رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
فهميدم. :) ولى هيييييييييچوقت در تاريخ به تسلط نمى رسم!:w47:

این کاملا طبیعیه منم نمی رسم چون هر روز یه چیز جدید کشف میشه که حتی ممکنه اطلاعات قبلیمونو رد کنه
همین الانشم با این که این همه کتاب و مقاله چاپ شده کلی بحثه و درست و غلط رو نمیشه پیدا کرد

shematik

عضو جدید
این ترم هم طراحی فنی هم پایان نامه هم مقاله :cry:
نمی دونم والا، بچه ها توی تاپیک ارشد 92 از جزوه ی متدین نقل قول کرده بودن

تو جزوه معماری اسلامی متدین 2 هستش. من کامل خوندمش
بوعلی(خود ارامگاهش) درونگراست
امیر اسماعیل سامانی . کیکاووس : درونگرا

آخرین ویرایش:

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
تو جزوه معماری اسلامی متدین 2 هستش. من کامل خوندمش
اقا سجاد درست میگین...بوعلی(خود ارامگاهش) هم برونگراست

عزیزم منم گفتم توی جزوه ی متدین هست که ، ولی من قبول ندارم چون جزوه ی ایشون منبعه شما اونو در نظر بگیرید :smile:
آرامگاه بوعلی تقریبا مربوط به دوره معاصره و قابل استناد نیست مثل این میمونه من فردا مقبره بسازم درونگرا، بعد بگم پس مقابر هم درونگرا هستن هم برونگرا
هر چند به نظر من اونم برونگراست

shematik

عضو جدید
عزیزم منم گفتم توی جزوه ی متدین هست که ، ولی من قبول ندارم چون جزوه ی ایشون منبعه شما اونو در نظر بگیرید :smile:
آرامگاه بوعلی تقریبا مربوط به دوره معاصره و قابل استناد نیست مثل این میمونه من فردا مقبره بسازم درونگرا، بعد بگم پس مقابر هم درونگرا هستن هم برونگرا
هر چند به نظر من اونم برونگراست

یعنی نمیشه با توجه به حجم یک مقبره بگیم درونگراست یا برونگرا؟ مثل اتشکده هایی که قبلا بودن؟
راستی این مقبره بوعلی رو اصلاح کردم

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
یعنی نمیشه با توجه به حجم یک مقبره بگیم درونگراست یا برونگرا؟ مثل اتشکده هایی که قبلا بودن؟
راستی این مقبره بوعلی رو اصلاح کردم

عزیزم شما هرچی توی جزوه ی متدین نوشته شده همونو در نظر بگیر
من جزوه ی یکشو دارم می خونم هنوز به دو نرسیدم ولی همین یکش هم به نظرم مشکل داره، ولی چون منبع است منم مجبورم همینو یاد بگیرم دیگه

آتشکده با مقبره فرق می کنه
مقبره آرامگاه شخصی بوده که فوت شده ، اصلا جاهایی می ساختن و جوری می ساختن که دید بیرونی داشته باشه و مردم راحت بتونن برن تو و بیان بیرون یا حتی طوافش کنن
برای همین معماری بازی داشته، معماری بسته نداشته که بگن درون گرا
توی پست قبلیم هم نوشتم دو نوع مقبره داریم یکی شبیه چهارطاقی هست که گنبد روش میمونه. نوع دیگه مثل میل است (گنبد قابوس)
هر دو ی اینها هم برونگرا هستن یعنی مردم خیلی راخت داخل و خارج میشن و اصول درونگرایی رو نداره

shezeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خلق پل بازار در تداوم راسته اصلی بازار در محل تلاقی ساختار طبیعی و کالبدی شهر . از ویژگی های کدام یک از بازارهای تاریخی ایران است؟

بازار تبریز و قم
بازار اصفهان و تبریز
بازار دزفول و قم
بازار گزگان و کرمانشاه

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خلق پل بازار در تداوم راسته اصلی بازار در محل تلاقی ساختار طبیعی و کالبدی شهر . از ویژگی های کدام یک از بازارهای تاریخی ایران است؟

بازار تبریز و قم
بازار اصفهان و تبریز
بازار دزفول و قم
بازار گزگان و کرمانشاه
اصفهان و تبریز.........به خاطر پل ا..وردیخان گفتم نمیدونم درسته یا نه....

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز

lمن ک اینهارو هنوز نخوندم...اما نمیدونم چرا حس میکنم اصفهان بوده و تبریز....نمیدونم برداشتم از سئوال درسته یا نه...منظورش ارسن بازار نی؟؟که با بافت یکی شده باشه؟؟جالا پلی...البته پل الله وردیخان گ سجاد جان گفت نه من میگم پل خواجو...نمیدونم درسته یا نه...

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

بازار تبریز و قم
بازار اصفهان و تبریز
بازار دزفول و قم
بازار گزگان و کرمانشاه

بازار تبریز و فم؟

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز

بازار تبریز و قم
بازار اصفهان و تبریز
بازار دزفول و قم
بازار گزگان و کرمانشاه
يكيش كه تبريزه، و چون اون يكى اصفهان نيست پس تبريز و قم.

lمن ک اینهارو هنوز نخوندم...اما نمیدونم چرا حس میکنم اصفهان بوده و تبریز....نمیدونم برداشتم از سئوال درسته یا نه...منظورش ارسن بازار نی؟؟که با بافت یکی شده باشه؟؟جالا پلی...البته پل الله وردیخان گ سجاد جان گفت نه من میگم پل خواجو...نمیدونم درسته یا نه...
بچه ها شما تا حالا اصفهان نيومدين؟!؟! اين دو تا پل هيييييييييييييييييچ ربطى به بازار ندارن! بازار از مسجد جامع عتيق شروع مى شده، صفويه كه ميدون شاهو مى سازه، مياد از سردر قيصريه به وسيله ى بازار ميدون جديد ( و به طبع اون مسجد جامع جديد و كلن مركز شهر جديدو) به مركز شهر قديم وصل مى كنه! و پايان، بازار هيچ محور طبيعى رو قطع نمى كنه و هيچ جايى هم به پل تبديل نمى شه. سى و سه پل كه وسط ٤ باغ بوده، پل خواجو هم در امتداد يه مسير ديگه س كه بهش مى گن ٤باغ خواجو و ديرتر از سى و سه پل ساخته شده.

بعد نوشت : ولى ٤باغ خواجو به يه بازار ديگه كه بازار اصلى نيست ربط داره، من راجع به قم نظرى ندارم، اگه قم همچين چيزى نداره شايد از اين نظر خواجو منظورش بوده. :w20:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

بچه ها شما تا حالا اصفهان نيومدين؟!؟! اين دو تا پل هيييييييييييييييييچ ربطى به بازار ندارن! بازار از مسجد جامع عتيق شروع مى شده، صفويه كه ميدون شاهو مى سازه، مياد از سردر قيصريه به وسيله ى بازار ميدون جديد ( و به طبع اون مسجد جامع جديد و كلن مركز شهر جديدو) به مركز شهر قديم وصل مى كنه! و پايان، بازار هيچ محور طبيعى رو قطع نمى كنه و هيچ جايى هم به پل تبديل نمى شه. سى و سه پل كه وسط ٤ باغ بوده، پل خواجو هم در امتداد يه مسير ديگه س كه بهش مى گن ٤باغ خواجو و ديرتر از سى و سه پل ساخته شده.

بعد نوشت : ولى ٤باغ خواجو به يه بازار ديگه كه بازار اصلى نيست ربط داره، من راجع به قم نظرى ندارم، اگه قم همچين چيزى نداره شايد از اين نظر خواجو منظورش بوده. :w20:

من هم موافقم اون پل ها ی اصفهان اصلا ربطی به بازار قدیمی نداره ...........

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

منم منطورم دقیقا همین بود بله عارفه جان درست گفته پل خواجو شما میتونین نقشه کلی رو ببین یا اگه درک منطر عصر کنکاش رو دارین عکسشو ببینین ص 33 چارباغ خواجو یه سرش اون بازاره یه سرش منتهی میشه به زاینده رود که فک کنم محور طبیعی منطورش اون بود که در راستای پل خواجو هم هست..........حالا باز اگه کسی اطلاعات بیشتری داره ممنون میشم کمک کنه شاید اینم که من میگم اشتباه باشه
راجع به تبریز میتونین بیشتر توضیح بدین سمانه جان؟

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم منطورم دقیقا همین بود بله عارفه جان درست گفته پل خواجو شما میتونین نقشه کلی رو ببین یا اگه درک منطر عصر کنکاش رو دارین عکسشو ببینین ص 33 چارباغ خواجو یه سرش اون بازاره یه سرش منتهی میشه به زاینده رود که فک کنم محور طبیعی منطورش اون بود که در راستای پل خواجو هم هست..........حالا باز اگه کسی اطلاعات بیشتری داره ممنون میشم کمک کنه شاید اینم که من میگم اشتباه باشه
راجع به تبریز میتونین بیشتر توضیح بدین سمانه جان؟
من اصفهان "زندگى " مى كنم! نقشه نمى خواد ببينم كه! تو تمام اين سايتا طراحى كردم در طول دانشگاه! اون بازار اسمش دروازه حسن آباده، و در راستاى ٤باغ خواجو هم نيست، تهش بعد از يه خيابون عمود مى رسه به امتداد ٤باغ خواجو! بعد يه بازار طور خيلى فسقليه! مى بينى كه بهشم مى گن دروازه حسن آباد، نه بازار، محلى هم هست، يعنى تقريبن اينم هيچ ربطى نداره، و فاصله شون هم خيلى زياده!!!!!!!!
(يه چيز بى ربط، تو معمارى اسلامى و تاريخ معمارى، هيچى بيشتر از ديدن اون فضاها از نزديك اعتبار نداره! هرچى هم آدم كتاب بخونه يا نقشه ببينه، اگه مثلن محور ٤باغ رو از ميدون شاه تا جنوب شهر حس نكرده باشه و پياده راه نرفته باشه توش اصلن هيچى!)
بازار تبريز كه مى گم يه تيكه از بازار مياد پل مى شه اصن! يه چيز بديهي و تابلوييه، احتياج نداره زوركى ربطش بديم!
قم مى شه، بازار قم صفوى هست و تا يه پلى به نام پل عليخانى امتداد داره.

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها مقاله خوب در رابطه با گنبد و تاق ندارین؟؟؟؟

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شرمنده لینک میذارم
هم سرعتم واسه دانلود کمه و هم اینکه شاید اگه دانلود کنم و بذارم سایتشون راضی نباشه
ب این دلیل لینکشو میذارم ک دانلود کنید

http://www.naghsh-negar.ir/1389/08/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B7%D8%A7%D9%82-%D9%82%D9%88%D8%B3-%DA%AF%D9%86%D8%A8%D8%AF/
مرسی آباجم ولی دانلود نمیشه این...یه فایلی سمانه خانوم گفت تو باشگاه دانلود کرده که عکسم بوده گفت فک کنم شما گزاشتی آره؟؟؟؟؟؟؟؟

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی آباجم ولی دانلود نمیشه این...یه فایلی سمانه خانوم گفت تو باشگاه دانلود کرده که عکسم بوده گفت فک کنم شما گزاشتی آره؟؟؟؟؟؟؟؟
پستم اینه
نمیدونم ب درد بخوره یا نه چون راجبه کاربندیه

arefeh

کاربر ممتاز
من اومدم با چند سئوال نسبتا خوب...شاید یادآوریه خوبی باشه براتون:
1)دوره ساسانی هم زمان با چه دورانی در اروپا بوده؟
1-بیزانس
2-رنسانس
3-یونان
4-صدر مسیجیت

2)کدام بنا از نظر نما و کدام بنا از نظر نقش برجسته هایش مشابه با کاخ خسرو انوشیروانی است؟
1-تاق بستان-کوه خواجه
2-تاق بستان-کاخ آشور
3-کاخ آشور-تاق بستان
4-کوه خواجه-تاق بستان

3) در تخت سلیمان چه بنا یا بناهایی قرار دارد؟
1-آتشکده آزرگشسب
2-ایوان خسرو
3-پاسخ 1 و 2
4-کمبوجیه

4)مصالح برج و باروی تخت سلیمان
1- خشت
2- سنگ لاشه
3-تخت سلیمان برج و بارو ندارد
4-آجر

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من اومدم با چند سئوال نسبتا خوب...شاید یادآوریه خوبی باشه براتون:
1)دوره ساسانی هم زمان با چه دورانی در اروپا بوده؟
1-بیزانس
2-رنسانس
3-یونان
4-صدر مسیجیت

2)کدام بنا از نظر نما و کدام بنا از نظر نقش برجسته هایش مشابه با کاخ خسرو انوشیروانی است؟
1-تاق بستان-کوه خواجه
2-تاق بستان-کاخ آشور
3-کاخ آشور-تاق بستان
4-کوه خواجه-تاق بستان

3) در تخت سلیمان چه بنا یا بناهایی قرار دارد؟
1-آتشکده آزرگشسب
2-ایوان خسرو
3-پاسخ 1 و 2
4-کمبوجیه

4)مصالح برج و باروی تخت سلیمان
1- خشت
2- سنگ لاشه
3-تخت سلیمان برج و بارو ندارد
4-آجر
4-1
2- 3
3-3
2-4

arefeh

کاربر ممتاز
حالا خودم یه سئوال دارم...تو کتاب دو تا تل تخت یا تخت سلیمان داریم...یکی در زمان همخامنشیانه....یکی ساسانیان...اونی ک تو ساسانیانی حکم بخشی از یه منطقه ک محدوده بیضی شکل رو به خودش اختصاص داده...اون یکی ک تو دوره هخامنشیانه به صورت صقه یا همون صفه پاسارگاده ک به دستور کوروش ساخته شد...حالا اگه صورت سئوال از ما در مورد یکی از این دو پرسید از کجا باید بفهمیم مال چه دوره ایه و کدوم یکی منظورشه؟:(

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
1
4
3
1 :دی
نمره منفیشو حساب نکن خخخخ

آخرین ویرایش:

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حالا خودم یه سئوال دارم...تو کتاب دو تا تل تخت یا تخت سلیمان داریم...یکی در زمان همخامنشیانه....یکی ساسانیان...اونی ک تو ساسانیانی حکم بخشی از یه منطقه ک محدوده بیضی شکل رو به خودش اختصاص داده...اون یکی ک تو دوره هخامنشیانه به صورت صقه یا همون صفه پاسارگاده ک به دستور کوروش ساخته شد...حالا اگه صورت سئوال از ما در مورد یکی از این دو پرسید از کجا باید بفهمیم مال چه دوره ایه و کدوم یکی منظورشه؟:(
خب مشخصه دیکه تل تخت با تخت سلیمان چیشو متوجه نشدی یه زندان سلیمانم تو پاسارگاد داریم

arefeh

کاربر ممتاز
خب مشخصه دیکه تل تخت با تخت سلیمان چیشو متوجه نشدی یه زندان سلیمانم تو پاسارگاد داریم

نه دیگه تل تخت دوره هخامنشی هم اسمش تخت سلیمانه...و اینکه اون تخت سلیمان ساسانی هم صفه داره....یعنی هر دو اسمشون یکیه هر دو صفحه دارن...اما پلانهاشون فرق داره...اگه مثلا سئوال باشه تخت سلیمان در کدام دوره بوده؟
1-هخامنشی
2- ساسانی
اونوقت کدوم میشه ج؟:(

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نه دیگه تل تخت دوره هخامنشی هم اسمش تخت سلیمانه...و اینکه اون تخت سلیمان ساسانی هم صفه داره....یعنی هر دو اسمشون یکیه هر دو صفحه دارن...اما پلانهاشون فرق داره...اگه مثلا سئوال باشه تخت سلیمان در کدام دوره بوده؟
1-هخامنشی
2- ساسانی
خب دیگه خودشون حتما یه نشونی میدن.معمولا تله تخت رو با همون اسم ازش یاد میکنن تو سبک پیرنیا که فقط گفته تل تخت یه جا که پاسارگاد رو معرفی کرده..هر موقع هم تخت سلیمان اومد همون مال تکاب منطورشه که کاخ خسرو داره و ایلخانیم توش یه دستی بردن..اگه هم یک در میلیون سوال بیاد حتما یه نشونه میدن..........مثل آناهیتای کنگاور و آناهیتای کاخ شاپور

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
1-هخامنشی
2- ساسانی
نه، تل تخت هخامنشى اسمش نمى دونم چى چيه مادر سليمانه!!!تو زارعى نوشته فكر كنم، رو تابلوى جلوى تل تخت تو پاسارگادم نوشته. .... شك كردم الان.....

arefeh

کاربر ممتاز
خب دیگه خودشون حتما یه نشونی میدن.معمولا تله تخت رو با همون اسم ازش یاد میکنن تو سبک پیرنیا که فقط گفته تل تخت یه جا که پاسارگاد رو معرفی کرده..هر موقع هم تخت سلیمان اومد همون مال تکاب منطورشه که کاخ خسرو داره و ایلخانیم توش یه دستی بردن..اگه هم یک در میلیون سوال بیاد حتما یه نشونه میدن..........مثل آناهیتای کنگاور و آناهیتای کاخ شاپور
بله....جواب رو پاک کن...ایرانی جماعت تقلب خوب بلده...الان یکی از اون 4 تا سئوال رو همه متوجه میشن خوب:biggrin::D
اره ایلخانیان هم دست زدن اما بیشتر مربوط میشه به ساسانی و البته قبل ساسانی....حتی دوره های هخامنشی و اشکانی رو هم پوشش میده