درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
کانال 4 ؟!:surprised:
برای مرور سریع نکات استاتیک، جزوه ی خیلی خوبی تو باشگاه سراغ دارید پیشنهاد بدید؟
به عنوان بهترین منابع تو این درس چی رو پیشنهاد می فرمایید ؟
باز هم ممنون
سرچ کنید جزوه استاتیک مریام توی باشگاه هست
برای استاتیک بهترین جزوه هستش
مکانیک سیالات هم از کتاب فاکس بخونین بنظرم بهتره

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
کانال 4 ؟!:surprised:
برای مرور سریع نکات استاتیک، جزوه ی خیلی خوبی تو باشگاه سراغ دارید پیشنهاد بدید؟
به عنوان بهترین منابع تو این درس چی رو پیشنهاد می فرمایید ؟
باز هم ممنون
سلام
پست سوم این تاپیک رو نگاه کنید .. جزوه خلاصه و کاملی هست ..
تاپیک: [ جزوه استاتیک ]

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود بر شما
ظاهرا بد برداشت شده!!!
نتونستم منظور رو درست برسونم
منظور بنده به توهین از سوی شما نبوده (چنین چیزی صورت نگرفته) تسلط اساتید هم تا محدود ه اما فکر کنم برای قضاوت تو این مقطع کافی باشه.
کیسه گونی توهین نیست اما رابطه ی بین کیسه گونی و استاد و دانشجو یکم متفاوته:)
اگه سوء تفاهم پیش اومده عذر میخوام.:gol:

سلام
مثالی که بنده در مورد کیسه گونی زدم مثالی واقعی هست که بارها اتفاق افتاده و لذا قبول دارم که رابطه متفاوتی دارند اما بعنوان تجربه موفق فکر میکنم برای بعضی ها مفید باشد.

داستانی هست که یکی از شخصیتهای معروف و بنام اروپا فردی بسیار خجالتی و کم رو بوده و هرگز نمیتوانسته با مردم سخن بگوید
وی از جامعه به اعماق جنگل میرود و سالها در جنگ زندگی میکند،
او سالها درختان را بعنوان انسانها تصور کرده برای آنها سخنرانی میکند و در نهایت دوباره به جامعه باز میگردد
و معروفترین و بزرگترین سخنران تاریخ میشود بطوری که انسانهای زیادی دور وی جمع شده و سخنانش را گوش میکرده اند و برایشان نسبت به سایر انسانها جذابیت بیشتری داشته است.

خوشحالم که سوء تفاهمی نبوده :D

فرشته ام

متخصص کامسول
کاربر ممتاز
سلام دوستان
سرعت بهینه تعریفش با ذکر منبع چیه؟؟؟
ممنونمممممممممممم
سپاس

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوستان
ممنونمممممممممممم
سپاس
درود بر شما
میشه بگین این عبارت رو کجا و تو چه مبحثی شنیدین؟
چون هر جا سرعت یه کاربردی داره واسه همین توضیح و تعریفش فرق مییکنه!

abbas67set

عضو جدید
سلام
یه سوال:
درجه خلوص رو با درصد کربن مشخص می کنند یا تعداد کربن ها؟
اگه اشتباه نکنم و درست متوجه شده باشم، با درصد کربن. مثلا فزاورده ای ممکنه تعداد کربنش زیاد باشه (C[SUB]25[/SUB]) ولی درصد کربنش نسبت به فراورده ای با تعداد کربن کمتر (C[SUB]10[/SUB])، کمتر باشد.
اگه این مطالب درست باشد، پس میشه با کاهش گرانروی، درصد کربن رو افزایش داد؟(یعنی تعداد کربن ها رو هم کم کرد؟ ولی درصد کربن بیشتر بشه؟)

:confused:

فرشته ام

متخصص کامسول
کاربر ممتاز
درود بر شما
میشه بگین این عبارت رو کجا و تو چه مبحثی شنیدین؟
چون هر جا سرعت یه کاربردی داره واسه همین توضیح و تعریفش فرق مییکنه!

والا یادم نمیاد از کجا نوشتمش، تو ی قسمتی از پایان نامم سرعت های مختلف اندازه گیری میشه و من دو تا سرعت رو به دلخواه انتخاب کردم و براساس مقالات گفتم اینا سرعت بهینه هست چون تو ی اون مقالات هم همین سرعتها رو انتخاب کردن، و منم نوشتم سرعت بهینه
در صورتیکه بجز این دوسرعت میشه سرعت های دیگه رو هم در نظر گرفت، حالا استادم میگه این قضیش چیه؟!!!!
هـــــــــــــــــــــــــــــــــــی

P O U R I A

مدیر تالار
والا یادم نمیاد از کجا نوشتمش، تو ی قسمتی از پایان نامم سرعت های مختلف اندازه گیری میشه و من دو تا سرعت رو به دلخواه انتخاب کردم و براساس مقالات گفتم اینا سرعت بهینه هست چون تو ی اون مقالات هم همین سرعتها رو انتخاب کردن، و منم نوشتم سرعت بهینه
در صورتیکه بجز این دوسرعت میشه سرعت های دیگه رو هم در نظر گرفت، حالا استادم میگه این قضیش چیه؟!!!!
سلام
خب شما یکم ماجرا رو بگو .. ببینیم قضیه چیه !! یعنی سرعت حرکت سیال توی لولست یا سرعت پرواز پرندست یا هرچیز دیگه ای ؟!! اخه سرعت بهینه از معنیش مشخصه ... مثلا سرعتی که کمترین مصرف انرژی رو داریم .. یا بیشترین انتقال جرم، یا بیشترین انتقال حرارت و یا شاید کمترین اتلاف حرارت !! همچی بستگی به شرایط و هدف ما داره ..

فرشته ام

متخصص کامسول
کاربر ممتاز
سلام
خب شما یکم ماجرا رو بگو .. ببینیم قضیه چیه !! یعنی سرعت حرکت سیال توی لولست یا سرعت پرواز پرندست یا هرچیز دیگه ای ؟!! اخه سرعت بهینه از معنیش مشخصه ... مثلا سرعتی که کمترین مصرف انرژی رو داریم .. یا بیشترین انتقال جرم، یا بیشترین انتقال حرارت و یا شاید کمترین اتلاف حرارت !! همچی بستگی به شرایط و هدف ما داره ..

سلام
سرعت حرکت سیال توی لولست، میخوایم مدت زمان پر شدن رو حساب کنیم، اگه سرعت رو کم کنیم زمان پر شدن زیاد میشه اگه زیاد کنیم زمان پر شدن کم میشه و روی پارامترهای دیگه بی تاثیره چون پارامترهای دیگه ویسکوزیته و دانسیته اس
با هر سرعتی این پرشدن اتفاق میفته منم اومدم دو تا سرعت کمتر رو انتخاب کردم و گفتم اینا بهینه هستن توی مقالات هم ذکر نشده که چطوری این سرعت رو انتخاب کرده

P O U R I A

مدیر تالار
سلام
سرعت حرکت سیال توی لولست، میخوایم مدت زمان پر شدن رو حساب کنیم، اگه سرعت رو کم کنیم زمان پر شدن زیاد میشه اگه زیاد کنیم زمان پر شدن کم میشه و روی پارامترهای دیگه بی تاثیره چون پارامترهای دیگه ویسکوزیته و دانسیته اس
با هر سرعتی این پرشدن اتفاق میفته منم اومدم دو تا سرعت کمتر رو انتخاب کردم و گفتم اینا بهینه هستن توی مقالات هم ذکر نشده که چطوری این سرعت رو انتخاب کرده
باز هم اینجوری نمیشه گفت که چه سرعتیست .. برای اینکه همان گونه که گفتم تعریف مشخصی نداره .. باید تمام پارامترهای تاثیر گذاری که مد نظر ماست رو مشخص کنیم و سرعتی که اونها در بهترین وضعیتشون هستن میشه سرعت بهینه .. اگه سرعت پر شده پس هر چی بیشتر بهتر .. ولی حتما عاملی هست که نمی ذاره سرعت از مقدار مشخصی بیشتر بشه .. اون رو شما باید متوجه بشید.

P O U R I A

مدیر تالار
سلام
یه سوال:
درجه خلوص رو با درصد کربن مشخص می کنند یا تعداد کربن ها؟
اگه اشتباه نکنم و درست متوجه شده باشم، با درصد کربن. مثلا فزاورده ای ممکنه تعداد کربنش زیاد باشه (C[SUB]25[/SUB]) ولی درصد کربنش نسبت به فراورده ای با تعداد کربن کمتر (C[SUB]10[/SUB])، کمتر باشد.
اگه این مطالب درست باشد، پس میشه با کاهش گرانروی، درصد کربن رو افزایش داد؟(یعنی تعداد کربن ها رو هم کم کرد؟ ولی درصد کربن بیشتر بشه؟)

:confused:
سلام
درجه خلوص از اسمش مشخصه .. میزان وجود ناخالصی در فراورده رو نشون میده ... ناخالصی هر چیز نا مطلوبی می تونه باشه مثل آب نمک یا گوگرد و خیلی مواد دیگه ...
مثلا برای گازها درجه خلوص عددی بین 2 3 4 می تونه باشه که مثلا اگر خلوص 99.9999 درصدی داشته باشیم درجه خلوص رو 5.0 می گن ..

فرشته ام

متخصص کامسول
کاربر ممتاز
باز هم اینجوری نمیشه گفت که چه سرعتیست .. برای اینکه همان گونه که گفتم تعریف مشخصی نداره .. باید تمام پارامترهای تاثیر گذاری که مد نظر ماست رو مشخص کنیم و سرعتی که اونها در بهترین وضعیتشون هستن میشه سرعت بهینه .. اگه سرعت پر شده پس هر چی بیشتر بهتر .. ولی حتما عاملی هست که نمی ذاره سرعت از مقدار مشخصی بیشتر بشه .. اون رو شما باید متوجه بشید.

من میخوام زمان پر شدن ی استوانه رو اندازه بگیرم حالا سرعت هر چی باشه اخرش اون استوانه پر میشه و با سرعتهای متفاوت زمانهای متفاوت بدست میاد، پارامتر اندازه گیری زمان پرشدن هستش ، منم با شیش تا سرعت این زمان رو بدست اوردم که زمانها هم متفاوته ولی اون دو تا سرعتی که کمتر از همه هست رو انتخاب کردم چون زمان پرشدن زیاد تره و بهتر میشه روش مانور داد و مقدار دانسیته و ویسکوزیته رو تغییراتش رو دید

P O U R I A

مدیر تالار
من میخوام زمان پر شدن ی استوانه رو اندازه بگیرم حالا سرعت هر چی باشه اخرش اون استوانه پر میشه و با سرعتهای متفاوت زمانهای متفاوت بدست میاد، پارامتر اندازه گیری زمان پرشدن هستش ، منم با شیش تا سرعت این زمان رو بدست اوردم که زمانها هم متفاوته ولی اون دو تا سرعتی که کمتر از همه هست رو انتخاب کردم چون زمان پرشدن زیاد تره و بهتر میشه روش مانور داد و مقدار دانسیته و ویسکوزیته رو تغییراتش رو دید
خب اگر شرایط اینجوری هست که میگید پس هر چه سرعت پایین تر باشه .. میشه بهتر روند تغییرات رو بررسی کرد ... و خب از سرعتی پایین تر هم فایده ای نداره و فقط زمان رو طولانی کردیم .. پس احتمالا منظور از سرعت بهینه، بالاترین سرعتیست که میشه بطور کامل تغییرات رو بررسی کرد ..
ولی به نظر من باز نمیشه بهش سرعت بهینه گفت .

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اگر درست متوجه شده باشم

فکر میکنم مدل ریاضی سرعت بهینه تعریف بشه کار آسان تر میشه

توی مدل ریاضی پارامترهای دخیل در سرعت تعریف و طبق محاسبات سرعت بهینه میتواند در قالب یک برنامه ریزی خطی یا یک معادله دیگری مشخص گردد.

darab64

عضو جدید
با سلام
دوستان كسي ميدونه براي ثبت مقالات داخلي (براي گرفتن نمره پايان نامه ارشد) بايد كجا رفت؟ خودم كه فقط شنيدم خيابان "قرنی" هست. كسي از دوستان آدرس دقيقشو نداره؟

فرشته ام

متخصص کامسول
کاربر ممتاز
پس احتمالا منظور از سرعت بهینه، بالاترین سرعتیست که میشه بطور کامل تغییرات رو بررسی کرد ..

این خوبه و میشه بعنوان انتخاب سرعت بهینه ازش استفاده کرد

اگر درست متوجه شده باشم

فکر میکنم مدل ریاضی سرعت بهینه تعریف بشه کار آسان تر میشه

توی مدل ریاضی پارامترهای دخیل در سرعت تعریف و طبق محاسبات سرعت بهینه میتواند در قالب یک برنامه ریزی خطی یا یک معادله دیگری مشخص گردد.

سلام جناب جینگلبرت ، چه مدل ریاضی ای؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
فکر میکنم فهمیدم داستان چیه............
مسئله باید داستان افت فشار باشه
آخه سرعت های خیلی پایین و سرعت های خیلی بالا باعث افزایش افت فشار در لوله ها میشه
یکیش دقیقا رو رینولدز تاثیر میذاره و اون یکی هم با افزایش f که فکر کنم ضریب افت فشار و ازین جور چیزا بود باعث افزایش افت میشه (تو سیالات 2 داشتیم)
یه سرعت بینابینی هست که تو اون سرعت افت فشار در لوله minimum ه
فکر میکنم منظور از سرعت بهینه اون بوده.

فرشته ام

متخصص کامسول
کاربر ممتاز
فکر میکنم فهمیدم داستان چیه............
مسئله باید داستان افت فشار باشه
آخه سرعت های خیلی پایین و سرعت های خیلی بالا باعث افزایش افت فشار در لوله ها میشه
یکیش دقیقا رو رینولدز تاثیر میذاره و اون یکی هم با افزایش f که فکر کنم ضریب افت فشار و ازین جور چیزا بود باعث افزایش افت میشه (تو سیالات 2 داشتیم)
یه سرعت بینابینی هست که تو اون سرعت افت فشار در لوله minimum ه
فکر میکنم منظور از سرعت بهینه اون بوده.

اینجوری باید هر کدوم از این سرعتها رو بررسی کنم و ببینم که تو کدوم سرعتها افت فشار کمتره و براساس این پارامتر سرعت بهینه رو تعریف کنم
در ضمن سرعتها فاصله ی خیلی کمی با هم دارن، با این دیتاها هستش
0.01 و 0.08 و 0.9 و 0.5 و 0.2 و 0.1 متر بر ثانیه
که من 0.01 و 0.08 رو انتخاب کردم

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
اینجوری باید هر کدوم از این سرعتها رو بررسی کنم و ببینم که تو کدوم سرعتها افت فشار کمتره و براساس این پارامتر سرعت بهینه رو تعریف کنم
فکر میکنم برای بدست آوردن سرعت بهینه ی سیال تو لوله شما هم دقیقا باید همین کارا رو انجام بدین
همینطوری الکی که نمیشه 2 تا عدد انتخاب کنی و بهش چیزی رو نسبت بدی که براش خاصیتی در نظر نداری!!!
ضمنا چون این کار نتیجه ی تحقیقات خودتونه شمایی که خصوصیات این سرعت بهینه رو مشخص میکنی
نمیدونم شما درس انتگراسیون و ازین جور چیزا پاس کردید یا نه تو اون درس روش های بهینه سازی و اینا رو توضیح میدن تو درک مفهوم این سرعت بهینه خیلی کمکتون میکرد.
اگه هنوز کارتون رو ارائه ندادید پییشنهاد میکنم یا این بهینه رو بردارید از تو متن (چون چیزی مد نظر ندارید که با این سرعتا بهینه شده باشه!!)
و یا اینکه یه خاصیتی رو در نظر بگیرید و با توجه به اون و بررسی دیتاهاتون مقادیر بهینه رو بدست بیارید.
پیروز باشید:gol:

SCIENSE

عضو جدید
اگه فقط جواب دادن به استاد داوره بگید بر اساس سعی و خطا چندین سرعت رو تو رنج کار خودم امتحان کردم این دو تا سرعت بهترین نتایج رو داشتن

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوستان
ممنونمممممممممممم
سپاس
از نظر بهینه سازی، این تعریف می تونه هر چیزی باشه، در بهینه سازی یک تابع تعریف میشه به اسم تابع fitness که در اون تابع عبارت ریاضی که با توجه به قید های مورد نظر باید یک پارامتر کمینه یا بیشینه بشه تعریف میشه. ولی به احتمال زیاد منظور از سرعت بهینه در مورد انتقال سیالات میتونه این باشه مخصوصا اگر سیال ما مایع باشه:
در کتاب طرح و اقتصاد مهندسی می خونین که با افزایش قطر لوله افت فشار کم و با افزایش سرعت افت فشار زیاد میشه و همچنین برای غلبه بر افزایش افت فشار میان و قدرت پمپاژ رو بالا می برند و این رو با توجه به قطر لوله و دبی تنظیم می کنن. نموداری رسم میشه که در اون نشون میده با افزایش قدرت پمپاژ هزینه پروژه افزایش پیدا می کنه و با افزایش سرعت افت فشار بیشتر میشه و شاید نیاز باشه لوله ای ضخیم تر مورد استفاده قرار بگیره که این هم هزینه رو بالا میره، منظور از سرعت بهینه سرعتی هست که افت فشار مناسب و قدرت پمپاژ مناسبی رو داشته باشیم که الزاما این نقطه ماکسیمم و مینیمم افت فشار یا قدرت پمپاژ نخواهد بود.
روند تغییرات افت فشار بر حسب سرعت و قطر لوله:
http://arash.dejkam.com/software/pressure_loss/fa/methods

آخرین ویرایش:

darab64

عضو جدید
با سلام
دوستان كسي ميدونه براي ثبت مقالات داخلي (براي گرفتن نمره پايان نامه ارشد) بايد كجا رفت؟ خودم كه فقط شنيدم خيابان "قرنی" هست. كسي از دوستان آدرس دقيقشو نداره؟

كسي از دوستان جواب سوالمو نميدونه؟

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز

کافیه که در همایش های ملی شرکت کنین و یا به سایت ژورنال های داخلی برید و مقاله تون رو submit کنین و تاییدیه submit رو به گروه خودتون بدین

آخرین ویرایش:

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

سلام
منظورت از ثبت انتشار هست یا دقیقا کلمه ثبت؟

اگر میخوای ثبت کنی هر جائی میشه ثبت کرد، کتابخانه ملی، وزارت ارشاد، کتابخانه های عمومی و کتابخانه های کلیه دانشگاهها خصوصی یا دولتی میتوانند کتاب و مقاله یا هر اثر نوشتاری و حتی هنری را ثبت کرده به شما بابت واسپاری گواهی بدهند،

ولی اگر منظورت انتشار باشه که اشتباها ثبت نوشته باشی برای انتشار مقاله میتوانی در هر مجله یا روزنامه هم مقاله ات را منتشر کنی تا چاپ بشود

ولی اگر میخواهی مقاله ات ارزش علمی داشته باشد تا بعنوان اثر علمی به آن استناد کنی در این حالت باید مقاله ات را در یک مجله یا ژورنال داخلی یا خارجی منتشر کنی،
ژورنالهای تخصصی داخلی یا خارجی یک هیئت علمی مشابه هیئت علمی دانشگاه دارند و مقاله شما را مطالعه میکنند اگر ارزش علمی داشت هزینه ای میگیرند و ان را در ژورنال یا به قول فارسها نشریه تخصصی
جهت اطلاع عمومی مشترکین خود منتشر میکنند، بعد از انتشار یک نسخه از ان را میتوانی بخری و بعنوان یک اثر علمی به ان استناد کنی

موفق باشید.

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سوال از همه دوستان مهندسی شیمی در تفهیم یه مطلب در مورد شیرها. کاویتاسیون و فلاشینگ در شیرها، تعیین افت فشار مجاز و اختلاف در نحوه محاسبه افت فشار مجاز برای شیرهای با بازیابی فشار بالا و و شیرهای با بازیابی فشار پایین.

مطابق توضیحات لینک زیر:

مطابق شکل همچنان که جریان مایع از شیر (مجرابند شیر) عبور می کند، سطح مقطع جریان در یک قسمت به کمترین مقدار خود می رسد که به آن vena contracta گفته می شود. در این قسمت سرعت سیال به حداکثر و فشار سیال به کمترین مقدار خود می رسد. در صورتی که فشار در این نقطه از فشار بخار سیال کمتر باشد، قسمتی از مایع به بخار تبدیل شده و تولید حباب می کند، در پایین دست جریان با افزایش سطح مقطع جریان، سرعت سیال کاهش و فشار سیال افزایش می یابد. اگر بازیابی فشار بالا و فشار خروجی از شیر از فشار بخار سیال بالاتر باشد، حباب های سیال ترکیده و از بین می رود (پدیده کاویتاسیون). اگر بازیابی فشار در پایین دست شیر بسیار پایین باشد، ممکن است فشار خروجی از شیر همواره از فشار بخار سیال کمتر شده و تشکیل حباب در مسیر پایین دست شیر نیز رخ دهد. به این پدیده فلاشینگ گفته می شود. در این پدیده نیز حباب های تولیدی باعث صدمات جدی بخصوص سایش قطعات داخلی شیر می شود. از جمله شیرهای با بازیابی پایین فشار می توان به globe valve ها و شیرهای با بازیابی بالای فشار می توان به ball valve ها اشاره کرد.

با افزایش میزان افت فشار در شیر، ممکن است چنان حبابی در محل vena contracta ایجاد شود که باعث محدود شدن جریان سیال می شود، به این شرایط حالت خفگی جریان یا choked flow گفته می شود. در این حالت مطابق شکل های زیر با ثابت بودن فشار جریان ورودی، با افزایش میزان افت فشار در شیر، مقدار جریان ثابت باقی می ماند. افت فشاری که در آن این پدیده رخ می دهد، افت فشار مجاز یا ΔP_allowable نامیده می شود. ضریب بازیابی فشار هر شیر ( Km ) برای ارتباط میان حالت خفگی شیر و معادله اصلی تعیین اندازه آن، توسط روش های آزمایشگاهی تعیین می شود.

برای تعیین ماکزیمم افت فشار مجاز از رابطه زیر استفاده می شود

ΔP_allowable=K_m (P_1-r_c P_v​

من در این قسمت مشکل دارم که میگه : صفحه 5 جزوه ای که لینکش قرار داده شده
در شیرهای با بازیابی فشار بالا مثل شیرهای پروانه ای نسبت به شیرهای با بازیابی فشار پایین، پدیده کاویتاسیون در افت فشاری کمتر از آنچه از معادله 8 حاصل می شود، رخ می دهد.
چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این قسمت رو کسی می تونه توضیح بده؟

mehrdad50

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسين عزيز
سوالايی كه دارم در مورد برنامه متلبه. و ميخواستم بدونم دستورات زير چه كاری رو در اين نرم افزار انجام ميدن؟

global

ode45

optimset

fminsearch

legend

sqrt كه فكر كنم اسم ديگش RMS باشه

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سوالايی كه دارم در مورد برنامه متلبه. و ميخواستم بدونم دستورات زير چه كاری رو در اين نرم افزار انجام ميدن؟

global

ode45

optimset

fminsearch

legend

درود بر شما
یکی از خوبی های نرم افزار متلب قسمت help شه که توضیح نسبتا جامعی داره
در مورد Sqrt میدونم که رادیکال میگیره
اما در موارد دیگه بهتره از گزینه ی Help استفاده کنید تا بخوبی راهنماییتون کنه
پیروز باشید:gol:

ali27a87

عضو جدید
سلام خدمت دوستان نياز مبرم برابي پيدا كردن جواب اين مسئله دارم فكر كنم در نظر شما خيلي آسون باشه كمكم كنين لطفا
يك گرم نمونه متبلور سديم كربنات خالص را حرارت داده ايم. تا بطور كامل تجزيه شود . حجم co2 خارج شده برابر 89.6 ميلي ليتر مي باشد ( در شرايط متعارفي ) تعداد آب تبلور نمونه كدام است؟

آخرین ویرایش:

P O U R I A

مدیر تالار

global

ode45

optimset

fminsearch

legend

سلام
بله .. برای توضیح کامل از help متلب استفاده کنید. ولی من یک توضیح مختصری میگم بهتون ...

global : برای تعریف متغیرهایی که در چندین برنامه می خواهیم استفاده کنیم از دستور global استفاده می کنیم تا برای مثال مقدار a در تمام برنامه ها یکسان فرض شود. در غیر این صورت a در هر برنامه متفاوت خواهد بود .

ode45 : روش حل ساده تک گامی از مرتبه میانی رانگ- کوتا می باشد که براي حل مسائل با دقتپائین قابل کاربرد می باشد.

optimset : روش بهتر تغییر دستی پارامترهای است وتنظیمات را در یک فابل structure ذخیره می کند.

fminsearch : برای بهینه سازی توابع چند متغیره باید از دستور fminsearch استفاده کنید. از همین دستور هم برای یافتن ماکزیمم و هم برای یافتم مینیمم تابع می‌توان استفاده کرد. الگوریتمی که این دستور‌ها به هنگام بهینه‌سازی از آن استفاده می‌کنند، derivative-free method می‌باشد که برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به کتاب Optimization of Chemical Processes by Edgar Himmelblau and Lasdon مراجعه کنید.

legend : نمایش لیست علامت ها و اطلاعات هر منحنی، برای چندین منحنی به کار رفته در یک شکل، با دستور legend در متلب ایجاد می شود.

sqrt : رادیکال

آخرین ویرایش:

P O U R I A

مدیر تالار
سلام خدمت دوستان نياز مبرم برابي پيدا كردن جواب اين مسئله دارم فكر كنم در نظر شما خيلي آسون باشه كمكم كنين لطفا
يك گرم نمونه متبلور سديم كربنات خالص را حرارت داده ايم. تا بطور كامل تجزيه شود . حجم co2 خارج شده برابر 89.6 ميلي ليتر مي باشد ( در شرايط متعارفي ) تعداد آب تبلور نمونه كدام است؟
سلام
سدیم کربنات متبلور با فرض اینکه تمام آبش بپره، بر اثر تجزیه به سدیم اکسید و کربن دی اکسید و آب تبدیل میشه

حالا با نسبت ساده ی استوکیومتری میشه بدست آورد.

89.6 رو به 22400 در ضریب کربن دی اکسید تقسیم کنید. این مقدار برابر هست با گرم سدیم کربنات متبلور اولیه تقسیم بر جرم مولی اش در ضریبش. که جرم مولی اش هم میشه جرم سدیم کربنات +18در تعداد آب تبلور...که با یه معادله ی ساده تعداد مجهول اب تبلور به دست میاد.

Na2Co3.nH2Oفرمول سدیم کربنات متبلور هست.آبش رو بگیرید میشه سدیم کربنات
Na2CO3.nH2O------>Na2O+CO2+nH2O
این معادله ی واکنش هست
شما مقدار حجم گاز رو تقسیم بر 22400 کن تا مول گاز به دست بیاد.
این مول گاز به دست اومده با مول سدیم کربنات باید برابر باشه
حالا یک گرم سدیم کربنات متبلور رو به جرم مولی اون که برابر هست با nضرب در 18+جرم مولی سدیم کربنات
مول گاز رو که اول به دست آوردی برابر مول سدیم کربنات متبلور بگیر مجهول پیدا میشه

بالا