رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها یه سوال مبتدی! که تازه برای من ابهام شده :D: اینجا که جلو 3 تا فاکتور اول نوشته نسبت مستقیم و معکوس (برای وزن، ارتفاع و صلبیت) منظورش ارتباط شون با زمان تناوبه یا با شدت لرزه؟!

از یه طرف وزن ارتباطش با شدت لرزه مستقیمه یعنی هر چی سنگین تر باشه بدتره! (درسته دیگه؟!)

حالا از یه طرف دیگه اگه وزن ساختمان ارتباط مستقیم داره با تناوب، تناوبم که خودش ارتباط معکوس داره با شدت لرزه پس یعنی وزن اگه زیاد باشه از نظر بیشتر شدن دوره ی تناوب (و در نتیجه کمتر شدن شدت لرزه :confused:) برا ساختمان خوبه؟!

مشاهده پیوست 229375

پیشاپیش مرسی :gol:

خیلی ممنون monire جان :gol: من دقیقا سوالم همین قسمتیه که قرمزش کردم، پس وزن با تناوب ساختمان نسبت عکس داره؟! و اون کلمه ی "مستقیم" که تو جزوه نوشتن مربوط به ارتباط هر کدوم از این موارد (وزن، ارتفاع و صلبیت) با شدت لرزه ست؟!

منیره عزیز خیلی ممنونم که انقدر پیگیرین
راستش هنوز یک قسمت حرفتون جای سوال داره برام
شما نوشتین که هر چی دوره تناوب کمتر شدت زلزله بیشتر(که کاملا درسته)
و در ادامش نوشتین هر چی وزن بیشتر
دوره تناوب کمتر (اینجاش برام جای سواله)
تو جزوه اقای سروش نیا گفته شده که هر چی وزن بیشتر باشه مدت زمان بیشتری طول میکشه تا ساختمون یک رفت و برگشت کامل کنه پس هر چه وزن بیشتر دوره تناوب بیشتر و میدونیم که دوره تناوب زیاد انرژی زلزله رو میرا میکنه و چیز خوبیه پس وزن زیاد که با دوره تناوب نسبت مستقیم داره چیز خوبیه

از طرفی طبق فرمول f=ma
وزن زیاد چیز بده چون با fنسبت مستقیم داره
!!!

سلام

این سوالتون ذهن منو خیلی به خودش در این دوهفته مشغول کرد ، جواب توجیه پذیری هم نداشتم، هفته گذشته به استاد سروش نیا ایمیل زدم ، ایشون اینطور پاسخ دادن:

اثر اثر دوگانه بر روی نیروهای زلزله داره یعنی شبیه تیغ دودمه. از طرفی افزایش وزن سبب افزایش نیروهای اینرسی می شود و از سوی دیگر با بالا بردن دوره تناوب از خطر تشدید می کاهد. اما ازآنجا که اثر نیروها خطرناک تره ترجیحا ساختمان را سبک کرده و به روش های دیگر سعی در افزایش دوره تناوب دارند.

:gol::gol:

mrsetareh

عضو جدید
آخرین ویرایش:

Bita.N.Arch

عضو جدید
سلام دوستان
امیدوارم همه آماده باشین واسه یه رقابت خوب و سالم
کسی اینجا هست بتونه 10 آزمون درک فراهانی رو بزاره؟ ممنون میشم خیلی خیلی.

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
رفع اشکال دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

جواب این دو تا سوال رو یکی میگه لطفا

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1421762985427.jpg
    uploadfromtaptalk1421762985427.jpg
    30.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • uploadfromtaptalk1421762993791.jpg
    uploadfromtaptalk1421762993791.jpg
    19.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

من جواب دکتری خریذم نوشته یک ولی لب تابم سوخته نمیتونم چک کنم اما یکو زدم میخونمش یک منطقی تره
اره یک باید به نظر درست باشه اما چون اقای سروش نیا هیچ وقت اشتباه نمیکنه رفتم تو شک

mrsetareh

عضو جدید
من جواب دکتری خریذم نوشته یک ولی لب تابم سوخته نمیتونم چک کنم اما یکو زدم میخونمش یک منطقی تره

منم موافقم که یک میشه اما اقای سروش نیا تو جوابش گزینه 3رو زدن!!!

احتمالا اشتباهی غیر عمد در مشخص کردن گزینه درست پیش اومده !

همون طور که مهندس shezeh میگه جواب گزینه 1 هستش. با این منطق که پای گنبد پوسته ای اگر گنبد نیم کره تا یک چهارم کره باشه ، رانش بیرونی داره و نیرو هایی که از پای قوس به حلقه ی پیرامونی وارد میشه به سمت بیرونه که در نتیجه، حلقه پیرامونی باید مقاومت کششی داشته باشه تا در مقابل رانش بیرونی مقاومت کنه، پس یک حلقه کششی پیرامونی میخواد.

اما،فکر میکنم، اگر گنبد ما شبی گنبدای نار ، گنبد عربی یا پیازی شکل باشند در پاشنه گنبد بخاطر مقطع خاصی که داره رانش داخلی داریم و حلقه فشاری خواهیم داشت. ام چون در صورت تست به چنین جزئیاتی اشاره نشده فرض بر حالت معمول گنبد هستش.

با این حال تا استدلال دکتر رو نشنویم، ترجیحا جای کمی شک هست.

آخرین ویرایش:

mrsetareh

عضو جدید
سازه ورق تاشده در برابر کدوم نیرو آسیب پذبر تره ؟

پیچش یا کمانش ؟

پیوست ها

• 2015-01-20 23_45_42-Honar o Sakht - Question 08.pdf (SECURED) - Adobe Acrobat Pro.jpg
    2015-01-20 23_45_42-Honar o Sakht - Question 08.pdf (SECURED) - Adobe Acrobat Pro.jpg
    11.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منم موافقم که یک میشه اما اقای سروش نیا تو جوابش گزینه 3رو زدن!!!

من اینجا خیلی از اون سوالا پرسیدم....دقیق یادم نیست....چند صفحه قبل تر برین میبینین ....به نظر منم آقای سروش نیا اشتباه نمیکنن....یا حداقل یکی دوتا فوقش....ولی از یه مجموعه تست 8 تا اینا غلط درآوردم تا اونجایی که شک کردم پاسخنامه مال اون مجموعه تست باشه!!!!
به نظر منم سوال 33گزینه 1 میشه.....و اونیکی سوال 29 هم فک کنم کلید سوالا گزینه 2 رو زده بود ولی من مطمئن بودم گزینه 3 درسته

mary p

عضو جدید

پیچش یا کمانش ؟
در مورد شکل فکر کنم کمانش بشه چون چهاربخشی هست در برابر پیچش مقاومت داره ،(دو بخشی ضعیف در برابر پیچش)ولی یکی از جزوها نوشته بود ضعیف در برابر پیچش.

آخرین ویرایش:

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

پیچش یا کمانش ؟
تا اونجا که من بلدم درسته که افزایش ارتفاع سازه ورق تاشده باعث افزایش مقاومت خمشی میشه،اما تا یه حدی،از حد که بگذره خطر کمانش وجود داره
اما تو شکلی که شما گزاشتین چون ورق تاشده نقش یه سایبان طره ای داره خطر پیچش داره

سوسن طاهری

عضو جدید
لانه زنبوری شدن یک تیر فولادی سبب:
1. افزایش مقاومت کششی و فشاری میشود
2.افزایش مقاومت برشی
3.کاهش وزن ان
4.افزایش مقاومت خمشی ان میشود
میشه 1و 4 برام توضیح بدید

--- در تیر از جنس بتن مسلح تحت بار ثقلی گسترده یکنواخت کدام شکل از مقاطع زیر از نظر عملکرد غیر اقتصادی تر خواهند بود
1.مقطع دایره
2.مقطع مستطیل
3.مقطعT
4.مقطعL

آخرین ویرایش:

shezeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
2.افزایش مقاومت برشی
3.کاهش وزن ان

--- در تیر از جنس بتن مسلح تحت بار ثقلی گسترده یکنواخت کدام شکل از مقاطع زیر از نظر عملکرد غیر اقتصادی تر خواهند بود
1.مقطع دایره
2.مقطع مستطیل
3.مقطعT
4.مقطعL

اینا که نوشتی مزایاشه؟ اخه 2 که غلطه

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

2.افزایش مقاومت برشی
3.کاهش وزن ان

1.مقطع دایره
2.مقطع مستطیل
3.مقطعT
4.مقطعL
به نظر من
جواب سوال اول میشه افزایش مقاومت خمشی چون با لانه زنبوری کردن مصالح در فاصله دورتر ار مرکز قرار میگیره یعنی ممان اینرسی زیاد میکنیم اما اگه به خاطر این که سوراخ تو جان تیر ایجاد شده مقاومت برشی که برایند کشش و فشار هستش ضعیف هستش

جواب سوال دوم هم فک کنم 4میشه چون تیری که تحت بار گسترده باشه در قسمت پایینش کشش و در بالاش فشار ایجاد میشه ولی فرم Lبرای برعکس این قضیه صادقه

آخرین ویرایش:

mrsetareh

عضو جدید
تا اونجا که من بلدم درسته که افزایش ارتفاع سازه ورق تاشده باعث افزایش مقاومت خمشی میشه،اما تا یه حدی،از حد که بگذره خطر کمانش وجود داره
اما تو شکلی که شما گزاشتین چون ورق تاشده نقش یه سایبان طره ای داره خطر پیچش داره

بله، جواب پیچش میشه، اما خوب در مقابل کمانش چطور مقاومت میکنه ؟ این یکم برام نا معلومه !؟ ممنون میشم اگر بگید.
(به نظرم در هر دو سمت سازه تگیه گاه داشته باشیم، یه طف ستون و اون طرف روی دیوار)

مهندس
mary p میگه چون چهار بخشی شده در برابر کمانش مقاومت میکنه، اگر امکانش هست برای اطلاعات بیشتر منبع دقیقشو معرفی کنید.

آخرین ویرایش:

سوسن طاهری

عضو جدید
به نظر من
جواب سوال اول میشه افزایش مقاومت خمشی چون با لانه زنبوری کردن مصالح در فاصله دورتر ار مرکز قرار میگیره یعنی ممان اینرسی زیاد میکنیم اما اگه به خاطر این که سوراخ تو جان تیر ایجاد شده مقاومت برشی که برایند کشش و فشار هستش ضعیف هستش

جواب سوال دوم هم فک کنم 4میشه چون تیری که تحت بار گسترده باشه در قسمت پایینش کشش و در بالاش فشار ایجاد میشه ولی فرم Lبرای برعکس این قضیه صادقه

دومیو زده گزینه یک!که فکر کنم گزینه درست باشه چون ضخامتش کم هستش!تازه تو این حرفی از جهت قرار گیری نزده شاید جهتش برعکس چیزی باشه که فکر میکنید!
واسه سوال اول مگه نمیگیم خمش همون ترکیبی از فشار و کشش! یعنی گزینه یک نمیتونه درست باشه!؟؟؟

mrsetareh

عضو جدید

دومیو زده گزینه یک!که فکر کنم گزینه درست باشه چون ضخامتش کم هستش!
واسه سوال اول مگه نمیگیم خمش همون ترکیبی از فشار و کشش! یعنی گزینه یک نمیتونه درست باشه!؟؟؟

2. اره همون طور که میگی گزینه 1 میشه به این دلیل که ارتفاع موثر جان تیر در مقطه دایره ای کم میشه (بر اساس یکی از صفحه های سازه در معماری یا مبانی سازه ای) و چون تغییر شکل تیر نسبت عکس با مکعب ارتفاع تیر داره (بر اساس یکی از صفحه های درک رفتار سازه ها) پس ارتفاع موثر کمتر مقطع لوله ای تاثیر منفی بیشتری روی عملکرد تیر داره. و منجر به مقاومت خمشی کمتر تیر که در واقع وظیفه اصلیشه میشه.

1.در مورد سوال اول هم همون طور که میگی "خمش همون ترکیبی از فشار و کشش!" ، درسته اما در تیر لانه زنبوری صدق نمیکنه، چون عرض بالها که ثابته و فقط ارتفاع تغییر کرده پس مقاومت خمشی افزایش پیدا میکنه.

mary p

عضو جدید
بله، جواب پیچش میشه، اما خوب در مقابل کمانش چطور مقاومت میکنه ؟ این یکم برام نا معلومه !؟ ممنون میشم اگر بگید.

مهندس
mary p میگه چون چهار بخشی شده در برابر کمانش مقاومت میکنه، اگر امکانش هست برای اطلاعات بیشتر منبع دقیقشو معرفی کنید.

صفحه 243 و 244 کتاب پوسته و سازه های ورق تاشده و شکل صفحه 244 قسمت بالا(6-19) لبه ای که بر می گرده به عنوان سخت کننده هست،از منبعی نگفتم ممکنه درست باشه و ممکنه غلط استدلال خودم بود.

mrsetareh

عضو جدید
صفحه 243 و 244 کتاب پوسته و سازه های ورق تاشده و شکل صفحه 244 قسمت بالا(6-19) لبه ای که بر می گرده به عنوان سخت کننده هست،از منبعی نگفتم ممکنه درست باشه و ممکنه غلط استدلال خودم بود.

بله دقیقا 17 - 18 صفحه جلوتر در مورد همین تصویر توضیح داده. و در توضیح هم همون طوریه که گفتید.

مرسی

سوسن طاهری

عضو جدید

2. اره همون طور که میگی گزینه 1 میشه به این دلیل که ارتفاع موثر جان تیر در مقطه دایره ای کم میشه (بر اساس یکی از صفحه های سازه در معماری یا مبانی سازه ای) و چون تغییر شکل تیر نسبت عکس با مکعب ارتفاع تیر داره (بر اساس یکی از صفحه های درک رفتار سازه ها) پس ارتفاع موثر کمتر مقطع لوله ای تاثیر منفی بیشتری روی عملکرد تیر داره. و منجر به مقاومت خمشی کمتر تیر که در واقع وظیفه اصلیشه میشه.

1.در مورد سوال اول هم همون طور که میگی "خمش همون ترکیبی از فشار و کشش!" ، درسته اما در تیر لانه زنبوری صدق نمیکنه، چون عرض بالها که ثابته و فقط ارتفاع تغییر کرده پس مقاومت خمشی افزایش پیدا میکنه.

یعنی اگه عرض بالها تغییر کنه ممکن بود گزینه یک درست باشه؟

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام
سعی میکنم اینجا زیاد پست نزارم ولی دیدم یه کم داره موضوع گره میخوره گفتم یه راهنمایی کنم:
در مورد سوال دوم قبلا تو همین تاپیک مفصل راجع بهش بحث شده. اگه بتونی بخونی خوبه.
در مورد سوال اول: ببین ما با لانه زنبوری کردن یه مقطع داریم ممان اینرسی مقطع را بدون افزایش مصالح افزایش میدیم. و ممان اینرسی چیزیه که مقاومت خمشی به شدت به اون وابسته است.درسته که خمش ترکیب کشش و فشاره ولی در این جا منظور کشش یا فشار صرفه. و نگفته کشش یا فشار ناشی از نیروی خمشی.
در حالی که ما اگه بخواهیم یه مقطع را در برابر فشار یا کشش مقاوم کنیم کافیه که یا سطح مقطع اون را افزایش بدیم یا جنس مصالح را عوض کنیم.

mrsetareh

عضو جدید

مطمعنا در این تست گزینه 4 درسته،

اما اگر اشاره میشد که با لانه زنبوری کردن تیر عرض بالها هم افزایش پیدا کنه، در این صورت باز هم مقاومت خمشی زیاد میشه و اگر منظور از گزینه یک ، افزایش مقاومت کششی و فشاری تیر ، افزایش سطح مقطع بالها و در نتیجه مقاومت بالها باشه گزینه 1 هم میتونه گزینه صحیحی باشه ولی چون به نظر من کمی گزینه گنگی میاد ترجیحا با اطمینان نمیشه گفت منظور دقیقش چیه و برداشت من به این صورت بود
.

( اگر عرض بالها تغییر میکرد و عریض تر می شد در بال بالا و پایین به ترتیب افزایش مقاومت فشاری و کشش رو داشتیم. )

آخرین ویرایش:

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

جواب این سوال رو کسی با ذکر منبع میدونه

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1421933830474.jpg
    uploadfromtaptalk1421933830474.jpg
    9.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
جواب این سوال رو کسی با ذکر منبع میدونه

عزیزم روی سوال نیوفتاده...فک کنم روی سوال تمرکز تنش باشه....که انتها میشه....تو نقاط نوک تیز....سوراخ ها....و یه جای دیگه که یادم نمیاد:redface: منبع:جزوه سروش نیا

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام بچه ها چنتا سوال دارم ازتون
1....آیا قلب بندی ورق تاشده دشوار نیست؟؟
2....تو ورق تا شده با افزایش ارتفاع ،مقاومت خمشی چرا بیشتر میشه؟؟؟یه جایی خونده بودم یادم رفته.....
3....چرا ورق های با ارتفاع مقطع کوتاه تنش بیشتری تحمل میکنن اما کمانش کمتر؟؟؟اصلا منظور از ارتفاع مقطع چیه؟؟؟
تو ورق تاشده لبه ها رو چرا ضخیم میکنیم؟؟؟برای جلوگیری از لرزش.....حالا چرا برا جلوگیری از لرزش ضخیمش میکنیم؟؟؟من خودم فک میکنم باعث سنگین شدنش میشه...یعنی به روش سنگین کردن از لرزش جلوگیری میکنیم...آیا درسته؟؟؟
تو ورق تاشده سه بخشی نوشته بهترین ارتفاع برای آن یک دهم دهانه است....و حداکثر شیب مقطع 40 درجه....دهانه اینجا منظورش طول ورق باشه فک کنم....آره؟؟؟
ممنون میشم اگه جواب بدین

بالا