تمرین گروهی آزمون اسکیس 94

وضعیت
موضوع بسته شده است.

z.d.h

عضو جدید
نگران زمان نباشین.اگه توجه کنین اکثر کلاسا هفته آخر بهمن شروع میشن.اونا برنامه ریزی کردن.پس دیر نمیشه.

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوست عزیز اول تاپیک سال پیس یه سری تمرین داره که واسه شروع خوبه
من توی فیلم های شقاقی هم که دیدم شروع تمرینات ایشون ابتدا تمرین خط هست به دانشجوهاش میگه که ماژیک وایت برد بردارید و روی کاغذ ترجیحا کاغذی که ابعادش بزرگ باشه خط بکشید تا ترستون از خط کشیدن بریزه و وقتی با این ماژیک با ضخامت بالا میکشید زیاد ایراد خطاتون معلوم نمیشه خیلی از بچه ها اولش که خط میکشن خطاشون تاب داره یعنی از وسطش منحنی میشه اما رفته رفته درست میشه
هر معمار خط خاص خودشو بعد تمرینات پیدا میکنه یکی مثله طایفه و صدیق خط لرزان میکشه و یکی هم خط محکم و صاف به نظر من شماها هم لرزان کار نکنید چون بعد از کلی تمرین میتونی به حد طایفه برسی که از حوصله اسکیس ارشد خارجه
اما این برای شروع هست و بعد از اون شروع میکنید به ساخت حجم ....از احجام ساده شروع بکنید و کم کم میبینید که به درجه ای میرسید که میتونید فرم های خوبیرو درست کنید ....کتاب معماری فرم پیرداوری میتونه کمکتون بکنه
شقاقی بعدش تمرینو اینجوری انجام میده که میاد یه سری سایت پلان چند تا حجمو ترکیب میکنه و پرسپکتیوشونو میکشه
بحث کشیدن پرسپکتیو هم درصد بالایی رو نداره یعنی نیاز نیست شما همه وقتتو صرف این بکنید که پرسپکتیو خوبی بکشی
اما یه مدت که جلوتر رفتید باید همین فرم رو بر اساس موضوع و پلانی که عملکرد رو هم بتونه جواب بده چفت بکنید
در واقع شما اگر درصد اسکیس بالا بخاهید باید به همه چیز جواب معقولی بدید
برای این کار شما باید بتونی نحوه ی کشیدن پلان و جای گیری فضاهاش رو و اصول طراحی نمارو و اصول طراحی برش رو هم یاد بگیری و توی طرحت استفاده بکنی بعضیا هستن از برش شروع میکنن به طراحی که درستترینش هم همینه بعضیا به عملکرد توجه دارن سعی میکنن پلانشون خوب باشه
شما بعد یه مدت باید برای خودت شروع بکنی به ساخت دیتیل و توی طرحات استفاده بکنی یه سری دیتیل که فقط برای خودت هست
شما باید اصول طراحی توی اقلیم های چهار گانه ایران رو یاد بگیری چون موضوع یکی از این اقلیم ها هست
باید مشخص بکنی که طرحت میخاد توی چه زمینه هایی شاخص باشه مثلا رایت ارگانیک کار میکنه و این ارگانیک توی اکثر طرحاش شاخص هست بنابراین میخام بگم شما باید یه خط مشی واسه خودت تعریف بکنی و بر اساس اون کاراتو جلو ببری علاوه بر تمرین خط شما باید هر روز یه سری مطالعات در مورد چیزایی که بالا گفتم داشته باشی
اما شما بعدها میرسی به طرح های موضوعی
یعنی شما شروع میکنی تقویت قدرت تحلیل و خلاقیت توی طرح دادن
یکی از دوستان که سال های گذشته درصد اسکیش 60 شده بود بر اساس یه شعر شروع کرده بود به طراحی موضوعی که ارائه شده بود
یعنی کانسپت خیلی مهم میشه و درصد بالایی از طرحت رو به خودش اختصاص میده
بعضیا هستن که کانسپت های خوبی به ذهنشون میرسه و نمیتونن ارائش بدن که خوب هیچ فایده ای نداره یعنی شما باید سعی کنی روی این موضوعات کار بکنی و سعی بکنی ذهنت با دستت هماهنگ بشه و هرچی تو ذهنت بود رو بتونی روی کاغذ بیاری
بنابراین گفته ها میخام بگم اسکیس معماری کسی برندس که بتونه به همه مدارک خواسته شده در حد قابل قبول و گاها خیلی خوب جواب بده
بنابراین شما اگر پرسپکتیو خوب بکشی ولی پلانت خوب نباشه و یا برعکس نتیجه لازم رو نمیگیری شما باید بتونی بین همه مدارک یه ارتباط معقولانه برقرار بکنی و در آخر با یه راندو خیلی خوب کارتو ارائه بدی تا چشم مصحح رو بگیره
اینجوری که دوستان حساب کرده بودند سال پیش برای هر شیت حدود 3 ثانیه فرصت هست تا چشم داور رو بگیره
اما اگر طرح شما بتونه اینجا از این مرحله بیاد بالا میره توی دوره بعد مثلا از 100 تا کار داوری میشه و به همین ترتیب تا میرسه به 10 کار برتر و در آخر 3 تا کار برتر که شاید ساعت ها روشون بحث میشه و اینجاس که خط معمارانه و دیتیل و ارائه و همه و همه باعث میشه اون فرد که از همه برتر هست مشخص بشه و درصد بالایی بگیره
اما اگر امکانش هست از صدیق بخواهید تا یه سری تاپیک مثل همون تاپیک جزوه و رفع اشکال و .... ایجاد بکنه تا مطالب منسجم تر بشه و نیاز نباشه برای دسترسی به یه سری موضوعات کل تاپیک هارو زیرو رو بکنید
مثلا این تاپیک ها میتونه
تاپیک موضوعی اسکیس
تاپیک جزوات اسکیس
تاپیک دیتیل های اسکیس
تاپیک .... باشه
من معماری-معماری رو اسکیسشو میدم
واسه برنامه موندم هیچ چیز شبیه به سیلابس تدریس اساتید اسکیس هم تو نت پیدا نکردم کتابای اسکیسم که هر کدوم از یه مبحث پریدن یکی دیگه فک کنم فقط واسه فروش نوشتنشون!
اسکیسم نمیدونم در چه حد فک کنم افتضاحه:w07:

آخرین ویرایش:

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
نمی خوام الکی تبلیغ کنم ولی من پارسال یه سری عکس از صفحات کتاب ابرمعمار -شایدم ابر مجازی بود الان درست یادم نمیاد اسمش- مهندس صلواتی رو تو ف.ی.س بوکشون دیده بودم به نظرم بهتر از کتابایی مث کتاب صدیق و احسان طایفه بود. ولی کاملشو ندیدم و شاید همون چند صفحه ش خوب بوده، اگه خواستین و تونستین ببینینش ... البته من کتابای آرتور امیدآذری و بقیه اساتید رو ندیدم و بین کتابایی که دیدم از این کتاب خوشم اومد. پارسالم به mahyar-sumsong معرفی کردم تو باشگاه فک کنم دیده باشه کتابو چون می خواست بخره، از ایشونم می تونی بپرسی نظرشو

الان سرچ کردم..ابر مجازی... 75000 تومن :surprised: :eek:

DDDIQ

مدیر ارشد

سسلام خانم مهندس خسته نباشید تمریناتتون خیلی خوب هست انشالله با تلاش پیوسته به نتیجه ای که میخواین خواهید رسید
فقط نکته ای که به عنوان یک دوست به ذهنم میرسه برای اینکه ذهنتون عادت نکنه و خسته نشه خطهاتون رو توی یک چارچوب نکشید ! دو نقطه در جهات و طول های مختلف هر بار در یک جهت متفاوت انتخاب کنید و ابتدا با حرکت رفت و برگشتی بدون اینکه خط بکشید مسیر رو دنبال کنید و سپس خط اسکیسی رو بکشید
و اگر خطتتون شکم داشت در جهت مخالف خمیدگی خطتتون به خطتتون قوس بدین بعد از مدتی خطای دستتون کمتر خواهد شد

براتون آرزوی موفقیت میکنم

معمار فرناز

عضو جدید
سسلام خانم مهندس خسته نباشید تمریناتتون خیلی خوب هست انشالله با تلاش پیوسته به نتیجه ای که میخواین خواهید رسید
فقط نکته ای که به عنوان یک دوست به ذهنم میرسه برای اینکه ذهنتون عادت نکنه و خسته نشه خطهاتون رو توی یک چارچوب نکشید ! دو نقطه در جهات و طول های مختلف هر بار در یک جهت متفاوت انتخاب کنید و ابتدا با حرکت رفت و برگشتی بدون اینکه خط بکشید مسیر رو دنبال کنید و سپس خط اسکیسی رو بکشید
و اگر خطتتون شکم داشت در جهت مخالف خمیدگی خطتتون به خطتتون قوس بدین بعد از مدتی خطای دستتون کمتر خواهد شد

براتون آرزوی موفقیت میکنم
ممنون از راهنماييتون

holooooooo

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 232063
تمرینات کتاب جلد 1 ارتور امید اذری

به عنوان تمرین اول خوبه،کمکم راه میفتی ک خطای کاملا صاف و بدون انحنا بکشی،الانم فقط بعضی خطات اینطوریه، در مورد کاریم ک مدیر DDDIQ بهت گفت،حتما انجام بده،موفق باشی..
منم باید کمکم شروع کنم

معمار فرناز

عضو جدید
حتما .... توي كتاب ارتور نوشته ك بهتره كادر بندي شه ك دقت وتمركز بيشتر باشه ولي اون تمرينم ك شماها گفتيد انجام ميدم مرسي دوستان

holooooooo

کاربر ممتاز
حتما .... توي كتاب ارتور نوشته ك بهتره كادر بندي شه ك دقت وتمركز بيشتر باشه ولي اون تمرينم ك شماها گفتيد انجام ميدم مرسي دوستان

اینم یه مدله ،ولی اونجوریم ک آقای صدیق گفتن باز یه مدله دیگس،که ملزم نشی فقط عمودی و افقی بکشی...

b_arch_5

کاربر بیش فعال
دوست عزیز اول تاپیک سال پیس یه سری تمرین داره که واسه شروع خوبه
من توی فیلم های شقاقی هم که دیدم شروع تمرینات ایشون ابتدا تمرین خط هست به دانشجوهاش میگه که ماژیک وایت برد بردارید و روی کاغذ ترجیحا کاغذی که ابعادش بزرگ باشه خط بکشید تا ترستون از خط کشیدن بریزه و وقتی با این ماژیک با ضخامت بالا میکشید زیاد ایراد خطاتون معلوم نمیشه خیلی از بچه ها اولش که خط میکشن خطاشون تاب داره یعنی از وسطش منحنی میشه اما رفته رفته درست میشه
هر معمار خط خاص خودشو بعد تمرینات پیدا میکنه یکی مثله طایفه و صدیق خط لرزان میکشه و یکی هم خط محکم و صاف به نظر من شماها هم لرزان کار نکنید چون بعد از کلی تمرین میتونی به حد طایفه برسی که از حوصله اسکیس ارشد خارجه
اما این برای شروع هست و بعد از اون شروع میکنید به ساخت حجم ....از احجام ساده شروع بکنید و کم کم میبینید که به درجه ای میرسید که میتونید فرم های خوبیرو درست کنید ....کتاب معماری فرم پیرداوری میتونه کمکتون بکنه
شقاقی بعدش تمرینو اینجوری انجام میده که میاد یه سری سایت پلان چند تا حجمو ترکیب میکنه و پرسپکتیوشونو میکشه
بحث کشیدن پرسپکتیو هم درصد بالایی رو نداره یعنی نیاز نیست شما همه وقتتو صرف این بکنید که پرسپکتیو خوبی بکشی
اما یه مدت که جلوتر رفتید باید همین فرم رو بر اساس موضوع و پلانی که عملکرد رو هم بتونه جواب بده چفت بکنید
در واقع شما اگر درصد اسکیس بالا بخاهید باید به همه چیز جواب معقولی بدید
برای این کار شما باید بتونی نحوه ی کشیدن پلان و جای گیری فضاهاش رو و اصول طراحی نمارو و اصول طراحی برش رو هم یاد بگیری و توی طرحت استفاده بکنی بعضیا هستن از برش شروع میکنن به طراحی که درستترینش هم همینه بعضیا به عملکرد توجه دارن سعی میکنن پلانشون خوب باشه
شما بعد یه مدت باید برای خودت شروع بکنی به ساخت دیتیل و توی طرحات استفاده بکنی یه سری دیتیل که فقط برای خودت هست
شما باید اصول طراحی توی اقلیم های چهار گانه ایران رو یاد بگیری چون موضوع یکی از این اقلیم ها هست
باید مشخص بکنی که طرحت میخاد توی چه زمینه هایی شاخص باشه مثلا رایت ارگانیک کار میکنه و این ارگانیک توی اکثر طرحاش شاخص هست بنابراین میخام بگم شما باید یه خط مشی واسه خودت تعریف بکنی و بر اساس اون کاراتو جلو ببری علاوه بر تمرین خط شما باید هر روز یه سری مطالعات در مورد چیزایی که بالا گفتم داشته باشی
اما شما بعدها میرسی به طرح های موضوعی
یعنی شما شروع میکنی تقویت قدرت تحلیل و خلاقیت توی طرح دادن
یکی از دوستان که سال های گذشته درصد اسکیش 60 شده بود بر اساس یه شعر شروع کرده بود به طراحی موضوعی که ارائه شده بود
یعنی کانسپت خیلی مهم میشه و درصد بالایی از طرحت رو به خودش اختصاص میده
بعضیا هستن که کانسپت های خوبی به ذهنشون میرسه و نمیتونن ارائش بدن که خوب هیچ فایده ای نداره یعنی شما باید سعی کنی روی این موضوعات کار بکنی و سعی بکنی ذهنت با دستت هماهنگ بشه و هرچی تو ذهنت بود رو بتونی روی کاغذ بیاری
بنابراین گفته ها میخام بگم اسکیس معماری کسی برندس که بتونه به همه مدارک خواسته شده در حد قابل قبول و گاها خیلی خوب جواب بده
بنابراین شما اگر پرسپکتیو خوب بکشی ولی پلانت خوب نباشه و یا برعکس نتیجه لازم رو نمیگیری شما باید بتونی بین همه مدارک یه ارتباط معقولانه برقرار بکنی و در آخر با یه راندو خیلی خوب کارتو ارائه بدی تا چشم مصحح رو بگیره
اینجوری که دوستان حساب کرده بودند سال پیش برای هر شیت حدود 3 ثانیه فرصت هست تا چشم داور رو بگیره
اما اگر طرح شما بتونه اینجا از این مرحله بیاد بالا میره توی دوره بعد مثلا از 100 تا کار داوری میشه و به همین ترتیب تا میرسه به 10 کار برتر و در آخر 3 تا کار برتر که شاید ساعت ها روشون بحث میشه و اینجاس که خط معمارانه و دیتیل و ارائه و همه و همه باعث میشه اون فرد که از همه برتر هست مشخص بشه و درصد بالایی بگیره
اما اگر امکانش هست از صدیق بخواهید تا یه سری تاپیک مثل همون تاپیک جزوه و رفع اشکال و .... ایجاد بکنه تا مطالب منسجم تر بشه و نیاز نباشه برای دسترسی به یه سری موضوعات کل تاپیک هارو زیرو رو بکنید
مثلا این تاپیک ها میتونه
تاپیک موضوعی اسکیس
تاپیک جزوات اسکیس
تاپیک دیتیل های اسکیس
تاپیک .... باشه
مرسي از راهنمايي تون،فيلم هاي شقاقي رو داريد بزاريد اينجا.؟

sahar-architect

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
نمی خوام الکی تبلیغ کنم ولی من پارسال یه سری عکس از صفحات کتاب ابرمعمار -شایدم ابر مجازی بود الان درست یادم نمیاد اسمش- مهندس صلواتی رو تو ف.ی.س بوکشون دیده بودم به نظرم بهتر از کتابایی مث کتاب صدیق و احسان طایفه بود. ولی کاملشو ندیدم و شاید همون چند صفحه ش خوب بوده، اگه خواستین و تونستین ببینینش ... البته من کتابای آرتور امیدآذری و بقیه اساتید رو ندیدم و بین کتابایی که دیدم از این کتاب خوشم اومد. پارسالم به mahyar-sumsong معرفی کردم تو باشگاه فک کنم دیده باشه کتابو چون می خواست بخره، از ایشونم می تونی بپرسی نظرشو

اره این کتاب رویکرد ارشدی تری داره! البته فقط وسطهای کتاب. قبلا هم گفتم به محض اینکه تاپیک جدی بشه عکس از کتاب میذارم (یه جور که حق الناس هم نشه!!!!!)

holooooooo

کاربر ممتاز

نه خیلی ام کج نیستش، قرار نیست یهو از همون اول مثل خطکش بکشی، اگ دیدی خطتت داره شکم میده به یه سمتی به عکسش دستتو حرکت بده، وقتی داری خط میکشی به نوک مدادت نگاه نکن به یکم جلوتر نگاه کنف میتونی اولین خطتتو با خط کش رسم کنی بعد بقیه خطاتو با دست بکشی تا نسبت به اون صافیه خطتتو بسنجی، خیلی هم عجول نباش، یکم تمرین کنی ناخودآگاه خطتت صاف میشه

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام. چقد با سلیقه کشیدین:razz:.....به نظرم برا شروع خوبه.فقط بعضی از خطوط رو تا نصفه کشیدین بعد اصلاحش کردین(البته فک کنم)....تو دو تا از تمرینا که همش خط صاف کشیدین به نظرم اگه یه خط رو کشیدین و متوجه شدین کجه دوباره بکشینش ولی نه از نصف. بعدشم شنیدین میگن وقتی یه خط رو می خواین بکشین باید تربیتش کنین؟ وقتی یه قلم و مذارین رو کاغذ با قدرت این کارو انجام بدین. بازم میگم به نظرم خوبه....بازم بکشین تا نظر بدیم..
بچه ها یه چیزی بگم البته نمیدونم برا اسکیس امسال به درد بخور باشه یا نه.در عین اینکه تمرین خط و راندو و....انجام میدین رو ارتباطاط(اینجوری مینویسنش؟!) کار کنین...یهو دیدین خدای نکرده دستتون در حد المپیک قوی شده ولی سر جلسه یه خونه بهداشت دادن همینجوری موندین که خدایا چی به چیه الان!
یه چیزی یادم رفت بگم.....بچه ها کار میکنین نمیذارین یا هنوز شروع نکردین؟!.............کی می خواین شروع کنین پس؟ ایلکین الان این سه تا چیه کشیدی؟سه تا فقط؟یه کم دس بجنبانید!!!........یه استاد خانم داشتم کاردانیم عین گوینده های رادیو حرف میزد.یه پلان ویلا کشیدم بردم بهش نشون بدم....صداشو انداخت تو گلوش گفت: خانم فلانی! گفتم بعله استاد.....گفت: این لونه زنبور چیه گذاشتی جلوی من!!!:biggrin:این الان حکایت شماس....

آخرین ویرایش:

MaRaL.arch

کاربر ممتاز

منم نظرمو بگم؟؟:redface:
خطاتو شجاعانه بکش.بدون تردید.جون دار
نمیدونم تاپیک اولینهای من در معماری رو دیدی یا ن
من اونجا اولین تمرینهای خطمو گذاشتم.اونارو ببینی با خط الان خودت مقایسه کنی میری جای شقاقی تدریس میکنی خخ
اینقد داغون بودم من:D
پس خط هات خوبه فقط تمرین بیشتر لازم داری ک بهتر شه
موفق باشی

من فعلا فقط تمرین خط دارمو مطالعه واسه همین کاری ازم نمیبینید:)

night_k

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام. چقد با سلیقه کشیدین:razz:.....به نظرم برا شروع خوبه.فقط بعضی از خطوط رو تا نصفه کشیدین بعد اصلاحش کردین(البته فک کنم)....تو دو تا از تمرینا که همش خط صاف کشیدین به نظرم اگه یه خط رو کشیدین و متوجه شدین کجه دوباره بکشینش ولی نه از نصف. بعدشم شنیدین میگن وقتی یه خط رو می خواین بکشین باید تربیتش کنین؟ وقتی یه قلم و مذارین رو کاغذ با قدرت این کارو انجام بدین. بازم میگم به نظرم خوبه....بازم بکشین تا نظر بدیم..

.
مرسی از راهنماییات آرزو جان
نه فقط سه تا نبود که یه سه چهار روزیه هر روز تمرین میکنم روزی 4-5 تا شیت ولی قبلیا خیلی داغون بودن نذاشتم

منم نظرمو بگم؟؟:redface:
خطاتو شجاعانه بکش.بدون تردید.جون دار
نمیدونم تاپیک اولینهای من در معماری رو دیدی یا ن
من اونجا اولین تمرینهای خطمو گذاشتم.اونارو ببینی با خط الان خودت مقایسه کنی میری جای شقاقی تدریس میکنی خخ
اینقد داغون بودم من:D
پس خط هات خوبه فقط تمرین بیشتر لازم داری ک بهتر شه
موفق باشی

من فعلا فقط تمرین خط دارمو مطالعه واسه همین کاری ازم نمیبینید:)
موندم چطوری خط بکشم اخه تو کتاب طایفه گفته خط لرزان بکشید سرعتشم یک متر در دقیقه سرعت کم و لرزان بودن خط باعث میشه منحرف شه خطم.
مرسی از نظرات همه تون ممنونم :gol::gol::gol:

MaRaL.arch

کاربر ممتاز
مرسی از راهنماییات آرزو جان
نه فقط سه تا نبود که یه سه چهار روزیه هر روز تمرین میکنم روزی 4-5 تا شیت ولی قبلیا خیلی داغون بودن نذاشتم

موندم چطوری خط بکشم اخه تو کتاب طایفه گفته خط لرزان بکشید سرعتشم یک متر در دقیقه سرعت کم و لرزان بودن خط باعث میشه منحرف شه خطم.
مرسی از نظرات همه تون ممنونم :gol::gol::gol:

منم مشکل تورو داشتم دقیقا
تمام تعطیلات نوروز باخودم کلنجار رفتم اما حل نشد
تا اینکه اومدم باشگاه و خطهامو گذاشتم تاپیک تمرین اسکیس 93.اونجا پویان بم گفت چجوری خط بکش
تا ابد دعاش میکنم
محکم و سریع!!!!!!!! همین! امتحان کن:)

night_k

عضو جدید
کاربر ممتاز
تا اینکه اومدم باشگاه و خطهامو گذاشتم تاپیک تمرین اسکیس 93.اونجا پویان بم گفت چجوری خط بکش
تا ابد دعاش میکنم
مرسی
منم موافقم که باید محکم و سریع خط بکشیم!امتحانش میکنم:w27:

شهید یوسف الهی

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دروغ میگه من نگفتم خودش تمرین کرد خخخخ
تا ابد دعاش میکنم

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببین دوست عزیز همونطوری که گفتم خط لرزون برای من و شما و مارال و ....نیست برای صدیق و طایفه و امثالهم هست البته نه که نشه میشه ولی زمان بر هست
شما وقتی خط میکشی (حتی لرزون)یه نقطه شروع و یه نقطه پایان داری یعنی دست شما یه جایی روانویست رو از رو کاغذ میکنه اون جاهایی که خط رو میلرزونن یعنی دارن فکر میکنن
سعیت بر این باشه که همه خطوطت از نقاطی در راستای هم شروع و پایان بپذیره
فاصله خطوط رو سعی کن به یک اندازه خاص رعایت بکنی
وقتی خط میکشی سعی کن با یک بار کشیدن قلم روی کاغذ این کارو انجام بدی و هی رواننویستو بر نداری بزاری روی کاغذ و ادامه بدی
خط معمارانه (به نظر من البته) خط صاف محکم و با صلابت هست (باز هم میگم لرزوندن خط درست نیست (حتی کارایه سپیده هم ببینید خط لرزون نمیکشه))
اگر دیدی خطات انحنا دار هست در خلاف جهت انحنا که بر میداره روانویستو حرکت بده (یعنی انحنای برعکس آنچه اتفاق میافته بکش درست میشه

pzeinali

عضو جدید

به نظر منم برای شروع خوبه . اصلا بد نیست . با یه کوچولو تمرین عالی میشه . در کنارش خط های مورب هم تمرین کن

وضعیت
موضوع بسته شده است.