تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

dizgah

عضو جدید
درسته منفیه 0.366 میاد چون تو پاسخ نامه 3/4 رو 4/3 زده برا اون احتمالا اشتباه اورده!

تو سوال اول جریان وسطی رو چطوری بر حسب جریان تست آوردی؟؟؟؟؟منظورم جریان تست +3برابر y کلا تقسیم بر 2؟
سوال اخرم که اره درسته فرکانس 1 تاثیر نداره یعنی منابع همدیگه رو خنثی میکنن و خازن هم اولیه نداره تا توانی وجود داشته باشه
ممنون
یه kcl زدم طبق شکل زیر : hhh.jpg
بعد چون این جریان از مقاومتهای مشابه گذشته پس طبعا نصفش به هر مقاومت رسیده
ممنون

باید در جای مناسبkcl وkvl بزنید،البته بهتر از اینم می شد حل کرد.تو شرایط جلسه یکم آدم هول میشه:
حل من در آزمون:مشاهده پیوست 189616
ممنون که وقت میذارید
ولی اگه توجه کرده بودین دوست گرامی قبلی هم پاسخ صحیح رو گفتن من میخوام بودنم چرا راه حل من غلطه ؟ مشکلش چیه ؟
+ اینکه فک کنم جریان مقاومتی که ولتاژش vx هست برابر منفی مجموع it و 2vy میشه که خودمم هم تو شکلی که گذاشتم اشتباه نوشتمش
ولی به هر حال بازم پاسخ تو گزینه ها نیست : (
az.JPG

jahangard-n

عضو جدید
سلام دوستان خسته نباشید
به نظرتون مبحث گراف رو علاوه بر پوران پژوهش از روی چی بخونیمش خوبه ؟
ممنون

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
ممنون
یه kcl زدم طبق شکل زیر : مشاهده پیوست 189622
ممنون
دوباره سلام
شما تو جریان 2تا مقاومت موازی اشتباه کردی
جریان vy پایینی رو ورودی گرفتی برا همون 3vy نوشتی در حالی 1vy هست
جریان مقاومت وسطی میشه it+Vy

اسفندیاری

عضو جدید
ممنون
یه kcl زدم طبق شکل زیر : مشاهده پیوست 189622
ممنون

ممنون که وقت میذارید
ولی اگه توجه کرده بودین دوست گرامی قبلی هم پاسخ صحیح رو گفتن من میخوام بودنم چرا راه حل من غلطه ؟ مشکلش چیه ؟
+ اینکه فک کنم جریان مقاومتی که ولتاژش vx هست برابر منفی مجموع it و 2vy میشه که خودمم هم تو شکلی که گذاشتم اشتباه نوشتمش
ولی به هر حال بازم پاسخ تو گزینه ها نیست : (
مشاهده پیوست 189632
نه چرا منها بشه؟؟؟؟؟؟؟جریان مقاومت 1 اهم رو خارج شونده گرفتم دیگه

890031156

کاربر ممتاز
سلام دوستان خسته نباشید
به نظرتون مبحث گراف رو علاوه بر پوران پژوهش از روی چی بخونیمش خوبه ؟
ممنون
داداش بیخیال از یه منبع خوندی همون بسه گرافه دیگه معلوم نیست بیاد نیاد

samin_m

کاربر ممتاز
دوستان دوتا سوال داشتم از حضورتون:

1. در آپ امپ ایدآل همیشه جریان شاخه های ورودیش صفر هست؟

IMAG1172.jpg

2.من این سوال رو چندبار حل کردم! جوابم با پاسخ درست تفاوت داره! ب نظر شما کجا دچار اشتباه شدم؟

IMAG1171 .jpg

ممنونم از لطف و توجهتون:gol:;)

890031156

کاربر ممتاز
دوستان دوتا سوال داشتم از حضورتون:

1. در آپ امپ ایدآل همیشه جریان شاخه های ورودیش صفر هست؟

مشاهده پیوست 189646

2.من این سوال رو چندبار حل کردم! جوابم با پاسخ درست تفاوت داره! ب نظر شما کجا دچار اشتباه شدم؟

مشاهده پیوست 189647

سوال اول:
اره اگه تو مدار رو الک بیشتر مواقع صفره مگر اینکه در حد نانو و میکرو آمپر کار کنی که صفر نیست!
جریان های ورودی آپ امپ های bjt در حدود 10-15 میکرو آمپره و آپ امپ fet هم که کاملا صفره
سوال دومم دادا اولیه جریان I رو 2 امپر داده جریان سلف 3برابرشه که میشه 6 فک کنم همین اشتباه باعث جواب غلط باشه

dizgah

عضو جدید
دوباره سلام
شما تو جریان 2تا مقاومت موازی اشتباه کردی
جریان vy پایینی رو ورودی گرفتی برا همون 3vy نوشتی در حالی 1vy هست
جریان مقاومت وسطی میشه it+Vy
ممنون حل شد
نه چرا منها بشه؟؟؟؟؟؟؟جریان مقاومت 1 اهم رو خارج شونده گرفتم دیگه
ببخشید اشتباه از من بود

ramtin_amoiee

عضو جدید
حالت اولیه مدار وقتی در پاسخ ماندگار تاثیر داره که این پاسخ ماندگار توسط ذات مدار ساخته بشه . وقتی مدار شما بی تلفه ( 2a=0 و w0^2>0 ) ، مدار ذاتا دارای یک پاسخ به صورت Acos(w0t+phi) است که چون در t->inf صفر نیست پس برای مدار پاسخ ماندگار محسوب میشه . می دونیم برای محاسبه ضرایب عددی پاسخ همگن (در اینجا A ) نیاز به شرایط اولیه داریم . پس A به شرایط اولیه وابسته است . یعنی در مواردی که مدارمون بی تلفه یا به دلیل وجود منبع وابسته 2a=0 و w0^2>0 شده شرایط اولیه در پاسخ دائمی تاثیر گذاره !

مرسي از پاسختون، اين درسته كه بگيم هر وقت مدار داراي فركانس طبيعي صفر بود يعني كات ست سلفي و يا حلقه ي خازني داشتيم ، حالت اوليه در حالت ماندگار تاثير داره؟؟؟

rezaei.sp

عضو جدید
مدار غیر خطی

مدار غیر خطی

سلام دوستان گلم.
تو حل مدارات غیر خطی ، یک رابطه از نمودار داده شده خود مسئله وجود داره و یک رابطه واسه عنصر غیر خطی مدار بدست میاریم.
مرحله بعد باید چیکار کنیم ؟
یعنی دو تا رابطه رو باید برابر قرار بدیم ؟ یا دو تا نمودار رو باید رو هم رسم کنیم ؟
منظورم شکل زیره که سوال کنکور 92 بوده .
mad-1.jpg

890031156

کاربر ممتاز
سلام دوستان گلم.
تو حل مدارات غیر خطی ، یک رابطه از نمودار داده شده خود مسئله وجود داره و یک رابطه واسه عنصر غیر خطی مدار بدست میاریم.
یعنی دو تا رابطه رو باید برابر قرار بدیم ؟ یا دو تا نمودار رو باید رو هم رسم کنیم ؟
مشاهده پیوست 189713
سلام
تو اینجور مدارا یه راهش اینی هست که خودت گفتی یه رابطه از مدار بیاریم و با نمودار داده شده قطع بدیم ببینیم کجا قطه میکنه میشه ولتاژ جریان
یه راهش هم ایینه که مسئله خودش یه جورایی میفهمونه که ولتاژ جریان غیرخطی چقدر باشه مقدارشو پیدا میکنی و بعدش مداره(این سوال رو نمیگما،یکی دوتا تست کنکور دیدم اینطوری راحت حل میشدن)

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان گلم.
مشاهده پیوست 189713

به به! آقای رضایی عزیز

سلام

خوبی شما؟

خدمت روی ماهت عرض کنم ک توی اینجور سوالات،باید ولتاژ تونن دیده شده از دوسر عنصر غیر خطی با ولتاژ اون عنصر برابر باشه! یا ب عبارتی جریانهاشون برابر بشه! در هر صورت باید ببینی توی کدوم نقطه (v,i) این اتفاق میفته!

راحتترین کار اینه که شما مدار معادل تونن دیده شده از دوسر عنصر غیرخطی روی بدست بیاری و نقطه کار مدار رو حساب کنی! حالا دوس داری از روی نمودار محل برخورد دو منحنی رو بدست بیار یا با معادله KVL جواب v یا i ک مدار ب نقطه کار میرسه رو محاسبه کن;)

موفق باشی

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان شرمنده که نتونستم عکس بذارم.یه سوال دارم از کنکور 84 صفحه 233 کتاب پوران!سوال 15!اگه کسی لطف کنه یه توضیح بده ممنون!

890031156

کاربر ممتاز
دوستان شرمنده که نتونستم عکس بذارم.یه سوال دارم از کنکور 84 صفحه 233 کتاب پوران!سوال 15!اگه کسی لطف کنه یه توضیح بده ممنون!
سلام لااقل بگین که سوال مربوط به چه بخشی هست و مدارشو یخورده توضیح بدین پیدا کنم تستو

Joe_Bel

کاربر ممتاز
بالاخره موفق شدم بذارم سوالا رو.
تو سوال دوم منظور از بردار ویزه چی هس؟
مشاهده پیوست 189933مشاهده پیوست 189934

بردار ویژه یعنی فقط یک فرکانس را تحریک کند[FONT=tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
خوب پس باید مدار مرتبه یک ایجاد کنیم
اگر جریان( 1/2V(t را به مقاومت 2 هدایت دهیم ؛ دو تکه از مدار، مدار باز می شود که دو فرکانس تولید می کند . ولی ما فقط مدار مرتبه ی اول RC را می خواهیم نه مدار مرتبه دوم LC را . لذا Vc1 , Il2, Il1 را صفر می کنیم
اون یکی سوال خیلی سوال خوبی بود اگر تونستم میزارم

ramtin_amoiee

عضو جدید
سلام
تو اینجور مدارا یه راهش اینی هست که خودت گفتی یه رابطه از مدار بیاریم و با نمودار داده شده قطع بدیم ببینیم کجا قطه میکنه میشه ولتاژ جریان
یه راهش هم ایینه که مسئله خودش یه جورایی میفهمونه که ولتاژ جریان غیرخطی چقدر باشه مقدارشو پیدا میکنی و بعدش مداره(این سوال رو نمیگما،یکی دوتا تست کنکور دیدم اینطوری راحت حل میشدن)

اين تيپ سوالا ماله آقاي دكتر هدتني هستش، اگه نيگا كنين يه دونه هم سال 75 اومده و دقيقاً مشابه همون سوال تو سال 88 اومده كه بازم دكتر هدتني طرح كرده...

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بردار ویژه یعنی فقط یک فرکانس را تحریک کند

خوب پس باید مدار مرتبه یک ایجاد کنیم
اگر جریان( 1/2V(t را به مقاومت 2 هدایت دهیم ؛ دو تکه از مدار، مدار باز می شود که دو فرکانس تولید می کند . ولی ما فقط مدار مرتبه ی اول RC را می خواهیم نه مدار مرتبه دوم LC را . لذا Vc1 , Il2, Il1 را صفر می کنیم
اون یکی سوال خیلی سوال خوبی بود اگر تونستم میزارم
vc1 ya vc2 رو صفر کنیم؟

890031156

کاربر ممتاز
بالاخره موفق شدم بذارم سوالا رو.
تو سوال دوم منظور از بردار ویزه چی هس؟
مشاهده پیوست 189933مشاهده پیوست 189934
در مورد سوال اول نظری ندارم
اما در سوال دوم که بازم به تیپ آقای هدنتی میخوره!!! باید ضرایب موثر منابع ورودی رو در ولتاژ خروجی پیدا کنیم که بدست میان
حالا چون هم پاسخ هست میتونیم منبع اول و مقاومت نورتن رو بیاریم سمت چپ و منبع دوم رو ببریم سمت چپ
حالا اثر منبع دوم در خروجی باید ضریب منبع اول رو بگیره چرا که منبع دوم در اثر هم پاسخی در مکان منبع اول قرار گرفته
از این راه ولتاژ دو سر مقاومت بدست میاد و توان محاسبه میشه و جواب میشه 2/3 وات
بازم متوجه نشدید بگین تا حل کنم و آپ کنم

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در مورد سوال اول نظری ندارم
اما در سوال دوم که بازم به تیپ آقای هدنتی میخوره!!! باید ضرایب موثر منابع ورودی رو در ولتاژ خروجی پیدا کنیم که بدست میان
حالا چون هم پاسخ هست میتونیم منبع اول و مقاومت نورتن رو بیاریم سمت چپ و منبع دوم رو ببریم سمت چپ
حالا اثر منبع دوم در خروجی باید ضریب منبع اول رو بگیره چرا که منبع دوم در اثر هم پاسخی در مکان منبع اول قرار گرفته
از این راه ولتاژ دو سر مقاومت بدست میاد و توان محاسبه میشه و جواب میشه 2/3 وات
بازم متوجه نشدید بگین تا حل کنم و آپ کنم
ممنون ولی متوجه نمیشم چطور از هم پاسخی استفاده میکنه؟

890031156

کاربر ممتاز
ممنون ولی متوجه نمیشم چطور از هم پاسخی استفاده میکنه؟
منبع 1 رو به همراه مقاومت میاریم این طرف مدار چون هم پاسخ هم میتونیم این کارو بکنیم
حالا اثر منابع رو که داریم پس ولتاژ دو سر مقاومت بدست میاد

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

امیدوارم ک خوب و شاد و سلامت باشید

آقا هرچی از 92 میایم عقب سوالای مدار وقت گیرتر و سختتر میشه!:eek: فکر کنم ب سوالای 70 برسیم،سوالا المپیاد ه...!!هه هه

4تا سوال از حضورتون داشتم:

1. توی این سوال،وجود منبع سینوسی،خروجی سینوسی تولید میکنه،پس چرا توی حالت گذرا تاثیر داره؟ (یعنی اگ منبعو خاموش کنیم،جواب اشتباه میشه!چرا؟)

1.jpg

2.در رابطه با تقریبی ک در این حالت زده میشه توضیح بدید؟ همیشه میشه اینکارو کرد؟

2.jpg

samin_m

کاربر ممتاز
3.مدار بی اتلاف چ خصوصیاتی داره؟ چرا ب ازای r=2 ک ریشه ها مضاعف میشه،مدار بی اتلاف میشه؟؟

3.jpg

4.میشه جاهایی ک مدار توش فرکانس طبیعی صفر داره رو بگید؟(اون دو گره خازنی رو میدونم،(خازنهای سری) ولی نمیدوم فرکانس صفر سوک برای کجاس! برای گره ای ک R توش هست؟مگه نباید گره کاملا خازنی باشه؟؟)

4.jpg

600ali

عضو جدید
3.مدار بی اتلاف چ خصوصیاتی داره؟ چرا ب ازای r=2 ک ریشه ها مضاعف میشه،مدار بی اتلاف میشه؟؟

مشاهده پیوست 190201

4.میشه جاهایی ک مدار توش فرکانس طبیعی صفر داره رو بگید؟(اون دو گره خازنی رو میدونم،(خازنهای سری) ولی نمیدوم فرکانس صفر سوک برای کجاس! برای گره ای ک R توش هست؟مگه نباید گره کاملا خازنی باشه؟؟)

مشاهده پیوست 190202

سلام . مدار بی اتلاف یعنی نوسانی کامل یعنی ریشه های معادله مشخصه روی محور موهومی باشن . در این مدار به ازای R=2 ریشه مضاعف نمیشه ریشه میشه +j و -j که روی محور موهومی هستند و جواب عمومی مدار به شکل نوسانی کامل و بی اتلاف میشه
در سوال دوم یک گره خازنی داریم و دو خازن که مدار باز شدن پس سه تا فرکانس صفر داریم. هر خازن مدار باز هم یک فرکانس صفر ایجاد میکند

890031156

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 190201

مشاهده پیوست 190202

سلام داداش
کنترل یادته میگفتیم ریشه بیوفتن رو محور موهومی میاری بی اتلاف میشه؟؟؟؟
یا نه اصلا ولش کن اونو
ریشه های یه معادله که بصورت مختلط میشه بصورت نمایی و سینوس کسینوس میشد دیگه هان؟
اون نمایی اسمش ضریب اتلاف هست اگه اون 1 بشه مدار اتلافی نخواهد داشت( e یه قوه ی صفر میشه 1)
یعنی قسمت حقیقی ریشه ها باید صفر شه اگه مقاموت مقدارش 2 باشه صفر میشه قسمت حقیقی
ولی توجه کن که باید معادله ای که با جای گذاری مقادار مقاومت می نویسی ریشه موهومی تولید کنه(عین جدول راوث)
سوال دومم که 600ali زحمت کشیدن گفتن
هر خازن مدار باز و سلف اتصال کوتاه یه فرکانس صفر ایجاد میکنه

890031156

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

امیدوارم ک خوب و شاد و سلامت باشید

آقا هرچی از 92 میایم عقب سوالای مدار وقت گیرتر و سختتر میشه!:eek: فکر کنم ب سوالای 70 برسیم،سوالا المپیاد ه...!!هه هه

4تا سوال از حضورتون داشتم:

1. توی این سوال،وجود منبع سینوسی،خروجی سینوسی تولید میکنه،پس چرا توی حالت گذرا تاثیر داره؟ (یعنی اگ منبعو خاموش کنیم،جواب اشتباه میشه!چرا؟)

مشاهده پیوست 190199

2.در رابطه با تقریبی ک در این حالت زده میشه توضیح بدید؟ همیشه میشه اینکارو کرد؟

مشاهده پیوست 190200
1/
نه نباید منبع رو خاموش کنیم
چون یادت باشه تو پیدا کردن ضرایب ثابت میگفتیم که ضرایب رو باید در پاسخ کلی (نه خصوصی یا عمومی) پیدا کرد
پاسخ کلش رو بنویسی میبینی که کسینوس هم ظاهر میشه در اثر منبع که در لحظه ی صفر مقدار داره پس منبع رو نباید خاموش کرد
2/
این راه تو الک کاربرد داره !
اگه دامنه ac از یه حد معینی نسبت به dc کوچک تر باشه میشه مقاومت رو نسبت تغییرات ولتاژ به تغییرات جریان دونست(عین مقاومت Ac دیود)

samin_m

کاربر ممتاز
هر خازن مدار باز و سلف اتصال کوتاه یه فرکانس صفر ایجاد میکنه

در سوال دوم یک گره خازنی داریم و دو خازن که مدار باز شدن پس سه تا فرکانس صفر داریم. هر خازن مدار باز هم یک فرکانس صفر ایجاد میکند

منظورتون از گره خازنی این گره هست؟

یعنی گره نباید فقط خازن بهش وصل باشه؟

اگه مقاومت یا عناصر دیگه ای بهش وصل باشه مشکلی نیس؟

4.jpg

بالا