رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها دوره سامانی تو خراسانیه یا رازی؟؟؟؟عسگری گفته تو خراسانی و نسیم میگه تو رازی
یه سوال درکی ربط به تاریخ :مقیره ها درونگرا یا برونگرا؟؟؟؟؟
یه نکتم بگم اینجا تنها مسجدی که مرکزگراست مسجدالحرامه مابقی محوری ان:)

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها دوره سامانی تو خراسانیه یا رازی؟؟؟؟عسگری گفته تو خراسانی و نسیم میگه تو رازی
تو پيرنيام گفته خراسانى.
مقبره ها به نظرم برونگران با توجه به اينكه داخلشون كسى نمى رفته و شكل بيرونيشون مهم بوده و اينا، البته مقبره هاى مثل امامزاده و اينا شايد قضيه ش فرق كنه، ولى مثلن هم نقش رستم برون گرا به نظر مياد، هم مثلن گنبد كاووس اينا... ولى خب شاه نعمت اله ولى يا شيخ صفى برونگرا نيستن. هممممم.......
مرسى از نكته! ولى قابل دركه ديگه ! كعبه مركزشه، بقيه بايد با يه محورى رو به كعبه باشن!

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
چقد این سوال مقبره آشناس:cool:
شبیه کنکور پارساله:hate:

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو پيرنيام گفته خراسانى.
مقبره ها به نظرم برونگران با توجه به اينكه داخلشون كسى نمى رفته و شكل بيرونيشون مهم بوده و اينا، البته مقبره هاى مثل امامزاده و اينا شايد قضيه ش فرق كنه، ولى مثلن هم نقش رستم برون گرا به نظر مياد، هم مثلن گنبد كاووس اينا... ولى خب شاه نعمت اله ولى يا شيخ صفى برونگرا نيستن. هممممم.......
مرسى از نكته! ولى قابل دركه ديگه ! كعبه مركزشه، بقيه بايد با يه محورى رو به كعبه باشن!
کلی کیف کردم و یافتم یافتم گویان پریدم بیرون که یافتم........خب ما مبتدیم دیگه خانوم مهندس از ما نگیر کلا مجموعه فک کنم درونگرا باشه اینجوری؟؟؟؟؟؟؟؟ولی خب مثلا باغهای ایرانی درونگران ولی کوشک وسطشون برونگرا برای مقبرم در رابطه با مجموعه ای که توش قرار دارن اینجوریه؟

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
تو پيرنيام گفته خراسانى.
سمانه جون فکر میکنم درست گفتم جواب من حداقل مثل ایشونه

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
کلی کیف کردم و یافتم یافتم گویان پریدم بیرون که یافتم........خب ما مبتدیم دیگه خانوم مهندس از ما نگیر کلا مجموعه فک کنم درونگرا باشه اینجوری؟؟؟؟؟؟؟؟ولی خب مثلا باغهای ایرانی درونگران ولی کوشک وسطشون برونگرا برای مقبرم در رابطه با مجموعه ای که توش قرار دارن اینجوریه؟
:)) نمى دونم والا! آخه مثلن كل مجموعه نقش رستم يا گنبد كاووس هم درونگرا نيستن، فكر كنم به عملكردشونم بستگى داره، چون اونا زيارتى نيستن ولى شيخ صفى اينا حالت زيارتى هم دارن و بار مذهبيشون فرق داره و احتياج به فضا دارن علاوه بر مونومان. استاد تاريخمون كجاس به دادمون برسه!
سمانه جون فکر میکنم درست گفتم جواب من حداقل مثل ایشونه
هان؟ !

arefeh

کاربر ممتاز
:)) نمى دونم والا! آخه مثلن كل مجموعه نقش رستم يا گنبد كاووس هم درونگرا نيستن، فكر كنم به عملكردشونم بستگى داره، چون اونا زيارتى نيستن ولى شيخ صفى اينا حالت زيارتى هم دارن و بار مذهبيشون فرق داره و احتياج به فضا دارن علاوه بر مونومان. استاد تاريخمون كجاس به دادمون برسه!

هان؟ !
اینکه سامانی تو خراسانیه و مقبره برونگرا...میگم منم با شما هم نظرم

shematik

عضو جدید

طبق جزوه متدین ، مقبره هم میتونه درونگرا باشه هم برونگرا
مثل مقبره حافظ که برونگراست و مقبره سعدی که درونگراست
سامانی مربوط به خراسانیه اما اواخرش ویژگی های رازی رو داره مثل مقبره امیر اسماعیل سامانی که هم سامانیه و هم رازی
و گنبد قابوس

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
طبق جزوه متدین ، مقبره هم میتونه درونگرا باشه هم برونگرا
مثل مقبره حافظ که برونگراست و مقبره سعدی که درونگراست
سامانی مربوط به خراسانیه اما اواخرش ویژگی های رازی رو داره مثل مقبره امیر اسماعیل سامانی که هم سامانیه و هم رازی
و گنبد قابوس
پس با این حساب مثلا مقبره بوعلی میشه برونگرا و مقبره امیراسماعیل سامانی و گنبد قابوس درون گرا

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

ییخشد دیر جواب جواب دادم :confused: ماشاالله شما چقدر فعالین دو دقیقه خوابیدم این همه پست اضافه شده :surprised:

سامانی میشه هر دو تقریبا، بیشتر خراسانی چون قرن این سلسله به رازی نمی رسه ولی خیلیا رازی رو به سامانی هم نسبت می دن، میگن شروعش از این سلسله بوده، حالا شما هر دو رو در نظر بگیر
مقابر هم برون گران (متدین گفته هم برون گرا هم درون گرا، من قبول ندارم خود دانید :D)

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
ییخشد دیر جواب جواب دادم :confused: ماشاالله شما چقدر فعالین دو دقیقه خوابیدم این همه پست اضافه شده :surprised:

سامانی میشه هر دو تقریبا، بیشتر خراسانی چون قرن این سلسله به رازی نمی رسه ولی خیلیا رازی رو به سامانی هم نسبت می دن، میگن شروعش از این سلسله بوده، حالا شما هر دو رو در نظر بگیر
مقابر هم برون گران (متدین گفته هم برون گرا هم درون گرا، من قبول ندارم خود دانید :D)
خب مقبره شاه نعمت اله ولى چيه؟ اونم برونگراس؟

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

سلام استاد تازگیا خیلی دیر میاین ها؟؟؟؟؟:w00:منم مث شما پاک گیج شدم حتما بعد آزمون یه مقاله با هم مینویسم در این رابطه.ولی خب علف باید به دهن بزی شیرین بیاد.میشه بگی تو کدوم جزوه استاد متدین نوشته؟؟؟؟؟

arefeh

کاربر ممتاز
سئوالات مثلا تستی::D
1-زیگورات جغازنبیل چه نوع بنایی؟؟ مهمترین دروازه اش کدام است...همچنین تنها درواره اش ک به صورت مستقیم است کدام است؟
1)معبد-7-3
2)مقبره-4-3
3)معبد-4-7
4)مقبره-7-7

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
1-زیگورات جغازنبیل چه نوع بنایی؟؟ مهمترین دروازه اش کدام است...همچنین تنها درواره اش ک به صورت مستقیم است کدام است؟
1)معبد-7-3
2)مقبره-4-3
3)معبد-4-7
4)مقبره-7-7
خب معبده پس مقبره ها حذف میشه دروازه شاهش فکنم 4 بود پس با این حساب میشه 3 اگه اشتباه نکنم

arefeh

کاربر ممتاز
1)معبد-7-3
2)مقبره-4-3
3)معبد-4-7
4)مقبره-7-7

خب معبده پس مقبره ها حذف میشه دروازه شاهش فکنم 4 بود پس با این حساب میشه 3 اگه اشتباه نکنم

اینو میگن طراح...هر دو اشتباه گفتید...گزینه 1 درسته...تنها دروازه زیگورات ک مستقیمه دروازه 3 ک مال ورود و خروج گاریهاست...میدونید علتشو ک چرا مورب باید باشند دیگه؟!!!
بزرگترین دروازه 4 یا شاه زیگورات و مهمترین دروزاه دروازه 7 ک دارای 2 ردیف قربانگاه هست...

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینو میگن طراح...هر دو اشتباه گفتید...گزینه 1 درسته...تنها دروازه زیگورات ک مستقیمه دروازه 3 ک مال ورود و خروج گاریهاست...میدونید علتشو ک چرا مورب باید باشند دیگه؟!!!
بزرگترین دروازه 4 یا شاه زیگورات و مهمترین دروزاه دروازه 7 ک دارای 2 ردیف قربانگاه هست...
یعنی مهمترینش همونه که الهه هومبان اونجا پرسه میزده؟؟؟؟؟؟؟دروازه هفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

arefeh

کاربر ممتاز
یعنی مهمترینش همونه که الهه هومبان اونجا پرسه میزده؟؟؟؟؟؟؟دروازه هفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

الهه هومبانشو من ندیدم...اما اونجا قربانی میکردند ولی از نظر ایلامیان مهمترین درووازه بوده ک موقع نیایش دو ردیف 7تایی ایوان قربانی میکردند...منبع:کتاب زارعی

arefeh

کاربر ممتاز
سئوال 2)آغاز ساخت کاخها در دوره هخامنشیان با ساخت چه ساختمانی بوده است؟
1)پاسارگاد
2)تخت جمشید
3)مسجد سلیمان
4)آرامگاه کوروش

arefeh

کاربر ممتاز

متاسفانه ج غلطه گزینه 3 درسته...
آغاز ساختمان کاخها به اواسط قرن 6 بر میگرده آنچنان که ار آثار این دوره بر می آید آغاز آن از مسجد سلیمان و بعدا در پاسارگاد و تخت جمشید بوده است...منبع زارعی:(

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
متاسفانه ج غلطه گزینه 3 درسته...
آغاز ساختمان کاخها به اواسط قرن 6 بر میگرده آنچنان که ار آثار این دوره بر می آید آغاز آن از مسجد سلیمان و بعدا در پاسارگاد و تخت جمشید بوده است...منبع زارعی:(

خیلی خوبه سوالات فک میکنم تسلطتت زیاده بازم بذار سوال خوبه یرا مرور ک دقتو زیاد میکنه

arefeh

کاربر ممتاز
معبد کارناک در کجاس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

خود کارناک اسم اون منطقه....تو اون منطقه معبد سردردارهای مهمی از مصر هست مثل خنوس و رع آمون کرنک...کارناک رو کرنک هم مینویسند

arefeh

کاربر ممتاز
خیلی خوبه سوالات فک میکنم تسلطتت زیاده بازم بذار سوال خوبه یرا مرور ک دقتو زیاد میکنه

اینها خلاصه هایی هست ک پارسال دراوردم از همه کتابهایی ک دم دسن داشتم ولی نرسیدم به مرور...امسالم ک کتایهارو دارم میخونم به این نتیجه رسیدم ک خلاصه های خودم کاملترین خلاصه است...چه بسا ک اگه وقت نکنم تاریخ رو فقط خلاصه خودمو بخونم

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
خب مقبره شاه نعمت اله ولى چيه؟ اونم برونگراس؟

ببین باید خود گنبد خونه رو در نظر بگیری (مقابر اولیه یا چهارطاقی بودن یعنی گتبد داشتن یا مرتفع بودن مثل میل مثل گنبد قابوس)
در مورد شاه نعمت الله ولی به این جور بناها میگیم باغ مزار مثل حرم معصومه (س). یعنی زیر مجموعه یه بخش دیگه میشن (باغ ها) نمی تونیم ازشون به عنوان مقبره یاد کنیم یعنی آرامگاه هستن ولی زیر مجموعه شکل اصلی مقابر نیستن حالا نمی دونم تونستم منظورمو بگم یا نه!
بازم میگم متدین این کار رو می کنه ها اما از نظر من درست نیست
سلام استاد تازگیا خیلی دیر میاین ها؟؟؟؟؟:w00:منم مث شما پاک گیج شدم حتما بعد آزمون یه مقاله با هم مینویسم در این رابطه.ولی خب علف باید به دهن بزی شیرین بیاد.میشه بگی تو کدوم جزوه استاد متدین نوشته؟؟؟؟؟

این ترم هم طراحی فنی هم پایان نامه هم مقاله :cry:
نمی دونم والا، بچه ها توی تاپیک ارشد 92 از جزوه ی متدین نقل قول کرده بودن

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینها خلاصه هایی هست ک پارسال دراوردم از همه کتابهایی ک دم دسن داشتم ولی نرسیدم به مرور...امسالم ک کتایهارو دارم میخونم به این نتیجه رسیدم ک خلاصه های خودم کاملترین خلاصه است...چه بسا ک اگه وقت نکنم تاریخ رو فقط خلاصه خودمو بخونم
خلاصه هاتو از ما دريغ نكن!:w40:

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببین باید خود گنبد خونه رو در نظر بگیری (مقابر اولیه یا چهارطاقی بودن یعنی گتبد داشتن یا مرتفع بودن مثل میل مثل گنبد قابوس)
در مورد شاه نعمت الله ولی به این جور بناها میگیم باغ مزار مثل حرم معصومه (س). یعنی زیر مجموعه یه بخش دیگه میشن (باغ ها) نمی تونیم ازشون به عنوان مقبره یاد کنیم یعنی آرامگاه هستن ولی زیر مجموعه شکل اصلی مقابر نیستن حالا نمی دونم تونستم منظورمو بگم یا نه!
بازم میگم متدین این کار رو می کنه ها اما از نظر من درست

این ترم هم طراحی فنی هم پایان نامه هم مقاله :cry:
نمی دونم والا، بچه ها توی تاپیک ارشد 92 از جزوه ی متدین نقل قول کرده بودن
فهميدم. :) ولى هيييييييييچوقت در تاريخ به تسلط نمى رسم!:w47:

arefeh

کاربر ممتاز
خلاصه هاتو از ما دريغ نكن!:w40:

عزیزم نکاتی ک به نظرم خیچ کی دقت نمیکنه رو به عنوان تست اینجا میزارم...اما اگه بخوام خود خلاصه هامو بزارم به چند دلیل فایده نداره:
1-هر کی خلاصه خودشو متوجه میشه
2- اسما خلاصه من زازعی خلاصه خلاصه شده 150 صفحه...پارسال جونم بالا اومد تا توشتم
3- اینجا هم بزارم واقعا وقت گیر میشه...
در نتیجه بهترین راه از خللاصه هام اونهایی ک به نظرم جالبه توجه براتون میزارم...خوبه؟