تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
من s رو به سمت j میل دادم.چون خطا برای ورودی سینوسی تو w=1 صفر میشه

راسش من منظورم این بود اون مخجرش که به توان 4 رسیده و.. چطوری نوشتی و...

ولی یه چیزو کلا اشتباه کردید..ببنید وقتی میگه خطای ماندگار صفر شه منظورش حوزه زمان هستش یعنی e اندیس ss توی حوزه زمان صفر شه.. اگه بخوای از توی حوزه ی فرکانس بری باید از قضیه مقدار نهایی استفاده کنی حد S ضرب در E(S وقتی S به سمت صفر میل می کنه ..ولی شما اومدی کلا E(S رو مساوی صفر قررا دادی که این طوری اشتباست به نظرم..

این که چرا توی سینوسی نیگی امگا یک خطا صفر میشه رو هم نمیدونم.حالا اگه با روش خودت به جواب گزینه ی سه رسیدی بزار ما هم استفاده کنیم.

Paydar91

کاربر ممتاز
حدس زدم اینجوری رفته باشی
این یه تقسیم شگفت انگیزه که 90 درصد اشتباه میشه :))

عکس Ka شده 2!
خود Ka مگه نمیشه 1/2 !

اقا من خیلی خوابم گرفته..عجب سوتی وحشتناکی دادم... :redface:

حالا بقیشو خودت حل کن بزار..ببنیم چی میشه...ممنون.. واقعا شوکه شدم از این سوتی و بی دقتی :cry::confused:

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
برق74 یه سوال گفته تابع تبدیل بصورت زیر است...با تعریف متغیرها به صورت............
سوال من اینه وقتی تتای اس به روی یو اس رو بصورت کسرهای جزیی مینویسیم و بعد لاپلاس معکوس میگیریم چطور میشه برحسب تتای تی و ایکس تیممنون میشم توضیح دهید!و ضمنا لاپلاس معکوس ایکس2 چی میشه؟
02.jpg

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان
برق74 یه سوال گفته تابع تبدیل بصورت زیر است...با تعریف متغیرها به صورت............
سوال من اینه وقتی تتای اس به روی یو اس رو بصورت کسرهای جزیی مینویسیم و بعد لاپلاس معکوس میگیریم چطور میشه برحسب تتای تی و ایکس تیممنون میشم توضیح دهید!و ضمنا لاپلاس معکوس ایکس2 چی میشه؟
مشاهده پیوست 219350

وقتی از تابعی لاپلاس میگیریم اون تابع رو میبریم به فضای s-یعنی تا بع مورد نظر از t میره به سمت s
وقتی هم معکوس میگیریم برعکس این اتفاق میفته
یعنی از s میریم به t
نمیدونم شایدم سوال شما چیز دیگه ای بوده من متوجه نشدم.

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
وقتی از تابعی لاپلاس میگیریم اون تابع رو میبریم به فضای s-یعنی تا بع مورد نظر از t میره به سمت s
وقتی هم معکوس میگیریم برعکس این اتفاق میفته
یعنی از s میریم به t
نمیدونم شایدم سوال شما چیز دیگه ای بوده من متوجه نشدم.
بله دوست عزیز منظورم چیزه دیگه است
اگه صورت سوال رو نگاه کنید مخرج تابع تبدیل usهستش و وقتی لاپلاس میگیریم قاعدتا بایدutباشد اما درجوابها xtنوشته!

Paydar91

کاربر ممتاز
بله دوست عزیز منظورم چیزه دیگه است
اگه صورت سوال رو نگاه کنید مخرج تابع تبدیل usهستش و وقتی لاپلاس میگیریم قاعدتا بایدutباشد اما درجوابها xtنوشته!

ببنید من برای یکیش توضیح میدم بقیش همین طور هست.. کافیه کمی دقت کنید متوجه میشید

برای سوال دومتون هم فکر کنم منظورتون از ایکس دو برای همین سوال بود معکوسش چی میشه که اگه مثل عکس بالا عمل کنید متوجه میشید.

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام دوستان لطفا کمک کنید که به چالشی بزرگ رسیدم.

توی عکس اول که تست برق 81 هستش دیاگرام بدی رو داده و تابع تبدیلش رو خواسته و تمامی کتاب ها کاملا به روشی حفظی که نمیدونم صفر سمت فلان مثل قطب سمت خلاف فلان عمل میکنه و..

حل کتاب راهیان http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=179364&d=1384199720
ولی جالبه وقتی کدشو با متلب میزنیم به شکل زیر می رسیم !!

کد متلب clc;
close all;
clc
s=tf('s');
w=logspace(-3,4)
bode(10.*(-s+1)/(s+1),w)
grid

حالا کی داره اشتباه میکنه.. البته من خودم با تانژانت معکوس گرفتن و .. به جواب متلب می رسم...ولی برام جالبه یعنی این کتابای معروف کنکوری و .. اشتباه حل کردند ؟؟

ممنون میشم استدلالتون رو هم راجب فاز در فرکانس صفر و فرکانس بی نهایت رو بگید؟(ترجیحا بدون نکته و با اثبات)

آخرین ویرایش:

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز

توی عکس اول که تست برق 81 هستش دیاگرام بدی رو داده و تابع تبدیلش رو خواسته و تمامی کتاب ها کاملا به روشی حفظی که نمیدونم صفر سمت فلان مثل قطب سمت خلاف فلان عمل میکنه و..

حل کتاب راهیان http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=179364&d=1384199720

کد متلب clc;
close all;
clc
s=tf('s');
w=logspace(-3,4)
bode(10.*(-s+1)/(s+1),w)
grid

حالا کی داره اشتباه میکنه.. البته من خودم با تانژانت معکوس گرفتن و .. به جواب متلب می رسم...ولی برام جالبه یعنی این کتابای معروف کنکوری و .. اشتباه حل کردند ؟؟

ممنون میشم استدلالتون رو هم راجب فاز در فرکانس صفر و فرکانس بی نهایت رو بگید؟(ترجیحا بدون نکته و با اثبات)

نمیدونم.ولی فاز نهایی -180 میشه.تانژانت هم بگیری همین داستان.تو فرکانس صفر هم فاز صفر میشه

Paydar91

کاربر ممتاز
نمیدونم.ولی فاز نهایی -180 میشه.تانژانت هم بگیری همین داستان.تو فرکانس صفر هم فاز صفر میشه

ممنون. نه اقا سعید برو صفحه ی 47 و 48 همین تاپیکو بخون که دوستمون اقا حمید (اواتار سرباز دارند) پارسال گفتند که فازش از 360 شروع میشه(فرکانس صفر) و به 180 (فرکانس بی نهایت)هم ختم میشه... و جالبه بخونی توضیحات ایشون و اقا ارمین رو...

برام جالبه یه کتاب تست این قدر اشتباه فاحشی کرده باشه... الان سه روزه همین موضوع ذهنمو درگیر کرده بود کلا علامت گین و فاز شروع و پایان و.. ..دیگه امشب خوابم نبرد گفتم یا جان رسد به جانان یا جان ز تن در اید.. که جان رسید به جانان...خدا رو شکر.

حتما به این مسایل فکر کنید.همه ی دیاگرام بد ها نمودار فازش اشتباست و جالبه همه ی کتاب های هم با روش غلط حل کردند..البته یه تست برق 77 رو انتشار راهیان توی متن تصحیح کرده.ولی این یکی که عکسشو گذاشتم نه.

Paydar91

کاربر ممتاز
صفحه 47 و 48 چیزی پیدا نکردم

نمی دونم شاید فرق میکنه..همون صفحات پست های 1856 و 1857 و 1858 و.. رو بخون متوجه میشی.مخصوصا پست 1858
البته من به روش دیگه ای میرم کلا فرق میکنه.ولی جوابو اون جا دوستمون گفتند.

hirkaniboy

عضو جدید
سلام. کتاب کنترل رضایی چاپ دوم سال 91 رو از یکی از دوستام که کنکور داده گرفتم . کسایی که چاپ جدیدشو دارن بگن خیلی فرق داره یا نه همین خوبه ؟

Armin-Z

کاربر ممتاز

کد متلب clc;
close all;
clc
s=tf('s');
w=logspace(-3,4)
bode(10.*(-s+1)/(s+1),w)
grid

سلام
پایدار جان فکر کنم یه کوچولو بی دقتی کردی... فاز 360 با فاز 0 تفاوتی نداره و همینطور فاز 180 با -180 ... کلا فازهای با اختلاف 360 درجه با همدیگه یکی هستن...

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام
پایدار جان فکر کنم یه کوچولو بی دقتی کردی... فاز 360 با فاز 0 تفاوتی نداره و همینطور فاز 180 با -180 ... کلا فازهای با اختلاف 360 درجه با همدیگه یکی هستن...

سلام ارمین جان.لطف کردی جواب دادی.
راستش درست میگی من دقت نکردم که صفر و 360 یکیه... چون میدونی جفتشو در جهت مثلثاتی می چرخیم.. ولی فکر میکنم 180 با -180 به نظرم یکسان نیست ؟؟ منظورم از نظر یمسان نبودن این هست 180 رو در جهت مثلثاتی می چرخیم یعنی فاز داره افزایش پیدا میکنه (واسه نایکوئیست میگم) ولی -180 داریم در خلاف جهت مثلثات می چرخیم یعنی داره فاز کاهش پیدا میکنه (و نایکوئیستش فکر میکنم متفاوت میشه).. الان یه چیزایی از نایکوئیت توی ذهنمه.. انشالله تا اخر هفته میخونم این جا دقیق می پرسم شایدم دارم اشتباه میکنم ولی یه حسی بهم میگه فرق داره..

مثلا شما ببین توی تمام کتاب ها گفتند k منفی 180 تا یا فازو بالا میبره یا پایین و اصلا اشاره نشده چرا و.. یکم اینا باعث شده همه چی رو قاطی کنم !!! مثلا شما فکرشو بکن اگه منفی باشه توی صورت یا مخرج به نظرت فرق نداره در صورتی که ما منفی رو به عدد k در نهایتش نسبت میدیم این قدر با متلب و سیستم های مختلف کار کردم تا اخرش به یه رابطه ای رسیدم ولی بیش تر میخوام به نایکوئیست ربطش بدم..حالا باز بر میگردم میگم با سوال..

مثلا شما ببین عدد منفی یک فازش چی هست ؟؟ +180 در صورتی که تتا بین صفر و 360 تعریف بشه.... که توی سیگنال هم +180 میگیریم.. ولی ببین مگه فاز یه تابع تبدیل رو میخوایم حساب کنیم نمیشه فاز صورت منهای فاز مخرج خب این طوری اگه منفی توی مخرج باشه اون منفی در 180 هم ضرب میشه دیگه و..
ممنونم.

آخرین ویرایش:

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام ارمین جان.لطف کردی جواب دادی.
راستش درست میگی من دقت نکردم که صفر و 360 یکیه... چون میدونی جفتشو در جهت مثلثاتی می چرخیم.. ولی فکر میکنم 180 با -180 به نظرم یکسان نیست ؟؟ منظورم از نظر یمسان نبودن این هست 180 رو در جهت مثلثاتی می چرخیم یعنی فاز داره افزایش پیدا میکنه (واسه نایکوئیست میگم) ولی -180 داریم در خلاف جهت مثلثات می چرخیم یعنی داره فاز کاهش پیدا میکنه (و نایکوئیستش فکر میکنم متفاوت میشه).. الان یه چیزایی از نایکوئیت توی ذهنمه.. انشالله تا اخر هفته میخونم این جا دقیق می پرسم شایدم دارم اشتباه میکنم ولی یه حسی بهم میگه فرق داره..

مثلا شما ببین توی تمام کتاب ها گفتند k منفی 180 تا یا فازو بالا میبره یا پایین و اصلا اشاره نشده چرا و.. یکم اینا باعث شده همه چی رو قاطی کنم !!! مثلا شما فکرشو بکن اگه منفی باشه توی صورت یا مخرج به نظرت فرق نداره در صورتی که ما منفی رو به عدد k در نهایتش نسبت میدیم این قدر با متلب و سیستم های مختلف کار کردم تا اخرش به یه رابطه ای رسیدم ولی بیش تر میخوام به نایکوئیست ربطش بدم..حالا باز بر میگردم میگم با سوال..

مثلا شما ببین عدد منفی یک فازش چی هست ؟؟ +180 در صورتی که تتا بین صفر و 360 تعریف بشه.... که توی سیگنال هم +180 میگیریم.. ولی ببین مگه فاز یه تابع تبدیل رو میخوایم حساب کنیم نمیشه فاز صورت منهای فاز مخرج خب این طوری اگه منفی توی مخرج باشه اون منفی در 180 هم ضرب میشه دیگه و..
ممنونم.

پایدار جان اونطور که من فهمیدم.متلب این کارو کرده.از منفی فاکتور گرفته.و تابع تبدیل به صورت s-1 در اومده

که فاز اولیه اش 180 میشه.حالا اون منفی که فاکتور گرفتی.اونم خودش 180 درجه اضافه میکنه که میشه 360

متلب فقط یه منفی فاکتور گرفته.در حالی که من چندتا کتابم دیدم.منفی رو فاکتور نگرفته بودن

360 و صفر هم فرقی نداره

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
بنظرم برای این میگن اگر k منفی باشه.180 یا -180 درجه اضافه میکنه.چون از لحاظ ریاضیاتی از منفی که تو صورت فاکتور میگیریم.

بذاریمش تو مخرج هیچ فرقی نمیکنه.داستان بد هم همینه.اگه از منفی صورت فاکتور بگیریم و بذاریمش توی مخرج -180 درجه فاز اضافه میشه

مشاهده پیوست 219498

آخرین ویرایش:

مهتاب 8797

عضو جدید
بچه ها جواب این سوالو میشه واسم توضیح بدین مربوط به فصل اول کتاب کنترل علوی هستش ... خودش توضیح داده ولی اصلا متوجه نمیشم:(

پاسخ ضربه کدام یک از سیستم های زیر در t=0 پیوسته نیست؟

Photo4242.jpg

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها جواب این سوالو میشه واسم توضیح بدین مربوط به فصل اول کتاب کنترل علوی هستش ... خودش توضیح داده ولی اصلا متوجه نمیشم:(

مشاهده پیوست 219510

جوابش گزینه یک میشه.پاسخ ضربه بخواد اگه تو t=0 پیوسته باشه.یعنی باید در لحظه t=0 مقدار تابعمون صفر بشه

حالا تو فضای لاپلاس تو t=0 باید s رو به سمت بی نهایت میل بدیم.همون قضیه مقدارنهایی دیگه

مهتاب 8797

عضو جدید
جوابش گزینه یک میشه.پاسخ ضربه بخواد اگه تو t=0 پیوسته باشه.یعنی باید در لحظه t=0 مقدار تابعمون صفر بشه

حالا تو فضای لاپلاس تو t=0 باید s رو به سمت بی نهایت میل بدیم.همون قضیه مقدارنهایی دیگه

نه جواب گزینه دوم میشه ...اخه با توضیح شما گزینه 3 و 4 هم همین نتیجه رو میده...:(نوشته باید m<n-i باشد که m درجه صورت و n درجه مخرج و مشتق iام پاسخ پله!!که اینجا پاسخ ضربه میشه مشتق اول پاسخ پله پس باید m<n-1 باشه که فقط تو گزینه دو برقراره ...گفته در اکثر سیستم های فیزیکی باید m<n باشه زیر تغییر ناگهانی در ورودی باعث تغییر ناگهانی در خروجی نمیشه یعنی پاسخ پله یک سیستم نمی تونه در t=0 ناپیوستگی داشته باشه که شرطش همون رابطه اس که گفتم؟؟؟؟؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
مثلا شما ببین توی تمام کتاب ها گفتند k منفی 180 تا یا فازو بالا میبره یا پایین و اصلا اشاره نشده چرا و.. یکم اینا باعث شده همه چی رو قاطی کنم !!!

دلیلش اینه پایدار جان

Paydar91

کاربر ممتاز
بنظرم برای این میگن اگر k منفی باشه.180 یا -180 درجه اضافه میکنه.چون از لحاظ ریاضیاتی از منفی که تو صورت فاکتور میگیریم.

بذاریمش تو مخرج هیچ فرقی نمیکنه.داستان بد هم همینه.اگه از منفی صورت فاکتور بگیریم و بذاریمش توی مخرج -180 درجه فاز اضافه میشه

مشاهده پیوست 219498

سعید اقا ممنون.ولی حالا توی این مثال این طوری شد بعد ها بهت مثالی نشون میدم فرق کنه ..بشه منفی 180 !!!

دلیلش اینه پایدار جان

ارمین جان دو تا نکته

اولیش رو توی عکس اول گذاشتم من استدلال شما رو قبول دارم..شما هم لطفا بگو چرا استدلال من توی عکس اول میتونه غلط باشه ؟

دوم این که شما گفتید فرکانس صفر و360 یکیه ولی من میگم یکی نیست !!! ببین مثلا یه مثال زیر رو برات توی عکس دو گذاشتم نگاه کن ..فرکانس شروع 360 و فرکانس نهایی صفره !! که اگه قرار بود 0 و 360 یکی باشه باید مثل منحنی زنگوله یه قوسی میداشت بر میگشت مثل سهمی بر عکس...

Paydar91

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 219510

سلام خانم مهتاب.اول از همه صورت سوال رو تصحیح کنید به پیوسته است

من توی دو عکس زیر کاملا مفهمومی براتون توضیح دادم..اصلا این جوری نکته ای حفظ نکنید..به روشی که گفتم عمل کنید.. فقط یه نکته کلا توی کنترل روی اینا زیاد وقت نذارید..کلا توی تاریخ کنترل یه بار یه همچین تستی اومده .. هر چه سریع تر خودتون رو به مباحث چالش بر انگیز پاسخ فرکانسی شامل دیاگرام بد و نایکوئیست و جبران ساز و چارت نیکولز و البته از مکان هندسی برسونید..

Armin-Z

کاربر ممتاز
سعید اقا ممنون.ولی حالا توی این مثال این طوری شد بعد ها بهت مثالی نشون میدم فرق کنه ..بشه منفی 180 !!!

ارمین جان دو تا نکته

اولیش رو توی عکس اول گذاشتم من استدلال شما رو قبول دارم..شما هم لطفا بگو چرا استدلال من توی عکس اول میتونه غلط باشه ؟

دوم این که شما گفتید فرکانس صفر و360 یکیه ولی من میگم یکی نیست !!! ببین مثلا یه مثال زیر رو برات توی عکس دو گذاشتم نگاه کن ..فرکانس شروع 360 و فرکانس نهایی صفره !! که اگه قرار بود 0 و 360 یکی باشه باید مثل منحنی زنگوله یه قوسی میداشت بر میگشت مثل سهمی بر عکس...

فکر میکنم این مشکل نکته اول رو حل میکنه:

راجع به نکته دوم... ببین این چیزا یه جور قرارداده وگرنه توی عمل هر سیگنالی بعد از 360 درجه تغییر به فاز اولیه خودش میرسه... حالا برای اینکه این تغییرات رو به شکلی نشون بدن که درکش راحت باشه، با اختلاف 360 فازهای مختل رو مطرح میکنن مثل 0 و 360 و 720 و ...

Paydar91

کاربر ممتاز
فکر میکنم این مشکل نکته اول رو حل میکنه:

راجع به نکته دوم... ببین این چیزا یه جور قرارداده وگرنه توی عمل هر سیگنالی بعد از 360 درجه تغییر به فاز اولیه خودش میرسه... حالا برای اینکه این تغییرات رو به شکلی نشون بدن که درکش راحت باشه، با اختلاف 360 فازهای مختل رو مطرح میکنن مثل 0 و 360 و 720 و ...

ممنون ارمین جان خیلی لطف کردی... به قول عادل میتونم بگم میتونم قانع نشم :smile:

بابت نکته ی یک من میدونم درست میگی..ولی میگم منم اشتباه نمیگم..شما الان توی مثال بالا فاز عدد مثبت رو 2pi گرفتی اگه صفر میگرفتی که باز حرف من میشد

بابت نکته ی دوم هم اینا اتفاقی نیست یا همین طوری همش قابل محاسبه هستش.یه فرمولی داره به نظر من.کشفش میکنم

به هر حال اقا خیلی لطف کردی.بازم این جا سر بزن ارمین جان.

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
ممنون ارمین جان خیلی لطف کردی... به قول عادل میتونم بگم میتونم قانع نشم :smile:

بابت نکته ی یک من میدونم درست میگی..ولی میگم منم اشتباه نمیگم..شما الان توی مثال بالا فاز عدد مثبت رو 2pi گرفتی اگه صفر میگرفتی که باز حرف من میشد

بابت نکته ی دوم هم اینا اتفاقی نیست یا همین طوری همش قابل محاسبه هستش.یه فرمولی داره به نظر من.کشفش میکنم

به هر حال اقا خیلی لطف کردی.بازم این جا سر بزن ارمین جان.
به جز متلب چه نرم افزار دیگه ای این انالیز رو انجام میده؟

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام دوستان برای رسم دیاگرام بد این سیستم ها چه رهیافتی دارید؟؟

بالا