تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا چون با میسون حل میشه دلیل نمیشه که سوال میسون باشه... اصل سوال مربوط به حالت هست که با حالت راحتتر از میسون هم به جواب میرسه... تازه حالتهایی مشابه هم هست که با میسون به راحتی به جواب شاید نشه رسید...

اکثر اساتید اون سوال رو با میسون حل کردند.

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه بخوایم خطای حالت ماندگار به ورودی sint رو حساب کنیم.باید از چه فرمولی بریم؟؟؟

و اینکه s رو به سمت چی میل بدیم؟؟

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
من با 3 تا سوال اومدمممم.بچه ها لطف کنید بهم توضیح بدید.این 3 تا سوال رو

DSC02238.jpgDSC02239.jpg

p0Ria_1

عضو جدید
سلام دوستان ، عزیزان لطفا به من یکی بگه ، مرجع خوب تست زنی در این درس چیه ؟ پیشنهاد شما چیه واسه منبع تست خوب و جامع ..

...

آقا سعید سوالایی که گزاشتی دو تاشو هنوز نرسیدم بخونم که راهنماییت کنم ، اما یکی از سوالهایی که پرسیدی در مورد پایداری اون تایع ، همیشه ناپایداره یکی از شرطهای پایداری برای معادله وجود تمامی توان های معادله اس ... شما مثلا جدول پایداری شو هم تشکیل بدی به همین نتیجه میرسی

و مورد دیگه ، سوالهای چندسال اخیر شاید از یه موردی به طور مستقیم سوال نکرده باشه اما باید اطلاعات کافی داشته باشی از اون مورد برای حل تست به کارت میاد ، یعنی ترکیب شده همه با هم

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان ، عزیزان لطفا به من یکی بگه ، مرجع خوب تست زنی در این درس چیه ؟ پیشنهاد شما چیه واسه منبع تست خوب و جامع ..

...

آقا سعید سوالایی که گزاشتی دو تاشو هنوز نرسیدم بخونم که راهنماییت کنم ، اما یکی از سوالهایی که پرسیدی در مورد پایداری اون تایع ، همیشه ناپایداره یکی از شرطهای پایداری برای معادله وجود تمامی توان های معادله اس ... شما مثلا جدول پایداری شو هم تشکیل بدی به همین نتیجه میرسی

و مورد دیگه ، سوالهای چندسال اخیر شاید از یه موردی به طور مستقیم سوال نکرده باشه اما باید اطلاعات کافی داشته باشی از اون مورد برای حل تست به کارت میاد ، یعنی ترکیب شده همه با هم

خوب منم میخوام یه شیر مرد یا شیر زن.جدول راثش رو بنویسه و قشنگ نشون بده

,و اینکه ناپایدار نیست.جوابتون غلطه اما نداشتن تمام توانها دلیل بر ناپایداری نیست.شاید پایدار مرزی باشه

آخرین ویرایش:

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
خوب منم میخوام جدول راثش رو بنویسه و قشنگ نشون بده

,و اینکه ناپایدار نیست.جوابتون غلطه اما نداشتن تمام توانها دلیل بر ناپایداری نیست.شاید پایدار مرزی باشه

سلام سعید خان.چون صحبت از پایداری شد دلم نیومد ننویسم راثشو !! خدمت شما عکسش اگه اشتباه نکرده باشم.فقط یه نکته وقتی توی تست گفته پایداری منظورش همون پایداری هست که تمام ریشه ها سمت چپ باشه .. و پایداری مرزی منظورش نبوده با این حال توی هر سه گزینه فرض کرده a و b مثبت باشه در این صورت دو ریشه روی محور موهومی داریم یعنی حداکثر پایدار مرزی میتونه باشه ولی چون توی صورت تست صراحتا اشاره نکرده منظورش همون پایداری bibo بوده پس ناپایداره

راجب سوال خطا پرسیدی اگه گزینه درست رو میدونی بنویس شاید بتونم قانع بشم !! چون به نظر من هیچکدوم به جواب نمیرسه... نمیدونم کجاشو اشتباه میکنم... ضمنا چون پرسیدی خطای سینوسی چی میشه و.. بببین توی عکس که گذاشتم باید به روش زیر عمل کنی ولی من توی ساده سازی ها به مشکل خوردم شاید هم تست مشکل داره.

راجب سوال بد من هنوز نخوندم.انشالله اگه کسی جواب نداد شاید تا اخر هفته رسیدم و بهت جواب دادم.

p0Ria_1

عضو جدید
یعنی شما الان میگی ناپایدار نیست ؟؟ توی جواب شما پایداره آقا سعید ؟؟

اینو یادت باشه ، یه نکته مهمه ...
توی معادله مشخصه سیستم شرط لازم برای پایداری دو چیزه >>>

یکی وجود تمامی ضرایب چند جمله ای
دوم هم علامت بودن یا به قولی متحد العلامت بودن اونهاس...

شرط لازمه اما کافی نیست باید برای کافی بودن جدول راث رو بررسی کنید.

این تست شما مشابه تست هسته ای 81 هستش که اونجا هم همین نکته رو مورد سوال قرار داده بود ، از ضرایب S به توان 4 رو نداده بود که با همین نکته ای که گفتم به 2 ثانیه حل میشد ! که جواب هم چون شرط لازم گفته شده رو نداشت پس ناپایدار بود ..

آخرین ویرایش:

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان شرمنده.توان s اینجا 2 نیست.توان s اینجا 3 هستش.

آقا پوریا.حرفت درسته.اما شاید پایدار مرزی باشه

p0Ria_1

عضو جدید

خوب باز اینجا دو نکته >>

پایداری مرزی ، یا حاشیه ای یا نوسانی در دیگاه شرایط اولیه و BIBO ناپایدار است.

دوم > حتی برای این نوع پایداری (حاشیه ای ، مرزی ) باید دو شرط بالا صدق کند ، شرط کافی هستش بازم ذکر میکنم.

یعنی شما وقتی دو شرط بالا که گفتم صدق نکنه یعنی حتما حتما یه قطب سمت راست داره پس در این صورت دیگه پایداری مرزی معنایی نداره !
مثل تست 92 ...

شرط لازم گفته شده رو نداشت ، توی گزینه ها بود

ببین مثلا اینجا > شرطی که گفتم رو نداره ، یعنی S4 موجود نیست ، پس توی گزینه ها ، گزینه 1 اشتباس حتما و حداقل یه ریشه سمت راست داره پس یعنی ناپایدار حالا اینجا نگفته پایدار یا ناپایدار اما خوب ازین نکته یه گزینه رد میشه بعد شما جدول تشکیل میدی که یا رفع صفر داره یا رفع صفر سطر تمام صفر

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
DSC02242.jpg

استاندارد کردم.چون برای سطر s4 باید معادله کمکی تشکیل میدادیم که غلط بود

دلیلشم اینه که سطر زوج صفر نمیشه هیچ وقت.پس به فرم استاندارد در آوردم

بعدش برای سطر s3 معادله کمکی تشکیل دادم

Paydar91

کاربر ممتاز

دشمنت شرمنده..

اقا شما که روی سوال رو عوض کردی... پس مشکلت حل شد برای این سوال؟
ضمنا توی این حالت های که میشه از یه s فاکتور گرفت درسته بهتره فاکتور بگیریم و من بی دقتی کردم و حواسم نبود با روی قبلی این طوری حل کردم..ولی خواستم بگم همین طوری هم حل کنیم غلط نیست به جواب می رسیم که توی کتاب اقای امین رضایی یه همچین مثالی رو با دو روش حل کرده و کامل توضیح داده..

راجب سوال خطا ببین سیستم فیدبم واحد هست پس تعریف خطا براش هر دو یکی هست ..حالا شما باید کسر E(S به D(S رو پیدا کنی که یه میسون بزنی راحت پیدا میشه میدونی که حتما E(S کجای شکل هستش بعدش به جای D(S باید لاپلاس ورودی که این جا سیسنوس هست رو بدست بیاری..راستی این سوالا مال کجاست ؟؟

کلی تست کنکور داریم مشابه این سوال خطا که پرسیدی... توسنتی حلش کنی ؟؟جوابش رو نگفتی چی شد؟؟

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
DSC02243.jpg

این تست هسته ای 84 هستش.من خودم دوتا کتاب رو نگاه کردم.کتاب فرشاد احسانی زده گزینه 3

اما کتاب آریاز زده گزینه صحیح وجود ندارد.

منم خودم از یه راه دیگه رفتم که فک میکنم.جواب نداره.حالا نمیدونم حلم درسته یا نه

Paydar91

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 218883

این تست هسته ای 84 هستش.من خودم دوتا کتاب رو نگاه کردم.کتاب فرشاد احسانی زده گزینه 3

اما کتاب آریاز زده گزینه صحیح وجود ندارد.

منم خودم از یه راه دیگه رفتم که فک میکنم.جواب نداره.حالا نمیدونم حلم درسته یا نه

سعید جان ببین من حلشو گذاشتم. برای محاسبه ی خطا این طور سیستم ها بیا میسون بزن توی عکس اول خطا رو نشون دادم کجاست بعدش فکر کن E(S خروجی و D(S ورودی هستش و به سبکی که میسون نوشتم تابع تبدیلشو بدست میاری بعدش D(S رو میبری اون ور تساوی حالا برای یافتن خطای حالت ماندگار باید از قضیه مقدار نهایی استفاده کنی یعنی شما میدونی y بی نهایت توی حوزه ی زمان میشه حد s ضرب در Y(S وقتی S به به سمت صفر میل میدی....

حالا توی این سوال خطای حالت ماندگار رو خواسته پس باید حد S ضرب در E(S رو وقتی S رو به سمت صفر میل میدی رو پیدا کنی و میخوایم شرطی رو پیدا کنیم که خطای ماندگار صفر بشه

بعدش توی عکس دوم توضیح دادم که چرا گزینه ی یک رد میشه چون اگه B صفر باشه اون وقت میشه از یک S فاکتور گرفت توی مخرج که با S صورت ساده میشه و بعدش خطا میشه منفی یک تقسیم بر دو الفا پس صفر نمیشه...از طرفی هر سه گزینه ی دو و سه و چهار میتونه درست باشه باز این جا به همون روشی که اول گفتم میای خطا رو ولی برای وردی R(S مینویسی (تابع تبدیل E(S تقسیم بر R(S ) بعدش گزینه ی سه تابع تبدیلش رو بزاری و بعدش به ازای دو وردی که گفته خطا رو حساب کنی میبینی خطا صفر میشه و گزینه ی درستی هستش سه.

ولی خیلی طولانی بود.امیدوارم متوجه شده باشی.

Armin-Z

کاربر ممتاز
من با 3 تا سوال اومدمممم.بچه ها لطف کنید بهم توضیح بدید.این 3 تا سوال رو

مشاهده پیوست 218780مشاهده پیوست 218781

من هم یه روش بگم شاید به دردتون خورد...
قطب ورودی برای ردیابی باید توی مسیر پیشرو وجود داشته باشه تا ردیابی بشه، پس گزینه 4 رد میشه، چون ما قطب توان دوم S نداریم اینجا...
در اغتشاش برای حذف اغتشاش باید قطب اغتشاش توی مسیر پیشروی جلوی اغتشاش به عنوان صفر یا در مسیر پیشرو در قسمت قبل از اغتشاش به عنوان قطب باشه، که در اینجا در مسیر پیشروی مقابل صفری به شکل S^2 + 1 نداریم، پس باید در مسیر پیشروی قبل از اغتشاش به عنوان قطب باشه که در همه گزینه ها درست هست...
با نکته دیگه ای که میتونیم چک کنیم و به جواب برسیم اینکه با حذف صفر و قطب دچار ناپایداری میشیم که گزینه های 1 و 2 هم رد میشن...

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان حالا شما میگید که گزینه صحیح وجود نداره؟؟؟؟

حل من غلط بود؟

Paydar91

کاربر ممتاز
من هم یه روش بگم شاید به دردتون خورد...
قطب ورودی برای ردیابی باید توی مسیر پیشرو وجود داشته باشه تا ردیابی بشه، پس گزینه 4 رد میشه، چون ما قطب توان دوم S نداریم اینجا...
در اغتشاش برای حذف اغتشاش باید قطب اغتشاش توی مسیر پیشروی جلوی اغتشاش به عنوان صفر یا در مسیر پیشرو در قسمت قبل از اغتشاش به عنوان قطب باشه، که در اینجا در مسیر پیشروی مقابل صفری به شکل S^2 + 1 نداریم، پس باید در مسیر پیشروی قبل از اغتشاش به عنوان قطب باشه که در همه گزینه ها درست هست...
با نکته دیگه ای که میتونیم چک کنیم و به جواب برسیم اینکه با حذف صفر و قطب دچار ناپایداری میشیم که گزینه های 1 و 2 هم رد میشن...

سلام ارمین جان.
اتفاقا من این سوالو داشتم میشه کامل توضیح بدی جرا باید جلوی مسیر پیش رو توی صورت باشه و پشت مسیر پیش رو قطب باشه؟

من مشابه این روش رو توی جزوه مدار دو پارسه دیده بودم ولی سر در نیاورم ..فکر کنم تست برق 92 که عکسشو میزارم رو میشد با این روش سریع تشخصیص داد به ازای چه وروردی خروجی صفر میشه..ممنون میشم توضیح بدی..

Paydar91

کاربر ممتاز
دوستان حالا شما میگید که گزینه صحیح وجود نداره؟؟؟؟

حل من غلط بود؟

ببین سعید جان.. من فکر کنم منظور طراح هم رد گزینه احتمالا بوده به روشی که اقا ارمین گفتند.
من قبل این که شما اون ایده ای که فرض کردی رو بنویسی (همون فرم گزینه ها فرض کردی و توش الفا و بتا گذاشتی) مونده بودم چطوری توضیح بدم... چون خیلی طولانی میشد..با اون فرض شما کار یکم ساده تر شد..بعدش گفتم هر سه گزینه میتونه درست باشه برای قسمت اول برای قسمت دوم باید بیای تابع تبدیل رو بزاری بعدش هی وروردی رو لاپلاسشو اعمال کنی ببنی خطا صفر میشه یا نه که خودش فرایند زمان بری هستش !! شما چون گفتی گزینه ی سه درسته من روی همون امتحان کردم و درست بود روی یکی دیگه از گزینه ها هم امتحان کردم غلط بود ..به احتمال زیاد همون گزینه ی سه درسته..

اما روش حل شما رو من متوجه نشدم چیکار کردی.. کاش مخرجشو این طوری در هم ضرب نمی کردی ساده مینوشتی به صورت ضرب شاید متوجه میشدم... روش اقا ارمین هم خیلی خوبه حالا سعی کن یادبگیری اونو ..نه برای خطا اگه اشتباه نکنم توی برق 92 و دکتراش یه تستایی مد شده بود می اومد که خروجی به ازای کدوم ورودی کران دار هست یا نیست و.. و این روش بهش فکر کنم ربط داره..

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببین سعید جان.. من فکر کنم منظور طراح هم رد گزینه احتمالا بوده به روشی که اقا ارمین گفتند.
من قبل این که شما اون ایده ای که فرض کردی رو بنویسی (همون فرم گزینه ها فرض کردی و توش الفا و بتا گذاشتی) مونده بودم چطوری توضیح بدم... چون خیلی طولانی میشد..با اون فرض شما کار یکم ساده تر شد..بعدش گفتم هر سه گزینه میتونه درست باشه برای قسمت اول برای قسمت دوم باید بیای تابع تبدیل رو بزاری بعدش هی وروردی رو لاپلاسشو اعمال کنی ببنی خطا صفر میشه یا نه که خودش فرایند زمان بری هستش !! شما چون گفتی گزینه ی سه درسته من روی همون امتحان کردم و درست بود روی یکی دیگه از گزینه ها هم امتحان کردم غلط بود ..به احتمال زیاد همون گزینه ی سه درسته..

اما روش حل شما رو من متوجه نشدم چیکار کردی.. کاش مخرجشو این طوری در هم ضرب نمی کردی ساده مینوشتی به صورت ضرب شاید متوجه میشدم... روش اقا ارمین هم خیلی خوبه حالا سعی کن یادبگیری اونو ..نه برای خطا اگه اشتباه نکنم توی برق 92 و دکتراش یه تستایی مد شده بود می اومد که خروجی به ازای کدوم ورودی کران دار هست یا نیست و.. و این روش بهش فکر کنم ربط داره..

من s رو به سمت j میل دادم.چون خطا برای ورودی سینوسی تو w=1 صفر میشه

bahram1992

عضو جدید
سلام بچه ها
این سوال شبیه یه سوال کنکور دو سه سال اخیره دقیق یادم نیست
خودم عوضش کردم همینجوری یه ذره جنبه آموزشی و مرور داره :))
جواب بدید به 3تا سوال
ttt.jpg

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام بچه ها
این سوال شبیه یه سوال کنکور دو سه سال اخیره دقیق یادم نیست
خودم عوضش کردم همینجوری یه ذره جنبه آموزشی و مرور داره :))
جواب بدید به 3تا سوال
مشاهده پیوست 218949

سلام.
راستش من منظورتو از قسمت دوم سوال متوجه نشدم یعنی چی جمع ضرایب حلقه بسته مرتبه ی دو چیه ؟؟

به هر حال فکر کنم K اندیس a بشه دو

بالا