بجه ها یه سوال کریم میگه قدیمی ترین آجرلعابدار آبی و سفید مال چغازنبیله
نسیم میگه اگه سوال دادن قدیمی ترین آجر لعابدار بزنین چغازنبیل
اگه سوال دادن قدیمی ترین آجر لعابدار رنگی بزنین حیاط میناکاری..............مگه مال چغازنبیل سیاه وسفیده![]()
من چند بار این یه تیکه رو گوش دادم به نتیجه رسیدم نسیم درست میگه چرا چون میگه این یه شروع بوده مثلا ارارتو ستاوند ستون آوند و .... رو ابداع میکنه ولی اوجش میاد تو هخامنشی خودشو نشون میده اینجا هم چون اوج کار تو حیاط مینا کاریه پس و جواب حیاط مینا کاریه .البته چند تا نکته ظریف هم گفت مثلن گفت که اینا نمیتونن که بیان تو کنکور پرینت رنگی شیک و ترو تمیز بگیرن پس مجبورن تو سوال بیارن حالا راه فهمیدن چیه گفتش به تونالیته ای که تو پرینت سیاه و سفید میفته توجه کنید .بجه ها یه سوال کریم میگه قدیمی ترین آجرلعابدار آبی و سفید مال چغازنبیله
نسیم میگه اگه سوال دادن قدیمی ترین آجر لعابدار بزنین چغازنبیل
اگه سوال دادن قدیمی ترین آجر لعابدار رنگی بزنین حیاط میناکاری..............مگه مال چغازنبیل سیاه وسفیده![]()
مساجد عربی:
محصوره مستطیل شکلی است که دارای یک حیاط باز و در طرف قبله دارای یک فضای سرپوشیده است. نمازخانه یا شبستان یا شامل چند ردیف ستون می شود که سقفی مسطح را برپا داشته اند و یا دارای طاق بندی هایی است که بام شیب داری را نگه می دارند. تاکید بر ردیف ستونها ی منظم نزدیک به هم موجب شد که این نوع مساجد را به نام «شبستان ستوندار hypostyle» بنامند. ....
سبک عباسی : چون شدت آفتاب خیلی زیاد بود و فقط یک سمت رواق داشت تصمیم گرفتن این رواق رو در سه جبهه دیگه هم ادامه بدن تا سایه اندازی مناسبی داشته باشه, می تونسته عمق زیادی هم داشته باشه (تا سه یا حتی پهار فرش انداز) یک مقدار هم شیوه صف بندی طاف ها تغییر کرد که باعث تنوع بشه (در کل در این زمان، فضای سرپوشیده گسترش پیدا کرد)
منبع : (کتاب معماری اسلامی روبرت هیلن برند, ترجمه دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی)
اولین بنای چهار ایوانی قبل از اسلام : کاخ آشور
اولین بنای چهار ایوانی بعد از اسلام (غیر مذهبی) : کاخ لشکری بازار در افغانستان
اولین مدرسه چهار ایوانی بعد از اسلام (بنای مذهبی) : مدرسه غیاثیه خرگرد
اولین مسجد چهار ایوانی : مسجد جامع زواره
(توضیح : کاخ لشکری حدودا به دوره ی سلجوقی بر می گرده ولی مدرسه غیاثیه به دوری تیموری (سلجوقیان قبل از تیموریان بوده) ولی کاخ یک بنای غیر مذهبی هست و مدرسه یک بنای مذهبی محسوب میشه)
(شرمنده یادم نمیاد توی کدوم کتابها بود ولی توی آرشیو این باشگاه بچه ها نوشته بودن جزوه متدین!)
iranfinal همه ی بناهارو با دوره هاش گفته دوستان-دوره کاخ لشکری بازار غزنویانه
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/308383-**%D8%AC%D8%B2%D9%88%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C**?p=5859200&viewfull=1#post5859200
اینم دیگه آخرین پست من تو این تاپیک:
عزیزم گفتم سال ساختش به دوره سلجوقی بر می گرده نه اینکه مال این سلسلست
سلجوقیان : 1037 - 1194
غزنویان : 963 - 1187
(پهنه ی جغرقیاییشون فرق می کرده)
........
من چند بار این یه تیکه رو گوش دادم به نتیجه رسیدم نسیم درست میگه چرا چون میگه این یه شروع بوده مثلا ارارتو ستاوند ستون آوند و .... رو ابداع میکنه ولی اوجش میاد تو هخامنشی خودشو نشون میده اینجا هم چون اوج کار تو حیاط مینا کاریه پس و جواب حیاط مینا کاریه .البته چند تا نکته ظریف هم گفت مثلن گفت که اینا نمیتونن که بیان تو کنکور پرینت رنگی شیک و ترو تمیز بگیرن پس مجبورن تو سوال بیارن حالا راه فهمیدن چیه گفتش به تونالیته ای که تو پرینت سیاه و سفید میفته توجه کنید .
کاشي معقلي به نوعي کاشي مزين به خطوط کوفي بنايي گفته مي شود که براي تزئين سطوح مختلف در معماري سنتي استفاده مي شود. کوفي بنايي (معقلي) نوعي کاربردي از خط کوفي است که در بناها و معماري ها جلوه گر شده است و به دليل استفاده آن در روي بناها، خط بنايي لقب گرفت و به صورت هاي مختلف پديدار گشته که به شکل آسان و متوسط و مشکل، دسته بندي مي شود، ولي مي توان نام هاي منحصر، مربعي يا مستطيلي و متداخل تطبيق نمود.بچه ها این کاشی ها رو کسی میتونه خیلی کوتاه توضیح بده.مثلا کاشی هفت رنگ،معقلی ، معرق و ...اگه با عکس باشه بهتره
تو کدوم جزوه متدین؟؟؟؟بچه ها قوس جناغى يك پرگاره ايرانيه، يا چند پرگاره؟ يه جاى جزوه متدين واسه جفتش نوشته غير ايرانى كه فكر كنم اشتباه نوشته، اصولن چند پرگاره ها ايرانين ، هوم؟!؟!؟![]()
تو کدوم جزوه متدین؟؟؟؟
معقلی به کنار هم قرار گرفتن آجر و کاشی به طوری که شکل آن به آجر بخورد که اگر نقش باشد به آن معقلی گویند و اگر با خط باشد کوفی معقلی نام میگیرد شروعش از سلجوقی اوجش در ایلخانیبچه ها این کاشی ها رو کسی میتونه خیلی کوتاه توضیح بده.مثلا کاشی هفت رنگ،معقلی ، معرق و ...اگه با عکس باشه بهتره
بچه ها این زندان سلیمان و کعبه زرتشت رو خیلی جاها حتی تو تست اشتباه نوشته! مثلاً عکس کعبه زرتشت رو گذاشته نوشته زندان سلیمان!!!
عکس هاشونو دارم. اما زندان سلیمان فقط یه دیوار خراب ازش مونده که جزئیاتش زیاد مشخص نیست. میتونین یه تفاوت تابلوشونو بهم بگین؟ آخه شکل کامل زندان سلیمان رو تو اینترنت و جزوم پیدا نکردم.
بچه ها این کاشی ها رو کسی میتونه خیلی کوتاه توضیح بده.مثلا کاشی هفت رنگ،معقلی ، معرق و ...اگه با عکس باشه بهتره
بچه ها قوس جناغى يك پرگاره ايرانيه، يا چند پرگاره؟ يه جاى جزوه متدين واسه جفتش نوشته غير ايرانى كه فكر كنم اشتباه نوشته، اصولن چند پرگاره ها ايرانين ، هوم؟!؟!؟![]()
اینو میدونم اما وقتی نما رو نشون میدن چی؟ نمای روبه رو. مثلاً میدونم که کعبه زرتشت ساختمونش کامله تقریباً. نصف پله هاش مونده اما زندان سلیمان فقط یه نما ازش مونده. کلاً فک کنم بتونم سوالاشو جواب بدم اما واسم سوال بود نماهاشون چه فرقی داره!زندان سلیمان روی سطح زمینه کعبه زرتشت داخل زمین فرورفته
بچه ها این زندان سلیمان و کعبه زرتشت رو خیلی جاها حتی تو تست اشتباه نوشته! مثلاً عکس کعبه زرتشت رو گذاشته نوشته زندان سلیمان!!!
عکس هاشونو دارم. اما زندان سلیمان فقط یه دیوار خراب ازش مونده که جزئیاتش زیاد مشخص نیست. میتونین یه تفاوت تابلوشونو بهم بگین؟ آخه شکل کامل زندان سلیمان رو تو اینترنت و جزوم پیدا نکردم.
اینو میدونم اما وقتی نما رو نشون میدن چی؟ نمای روبه رو. مثلاً میدونم که کعبه زرتشت ساختمونش کامله تقریباً. نصف پله هاش مونده اما زندان سلیمان فقط یه نما ازش مونده. کلاً فک کنم بتونم سوالاشو جواب بدم اما واسم سوال بود نماهاشون چه فرقی داره!
راستش من اصلا یک پرگاره رو نمی دونم یعنی چی، آخه میشه همون آرک توی کد دیگه قوس نیست که، اگه وجود داره که حتما غیر ایرانیه!
اما چند پرگاره ایرانی زیاد داریم
مثلا پنج او هفت کند چهار پرگاره است یا پنج او هفت کند خوابیده پنج پرگاره , این جناغی میشه 2 پرگاره کشید یا 4 پرگاره کشید، به نوع قوسی که می خوای بکشی بستگی داره
میشه بگی کدوم صفحه جزوست؟!
به نظرتون جواب صحیح کدوم گزینه است؟؟؟؟![]()
ممنون عزیزم. منم فک می کنم کسی که می نوشته جزوه رو احتمالن اشتباه متوجه شده! مرسی!شرمنده من نظرم باز همونه یک پرگاره اصلا قوس نیست! چی بگم بیشتر از این نمی دونم!![]()
به نظر منم گزینه ۲ می شه.به نظرتون جواب صحیح کدوم گزینه است؟؟؟؟![]()
ایوانه دیگه. این 4تا که به میانسرا باز میشن ایوانن. تو کتاب سبک شناسی هم هست.به نظرتون جواب صحیح کدوم گزینه است؟؟؟؟![]()
پاسخ تشریحی عصر کنکاش نگفته؟بچه ها كسى ميتونه اگه ميدونه سوالاى تاريخ پارسالو يه زحمتى بكشه دونه دونه بگه منابعشو؟؟يه كم سخته فكر كنم اما آيااااكسي هست كه بدونه همه شو از كجاها دراوردن؟؟؟
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 1989 | |
![]() |
رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 663 | |
![]() |
رفع اشکال | زبان عمومی و تخصصی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 438 | |
![]() |
تحصیلات تکمیلی | دروس تخصصی دانشجویان کارشناسی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 138 | |
8 | دروس فنی کنکور ارشد | کارشناسی ارشد | 23 |