تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

آذرهانا

عضو جدید
سلام دوستان
اول ممنون از همه تون. من خيلي چيزا ياد گرفتم. چندتا سوال برام پيش اومده ممنون مي شم اگر كسي مي دونه جواب بده.
1- رمپ پاركينگ در حالتي كه مي چرخد مثل سوال اسفند 91، بايد به صورت يك چهارم دايره ترسيم بشه و يا گذاشتن يك مربع به ابعاد 5 در 5 كفايت مي كنه؟ مثل كاري كه شب خانوم انجام داده. ديدم يكي از بچه اين موضوع رو ايراد گرفته بود و يكي ديگه گفته بود همين جور بگذاريد. حالا كدوم درسته؟
بعد در محاسبه طول يك چنين رمپي، بايد محيط اون يك چهارم دايره رو حساب كنيم و به طول بقيه رمپ اضافه كنيم؟ شعاع اون قسمت رمپ رو در وسط، همون 5 بگيرم درسته يا كمتر هم مي شه گرفت؟

2-يك سوالي در مورد طراحي بالكن دارم. آيا بالكن رو بايد توي همون محدود ه ي 60 درصد طراحي در بياريم يا مي شود از سمت حياط به حالت كنسول پيشروي كنيم حد نهايت اين عرض پيشروي براي بالكن چه قدر است؟
3- من شنيده بودم 60% +2 اگر استفاده كنيم اون وقت بايد اين مساحت اضافي مازاد بر 60 درصد رو در داخل پلان كم كنيم . مثلا با گذاشتن نورگير ها. آيا اين درست است؟ كلا از اين قضيه ي 60% +2 در همه جا مي شه استفاده كرد؟

4-ارتفاع پله ها رو بهتر است 17 سانت بگيريم يا 18؟ 17 كه براي معلول است ولي خب تعداد پله بيشتر مي شود در نتيجه طول باكس پله بيشتر مي شود؟
5- حداقل درز انقطاع چه قدر است؟
6- حداقل ارتفاعي كه در نما براي دادن نورگير به زيرزمين (از سطح زمين) بايد بالا بياييم چه قدر است؟ مثلا اگر ارتفاع زير زمين 2/40 و ضخامت سقف 40 باشد، آنوقت كف همكف تا روي زمين 1/5 باشد كافي است؟
7- در طرح شب خانوم اين ماشيني كه مشخص كرده ام آيا مشكل چرخش ندارد؟ مگر نبايد يك شعاع 5 متري براي چرخش در نظر بگيريم؟مشاهده پیوست 180411
7- يكي از بچه ها در اندازه هاي استاندارد نما مشكل داشتند و مي گفتند كه ارتفاعات داده شده در مبحث چهار كمتر از نماي يك ساختمان 4 طبقه در مي آيد. من فكر مي كنم بايد ارتفاعات را براي همه ي طبقات كف تا كف 2/8 بگيريم و خرپشته را هم 2/2 و ارتفاع زير زمين در حالت داشتن نورگير از سطح زمين همان 1/5 متر. اونوقت ارتفاع همان 14/90 در مياد كه در مبحث است.
ببخشيد كه طولاني شد

با تشكر از همه

7- در طرح شب خانوم اين ماشيني كه مشخص كرده ام آيا مشكل چرخش ندارد؟ مگر نبايد يك شعاع 5 متري براي چرخش در نظر بگيريم؟مشاهده پیوست 180411
7- يكي از بچه ها در اندازه هاي استاندارد نما مشكل داشتند و مي گفتند كه ارتفاعات داده شده در مبحث چهار كمتر از نماي يك ساختمان 4 طبقه در مي آيد. من فكر مي كنم بايد ارتفاعات را براي همه ي طبقات كف تا كف 2/8 بگيريم و خرپشته را هم 2/2 و ارتفاع زير زمين در حالت داشتن نورگير از سطح زمين همان 1/5 متر. اونوقت ارتفاع همان 14/90 در مياد كه در مبحث است.

در طرح شبنم خانوم ماشین آخری هیچ مشکل گردشی نداره ، ماشین دنده عقب به سمت شمال می ره تا رو به رو در ورودی پارکینگ قرار بگیره و خارج می شه

shab khanoom

عضو جدید
ممنون شبنم خانم. ولي پيغام ميده كه نميشه باز بشه نميدونم چرا ؟راستي يه سوال ديگه اينكه شما جايي گفته بودي كه اگر بعد نورگيري آشپزخانه از پنجره ي پذيرايي حداكثر 6و نيم باشه مي تونيم نورگير نديم ولي من جاي ديگه تو همين تاپيك خوندم نوشته بود حداكثر فاصله 8و نيم متر. اين قانون كجا نوشته شده من ميخوام مطمئن بشم؟

بعد نورگیری رو مبحث جهارم توضیح داده
برای پنجره های جنوبی 8.5 متر و برای پنجره های شمالی 6.5 متر

*arch*

عضو جدید
سلام دوستان عزیز
یه سوال؟ما باید توی نقشه جایگاه امدادرسانی هم مشخص کنیم؟توی مبحث 4 گفته باید همه گروههای ساختمانی حداقل یه پنجره امداد رسان مشرف به جایگاه امداد رسانی داشته باشند. این جایگاه میتونه توی حیاط خونه باشه؟توی نقشه چه جوری باید مشخص بشه؟

shab khanoom

عضو جدید
از شمال و جنوب نور می گیره و از دو طرف همسایه دارد طراح سوال هدفش اینه که واحدهای شمالی و جنوبی تقسیم شن (و از 2 عدد آسانسور استفاده شود) و از هم اختلاف ارتفاع داشته باشند فکر کنم آزمون سال 87 هم تقریبا این جوری بود من تمام سال هایی که تمرین کردم توی صفحات اول تاپیک گذاشتم اما این مورد رو هنوز نتونستم کاملا در بیارم بازم ممنون از توجهت امیدوارم بتونی این تمرین رو ارائه بدی :w14:
ابعاد زمین و نگفتی عزیزم. عرضش 11.طولش چنده؟

*arch*

عضو جدید
بچه ها توی مبحث 4 ص 54 گفته برای تامین نور طبیعی زیرزمین برای استفاده جهت اقامت و اشتغال اگر سقف زیرزمین و زمین در یه تراز باشند باید از مجراهای خارجی نور و هوا به عرض 1.5متر استفاده کرد
منظور از این مجراها چیه؟چه جوری هستن این ها؟

mohammad azizi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اطلاعیه جدید در مورد آزمون طراحی:
http://inbr.ir/News/uNew.aspx?ID=302

بسمه تعالی
قابل توجه داوطلبان آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان رشته معماری طراحی
پيرو مراجعات و مكاتبات داوطلبان آزمون‌هاي ورود به حرفه مهندسان رشته معماري طراحي مبني بر آگاهي از اصول و ضوابطي كه در ترسيم سوال آزمون طراحي اولويت دارد و مي‌بايست رعايت گردد، بدينوسيله به آگاهي مي‌رساند، با توجه به اینکه طراحی یک پروژه براساس كليه مباحث مقررات ملّی ساختمان مورد نظر می‌باشد بدیهی است مباحث مقررات ملّی ساختمان و اصول طراحي شاخص اصلی تصحیح اوراق طراحی معماری توسط کمیته تخصصی رشته معماری می‌باشد لذا مطالعه دقیق و اشراف کامل کلیه کتب معرفی شده در مواد آزمون هر سال ضروريست. علي‌ايحال به منظور آشنایی بیشتر داوطلبان محترم، مواردي از ضوابط و مقررات مندرج در مباحث فوق و همچنین مهمترين نکات فني که در تصحیح اوراق طراحی معماری مورد نظر می‌باشد به شرح زير ارائه می‌گردد.
- رعايت دقيق خواسته‌هاي مورد نظر سوال در ترسيمات انجام شود. بعنوان مثال ترسيم دقيق تعداد پاركينگ‌ها و تعداد انباري‌هاي خواسته شده در پلان طبقه مورد نظر رعايت گردد.
- رعايت ابعاد پاركينگ‌ها و فضاهاي عبوري مطابق مفاد مندرج در مبحث چهارم مقررات ملّي ساختمان.
- رعايت ابعاد راه‌پله و پاگردها مطابق مفاد مندرج در مبحث چهارم مقررات ملّي ساختمان.
- تامين نور و تهويه فضاها مطابق مفاد مندرج در مبحث چهارم مقررات ملّي ساختمان.
- رعايت محدوده ترسيم و حداكثر سطح اشغال مشخص شده در صورت سوال.
- نمايش محورها و اندازه‌گذاري‌ها در پلان‌ها.
- تعيين و درج كدهاي ارتفاعي در پلان‌ها.
- دقت در تعيين و ترسيم محل ستون‌ها با رعايت ملاحظات سازه‌اي.
- تعيين و ترسيم داكت‌هاي تاسيساتي در تمام پلان‌ها حسب مورد.
- رعايت ملاحظات مباحث حريق مطابق مفاد مبحث سوم مقررات ملّي ساختمان.
- رعايت ضوابط مربوط به آسانسور مطابق مفاد مبحث پانزدهم مقررات ملّي ساختمان.
- رعايت ضوابط دسترسي معلولين مطابق مفاد ضوابط و مقررات شهرسازي و معماري براي افراد معلول جسمي – حركتي.
- رعايت تناسبات فضاهاي معماري و جلوگيري از پرت فضاها.
- رعايت شيب‌بندي مناسب و سيستم دفع آب‌هاي سطحي در حياط‌هاي داخلي و پشت‌بام.

Anahidd

عضو جدید
سلام ؛ شب خانم ميشه بگين اين فاصله ي ديوار آشپزخانه از ديوارهاي مقابل را كدوم صفحه ي مبحث 4 نوشته ؟ممنون

mdt001

عضو جدید
سلام بچه ها مساحت موتور خونه رو بر چه اساسی حساب میکنند؟

سلام.
اصولا مساحت هر فضایی رو بر اساس نوع کاربری و عملکردش و همچنین نوع وسایل و مبلمان داخلیه اون و دسترسی هاش محاسبه میکنند. موتور خانه هم با توجه به نوع و ابعاد تجهیزات داخلی اون محاسبه میشه . که 20 متر مربع حداقل مساحت برای اون در نظر میگیریم.

yalda65

عضو جدید
طبق این اطلاعیه ای که صادر شده و گفته شیب بندی حیاط های داخلی رو باید نشون بدیم یعنی باید تو کدوم پلان شیب بندیش رو نشون بدیم؟ آخه معمولا نورگیرها رو با یک ضربدر مشخص میکنیم.

amir architect77

عضو جدید
بچه ها آشپزخونه اپن در چه صورت میتونه از پنجره نشیمن نور بگیره؟لطفا با ذکر دقیق رفرنس جواب بدبد من تو مبحث 4 هرچی گشتم نبود

misha47

عضو جدید
سلام بچه ها مساحت موتور خونه رو بر چه اساسی حساب میکنند؟

در ادامه صحبت دوستمون mdt001 باید بگم معمولا 20متر مربع کافیه. اما اینطور هم میتونی در نظر بگیری که:
20مترمربع: برای 8 واحد
15 مترمربع :برای 7 واحد
12 مترمربع: برای 6 واحد و کمتر

*arch*

عضو جدید
سلام بچه ها
منظور از مجرای خارجی نور و هوا که تو مبحث4 گفته چیه؟

shab khanoom

عضو جدید

1- از پارکینگ به حیاط دسترسی وجود ندارد
2- درب سرویس های واحد طبقه همکف رو به نشیمن باز میشه
3-راهروی دسترسی طبقه همکف به حیاط خیلی طولانی شده
4- اتاق خواب واحد شمالی خییییییلی کوچیکه. مثل انباری شده (ابعادش تقریبا مثل حمام سرویس جنوبیه)
دسترسی طبقه همکف به پله و آسانسور پیچ در پیچ شده. می توانستی ورودی راه پله و آسانسور رو از دیوار کنار آسانسور و روبروی در بدی

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها من عمق نورگیری رو از یکی از فایل های pdf ضوابط کنترل نقشه نظام مهندسی یکی از شهرها درآوردم.
اما مبحث 4 گفته برای آشپزخانه های اپن واحدهای زیر 100 متر، میشه از نور و تهویه مصنوعی استفاده کرد. ( برای اطمینان می تونید ضابطه بالا رو هم چک کنید)

پس 1- سعی کنید هر آشپزخانه ای نور طبیعی بگیره
2- اگه امکانش نبود، ببینید ایا واحدتون زیر 100 متره یا نه؟ اگه بالای 100 متر بود به هر حال باید نور طبیعی بگیره و مجبورید برایش نورگیر بگذارید.
3- اگه واحدتون زیر 100 متر بود می تونید چک کنید که عمق نورگیری توش رعایت شده یا نه (ولی چون تو متن کتاب ها نیومده می تونید اصلا بهش توجه نکنید. )
4- همه این موارد برای آشپزخانه های اپن است و برای آشپزخانه های مستقل به هر حال باید نور طبیعی برایش پیش بینی کنید.

mdt001

عضو جدید

سلام دوست گرامی.
1- تراز زیرزمینتون -1.70 هست اما چرا طول رمپ رو 10 متر گرفتی نه 11.33 ؟؟
2- عمق پاگرد رو چرا 1 متر گرفتی؟120 درسته
3- درز انقطاع رو نگذاشتی؟البته به لحاظ ترسیماتی بهتر هست که طول رمپ معلول رو هم بنویسی به همراه ترازش
4- برای سرویسها داکت در نظر نگرفتی و ابعاد آسانسور 2.1* صحیحه.1.6
ببخشید البته

ARCHITECT HAND

عضو جدید
آقا من یه چند تا سوال پرسیدم ولی کسی جوابمونو نداد - ولی من بالاخره فهمیدم مجرای خارجی نور و هوا چیه- منطور از مجرای خارجی نور و هوا - همون شبکه فلزی که کنار بعضی خونه های قدیمی کف پیاده رو ها میزارن - kuren_gurez_001_b.jpgtepe (1).jpg

آذرهانا

عضو جدید
سلام دوست گرامی.
1- تراز زیرزمینتون -1.70 هست اما چرا طول رمپ رو 10 متر گرفتی نه 11.33 ؟؟
2- عمق پاگرد رو چرا 1 متر گرفتی؟120 درسته
3- درز انقطاع رو نگذاشتی؟البته به لحاظ ترسیماتی بهتر هست که طول رمپ معلول رو هم بنویسی به همراه ترازش
4- برای سرویسها داکت در نظر نگرفتی و ابعاد آسانسور 2.1* صحیحه.1.6
ببخشید البته

سلام ، مرسی که ایرادا رو گفتین
1- طول رمپو اصلاح کردم
2- عمق پاگرد رو 1.10 گرفتم برای زیر زمین به خاطر دیوار 30 سانتی 1 متر شد
3- ارتفاع ساختمان از 12 متر کمتره ، احتیاج به درز انقطاع نداره
4- ابعاد آسانسور 180×200 اشتباس؟

shab khanoom

عضو جدید
شبنم جون - مرسی که ایرادا رو گفتین - میشه دوباره اصلاح شده رو ببینینمشاهده پیوست 180638مشاهده پیوست 180639

با تغییریاتی که دادی طبقه همکف خیلی بهتر شد. ولی چرا آسانسورو به دیوار سمت راست نمی چسبونی؟ فضای پشت آسانسور کاملا پرت شده و در هیچ طبقه ای هم استفاده نشده. حداقل این فضا می تونه به جلوی آسانسور اضافه بشه و لابی آسانسور و بزرگتر کنه
در ضمن ستونی که در همکف افتاده وسط اصلا جالب نیست. می تونی یکم به راست شیفت بدی اش.

وضعیت
موضوع بسته شده است.