یه سوالی ذهن من رو خیلی درگیر کرده
کلا به نظر شما v6 بدرد ایران میخوره؟
سلام
بسیار خوشحال شدم که دیدم بالاخره کسی پیدا شد و قبل از اینکه شوق و ذوق در استفاده از چیزی جدید را داشته باشد و درگیر مسابقه استفاده از جدیدترین ها شود از ضرورت آن سوال می کند. کتیا 6 بر اساس یک plm یا مدیریت چرخه عمر محصول بنا شده است. در یک سیستم مدرن مهندسی، محصولات از قبل از شکل گیری آنها و مرحله ایده پردازی تا زمانی که می میرند مدیریت می شوند. برای مثال اظلاعات یک خودرو از زمانی که تنها ایده طراحی آن مطرح می شود تا زمانی که عمر آن در دست یک مشتری به پایان می رسد در این سیستم مورد مدیریت و کنترل قرار گرفته و تمامی اطلاعات و داده ها ذخیزه شده و بطور مدون در اختیار تیم محصول قرار می گیرد.
با این توضیح مختصر، و بنا بر ضرورت های مهندسی، تمام داده های CAD از نقشه ها گرفته تا تمام محاسبات مهندسی و ... باید مدیریت شوند تا از دست رفتن داده ها، یا افشای آنها به غیر، یا درهم و برهم شدن آنها جلوگیری شود، در اسرع وقت و با روش مطمئن به دست طراح، سازنده و ... برسد. بنا بر این ضرورت، کتیا 6 بجای ذخیره سازی داده ها روی دیسک، آنها را روی بانک اطلاعاتی سیستم plm ذخیره می کند.
ایران: من فکر نمی کنم هنوز در ایران، کیفیت و سطح مدیریت مهندسی پروژه های صنعتی تا این حد افزایش یافته باشد که در این سطح به داده ها، اطلاعات، امنیت و مدیریت پروژه توجه شود. شرکت های خودرو ساز که می توان آنها را جلودار بکار گیری کتیا و پیاده سازی سیستم های مدیریت پروژه plm در ایران دانست هنوز از روش های سنتی برای اینکار استفاده می کنند.
در کنار قابلیت plm کتیا 6 که می توان آن را محدودیت برای کاربران ایرانی دانست، کتیا 6 دارای قابلیتهای طراحی بیتشری نسبت به نسخه 5 است. که البته بسیار اندک هستند. سوال اساسی این است که این قابلیتها چقدر در کار مهندسی ضروری هستند و چه منافعی را بدست می دهند. جواب ساده است: نه چندان. قابلیت های نسخه 5 تقریبا برای تمام کارهای طراحی کفایت می کند. کتیا 6 شاید تنها کمی سرعت مدل سازی و شبیه سازی را افزایش دهد. تاکید می کنم مدل سازی و شبیه سازی.
فقط جهت اطلاع از میزان رواج کتیا 6: جستجوی اولیه ای در مورد میزان فرصت های شغلی موجود در حوزه مهندسی در آمریکا و کانادا که در آن دانش کتیا 6 لازم است انجام شد که بر طبق آن در کانادا هیچ مورد شغلی و در آمریکا حداکثر ده مورد یافت شد.
شوق و ذوقی که در ایرانی ها برای هرچه زودتر نصب کردن آخرین نسخه برنامه ها وجود دارد در کشورهای صنعتی اصلا وجود ندارد. علت هم ساده است: قیمت نسخه جدید بالاست، نسخه جدید ممکن است دارای معایب بسیاری باشد که چون کسی استفاده نکرده پنهان است و در طول 2 3 سال برطرف می شود، به احتمال زیاد نسخه جدید را دیگران ندارند بنابراین دردسر و خطر و هزینه تبدیل داده ها و فایلها وجود دارد و ...
حتی در مورد نسخه 5، با وجودی که ویرایش 21 آخرین است اما بسیاری از شرکت ها هنوز از ویرایش های قدیمی تر مثل 18 استفاده می کنند. شرکت های غربی در هر موضوعی اصل قابلیت اطمینان reliability را در نظر می گیرند. چیزی که در ایران در سطح پایینی قرار دارد!
امیدوارم این نوشته کمی به همه ما کمک کرده باشد تا قبل از تصمیم برای استفاده از نسخه جدید هر چیزی، کمی نیازها و ضرورتها را بررسی کنیم. آیا کتیا نسخه 5، نیازهای طراحی و مهندسی ما را بر طرف نمی کند؟! آیا واقعا تمام قابلیتهای آن بکار گرفته شده و به این نتیجه رسیده ایم که ناکاراست و حتما باید نسخه جدید را استفاده کنیم.
در ایران همه نرم افزارها مفت و مجانی هستند، اما نیازی نیست برای خرید نان از سر کوچه که با پای پیاده یا حداکثر دوچرخه هم می توان رفت مرسدس بنز سوار شویم!