مرسی.
یه توضیح هم راجع به slug catcher و طرز عملش میخوام
مقدار اکسیژن مورد نیاز برای هر کوره رو چگونه و با چه محاسباتی حساب میکنند؟
سلام دوستان
در مورد pigging (توپک رانی) کسی اطلاعات مکتوبی داره؟ هندبوک - اموزشی - مقاله - اصلاعات تخصصی انجام عملیات و ... چه شرکت هایی انجام میدن و آیا واقعا تکنولوژی و تولیدش بومی شده ؟
خودم کتابی با عنوان Pipeline Pigging Technology دارم ولی ممنون میشم اگر کسی اطلاعاتی داره در اختیارم بزاره.
میدونید چه شرکت هایی؟و در کجاها؟فقط در مورد بومي بودن يا نبودنش عرض بشود که الان در جاهاي مختلف تو خود کشور توسط شرکتهاي خودمون اجرا ميشه و اگه منظورتون اينه بومي هستش.
الان پيگ راني هوشمند هم توسط شرکتهاي داخلي انجام ميشه
دو تا سوال دارم:
1-شیر فشار شکن از چه نوعه؟مکانیزم عملکردش چطوره؟
2-برای پالایش گاز بعد از مرحله شیرین سازی و نم زدایی مرحله تفکیک قرار داره.مرحله تفکیک به چه صورته؟یه جایی دیدم که گفته به وسیله برج های تقطیر متعددی هست.یه جا دیگه دیدم که گفته به وسیله محلول های خاصی هست.یه توضیح بدید لطفا
سلام
اگر يه پمپ با دور ثابت داشته باشيم ( برقي ) ميشه با استفاده از دور متغير فركانسي دور و در نهايت دبي اون رو كنترل كرد
با فرض امكان تغييرات فوق ايا مشكلي براي پمپ و يا موتور اون پس از اعمال تغييرات بوجود مياد؟
البته به نظر م چون هواي كولينگ روي كيسينگ موتور كم ميشه امكان داره موتور گرم بشه !
مرسی از توجهتون.سلام، ترتیب رو اشتباه گفتید، شیرین سازی اولیه، تقویت فشار، نم زدایی، شیرین سازی نهایی.
واحد اندازه گیری گاز ترش ورودی
واحد حذف گازهای اسیدی
واحد نم زدایی و مرکاپتان زدایی
واحد مایع سازی
واحد تبرید
واحد جداسازی
واحد بازیافت گوگرد
حالا بعد همه اینا اگه بخوان میفرستنش توی واحد GTL یا LPG یا هر چی که دیگه هستش ما GTL رو توی ایران نداریم. توی واحد LPG از برج های پرشده استفاده میشه، توی واحد GTL از راکتورهاهی خود گرمایی استفاده میشه. گاز رو توی برج تقطیر نمیفرستن خوراک معمولا به صورت مایع رو ارسال میکن، کم پیش میاد توی واحدهای پالایشگاهی، من ندیدم، شاید بچه ها دیده باشن بیشتر بتونن توضیح بدن به شما.
مرسی از توجهتون.
ترتیب اولیه مد نظرم نبود واسه همین خلاصش کردم.اما در مورد مرحله تفکیک من جزوات مختلفی دارم که تو هر کدوم یه چیز متفاوت گفته.مثلا یه جزوه از پژوهشگاه صنعت نفت دارم که مرحله تفکیک رو اینطور گفته:به منظور جداسازی متان-اتان-پروپان و سایر ترکیبات از فرایند تقطیر استفاده میشود.شرایط عملیاتی این واحد ها در دماهای خیلی پایین است.برای نمونه بسته به فشار عملیاتی دمای بالای برج متان زدا به حدود 110-درجه سانتیگراد میرسد.
تو یه جزوه دیگه که از جزوات اموزشی شرکت ملی پتروشیمی هست گفته که جداسازی توسط حلال های خاصی صورت میگیره.
یه جایی هم که پرسیدم اصلا یه چیز دیگه بهم گفتن.من که هنگ کردم
در مورد سوال اولم کسی چیزی میدونه؟شیر فشار شکن چه نوع شیریه؟
سلام
اگر يه پمپ با دور ثابت داشته باشيم ( برقي ) ميشه با استفاده از دور متغير فركانسي دور و در نهايت دبي اون رو كنترل كرد
با فرض امكان تغييرات فوق ايا مشكلي براي پمپ و يا موتور اون پس از اعمال تغييرات بوجود مياد؟
البته به نظر م چون هواي كولينگ روي كيسينگ موتور كم ميشه امكان داره موتور گرم بشه !
مرسی از توجهتون.
ترتیب اولیه مد نظرم نبود واسه همین خلاصش کردم.اما در مورد مرحله تفکیک من جزوات مختلفی دارم که تو هر کدوم یه چیز متفاوت گفته.مثلا یه جزوه از پژوهشگاه صنعت نفت دارم که مرحله تفکیک رو اینطور گفته:به منظور جداسازی متان-اتان-پروپان و سایر ترکیبات از فرایند تقطیر استفاده میشود.شرایط عملیاتی این واحد ها در دماهای خیلی پایین است.برای نمونه بسته به فشار عملیاتی دمای بالای برج متان زدا به حدود 110-درجه سانتیگراد میرسد.
تو یه جزوه دیگه که از جزوات اموزشی شرکت ملی پتروشیمی هست گفته که جداسازی توسط حلال های خاصی صورت میگیره.
یه جایی هم که پرسیدم اصلا یه چیز دیگه بهم گفتن.من که هنگ کردم
در مورد سوال اولم کسی چیزی میدونه؟شیر فشار شکن چه نوع شیریه؟
مرسی رییس.فقط دو تا شبهه برام بوجود اومد.ببینید شما توی سوالی که مطرح کردید گفتید پالایش گاز!! الان پروپان و بوتان و غیره و مطرح کردید!! اینا ها گاز نیستن، به خاطر همین از برج تقطیر استفاده شده واسه جداسازی، منظور از حلال هم امین هستش، اگر گاز داشته باشیم از پایین برج جذب وارد می کنیم و از بالا ی برج جذب آمین که مایع هستش رو وارد می کنیم، گاز به خاطر سبک بودن بالا میره و امین هم به دلیل مایع بودن و سنگین بودن و نیروی گرانش زمین به پایین سقوط می کنه توی این حین هم تماس داده میشن فاز گاز و مایع (یا سینی هستش یا پک) واسه برج هایی که واکنش شیمیایی رخ میده داخلشون از سینی دار بهتره که استفاده بشه. این فرآیندی که انجام میشه واسه شیرین سازیش هستش تا گوگردش رو بگیره بعدش میبرنش یه جای دیگه یه مرحله سرد سازی انجام میدن و یک خرواک مایع بدست میاد. اما اونی که داخل برج تقطیر هستش و توی جزوه آموزشی پژوهشکده توضیح داده مربوط به فاز مایع هستش که وارد برج میشه. روش کاری به چندتا چیز بستگی داره:
نوع خوراک
نوع محصول درخواستی
=====
مثلا یه واحد پالایشگاهی فقط LPG بدست میاره که شامل پرپان و بوتان هستش که این براش به صرفه نیست بیاد از برج تقطیر خلا و اتمسفریک و... استفاده کنه و بقیه محصولات رو بدست بیاره. میاد از برجی استفاده می کنه که در دما و فشار خاصی فقط این محصول رو بده بهش، یا میاد از روشی استفاده می کنه که اینها رو بهش بده. هیچ دوتا پالایشگاهی هم شما نمیتونید پیدا کنید که روش کاریشون یک شکل باشه.
هوای ابزار دقیق که معمولا در صنعت نفت از ان استفاده می شود از هوای معمولی گرفته می شود که پس از خشک کردن ان بوسیله سلیکازل با فشاری حدود 6کیلوگرم وارد سیستم هوای ابزار دقیق می شود . کنترل ولوها عموما بوسیله دیافراگمی که روی انها هستند بالا و پایین می شوند و نیروی اعمالی روی دیافراگم بوسیله هوای ابزار دقیق می باشد که بسته به طرحی فرایند اگر هوا رو دیافراگم وارد شود به ان اصظلاحا air to close و اگر هوا ابزار دقیق زیر دیافراگم وارد شود به ان air to openمیگویند که سیگنال های کنترلی ان از ظریق ترانسمیتر اعمال میشودسلام
خوب یکم اطلاعات در مورد سیستم کنترلی و ابزار دقیق یه پالایشگاه میخوام
اینکه چطوری توسط هوای ابزار دقیق یه کارخونه و تجهیزاتش خصوصا ولوها کنترل میشن.ایا کنترل تجهیزات یه پالایشگاه فقط توسط کنتذل ولوها انجام میشه؟
اصلا هوای ابزار دقیق چه هوایی چه خصوصیاتی داره و چطور تهیه میشه.
و کلا هر مطلبی که سیستم کنترلینگ یه پالایشگاه رو توضیح بده.
ممنون.
سلام
با سلام من یک نکته را لازم میدانم مطرح کنم از لحاظ اصولی گفتن کلمه گاز یک اصطلاح نسبی می باشد چرا که در شرایط ناظر که ما باشیم و در روی کره زمین زندگی می کنیم هرسیالی که تعریف گاز داشته باشد را گاز میدانیم وهر سیالی که تعریف مایع داشته باشد مایع میدانیم ولی این تعاریف عمومی برای کل هستی می باشد . ولی اینکه در کرات دیگر اینها را که ما مایع می نمامیم ممکن است گاز باشدو بر عکس در مورد شیرین سازی ذکر این نکته را لازم میدانم بنویسم که اگر شما سیالی که دارید مقدار متان ان زیاد باشد در حد 98درصد برای شیرین سازی ابتدا نم زدایی مینمایند بوسیله سلیکال ژل و سپس اگر مقدار گوگرد ان زیاد باشد که بوسیله امین و خانواده انها در برج های اصطلاحا کنتکتور شیرین سازی می نمایند . ولی اگر مقدار ان کم باشد بوسیله مولکولارسیو شیرین سازی می نمایند و سپس جهت سوخت ویا گاز شهری به شبکه سراسری و یا کارخانه های که عموما متانول تولید میکنند ارسال میشود ولی اگر در سیال مورد نظر اگر اتان و پروپان به حدی باشد که قابلیت استخراج از لحاظ اقتصادی داشته باشد انوقت فرایند مقداری تغییر میکند مثلا اگر گازهای همراه نفت باشد در کارخانه های ان جی ال ابتدا گاز ورودی را نم زدایی و شیرین سازی بوسیله امین میکنند سپس در ناحیه ریکاوری دمای گاز را درحد -29 درجه سانیگراد پایین می اورند تا مایعات ان که شامل اتان و پروپان و بوتان به بالا می باشد را استخراج کرده و ان موقع مخلوط اینها را ان جی ال میگویند که در فشار بالای 20 کیلوگرم جهت ارسال به واحد تفکیک گاز ارسال می شود و در انجا بوسیله برج های تفکیک گازهای اتان پروپان بوتان و پنتان پلاس از هم جدا می شوند و به مصارف مورد نظر ارسال میشوند ولی اگر سیال گازی مورد نظر از چاههای گازی باشد که به ان ال ان جی میگویند انوقت مجبورند بخاطر حجم بالای متان جهت استحصال اتان پروپان و بوتان از واحدهای به اصطلاح اتان ریکاوری استفاده کنند که پروسه ان برمبنای دمای تا -90 درجه باید دمای گاز راپایین بیاورند. و بعدا گازهای سنگینتر را استحصال نمایند
مهندس براي شيرين سازي گاز ابتدا با آمين مثلا DMA براي گرفتن H2S و CO2 شيرين سازي مي كنند( آمين 100 درصد آمين نيست بلكه 30درصد وزني ان آمين و بقيه ان آب مي باشد) سپس با سيليكاژول نم زدايي مي شود
مرسي مهندس آره منظورم DEA بود كه اشتباه تايپ كردمفکر میکنم منظورتون MEA یا DEA یا MDEA بود دیگه؟ تا حالا نشنیده بودم DMA کاربرد داشته باشه
دوستان کسی هست تجربه ای در زمینه سرامیک های بر پایه آلومینا داشته باشه ؟
سلام
ميخواستم بدونم براي شستشويي مبدل هاي حرارتي ( آب كولينگ- روغن ) از چه ماده شيميايي استفاده ميشه ( سمت اب از چه ماده اي و سمت روغن از چه ماده ايي ) ضمنا جنس تيوبها مسي هست؟
ايا تا حالا خودتون هم تجربه استفاده از اون رو داشتيد ؟
ايا روش غوطه وري جواب ميده يا بايد حتما سيركولاسون داشته باشيم
اگه مطلب يا پكيجي جهت تعيين نوع ماده شيميايي با توجه به جنس فلز نيز داريد ممنون ميشم در اختيارم قرار بديد
با سپاس
هیدرازین
اسید کلریدریک
اسیدهیدروفلوریدریک
اسید فسفوریک
اسید سولفوریک
اسید نیتریک
اسید تیوگلیکولیک
اسید هیدروفلوریدریک
اسيد سولفامیک
سود پرک
آب ژاول
ليتيوم برومايد
پودر کلر
انواع رزين
وازلین
سدیم لوریل سولفات
استاویل الکل
اکسید روی
متانول
سولفيت سديم
گلیسرین
ایزوپروپیل الکل
الکل اتیلیک
لورامید
متیل الکل
لوریل الکل
سولفات منیزیوم
سلام، شستشو به دو دلیل انجام میشه، مثلا یه مبدل گرفتگی پیدا کرده باشه و میزان رسوب توش زیاد باشه یا اینکه یکی از تیوب ها سوراخ بشه و باعث نفوذ روغن به داخل محفظه یا پوسته بشه. این دو با هم فرق داره.
اگه گرفتگی باشه میان از دستگاه فشار قوی که دقیقا مثل همونی که در واحد های کارواش استفاده میشه و لی با قدرت فوق العاده زیاد که از یک سری از مسیرها گذر کرده و به صورت نوک تیز خارج میشه و اپراتور میاد اون رو جلوی تیوب مورد نظر میگیره و آب با فشار قوی شلیک میشه بهش.
اما اگه حالت دوم باشه که بازهم بستگی به نوع روغن یا اسیدی داره که توی پوسته نشت کرده داره. که با شوینده های معمولی مثل بلیچ هم سریع رفع میشه چون حجم زیادی آلوده نشده.
اگه منظورتون شستشوی شیمیایی هستش که اون متخصص خاص خودش رو می خواد که معمولا شرکت هایی که این ماود رو تولید میکنن خودشون بهتون پیشنهاد میدن. تا تجربه نشه نمیشه گفت اینها هم اطلاعات رو معمولا خروج نمیدن.
کد:هیدرازین اسید کلریدریک اسیدهیدروفلوریدریک اسید فسفوریک اسید سولفوریک اسید نیتریک اسید تیوگلیکولیک اسید هیدروفلوریدریک اسيد سولفامیک سود پرک آب ژاول ليتيوم برومايد پودر کلر انواع رزين وازلین سدیم لوریل سولفات استاویل الکل اکسید روی متانول سولفيت سديم گلیسرین ایزوپروپیل الکل الکل اتیلیک لورامید متیل الکل لوریل الکل سولفات منیزیوم
ولی اگه با بعضی از شرکت های تولید کننده تماس بگیرید بهتون کمک می کنن.
سلام
گرفتگي مبدل به دليل رسويات درون شل هست( آب خنك كننده ) و مبدل به دليل فيكس بودن تيوب شيت امكان جت زدن نداره
به عنوان نمونه توي متن ضميمه محدوديت هايي جهت استفاده از اسيد كلريدريك گفته ( نبايد جهت شستشوي استنلس استفاده كرد )
مشاهده پیوست 122486
يه پكيج مثل فايل ضميمه ميخواستم كه محدوديت ها و نحوه بكار گيري هر ماده رو بگه
با سپاس