه ایراد یا اشتباهی هست بفرماین

Rozita9197

عضو جدید
خودش تو جزوه راهکار رو پیشنهاد داده
اول میگه که نیرو در راستای عضو باعث کمانش میشه
حالا برای جلوگیری باید یک تیر در بالا اضافه کنیم که مانع از کمانش میشه (نمونه واقعیش هم ساختمان بانک فدراله)
در واقع تیری که در بالا اضافه می کنیم ، نیروی از نوع فشاری رو وارد می کنه که برای افزایش این نیرو باید ارتفاع تیر رو افزایش بدیم
برای خودتون سادش کنید
دو تا نی رو در نظر بگیرین که یه طناب بینش هست
وقتی با انگشت وسط طناب رو به پایین می کشید باعپ میشه نی ها به داخل خم بشن
حالا برای این که این اتفاق نیفته باید یه چیزی بالای نی ها (بین دو تا نی) بزارین که مانع از خم شدنشون بشه

دوستان اگه ایراد یا اشتباهی هست بفرماین

مرسی مستر دنی
دو تا سوال
نیرو در راستای عضو باعث کمانش میشه ینی چی؟

اینکه میگه ارتفاع تیرو افزایش دقیقا منظورش چجوریه ینی تا حدی افزایش بدیم که اون دو تا ستون(نی) صاف بشه؟

یه سوال دیگم راجع به بانک فدرال دارم....
کف مرکب چطوریه؟

Dani ruler

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی مستر دنی
دو تا سوال
نیرو در راستای عضو باعث کمانش میشه ینی چی؟

اینکه میگه ارتفاع تیرو افزایش دقیقا منظورش چجوریه ینی تا حدی افزایش بدیم که اون دو تا ستون(نی) صاف بشه؟

یه سوال دیگم راجع به بانک فدرال دارم....
کف مرکب چطوریه؟

همون نی رو فرض کنین دو طرفش رو با انگشت گرفتین
وقتی انگشتا رو به هم نزدیک کنین (در راستای نی) ، نی به بالا یا پایین خم میشه
تو همون عکسی که گذاشتین این مطلب رو بالای عکس تویه قسمت تیره رنگ نشون داده با فلش

کلا تغییر شکل تیر با توان سوم ارتفاع آن نسبت عکس داره
ینی اگه ما ارتفاع رو دو برابر کنیم (افزایش بدیم)
میزان تغییر شکل تیر 8 برابر (2 به توان 3) کم میشه
تو مثالی که تو عکس هست وقتی دو تا ستون به داخل خم میشن نیرویی رو به تیر بالایی وارد می کنن
که چون در راستای تیر هست باعث کمانش در تیر میشه و این جوری علاوه بر خم شدن ستون ها به داخل
خود تیر بالای هم خم میشه
برای این که میزان تغییر شکل تیر بالایی رو کم کنیم باید ارتفاع تیر بالایی رو زیاد کنیم

یه نکته تو ساختمان بانک فدرال به جای تیر از خرپا استفاده شده

در مورد کف مرکب هم شرمنده چیزی نمی دونم
تو کتاب درک رفتار نوشته
کف طبقات بانک متشکل از بتن سبک روی سطح فولادی و خرپاهای فولادی سبک به ارتفاع 10 فوت (23 متر) در مرکز است
حالا این همون کف مرکب میشه یا نه ، نمی دونم

آخرین ویرایش:
بالا