رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

shezeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اقااااا بانی مسعوذه مشکیو بخونم ینی!!!! :|

اخه میترسم به همه شون نرسم واسه همین اول اسلامیو خوندم .بعدم تا پایانه آذر به هرکدومشون برسم.بانی مسعود دوتا کتاب داره؟ :cry:ینی کلن جهانو نخونم.؟ حتی زارعی؟

جهان زارعی بخون . منظورم از معاصر بانی مسعود کتاب معاصر غربش بود که باید بخونی . اون که ایرانه اگه وقت کردی بخونش .

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
دوستان من در مورد این که اولین مناره تو کدوم مسجد بوده به مشکل برخوردم یعنی این مسجد سیراف میتونه جواب درست باشه عایا؟؟؟؟؟؟؟؟؟

براساس مجتوای متون، اولین مناره در زمان خلافت معاویه به سال 668/45 توسط زیاد بن ابیه حاکم عراق ساخته شد. این مناره یک برج سنگی بود که متناسب با وضع مسحد بصره به آن اضافه شد و اگر وافعا برج بود محققا می توانسته بهترین شاخص برای مسحد باشد. کمی بعد در سال 673/53 به حکم حاکم مصر، مسجد عمرو در فسطاط صاحب چهار مناره شد و در همین جریان به سایر مساجد مصر نیز مناره هایی متناسب الحاق شد.

• Like
واکنش ها: imah

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
براساس مجتوای متون، اولین مناره در زمان خلافت معاویه به سال 668/45 توسط زیاد بن ابیه حاکم عراق ساخته شد. این مناره یک برج سنگی بود که متناسب با وضع مسحد بصره به آن اضافه شد و اگر وافعا برج بود محققا می توانسته بهترین شاخص برای مسحد باشد. کمی بعد در سال 673/53 به حکم حاکم مصر، مسجد عمرو در فسطاط صاحب چهار مناره شد و در همین جریان به سایر مساجد مصر نیز مناره هایی متناسب الحاق شد.
منظورم تو ایران بودااااااااااا

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاریخانه ی دامغان:
در بخش غربی مسجد‌، بناهای وابسته‌ای وجود داشته که امروزه به طور کامل از بین رفته‌اند؛ از جمله این بقایا می‌توان به یک مناره با مقطع چهارگوش اشاره کرد. مسجد تاریخانه دامغان‌، جزء نخستین مساجد ایران است که در آن، مناره ساخته شده است. این مناره که در کنار مسجد بوده‌، 5/6 متر مربع وسعت داشته است. ساخت این مناره می‌تواند به تأثیر از مناره مساجد عراق باشد، هرچند ممکن است آن‌ها خود از معماری دوره ساسانی تأثیر پذیرفته باشند.
در کنار این مناره‌، در دوره سلجوقی‌، مناره دایره‌شکل دیگری ساخته شده که دارای کتیبه‌ای به خط کوفی مشتمل بر آیات قرآنی‌ بوده که به نام بانی آن، بختیار، فرزند محمد در تاریخ 420 هجری نام‌گذاری شده است. ارتفاع کنونی این مناره‌، 26 متر است و 86 پله دارد. محیط آن در پایین 13 متر است که کم کم از آن کاسته می‌شود و در بالا به 8/6 متر می‌رسد. آجرهایی که در ساختمان این مناره به کار رفته‌، 4 تا 5/4 سانتیمتر قطر و 22 سانتیمتر طول دارند و آجرهایی که در تزیینات خارجی مصرف شده‌، به طول و عرض 17 یا 5/17 و ضخامت 5/3 سانتیمتر است.
مناره مسجد تاریخانه که در سال 420 هجری به مجموعه اضافه شد و دارای تزیینات آجری بسیار زیبا به شیوه سلجوقی می‌باشد.
(منبع:http://www.askdin.com/thread15983-3.html)

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

چرا میزنی :D خب فکر کردم کلی پرسیدی:w05:
الان منظورت اینکه اولین مسجدی که در کل در ایران ساخته شد یا اولین مسجدی که به سبک ایرانی در ایران ساخته شد؟!
آخه سیراف که سبک مساجد عربی رو داره!
اولین مناره توی مسجد یا اولین مناره در ایران؟

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان منظورت اینکه اولین مسجدی که در کل در ایران ساخته شد یا اولین مسجدی که به سبک ایرانی در ایران ساخته شد؟!
نه عزیزم فکر کنم منظورشون اولین مناره باشه
نمیدونم پستی ک گذاشتم راجبه تاریخانه درست هست یانه
ممنون میشم چکش کنی:smile:

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

عزیزم من الان نزدیک 7، 8 تا کتاب رو نگاه کردم هر کی یه چیز نوشته بود :surprised: به یقین رسیدم میگم;)
آخه مسجد جامع فهرج قبل از تاریخانه ساخته شده، منارشو نمی دونم!

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیزم من الان نزدیک 7، 8 تا کتاب رو نگاه کردم هر کی یه چیز نوشته بود :surprised: به یقین رسیدم میگم;)

اولین مناره توی مسجد یا اولین مناره در ایران؟
به جونه خودم شما ابر تاریخدان معمار ایرانی حتی از پیر نیا و متدین هم زیادتر میدونی اگه همه رو ج بدی که ممنون میشم ولی من منظورم تنها اولین منار ساخته شده در مساجد بود

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
واسه ی مسجد جامع فهرج من خوندم که نوشته بودن سر در ورودی و مناره ی مسجد تاریخش خیلی قدمتش ب اندازه ی مسجد نیست تو کتاب پیرنیا بود
ب این دلیل تاریخانه گفتم ک ی جای دگ خوندم ک هنوز با وجود اضافه کردن فضاهایی ب کناره ی مناره اما منار اون با مسجد جفت و جور نشده
:confused:

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
به جونه خودم شما ابر تاریخدان معمار ایرانی حتی از پیر نیا و متدین هم زیادتر میدونی اگه همه رو ج بدی که ممنون میشم ولی من منظورم تنها اولین منار ساخته شده در مساجد بود

تورو خدا از این حرفا نزنین،:confused: فردا جواب اونا رو می نویسم ولی مستند دقیق نیست چون هر کی یه نظری داده

واسه ی مسجد جامع فهرج من خوندم که نوشته بودن سر در ورودی و مناره ی مسجد تاریخش خیلی قدمتش ب اندازه ی مسجد نیست تو کتاب پیرنیا بود
ب این دلیل تاریخانه گفتم ک ی جای دگ خوندم ک هنوز با وجود اضافه کردن فضاهایی ب کناره ی مناره اما منار اون با مسجد جفت و جور نشده
:confused:

آره دیگه منم همینا رو خوندم اصلا تاریخ ساخت این مساجد و مناره هاشونم مشخص نیست! :surprised:

• Like

shezeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستان

جزوه شما همینه؟ اخه من جزوه 2 که توی برگه پاپکو نوشته شده با این خیلی مشترکه . اما این جزوه که ضمیمه کردم کامل تره . این همون جزوه یک ؟؟؟؟

پیوست ها

• متدین1.pdf
    3.8 مگایابت · بازدیدها: 0

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
اولین مناره در دوره اسلامی در جهان (چسبیده به مسجد) : مسجد بصره
قدیمی ترین منار یا میل راهنما : میل اژدها مربوط به دوره اشکانی
قدیمی ترین مناره دوره اسلامی : مناره آجری شهرستان قم
قدیمی ترین مناره در مسجد : مسجد تاریخانه دامغان
قدیمی ترین مسجد در ایران (به سبک عربی) : مسجد شوش
قدیمی ترین مناره در مسجد به سبک عربی : شاید مسجد سیراف

پ. ن : تاریخ دقیق ساخت بناها مشخص نیست، پس ممکنه اشتباه باشه
اگه به جواب دقیق تری رسیدین خوبه اینجا عنوان کنین

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

shezeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان :
مسجد جامع نیریز : مناره ی آجری آن همزمان با مسجد ساخته شده در سال 363 هجری
مسجد تاریخانه دامغان :در سال 300 هجری ساخته شده مناره ی آن در عهد سلجوقی که ب عبارتی میشه قرن 5
مناره ی مسجد جامع فهرج : احتمالا در قرن 4 ساخته شده خود مسجد در قرون اولیه
مسجد جامع شیراز: در سال 281 ب دستور عمرولیث
مسجد جامع شوش : قرون اولیه ب همراه مناره
.
.
خب؟
پس یعنی: قدیمی ترین مسجد: میشه شوش بعدش شیراز بعد فهرج
مناره : میشه شوش بعد فهرج بعد نیریز
درسته دگ؟
راستی منبع : معماری اسلامی کیانی:)

mrabie

عضو جدید
دوستان یه سوال داشتم
فصل بیست و یک بانی مسعود ، موزه منیل و بانک هنگ کنک و شانگهای و گنبد رایشتاک ُ تو قسمت های تک گذاشته !! در حالی که خودش توی متن میگه " از فناوری های پیچیده و پیشرفته ساختمان سازی و کنترل محیط زیست " استفاده می کنند از طرفی هم تو جزوه قابوسی حتی ساختمان لویدز لندن هم جزو اکو تک آورده:w19: نظرتون چیه؟؟

آخرین ویرایش:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان :
مسجد تاریخانه دامغان :در سال 300 هجری ساخته شده مناره ی آن در عهد سلجوقی که ب عبارتی میشه قرن 5
.
.
خب؟
درسته دگ؟
من جزوه عسگری رو نگا کردم نگفته بود اولین کدومه ولی بر اساس مناره های سلجوقی گفته بود که اولینش منار مسجد جامع ساوه و..... و مناره های بقیه رو گفته بود مناره های الحاقی

آخرین ویرایش:
  • Like

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
دوستان :
.
.
خب؟
درسته دگ؟

عزیزم مرسی که نگاه کردی (فقط چند تا اصلاح کوچولو)
مسجد شوش اصلا مناره نداره;)
در مورد ساخت مسجد تاریخانه بحث هست کتاب معماری ایران (معماریان) : 100 سال بعد از فهرج، زمان بنی امیه که میشه قرن اول و دوم
فهرج هم قرن اول یا دوم رو نسبت می دن به خاطر تیزه های طاق استفاده شده در مسجد (قدیمی تر از شیراز است)
مسجد جامع نایین هم مربوط به قرن چهارم هست (یعنی اینم جزو مساجد اولیه است)
بقیه رو نمی دونم

• Like

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
عزیزم مرسی که نگاه کردی (فقط چند تا اصلاح کوچولو)
مسجد شوش اصلا مناره نداره;)
در مورد ساخت مسجد تاریخانه بحث هست کتاب معماری ایران (معماریان) : 100 سال بعد از فهرج، زمان بنی امیه که میشه قرن اول و دوم
فهرج هم قرن اول یا دوم رو نسبت می دن به خاطر تیزه های طاق استفاده شده در مسجد (قدیمی تر از شیراز است)
مسجد جامع نایین هم مربوط به قرن چهارم هست (یعنی اینم جزو مساجد اولیه است)
بقیه رو نمی دونم
مریم جونم... مسجد جامع شوش، این منارش نمیشه مگه؟:confused:
images.jpg

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
مریم جونم... مسجد جامع شوش، این منارش نمیشه مگه؟:confused:
مشاهده پیوست 179087

چه جالب یه مطلب مشترک بین تاریخ نویسا نیست :D
این پلانش از مجله ی اثره : توی پلانش که انگار مناره نداره، نمی دونم والا (خودش هم توی متن ذکر کرده بود که نداره)

1.jpg 2.jpg

• Like

n.b1987

عضو جدید

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
دوستان یه سوال داشتم
فصل بیست و یک بانی مسعود ، موزه منیل و بانک هنگ کنک و شانگهای و گنبد رایشتاک ُ تو قسمت های تک گذاشته !! در حالی که خودش توی متن میگه " از فناوری های پیچیده و پیشرفته ساختمان سازی و کنترل محیط زیست " استفاده می کنند از طرفی هم تو جزوه قابوسی حتی ساختمان لویدز لندن هم جزو اکو تک آورده:w19: نظرتون چیه؟؟

نظر من دوست عزیز :

بانک هنگ کنگ : های تک
موزه منیل : های تک
گنبد راشتاک : های تک
لویدز لندن : های تک

منبع : سایت های خود بنا ها و سایت های خارجی

n.b1987

عضو جدید
نظر من دوست عزیز :

بانک هنگ کنگ : های تک
موزه منیل : های تک
گنبد راشتاک : های تک
لویدز لندن : های تک

منبع : سایت های خود بنا ها و سایت های خارجی

براى معمارى اسلامى
نسيم متدين كيانى پيرنيا لازمو كافيه مريم جون؟؟؟؟يعنى ديگه چيزى نميخواد ديگه؟؟؟

neda...

عضو جدید
دوستان من امروز بعد از مدت ها معماری جهان رو تموم کردم یه سوال...صفحه 415 نوشته کاخ مدیچی طراحی میلکو تستو ولی صفحه 422 نوشته از میکلانژه طرح کیه من که نفهمیدم؟؟؟

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
براى معمارى اسلامى
نسيم متدين كيانى پيرنيا لازمو كافيه مريم جون؟؟؟؟يعنى ديگه چيزى نميخواد ديگه؟؟؟

واسه معماری اسلامی نظر من : سبک شناسی پیرنیا، معماری ایران معماریان، جزوه نسیم عسگری + متدین (من کیانی رو نخوندم نظری ندارم)

دوستان من امروز بعد از مدت ها معماری جهان رو تموم کردم یه سوال...صفحه 415 نوشته کاخ مدیچی طراحی میلکو تستو ولی صفحه 422 نوشته از میکلانژه طرح کیه من که نفهمیدم؟؟؟

توی اینترنت معمار این کاخ رو Michelozzo di Bartolomeo Michelozzi معرفی کرده:surprised:

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
اجزای سه گانه ایوان چیه؟

شاید :

1) پیشانی ایوان : جلو ایوان یا قسمت بیرونی آن
2) پخ ایوان : کنار و پایین ایوان
3) چکاد یا یک چکه : سر تیزه قوس ایوان و قسمت قاب گرفتگی بالای آن

منبع : جلوه هایی از معماری سنتی ایران