درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

abbas67set

عضو جدید
شما اشتباه گرفتی یه چیزو
اگه مقدار کربن بیشتر بشه عملا نسبت کربن بیشتر میشه نه کمتر!!!
بعدشم به دلیل خواص شیمیایی کربن ترکیب پایداری با 85 درصد کربن و 15 درصد هیدروژن نداریم
(هر کربن 4 الکترون آزاد برای ایجاد پیوند داره و برای اینکه ترکیب پایدار و سیر شده باشه باید هر 4 تا الکترونش درگیر یه اتم باشن)
برای همین همیشه درصد هیدروژن تو یه هیدروکربن از 50 در صد بیشتره
درود
مگه C[SUB]n[/SUB]H[SUB]2n+2[/SUB] فرمول کلی پارافین ها نیست پس اگر n=2 باشد فرمول میشه C[SUB]2[/SUB]H[SUB]6[/SUB] و اگر n=3 باشد C[SUB]3[/SUB]H[SUB]8[/SUB] میشه نسبت کربن به هیدروژن هم به ترتیب میشه: 0.3333 و 0.375 و این یعنی با افزایش کربن نسبت C به H بیشتر میشه و به سمت 0.5 میل میکنه و بر عکس هر چه کربن کمتر بشه به سمت 0 میل میکنه.
من میخوام بدونم دقیقا اشتباه من کجاست؟ محاسبات من کجاش اشتباهه و ایا اصلا محاسباتم درسته؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
درود مگه C[SUB]n[/SUB]H[SUB]2n+2[/SUB] فرمول کلی پارافین ها نیست پس اگر n=2 باشد فرمول میشه C[SUB]2[/SUB]H[SUB]6[/SUB] و اگر n=3 باشد C[SUB]3[/SUB]H[SUB]8[/SUB] میشه نسبت کربن به هیدروژن هم به ترتیب میشه: 0.3333 و 0.375 و این یعنی با افزایش کربن نسبت C به H بیشتر میشه و به سمت 0.5 میل میکنه و بر عکس هر چه کربن کمتر بشه به سمت 0 میل میکنه.من میخوام بدونم دقیقا اشتباه من کجاست؟ محاسبات من کجاش اشتباهه و ایا اصلا محاسباتم درسته؟
اشتباهتون تو این قسمت بود
هر چه کربن بیشتر بشه هیدروژن هم بیشتر میشه و نسبت کربن به هیدروژن هم کمتر!
و همینطور:
اگه مثلا درصد کربن 85 باشه و هیدروژن 15 و کربن بیشتر بشه مثلا 90 باید هیدروژن هم بیشتر از 15 بشه دیگه....که در این صورت از 100 درصد تجاوز میکنه
باقی محاسباتتون درسته
حالا این موضوع به چه دردتون میخوره؟!:surprised:

abbas67set

عضو جدید
اشتباهتون تو این قسمت بود

و همینطور:

باقی محاسباتتون درسته
حالا این موضوع به چه دردتون میخوره؟!:surprised:

بله میدونم کربن بیشتر بشه هیدروژن میشه ولی فرمول چیز دیگه ای میگه
با 2 کربن 6 هیدروژن داریم و با 3 کربن 8 هیدروژن اینطور نیست؟
همینجوری کنجکاور شدم بدونم...همش از سبک و سنگین بودن نفت به وجود اومد

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
بله میدونم کربن بیشتر بشه هیدروژن باید کمتر بشه ولی فرمول چیز دیگه ای میگه
با 2 کربن 6 هیدروژن داریم و با 3 کربن 8 هیدروژن اینطور نیست؟
همینجوری کنجکاور شدم بدونم...همش از سبک و سنگین بودن نفت به وجود اومد
این قسمت قرمزه اشتباهه
هر چه تعداد کربن ها بیشتر بشه به همون نسبت مقدار هیدروژن هم افزایش پیدا میکنه

abbas67set

عضو جدید
اوکی...پس طبق محاسبات پیش میریم.

گفتیم هر چه کربن بیشتر بشه هیدروژن هم بیشتر میشه...حالا یه حساب کتاب ساده میکنیم:
یه هیدروکربن داریم که مجموع درصد عناصر تشکیل دهنده آن که هیدروژن و کربن هست باید بشه 100 درصد
فرض کنیم کربن X درصد و هیدروژن هم Y درصد از هیدروکربن پارافینی رو تشکیل میده که مجموع X+Y=100 است.
حال فرض کن مقدار کربن میشه X+a پس مقدار هیدروژن هم میشه Z که این Z بیشتر از Y است ، در این صورت مجموع عناصر تشکیل دهنده هیدروکربن بیشتر از 100 میشه ( X+Z>100 )

امیدوارم سوالم رو اینبار خوب مطرح کرده باشم

آخرین ویرایش:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
اوکی...پس طبق محاسبات پیش میریم.

گفتیم هر چه کربن بیشتر بشه هیدروژن هم بیشتر میشه...حالا یه حساب کتاب ساده میکنیم:
یه هیدروکربن داریم که مجموع درصد عناصر تشکیل دهنده آن که هیدروژن و کربن هست باید بشه 100 درصد
فرض کنیم کربن X درصد و هیدروژن هم Y درصد از هیدروکربن پارافینی رو تشکیل میده که مجموع X+Y=100 است.
حال فرض کن مقدار کربن میشه X+a پس مقدار هیدروژن هم میشه Z که این Z بیشتر از Y است ، در این صورت مجموع عناصر تشکیل دهنده هیدروکربن بیشتر از 100 میشه ( X+Z>100 )

امیدوارم سوالم رو اینبار خوب مطرح کرده باشم
یه مسئله اینجاست و اونم اینه که وقتی شما a رو به X اضافه کردی معادله ی Y+X=100 به شکل زیر تغییر میکنه:
X+a+Y+2a=100
شما یه مسئله مطرح کردی شرایطش رو نوشتی
بعد میخوای یه مسئله دیگه رو با اون شرایط حل کنی!؟
این اشتباهه
شما میبایست تو هر مسئله شرایط مربوط به خودشو در نظر بگیری;)
جوابشو متوجه شدین؟

abbas67set

عضو جدید
یه مسئله اینجاست و اونم اینه که وقتی شما a رو به X اضافه کردی معادله ی Y+X=100 به شکل زیر تغییر میکنه:
X+a+Y+2a=100
شما یه مسئله مطرح کردی شرایطش رو نوشتی
بعد میخوای یه مسئله دیگه رو با اون شرایط حل کنی!؟
این اشتباهه
شما میبایست تو هر مسئله شرایط مربوط به خودشو در نظر بگیری;)
جوابشو متوجه شدین؟
نه متاسفانه
X و Y همان X و Y هست و 3a هم بهش اضافه شده پس چطور ممکنه بازم 100 بشه؟
میشه با اعداد این مورد رو ثابت کنید؟ به هر کدام یه مقدار بده و حسابشون کنید خیلی بهتره.
ممنون

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
نه متاسفانه
میشه با اعداد این مورد رو ثابت کنید؟ به هر کدام یه مقدار بده و حسابشون کنید خیلی بهتره.
ممنون
این مقدار 100 ی که در نظر گرفتید مگه درصد نیست؟ وقتی کلا 10 جزء داشته باشیم هر کدوم میشن 10 درصد
اما وقتی 10 جزء دیگه اضافه بشن ماکزیمم درصد همون 100 هست اما هر جزء شامل 5 درصد میشه
برای مثال پروپان رو در نظر بگیرید و اونو با پنتان مقایسه کنید
تو پروپان 3 تا کربن و 6 تا هیدروژن داریم
پس Y میشه 33% و هیدروژن 67% درسته؟
حالا میایم به کربن ها 2 تا اضافه میکنیم مسلما 4 تا هیدروژن هم به ترکیب اضافه شده و شده پنتان
حالا چی داریم؟
تعداد کربن های جدید روY' و هیدروژن ها رو X' در نظر میگیریم
تو پنتان 5 تا کربن و 10 تا هیدروژن داریم
در اینجا :
X'= X+2a ; Y'=Y+a
خب حالا بازم Y' میشه 33% و X' میشه حدودا 67%
درسته؟
در این مسئله ای که گفتم Y,Y' درصد کربن تو ترکیب و X,X' درصد هیدروژن تو ترکیب هستن;)

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
حـــــله :D

ممنون بابت راهنماییت

آماده سوالای بعدی باش :biggrin:
یا ابرفرض!!!

از قبل آمادگی دارم (اونقدر سوالای لاینحل از این و اون پرسیدم که در زمینه ی سوال پرسیدم خبره شدم:))
بپرس اگه بلد باشم رو چشم جواب میدم
اگه بلد نبودم هم دوستان زحمتشو میکشن;)

abbas67set

عضو جدید
دور بعدی سوالا:)

چندین بار در مورد کربن و کربن ثابت(fixed carbon) سوال کردم اما متاسفانه جوابی که برای من قابل فهم باشه نگرفتم:
جوابهایی که گرفتم:

1- کربن به حالت عنصری رو کربن ثابت میگن.

2- خلوص زغال سنگ یا قسمت اصلی زغال سنگ را کربن ثابت می گویند. و هرچه بیشتر باشه کیفیت بهتره سوختن همون کربن باعث تولید انرژی میشه

3-کربن وقتی به اکسید و دی اکسید کربن تبدیل میشه (تحت واکنش شیمیایی (انرژی گرمایی آزاد میکنه
و

Fixed carbon is the solid combustible residue that remains after a coal particle is heated and the volatile matter is expelled. The fixed-carbon content of a coal is determined by subtracting the percentages of moisture, volatile matter, and ash from a sample. Fixed carbon is useful to know how much coke can be generated out of coking coal

کربن ثابت چیه و چه تفاوتی با این کربن داره؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
دور بعدی سوالا:)

چندین بار در مورد کربن و کربن ثابت(fixed carbon) سوال کردم اما متاسفانه جوابی که برای من قابل فهم باشه نگرفتم:
جوابهایی که گرفتم:

1- کربن به حالت عنصری رو کربن ثابت میگن.

2- خلوص زغال سنگ یا قسمت اصلی زغال سنگ را کربن ثابت می گویند. و هرچه بیشتر باشه کیفیت بهتره سوختن همون کربن باعث تولید انرژی میشه

3-کربن وقتی به اکسید و دی اکسید کربن تبدیل میشه (تحت واکنش شیمیایی (انرژی گرمایی آزاد میکنه
و

Fixed carbon is the solid combustible residue that remains after a coal particle is heated and the volatile matter is expelled. The fixed-carbon content of a coal is determined by subtracting the percentages of moisture, volatile matter, and ash from a sample. Fixed carbon is useful to know how much coke can be generated out of coking coal

کربن ثابت چیه و چه تفاوتی با این کربن داره؟
درود بر شما
کربن و کربن ثابت
بهتره بگیم کربن و کربن فعال!!
چون کربن در حالت عنصری فوق العاده پایدار هست (مثل نانو لوله های کربنی و الماس که کاملا از جنس کربن هستن)
حالا یه کربن دیگه هم داریم به نام کربن فعال که از نظر شیمیایی قابلیت فوق العاده ای برای شرکت در واکنش شیمیایی داره
ابن کربن فعال معمولا بعنوان جاذب به کار میره ( یه نمونش تو سیستم های تصفیه آب هست که از فیلتر هی کربنی استفاده میشه)
در مورد موارد 1 و 2 و 3 که گفتین هم باید گفت:
واکنش سوختن کربنه که عامل تولید انرژی برای زغال سنگ هست
و از اونجایی که مواد سوختنی رو بر اساس ارزش حرارتیش میخرن نه بر اساس کیلو و فلان و اینا مقدار انرژی ای که تولید میکنه مد نظره
و این انرژی هم از واکنش سوختن کربن تولید میشه در نتیجه مقدار کربن ثابت یا عنصری موجود در زغال فقط ارزش داره
انرژی هم تحت واکنش C+O2------->CO2+H2O تولید میشه
حالا هرچی کربن بیشتر ارزش حرارتی بیشتر در نتیجه زغال سنگ ارزشمند تر خواهد بود
توضیحاتم کافی بود؟

آخرین ویرایش:

abbas67set

عضو جدید
پس ارزش حرارتی مبنای غنی یا فقیر بودن سوخت است و چون هر چه کربن بیشتر باشد هیدروکربن سنگین تر است پس ارزش حرارتی هیدروکربن های سنگین بیشتر است.
نتیجه ای که من میگیرم اینه که هیدروکربن های سبک ارزش حرارتی پایین تری نسبت به سنگینترها دارند! ولی ارزش حرارتی چند محصول رو چک کردم خلاف این رو میگه
مثلا ارزش حرارتی بنزین 48000 و ارزش حرارتی ذغال سنگ نرم 23000 اعلام شده
همچنین تا جایی که اطلاع دارم هیدروکربن های سبک بیشتر مورد توجه است و حتی قیمت آن بالاتر از هیدروکربن سنگین تر است، چرا؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
پس ارزش حرارتی مبنای غنی یا فقیر بودن سوخت است و چون هر چه کربن بیشتر باشد هیدروکربن سنگین تر است پس ارزش حرارتی هیدروکربن های سنگین بیشتر است.
نتیجه ای که من میگیرم اینه که هیدروکربن های سبک ارزش حرارتی پایین تری نسبت به سنگینترها دارند! ولی ارزش حرارتی چند محصول رو چک کردم خلاف این رو میگه
همچنین تا جایی که اطلاع دارم هیدروکربن های سبک بیشتر مورد توجه است و حتی قیمت آن بالاتر از هیدروکربن سنگین تر است، چرا؟
خب این واسه اینه که شما یه طرفه رفتی به قاضی:D
ذغال سنگ همش که کربن خالص نیست!!!
اضافات زیاد داره
واسه همین ارزش حرارتی به ازای واحد جرمش کمتره
و چون هیدروکربن های سبک تر بیشتر به شکل گاز و مایع هستن و خالص ترن ارزش حرارتی شون و در نتیجه قیمتشون هم بیشتره (البته تو ایران متان خیلی مفته!!)

abbas67set

عضو جدید
پس بقیه پارامترها مثل هیدروژن و نیتروژن و اکسیژن و گوگرد و ... :D هم روی ارزش حراراتی تاثیر دارند و باعث افت ارزش حرارتی میشن

بعدش یه مورد دیگه:
درصد کربن ذغال سنگ رو شما 75 درصد در نظر بگیر و درصد کربن متان 20 درصد است(درسته؟) این دیگه کجاش خالصه!؟

آقا اینجوری نمیشه که....من تا دو سال دیگه سوال دارم یه کتاب فارسی معرفی کن که برم بخونم از دستم راحت بشی.

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
پس بقیه پارامترها مثل هیدروژن و نیتروژن و اکسیژن و گوگرد و ... :D هم روی ارزش حراراتی تاثیر دارند و باعث افت ارزش حرارتی میشن

بعدش یه مورد دیگه:
درصد کربن ذغال سنگ رو شما 75 درصد در نظر بگیر و درصد کربن متان 20 درصد است(درسته؟) این دیگه کجاش خالصه!؟

آقا اینجوری نمیشه که....من تا دو سال دیگه سوال دارم یه کتاب فارسی معرفی کن که برم بخونم از دستم راحت بشی.
دوست عزیز
چون بخش اصلی گرمای حاصل از سوختن زغال سنگ و اینا از واکنش اصلی و گرمازا (یا به عبارتی انرژی زای) سوختن کربن به دست میاد ارزش حرارتی رو بر حسب میزان کربن موجود در اون می سنجن
خب شما میگی 20 درصد متان کربنه درسته؟
ولی متان خالص هه (کربن خالص با متان خالص فرق داره)
زغال سنگ ترکیبات اضافی و غیر هیدروکربنی هم همراهش هست اما متان معمولا چیزی غیر متان همراهش نیست (گاها ترشه که اونم تو واحد شیرین سازی قبل انتقال درستش میکنن)

abbas67set

عضو جدید
درود بر شما
کربن و کربن ثابت
بهتره بگیم کربن و کربن فعال!!
چون کربن در حالت عنصری فوق العاده پایدار هست (مثل نانو لوله های کربنی و الماس که کاملا از جنس کربن هستن)
حالا یه کربن دیگه هم داریم به نام کربن فعال که از نظر شیمیایی قابلیت فوق العاده ای برای شرکت در واکنش شیمیایی داره
ابن کربن فعال معمولا بعنوان جاذب به کار میره ( یه نمونش تو سیستم های تصفیه آب هست که از فیلتر هی کربنی استفاده میشه)
در مورد موارد 1 و 2 و 3 که گفتین هم باید گفت:
واکنش سوختن کربنه که عامل تولید انرژی برای زغال سنگ هست
و از اونجایی که مواد سوختنی رو بر اساس ارزش حرارتیش میخرن نه بر اساس کیلو و فلان و اینا مقدار انرژی ای که تولید میکنه مد نظره
و این انرژی هم از واکنش سوختن کربن تولید میشه در نتیجه مقدار کربن ثابت یا عنصری موجود در زغال فقط ارزش داره
انرژی هم تحت واکنش C+O2------->CO2+H2O تولید میشه
حالا هرچی کربن بیشتر ارزش حرارتی بیشتر در نتیجه زغال سنگ ارزشمند تر خواهد بود
توضیحاتم کافی بود؟

بریم سر سوال اول...
پس گفتیم هر چه کربن بیشتر باشه ارزش حرارتی بیشتره
از طرفی گفتید کربن فعال از نظر شیمیایی قابلیت فوق العاده ای برای شرکت در واکنش شیمیایی داره

کربن ثابت از کربن مشتق میشه؟(وقتی کربن 75 درصده و کربن ثابت 30 یعنی 30 درصد کربن، از کربن ثابت تشکیل شده و قابل استفاده است؟)

کربن ثابت رو به چه صورت محاسبه میکنند؟ چه مواردی روی بیشتر و کمتر شدن کربن ثابت تاثیر داره؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
بریم سر سوال اول...
پس گفتیم هر چه کربن بیشتر باشه ارزش حرارتی بیشتره
از طرفی گفتید کربن فعال از نظر شیمیایی قابلیت فوق العاده ای برای شرکت در واکنش شیمیایی داره

کربن ثابت از کربن مشتق میشه؟(وقتی کربن 75 درصده و کربن ثابت 30 یعنی 30 درصد کربن، از کربن ثابت تشکیل شده و قابل استفاده است؟)

کربن ثابت رو به چه صورت محاسبه میکنند؟ چه مواردی روی بیشتر و کمتر شدن کربن ثابت تاثیر داره؟
من ترجیح میدم بجای تفکیک به کربن ثابت و کربت غیر ثابت از کربن پایدار و کربن فعال استفاده کنم
این قابل استفاده ای که شما نوشتی درستش میشه قابل سوزوندن (شاید یکم کربن فعال هم جیز بشه این وسط اما نمیشه روش حساب کرد)
کربن پایدار رو با جداسازی اضافات از ترکیب بدست میارن
(نمیدونم دقیقا تو زغال سنگ چه ترکیباتی هست فکر نکنم همه جاها ترکیب ثابتی داشته باشه)
مثلا اگه فلان قدر پتاسیم و فلان قدر آهن داشته باشیم میان پتاسیم و آهن رو از زغال سنگ جدا میکنن بعد هرچی میمونه میشه هیدروکربن حالا میان میبینن چقدر این هیدروکربن کربنه و چقدر هیدروژن
مقدار کربنی که داره تو واکنش سوختن شرکت میکنه در نتیجه میزان تبدیل کربن به اکسید هاش و در نتیجه مقدار انرژی ای که از سوختن اون مقدار کربن به دست میاد رو محاسبه میکنن و این میشه ارزش حرارتی;)
در مورد بیشتر و کمتر بودنش اطلاعی ندارم چجوریه!! (فکر کنم اینا از حیطه ی ما م.شیمی ها خارج باشه):D

abbas67set

عضو جدید
مهندس محسن عزیز، جدا بابت تمام زحماتی که کشیدی ممنون، خیلی خیلی به من کمک کردی.
90 درصد آنچه رو خواستم فهمیدم اما به شدت علاقه مندم که مطالعات خودم رو ادامه بدم.
با توجه به سوال و جوابهایی که در صفحات قبل هست احتمالا متوجه شده باشید بیشتر علاقه من در چه زمینه و گرایشی است.

دوست دارم در زمینه نفت خام و فرواورده های آن بخصوص سوخت (بنزین و گازوئیل و قیر و ...) و فرایند تقطیر و پالایش و ... مطالعه کنم، از پایه و اساس ... فرض کنید اصلا هیچ چیزی در مورد هیدروکربن نمیدونم....هیچی در مورد کربن و ارزش حرارتی و ... نمیدونم.
به شدت علاقه به این مبحث ها دارم،کاش کتابی باشه که همه این چیزها رو توضیح داده باشه

شما کتاب یا کتابهاییی در این مورد میشناسید که معرفی کنید؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
90 درصد آنچه رو خواستم فهمیدم اما به شدت علاقه مندم که مطالعات خودم رو ادامه بدم.
با توجه به سوال و جوابهایی که در صفحات قبل هست احتمالا متوجه شده باشید بیشتر علاقه من در چه زمینه و گرایشی است.

دوست دارم در زمینه نفت خام و فرواورده های آن بخصوص سوخت (بنزین و گازوئیل و قیر و ...) و فرایند تقطیر و پالایش و ... مطالعه کنم، از پایه و اساس ... فرض کنید اصلا هیچ چیزی در مورد هیدروکربن نمیدونم....هیچی در مورد کربن و ارزش حرارتی و ... نمیدونم.
به شدت علاقه به این مبحث ها دارم،کاش کتابی باشه که همه این چیزها رو توضیح داده باشه

خواهش میکنم دوست من
خوشحالم که تونستم ذره ای در یادگیری شما سهیم باشم
در مورد کتاب خودم تاحالا کتابی مطالعه نکردم (غیر کتاب فیزیک تاحالا کتابی نخوندم:دی)
اما فکر میکنم مدیران تالار مهندسی شیمی در این مورد اطلاعات بیشتری دارند و میتونن بهتر کمکتون کنن
پیروز باشید:gol:

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نه متاسفانه
ممنون

یاد گیری علم دو حالت دارد یا دقیق و با ریز جزئیات و محاسبات نکته به نکته یاد بگیری که این یک عمر سرمایه گذاری میخواهد

یا اینکه به صورت کلی از بالا نگاهی بهش بیاندازی و کلیاتش را یاد بگیری

چون شما الان در موقعیتی هستید که میخواهید مهندسی شیمی و شیمی را برای کسب و کار یاد بگیرید و نه برای نمره گرفتن
بنابر این مجبور نیستید این محاسبات پیچیده که هیچ وقت در کارتان به دردتان نمیخورد را بررسی و تجزیه تحلیل کنید
بهترین روش برای شما که عمرتان را روی رشته الکترونیک گذاشته اید و الان بر حسب ضرورت میخواهید مهندسی شیمی و شیمی را یاد بگیرید این است که سعی کنید اطلاعات عمومی تان را ارتقاء و افزایش بدهید تا ریاضیاتی که فقط اساتید سخت گیر سر امتحان برای اذیت کردن دانشجو انها را مطرح میکنند.

به قول امام علی

علم نهر است که علما حول آن طواف میکنند

حکمت دریائی است که فیلسوفان و حکیمان در اعماق آن غواصی میکنند

و عارفان سوار بر کشتیهای نجات از دریای معرفت عبور میکنند.

حالا در مورد شما زمان طواف کردن دور فرمولهای ریاضی را ندارید
فرصت عمیق شدن و کسب بینش عمیق به عمق مهندسی شیمی را ندارید

شما میخواهید از علم شیمی و مهندسی شیمی کشتی بسازید که از ان برای عبور از این وادی برای رسیدن به موفقیت در زندگی استفاده کنید.

بنابر این شما باید به این علم معرفت پیدا کنید کسب معرفت هم نیاز به محاسبات پیچیده ریاضی و درصد بندی و اینکه فلان تعداد کربن نتیجه اش چه میشود ندارد.

چون میبینم دارید با جدیت تلاش میکنید فقط خواستم یک پیشنهاد دوستانه بدهم تا وقت و زمانی که میگذارید تلف نشود.

موفق باشید.

پ.ن: آن سوی دریاها شهری است قایقی باید ساخت (قال سهراب سپهری علیه السلام) :D

abbas67set

عضو جدید
جینگیلبرت عزیز بابت تمام راهنمایی های ارزشمند شما هم متشکرم
این موردی که نقل کردی واقعا برام سوال بود که دقیقا چه اتفاقی میفته بی خبر از اینکه در محاسبات اشتباه کردم.

در مورد علاقه خود و مبحث مورد علاقه در پستی توضیحی دادم ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید.
http://www.www.www.iran-eng.ir/show...•▪·/page1316?p=7301089&viewfull=1#post7301089

سپاسگزارم

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

داشتن ارزش حرارتی با انجام دادم ارزش حرارتی خیلی فرق میکنه گاهی اوقات یک نفر پولدار هست ولی خسیسه و کف دستش یک تار مو نمیشه پیدا کرد.
گاهی اوقات یک نفر یک اسکناس هزار تومنی جیبش هست و همه آن را میده به یک فقیر

این یک قانون هست حالا چه توی جامعه بشریت چه بین خانواده معظم کربنها :)

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

اینی که شما میخواین یعنی رشته مهندسی مکانیک و رشته شیمی (جمعشان میشود مهندسی شیمی) و همچنین مهندسی نفت و زمین شناسی را همه را با هم بخوانید
نتیجه این میشود که شما میخواهید رشته میان رشته ای با نام مهندسی شیمی را به صورت تخصصی یاد بگیرید

معمولا رشته های میان رشته ای یا رشته های ترکیبی نیاز به هوش و علاقه و دقت بالائی دارند و زحمت زیاد و تلاش زیاد میطلبند.

فکر میکنم جای خاصی خواسته تان پیدا نمیشود باید همه جهات و همه زمینه ها تلاش کنید تا یاد بگیرید من هم زمانی مانند شما بودم
مثل همین آقا محسن کتاب خاصی را نخواندم فقط هر چیزی دستم میرسید مطالعه کردم
باید سعی کنی این موضوعات جزئی از وجودت بشه با ان زندگی کنی تا در اعماق استخوانهایت و سلولهای بدن فرو بره تا بتوانی ان را در حد کافی درک کنی

تنها رمز رسیدن به خواسته ات کیمیاگری با عمر و زمان و پشتکار و تلاش و مطالعه است که میتواند خواسته ات را در درونت خلق کند.

darab64

عضو جدید
سلام دوستان يه چندتايي سوال داشتم خدمتتون:
من آخراي اين ماه بايد از تز ارشدم دفاع كنم
چند ماه پيش دانشگاه آزاد يه قانون گذاشتن كه نمره پايان نامه از 19.5 محاسبه بشه و 0.5 نمره هم بذارن واسه مقاله. اما همين چند روز پيش دوباره شب خوابيدن و صبح برگردوندن به همون حالت قبلي (18 و 2). منتها من نميدونم اين قانوني كه دادن از كي اجرايي ميشه. ميخواستم بدونم از دوستان كسي خبر داره قانون جديد رو از چه تاريخي اعمال ميكنن؟

سوال دوم هم در مورد نويسندگان مقاله هست. ميخواستم ببينم اگه همراه خود دانشجود، استاد و مشاور اسم شخص ديگه اي به عنوان مشاور صنعتي (نفر چهارم) در بين نويسندگان مقاله نوشته بشه دانشگاه با اون مقاله موافقت ميكنه و نمرشو ثبت ميكنه يا نه؟ شنيدم تا سه نفر بيشتر مجاز نيست.

سوال آخرم هم از كسايي هست كه توي جلسات دفاع شركت كردن و اينكه سر جلسه دفاع چه چيزهايي لازمه ببرم و كلا اگه تجربه اي در اين زمينه داريد ممنون ميشم عنوان كنيد.

با تشكر فراوان

abbas67set

عضو جدید
یه سوال در مورد وزن مخصوص نفت خام و فراورده های آن:

مقدار وزن مخصوص بستگی به شرایط و فراورده دارد...امیدوارم این مورد رو درست گفته باشم؟

مثلا:

برای فراورده ای مثل بنزین که یک فراورده هیدروکربنی سبک است هر چه وزن مخصوص کمتر باشد بهتر است.
اما
برای فراورده ای مثل قیر یا گریس که هیدروکربنی سنگین هستند هر چه وزن مخصوص بیشتر باشد بهتر است.

درسته؟
:)

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
·▪•●پرسش‌ها و درخواست‌های درسی مهندسی شيمی تنها در اینجا گفته‌شوند●•▪·

·▪•●پرسش‌ها و درخواست‌های درسی مهندسی شيمی تنها در اینجا گفته‌شوند●•▪·

یه سوال در مورد وزن مخصوص نفت خام و فراورده های آن:

مقدار وزن مخصوص بستگی به شرایط و فراورده دارد...امیدوارم این مورد رو درست گفته باشم؟

مثلا:

برای فراورده ای مثل بنزین که یک فراورده هیدروکربنی سبک است هر چه وزن مخصوص کمتر باشد بهتر است.
اما
برای فراورده ای مثل قیر یا گریس که هیدروکربنی سنگین هستند هر چه وزن مخصوص بیشتر باشد بهتر است.

درسته؟
:)

با سلام و احترام
گرانترين و با ارزش ترين فراورده در تقطير بنزين هست سبك تر مانند LPG يا سنگين تر مانند GASOIL قيمت كمترى دارن بحث گرانتر بودن تركيبات فوق سنگين فقط به خاطر افزايش تقاضاست چون هيچ جاى دنيا بجز ايران ! و چند كشور ديگه حاضر نيستن نفت با ارزش و تبديل به قير و از اين دست تركيبات كنند بطور مثال در پالايشگاههاي ژاپن كلا قيرى توليد نميشه و تا ٨٠ درصد نفت خام رو به بنزين تبديل ميكنن

abbas67set

عضو جدید
با سلام و احترام
گرانترين و با ارزش ترين فراورده در تقطير بنزين هست سبك تر مانند LPG يا سنگين تر مانند GASOIL قيمت كمترى دارن بحث گرانتر بودن تركيبات فوق سنگين فقط به خاطر افزايش تقاضاست چون هيچ جاى دنيا بجز ايران ! و چند كشور ديگه حاضر نيستن نفت با ارزش و تبديل به قير و از اين دست تركيبات كنند بطور مثال در پالايشگاههاي ژاپن كلا قيرى توليد نميشه و تا ٨٠ درصد نفت خام رو به بنزين تبديل ميكنن
سلام
فراورده های سنگین و فوق سنگین نسبت به فراورده های سبکتر گرانتر هستند؟
ولی تا جایی که این مدت کوتاه من مطالعه کردم نفت خام سنگین چندین برابر نفت خام سبک وجود داره و تقاضا برای سبک بیشتر است و حتی قیمت نفت خام سبک هم بیشتر است.

میزان مرغوبیت یه فراورده رو حالا چه سبک و چه سنگین بر حسب چه مشخصه و پارامتری می سنجند؟؟؟

توی یه مقاله ای خوندم بهترین نفت خام نفتی است که چگالی و وزن مخصوص آن کمتر باشد و API آن 37 باشد.
یعنی هر چه سبکتر بهتر...توی هیدروکربنهای سنگین هم میشه به این صورت گفت؟ مثلا گازوئیلی بهتر است که وزن مخصوص و چگالی آن کمتر باشد یا خیر چون یه فراورده سنگین است بهتر است که وزن مخصوص آن بیشتر باشد؟؟

چی گفتم...:confused:

sadegh1988

عضو جدید
با سلام
من فارغ التحصیل مهندسی شیمی صنایع پتروشیمی هستم.
2سال پیش فارغ التحصیل شدم و تازه سربازیم تموم شده.میخواستم اگه میشه راهنماییم کنید که برای یادآوری دروس برای آمادگی آزمون های استخدامی چی بخونم بهتره.
میخوام هم دروس رو برای بازخوانی داشته باشه وهم تست مربوط به هر سر فصلی که میخونم.یکی میگه کتب استخدامی بخون یکی دیگه میگه چون دروس رو فراموش کردم کتب کنکوری مثله پارسه.
ممنون میشم راهنماییم کنید.شرمنده طولانی شد.

chem-engm

اخراجی موقت
سلام دوستان يه چندتايي سوال داشتم خدمتتون:
من آخراي اين ماه بايد از تز ارشدم دفاع كنم
چند ماه پيش دانشگاه آزاد يه قانون گذاشتن كه نمره پايان نامه از 19.5 محاسبه بشه و 0.5 نمره هم بذارن واسه مقاله. اما همين چند روز پيش دوباره شب خوابيدن و صبح برگردوندن به همون حالت قبلي (18 و 2). منتها من نميدونم اين قانوني كه دادن از كي اجرايي ميشه. ميخواستم بدونم از دوستان كسي خبر داره قانون جديد رو از چه تاريخي اعمال ميكنن؟

سوال دوم هم در مورد نويسندگان مقاله هست. ميخواستم ببينم اگه همراه خود دانشجود، استاد و مشاور اسم شخص ديگه اي به عنوان مشاور صنعتي (نفر چهارم) در بين نويسندگان مقاله نوشته بشه دانشگاه با اون مقاله موافقت ميكنه و نمرشو ثبت ميكنه يا نه؟ شنيدم تا سه نفر بيشتر مجاز نيست.

سوال آخرم هم از كسايي هست كه توي جلسات دفاع شركت كردن و اينكه سر جلسه دفاع چه چيزهايي لازمه ببرم و كلا اگه تجربه اي در اين زمينه داريد ممنون ميشم عنوان كنيد.

با تشكر فراوان

سلام دوست عزیز

تا جایی که من می دانم و یکی از دوستان خود من همین شنبه این هفته دفاع کرد ، قانون همان قانون 19.5 و 0.5 نمره مربوط به مقاله بود و ایشان 19 شدند (بدون مقاله ) و درمورد اینکه از چه تاریخی قانون قبلی 18 نمره و 2 نمره مقاله دوباره اعمال می شود ، می توانید از پژوهش دانشگاه سوال کنید .

اما برای کسی که مقاله از پایان نامه داشته باشد ؛ انچنان فرقی نمی کند !!!!

در مورد اسم افراد دخیل در مقاله ، فقط سه نفری که شما نام بردید ، مجاز هستند و هیچ کس (حتی مشاور صنعتی ) را هم نمی توانید در مقاله بیاورید . البته اگر بخواهید مقاله را به دانشگاه به عنوان مقاله پایان نامه ارائه بدهید . در غیر این صورت n نفر هم بخواهید خودتان بعداً میتوانید در مقاله بیاورید و چاپ کنید .

در مورد سوال آخر ، بهترین چیزی که من می توانم به شما سفارش کنم که با خودتان سر جلسه دفاع ببرید " اعتماد به نفس " است .

و در آخر هم باید بگم ، زیادی سخت نگیرید ، فوق فوق اش 1 ساعت بیش تر طول نمی کشد و بعدش خلاص !

موفق باشید .

آخرین ویرایش:
بالا