تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

*arch*

عضو جدید
بچه ها سلام
من امروز مبحث 4 را میخوندم حسابی توی حیاط خلوت و گودال باغچه و پاسیو گیج شدم .حیاط خلوت را فقط باید توی هم کف گذاشت و بدون سقفه؟ درسته؟ گودال باغچه هم برای نور و تهویه زیرزمینه؟اونوقت کجا کاربرد داره؟
اصلا به طور کلی از هرکدام از اینها کجا بیشتر استفاده میشه؟

faeze1366

عضو جدید
چرا هیچ کس یه تمرین نیم طبقه نمی زاره مثل سال 87 فکر کنم من یه نمونه تمرین گذاشتم اما هیچ کس انجام نداد

mana_memari

عضو جدید
سلام دوستان
یه استاد ارمنیه تهرانی هستش که میگن تخصصش کلاس طراحی نظام مهندسیه.میخام اصفهان برم کلاسش.فقط کلاس داره شروع میشه میخام اگه میشناسینش بهم بگید که کارش چطوره.ممنوم.اسمش رازمیک عزیزیانس هست.فقط فوری هست چون کلاس داره شروع میشه از آخر هفته

میشه بگی کلاساش کجا هست ؟ هزینش چقدره؟ شمارش و می تونی بدی؟ mana_memari@yahoo.com

shab khanoom

عضو جدید
دوستان رمپ معلولین هم باید سرپوشیده باشه یا فقط ورودی؟

فکر نکنم لزومی داشته باشه
تو ضوابط معلولین نوشته اگر رامپ معلولین در هوای آزاد واقع شود، باید به طریقی طراحی گردد که از جمع شدن آب در سطوح حرکت جلوگیری شود.
پس یعنی می تونه سقف نداشته باشه

*arch*

عضو جدید
بچه کسی نمی تونه به سوالهای من که چندتا پست بالاتره جواب بده؟
ممنون میشم

Anahidd

عضو جدید
بچه ها در مورد ديوار برشي و بادبند هم مطلب بزارين . و اينكه آيا كف پله را مي تونيم 20 سانت بگيريم يا حتما بايد 30 سانت بگيريم.ممنون.

آخرین ویرایش:

mdt001

عضو جدید
بچه ها در مورد ديوار برشي و بادبند هم مطلب بزارين . و اينكه آيا كف پله را مي تونيم 20 سانت بگيريم يا حتما بايد 30 سانت بگيريم.ممنون.

درود.
برای آزمون دیوار برشی و بادبند و بحثهای سازه ای از این تیپ خیلی مطرح نیستن به اون صورت. کف پله هم حداقل 30 باید باشه طبق همون فرمول 2h+b=63-64

misha47

عضو جدید
بادبند که فک نکنم اصلا درست باشه. میشه از دیوار برشی جای باکس پله استفاده کرد.و فقط گوشه ش نوشت :سیستم مهاربندی، دیوار برشی. ضخامتشم همون 25 سانت بگیریم دور پله رو که مثلا دیوار برشیه.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها سلام
من امروز مبحث 4 را میخوندم حسابی توی حیاط خلوت و گودال باغچه و پاسیو گیج شدم .حیاط خلوت را فقط باید توی هم کف گذاشت و بدون سقفه؟ درسته؟ گودال باغچه هم برای نور و تهویه زیرزمینه؟اونوقت کجا کاربرد داره؟
اصلا به طور کلی از هرکدام از اینها کجا بیشتر استفاده میشه؟

سلام دوست من
حیاط خلوت توی همکف میذاریم توی ساختمانهای شمالی تا دسترسی آتش نشانی به پشت ساختمان فراهم بشه و حتما هم باید به حیاط راه داشته باشه توی مبحث 3 هست
برای نور و تهویه زیر زمین لازم نیست گودال باغچه بدین ، نورگیری که طبقات بالا هست میتونه نور زیرزمین رو تامین بکنه و تا پایین زیرزمین هم نباید بیاد سقف زیرزمین در اون قسمت شیشه میشه
گودال باغچه به خودی خود برای ساختمانهای گروه 2 و 5 و 7 که ساختمانهای منفصل دارن استفاده میشه

*arch*

عضو جدید
سلام دوست من
حیاط خلوت توی همکف میذاریم توی ساختمانهای شمالی تا دسترسی آتش نشانی به پشت ساختمان فراهم بشه و حتما هم باید به حیاط راه داشته باشه توی مبحث 3 هست
برای نور و تهویه زیر زمین لازم نیست گودال باغچه بدین ، نورگیری که طبقات بالا هست میتونه نور زیرزمین رو تامین بکنه و تا پایین زیرزمین هم نباید بیاد سقف زیرزمین در اون قسمت شیشه میشه
گودال باغچه به خودی خود برای ساختمانهای گروه 2 و 5 و 7 که ساختمانهای منفصل دارن استفاده میشه
مرسی دوست عزیز که راهنمایی کردین
تو ساختمانهای جنوبی هم حیاط خلوت میداریم.درسته؟اخه تو مبحث4 گفته باید حیاط خلوت ساختمانهای جنوبی را از معبر عمومی با دیوارو....جدا کرد.
بعد منظور از پاسیو بیشتر همون نورگیره که توی طبقات میزاریم؟
حیاط خلوت ساختمانهای شمالی باید با یه راه جدا به حیاط اصلی وصل بشه یا از تو ساختمان راه داشته باشه کافیه؟

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی دوست عزیز که راهنمایی کردین
تو ساختمانهای جنوبی هم حیاط خلوت میداریم.درسته؟اخه تو مبحث4 گفته باید حیاط خلوت ساختمانهای جنوبی را از معبر عمومی با دیوارو....جدا کرد.
بعد منظور از پاسیو بیشتر همون نورگیره که توی طبقات میزاریم؟
حیاط خلوت ساختمانهای شمالی باید با یه راه جدا به حیاط اصلی وصل بشه یا از تو ساختمان راه داشته باشه کافیه؟

اون حیاط خلوتی که توی پلاکهای شمالی میذاریم در حقیقت همون جایگاه امداد رسانیه در حقیقت شما از حیاط خلوت برای امداد رسانی هم استفاده میکنین برای همین باید به حیاط اصلی راه داشته باشه با یک محل عبور مستقل . اما اگر برای جایگاه امدادرسانی نبود نیازی نیست به حیاط اصلی راه داشته باشه ص 23 مبحث 4
برای ساختمانهای جنوبی هم اگر گذاشتیم باید با نرده یا یک حفاظ از معبر جدا بشه فکر نمیکنم ضروری باشه
بله منظور پاسیو همون نورگیره که توی پایین طبقه میتونن از کفش به عنوان پاسیو استفاده بکنن

ج.ع

عضو جدید
سلام دوستان
اول ممنون از همه تون. من خيلي چيزا ياد گرفتم. چندتا سوال برام پيش اومده ممنون مي شم اگر كسي مي دونه جواب بده.
1- رمپ پاركينگ در حالتي كه مي چرخد مثل سوال اسفند 91، بايد به صورت يك چهارم دايره ترسيم بشه و يا گذاشتن يك مربع به ابعاد 5 در 5 كفايت مي كنه؟ مثل كاري كه شب خانوم انجام داده. ديدم يكي از بچه اين موضوع رو ايراد گرفته بود و يكي ديگه گفته بود همين جور بگذاريد. حالا كدوم درسته؟
بعد در محاسبه طول يك چنين رمپي، بايد محيط اون يك چهارم دايره رو حساب كنيم و به طول بقيه رمپ اضافه كنيم؟ شعاع اون قسمت رمپ رو در وسط، همون 5 بگيرم درسته يا كمتر هم مي شه گرفت؟

2-يك سوالي در مورد طراحي بالكن دارم. آيا بالكن رو بايد توي همون محدود ه ي 60 درصد طراحي در بياريم يا مي شود از سمت حياط به حالت كنسول پيشروي كنيم حد نهايت اين عرض پيشروي براي بالكن چه قدر است؟
3- من شنيده بودم 60% +2 اگر استفاده كنيم اون وقت بايد اين مساحت اضافي مازاد بر 60 درصد رو در داخل پلان كم كنيم . مثلا با گذاشتن نورگير ها. آيا اين درست است؟ كلا از اين قضيه ي 60% +2 در همه جا مي شه استفاده كرد؟

4-ارتفاع پله ها رو بهتر است 17 سانت بگيريم يا 18؟ 17 كه براي معلول است ولي خب تعداد پله بيشتر مي شود در نتيجه طول باكس پله بيشتر مي شود؟
5- حداقل درز انقطاع چه قدر است؟
6- حداقل ارتفاعي كه در نما براي دادن نورگير به زيرزمين (از سطح زمين) بايد بالا بياييم چه قدر است؟ مثلا اگر ارتفاع زير زمين 2/40 و ضخامت سقف 40 باشد، آنوقت كف همكف تا روي زمين 1/5 باشد كافي است؟
7- در طرح شب خانوم اين ماشيني كه مشخص كرده ام آيا مشكل چرخش ندارد؟ مگر نبايد يك شعاع 5 متري براي چرخش در نظر بگيريم؟tarhe-esfand-91.jpg
7- يكي از بچه ها در اندازه هاي استاندارد نما مشكل داشتند و مي گفتند كه ارتفاعات داده شده در مبحث چهار كمتر از نماي يك ساختمان 4 طبقه در مي آيد. من فكر مي كنم بايد ارتفاعات را براي همه ي طبقات كف تا كف 2/8 بگيريم و خرپشته را هم 2/2 و ارتفاع زير زمين در حالت داشتن نورگير از سطح زمين همان 1/5 متر. اونوقت ارتفاع همان 14/90 در مياد كه در مبحث است.
ببخشيد كه طولاني شد

با تشكر از همه

shab khanoom

عضو جدید
سلام دوستان
اول ممنون از همه تون. من خيلي چيزا ياد گرفتم. چندتا سوال برام پيش اومده ممنون مي شم اگر كسي مي دونه جواب بده.
1- رمپ پاركينگ در حالتي كه مي چرخد مثل سوال اسفند 91، بايد به صورت يك چهارم دايره ترسيم بشه و يا گذاشتن يك مربع به ابعاد 5 در 5 كفايت مي كنه؟ مثل كاري كه شب خانوم انجام داده. ديدم يكي از بچه اين موضوع رو ايراد گرفته بود و يكي ديگه گفته بود همين جور بگذاريد. حالا كدوم درسته؟
بعد در محاسبه طول يك چنين رمپي، بايد محيط اون يك چهارم دايره رو حساب كنيم و به طول بقيه رمپ اضافه كنيم؟ شعاع اون قسمت رمپ رو در وسط، همون 5 بگيرم درسته يا كمتر هم مي شه گرفت؟

2-يك سوالي در مورد طراحي بالكن دارم. آيا بالكن رو بايد توي همون محدود ه ي 60 درصد طراحي در بياريم يا مي شود از سمت حياط به حالت كنسول پيشروي كنيم حد نهايت اين عرض پيشروي براي بالكن چه قدر است؟
3- من شنيده بودم 60% +2 اگر استفاده كنيم اون وقت بايد اين مساحت اضافي مازاد بر 60 درصد رو در داخل پلان كم كنيم . مثلا با گذاشتن نورگير ها. آيا اين درست است؟ كلا از اين قضيه ي 60% +2 در همه جا مي شه استفاده كرد؟

4-ارتفاع پله ها رو بهتر است 17 سانت بگيريم يا 18؟ 17 كه براي معلول است ولي خب تعداد پله بيشتر مي شود در نتيجه طول باكس پله بيشتر مي شود؟
5- حداقل درز انقطاع چه قدر است؟
6- حداقل ارتفاعي كه در نما براي دادن نورگير به زيرزمين (از سطح زمين) بايد بالا بياييم چه قدر است؟ مثلا اگر ارتفاع زير زمين 2/40 و ضخامت سقف 40 باشد، آنوقت كف همكف تا روي زمين 1/5 باشد كافي است؟
7- در طرح شب خانوم اين ماشيني كه مشخص كرده ام آيا مشكل چرخش ندارد؟ مگر نبايد يك شعاع 5 متري براي چرخش در نظر بگيريم؟مشاهده پیوست 180411
7- يكي از بچه ها در اندازه هاي استاندارد نما مشكل داشتند و مي گفتند كه ارتفاعات داده شده در مبحث چهار كمتر از نماي يك ساختمان 4 طبقه در مي آيد. من فكر مي كنم بايد ارتفاعات را براي همه ي طبقات كف تا كف 2/8 بگيريم و خرپشته را هم 2/2 و ارتفاع زير زمين در حالت داشتن نورگير از سطح زمين همان 1/5 متر. اونوقت ارتفاع همان 14/90 در مياد كه در مبحث است.
ببخشيد كه طولاني شد

با تشكر از همه
سلام دوست عزیز
1-مربع 5 * 5 در واقع سکوی چرخش است که در کارهای شهرداری گذاشته می شه و فرقش با رمپ گردشی اینه که سطحش صاف است و شیبدار نیست. من در مباحث ندیدم که از این سکو اسم ببره. پس برای امتحان همون رمپ جرخشی درسته. در مبحث 4 شعاع میانی گردش خودرو رو 5 متر گفته. ولی حرفی از شعاع گردش رمپ نزده.فکر کنم شعاع گردش رمپ هم همون 5 متر باشه . برای افزایش سرعت در امتحان طول و ارتفاع یک چهارم دایره های با شعاع 5 و بیشتر رو حساب کن و با خودت ببر سر جلسه
شعاع رمپ در آکس(یعنی وسط رمپ باید حداقل 5 متر باشه)
2-مقدار کنسول در معابر، حداکثر 80 سانتیمتره که حداقل ارتفاعش از کف معبر باید 3.5 متر باشه. فکر کنم طره رو به حیاط تا 1.20 مجاز باشه
3-اگه بتونیم 60% +2 استفاده کنیم، خود صورت سوال می گه. اگه نگفت همون 60% رو استفاده کنید.

4- ارتفاع پله ها رو در صورتیکه آسانسور با قابلیت حمل ویلچر استفاده کنید ( که حتما استفاده کنید) می تونی تا 18 بگیری
5- درز انقطاع در هر طرف زمین که همسایگی داشته باشه برابر با 1/200 فاصله کف بام تا روی پی ساختمان است.
6- پنجره های زیرزمین تنها در صورتی می تونه برای فضاهای سکونت و اشتغال استفاده بشه که حداقل نصف ارتفاع دیوار زیرزمین بالاتر از سطح زیرزمین باشه. در غیر این صورت باید از مجرای خارجی نور و هوا استفاده کنید. برای فضاهای غیر اشتغال و سکونت (و همچنین غیر از پارکینگ های بزرگ) نورگیری الزامی نیست.
7- به نظر خودم هم مشکل داره. ولی چاره ای نداشتم و دوستان هم گفتند این مورد رو سخت نمی گیرند. ولی سعی کنیم شعاع گردش 5 متر رعایت بشه
8- ارتفاع نمایی که مبحث چهارم داده مقادیر حداکثره و اگر کمتر هم بشه اشکالی نداره

ARCHITECT HAND

عضو جدید
سلام دوستان - تعرف ارتفاع ساختمان چیه - داخل کدوم مبحث هست ؟ من ارتفاع طبقات با احتساب ضخامت سقف و اینطوری میگیرم- زیر زمین2.4 (پارکینگ) -همکف 2.8 (لابی) - طبقات 3.2 - خرپشته به صورت مورب 2.05 - تجاری 4

*arch*

عضو جدید
بچه ها توی مبحث 4 نوشته پنجره هایی که به بالکن و...راه ندارند باید دارای جان پناهی به ارتفاع حداقل 1.10 باشند.یهنی همه پنجره های نما این جان پناه را میخواهند؟
بچه ها من گیج شدم اینکخ تو مبحث 4 توی رمپ چرخشی شعاع میانی گردش خودرو رو 5 متر گفته من درست نمی فهم یعنی چی؟؟؟/:confused:میشه یه عکس بدارین که رمپ چرخشی با این مشخصات توش باشه؟

آخرین ویرایش:

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها توی مبحث 4 نوشته پنجره هایی که به بالکن و...راه ندارند باید دارای جان پناهی به ارتفاع حداقل 1.10 باشند.یهنی همه پنجره های نما این جان پناه را میخواهند؟
بچه ها من گیج شدم اینکخ تو مبحث 4 توی رمپ چرخشی شعاع میانی گردش خودرو رو 5 متر گفته من درست نمی فهم یعنی چی؟؟؟/:confused:میشه یه عکس بدارین که رمپ چرخشی با این مشخصات توش باشه؟
یعنی آکس وسط رمپت در قسمت قوس، شعاع 5 متر داشته باشه

پیوست ها

• s.jpg
    s.jpg
    57.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Anahidd

عضو جدید
سلام بر همگي؛ دوستان چرا ميگين ضخامت سقف را 40 بگيريم مگه 30 نيست درسته براي كف ميگيم 40 ولي اگه 30 بگيريم اشتباهه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
يه كتاب توي سايت مقررات ملي با موضوع ضوابط معلولين توسط راه و شهرسازي دقيقا اسمش يادم نيست ولي همينه.گفته مي تونين تهيه كنيد براي امتحان طراحي ولي توي كتابخانه هاي تهران و اصفهان ممكنه باشه چون چاپش كم بوده اگه كسي خريده ميشه براي من كه نتونستم پيداش كنم و بقيه ي دوستان اينجا اسكن كنه بزاره يا حداقل نكاتش را به صورت خلاصه .ممنون لطف مي كنين.

yalda65

عضو جدید
سلام بچه ها.چند تا سوال داشتم.ممنون میشم پاسخ بدبد:
1-ابعاد داکت موتورخانه حدودا چند در چند باید باشه؟
2-آیا لازم هست که پلان مبلمان موتورخونه رو نشون بدیم؟ مثل محل دیگ ها و ...؟ اگر آره یک نمونه بگذارید. اخه من از کسی شنیدم که باید مشخص کنیم
3-اگر پنجره برای موتورخانه بتونیم بگذاریم باز هم لزومی به وجود داکت هست؟
4-آیا عایق رطوبتی رو باید در پلان زیرزمین نشون بدیم؟
5-حداقل ابعاد انباری چقدر مناسبه؟

آخرین ویرایش:

yalda65

عضو جدید
سلام بر همگي؛ دوستان چرا ميگين ضخامت سقف را 40 بگيريم مگه 30 نيست درسته براي كف ميگيم 40 ولي اگه 30 بگيريم اشتباهه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
يه كتاب توي سايت مقررات ملي با موضوع ضوابط معلولين توسط راه و شهرسازي دقيقا اسمش يادم نيست ولي همينه.گفته مي تونين تهيه كنيد براي امتحان طراحي ولي توي كتابخانه هاي تهران و اصفهان ممكنه باشه چون چاپش كم بوده اگه كسي خريده ميشه براي من كه نتونستم پيداش كنم و بقيه ي دوستان اينجا اسكن كنه بزاره يا حداقل نكاتش را به صورت خلاصه .ممنون لطف مي كنين.
تا جاییی که من اطلاع دارم سقف های کامپوزیت ارتفاع 40 سانتی دارند.بقیه سقف ها همون 30 سانت کافیه

misha47

عضو جدید
دوستانی که سال 88 رو رسم کردید:

ارتفاع مفید طبقات مطب رو چند باید گرفت؟ تجاری رو 3.70 میگیریم.فست فود هم نوعی تجاری هست؟ اگر کسی ارتفاعات مختلف رو میدونه ممنوم میشم بذاره.( البته معمولا اینجا عده ای فقط پاسخ میگیرند.ولی پاسخی برای پرسشهای بقیه نمیذارند! )

mdt001

عضو جدید
سلام بچه ها.چند تا سوال داشتم.ممنون میشم پاسخ بدبد:
1-ابعاد داکت موتورخانه حدودا چند در چند باید باشه؟
2-آیا لازم هست که پلان مبلمان موتورخونه رو نشون بدیم؟ مثل محل دیگ ها و ...؟ اگر آره یک نمونه بگذارید. اخه من از کسی شنیدم که باید مشخص کنیم
3-اگر پنجره برای موتورخانه بتونیم بگذاریم باز هم لزومی به وجود داکت هست؟
4-آیا عایق رطوبتی رو باید در پلان زیرزمین نشون بدیم؟
5-حداقل ابعاد انباری چقدر مناسبه؟
درود .من تا اونجایی که میدونم:
1-حداقل یک بعد داکت رو 40 سانتیمتر باید گرفت
2- احتیاجی نیست موتورخانه رو مبله نشون بدیم.در آوردن حداقل مساحتش کفایت میکنه
3- من نظرم اینه که داکت باشه ،اونم در کنار ستونها و دیوارهای جانبی ملک . اما باز اگر دیگر دوستان نظری دارند بگن..
4- عایق رطوبتی احتیاجی نیست.فاز یک داریم طراحی میکنیم نه دو...
5-من 90 سانتیمتر هم دیدم میگذارن اما بهتره بعد کمش120 باشه حداقل.
سپاس

shab khanoom

عضو جدید

اینم فایل pdf ضوابط معلولین.ویرایش 78. اما نمی دونم ویرایش جدیدترشم هست یا نه. اگه کسی خبر داره لطفا بگه

پیوست ها

• 1.zip
    4.3 مگایابت · بازدیدها: 0

Anahidd

عضو جدید
توي مبحث 4 صفحه ي 49 بند 4-3-2-4 نوشته ارتفاع ساير فضاهايي كه براي تعداد بيش از 20 نفر پيش بيني مي شود ارتفاع فضا نبايد از 3 متر كمتر باشد .خانم ميشا شما حداقل را مي توني 3 متر بگيري حداكثر 4 متر.

Anahidd

عضو جدید
ممنون شبنم خانم. ولي پيغام ميده كه نميشه باز بشه نميدونم چرا ؟راستي يه سوال ديگه اينكه شما جايي گفته بودي كه اگر بعد نورگيري آشپزخانه از پنجره ي پذيرايي حداكثر 6و نيم باشه مي تونيم نورگير نديم ولي من جاي ديگه تو همين تاپيك خوندم نوشته بود حداكثر فاصله 8و نيم متر. اين قانون كجا نوشته شده من ميخوام مطمئن بشم؟

آخرین ویرایش:

faeze1366

عضو جدید
از شمال و جنوب نور می گیره و از دو طرف همسایه دارد طراح سوال هدفش اینه که واحدهای شمالی و جنوبی تقسیم شن (و از 2 عدد آسانسور استفاده شود) و از هم اختلاف ارتفاع داشته باشند فکر کنم آزمون سال 87 هم تقریبا این جوری بود من تمام سال هایی که تمرین کردم توی صفحات اول تاپیک گذاشتم اما این مورد رو هنوز نتونستم کاملا در بیارم بازم ممنون از توجهت امیدوارم بتونی این تمرین رو ارائه بدی :w14:
فائزه جان ابعاد زمین چنده؟ وضعیت نورگیری اش از جوانب چطوریه؟
تصویر اصلا واضح نیست.

وضعیت
موضوع بسته شده است.