رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قابل توجه دوستان:مقاطع لوله ای کلا در برابر تنش های فشاری،خمشی و پیچشی نسبت به مقاطع دیگر مقاومت بیشتری دارند و کاراترین مقاطع هستند
با این اوصاف مقاطع متقارن برای ستون مناسب هست یا نه مثل مربع و دایره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟برای تیر چطور؟؟؟؟

atrali

کارشناس ارشد مدیریت پروژه
کاربر ممتاز
با این اوصاف مقاطع متقارن برای ستون مناسب هست یا نه مثل مربع و دایره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟برای تیر چطور؟؟؟؟

بله پویان جان....مقاطع لو له ای همون شامل مربع هم میشه که کلا بهشون لوله ای میگن زیرا ممان اینرسی بیشتری دارند به دلیل دور بودن مصالح از تار خنثی........برای تیر بستگی داره اگه دارای انحنا باشه مقطع لوله ای کار امد ترینه ولی اگه مستقیم باشه در پلان مقطع I کار امدتره(به دلیل برش تیر اینجوریه)

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بله پویان جان....مقاطع لو له ای همون شامل مربع هم میشه که کلا بهشون لوله ای میگن زیرا ممان اینرسی بیشتری دارند به دلیل دور بودن مصالح از تار خنثی........برای تیر بستگی داره اگه دارای انحنا باشه مقطع لوله ای کار امد ترینه ولی اگه مستقیم باشه در پلان مقطع I کار امدتره
آخه من یه جا خوندم گفته بود اگه مقطع متقارن باشه در ستون دچار پیچش میشه !!!!بعد تعجب کردم فک کنم برعکس گفته نه ؟؟؟؟

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بله پویان جان....مقاطع لو له ای همون شامل مربع هم میشه که کلا بهشون لوله ای میگن زیرا ممان اینرسی بیشتری دارند به دلیل دور بودن مصالح از تار خنثی........برای تیر بستگی داره اگه دارای انحنا باشه مقطع لوله ای کار امد ترینه ولی اگه مستقیم باشه در پلان مقطع I کار امدتره
با این حساب قوطی هم جز مقاطع لوله ای به حساب میاد علیزضاجان؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه نکته دیگه اگه پلان منحنی باشه گفته بود هم خمش داریم و هم پیچش ......من متوجه نشدم این پیچش از کجا اومد !!!!!
بعد اگه هم پلان منحنی باشه و هم نما اونوقت چی میشه؟؟؟

atrali

کاربر ممتاز
با این حساب قوطی هم جز مقاطع لوله ای به حساب میاد علیزضاجان؟
بله سجی جان.....هر مقطع بسته ای مثل دایره مربع و مستطیل و....جزو مقاطع لوله ای دسته بندی میشوند
آخه من یه جا خوندم گفته بود اگه مقطع متقارن باشه در ستون دچار پیچش میشه !!!!بعد تعجب کردم فک کنم برعکس گفته نه ؟؟؟؟

بله کاملا اشتباه اتفاقا کاملا برعکس

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
در تکمیل این پاسخ ،با يك جرم ثابت هرچه فاصله جرم از مركز سطح خود دور تر باشد ممان اينرسي بيشتري خواهيم داشت

ممان اینرسی تعریف خاصی ندارد ولی می توان گفت ممان اینرسی میزان مقاومت جسم در برابر خمش می باشد.هر چقدر ممان اینرسی بیشتر شود ، تنش بخاطر خمش کمتر خواهد شد و بلعکس.

در این شکل ممان اینرسی مقاطع مختلف آورده شده است.

ممان اینرسی مقا&#1.jpg

مقاطع لوله ای به دلیل تقارن مقطعی دارای ممان اینرسی یکسان در تمامی جهات می باشد که این قضیه در قوطی صادق نیست!!
مقطع مربع دارای رفتار متفاوت در امتداد قطرش می باشد!​

آخرین ویرایش:

shiva2009

کاربر بیش فعال
بله سجی جان.....هر مقطع بسته ای مثل دایره مربع و مستطیل و....جزو مقاطع لوله ای دسته بندی میشوند

بله کاملا اشتباه اتفاقا کاملا برعکس

قوطی رو از نظر خمش می شه جزء مقاطع لوله ای به حساب آورد، ولی در مقابل پیچش نه، هر مقطع بسته به جز دایره در مقابل پیچش ضعیفه، چون دچار تغییر شکل می شه.

atrali

کاربر ممتاز
در تکمیل این پاسخ ،با يك جرم ثابت هرچه فاصله جرم از مركز سطح خود دور تر باشد ممان اينرسي بيشتري خواهيم داشت

ممان اینرسی تعریف خاصی ندارد ولی می توان گفت ممان اینرسی میزان مقاومت جسم در برابر خمش می باشد.هر چقدر ممان اینرسی بیشتر شود ، تنش بخاطر خمش کمتر خواهد شد و بلعکس.

در این شکل ممان اینرسی مقاطع مختلف آورده شده است.

مشاهده پیوست 184446

مقاطع لوله ای به دلیل تقارن مقطعی دارای ممان اینرسی یکسان در تمامی جهات می باشد که این قضیه در قوطی صادق نیست!!
مقطع مربع دارای رفتار متفاوت در امتداد قطرش می باشد!​

قوطی رو از نظر خمش می شه جزء مقاطع لوله ای به حساب آورد، ولی در مقابل پیچش نه، هر مقطع بسته به جز دایره در مقابل پیچش ضعیفه، چون دچار تغییر شکل می شه.

مرسی از دوستان بله در مورد پیچش شیوا جان درست میگه و قوطی ضعیفتر از مقاطع دایره ای است و عذر خواهی میکنم اشتباهی نوشتم:redface:
و مرسی که اشتباهمو تصحیح کردید

آخرین ویرایش:

shahmirzadi

عضو جدید
در محاسبه ی درز انقطاع، واسه تراز پایه ، خاکه کوبیده شده تو جزوه ی سورش نیا مهم نیس ولی من تو جزوه مرکز دیدم که ، خاک کوبیده رو هم مثه دیوار حایل مهم درنظر میگیردن.:| چی کارککنیم حالا؟

mitra2470

عضو جدید
یه نکته دیگه اگه پلان منحنی باشه گفته بود هم خمش داریم و هم پیچش ......من متوجه نشدم این پیچش از کجا اومد !!!!!
بعد اگه هم پلان منحنی باشه و هم نما اونوقت چی میشه؟؟؟
توی جزییات ارتقا دهنده واسه پلان منحنی اومده قوس عمودی رو با قوس افقی مقایسه کرده که، قوس عمودی فقط تحت تاثیر فشاره اما قوس افقی فشار و خمشه، که فک کنم به خاطر نیروی برون محوری هست که بهش وارد میشه

در محاسبه ی درز انقطاع، واسه تراز پایه ، خاکه کوبیده شده تو جزوه ی سورش نیا مهم نیس ولی من تو جزوه مرکز دیدم که ، خاک کوبیده رو هم مثه دیوار حایل مهم درنظر میگیردن.:| چی کارککنیم حالا؟
من توی جزوه فاطمی دیدم ک گفته بود تراز پایه رو از روی فونداسیون در نظر میگیریم...حالا هر چقد بالا تر از زمین یا پایین تر باشه

mitra2470

عضو جدید
بچه ها من در اینجا دچار تناقض شدم....اینجا گفته تیر ساده 1/16 تیر طره تغییر شکل داره ولی من با تناسباتی که نوشتم فک کردم باید طره 1/16 بشه....البته قبول دارم که طره ضعیف تر از تیر معمولیه ولی تحلیل کتاب رو نمیتونم درک کنم

بعد از اینا هم گفته بار نیمه که بر نصف طول تیر عمل میکنه به اندازه 1/4 خمش تیر طره تنش ایجاد میکنه!!!!!!!!

پیوست ها

• DSC_0097.jpg
    DSC_0097.jpg
    16.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • DSC_0099.jpg
    DSC_0099.jpg
    17.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها من در اینجا دچار تناقض شدم....اینجا گفته تیر ساده 1/16 تیر طره تغییر شکل داره ولی من با تناسباتی که نوشتم فک کردم باید طره 1/16 بشه....البته قبول دارم که طره ضعیف تر از تیر معمولیه ولی تحلیل کتاب رو نمیتونم درک کنم

بعد از اینا هم گفته بار نیمه که بر نصف طول تیر عمل میکنه به اندازه 1/4 خمش تیر طره تنش ایجاد میکنه!!!!!!!!

ببین اینا رو منم توشون گیر داشتم و فکر می کردم با تناسبیه که می نویسم، بعدش از خواهرم که عمران خونده پرسیدم، فرمولش پیچیده تر از اینه و یه سری فاکتورای دیگه هم توش دخیله، واسه همینه که تناسبت اشتباه در میاد، واسه همینم ترجیح دادم حفظش کنم! دو تا زاویه توش دخیله و تغییر شکلش دو نوع مختلفه، تا یه جایی خطیه بعد یه جور دیگه س و اینا دو تا زاویه وارد محاسبات می کنن و ،،،، کلن شکل و محاسبات اصلیشو که دیدم از کتاب خواهرم، بی خیال شدم! :confused:

mitra2470

عضو جدید
این نمودارای کتاب مبانی سازه است.اما با نمودارایی که تو کتابای دیگه هست و ما تا حالا میکشیدیم جهتش فرق داره.کلا همه نمودارای این کتاب جهتش برعکس چیزیه که تو جزوه ها و کتابای دیگه هست!!!!!!!!!!!!!!!

پیوست ها

• assd.jpg
    assd.jpg
    7 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • ds.png
    ds.png
    38.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

معمارباشی

عضو جدید
این نمودارای کتاب مبانی سازه است.اما با نمودارایی که تو کتابای دیگه هست و ما تا حالا میکشیدیم جهتش فرق داره.کلا همه نمودارای این کتاب جهتش برعکس چیزیه که تو جزوه ها و کتابای دیگه هست!!!!!!!!!!!!!!!
این نمودار ها بر اساس فرمولها و نمودار های امریکا تبیین شده ... (در حقیقت کتابش اصلا امریکایی هست ) برای همین نمودار هاش دقیقا برعکس حالت اروپاییشه (اینو اقای طباطبایی سر کلاسش گفت !)

atrali

کاربر ممتاز
کسی میتونه این سوالو ساده برام توضیح بده.....من که الان اینجوریم:confused:.....تو دو منبع دو جواب متفاوت به این سوال داده شده

untitled.jpg

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
کسی میتونه این سوالو ساده برام توضیح بده.....من که الان اینجوریم:confused:.....تو دو منبع دو جواب متفاوت به این سوال داده شده

مشاهده پیوست 186515

من استدلالم اینه که منظورش از سختی خمشی میتونه نحوه اتصال ستون با دال باشه یعنی گفته اگه از گیر داری این اتصال کم کنیم چه اتفاقی میفته خوب در اون صورت از گشتاور منفی کاسته و به گشتاور مثبت اضافه میشه.
یعنی گزینه 3.

جوابایی که شما داری چیاست بزار ببینیم چه جوری میشه تحلیلش کر؟

atrali

کاربر ممتاز
من استدلالم اینه که منظورش از سختی خمشی میتونه نحوه اتصال ستون با دال باشه یعنی گفته اگه از گیر داری این اتصال کم کنیم چه اتفاقی میفته خوب در اون صورت از گشتاور منفی کاسته و به گشتاور مثبت اضافه میشه.
یعنی گزینه 3.

جوابایی که شما داری چیاست بزار ببینیم چه جوری میشه تحلیلش کر؟

والا 1 جا خوندم دو تاشم نوشته بود افزایش .....البته به نظرم غلط بود
خودم هم به نظرم همینی که شما گفتید درسته......یه جایی هم خوندم همینو گفته بود
نتیجه همین درسته;)

اینم توضیح یکیشون:
1.jpg

آخرین ویرایش:

mitra2470

عضو جدید
والا 1 جا خوندم دو تاشم نوشته بود افزایش .....البته به نظرم غلط بود
خودم هم به نظرم همینی که شما گفتید درسته......یه جایی هم خوندم همینو گفته بود
نتیجه همین درسته;)

اینم توضیح یکیشون:
مشاهده پیوست 186520
مگه گشتاور مثبت و منفی یعنی چی؟؟
توی ستون که تار بالا و پایین نداریم،پس چی رو ر نظر گرفتین که یکیش شد افزایش یکیش کاهش؟

shiva2009

کاربر بیش فعال
مگه گشتاور مثبت و منفی یعنی چی؟؟
توی ستون که تار بالا و پایین نداریم،پس چی رو ر نظر گرفتین که یکیش شد افزایش یکیش کاهش؟
گشتاور رو در محل اتصال دال به ستون، بر اساس میزان گیرداری اتصال در نظر گرفتن. اگه گیر دار باشه خمش به ستون هم منتقل میشه ....

atrali

کاربر ممتاز
گشتاور رو در محل اتصال دال به ستون، بر اساس میزان گیرداری اتصال در نظر گرفتن. اگه گیر دار باشه خمش به ستون هم منتقل میشه ....

ببخشید میشه یکم بیشتر توضیح بدید این سوالو که چی میشه....
اخه یه جا گفته هر دو افزایش:surprised:

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون سوال اول میشه توضیح بدین؟:redface:
والا من این سوال رو با حذف گزینه ها حل کردم و گزینه 1 و4 حتما درست هستند.
هر دو شمع تکیه گاهی هستند و اصطحکاکی نیستند.تو گزینه 3 می گه ظرفیت بارپذیری یه دسته شمع تکیه گاهی برابر یک سوم هر کدومه که درست نیست.
بازم اگه درست نبود بهتون می گم ، چون الان یه کتاب خاص رو نخوندم و قراره یه نگاهی بهش بندازم.
قراره کتابی به نام مکانیک خاک ترجمه دکتر یوسف زاده رو نگاه کنم،کتاب تخصصیه ولی اینطور چیزا تو اون هست ، جواب قطعی رو بهت می گم.

shiva2009

کاربر بیش فعال
ببخشید میشه یکم بیشتر توضیح بدید این سوالو که چی میشه....
اخه یه جا گفته هر دو افزایش:surprised:

توضیح منم همون توضیح خودتون و قاصدک جان هست. به طور کلی ما گیرداری رو افزایش می دیم که با ایجاد ممان منفی اثر گشتاور + رو کاهش بده... اگه قرار بود دوتاش زیاد شه که فایده نداشت. مگه اینکه بگیم مقاومت در برابر گشتاور + زیاد میشه، اونی که گفته جفتش افزایش، هیچ توضیحی نداده؟
میشه لطفا جواب تستای این صفحه رو بدین؟؟
مشاهده پیوست 186755
اون سؤال اولی هنرهای ساخت پارسال غلطه، هر دو گزینه ی 3و 4 می تونن جواب باشن که با توجه به شکل 3 بهتره، سنجش زده بود 4 ولی، درخواست حذف سؤال رو داده بودن بچه ها، نمی دونم حذف شد یا نه.
سؤال دوم هم از بتنه، یادم نمی یاد 310 بود،یا 313، همین حول و حوش، توی کتاب عین جمله رو آورده، ولی تنش فشاری در ستون هم زیاد غلط نیست.
وظیفه ی اصلی شناژ مقابله با زلزله س در ساختمان های ماسونری، و طبعاً کنترل جابه جایی افقی پی ها نسبت به هم، نشست نابرابر پی در درجه ی دومه، و اگه ساختمان در جایی قرار بگیره که حرکت عمودی بر اثر زلزله قابل توجه باشه، از شناژ کاری بر نمی یاد..
آخری هم پی نواری کمکی نمی کنه، پی گسترده...
(فقط من بدون کتاب جواب دادم، اگه جاییش به نظرتون اشتباه بگین،مرسی)

ne.arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
اون سؤال اولی هنرهای ساخت پارسال غلطه، هر دو گزینه ی 3و 4 می تونن جواب باشن که با توجه به شکل 3 بهتره، سنجش زده بود 4 ولی، درخواست حذف سؤال رو داده بودن بچه ها، نمی دونم حذف شد یا نه.
سؤال دوم هم از بتنه، یادم نمی یاد 310 بود،یا 313، همین حول و حوش، توی کتاب عین جمله رو آورده، ولی تنش فشاری در ستون هم زیاد غلط نیست.
وظیفه ی اصلی شناژ مقابله با زلزله س در ساختمان های ماسونری، و طبعاً کنترل جابه جایی افقی پی ها نسبت به هم، نشست نابرابر پی در درجه ی دومه، و اگه ساختمان در جایی قرار بگیره که حرکت عمودی بر اثر زلزله قابل توجه باشه، از شناژ کاری بر نمی یاد..
آخری هم پی نواری کمکی نمی کنه، پی گسترده...
(فقط من بدون کتاب جواب دادم، اگه جاییش به نظرتون اشتباه بگین،مرسی)

ممنونم ....میشه در مورد سوال اول بیشتر توضیح بدین؟ که چرا گزینه 1 و 2 درست هستن؟ میشه منبع رو هم بگید...

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنونم ....میشه در مورد سوال اول بیشتر توضیح بدین؟ که چرا گزینه 1 و 2 درست هستن؟ میشه منبع رو هم بگید...

سوال مربوط به کتاب سازه های بتنی گلابچیه.
ص 333 عین جمله اومده. ولی کلا تست 2 گزینه ایه

بالا