سلام ....
مدتیه تو هر تاپیک میرم مخصوصا تاپیکای گفت و گو بحث و گفت و گوی سازنده ای نمی بینم و فقط بحثایی که توش تمسخر و ناسزایی گویی و.....
و البته متاسفانه انتقاد بنده از بعضی مدیران هم اینه که خیلی دیر رسیدگی میکنن و بعضی از کاربران فعال اون تالارها هم بجای خاتمه دادن به اینجور بحثا تشکرم میکنن...
حالا از تموم دوستان نظر میخوام که برای رفع این مشکلی که مشکل تک تک ماست باید چیکار کنیم؟؟
تا اینجا تجربم بهم ثابت کرده اینجا آدما یادگرفتن دوتا کار بکنن:
اول اینکه صورت مسئله رو کلا پاک کنن تا دیگه موضوعی نباشه که بحثی باشه کلا
دوم اینکه اون موضوع خیلی مهمه نمیشه ندید گرفتش نمیشه بحث نکرد نمیشه کتمانش کرد نمیشه فرو خوردش ولی کسی هم حاظر به گوش دادن یا بحث کردن نیست پس اینجا اون کسی که قصد بحث داره باید کلا پاک بشه
الان که فک میکنم میبینم این دو تا بند رو با الهام از کتاب روی ماه خداوند را ببوس نوشته ی آقای مصطفی مستور نوشتم.
و اینکه فقط آدم هایی با تفکرات عمیق و دل های بزرگ میتونن بحث کنن، آدم هایی که میتونن درک کنن انسان ها متفاوت اند. و هیچ کس نمیتونه جای کسی دیگه ای باشه چون از مسیری که اون رفته نرفته چیزایی که اون دیده رو ندیده ولی میتونه تفاوتش رو درک کنه. نظرات متفاوتشو بشنوه. اما اگه میبینی نمیشه بحث کرد چون این دست آدم ها کم هستن. و اینکه به طرز غیر قابل باوری ما تعصبات غلطی داریم. و کسی که تعصب داره نمیتونه بحث کنه چون نمیتونه به چیزی غیر از چیزی که قبول داره فکر کنه. در بحث باید گوش کرد حرف زد و تامل کرد. ولی ما بیشتر حرف میزنیم و حتی ثانیه ای فکر هم نمیکنیم.
در کل متاسفانه من خودم تجربه ی بحث خوب رو خیلی کم داشتم.
یک مورد اساسی رو یادم رفت بگم اونم که نظر دادن با بحث کردن فرق داره. مثلا بحث ماهواره میشه هر کسی از بچه ی کوچیک تا متخصص ماهواره میتونن در حد خودشون نظراشونو بگن. اما مباحثه زمانی صورت میگیره که افراد دارای دانش کافی باشن. غالبا اینطور نیستش و بدون اندکی مطالعه و دانش اصرار بر شرکت در مباحثه داریم و این بحث قطعا هیچ خروجی نخواهد داشت.