تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

p0Ria_1

عضو جدید
پایدار جان میشه گزینه هاشو هم بزاری ؟

صورتش رو نمیدونم چطوری تجزیه میشه کرد ! تا حالا هم توی تست های کنکور اینچنین صورتی به چشمم نخورده ..

ولی خوب مخرج تحلیلش راحت دو تا قطب مبدا داره ، یعنی به صورت نزولی شروع میشه توی نموداره اندازه با -40 db/dec
یه قطب دیگه هم سمت چپه که اونم میشه -20 توی اندازه ...

شاید اگر گزینه ها شو بزاری تحلیلش راحت تر باشه

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
پایدار جان میشه گزینه هاشو هم بزاری ؟

صورتش رو نمیدونم چطوری تجزیه میشه کرد ! تا حالا هم توی تست های کنکور اینچنین صورتی به چشمم نخورده ..

ولی خوب مخرج تحلیلش راحت دو تا قطب مبدا داره ، یعنی به صورت نزولی شروع میشه توی نموداره اندازه با -40 db/dec
یه قطب دیگه هم سمت چپه که اونم میشه -20 توی اندازه ...

شاید اگر گزینه ها شو بزاری تحلیلش راحت تر باشه

سلام.ممنونم توی بحث شرکت کردید..

اره خب بحث همون صورتش هست..نمیدونم مشابهشو فکر کنم توی نایس دیده بودم.. حالا براتون کامل میزارم ..خدمت شما

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام
یه روش ابتکاری واسه این سوال استفاده از راث هستش، ما فقط لازم داریم که بدونیم چند تا قطب و صفر، راست و چپ داریم، مخرج که مشخصه... صورت هم راث میزنیم میبینیم که یکی راست و 2تا چپ داریم...

p0Ria_1

عضو جدید
سلام.ممنونم توی بحث شرکت کردید..

اره خب بحث همون صورتش هست..نمیدونم مشابهشو فکر کنم توی نایس دیده بودم.. حالا براتون کامل میزارم ..خدمت شما

پایدار جان ، فکر میکنم گزینه 3 ، گزینه ی درسته ...

چون وقتی شما از صورت بهره ساده رو به دست میاری میشه منفی ، تاثیر در منحنی فاز میشه -180 از طرفی دو قطب در مبدا داریم ، اونم میشه -90 ضربدر 2 میشه -180 جمع این دوتا واسه شروع منحنی فاز میشه -360 که تنها گزینه 3 درسته با این تحلیلی گفتم.

+ اینکه گزینه 2 که رده به خاطر همین دو قطب در مبدا که باید از 80 شروع بشه در منحنی اندازه نه از 40

Armin-Z

کاربر ممتاز
پایدار جان ، فکر میکنم گزینه 3 ، گزینه ی درسته ...

چون وقتی شما از صورت بهره ساده رو به دست میاری میشه منفی ، تاثیر در منحنی فاز میشه -180 از طرفی دو قطب در مبدا داریم ، اونم میشه -90 ضربدر 2 میشه -180 جمع این دوتا واسه شروع منحنی فاز میشه -360 که تنها گزینه 3 درسته با این تحلیلی گفتم.

+ اینکه گزینه 2 که رده به خاطر همین دو قطب در مبدا که باید از 80 شروع بشه در منحنی اندازه نه از 40

راجع به نکته اولتون، شروع از 360 با شروع از 0 تفاوتی نداره...
راجع به نکته دوم وقتی ما 2 قطب در مبدا داریم، شیب شروع -40 هست که توی همه گزینه ها درست هست، اینکه باید از 80 شروع بشه رو نمیدونم روی چه تحلیلی گفتید
جواب هم فکر میکنم گزینه 4 هست...

p0Ria_1

عضو جدید
راجع به نکته اولتون، شروع از 360 با شروع از 0 تفاوتی نداره...
راجع به نکته دوم وقتی ما 2 قطب در مبدا داریم، شیب شروع -40 هست که توی همه گزینه ها درست هست، اینکه باید از 80 شروع بشه رو نمیدونم روی چه تحلیلی گفتید
جواب هم فکر میکنم گزینه 4 هست...

شیب شروع رو توی پست قبلترم گفتم که -40 شروع میشه منظورم نقطه شروع بود که در گزینه 2 منحنی اندازه از 40 شروع شده ولی باقی گزینه ها که درست رسم شده در این قسمتش از 80 شروع شده

Armin-Z

کاربر ممتاز
شیب شروع رو توی پست قبلترم گفتم که -40 شروع میشه منظورم نقطه شروع بود که در گزینه 2 منحنی اندازه از 40 شروع شده ولی باقی گزینه ها که درست رسم شده در این قسمتش از 80 شروع شده
اما اگه دقت کنید همه گزینه ها از فرکانس 0.1 رسم شدن اما گزینه 2 از فرکانس 1 ! پس گزینه 2 هم تو فرکانس 0.1 از 80 عبور میکنه... وقتی نمودار اندازه بود با شیب شروع میشه نمیشه برای شروعش اندازه مشخص کرد...

sanup2006

عضو جدید
سلام
من کنترل خطی رو از روی تقوی میخونم ولی فک میکنم یک مقدار سنگینه.کتاب نورمن نایس رو بخرم یا رضایی ؟

khorshid_mech

عضو جدید
سلام به همگی
خسته نباشید جناب مهندسان برق گرامی
خوب شد من میام از این به بعد اشکالاتمو کنترل اتوماتیکمو اینجا مطرح میکنم.

bahram1992

عضو جدید
سلام
من کنترل خطی رو از روی تقوی میخونم ولی فک میکنم یک مقدار سنگینه.کتاب نورمن نایس رو بخرم یا رضایی ؟

کتاب نورمن نایس که ترجمه نیست بخری و زبان اصلیه وسایت مهندس یار آخرین ویرایش رو با حل مسائلش داره میتونی دانلود کنی.
تقوی منبع دومه باید از یه جزوه خوب یا دانشگاهی شروع کنی
کتاب رضایی هم حجیمه و فرقی با یه کتاب مرجع نداره فقط ساده وفارسی توضیح داده

khorshid_mech

عضو جدید
اینجا کنترل خطیه کنترل فرقی نداره یعنی با کنترل اتوماتیک؟

نه خیلی با هم یکیند تا اونجایی که اکثرا سوالای سال قبل کنترل شما رو برای ما برای سال بعدش به عنوان سوال کنترل اتوماتیک میدن. ومن خواهشی که ازتون دارم اینه که لطفا سوالای کنترل خطی 93 رو که حل میکنین اینجا بذارین و ما هم ازش استفاده کنیم
مرسی و اینکه من برای کنترل اتوماتیک کنترل خطی رضایی رو میخونم.
واز این به بعد با اجازتون منم میشم یه عضو این تاپیک مهم:)

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام

دوست عزیز برای کنترل ... یا جزوه ی اقای ابویی رو گیر بیار بخون... یا جزوه ی اقای شیرین ابادی ولی با ویس حتما باشه !! بعدش هم فقط تست بزن تا بعد ببنیم چی میشه ..هر کار دیگه ای بکنی خیلی سخته هر چند شدنی..این بهترین راهه ولی در حال حاظر...

کتاب نورمن نایس که ترجمه نیست بخری و زبان اصلیه وسایت مهندس یار آخرین ویرایش رو با حل مسائلش داره میتونی دانلود کنی.
تقوی منبع دومه باید از یه جزوه خوب یا دانشگاهی شروع کنی
کتاب رضایی هم حجیمه و فرقی با یه کتاب مرجع نداره فقط ساده وفارسی توضیح داده

سلام اقا بهرام ..کتب اقای نورمن نایس رو اقای حیدر علی طالب زاده به همران دو تن دیگه ترجمه کردند !! یعنی طراح سوالات کنترل حداقل یه دور احتمالا سوالای نورمن نایس رو دیده و خونده و.. پس حتما این کتاب حل برخی تمرین هاش بسیار خوب خواهد بود !!
البته من زبان اصلیشو از نظر فونت و.. بیش تر می پسندم.. و کیفیت چاپ و.. ولی خب یه جاهایی ترجمه بیش تر کمکم میکنه..ولی من پیشنهاد نمی کنم کسی از روی نایس بخواد کنترل بخونه...مثلا مبحث نایکوئیست رو میخوندم از روی نایس..انصافا خوب گفته.. ولی برای کسی که بار اولشه فکر نکنم زیاد کارا باشه..مگر این که کسی تستای این بخشو حل کرده باشه یه دیدی گرفته باشه حالا برای تکمیلش بخواد این رو هم بخونه....و شاید بخواد قشنگ بحث براش جا بیفته..اولویتتون حل تمرین های نایس باشه.. واقعا تمریناش نایسه !!!

اینجا کنترل خطیه کنترل فرقی نداره یعنی با کنترل اتوماتیک؟

نه اگه اشتباه نکنم چند سال اخیر براشون از این درس 5 تا تست میاد..که تنها تفاوت مهمی که من توی این کتابای دو رشته مختلف دیدم..برای برقی ها تابع تبدیل سیستم مکانیکی مهم هستش !! چون برقی هستیم اونا رو فکر می کنند بلد نیستیم و.. ولی برای مکانیکی ها سیستم های الکتریکی مهم هستش چون مکانیکی هستند فکر می کنند الکتریکی رو بلد نیستند.. البته سیستم های فشار مایعات هم اونا دارند..یه چیز شبیه مدار rc یا rl خودمون هستش..مدار مرتبه ی یک..

سلام به همگی
خسته نباشید جناب مهندسان برق گرامی
خوب شد من میام از این به بعد اشکالاتمو کنترل اتوماتیکمو اینجا مطرح میکنم.
نه خیلی با هم یکی ند تا اونجایی که اکثرا سوالای سال قبل کنترل شما رو برای ما برای سال بعدش به عنوان سوال کنترل اتوماتیک میدن. ومن خواهشی که ازتون دارم اینه که لطفا سوالای کنترل خطی 93 رو که حل میکنین اینجا بذارین و ما هم ازش استفاده کنیم
مرسی و اینکه من برای کنترل اتوماتیک کنترل خطی رضایی رو میخونم.
واز این به بعد با اجازتون منم میشم یه عضو این تاپیک مهم:)

سلام دوست عزیز. به جمع ما خوش امدید.
البته بگم حالا که از روی امین رضایی می خونید بخونید..ولی این کتاب برگ برندش تا اخر فصل پایداری هستش و برای مکان به بعد خیلی خیلی ضعیف کار کرده واصلا چیزی متوجه نخواهید شد... برای قسمت های دیگه از جزوه های کنکور بچه های برق که بالاتر گفتم استفاده کنید.

انشالله روز به روز تاپیک پر رونق تر بشه.

khorshid_mech

عضو جدید
سلام مرسی دوست عزیز
من علاوه بر همین پوران رضائی کنترل آریاز برادرانی و انتشارات پارسه رو دارم کنترل اتوماتیک ما جزو باکس دینامیک است که چون باکس سختیه کمتر کسی روش سرمایه گذاری میکنه ولی انصافا اونایی که میزنن قشنگ به خاطر انحراف معیار این باکس رتبه هاشون هزار هزار جابه جا میشه!!!
این کتاب نایستونو میشه لینکشو اینجا بذارین منم دانلود کنم واین جزوه ای که گفتین جناب مهندس پایدار
مرسی و با آرزوی موفقیت برای شما ها

آخرین ویرایش:

khorshid_mech

عضو جدید
سلام مرسی دوست عزیز
من علاوه بر همین پوران رضائی کنترل آریاز برادرانی و انتشارات پارسه رو دارم کنترل اتوماتیک ما جزو باکس دینامیک است که چون باکس سختیه کمتر کسی روش سرمایه گذاری میکنه ولی انصافا اونایی که میزنن قشنگ به خاطر انحراف معیار این باکس رتبه هاشون هزار هزار جابه جا میشه!!!
این کتاب نایستونو میشه لینکشو اینجا بذارین منم دانلود کنم واین جزوه ای که گفتین جناب مهندس پایدار

نه مرسی خودم همشونو پیدا کردم به جز همین ابویی
اینم یه سایت پر جزوه ی کنترل خطی
جزوه ی کنترل خطی شریفم گذاشتن دانلود کنم یا به درد نمیخوره آیا؟؟؟

آخرین ویرایش توسط مدیر:

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها بنظرتون این تحلیل من درسته یا نه

اگه به یه سیستم مرتبه 2 قطب اضافه کنیم.مقدار اورشوت کمتر میشه و زمان خیز هم بیشتر میشه

حالا اگه قطب به مبدا بیشتر نزدیک باشه.اورشوت کمتر میشه و زمان خیز بیشتر میشه

مثلا اگه به یه سیستم مرتبه 2 قطب اضافه کنیم.در حالتی که قطب -10 باشه اورشوت بیشتری نسبت به

قطبی که در -4 داره.و زمان خیزش هم کمتره.آیا دوستان گفته های منو تایید میکنند؟؟

آخه تو کنکورهای اخیر همیشه اثز افزودن صفر تو کنکور اومده.من چیزی از افزودن قطب ندیدم

شاید امسال اثر افزودن قطب بیاد.ولی بنظرم اگه به یه سیستم مرتبه 2 قطب اضافه کنیم

پاسخ سیستم کندتر میشه.و اگه صفر اضافه کنیم.پاسخ سریعتر میشه

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام مرسی دوست عزیز

نه مرسی خودم همشونو پیدا کردم به جز همین ابویی
اینم یه سایت پر جزوه ی کنترل خطی
جزوه ی کنترل خطی شریفم گذاشتن دانلود کنم یا به درد نمیخوره آیا؟؟؟

سلام.البته چون سوالای مکانیک تقریبا خیلی ساده تر هستش به نظرم همون اریاز رو بخونیدو بعدش فقط تست بزنید خیلی براتون بهتر باشه. کتاب نایس فکر کنم ویرایش های مختلفی داره اونو که من مد نظرم بود توی این تاپیک پست 18 هستش ..جلدش این طوری هست.
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/211541-تاپیک-کتاب-های-مرجع-کنترل

راستی این لینک جزوه ای که گذاشتید فکر نکنم همچین تعریفی باشه... با یه سری جزوه های زیاد به درد نخور سر خودتون رو شلوغ نکنید... کلا یه منبع خوب انتخاب کنید ..همونو چند بار بخونید مسلط شید بعدش تا میتونید تست بزنید..که من منباع خوب رو از نظر خودم گفتم..
جزوه اقای ابویی رو منم هنوز توی نت ندیدم..اگه توی تاپیک گذاشتند حتما دانلود کنید و نگاش کنید...
بچه ها بنظرتون این تحلیل من درسته یا نه

اگه به یه سیستم مرتبه 2 قطب اضافه کنیم.مقدار اورشوت کمتر میشه و زمان خیز هم بیشتر میشه

حالا اگه قطب به مبدا بیشتر نزدیک باشه.اورشوت کمتر میشه و زمان خیز بیشتر میشه

مثلا اگه به یه سیستم مرتبه 2 قطب اضافه کنیم.در حالتی که قطب -10 باشه اورشوت بیشتری نسبت به

قطبی که در -4 داره.و زمان خیزش هم کمتره.آیا دوستان گفته های منو تایید میکنند؟؟

آخه تو کنکورهای اخیر همیشه اثز افزودن صفر تو کنکور اومده.من چیزی از افزودن قطب ندیدم

شاید امسال اثر افزودن قطب بیاد.ولی بنظرم اگه به یه سیستم مرتبه 2 قطب اضافه کنیم

پاسخ سیستم کندتر میشه.و اگه صفر اضافه کنیم.پاسخ سریعتر میشه

سلام.راستش میدونید چرا بیش تر بررسی اثر صفر بررسی میشه..چون سیستم های استاندارد رو بررسی می کنیم که شاید افزودن قطب باعث شه ازا ین حالت خارج بشه..به هر حال اینا رو من پارسال یه خلاصه ای نوشته بودم برا خودم..انشالله دور بعدی که خوندم اگه شما به جوابت نرسیده بودی ..میزارم.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

wer340

عضو جدید
سلام

ببنید ما همه سیستم های مرتبه بالای 2 را به سیستم های رسته 1 و 2 تجزیه کنیم سیستم های رسته 2 دارای 2 ریشه مزدوج مختلط هم هستند و رسته 1 نیز دارای یک ریشه حقیقی است حال اگر ما فرض کنیم قطب غالب اولیه 2ریشه مختلط باشد مثلا در 10 دو قطب مزدوج حضور داشته باشند اگر قطب اضافی را در 1 جای دهیم این قطب قطب غالب می شود و حرکت نمایی به سمت جواب نهایی دارد و از اورشوت خبری نیست ولی اگر اگر نزدیک هم باشند قطب های اولیه و قطب اضافی مسلما از تاثیر اورشوت خواهد کاست یعنی میزان نوسانات سیستم تا زمان رسیدن به جواب نهایی را کم خواهد کرد و البته سرعت سیستم ما را کند خواهد کرد

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

ببنید ما همه سیستم های مرتبه بالای 2 را به سیستم های رسته 1 و 2 تجزیه کنیم سیستم های رسته 2 دارای 2 ریشه مزدوج مختلط هم هستند و رسته 1 نیز دارای یک ریشه حقیقی است حال اگر ما فرض کنیم قطب غالب اولیه 2ریشه مختلط باشد مثلا در 10 دو قطب مزدوج حضور داشته باشند اگر قطب اضافی را در 1 جای دهیم این قطب قطب غالب می شود و حرکت نمایی به سمت جواب نهایی دارد و از اورشوت خبری نیست ولی اگر اگر نزدیک هم باشند قطب های اولیه و قطب اضافی مسلما از تاثیر اورشوت خواهد کاست یعنی میزان نوسانات سیستم تا زمان رسیدن به جواب نهایی را کم خواهد کرد و البته سرعت سیستم ما را کند خواهد کرد

من تو کتاب نایس دیدم.یه سیستم مرتبه 2 که خودش اورشوت داشت.بعدش یه قطب بهش اضافه کرده بود

که اورشوت رو کم کرده بود و سیستم رو کندتر کرده بود.مثلا قطبی که به مبدا نزدیکتر بود سیستم رو کندتر کرده بود

و اورشوت رو کمتر

bahram1992

عضو جدید
من تو کتاب نایس دیدم.یه سیستم مرتبه 2 که خودش اورشوت داشت.بعدش یه قطب بهش اضافه کرده بود

که اورشوت رو کم کرده بود و سیستم رو کندتر کرده بود.مثلا قطبی که به مبدا نزدیکتر بود سیستم رو کندتر کرده بود

و اورشوت رو کمتر

ببین قطب یعنی ترم انتگرال گیر و همیشه با کاهش سرعت روبرو می شیم!
ولی درباره فراجهش که گفتی اگه قطب به تابع تبدیل حلقه بسته اضافه بشه فراجهش کمتر میشه و هرچی به مبدا نزدیکترفراجهش کمتر.
درباره حلقه باز برعکسه و فراجهش بیشتر میشه.
اضافه کردن قطب کلا درجه رو بالاتر میبره و امکان این که سیستم ناپایدار بشه خیلی زیاده

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببین قطب یعنی ترم انتگرال گیر و همیشه با کاهش سرعت روبرو می شیم!
ولی درباره فراجهش که گفتی اگه قطب به تابع تبدیل حلقه بسته اضافه بشه فراجهش کمتر میشه و هرچی به مبدا نزدیکترفراجهش کمتر.
درباره حلقه باز برعکسه و فراجهش بیشتر میشه.
اضافه کردن قطب کلا درجه رو بالاتر میبره و امکان این که سیستم ناپایدار بشه خیلی زیاده

خوب من چی گفتم.منم همین حرف تورو گفتم دیگه

nasrin1990

عضو جدید
ارشد

ارشد

با سلام دو ستان
یه سوال کنترلی داشتم..در پایداری سیستمها گفتیم که اگر حد فاز بزرگتر از 0 و حد بهره بزرگتر از یک باشد سیستم پایدار است این نکته فقط در مورد سیستمهای مینیمم فاز برقرار است یا نه برای همه سیستمها؟2

2..اگه فقط برای مینیمم فاز ها برقراره برای نامینیمم فازها چه باید کرد ایا قاعده خاصی داره یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم جوابمو بدید بد جور ذهنمو مشغول کرده

S_Ramezani

عضو جدید
با سلام دو ستان
یه سوال کنترلی داشتم..در پایداری سیستمها گفتیم که اگر حد فاز بزرگتر از 0 و حد بهره بزرگتر از یک باشد سیستم پایدار است این نکته فقط در مورد سیستمهای مینیمم فاز برقرار است یا نه برای همه سیستمها؟2

2..اگه فقط برای مینیمم فاز ها برقراره برای نامینیمم فازها چه باید کرد ایا قاعده خاصی داره یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم جوابمو بدید بد جور ذهنمو مشغول کرده

سلام. تا اونجاييكه كه ميدونم نكته اي كه ميگيد براي همه سيستمهاست. چرا بايد براي نامينيمم فازها فرق كنه آخه؟ توي اثباتش حرفي از مينيمم فازي زده نميشه

khorshid_mech

عضو جدید
سلام به همگی
لطفا سوالای کنترل 93 برق رو که حل میکنید اینجا هم بذارین لطفا!!!با جوابای واقعا تشریحی و آموزشی خواهشا!!!!
خدا میلیون در دنیا و میلیارد در آخرت بهتون اجر بده.!

Kaka_s

عضو جدید
سلام به همگی
لطفا سوالای کنترل 93 برق رو که حل میکنید اینجا هم بذارین لطفا!!!با جوابای واقعا تشریحی و آموزشی خواهشا!!!!
خدا میلیون در دنیا و میلیارد در آخرت بهتون اجر بده.!

دوست عزیز میتونی از سایت مهندس تقوی و این آدرس جوابارو دانلود کنی

آخرین ویرایش توسط مدیر:

bahram1992

عضو جدید
آقا یکی میتونه درباره نقاط شکست و کلا مکان هندسی این سیستم توضیح بده

K / (s+1)^3

سلام. تا اونجاييكه كه ميدونم نكته اي كه ميگيد براي همه سيستمهاست. چرا بايد براي نامينيمم فازها فرق كنه آخه؟ توي اثباتش حرفي از مينيمم فازي زده نميشه

چون اساسا وقتی با دور زدن و n درباره پایداری راحت حرف میزنی که p صفر باشه

malih9068

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

سلام دوستان راه حل ساده ای برای این سوالات دارید
مشاهده پیوست 222099

با این روشی که گفته چطور باید کار کنیم؟
uploadfromtaptalk1411882530754.jpg

Send from my sony using Taptalk

بالا