تمرین گروهی اسکیس 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

--زهرا

عضو جدید
تمرینات سایه

تمرینات سایه

__ســــایه__

IMAG0695.jpg

در آثار معماری بزرگ جهان همیشه سایه به عنوان یه عنصر مهم معماری محسوب می شده و همینطور سایه در اقلیم های مختلف متفاوت استو عنصری کاملا اقلیمی است و به لحاظ زیبایی شناسی نیز در معماری باعث ایجاد ریتم و حرکت در فضا می شود.

بهترین وسیله برای یک راندوی سریع ، سایه زدن است و اولین کار برای راندو یک شیت که احجام را به روی یکدیگر و زمینه اطراف آنها سایه بزنیم
با تیره ترین رنگها سایه بزنیم و در پرسپکتیو دید پرنده بیشتر استفاده می شود چون باعث جدا کردن کار از سطح زمین می شود.

ما به شش دلیل باید از سایه استفاده کنیم در معماری
1-تعریف فرم
2-تعریف سایت
3-تعریف جهت نور (تعریف محور اصلی ساختمان و شهرها)
4-تعریف زمان
5-تعریف اقلیم های مختلف
6-راندو کردن کار و شاخص کار از زمینه سفید شیت

و همینطور در سایه زدن باید به نکات زیر توجه کنیم

1-سایه تقریبا دارای طول نسبی باشد
2-سایه تقریبا شکل خود جسم باشد
3-همیشه در جهتی سایه بزنید که بیشترین مقدار آن را ببینیم .(این باعث جذابیت کار طرح می شود )

اصول سایه زدن سریع :

برای سایه زدن طبق اصول علمی ، به زاویه تابش ، پلان ، جسم ، منبع نور و تصویر منبع نور نیاز داریم ولی همه این موارد همیشه در دسترس ما نیست و روش هایی پیشنهاد می دیم که راحت تر بتونیم همه سایه ها رو راحت ترسیم کنید:

*یک خط دلخواه انتخاب می کنیم ( معمولا بهتر است که این خط با جسم 15 تا 30 درجه زاویه داشته باشد)
*یک زاویه تابش دلخواه انتخاب می کنیم
*پلانی که هم ترسیم کردیم در دسترس ماست

نکته مهم : بهتر است همیشه سایه ها ساده و خالص باشند و سعی کنیم زیاد سایه ها رو نشکنیم و به روی احجام مختلف سایه نزنیم

یکی از کاربردی ترین عملکرد سایه ها تعریف فرم سایت است
در این حالت طول سایه و زاویه تابش نور متناسب با فرم سایت انتخاب می شود
به این معنی که طول سایه در جهت مورد نظر آنقدر ادامه پیدا می کند تا فرم سایت کاملا تعریف شود.

برای سایه زدن به عوامل زیر نیاز داریم
1-منبع نور
2-زاویه تابش
3-تصویر منبع نور
4-پلان جسم

IMAG0696.jpg

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی از راهنمایی هاتون ولی من الان دارم تمرین پرسپکتیو می کنم که پرسپکتیو داغونه الان این یعنی به قول خودم از دید ناظر بوده ،رنگ کردن هم همین جوری زدم ماژیک هام همه خشک شده بودن فقط چند تاشون یکم رنگ دارن ،فقط هدفم از رنگشون اینبود که ترسم برای ماژیک دست گرفتن بریزه ،چون تمرینه خراب بشه هم مهم نیست ،کدوم خط هام تاب داره خط های اصلی صاف هستن من حتی بعضی ها را با خط کش بردم گریز و بعد خودم کشیدم روشون،پس تاب نباید داشته باشه جز اون خط اسمون ها که خودم این جوری زدمشون ،بازم ممنون که وقت گذاشتی و نظر دادی

بله.من از لحاظ اسکیسی گفتم.
بله این دید ناظر هست.ناظری که هم قد ساختمونه تا حدی! برای اینکه مطمئن بشین دید ناظر انجام میدید یه پرسوناژ کنار خط عمودی مبنا تون فرضی بکشید و قد اون پرسوناژ بشه خط افق و بر اساس اون بقیه خطوطتون رو ترسیم کنید.
اینو یادتون باشه توی پرسپکتیو تمامی پرسوناژ ها که روی یک سطح قرار دارن سرهاشو روی یک خط قرار میگیره و از انتها یعنی پا کوتاه و بلند تر کشیده میشن تا دوری و نزدیکی تشون حس بشه.
پرسپکتیو دستی رو تا اونجا که می تونی بدون خط کش و با دید چشمت به نقطه گریز ببر. خطوط صاف این نیست که قائمه باشن. شما یک صفحه A3 رو خطوط افقی و عمودی و مورب همزمان بکشید اونقد که برگه سیاه بشه!خطوطی که اون جسم شبیه بادگیر ور کشیدید تاب دارن.
اگر خاستید از خط کش استفاده کنید برای به پیدا کردن مسیر خطوط پرسپیکتیو استفاده کنین ولی خود خط ها رو حتما باد دست بکشید.اسکیس فقط با تمرین زیاد قوی میشه.
همه ی دانشجوها از گرفتن ماژیک ترس دارن.اتفاقا سعی کنید ماژیک و با قدرت تو دست بگیرین حس کنید دارین به اون دستور میدین چطور حرکت کنه!
موفق باشین

--زهرا

عضو جدید
تمرینات سایه 2

تمرینات سایه 2

تمرین اول
جسم در روی زمین است
در این حالت ما سه خط دلخواه 1 و 2 و 3 را موازی ترسیم می کنیم و از جلوترین راس یک پرتو با زاویه دلخواه می تابانیم و از محل تلاقی پرتوی تابش و خط دلخواه به موازی پلان بام خطوط سایه را ترسیم می کنیم.
IMAG0697.jpg

نکته : بعد از ترسیم سایه ها سه سطح A و B و C را خواهیم داشت
A :جدار پشت به نور ، B : جدار رو به نور ، C:سقف
زاویه 30 درجه بهتر است همیشه رعایت شود
شدت رنگ این سه جدار و سایه به این صورت است A>b>C<سایه

شما در این تمرین باید احجام مختلف رو رسم کنید و از جهت های مختلف سایه این احجام رو

ترسیم کنید بهتره که از مکعب مربع و مستطیل شروع کنید

--زهرا

عضو جدید
تمرینات سایه 3

تمرینات سایه 3

تمرین دوم :

زمانی که جسم به دیوار سایت چسبیده است
در این حالت سایه متفاوت خواهد بود ، اما چون هدف ما تعریف سایت و اتصال بنا به سایت است، در محل اتصال حجم به دیوار و کف با دو مثلث سایه می زنیم . مرز سفید فراموش نشود . این حالت سایه به اتصال جسم و سایت تاکید می کند.

IMAG0698.jpg

در شکل هایی که ارتفاع جسم از لبه سایت بیشتر است ، در لبه سایت ، سایه باید کمی با جسم فاصله داشته باشد و روی زمین پشت بیفتد تا شکست را تعریف کند

دو نکته
1-مرز سفید بین سطوح رنگ در محل های شکست رعایت کنید
2-سطوح شیب دار رو بهتر است با هاشور تعریف کنیم

IMAG0699.jpg

نکته مهمتر
همیشه بهتر است مرز سفیدی بین سطوح مختلف رنگ داشته باشیم ، زیرا در معماری بر خلاف نقاشی این مرزها و لبه ها هستند که بسیار اهمیت دارند چون تعریف کننده فرم ها و شکست ها هستند

--زهرا

عضو جدید
تمرینات سایه 4

تمرینات سایه 4

تمرین سوم:
زمانی که جسم بالاتر از زمین است.
در این حالت فرض می کنیم نور به صورت عمودی از بالای جسم می تابد
- فاصله بسیار مهم است ، هرچه بیشتر باشد جسم از زمین بالاتر است
-دقت کنید در این نوع سایه دیگر جدار پشت به نور ، به سمت ما نیست . بلکه اینجا تعریف سایت ، نور را تعریف می کند ،زیرا بهتر است ما بیشترین حالت سایه رو همیشه ببینم و علاوه بر آن شکت سایت نیز باعث تعریف سایت شود .

نکته
ترسیم سایه ی احجام بالاتر بر روی احجام زیر خودشان ، سریع ترین روش برای تعریف کلی فرم ها و سایت است
و می توانیم با مایل کردن زاویه تابش ، سایه را مورب کنیم
IMAG0701.jpg

ozra69

عضو جدید
کاربر ممتاز
بله.من از لحاظ اسکیسی گفتم.
پرسپکتیو دستی رو تا اونجا که می تونی بدون خط کش و با دید چشمت به نقطه گریز ببر. خطوط صاف این نیست که قائمه باشن. شما یک صفحه A3 رو خطوط افقی و عمودی و مورب همزمان بکشید اونقد که برگه سیاه بشه!خطوطی که اون جسم شبیه بادگیر ور کشیدید تاب دارن.
اگر خاستید از خط کش استفاده کنید برای به پیدا کردن مسیر خطوط پرسپیکتیو استفاده کنین ولی خود خط ها رو حتما باد دست بکشید.اسکیس فقط با تمرین زیاد قوی میشه.
همه ی دانشجوها از گرفتن ماژیک ترس دارن.اتفاقا سعی کنید ماژیک و با قدرت تو دست بگیرین حس کنید دارین به اون دستور میدین چطور حرکت کنه!
موفق باشین

مرسی بابت توضیحاتتون ،اره خطم دوباره ضعیف شده اون هم که به قولی تاب داره یک مقدارش به خاطر نحوه رنگ کردنم بوده خواستم اطرافشون یکم سفید باشه که اینجوری شد ،در هر صورت من به تمرنی خط زیادی نیاز دارم ،من همیشه بدون گریز پرسپکتیو می کشیدم الان چون چند تا پرسپکتیو اولی که دارم با گریز می کشم خواستم با خط کش به گریز وصل کنم که مطمین باشم و چشم بهش عادت کنه ،اول خودم خط می کشیدم بعد با خط کش خدا را شکر خیلی هاش درست می خورد بهش،ماژیک هم حالا که دارم تمرین می کنم گفتم بگیرم تو دستم و هر مدلی می بینم باهاشون تمرین کنم
بازم ممنون مهندس

--زهرا

عضو جدید
تمرینات سایه 5

تمرینات سایه 5

تمرین چهارم :
سایه جرز که به دیوار چسبیده و زیر سقف است . پایه ستونی که از دیوار فاصله دارد و روی دیوار پشت خودش سایه انداخته است .

IMAG0702.jpg

نکات سایه در نما
-دو بنا که هم ارتفاع هستند سایه به صورت 45 درجه استو اگر بلند تر باشد مستقیم است
-در سطوح منحنی سایه با توجه به فرم تعریف می شود ، خطوط هاشور نشان دهنده تعریف فرم هستند.
-با استفاده کردن از بافت های مختلف و ترکیب با سایه می توانید نما را به زیبایی نشان دهید

IMAG0703.jpg

این نمونه طرح های آقای احسان طایفه (مدرس دانشکده هنر های زیبا دانشگاه تهران) هستش

خطوط 45 درجه با ماژیک نشون دهنده شیشه است روی نماو با بافت های مختلف می توانیم اقلیم مورد نظر رو هم به راحتی نشون بدیم
و این نکته رو هم توجه داشته باشید سطوح عقب تر رنگ تیره تر و سطوح جلوتر رنگ روشن دارند.

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی بابت توضیحاتتون ،اره خطم دوباره ضعیف شده اون هم که به قولی تاب داره یک مقدارش به خاطر نحوه رنگ کردنم بوده خواستم اطرافشون یکم سفید باشه که اینجوری شد ،در هر صورت من به تمرنی خط زیادی نیاز دارم ،من همیشه بدون گریز پرسپکتیو می کشیدم الان چون چند تا پرسپکتیو اولی که دارم با گریز می کشم خواستم با خط کش به گریز وصل کنم که مطمین باشم و چشم بهش عادت کنه ،اول خودم خط می کشیدم بعد با خط کش خدا را شکر خیلی هاش درست می خورد بهش،ماژیک هم حالا که دارم تمرین می کنم گفتم بگیرم تو دستم و هر مدلی می بینم باهاشون تمرین کنم
بازم ممنون مهندس

اوکی عزیزم. همین طوری پیش بری عالیه یک ترم کافیه تمرین خوب داشته باشی. خواهش میشه!

MaRaL.arch

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
اوکی عزیزم. همین طوری پیش بری عالیه یک ترم کافیه تمرین خوب داشته باشی. خواهش میشه!

یلدایی جون ممنونم از حضورت و راهنمایی هات:gol:

.
.
.

دوستان پ.د.ف چگونه طراحی کنیم 2 و 3 رو لازم دارم+هندسه ترسیمی آقای زمرشدی
اگه کسی داره یا لینکشو یا خودشو ممنون میشم بذاره
فقط جلد2 77 صفحه ایشو دارم،کاملشو میخوام

shima 70

عضو جدید
دوستان گلم عزیزای دلم من برای یه مدت نمیدونم کوتاه (همین یه ساعت دیگه ) یا طولانی(تا زمان اعلام نتایج ) تصمیم دارم که خدافظی کنم و نباشم و اگه بتونم گه گاهی برای خوندن تاپیک بیام اما خب میرم و تا زمانی که کاری برای آپ کردن نداشته باشم نخواهم آمد !همتونو به خدا میسپارم و امیدوارم که موفق باشین و وقتی بر میگردم همتونو با دستای قوی و ... ببینم ...رفیق نیمه راه بودنو دوست ندارم اما گاهی چاره ای نیست...
I am force!!!i dont have any way...sorry

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چقدر آب رو خوب کشیدیییییییی
جدی؟؟؟؟راستش یه سری تکنیک هس که خودم دارم روشون کار میکنم برا نشون دادن بافت و شیشه و آب و اینا اینم همینجوری زدم

بچه لطفا ببیندید پرسپکتیو این یکی چطوره؟؟؟؟؟درسته یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مشاهده پیوست 203317

بچه ها نظر بدید ببیندید چطوره کارم ،ایا پرسپکتیو درست کشیدم یا نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مشاهده پیوست 203374
عذرا کارت خیلی بهتر شده چند تا دیگه پرسپکتیو بزن بعد برو تو جزییات .....سعی کن سطوحت یه سره صلب نباشه.این ریتم رو تکرار کن.صلب شفاف......صلب.شفاف ووووحالا شفاف میتونه ایوان یه درز کوچک.پنجره و یه تورو رفتگی باشه.تو اسکیس جزییات خیلی مهمه

en.safdari

عضو جدید
سلام دوست من میشه لطف کنید تمریناتی که استاد شقاقی بهتون میدن و بزارید اینجا ماهم استفاده کنیم چون من ایلامم سر کارم امکان رفتن به تهران و ندارم واقعا، پیشاپیش از لطفی که می کنید کمال تشکر و قدردانی را دارم.

MaRaL.arch

کاربر ممتاز
سلام
بالاخره نتم .صل شد
تمرینات خط دیشبم...
110420141282.jpg

پیوست ها

• 110420141281.jpg
    110420141281.jpg
    43.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

en.safdari

عضو جدید
بچه ها موافقید بهتون تمرین بدم ؟ البته ممکنه نرسم کامل و دقیق بگم ولی تا جایی که وقتم و توان بیانم اجازه بده در خدمتتونم فقط باید حواستون باشه فقط متکی به این تمرین ها نباشید و خودتون هم کنارش برای خودتون برنامه بچینید و مطالعه و تمرین خط و ... رو انجام بدید

فرستاده شده از GT-I8190ِ من با Tapatalk

سلام دوست من میشه لطف کنید تمریناتی که استاد شقاقی بهتون میدن و بزارید اینجا ماهم استفاده کنیم چون من ایلامم سر کارم امکان رفتن به تهران و ندارم واقعا، پیشاپیش از لطفی که می کنید کمال تشکر و قدردانی را دارم.

MaRaL.arch

کاربر ممتاز
110420141288.jpg تو این تمرین اصلا دستمو از رو کاغذ برنداشتم!!!

سلام
میتونید تمرینات مهندس شقاقی رو اینجا ببینید
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/437296-تمرین-گروهی-اسکیس-92

sadaf1369

عضو جدید
به نظرم هیچ راهی وجود نداره ..حالا که کلاس نمی رید کلا ارشد روهم فراموش کنید که امکان قبولی صفره
خب این البته شوخی بود صددرصد...کتابای خوبی هس اونارو بخونید و اینکه بی امان ترسیم کنید از هزینه کردن الکی پرهیز کنید و کتابای الکی انتخاب نکنید چون خریدن کتاب ادمو از خوندنش میندازه
از کتابخونه بگیرید چون ضرب العجل داره بهتره و کمتر وقت هدر می ره...(تفکر ترسیمی-3گانه احسان طایفه-کتاب صدیق-مفاهیم پایه-ایده و خلاقیت در معماری ایرانی-تحلیل اثار شاخص)

اولش یک شوک وارد شد بهم و گفتم پس بیخیال ولی بعدش کلی خندیدم
.به نظرت بین 3 جلد کتای احسان طایفه و کتاب صدیق کدوم بهتره؟ این کتابا که گفتین کدوم اولویت داره؟

ozra69

عضو جدید
کاربر ممتاز
جدی؟؟؟؟راستش یه سری تکنیک هس که خودم دارم روشون کار میکنم برا نشون دادن بافت و شیشه و آب و اینا اینم همینجوری زدم

خیلی خوبه موفق باشی مهندس

عذرا کارت خیلی بهتر شده چند تا دیگه پرسپکتیو بزن بعد برو تو جزییات .....سعی کن سطوحت یه سره صلب نباشه.این ریتم رو تکرار کن.صلب شفاف......صلب.شفاف ووووحالا شفاف میتونه ایوان یه درز کوچک.پنجره و یه تورو رفتگی باشه.تو اسکیس جزییات خیلی مهمه

مرسی که وقت گذاشتی و خوندی مهندس ،اره خودم زیاد با صلب خالی حال نمی کنم راستش الان فقط به این فک می کردم که سعی کنم پرسپکتیو را درست کنم کم کم و بعدش برم سراغ جزییات این درخت و ماشین هم فقط برا این که کار خالی نباشه و من هم سعی کنم یاد بگیرم کارم پر کنم اضاف کردم بالاخره ادم باید از یک جایی شروع کنه ،حالا کم کم پرسپکتیو یاد بگیرم میرم سراغ کارایی که خیلی ریزه کاری داشته باشه ،برا تمرین جزییات در اوردن ،فقط امیدوارم از پسش بتونم بر بیام

اگه ایلامی ،برو دانشگاه ملی ببین مهندس یوسفی اونجا هستن یا نه ،اگه ایشون بودن که دستشون عالیه برید ازشون کمک بگیرید یک چند تا دیگه هم بودن که فک کنم رفتن دیگه از اونجا ،ولی در کل یک سر بزن به دانشگاه یک چیزهایی دستت میاد ،چند تا از بچه های سال اخر کارشون معرکه است از استاد ها هم بالاترن ،برو امار در بیار که پیش کی رفته بودن کلاس و چیکار کنی که اوضاع ات خوب شه ،به نظرم برا کلاس کاری شون هم که شده جوابت بدن

اولش یک شوک وارد شد بهم و گفتم پس بیخیال ولی بعدش کلی خندیدم
.به نظرت بین 3 جلد کتای احسان طایفه و کتاب صدیق کدوم بهتره؟ این کتابا که گفتین کدوم اولویت داره؟

برا این کتابها تفکر ترسیمی را من دارم ولی نمی خونمش الان چون وقتش ندارم ،اگه مشکل وقت هم داری به نظرم برا خوندن با فرم فضا نظم شروع کن ،همزمان اگه بتونی از این تحلیل اثار شاخص هم استفاده کنی ،معماری فرم هم برا پر شدن ذهن خوبه ،مفاهیم پایه هم بعدش شروع کن به خوندن و تمرین یکم که دست اومد کتابها کتاب خلاقیت طایفه چون برا ایده گرفتن کتاب خوبیه

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چن وقت پیش رفتم حونه دوستم که کتابخونه تکمیلی داره کتاب 101 نکته ای که در مدرسه معماری آموختم اثر فردریک واقعا کتاب خوبیه.........خودم که دارم نقد آثار معماری رو میخونم از تو مجله معمارا ولی یه کتاب دیگم گرفتم نقد اثار معماری معاصر ایران اونم کتاب خوبی میتونه باشه برا کسایی که موضوعی میخوان کار کنن

ozra69

عضو جدید
کاربر ممتاز
چن وقت پیش رفتم حونه دوستم که کتابخونه تکمیلی داره کتاب 101 نکته ای که در مدرسه معماری آموختم اثر فردریک واقعا کتاب خوبیه.........خودم که دارم نقد آثار معماری رو میخونم از تو مجله معمارا ولی یه کتاب دیگم گرفتم نقد اثار معماری معاصر ایران اونم کتاب خوبی میتونه باشه برا کسایی که موضوعی میخوان کار کنن

این 10ا نکته کتابش چه جوریه ،درباره چی هست ؟؟؟؟؟؟؟؟

mahdiye1991m

عضو جدید
بچه ها کسی احسان توسلی می شناسه واسه اسکیس؟ استاد خوبیه ؟ لطفا راهنمایی کنید

lena.0

عضو جدید
کاربر ممتاز

http://arch-house.com/workshop.html

beni belazi

کاربر بیش فعال
ماژیکای کیوکالر همه قابل شارژن... کسی جایی رو نمیشناسه که جوهرشون رو بفروشه... واقعا انصاف نیست آدم هر بار 5 تومن بده جای ماژیکی که جوهر 25 میلیش، 5 دلار...

sahar-architect

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اگه همون 101 ئی باشه که من نسخه اصلیش رو خوندم تو هر صفحه یه عکس (تقریبا کمیک ) گذاشته و یه جمله خوب زیرش نوشته که در معماری چی یاد گرفتیم(که من نگرفتم :D)

اقای سجی من قبلا قول داده بودم واسه فرستادن اون مجله معمارها اما باور کنید دیروز اومدم بفرستم دیدیم همون4تا شماره بالای 1گیگ شد باکلی مکافات حجمشو که کم کردم شد 700مگ واقعا نمیتونم آپ کنم و از پشت همین تریبون عذرخواهی مینمایم :w10:
برای اینکه اسپم نشه ببینیم و بیندیشیم :D:
فکر کنید موضوع اسکیس امسال همینه!

اگه حین تورق مجله ها باز از اینا به پستم بخوره میذارم براتون
کار کنید قبول شید من سال بعد رقیب نمیخوام :D

پیوست ها

• IMG_0056.jpg
    IMG_0056.jpg
    28.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • IMG_0057.jpg
    IMG_0057.jpg
    33.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

atefeh.ghazi

کاربر فعال
ماژیکای کیوکالر همه قابل شارژن... کسی جایی رو نمیشناسه که جوهرشون رو بفروشه... واقعا انصاف نیست آدم هر بار 5 تومن بده جای ماژیکی که جوهر 25 میلیش، 5 دلار...

shaiad bedunid valy khob baz migam age alkol dakhelesh berizid mishe 2bare azash estefedeh konid ya be jaie alkol mishe az ekolin ham estefedeh konid

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کلا 101 نکته راجع به معماری.ایده پردازی...............حتی خط کشیدن.....
این کتاب مفاهیم پایم واقعا عالیه ........یکی از دوستان میگفت قرآن معماریه اگه ندارین و میخواین اسکیس آزمون بدین حتما بگیرین
اینم یه اسکیس برای ورودی به سبک سجی.....منتظر نظراتونم;)
666666666666666666.jpg

en.safdari

عضو جدید
مشاهده پیوست 203420 تو این تمرین اصلا دستمو از رو کاغذ برنداشتم!!!

سلام
میتونید تمرینات مهندس شقاقی رو اینجا ببینید
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/437296-تمرین-گروهی-اسکیس-92

مرسی از لطفتون ولی این تاپیک اکثر آپلوداش از بین رفته قبلا همشو مطالعه کردم.بچه اینجا نمیان با هم موضوعات و بنویسیم و هر هفته یه قسمت از اسکیس و کار کنیم همه بدون برنامه کار میکنند.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا