تمرین گروهی آزمون طراحی آبان 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
یه کمک سرچی ازتون میخوام...اینکه جایی که در مبحث گفته شده چشم پله منسوخ شده رو به من بگید....پیداش نمیکنم و یه جورایی پای آبرو وسطه....

arefeh

کاربر ممتاز
از وقتی وارد باکس پله میشه اولین پله که شروع میکنی به بالا رفتن باید سمت راست خودت باشه...درواقع بازو سمت راست میشه شروع پله ...
نمیدونم متوجه شدی یا نه...دسترسی به کد ندارم...اما نمونه کارمنو ببین توی آرشیو نقشه های قبولی ها.....فلش راه پله رو ببین متوجه میشی

SBARZEGAR

عضو جدید
سلام دوستان عزیز من یه کتاب تهیه کردم به نام آموزش آزمون طراحی معماری نظام مهندسی (دکتر مرتضی صدیق و باقر حسینی) که با دیدن نکات مهندس ریاحی و مبحث 4 کتاب خوبی به نظرم رسید. خواستم با شما هم در میون بزارم:thumbsup2:
سلام ...دوستان كسايي ك اين كتابو دارن لطف ميكنين مباحث و سرفصلاشو برامون بزارن...ممنون ميشم

bagher66

عضو جدید
یه کمک سرچی ازتون میخوام...اینکه جایی که در مبحث گفته شده چشم پله منسوخ شده رو به من بگید....پیداش نمیکنم و یه جورایی پای آبرو وسطه....

تو مبحث 3 نوشته پلکان طرح قیچی هر گونه روزنه ای ممنوع

mojtabata2001

کاربر بیش فعال

به نظرم من این مطلبو اولین بار اینجا دیدم! ینی از اون تبصره هایی بود که احتمالا تو کتابا نیست و از دل منابعی مثه اشراق درومده. با این حال مبحث 3 رو هم نگاه کردم. توی بخش مسکونی و آپارتمانی و خلاصه راه های خروج و اینا نبود. مگه اینکه از اول و با دقت تمام این مبحث رو بخونیم. اگه باشه تو همین مبحث 3 هست

سلام دوستان عزیز من یه نمونه ازمون ازمایشی طراحی میزارم بیایید جهت هماهنگ شدن و جلوگیری از پراکندگی مباحث و طراحی ها اول اینو کار کنیم هر 3 روز یک ازمون میزاریم و اون 3 روز فقط و فقط راجب اون طرح سوال میپرسیم و صحبت میکنیم اینجوری خیلی بهتره
با نام خدا شرو ع میکنیم و به قدرت و خواست او این آزمونو آبان ماه به بهترین شکل پشت سر میگذاریم و انشالله تمام دوستانی که تلاش میکنن نتیجه قبولی رو بگیرن ;):gol: اینم سوال ازمون : موفق باشین مشاهده پیوست 224363مشاهده پیوست 224364
مهندس 7 تا پارگینگ نمیشه که!!!!!!

bagher66

عضو جدید
بچه ها همگی خسته نباشید.
توی پست های قبلی یه جا عارفه جون نوشته بود اصل پله اینکه از سمت راست طراحی بشه.من اصلا منظورو نفهمیدم.از سمت راست چی........
عارفه جون میشه لطف کنی با شکل توضیح بدی؟
ممنوووون

این چیزی بود که عارفه گفته

پیوست ها

• پله Model (1).pdf
    25 کیلوبایت · بازدیدها: 0

arefeh

کاربر ممتاز
تو مبحث 3 نوشته پلکان طرح قیچی هر گونه روزنه ای ممنوع
صفحشم میگی مهندس. کتاب در دسترسم نی...

و مهندس مجتبی این نکته قبل از اینکه جزوه اشراق بیاد مطرح بوده....و دوره های پیش این کار رو داوطلبین انجام دادن... بعدش توی جزوه مهندس صمصام و هاشمی و اشراق دیده شد....

mojtabata2001

کاربر بیش فعال
بسیار خوب خانم مهندس. امیدوارم بتونیم پیداش کنیم
یه سوال: زمانی که در همکف تجاری داریم و در متن سوال هم در مورد ارتفاع همکف چیزی گفته نشده، مثه اسفند 91 که آزانس مسافرتی بود، اون موقع بازم ارتفاع تجاری رو بیش از طبقات دیگه می گیریم؟
همون 3.5 ؟ نکته دیگه ای که ذهنمو درگیر کرده همین ارتفاع موتورخانه ست. هر چی گشتم جایی ندیدم که از ارتفاعش مطلبی باشه. اونم اجباره؟ یعنی مثلا همون 240 ارتفاع زیر زمین کفایت نمی کنه؟ چون اگه بخوایم بخاطر فقط تاسیسات ارتفاع کل زیر زمین رو زیاد کنیم رمپ طولانی تر میشه که برای طراحی پارکینگ دست و پاگیر میشه. پله دادن برای اتاق تاسیسات هم که در درست بودنش انگار تردید وجود داره.
اصلا این آزمون همش تردیده!!!

arc eng

عضو جدید
بسیار خوب خانم مهندس. امیدوارم بتونیم پیداش کنیم
یه سوال: زمانی که در همکف تجاری داریم و در متن سوال هم در مورد ارتفاع همکف چیزی گفته نشده، مثه اسفند 91 که آزانس مسافرتی بود، اون موقع بازم ارتفاع تجاری رو بیش از طبقات دیگه می گیریم؟
همون 3.5 ؟ نکته دیگه ای که ذهنمو درگیر کرده همین ارتفاع موتورخانه ست. هر چی گشتم جایی ندیدم که از ارتفاعش مطلبی باشه. اونم اجباره؟ یعنی مثلا همون 240 ارتفاع زیر زمین کفایت نمی کنه؟ چون اگه بخوایم بخاطر فقط تاسیسات ارتفاع کل زیر زمین رو زیاد کنیم رمپ طولانی تر میشه که برای طراحی پارکین گ دست و پاگیر میشه. پله دادن برای اتاق تاسیسات هم که در درست بودنش انگار تردید وجود داره.
اصلا این آزمون همش تردیده!!!

سوال اون سال که آژانس حکم واحد اداری رو داشته و ارتفاعش بلندتر نیازی نبود گرفته شه. در مورد ارتفاع اتاق تاسیسات هم که از اونجایی که معمولا تو زیرزمینه ارتفاعش برابر همون ارتفاع زیرزمینه ولی اگه زمانی بحث سرگیری بود باید حل بشه که میشه با چندتا پله بردش پایین و مشکل رو حل کرد.اگه اشتباه نکنم آذر 92 این مساله توش بود.

hamedzjg

عضو جدید
از وقتی وارد باکس پله میشه اولین پله که شروع میکنی به بالا رفتن باید سمت راست خودت باشه...درواقع بازو سمت راست میشه شروع پله ...
نمیدونم متوجه شدی یا نه...دسترسی به کد ندارم...اما نمونه کارمنو ببین توی آرشیو نقشه های قبولی ها.....فلش راه پله رو ببین متوجه میشی

این نکته سلیقه ای نیست؟ بنظرم هر دو حالتو تو طراحی میشه استفاده کرد.

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز من یه نمونه ازمون ازمایشی طراحی میزارم بیایید جهت هماهنگ شدن و جلوگیری از پراکندگی مباحث و طراحی ها اول اینو کار کنیم هر 3 روز یک ازمون میزاریم و اون 3 روز فقط و فقط راجب اون طرح سوال میپرسیم و صحبت میکنیم اینجوری خیلی بهتره
با نام خدا شرو ع میکنیم و به قدرت و خواست او این آزمونو آبان ماه به بهترین شکل پشت سر میگذاریم و انشالله تمام دوستانی که تلاش میکنن نتیجه قبولی رو بگیرن ;):gol: اینم سوال ازمون : موفق باشین مشاهده پیوست 224363مشاهده پیوست 224364
این کار من: ممنونم اگه دوستان ایراداتمو بگن
Picture 001.jpg همکف:Picture 002.jpg

hamedzjg

عضو جدید
سلام دوستان.
1-ابعاد نورگیرمیتونه توطبقات تغییرکنه؟یاازنظراجرایی ممکن نیست؟
2-اگه ارتفاع طبقات متفاوت باشه برای اینکه طراحی پله درست در بیاد ابعا باکس پله را بزرگترین حالت درنظرمیگیریم و ازپله های ابتدایی کم میکنیم یا انتهایی یافرقی نمیکنه؟

1- بنظرم میتونه تغییر کنه ولی تو طراحی سازه و تعیین تیر اصلی و جهت تیرریزی حتما مسائلی ایحاد میکنه و تو طراحی هم حتما باید توجه بشه هر طبقه که نورگیرش کوچیک شده در طبقه بالایی به اندازه همون کوچیک شدنِ نورگیر ،بالکن ایجاد میشه و تو پلان ،کد ارتفاعی طبقه رو میخوره.
2- حذف پله بهتره بنحوی انجام بشه که پاگرد تراز طبقه ابعادش اضافه بشه و پاگرد تراز میان طبقه همون 1.2 حفظ بشه.

mojtabata2001

کاربر بیش فعال
این کار من: ممنونم اگه دوستان ایراداتمو بگن
مشاهده پیوست 224384 همکف:مشاهده پیوست 224387
خسته نباشی مهندس. فک کنم این اولین باره که در مورد کاری نظر میدم پس همین اول بگم منم مثه شمام و فقط چیزایی رو میگم که به نظرم میرسه.
پارکینگ که به نظر اوکی میاد.
توی همکف اولین چیزی که جلب توجه می کنه راهروی بیش از 12 متری شماست که توش هیچ اتفاق خاصی نمیفته..
منم توی کار قبلیم راهرو داشتم و گفتم راهرو دوست دارم اما راهرویی که توش یه اتفاقی بیفته، حداقل دسترسی یکی دو تا فضا از اون طریق باشه، نور بگیره و .. اما این راهرو دو طرفش دیواره و میرسه به چند تا مبل.
کفش کن یا همون کمد کنار ورودی لازم نبود بیاد نتو راهرو. ببرش بالا و در امتداد در سرویس بشه طوری نیس که. حد اقل تو واحد خودشه. جا هم که داری
مورد بعدی اون فضای نشیمن یا پذیراییت هست که روبروی دره و خوب نیست. راهرویی جلوی آشپزخونه هم که به عرصه خصوصی میره خیلی پهنه و کلا فضای وسط پرت زیاد داره. خصوصی نسبتا خوب جدا شده به شرطی که وسط رو هم ردیف کنی. مثلا جای آشپزخونه رو عوض کنی
از اون بد تر اینکه آشپزخونه ت نور نمی گیره! حتما باید جاش عوض شه. یه جوری واسط عمومی و خصوصی بکنش. شاید یه حال خصوصی هم بشه در آورد نمی دونم..
حمام داکت نداره و ستون D3 چرا آکسش با بقیه یکی نیست؟؟ بیارش سر جاش و در حمام رو ببر بالا
ستون هم افتاده توی نورگیرت که ابعادشو کاهش داده. خود ستون که نه، تیر! باید ابعاد نورگیر رو از بر ستون محاسبه کنی
فعلا همینا به ذهنم رسید
موفق باشی

آخرین ویرایش:

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
خسته نباشی مهندس. فک کنم این اولین باره که در مورد کاری نظر میدم پس همین اول بگم منم مثه شمام و فقط چیزایی رو میگم که به نظرم میرسه. مهندس اتفاقا خیلی نظرات خوبی میدی باعث خوشحالیه که کارمو نقد کنیین
پارکینگ که به نظر اوکی میاد. به نظر خودمم پارکینگ خوب شده البته 5 حالت دیگه هم داره که این بهترین موقعیت رو به باکس پله و اسانسور میداد
توی همکف اولین چیزی که جلب توجه می کنه راهروی بیش از 12 متری شماست که توش هیچ اتفاق خاصی نمیفته..والا نمیدونم اونون کاربریش فقط دسترسی افراد پیاده به باکس پله و اسانسوره .راه نور گیری هم نداشتم براش
منم توی کار قبلیم راهرو داشتم و گفتم راهرو دوست دارم اما راهرویی که توش یه اتفاقی بیفته، حداقل دسترسی یکی دو تا فضا از اون طریق باشه، نور بگیره و .. اما این راهرو دو طرفش دیواره و میرسه به چند تا مبل.ممنون ببینم میتونم تغییرش بدم
کفش کن یا همون کمد کنار ورودی لازم نبود بیاد نتو راهرو. ببرش بالا و در امتداد در سرویس بشه طوری نیس که. حد اقل تو واحد خودشه. جا هم که داری
مورد بعدی اون فضای نشیمن یا پذیراییت هست که روبروی دره و خوب نیست. اره اینو باید اصلاح کنم ممنون
راهرویی جلوی آشپزخونه هم که به عرصه خصوصی میره خیلی پهنه و کلا فضای وسط پرت زیاد داره.ok خصوصی نسبتا خوب جدا شده به شرطی که وسط رو هم ردیف کنی. مثلا جای آشپزخونه رو عوض کنی
از اون بد تر اینکه آشپزخونه ت نور نمی گیره! حتما باید جاش عوض شه. ok یه جوری واسط عمومی و خصوصی بکنش. شاید یه حال خصوصی هم بشه در آورد نمی دونم..
حمام داکت نداره اخه پنجره به داخل بالکن یا تراسمون داره دیگه نمیخواد بنظرم !
و ستون D3 چرا آکسش با بقیه یکی نیست؟؟ بخاطر پارکینک این بلا رو سر این ستون اوردم اگه اینجوری نمیکردم با فضای پشت ماشین ها شدیدا تداخل داشت . الانم از لحاظ سازه ای مشکلی فک نکنم داشته باشه درسته؟بیارش سر جاش و در حمام رو ببر بالا
فعلا همینا به ذهنم رسید
موفق باشی
در نهایت ازتون منم تشکر میکنم یه نگاهی به اول و دوم هم بنداز مهندس / نقد اولتون هم بود ولی خیلی خوب بود :gol::smoke:

arefeh

کاربر ممتاز
این نکته سلیقه ای نیست؟ بنظرم هر دو حالتو تو طراحی میشه استفاده کرد.

سلیقه ای نیست....99% ساختمانهایی که پیرو اصول اجرایی هستند همیشه این مسئله رعایت کردند...یه چیزی همیشه من حس کردم همیشه وقتی وارد یه فضایی میشم مهمترین فضا زو انتظار دارم سمت راست من باشه...کلا اکثر افراد همین حس رو باید داشته باشند(اکر دقت کرده باشند)....پله هم خود من وقتی وارد فضاش میشم انتظار دارم از راست برم بالا...جاهایی که از چپ بوده دور از ذهنم بوده....
و از همه اینها هم بگذریم توی دانشگاه استادهام که به ترسیم فنی و این مسائل خیلی توجه میکردند همیشه به این نکته توجه میکردند....حالا دگ اینو نمیدونم....

Unique.f

عضو جدید
دوستاااااااااان یه لطفی کنید اگه فایل کد آزمون 93 رو اگه دارید بزارید اینجا.
اومدم شروع کنم تو کد بکشم دیدم هیچ زاویه ای نداره که بشه قسمت پخ دار و زاویه دار زمین رو رسم کرد.
:cry: یعنی کلی عجله کردم که بیام تمرین 93 رو شروع کنم............

hamedzjg

عضو جدید
سلیقه ای نیست....99% ساختمانهایی که پیرو اصول اجرایی هستند همیشه این مسئله رعایت کردند...یه چیزی همیشه من حس کردم همیشه وقتی وارد یه فضایی میشم مهمترین فضا زو انتظار دارم سمت راست من باشه...کلا اکثر افراد همین حس رو باید داشته باشند(اکر دقت کرده باشند)....پله هم خود من وقتی وارد فضاش میشم انتظار دارم از راست برم بالا...جاهایی که از چپ بوده دور از ذهنم بوده....
و از همه اینها هم بگذریم توی دانشگاه استادهام که به ترسیم فنی و این مسائل خیلی توجه میکردند همیشه به این نکته توجه میکردند....حالا دگ اینو نمیدونم....

مرسی از توضیحتون..
مطلبی که گفتید درسته ولی افراد چپ دست هم به سمت چپ بیشتر توجه میکنن،طبیعیه، ولی استدلالتون درسته چون بیشتر افراد سمت راست ذهنشون فعاله.
بعضیا تعیین جهت گردش پله رو منوط به موقعیت قرارگیریِ درب دستگاه پله میدونن که شروع پله به سمت بالا نزدیک در باشه که فضای جلوی در پرتگاه نشه به سمت پایین..
کلا هرفردی یه مطلبی رو درنظر میگیره..بازم سلیقه ایه بنظرم.

pishgam_9999

عضو جدید

سلام دوست عزیز
البته من در جایگاهی نیستم که کاری رو نقد کنم ولی تا اونجایی که تو دانشگاه و این سایت و محل کارم یاد گرفتم یه چیزایی که به چشمم اومد رو میگم
امیدوارم کمکی بکنه
به نظرم پلان خوب تحلیل نشده و اصلی ترین مشکل توی محل قرار گیری پله و آسانسوره چون وقتی 2 تا واحد مساوی داریم بهتره پله تقریبا وسط باشه.
طبقه دوم دوتا واحدا یک خوابه هستند و در صورتی که توی سوال گفته 2 خوابه .یکی از واحدا در ورودی نداره و اونیکی هم درش به سمت بیرون باز میشه و یدونه ستون توی نورگیر هست که تیر اون از وسط نورگیر رد شده.و ستونگذاریها زیاد خوب جاگذاری نشده و سمت حیاط ستونها از دیوار زده بیرون در صورتی که باید بیاد سمت داخل.
فک کنم اگه جانمایی پله درست بشه خیلی چیزاش حل بشه. البته سوال هم یخورده مشکل داره چون 7 تا پارکینگ واسه این کار زیاده.و انباری به تعداد نداره و اتاق تاسیساتم نداره
فک کنم بهتر باشه سوالای خود آزمونا حل بشه. امیدوارم چیزایی که دیدم و گفتم درست باشه و کمک کنه

وسعت

عضو جدید
میذارم...شما کلیت طرح را اوکی بدددددددددددددددددددده....اصن ببینم نورگیرام درست هست یا نه! دستی بکشم کامل میذارممممممممممممممم

ممنووووووووووووووووووووووون هلوجونمممممممممممم....دوستای خوبم میشه ابهامات ما را جواب بدید...؟
ممنوووووووووووون
عارفه جان و .....بقیهههههههههههههههوووو....من منتظرم..

عارفه جانننننننننننننن و دوستان عزیز دیگه میشه کارمو نقد کنید
و ابهامات را راهنمایی کنید لطفا

......

http://s5.picofile.com/file/8147156050/final.pdf.html

وسعت

عضو جدید
میذارم...شما کلیت طرح را اوکی بدددددددددددددددددددده....اصن ببینم نورگیرام درست هست یا نه! دستی بکشم کامل میذارممممممممممممممم

ممنووووووووووووووووووووووون هلوجونمممممممممممم....دوستای خوبم میشه ابهامات ما را جواب بدید...؟
ممنوووووووووووون
عارفه جان و .....بقیهههههههههههههههوووو....من منتظرم..

عارفه جانننننننننننننن و دوستان عزیز دیگه میشه کارمو نقد کنید
و ابهامات را راهنمایی کنید لطفا

......

http://s5.picofile.com/file/8147156050/final.pdf.html

- ربطی یع داکت آسانسور نداره، اگ حتی فقط داکت آسانسور کنار موتورخونه بود نباید ازش استفاده میکردی برا موتورخونه،به هیچ عنوان، اما از داکت اصلی میتونی استفاده کنی، البته الان تاسیساتت با بیرون ارتباط داره مبتونی پنجره
زیرزمین پایین تره....نمیشه پنجره گذاشت....بعدشم شنیدم اصلا نباید از موتورخانه پنجره گذاشت

2- پلان طبقه اول که مسکونیه! در رو تو طبقه همکف رسم کن، اگر خواستی علاوه بر اون میتونی تو زیرزمینم به صورت خط چین رسم کنی
منظورم همکف بود که رمپ را مبینیم و دربش را...بکشم یا نکشم؟ توی پلان زیرزمین درب ورودی پارکینگ را میبینم یا خط چینه؟ به خاطر محل برش افقی که انگار سقف را برداشتم توی زیرزمین را دیدم میگما

3- نه معلومه که درست نیس، باید بینش باشه، یه دونه سرویسم کافیه
مردانه زنانه نمیخاد؟ اوکی..ممنون

...
1- اندازه گذاریه رمپتو درست بزن، برا شیب 15 درصدی جدا برا 10 درصدم جدا
میدونم....مرسی....من کلیتم اوکی بشه....نگارشی با دست کامل مینوستم.....مرسسسسسسسسسسسسی گفتی

2- ستون گذاریت ایراد داره، برا رمپتو میگما! پاچوندیش، راهروی کنار رمپت عرضش چقده؟
میشه برام شماتیک بکشی...من دو تا ستونچه گذاشتم....باید تو کل اکس بازم میذاشتم؟؟؟؟ 1.60 هست راهروی کنار رمپ در پارکینگ...کافیه دیگه

3- باکس پلت چرا کوچیک شده! باید تو همه طبقات بزرگترین حالتشو در نظر بگیری، برا مسکونیا تعداد پلشو کم کنی
میتونیم در طبقات کوچک و بزرگ کنیم....فقط باید محل ستونها ثابت بمونه....راهش همینه....

4، جایی که در رمپو گذاشتی، دیوار نباید تو قسمت در ترسیم شه،فقط یک خط ترسیم کن
خط اکسم هست...رو هم افتاده

همکف
1- طراحیش جالب نیس، هرگوشه پلانتو یه تیکه مربع کشیدی، برا تجاریو میگم، داکتتم ک گفتم
جای رییس را میارم بالای رمپ...... سرویس هم یکی بشه کافیه....

اول
1-داکتای سرویسات بزرگه
50 در 50 هست....بزرگه؟ چقدر باید باشه....یکی که میگفت 120 در 70 بگیر.....بهم میگی چند در چند>؟

2-از تو بعضی داکتات تیر ردمیشه، یکم move إشون کن
ای ول ممنونم تیزبینی

3- واحد دوخوابت یه اتاق خوابت کنار دستشوییه! خوب نیس دراشون کنار همه، نورگیرت چرا سه تا پنجره داره؟ با یه تیر سه نشون زدی؟ سمت پذیراییو رو حذف کن
خوب درش باشه مشکلی داره...اون گوشه در سرویس را گذاشتم که دیدش از پذیرایی نباشه....
مگه ایراد داره باشه؟ ابعادش 12 متره و پنجره گذاشتم چون عمق نورگیری بیشتر از 7 متره...مگه نباید گذاشت/؟ مانعی نداره فک کنم ها

4- از وسط پذیرایی رد شیم برسیم به دوتا اتاق خواب بالایی؟ عمومی خصوصی مهمه رعایت کن، الان تقریبا رعایت شده ها، ولی اگ بتونی طوری طراحی کنی که از درورودی بدون رفتن به پذیرایی بریم تو اتاق خواب خیلی خوبه
خوب اون موقع ورودی ام باید راهرو بخوره....ی راهروی دراززززززززززززززززززززز.. ..درد من اینه....

طبقه دوم
1- ابعاد نورگیرو تو طبقات نمیتونی تغییر بدی تا اونجا که من میدونم

چرا میشه بزرکتر کرد.....به شرطی که ستون ها را بپایی

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام.دوستان.تو آزمون خرداد کد ارتفاعی همکفو چطور حسا ب کنم؟ارتفاع زیرزمین کف تا کف 270بگیریم تراز قسمت ورودی که شیب داره 1- زده و ضخامت سقف 30 بگیریم و ارتفاع درب ورودی 180 بایدبگیریم حالا تراز همکف چند میشه؟

وسعت

عضو جدید
همکف +0.1 خود سوال گفته- زیرزمین میشه 2.6- و -3.6 برای قسمت سرگیر زیر ورودی
رمپ را از پایین ترین قسمت بده که طولش کوتاهتر بشه....
به ارتفاع درب ورودی چی کار داری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
طول سرگیری را حساب کن کلا نساز طبقه همکفتو توی اون قسمت....

وضعیت
موضوع بسته شده است.