با این اوصاف مقاطع متقارن برای ستون مناسب هست یا نه مثل مربع و دایره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟برای تیر چطور؟؟؟؟قابل توجه دوستان:مقاطع لوله ای کلا در برابر تنش های فشاری،خمشی و پیچشی نسبت به مقاطع دیگر مقاومت بیشتری دارند و کاراترین مقاطع هستند
با این اوصاف مقاطع متقارن برای ستون مناسب هست یا نه مثل مربع و دایره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟برای تیر چطور؟؟؟؟قابل توجه دوستان:مقاطع لوله ای کلا در برابر تنش های فشاری،خمشی و پیچشی نسبت به مقاطع دیگر مقاومت بیشتری دارند و کاراترین مقاطع هستند
با این اوصاف مقاطع متقارن برای ستون مناسب هست یا نه مثل مربع و دایره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟برای تیر چطور؟؟؟؟
آخه من یه جا خوندم گفته بود اگه مقطع متقارن باشه در ستون دچار پیچش میشه !!!!بعد تعجب کردم فک کنم برعکس گفته نه ؟؟؟؟بله پویان جان....مقاطع لو له ای همون شامل مربع هم میشه که کلا بهشون لوله ای میگن زیرا ممان اینرسی بیشتری دارند به دلیل دور بودن مصالح از تار خنثی........برای تیر بستگی داره اگه دارای انحنا باشه مقطع لوله ای کار امد ترینه ولی اگه مستقیم باشه در پلان مقطع I کار امدتره
با این حساب قوطی هم جز مقاطع لوله ای به حساب میاد علیزضاجان؟بله پویان جان....مقاطع لو له ای همون شامل مربع هم میشه که کلا بهشون لوله ای میگن زیرا ممان اینرسی بیشتری دارند به دلیل دور بودن مصالح از تار خنثی........برای تیر بستگی داره اگه دارای انحنا باشه مقطع لوله ای کار امد ترینه ولی اگه مستقیم باشه در پلان مقطع I کار امدتره
یه نکته دیگه اگه پلان منحنی باشه گفته بود هم خمش داریم و هم پیچش ......من متوجه نشدم این پیچش از کجا اومد !!!!!بله پویان جان....مقاطع لو له ای همون شامل مربع هم میشه که کلا بهشون لوله ای میگن زیرا ممان اینرسی بیشتری دارند به دلیل دور بودن مصالح از تار خنثی........برای تیر بستگی داره اگه دارای انحنا باشه مقطع لوله ای کار امد ترینه ولی اگه مستقیم باشه در پلان مقطع I کار امدتره
بله سجی جان.....هر مقطع بسته ای مثل دایره مربع و مستطیل و....جزو مقاطع لوله ای دسته بندی میشوندبا این حساب قوطی هم جز مقاطع لوله ای به حساب میاد علیزضاجان؟
آخه من یه جا خوندم گفته بود اگه مقطع متقارن باشه در ستون دچار پیچش میشه !!!!بعد تعجب کردم فک کنم برعکس گفته نه ؟؟؟؟
بله سجی جان.....هر مقطع بسته ای مثل دایره مربع و مستطیل و....جزو مقاطع لوله ای دسته بندی میشوند
بله کاملا اشتباه اتفاقا کاملا برعکس
در تکمیل این پاسخ ،با يك جرم ثابت هرچه فاصله جرم از مركز سطح خود دور تر باشد ممان اينرسي بيشتري خواهيم داشت
ممان اینرسی تعریف خاصی ندارد ولی می توان گفت ممان اینرسی میزان مقاومت جسم در برابر خمش می باشد.هر چقدر ممان اینرسی بیشتر شود ، تنش بخاطر خمش کمتر خواهد شد و بلعکس.
در این شکل ممان اینرسی مقاطع مختلف آورده شده است.
مشاهده پیوست 184446
مقاطع لوله ای به دلیل تقارن مقطعی دارای ممان اینرسی یکسان در تمامی جهات می باشد که این قضیه در قوطی صادق نیست!!
مقطع مربع دارای رفتار متفاوت در امتداد قطرش می باشد!
قوطی رو از نظر خمش می شه جزء مقاطع لوله ای به حساب آورد، ولی در مقابل پیچش نه، هر مقطع بسته به جز دایره در مقابل پیچش ضعیفه، چون دچار تغییر شکل می شه.
توی جزییات ارتقا دهنده واسه پلان منحنی اومده قوس عمودی رو با قوس افقی مقایسه کرده که، قوس عمودی فقط تحت تاثیر فشاره اما قوس افقی فشار و خمشه، که فک کنم به خاطر نیروی برون محوری هست که بهش وارد میشهیه نکته دیگه اگه پلان منحنی باشه گفته بود هم خمش داریم و هم پیچش ......من متوجه نشدم این پیچش از کجا اومد !!!!!
بعد اگه هم پلان منحنی باشه و هم نما اونوقت چی میشه؟؟؟
من توی جزوه فاطمی دیدم ک گفته بود تراز پایه رو از روی فونداسیون در نظر میگیریم...حالا هر چقد بالا تر از زمین یا پایین تر باشهدر محاسبه ی درز انقطاع، واسه تراز پایه ، خاکه کوبیده شده تو جزوه ی سورش نیا مهم نیس ولی من تو جزوه مرکز دیدم که ، خاک کوبیده رو هم مثه دیوار حایل مهم درنظر میگیردن.:| چی کارککنیم حالا؟
بچه ها من در اینجا دچار تناقض شدم....اینجا گفته تیر ساده 1/16 تیر طره تغییر شکل داره ولی من با تناسباتی که نوشتم فک کردم باید طره 1/16 بشه....البته قبول دارم که طره ضعیف تر از تیر معمولیه ولی تحلیل کتاب رو نمیتونم درک کنم
بعد از اینا هم گفته بار نیمه که بر نصف طول تیر عمل میکنه به اندازه 1/4 خمش تیر طره تنش ایجاد میکنه!!!!!!!!
این نمودار ها بر اساس فرمولها و نمودار های امریکا تبیین شده ... (در حقیقت کتابش اصلا امریکایی هست ) برای همین نمودار هاش دقیقا برعکس حالت اروپاییشه (اینو اقای طباطبایی سر کلاسش گفت !)این نمودارای کتاب مبانی سازه است.اما با نمودارایی که تو کتابای دیگه هست و ما تا حالا میکشیدیم جهتش فرق داره.کلا همه نمودارای این کتاب جهتش برعکس چیزیه که تو جزوه ها و کتابای دیگه هست!!!!!!!!!!!!!!!
دوستان عزيز اون مسءله هايي كه توي جزوه نور و صدا هست مهمه؟؟؟؟؟
کسی میتونه این سوالو ساده برام توضیح بده.....من که الان اینجوریم.....تو دو منبع دو جواب متفاوت به این سوال داده شده
مشاهده پیوست 186515
من استدلالم اینه که منظورش از سختی خمشی میتونه نحوه اتصال ستون با دال باشه یعنی گفته اگه از گیر داری این اتصال کم کنیم چه اتفاقی میفته خوب در اون صورت از گشتاور منفی کاسته و به گشتاور مثبت اضافه میشه.
یعنی گزینه 3.
جوابایی که شما داری چیاست بزار ببینیم چه جوری میشه تحلیلش کر؟
مگه گشتاور مثبت و منفی یعنی چی؟؟والا 1 جا خوندم دو تاشم نوشته بود افزایش .....البته به نظرم غلط بود
خودم هم به نظرم همینی که شما گفتید درسته......یه جایی هم خوندم همینو گفته بود
نتیجه همین درسته
اینم توضیح یکیشون:
مشاهده پیوست 186520
گشتاور رو در محل اتصال دال به ستون، بر اساس میزان گیرداری اتصال در نظر گرفتن. اگه گیر دار باشه خمش به ستون هم منتقل میشه ....مگه گشتاور مثبت و منفی یعنی چی؟؟
توی ستون که تار بالا و پایین نداریم،پس چی رو ر نظر گرفتین که یکیش شد افزایش یکیش کاهش؟
گشتاور رو در محل اتصال دال به ستون، بر اساس میزان گیرداری اتصال در نظر گرفتن. اگه گیر دار باشه خمش به ستون هم منتقل میشه ....
3-3-3-نمی دونم شاید 3میشه لطفا جواب تستای این صفحه رو بدین؟؟
مشاهده پیوست 186755
والا من این سوال رو با حذف گزینه ها حل کردم و گزینه 1 و4 حتما درست هستند.ممنون سوال اول میشه توضیح بدین؟![]()
ببخشید میشه یکم بیشتر توضیح بدید این سوالو که چی میشه....
اخه یه جا گفته هر دو افزایش![]()
اون سؤال اولی هنرهای ساخت پارسال غلطه، هر دو گزینه ی 3و 4 می تونن جواب باشن که با توجه به شکل 3 بهتره، سنجش زده بود 4 ولی، درخواست حذف سؤال رو داده بودن بچه ها، نمی دونم حذف شد یا نه.میشه لطفا جواب تستای این صفحه رو بدین؟؟
مشاهده پیوست 186755
اون سؤال اولی هنرهای ساخت پارسال غلطه، هر دو گزینه ی 3و 4 می تونن جواب باشن که با توجه به شکل 3 بهتره، سنجش زده بود 4 ولی، درخواست حذف سؤال رو داده بودن بچه ها، نمی دونم حذف شد یا نه.
سؤال دوم هم از بتنه، یادم نمی یاد 310 بود،یا 313، همین حول و حوش، توی کتاب عین جمله رو آورده، ولی تنش فشاری در ستون هم زیاد غلط نیست.
وظیفه ی اصلی شناژ مقابله با زلزله س در ساختمان های ماسونری، و طبعاً کنترل جابه جایی افقی پی ها نسبت به هم، نشست نابرابر پی در درجه ی دومه، و اگه ساختمان در جایی قرار بگیره که حرکت عمودی بر اثر زلزله قابل توجه باشه، از شناژ کاری بر نمی یاد..
آخری هم پی نواری کمکی نمی کنه، پی گسترده...
(فقط من بدون کتاب جواب دادم، اگه جاییش به نظرتون اشتباه بگین،مرسی)
ممنونم ....میشه در مورد سوال اول بیشتر توضیح بدین؟ که چرا گزینه 1 و 2 درست هستن؟ میشه منبع رو هم بگید...
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 1020 | |
![]() |
رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 663 | |
![]() |
رفع اشکال | زبان عمومی و تخصصی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 438 | |
![]() |
تحصیلات تکمیلی | دروس تخصصی دانشجویان کارشناسی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 138 | |
8 | دروس فنی کنکور ارشد | کارشناسی ارشد | 23 |