تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

اختیار دارید،امکانات سخت افزاری اهمیتی نداره مهم این محبت و معرفت شما و همه دوستان هست ک توی این مدت حسابی بنده رو شرمنده کردن.:gol:

واقعا این جو قشنگ و سرشار از معرفت جای تقدیر داره و من از همین الان دلم برای دوستان تنگ میشه ک بعد کنکور کمتر اینجا خواهند بود.

بگذریم..

سوال بنده این هست ک توی مدار لحظه ای ما میتونیم ic و Vl رو در لحظه صفر بدست بیاریم! چطور میتونیم از مدار لحظه ای مشتق بگیریم تا "i بدست بیاد؟
سلام دوستم :smile:
یه روش جالب که البته معمولا یکم وقت گیر میشه، اینه که وقتی مشتق ولتاژ خازن و جریان سلف رو بدست آوردی، به جای خازن منبع ولتاژی با مقدار مشتق بدست اومده و به جای سلف منبع جریانی با مقدار مشتق بدست آمده بذاری و به جای منابع مستقل هم مشتقشون رو بذاری، حالا هر متغیری از مدار رو بدست بیاری همون مشتق اون متغیر هست

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

اختیار دارید،امکانات سخت افزاری اهمیتی نداره مهم این محبت و معرفت شما و همه دوستان هست ک توی این مدت حسابی بنده رو شرمنده کردن.:gol:

واقعا این جو قشنگ و سرشار از معرفت جای تقدیر داره و من از همین الان دلم برای دوستان تنگ میشه ک بعد کنکور کمتر اینجا خواهند بود.

بگذریم..

سوال بنده این هست ک توی مدار لحظه ای ما میتونیم ic و Vl رو در لحظه صفر بدست بیاریم! چطور میتونیم از مدار لحظه ای مشتق بگیریم تا "i بدست بیاد؟
شما وقتی بجا خازن یه منبع ولتاز بذارید یه مدار مقاومتی ساده میشه حالا اگه جریان شاخه ای که منبع ولتاز(خازنی که بجاش منبع گذاشتیم)هستش رو بدست بیارید میشه جریان خازن در صفر!و واسه مشتق دومشون هم میتونید از معادلات کی وی ال!!!و کی سی ال(ببخشید حال نداشتم اینگیلیش کنم)مشتق بگیرید!جوابو میذارم ولی فکر کنم کیفیت خیلی پایینه!شرمنده
P‏.‏.jpg

.V A H I D.

عضو جدید
به طور کلی مدارمون چه زمانی پاسخ حالت دائمی داره(با فرض پایدار بودن)؟؟

rezaele

عضو جدید
سلام بچه ها
من تودرس مدار خیلی گیر میزنم ازش هم خیلی تست حل کردم ولی وقتی میرم سر ی تست دیگه نمیدونم اصلا از کجاش شروع کنم یا اینکه اصلا از چه مبحثیه!!! توی محاسباتش هم خیلی اشتباه میکنم !!
کسی ی راه حلی چیزی بگه کمکم کنید
خیلی اعصابم خورد میشههه:razz:

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
به طور کلی مدارمون چه زمانی پاسخ حالت دائمی داره(با فرض پایدار بودن)؟؟
وقتی صورت سوال مطرح کنه که تو حالت دایم سینوسی هستیم یا اینکه اونقدر از زمان دادن ورودی بگذره که پاسخ گذرا میرا شه

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام بچه ها
من تودرس مدار خیلی گیر میزنم ازش هم خیلی تست حل کردم ولی وقتی میرم سر ی تست دیگه نمیدونم اصلا از کجاش شروع کنم یا اینکه اصلا از چه مبحثیه!!! توی محاسباتش هم خیلی اشتباه میکنم !!
سلام رضایی جون.آواتار جدید مبارک

من این پیشنهاد رو به یکی از بچه ها دادم نمی دونم انجام داد و جواب گرفت یا نه.

به نظرم شبی چند تا تست که تاحالا ندیدی رو بذار جولوت و سعی کن ذهنی حلش کنی و حدس بزنی که بهترین روش چیه.

واسه کم کردن اشتباه محاسباتی باید داشتن آرامش موقع حل سوال رو یاد بگیریم.

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام بچه ها

ااااا شرمنده من شما رو با رضایی اشتباه گرفتم :w09:

.V A H I D.

عضو جدید
وقتی صورت سوال مطرح کنه که تو حالت دایم سینوسی هستیم یا اینکه اونقدر از زمان دادن ورودی بگذره که پاسخ گذرا میرا شه
نه منظورمو خوب نرسوندم منظورم اینه که به طور کلی با چه فرکانسایی می تونیم پاسخ حالت دایمی و ماندگار داشته باشیم؟

dizgah

عضو جدید
سلام
در رابطه با دو سوال اول مدار کنکور سنجش دیروز
به نظرتون من کجا به بیراهه میرم که باعث خلق همچین هیولاهایی میشم ؟
1.jpg2.jpg

890031156

کاربر ممتاز
سلام
مشاهده پیوست 189442مشاهده پیوست 189443
سلام
در مورد سوال اول
دوست عزیز سعی کن برا سریع تر شدن راه حلت تا حد امکان برا خودت مجهول اضافی درست نکنی
صورت سوال توان منبع وابسته رو خواسته جریانشو که داریم ولتاژ دوسرشو هم میخوایم پس دوسر منبع رو یه ولتاژ بگیر(v1&v2 شد یه ولتاژ یعنی یه معادله کمتر)
حالا یه kcl در گره چپی میزنیم و ولتاژ بر حسب i0 بدست میاد و با kvl i0 هم بدست میاد!
سوال دوم:شما جریان مقاومت 1اهم وسطی رو چطوری آوردین؟؟؟؟
راحت تر از اون گفتیم که تو مدار میگردیم دنبال سری و موازی چرا که کارمونو راحت تر میکنه
تو این مدار دوتا 1 اهم های عمودی سمت راست با هم موازین پس جریان مقاومت 1اهم وسزی نصف میشه بینشون با این تقسیم جریان مسئله حل میشه

ramtin_amoiee

عضو جدید
دوستان عزيز لطف مي كنند بفرمايند حالت اوليه مدار كي در حالت ماندگار مدار تاثير داره؟

dizgah

عضو جدید
سلام
در مورد سوال اول
دوست عزیز سعی کن برا سریع تر شدن راه حلت تا حد امکان برا خودت مجهول اضافی درست نکنی
صورت سوال توان منبع وابسته رو خواسته جریانشو که داریم ولتاژ دوسرشو هم میخوایم پس دوسر منبع رو یه ولتاژ بگیر(v1&v2 شد یه ولتاژ یعنی یه معادله کمتر)
حالا یه kcl در گره چپی میزنیم و ولتاژ بر حسب i0 بدست میاد و با kvl i0 هم بدست میاد!
سوال دوم:شما جریان مقاومت 1اهم وسطی رو چطوری آوردین؟؟؟؟
راحت تر از اون گفتیم که تو مدار میگردیم دنبال سری و موازی چرا که کارمونو راحت تر میکنه
تو این مدار دوتا 1 اهم های عمودی سمت راست با هم موازین پس جریان مقاومت 1اهم وسزی نصف میشه بینشون با این تقسیم جریان مسئله حل میشه
خیلی ممنون که وقت میذارید
راهنماییاتون جالب بود
درمورد مدار دوم منم دقیقا همین کارو کردم، دو تا یک اهم و موازی و گرفتم و کل جریانشون وارد مقاومت یک اهم وسطی میشه
بازم به خاطر نکاتی که گفتین ازتون ممنونم ، ولی راستش میخوام بودنم کجای راه اشتباه کردم که جوابه من این طوری بدست میاد ؟اگه علاوه بر روشهای حل بهینه تر اشتباه هات رو هم ذکر کنید بینهایت ممنون میشم
: )

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان

یه سوال داشتم:

توی آزمون دیروز سنجش پرسیده بود ک توان مصرفی مقاومت R چقدره؟بعد جواب رو منفی بدست آورده بود!!!

مگه توان مصرفی طبق قرار داد مثبت نیس؟ اصن وقتی خودش داره میگه مصرفی براچی گزینه ها رو مثبت و منفی میده؟؟

890031156

کاربر ممتاز
سلام دوستان

یه سوال داشتم:

توی آزمون دیروز سنجش پرسیده بود ک توان مصرفی مقاومت R چقدره؟بعد جواب رو منفی بدست آورده بود!!!

مگه توان مصرفی طبق قرار داد مثبت نیس؟ اصن وقتی خودش داره میگه مصرفی براچی گزینه ها رو مثبت و منفی میده؟؟
سلام
داداش کدوم سوالو میگی؟

890031156

کاربر ممتاز
خیلی ممنون که وقت میذارید
راهنماییاتون جالب بود
درمورد مدار دوم منم دقیقا همین کارو کردم، دو تا یک اهم و موازی و گرفتم و کل جریانشون وارد مقاومت یک اهم وسطی میشه
بازم به خاطر نکاتی که گفتین ازتون ممنونم ، ولی راستش میخوام بودنم کجای راه اشتباه کردم که جوابه من این طوری بدست میاد ؟اگه علاوه بر روشهای حل بهینه تر اشتباه هات رو هم ذکر کنید بینهایت ممنون میشم
: )
سلام
والا از دیروز ذهنم درگیره هرچی این ور اون ور میکنم نمیدونم کجاش غلطه راه حل درسته ولی نمیدونم کجا اشتباه میکنیم
شما فعلا ازین روش استفاده نکن تا معلوم شه کجا اشتباه میکنیم

600ali

عضو جدید
سلام دوستان

یه سوال داشتم:

سلام دوست عزیز. وقتی میگه توان مصرفی یعنی جریان باید از سر مثبت وارد بشه این قراردادمونه. حالا اگر توان مصرفی مثبت در اومد المان مصرف کننده و اگر منفی در اومد المان تولید کننده است.

h.Rajabalipanah

عضو جدید
دوستان عزيز لطف مي كنند بفرمايند حالت اوليه مدار كي در حالت ماندگار مدار تاثير داره؟

حالت اولیه مدار وقتی در پاسخ ماندگار تاثیر داره که این پاسخ ماندگار توسط ذات مدار ساخته بشه . وقتی مدار شما بی تلفه ( 2a=0 و w0^2>0 ) ، مدار ذاتا دارای یک پاسخ به صورت Acos(w0t+phi) است که چون در t->inf صفر نیست پس برای مدار پاسخ ماندگار محسوب میشه . می دونیم برای محاسبه ضرایب عددی پاسخ همگن (در اینجا A ) نیاز به شرایط اولیه داریم . پس A به شرایط اولیه وابسته است . یعنی در مواردی که مدارمون بی تلفه یا به دلیل وجود منبع وابسته 2a=0 و w0^2>0 شده شرایط اولیه در پاسخ دائمی تاثیر گذاره !

890031156

کاربر ممتاز

سوال اولش..

گفته توان مصرفی... بعد گزیینه ها رو مثبت و منفی داده!:surprised: بعدشم جوابو منفی زده!!
خواسته مثلا بگه من اینجوریم!!!!!
توان مصرفی منبع میشه منفی دیگه
چون منبع اینجا توان تولید میکنه نه مصرف

dizgah

عضو جدید
سلام
والا از دیروز ذهنم درگیره هرچی این ور اون ور میکنم نمیدونم کجاش غلطه راه حل درسته ولی نمیدونم کجا اشتباه میکنیم
شما فعلا ازین روش استفاده نکن تا معلوم شه کجا اشتباه میکنیم
بی نهایت ممنون حالا من دوباره دومیه رو با پینت نوشتم تا اگه کسی به خاطر بیکیفیت بودن عکسها نمیتونس راه حلو بخونه ،لطف کنه اینو یه نیگا بندازه ببینه چرا به تناقض میخوریم
hhh.jpg
منفی در میاد ولی جواب تو گزینه ها نیست!!! :surprised:

جواب -0.366 در اومد
کلا چیز عجیبیه این سوال!
+
یه سوال دیگه : توی سوال آخر در صورتی که تنها برای فرکانس w=1 تحلیل رو انجام بدیم(جمع آثار) مدار به این صورت در میاد ؟ حالا اگه منبع ولتاژ دو ولتی و مقاومت یک اهمی ( سمت چپ) رو به معادل نورتن تبدیل کنیم که میشه منبع جریان 2 آمپری موازی با مقاومت یک اهمی، در این صورت دوتا منبع جریان 2 آمپری موازی داریم در جهت های گوناگون ! بدین ترتیب برآیندجریان مقاومتها و خازن صفر نمیشه ؟ یعنی این منبع بی تا ثیر نمیشه تو حل؟
ممنون
Copy of hhh.jpg

890031156

کاربر ممتاز
منفی در میاد ولی جواب تو گزینه ها نیست!!! :surprised:

جواب -0.366 در اومد

منم همینو در میارم!
درسته منفیه 0.366 میاد چون تو پاسخ نامه 3/4 رو 4/3 زده برا اون احتمالا اشتباه اورده!

بی نهایت ممنون حالا من دوباره دومیه رو با پینت نوشتم تا اگه کسی به خاطر بیکیفیت بودن عکسها نمیتونس راه حلو بخونه ،لطف کنه اینو یه نیگا بندازه ببینه چرا به تناقض میخوریم
مشاهده پیوست 189606

کلا چیز عجیبیه این سوال!
+
یه سوال دیگه : توی سوال آخر در صورتی که تنها برای فرکانس w=1 تحلیل رو انجام بدیم(جمع آثار) مدار به این صورت در میاد ؟ حالا اگه منبع ولتاژ دو ولتی و مقاومت یک اهمی ( سمت چپ) رو به معادل نورتن تبدیل کنیم که میشه منبع جریان 2 آمپری موازی با مقاومت یک اهمی، در این صورت دوتا منبع جریان 2 آمپری موازی داریم در جهت های گوناگون ! بدین ترتیب برآیندجریان مقاومتها و خازن صفر نمیشه ؟ یعنی این منبع بی تا ثیر نمیشه تو حل؟
ممنون
مشاهده پیوست 189607
تو سوال اول جریان وسطی رو چطوری بر حسب جریان تست آوردی؟؟؟؟؟منظورم جریان تست +3برابر y کلا تقسیم بر 2؟
سوال اخرم که اره درسته فرکانس 1 تاثیر نداره یعنی منابع همدیگه رو خنثی میکنن و خازن هم اولیه نداره تا توانی وجود داشته باشه

samin_m

کاربر ممتاز
سوال اخرم که اره درسته فرکانس 1 تاثیر نداره یعنی منابع همدیگه رو خنثی میکنن و خازن هم اولیه نداره تا توانی وجود داشته باشه

من یادمه سرجلسه KVL زدم صفر نشد آ..

پاسخنامه هم داره همچین چیزی میگیه ولی استدلال شما هم کاملا درسته!

890031156

کاربر ممتاز

من یادمه سرجلسه KVL زدم صفر نشد آ..

پاسخنامه هم داره همچین چیزی میگیه ولی استدلال شما هم کاملا درسته!
داداش kvl نمیخواد که منبع سمت چپو نورتن کنی از یه گره یه منبه خارج و یکی وارد میشه دیگه

اسفندیاری

عضو جدید
سلام
مشاهده پیوست 189443

باید در جای مناسبkcl وkvl بزنید،البته بهتر از اینم می شد حل کرد.تو شرایط جلسه یکم آدم هول میشه:
حل من در آزمون:az.JPG

آخرین ویرایش:

اسفندیاری

عضو جدید
من نمیدونم واقعا کی این سوالات رو91 درصد زده؟یا سوالات سیگنالو؟من 30 دقیقه زبان زدم،5 تا مدار زدم وقت تمام شد.ریاضی هم نزدم.

بالا