تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

M a t i n

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
بچه ها این چی می گه!!!؟
مشاهده پیوست 189119
من رو این تیپ سوال مشکل دارم که متاسفانه روش کلید کردن!
بعید نیس امسالم شبیه این بیارن...

کتاب دانشگاه تهران خوب جواب داده. U خروجی c بوده که تو شکل نشون ندادن.
اگه تابع تبدیل y و u رو برحسب r d n بنویسی(با جمع آثار) میبینی به ازای ورودی که داده جفتشون صفر میشن. فکر کنم به ازای این ورودی‌هایی که داده نیازی به استفاده از شرایط دیگه‌ای که داده هم نبود

.V A H I D.

عضو جدید
کتاب دانشگاه تهران خوب جواب داده. U خروجی c بوده که تو شکل نشون ندادن.
اگه تابع تبدیل y و u رو برحسب r d n بنویسی(با جمع آثار) میبینی به ازای ورودی که داده جفتشون صفر میشن. فکر کنم به ازای این ورودی‌هایی که داده نیازی به استفاده از شرایط دیگه‌ای که داده هم نبود
درسته کتاب دانشگاه تهران گزینه 4 و اعلام کرده و حلشم منطقیه اما سنجش گزینه 3
یکی از اساتید معروفم گزینه 3 رو اعلام کرده
گفته سیستم ناپایداری داخلی داره(اینجاشو نمی فهمم)
یکی از دوستان توضیح می ده؟

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
درسته کتاب دانشگاه تهران گزینه 4 و اعلام کرده و حلشم منطقیه اما سنجش گزینه 3
یکی از اساتید معروفم گزینه 3 رو اعلام کرده
گفته سیستم ناپایداری داخلی داره(اینجاشو نمی فهمم)
یکی از دوستان توضیح می ده؟

فکر کنم توضیحشو کامل نخوندی ، انصافا با حال حل کرده ، ببینید گفته اگه ورودی R یا N باشه یا شرایط اولیه داشته باشیم و یا R,N برابر نباشن باعث ناپایداری داخلی میشه اخه چون ما در مبدا یه قطب داریم و یه قطب دیگه هم میاد روش ( یادتون نره هر جا حرف حذف صفر و قطب شد به یاد ناپایداری داخلی بیفتید) اگه به تابع تبدیلشون نگاه کنید فقط با فرض N,R برابر دو تابع با هم حذف میشن و خروجی محدود میشه .

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مگه اینجا به ازای R=N و D=0 نخواسته؟!

اره دیگه چون برابر هستن دو قسمت تابع تبدیل با هم میرن و خروجی صفر میشه یعنی محدود ، اون چیزی که نوشته ناپایداری داخلی منظورش اینکه اگه اون شرایطی که گفتم (ورودی R یا N باشه یا شرایط اولیه داشته باشیم و یا R,N برابر نباشن) باشه که الان نیست اونوقت ناپایداری داخلی میشه ، یعنی الان ناپایدار داخلی نیست .

.V A H I D.

عضو جدید
اره دیگه چون برابر هستن دو قسمت تابع تبدیل با هم میرن و خروجی صفر میشه یعنی محدود ، اون چیزی که نوشته ناپایداری داخلی منظورش اینکه اگه اون شرایطی که گفتم (ورودی R یا N باشه یا شرایط اولیه داشته باشیم و یا R,N برابر نباشن) باشه که الان نیست اونوقت ناپایداری داخلی میشه ، یعنی الان ناپایدار داخلی نیست .
یعنی الان جفتش محدوده دیگه؟
پس سنجش اشتباه گفته!

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
یعنی الان جفتش محدوده دیگه؟
پس سنجش اشتباه گفته!

ببنید چون این سوال تو کنکور ناقص بود تنها مرجعی که بعد کنکور صورت درست سوال با جواب درستشو منتشر میکنه و بعد اون بقیه کتابا اونو میگن، کتاب دانشگاه تهرانه که همون طور که در عکس میبینید اینم در جواب گفته هر دو صفر میشن یعنی محدود .
74.jpg

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
بچه ها کسی اگه برای مبحث کنترلر ها یه خلاصه جمع و جور داشته باشه ممنون میشم بذاره، اصن عجله ای هم نیس :smile:

nod322

عضو جدید
سلام به همه عزیزان
کسی میتونه کمکم کنه ؟؟
برای این موضوع کسی جزوه ای ، PDF ای چیزی داره بهم بده
""""*** نحوه رسم نمودارهای فاز و بهره و نحوه استفاده از این نمودار ***"""
با نرم افزار نه هاااا ... فقط به صورت نوشته و جزوه وار با فرمول .
سپاس فراوان

.V A H I D.

عضو جدید
سلام
تو این تست مگه میشه از قضیه مقدار نهایی رفت که دانشگاه تهران اینجوری حل کرده؟
در ضمن منظور سوال اینه که سیستم حلقه بازه؟(که لازم نیست دیگه تابع تبدیل حلقه بسته حساب کنیم؟؟)
http://uplod.ir/la0w6y08z1nd/58.JPG.htm

samin_m

کاربر ممتاز
سلام
تو این تست مگه میشه از قضیه مقدار نهایی رفت که دانشگاه تهران اینجوری حل کرده؟
در ضمن منظور سوال اینه که سیستم حلقه بازه؟(که لازم نیست دیگه تابع تبدیل حلقه بسته حساب کنیم؟؟)
http://uplod.ir/la0w6y08z1nd/58.JPG.htm

والا تا اونجا ک من اطلاع دادم اون قضیه برا ورودی های سینوسی قابل استفاده نیس!!

برای محاسبه جواب این سوال باید تابع تبدیل رو حساب کرد و خروجیشو ب ازای w فرکانس خاص،اندازه و زاویه خروجی رو محاسبه کنید.

samin_m

کاربر ممتاز
با عرض سلام خدمت دوستان عزیزم

امیدوارم ک خوب و شاد و سلامت باشید

جاتون خالی امروز کنترل 89 رو بررسی کردم،ب نظرم توی این 4سال اخیر کنترل 89 از همه سختتر بود!

یه چندتایی سوال ازتون داشتم:

1.وقتی توی تابع تبدیل اگه یه صفر و قطب ناپایدار باهم ساده بشن،سیستم ناپایدار داخلی میشه! ناپایداری داخلی چ تاثیری روی خروجی سیستم داره؟ چ شکلی ظاهر میشه؟؟ چطور خروجی رو هم ناپایدار میکنه؟؟ (سوال دوم کنترل 89)

2. مگه وجود صفر سمت راست،باعث بالازدگی نمیشه؟ پس چرا B مربوط ب نمودار III نمیشه؟؟ آلفا چطور باعث افزایش نوسانات میشه؟

IMAG1173.jpg

3.با عرض شرمندگی،یه بار قبلا این سوال رو ازتون پرسیده بودم و فکر میکردم ک متوجه شدم! ولی گویا نشدم...:confused:!! میشه بگید چطور توی این گره اینجوری شده؟

IMAG1174.jpg

ممنونم از لطفتون:gol:

samin_m

کاربر ممتاز
این سوال چه طوری میشه دیاگرام نایکوئیستشو حدس زد؟
http://uplod.ir/arbdad58m13s/62.JPG.htm

دیاگرام نایکوییست،نمودار اندازه و زاویه تابع تبدیل GH هست.

در حالتی ک نمودار بود این دو مقدار رو روی دو نمودار جداگانه رسم میکنه و اندازه رو برحسب دسی بل بدست میاره!

شما اگ نقطه ب نقطه دیاگرام بود رو برحسب بردارهایی با اندازه و زاویه خاص رسم کنی و انتهای این بردار های رو بهم وصل کنی،منحنی نایکوییست بدست میاد!;)

اگه منم اشتباه میکنم،خواهش میکنم دوستان تصحیح بفرمایند

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

جاتون خالی امروز کنترل 89 رو بررسی کردم،ب نظرم توی این 4سال اخیر کنترل 89 از همه سختتر بود!

1.وقتی توی تابع تبدیل اگه یه صفر و قطب ناپایدار باهم ساده بشن،سیستم ناپایدار داخلی میشه! ناپایداری داخلی چ تاثیری روی خروجی سیستم داره؟ چ شکلی ظاهر میشه؟؟ چطور خروجی رو هم ناپایدار میکنه؟؟ (سوال دوم کنترل 89)

2. مگه وجود صفر سمت راست،باعث بالازدگی نمیشه؟ پس چرا B مربوط ب نمودار III نمیشه؟؟ آلفا چطور باعث افزایش نوسانات میشه؟

مشاهده پیوست 189694

3.با عرض شرمندگی،یه بار قبلا این سوال رو ازتون پرسیده بودم و فکر میکردم ک متوجه شدم! ولی گویا نشدم...:confused:!! میشه بگید چطور توی این گره اینجوری شده؟

مشاهده پیوست 189695

در باره سوال اولتون دقت کنید که در یک سیستم با باسخ میرایی بحرانی یا شدید صفر نزدیکتر از قطب به مبدا باعث بالا زدگی میشه ( که اونم بسته به موقیعیتش حتما بالا زدگی ایجاد نمیکنه فقط ممکنه سرعتو بیشتر کنه) و در یک سیستم نوسانی همینجوری بالا زدگی داریم، شما باید به مقادیر الفا و اومگا توجه کنید ، و با توجه به اینکه در سیستم A اومگا از الفا بیشتر و این مقدار از گزینه های دیگه هم بیشتره سیستم نوسانیه و نوسانشم معلومه، در گزینه های دیگه هم این دو مقدار مقادیر نزدیک بهمی دارن اما یکی از اونا یه صفرم داره که باعث بیشتر شدن سرعتش میشه . پس گزینه صحییح 4 میشه .
در باره سوال دومم من قبلا ندیدم که چه جوابی دادن اما خب دوتا گزینه که خیلی پرته چون e وL نمیتونن برابر باشن ، از رو شکلم معلومه ، واسه ادامه حلشم تابع تبدیلو مینویسیم.

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
این سوال چه طوری میشه دیاگرام نایکوئیستشو حدس زد؟
http://uplod.ir/arbdad58m13s/62.JPG.htm

من اینجوری به این سوال نگاه نکردم اما خب اگه میخواید نایکویست بکشید بهترین راه اینکه شما یه تابع تخمین بزنی بعد نایکویست اونو بکشی ، حالا چیزی که میمونه اینکه اطلاعات مسئله کافی نیست ، اخه میشه واسه همین نمودار بود توابع مختلفی توصیف کرد که نمودار بودشون اینجوری میشه ، شایدم من دارم اشتباه میگم .

890031156

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 189695

سلام دادا
kcl کنترلی هست
فقط ورودی ها رو با علامت مینویسی وحاصل جمع شاخه های ورودی به گره برابر با ولتاژ گره میشه(اینجا L هست)

juvefans

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 189694

مشاهده پیوست 189695

شما اول باید به بحث وضعیت Wn و ضریب میرایی توجه کنید که فرم پاسخ رو بهتون نشون میده ( بحرانی ، نوسانی و ... ) بعد اثر صفر رو در نظر بگیرید . توی این سوال با این توضیحات از همون اول مشخص هست با وضعیت تابع A که گذینه 4 درست هست و در مرحله بعدی اثر صفر موجب سریعتر شدن پاسخ میشه . این سوال به مساله بالا زدگی توجه نداشته . در کل به نظرم این سالهای اخیر درس کنترل خیلی وابسته به نظر طراح بوده ، چون توی کتابهای مختلف میبینیم اساتید گذینه های متفاوتی معرفی کردند و البته در این سوال همیچین چیزی نبود .:razz:

samin_m

کاربر ممتاز
شما اول باید به بحث وضعیت Wn و ضریب میرایی توجه کنید که فرم پاسخ رو بهتون نشون میده ( بحرانی ، نوسانی و ... ) بعد اثر صفر رو در نظر بگیرید . توی این سوال با این توضیحات از همون اول مشخص هست با وضعیت تابع A که گذینه 4 درست هست و در مرحله بعدی اثر صفر موجب سریعتر شدن پاسخ میشه . این سوال به مساله بالا زدگی توجه نداشته . در کل به نظرم این سالهای اخیر درس کنترل خیلی وابسته به نظر طراح بوده ، چون توی کتابهای مختلف میبینیم اساتید گذینه های متفاوتی معرفی کردند و البته در این سوال همیچین چیزی نبود .:razz:

علی جان ب نظرم چون صفر دور تر از قطب ها هست باعث بالازدگی نشده!

و صفر فقط مانند یک جبرانساز PD باعث افزایش سرعت پاسخ شده!

3tare_87

عضو جدید
سلام به همگی!!
یه سوال کلی دارم که مربوط به سال 89!!
ماکزیمم ثابت زمانی برای یه سیستم تاخیر دار برابر با PM/ Wg که wg کوچکترین فرکانس قطع بهره است!! اوکی!!!
حالا سوال من اینه مگه محدوده پایداری حاشیه فاز بین 30 درجه و 60 درجه نیس!! آیا PM =70 در این تست مشکلی برای پایداری ایجاد نمیکنه!! در کل ما فقط کوچکترین wg رو در نظر بگیریم اینکه مقدار PM چی باشه مهم نیس؟؟؟
89.jpg

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام به همگی!!
یه سوال کلی دارم که مربوط به سال 89!!
ماکزیمم ثابت زمانی برای یه سیستم تاخیر دار برابر با PM/ Wg که wg کوچکترین فرکانس قطع بهره است!! اوکی!!!
حالا سوال من اینه مگه محدوده پایداری حاشیه فاز بین 30 درجه و 60 درجه نیس!! آیا PM =70 در این تست مشکلی برای پایداری ایجاد نمیکنه!! در کل ما فقط کوچکترین wg رو در نظر بگیریم اینکه مقدار PM چی باشه مهم نیس؟؟؟
مشاهده پیوست 190064
اتفاقا ما داریم سر فاز صحبت میکنیم و خیلی مهمه که چی باشه ، ما کلا در سه فرکانس 1 و2 و 3 به ترتیب حد فاز 70 و 50 و 30 داریم که ما باید مینیممم فازی رو که سیستم به مرز ناپایداری میرسه رو انتخاب کنیم یعنی 30 درجه نه 70 درجه . ( یاد اوری : PM=180+zaviyeh)

3tare_87

عضو جدید
اتفاقا ما داریم سر فاز صحبت میکنیم و خیلی مهمه که چی باشه ، ما کلا در سه فرکانس 1 و2 و 3 به ترتیب حد فاز 70 و 50 و 30 داریم که ما باید مینیممم فازی رو که سیستم به مرز ناپایداری میرسه رو انتخاب کنیم یعنی 30 درجه نه 70 درجه . ( یاد اوری : PM=180+zaviyeh)
این تست خیلی برام ابهام داره چون جواب چندین استاد رو که نگاه کردم هر کی یه روش و یه جواب گرفته!!! روشی که شما فرمودید رو من موقع زدن تست های جامع دیدم وباعث شد گیج بشم!

نمونش جواب استاد شیرین آبادی!!

111.jpg
چون محدودیت فایل ضمیمه بود دوتا جوابو باهم گذاشتم!
اولی حل کتاب برق حل تشریحی 15 دوره!!
دومی از کتاب مدرسان عکس گرفتم اما آقای رضایی هم حلشون دقیقا همینه!
232.jpg

نظرتون چیه!! چرا یه کلید مشترک ندارن :(!!

890031156

کاربر ممتاز
این تست خیلی برام ابهام داره چون جواب چندین استاد رو که نگاه کردم هر کی یه روش و یه جواب گرفته!!! روشی که شما فرمودید رو من موقع زدن تست های جامع دیدم وباعث شد گیج بشم!

مشاهده پیوست 190068
مشاهده پیوست 190079

سلام
والا منم دوباره نگاه کردم تو اوگاتا هم نوشته اگه در چندین فرکانس حدفاز و حد بهره داشته باشیم بیشترین فرکانس رو در نظر میگیریم
شکلش رو هم تو همین تاپیک یه 10-20 صفحه قبل آپ کرده بودم
از نظر تئوری هم 30 درجه باید گرفته شه
اگه تو حدفازه 30 درجه پایداره پس تو 50 و 70 درجه مطمئنا پایداره

3tare_87

عضو جدید
سلام
والا منم دوباره نگاه کردم تو اوگاتا هم نوشته اگه در چندین فرکانس حدفاز و حد بهره داشته باشیم بیشترین فرکانس رو در نظر میگیریم
شکلش رو هم تو همین تاپیک یه 10-20 صفحه قبل آپ کرده بودم
از نظر تئوری هم 30 درجه باید گرفته شه
اگه تو حدفازه 30 درجه پایداره پس تو 50 و 70 درجه مطمئنا پایداره
سلام!!
این عکس رو به درخواست بنده گذاشتید یادتونه!؟ گفته فرکانسی که بیشترین حد فاز رو داره!
والا نمیدونم چی بگم قاطی کردم!!:confused:
اما همه اینها به کنار استاد شیرین آبادی فرمودن کوچکترین فرکانس چون بعد از اون سیستم دیگه ناپایدار میشه!!:que: چرا؟! پس این وسط PM هیچکاره اس!!

پیوست ها

• WP_001029.jpg
    WP_001029.jpg
    32.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 190068
مشاهده پیوست 190079

تو عکس توضیح دادم سعی کردم یه شکلیم بکشم امیدوارم جوابتونو بگیرید.
یه چیز دیگه اینکه شما دارید بود نایکویستو قاطی میکنید و گیج میشید ، این سوالو مربوط به بود میشه و نیاز به استفاده از تعاریف نایکویست نیست.

78.jpg

3tare_87

عضو جدید
تو عکس توضیح دادم سعی کردم یه شکلیم بکشم امیدوارم جوابتونو بگیرید.
یه چیز دیگه اینکه شما دارید بود نایکویستو قاطی میکنید و گیج میشید ، این سوالو مربوط به بود میشه و نیاز به استفاده از تعاریف نایکویست نیست.

مشاهده پیوست 190087
احسنت بر شما!! آخه مگه میشه اینقد خوب توضیح بدید و آدم یاد نگیره!!گرفتم چی شد! واقعا ممنون خیلی لطف کردید!:gol:
890031156 عزیز هم ممنون!http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_gol.gif

890031156

کاربر ممتاز
سلام!!
این عکس رو به درخواست بنده گذاشتید یادتونه!؟ گفته فرکانسی که بیشترین حد فاز رو داره!
والا نمیدونم چی بگم قاطی کردم!!:confused:
اما همه اینها به کنار استاد شیرین آبادی فرمودن کوچکترین فرکانس چون بعد از اون سیستم دیگه ناپایدار میشه!!:que: چرا؟! پس این وسط PM هیچکاره اس!!
درسته من دقت نکردم گفتم بیشترین فرکانس !
فرکانسی که بیشترین حد بهره رو داره
که با نایکوئیست میشه قضاوت کرد نه با بود
حمید جان کامل توضیح دادن
با 30 بگیریم ماکسیمم تاخیر رو بدست میاریم

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

آقا سوالای کنترل 88 چقدر مسخره بود!! این طراحا عشقی سوال طرح میکنن؟؟ یه حالت نخوندیما،3تا سوال ازش بود!!:eek:

دوتا سوال از حضورتون داشتم:

1.توی این سوال،این سیستم ک درجه استاندارد نیس،درسته ک اینجوری wn رو بدست آورده؟؟

5.jpg

2.میشه درباره این سوال یه توضیح بدید؟

6.jpg

ممنونم;):gol:

3tare_87

عضو جدید
سلام دوستان عزیز

آقا سوالای کنترل 88 چقدر مسخره بود!! این طراحا عشقی سوال طرح میکنن؟؟ یه حالت نخوندیما،3تا سوال ازش بود!!http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/eek.gif

دوتا سوال از حضورتون داشتم:

1.توی این سوال،این سیستم ک درجه استاندارد نیس،درسته ک اینجوری wn رو بدست آورده؟؟

مشاهده پیوست 190195

2.میشه درباره این سوال یه توضیح بدید؟

مشاهده پیوست 190196

ممنونمhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/wink.gifhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_gol.gif

سلام!!
1-اول باید k ای رو که یه سطر رو صفر میکنه محاسبه کنی... بعد معادله کمکی رو از سطر قبل از صفر بنویسی ریشه های معادله برابر فرکانس نوساناته!!
20012014385.jpg
2- تست 4 سال 92 رو یه نگاهی کن!! اونجا گفته اگر منحنی فاز و اندازه نزولی باشن و سیستم مینیمم فاز باشه در صورتی که فرکانس گذر فاز کوچک تر از فرکانس گذر بهره باشد سیستم ناپایداره اگر به طور فرضی نمودار رو رسم کنی و حاشیه بهره و حاشیه فازش رو محاسبه کنی میبینی درست گفته!! اما اگه گر منحنی فاز و اندازه صعودی باشن و سیستم مینیمم فاز باشه در صورتی که فرکانس گذر فاز کوچک تر از فرکانس گذر بهره باشد سیستم پایداره!!
پس با صعودی نزولی بودن نمودار اندازه و فاز بستگی داره!!!

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام!!
1-اول باید k ای رو که یه سطر رو صفر میکنه محاسبه کنی... بعد معادله کمکی رو از سطر قبل از صفر بنویسی ریشه های معادله برابر فرکانس نوساناته!!
مشاهده پیوست 190690
2- تست 4 سال 92 رو یه نگاهی کن!! اونجا گفته اگر منحنی فاز و اندازه نزولی باشن و سیستم مینیمم فاز باشه در صورتی که فرکانس گذر فاز کوچک تر از فرکانس گذر بهره باشد سیستم ناپایداره اگر به طور فرضی نمودار رو رسم کنی و حاشیه بهره و حاشیه فازش رو محاسبه کنی میبینی درست گفته!! اما اگه گر منحنی فاز و اندازه صعودی باشن و سیستم مینیمم فاز باشه در صورتی که فرکانس گذر فاز کوچک تر از فرکانس گذر بهره باشد سیستم پایداره!!
پس با صعودی نزولی بودن نمودار اندازه و فاز بستگی داره!!!
البته این سوال که ایشون گذاشتن فقط به نمودار فاز بستگی داره دیگه! درسته؟!

بالا