رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
رفع اشکال دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

عزیزم روی سوال نیوفتاده...فک کنم روی سوال تمرکز تنش باشه....که انتها میشه....تو نقاط نوک تیز....سوراخ ها....و یه جای دیگه که یادم نمیاد:redface: منبع:جزوه سروش نیا
اخ شرمنده اره بد عکس گرفتم صورت سوال همینه که بیشترین تمرکز تنش کجاست
مشکلم اینه که تو جزوه سال پیش اقای سروش نیا جواب سوال رو دادن سر پونز اما امسال ظاهرا گفتن ته پونز !میخوام بدونم این شکل مال کدوم صفحه کدوم کتابه از کتاب ببینم مطمئن شم

آخرین ویرایش:

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام بچه ها چنتا سوال دارم ازتون
1....آیا قلب بندی ورق تاشده دشوار نیست؟؟
2....تو ورق تا شده با افزایش ارتفاع ،مقاومت خمشی چرا بیشتر میشه؟؟؟یه جایی خونده بودم یادم رفته.....
3....چرا ورق های با ارتفاع مقطع کوتاه تنش بیشتری تحمل میکنن اما کمانش کمتر؟؟؟اصلا منظور از ارتفاع مقطع چیه؟؟؟
تو ورق تاشده لبه ها رو چرا ضخیم میکنیم؟؟؟برای جلوگیری از لرزش.....حالا چرا برا جلوگیری از لرزش ضخیمش میکنیم؟؟؟من خودم فک میکنم باعث سنگین شدنش میشه...یعنی به روش سنگین کردن از لرزش جلوگیری میکنیم...آیا درسته؟؟؟
تو ورق تاشده سه بخشی نوشته بهترین ارتفاع برای آن یک دهم دهانه است....و حداکثر شیب مقطع 40 درجه....دهانه اینجا منظورش طول ورق باشه فک کنم....آره؟؟؟
ممنون میشم اگه جواب بدین
1.قالب بندی ورق تاشده اسونه چون فرم خطیه
2.وقتی ارتفاع ورق تا شده زیاد میشه صفحاتش دیگه مثل قدیم خیلی صاف نیستند و رفتار دال مانندشون کمتر میشه پس کمتر امکان خم شدنشون هست و مقاومت خمشی زیاد میشه
3.وقتی ارتفاع مقطع کوتاه باشه(یعنی فاصله راس دندونه تا قاعدش کم بشه)صفحات دال مانندش بیشتر صاف میشن و امکان خمش بیشتر میشه پس تنش زیاد تحمل میکنه اما چون ارتفاع یا خیزش کم شده خطر کمانش کمتر میشه
4.بله منم فکر میکنم لبه ها رو ضخیم میکنن تا سنگینتر شه و نلرزه
5.منظور از دهانه در ورق تاشده اندازه طول صفحه دال مانندشه

آخرین ویرایش:

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب این سوال رو کسی با ذکر منبع میدونه

اخ شرمنده اره بد عکس گرفتم صورت سوال همینه که بیشترین تمرکز تنش کجاست
مشکلم اینه که تو جزوه سال پیش اقای سروش نیا جواب سوال رو دادن سر پونز اما امسال ظاهرا گفتن ته پونز !میخوام بدونم این شکل مال کدوم صفحه کدوم کتابه از کتاب ببینم مطمئن شم

استاد گفتن سوال مشکل داره ، چون باید میگفت منظور از سر و انتهاکجای پونز میشه.

چون یکی سر رو جایی میگیره که انگشت روشه ، یکی هم جایی رو میگیره که به طور مثال روی زمینه. و بالعکس برای گزینه دو انتها هم همین مورد صدق میکنه.

مبانی سازه برای معماران صفحه 94 (شکل 3-25)

من این کتاب ندارم،ببخشید تو کتاب چی نوشته؟

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
2.وقتی ارتفاع ورق تا شده زیاد میشه صفحاتش دیگه مثل قدیم خیلی صاف نیستند و رفتار دال مانندشون کمتر میشه پس کمتر امکان خم شدنشون هست و مقاومت خمشی زیاد میشه
3.وقتی ارتفاع مقطع کوتاه باشه(یعنی فاصله راس دندونه تا قاعدش کم بشه)صفحات دال مانندش بیشتر صاف میشن و امکان خمش بیشتر میشه پس تنش زیاد تحمل میکنه اما چون ارتفاع یا خیزش کم شده خطر کمانش کمتر میشه
5.منظور از دهانه در ورق تاشده اندازه ضلع مقابل به راسه یک دندونست که تو سه بخشی هم میشه ضلع بزرگتر پایین رو به روی اون ضلع کوچیکتر بالا[/QUOTE]

شرمنده من آخری رو نفهمیدم....تا اونجایی که من میدونم دهانه توی قوس و کابل فاصله تکیه گاه تا تکیه گاهه....ولی اینجا چون بلند و کوتاه آورده یه خورده گیج شدم.....من فک میکنم طول پوسته رو میگه...اگه میشه بیزحمت با یه شکل توضیح بدین:redface: اگرم نه یه خورده واضح تر توضیح بدین

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

5.منظور از دهانه در ورق تاشده اندازه ضلع مقابل به راسه یک دندونست که تو سه بخشی هم میشه ضلع بزرگتر پایین رو به روی اون ضلع کوچیکتر بالا[/QUOTE]

شرمنده من آخری رو نفهمیدم....تا اونجایی که من میدونم دهانه توی قوس و کابل فاصله تکیه گاه تا تکیه گاهه....ولی اینجا چون بلند و کوتاه آورده یه خورده گیج شدم.....من فک میکنم طول پوسته رو میگه...اگه میشه بیزحمت با یه شکل توضیح بدین:redface: اگرم نه یه خورده واضح تر توضیح بدین
ببخشید این یک قسمت رو اشتباه توضیح دادم
بله منظورش از دهانه طول اون بخش صفحه ای یا دال مانند هستش چون شرایط ورق تاشده تو این موارد مثل پوسته های استوانه ای کوتاه و بلنده

farnazfaraji

عضو جدید
جواب گزینه ج ا.هرچند اینجا سوالش معلوم نیست ولی فکر کنم بیشترین میزان تنش رو میخواد .
منبع: مبانی سازه برای معماران صفحه 94

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام بچه ها اگه میشه بیزحمت به این سوالا جوا بدین...

http://upload7.ir/preview.php?user=&file=4f4281e4a6a315ddf79125f33e2d1aa02b4759b5.jpg
http://upload7.ir/preview.php?user=&file=fb1b1a2a8def42ffd91eae8f1641f454fbe55735.jpg

من سوال 21 رو با رد گزینه جواب دادم....چرا نیروی پایه کششی و فشاریه؟؟!!
تو جواب 24 شک دارم....فک کنم گزینه 4 باشه...شما جوابشو بلددیینن؟؟
سوال 25 رو هم با رد گزینه جواب دادم...متوجه نمیشم شماره 1 کجارو نشون میده...احتمالا استوانه باشه....ولی چرا نیروی استوانه فشاریه؟؟؟
سوال 27 مگه گزینه های 1 و 3 درست نیستن؟؟؟مضاعف داره دیگه!!!
بعدشم تو این سازه متکی برهوا....مگه نگفتین برآمدگی داشته باشه و رد کابلا معلوم باشه پرشده از هواست؟؟؟پس چرا نوشته متکی بر هوا؟؟؟
ممنون میشم همه رو ج بدین

آخرین ویرایش:

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بچه ها اگه میشه بیزحمت به این سوالا جوا بدین...
http://upload7.ir/preview.php?user=&file=e8d77cfec07827f140ccb6909a76b9c0710bb5c8.jpg
http://upload7.ir/preview.php?user=&file=c53d20dcb2e7c84553dabd99e2013882a0cf26c5.jpg
http://upload7.ir/preview.php?user=&file=4f4281e4a6a315ddf79125f33e2d1aa02b4759b5.jpg
http://upload7.ir/preview.php?user=&file=fb1b1a2a8def42ffd91eae8f1641f454fbe55735.jpg

من سوال 21 رو با رد گزینه جواب دادم....چرا نیروی پایه کششی و فشاریه؟؟!!
تو جواب 24 شک دارم....فک کنم گزینه 4 باشه...شما جوابشو بلددیینن؟؟
سوال 25 رو هم با رد گزینه جواب دادم...متوجه نمیشم شماره 1 کجارو نشون میده...احتمالا استوانه باشه....ولی چرا نیروی استوانه فشاریه؟؟؟
سوال 27 مگه گزینه های 1 و 3 درست نیستن؟؟؟مضاعف داره دیگه!!!
بعدشم تو این سازه متکی برهوا....مگه نگفتین برآمدگی داشته باشه و رد کابلا معلوم باشه پرشده از هواست؟؟؟پس چرا نوشته متکی بر هوا؟؟؟
ممنون میشم همه رو ج بدین
سوال 21 غلطه- چون ما از عکس یه چرخ و فلک عمودی میبینیم که پایه اون هم عمودیه.( که در این حالت نیروی پایه فشار میشه) ولی متاسفانه طراح چرخ و فلک لندن را مد نظر نظر داشته بنابراین نیروی پایه را کشش و فشار در نظر گرفته( چون پایه اون کجه و با کابل اون را مهار کرده)

24 در مورد نحوه اتصال پایه اون مطمئن نیستم. کتاب دم دستم نیست. ولی به احتمال زیاد 1 جوابه چون باقی اتصال ها که مفصله.

25 منم نمیدونم کجاست ولی احتمالا عضو عمودی متصل کننده دو حلقه داخلیه

27 جواب 1- نه این سقف چرخ دوچرخه است با انحنای مضاعف متفاوته.

اولا که رد کابل معلوم باشه متکی بر هواست. پر شده از هوا معمولا یه عضوه. و هیچ راه عبور و مرور هوا نمیتونه داشته باشه. متکی بر هوا ولی خودش یه سازه است معمولا و میتونه رد و بدل هوا داشته باشه البته به صورت کنترل شده

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاشکی عکساتو دوتا دوتا میزاشتی قاصدک جان هم کاش نقل قول نمیگرفت اخه من با گوشیم میام باشگاه صفحه ای که پر عکس بشه بران باز نمیکنه:(به خاطر همین نمیتونم جواب سوالاتو بدم:(

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشکل اینه که عکسی که تو خود باشگاه اپلود نشه با گوشی قابل دیدن نیست متاسفانه:( حالا البته قاصدک جان که جوابتونو دادن چون من بازم نتونستم سوالارو ببینم

hh.architect

عضو جدید
IMG_0001.jpgاگر از مقاطع نبشی مطابق شکل زیر - برای ساخت ستون استفاده شود - کمانش حول کدام یک از محور های نشان داده شده محتمل است ؟
دوستان من نمیتونم متوجه بشم یعنی چی مصالح کمتری از محور دور شده !!
ممنون میشم کمکم کنید - تشکر

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 230452اگر از مقاطع نبشی مطابق شکل زیر - برای ساخت ستون استفاده شود - کمانش حول کدام یک از محور های نشان داده شده محتمل است ؟
دوستان من نمیتونم متوجه بشم یعنی چی مصالح کمتری از محور دور شده !!
ممنون میشم کمکم کنید - تشکر
کجا نوشته مصالح کمتری از نما دور شده؟؟!!!کمانش حول محور نو نو باشه فک کنم....یا شایدم y y ....

دیجیتال جان ممنون...جوابمو از دوستان گرفتم
;)

شهید یوسف الهی

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز
سلام میشه ی تعریف از کابل تثبیت کننده و کابل ارایش متقارن و تفائتشون بگه؟؟؟؟؟؟؟
ممنوننننن

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام میشه ی تعریف از کابل تثبیت کننده و کابل ارایش متقارن و تفائتشون بگه؟؟؟؟؟؟؟
ممنوننننن
کابل تثبیت کننده بنا رو مهار میکنه در برابر نیروی رو به بالای باد ،کابل ارایش متقارن جلوی واژگونی رو میگیره

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

این یک خط رو میشه یه نفر توضیح بده لطفا

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1422167150408.jpg
    uploadfromtaptalk1422167150408.jpg
    21 کیلوبایت · بازدیدها: 0

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

اینجا هم مقاطع رو از لحاظ کمانش بررسی کرده شماره 8(شکل صلیبی)چرا از 9(سه پری)از لحاظ کمانش بهتره در حالی که ممان اینرسی در راستاایکس تو قسمت پایین سه پری بیشتره?

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

شکلش اینه

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1422167676247.jpg
    uploadfromtaptalk1422167676247.jpg
    20.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hh.architect

عضو جدید
سلام دوستان امیدوارم خسته نشده باشید و با تمام قوت و با توکل به خدا تا اخرش پیش بریم و با لطف خدا به هدف برسیم
بچه ها در رابطه با درز انقطاع انقدر مطالب پراکنده خوندم برام سوال شده .
برای محاسبه در انقطاع یک ساختمان بلند :
برای محاسبه در انقطاع دو ساختمان با ارتفاع برابر و در تراز برابر روی زمین :
برای محاسبه در انقطاع دو ساختمان با ارتفاع متفاوت و دارای اختلاف سطح روی زمین :

ممنون میشم راهنماییم کنید که هر کدوم از چه راه حلی محاسبه میشن .
خدا قوت .

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام دوستان امیدوارم خسته نشده باشید و با تمام قوت و با توکل به خدا تا اخرش پیش بریم و با لطف خدا به هدف برسیم
بچه ها در رابطه با درز انقطاع انقدر مطالب پراکنده خوندم برام سوال شده .
برای محاسبه در انقطاع یک ساختمان بلند :
برای محاسبه در انقطاع دو ساختمان با ارتفاع برابر و در تراز برابر روی زمین :
برای محاسبه در انقطاع دو ساختمان با ارتفاع متفاوت و دارای اختلاف سطح روی زمین :

ممنون میشم راهنماییم کنید که هر کدوم از چه راه حلی محاسبه میشن .
خدا قوت .
جمع ارتفاع دو ساختمان از تراز پایه تا فصل اشتراکشون تقسیم بر 200
اگه هر دو بنا ارتفاع یکسان داشته باشن و از تراز پایه یکسان هم شروع بشن ارتفاع یکی از اونها تقسیم بر 100

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجا هم مقاطع رو از لحاظ کمانش بررسی کرده شماره 8(شکل صلیبی)چرا از 9(سه پری)از لحاظ کمانش بهتره در حالی که ممان اینرسی در راستاایکس تو قسمت پایین سه پری بیشتره?

شما درست میگین، کسی که شماره گذاری کرده اشتباه نوشته. شماره 8 و 9 جاشون عوض میشه.

یعنی سپری 8 و شکل صلیب 9 میشه.

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

فک کنم :یعنی هرچی بین فاصله نقاط عطف کمتر باشه (در نقاطی که تیر ، تحت بارگذاری شرو به تغییر شکل میکنه)مقاومت در برابر کمانش بیشتره....و اگه فاصله ها بیشتر باشه مقاومت در برابر کمانش کمتره

پ.ن...من تو این فصل خیلی مشکل داشتم به خاطر همین نخوندم....اگه غلط گفتم بگین پاکش کنم

آخرین ویرایش:

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
جمع ارتفاع دو ساختمان از تراز پایه تا فصل اشتراکشون تقسیم بر 200
اگه هر دو بنا ارتفاع یکسان داشته باشن و از تراز پایه یکسان هم شروع بشن ارتفاع یکی از اونها تقسیم بر 100
تا اونجاییکه من میدونم ارتفاع ساختمان کوتاهتر تقسیم بر 100....نه؟؟؟
البته گفته ی شمام همون میشه ....یعنی درواقع شما میگین دو برابر ارتفاع ساختمان کوتاهتر تقسیم بر 200...که همون میشه ارتفاع ساختمان کوتاهتر تقسیم بر 100...نه؟؟؟
من دم کنکوری خیلی گیج شدم....خدا به دادم برسه:(

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

شما درست میگین، کسی که شماره گذاری کرده اشتباه نوشته. شماره 8 و 9 جاشون عوض میشه.

یعنی سپری 8 و شکل صلیب 9 میشه.
ستاره جان شما مطمئنید?اخه کسی که اینو نوشته مطمئنم درست نوشته یه اشکال شبیه این تو مقاطع خمشی هم فک کنم بود که بعدا عکسشو میزارم ،شما به استاد سروش نیا دسترسی دارین بپرسین ازشون که مطمئن شیم?

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

فک کنم :یعنی هرچی بین فاصله نقاط عطف کمتر باشه (در نقاطی که تیر ، تحت بارگذاری شرو به تغییر شکل میکنه)مقاومت برشی بیشتره....و اگه فاصله ها بیشتر باشه مقاومت برشی کمتره

پ.ن...من تو این فصل خیلی مشکل داشتم به خاطر همین نخوندم....اگه غلط گفتم بگین پاکش کنم
اخه شیرین جان اینجا داره راجع به کمانش حرف میزنه و اونجور که من فهمیدم داره میگه هر چی فاصله تکیه گاه ها کمتر خط کمانش بیشتر!!در حالی که باید برعکس این باشه

آخرین ویرایش:

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اخه شیرین جان اینجا داره راجع به کمانش حرف میزنه و اونجور که من فهمیدم داره میگه هر چی فاصله تکیه گاه ها کمار خط کمانش بیشتر!!در حالی که باید برعکس این باشه

آره راس میگی منم الان که دقت میکنم میبینم همین طوره که میگی

آخرین ویرایش:

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

این سوالا چون بی جواب موند نقل قول گرفتم که اگه کسی بلد بود لطف کنه جواب بده

2تا سوال دیگه
چرا تو سوال 25سایر گزینه ها درست نیست?
تو سوال 26طبق متن سوال گزینه 2درسته اما طبق شکلی که کشیده(با توجه به عکسی که ضمیمش کردم)جواب باید بشه 4

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1422174008405.jpg
    uploadfromtaptalk1422174008405.jpg
    33.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • uploadfromtaptalk1422174020538.jpg
    uploadfromtaptalk1422174020538.jpg
    24.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
ستاره جان شما مطمئنید?اخه کسی که اینو نوشته مطمئنم درست نوشته یه اشکال شبیه این تو مقاطع خمشی هم فک کنم بود که بعدا عکسشو میزارم ،شما به استاد سروش نیا دسترسی دارین بپرسین ازشون که مطمئن شیم?

بله عزیزم ، مطمئنم ، چون من خودم خیلی وسواس دارم، و اینکه اگر جوابی میدم طبق نظریه خودم نباشه و مطابق با نظر استاد باشه .دوباره با صدای استاد که قبلا ضبط کردم چک میکنم بعدش اینجا میگم:redface:

به خاطر همین همش مینویسم استاد گفته ، اگر نظر خودم باشه از نظر خودم مینوشتم.

من میتونم از استاد سوالتون رو از طریق ایمیل بپرسم ، اما حدودا سه روز طول میکشه تا پاسخ دریافت بشه.

بالا