تاپیک رفع اشکال درس ماشین های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

juvefans

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
بچها این جواب چهار تایه دیگه از سوالات ماشین کنکور دکتری 92 هستش ، بازم از جوابا مطمئن نیستم ، اگه دوستان اینا و قبلیا رو حل کردن و جوابشون فرق داشت اطلاع بدن تا منم اشکالمو رفع کنم .
با یه بررسی از سوالات کنکور دو سال اخیر احتمال میدم امسال از این چند تا سوالی که گذاشتم ازشون بدون تغییر بیاد ، اخه خیلی تکراری پیدا میشه.

خیلی ممنون . منم سعی میکنم اگر شد حل تشریحی سوالها رو پیدا کنم یا اینکه خودم و دوستام بنویسیم . :smile:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خیلی ممنون . منم سعی میکنم اگر شد حل تشریحی سوالها رو پیدا کنم یا اینکه خودم و دوستام بنویسیم . :smile:

البته من حل های تشریحی خودمو دارم ، اگه شما حل کردین و به جوابی غیر از جوابابایه من رسیدید بگید تا بفهمیم اشکال دوتامون کجا بوده .

ashkan 56789

اخراجی موقت
بچها این جواب چهار تایه دیگه از سوالات ماشین کنکور دکتری 92 هستش ، بازم از جوابا مطمئن نیستم ، اگه دوستان اینا و قبلیا رو حل کردن و جوابشون فرق داشت اطلاع بدن تا منم اشکالمو رفع کنم .
با یه بررسی از سوالات کنکور دو سال اخیر احتمال میدم امسال از این چند تا سوالی که گذاشتم ازشون بدون تغییر بیاد ، اخه خیلی تکراری پیدا میشه.

انشاالله همین طور باشه منم همین فکر میکنم سوالای خوبیه احتماله اومدنش زیاده دسته شمام درد نکنه داداش حمید .بچه ها بیاین هممون حل کنیم جواباشم بزاریم موافقین؟

* F A R Z A D *

عضو جدید
دوستان میشه راهنمایی کنید که چرا تو این سوال تلفات مسی اولیه 1^( 2/3 ) ولی تلفات مسی ثانویه 2^( 2/3 ) میشود ؟
( سوال مربوط به کنکور سراسری 90 است )

90.jpg

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستان میشه راهنمایی کنید که چرا تو این سوال تلفات مسی اولیه 1^( 2/3 ) ولی تلفات مسی ثانویه 2^( 2/3 ) میشود ؟

مشاهده پیوست 183761

در مورد این سوال کتاب مدرسان اشتباه نوشته منم تو سایت اقایه پژمانفر اینو گفتم ایشون فرمودند درست میگید و با وجود اشتباهی که در توضیح حل سوال هست اما عدد ها جوری جای گذاری شده که جواب درست از اب در اومده . من واسه خیلی از قسمتا از کتاب مدرسان استفاده نکردم ، به جاش از جزوه ماشین مهندس کریمان استفاده کردم ، یه جاهایی خیلی بهتر گفته . یکیشم همین قسمت تو عکسی که گذاشتم راه حل اینگونه سوالات و حل این سوالو گذاشتم ، به نظر من این بهتره.

پیوست ها

• 14.jpg
    14.jpg
    31.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 183761

شما میتونید مدل ترانس رو بدست بیارید و راندمان رو در حالت جدید بدست بیارید.
مثلا تو این سوال سه سیم پیچ اولیه معادلشون یه مقاومت 30 اهم هست. پس وقتی یکیشون قطع میشه اولیه یه مقاومت 45 اهمی میشه
ثانویه در هر دو حالت مقاومتش 108 اهم هست.
چون توان در حالت دوم دو /سوم حالت اول هست جریان هر دو سمت رو با توجه بداشتن ولتاژ بدست بیارید و در نهایت تلفات و راندمان.
شاید ظاهرش کمی طولانی باشه ولی خیلی ساده هست.مخصوصا تو این سوال که اعداد یه جوری هستند که خیلی راحت محاسبه میشن.
اگه مثلا میگفت اولیه از سه سیم پیچ مشابه و موازی و ثانویه از دو سیم پیچ ساخته شده-اولیه یه سیم پیچش و ثانویه هم یک سیم پیچیش در یک زمان قطع میشه حالا راندمان رو حساب کنید سوال جالبی میشد.
اگه همچین سوالی بیاد از روشی که بهتون پیشنهاد دادم استفاده کنید می تونید راحت جواب بگیرید انشالله
البته روش کاربر محترم * hamid_3469 میتونه بعنوان یه روش کوتاه استفاده بشه
یا علی

samin_m

کاربر ممتاز
باسلام خدمت دوستان عزیز

امیدوارم ک شاد و سلامت و موفق باشید;)

چندتا سوال از حضورتون داشتم:

1.در سوال های مربوط ب ماشین DC پارامت هایی ک داده میشه مربوط ب یک قطب هست(مثل شار زیر قطب!)سوال من اینجاست ک آیا تعداد هادی هایی(Z) ک داده میشه و جریانشون هم مربوط به هادی هایی هست ک فقط زیر یک قطب قرار میگیره؟(اگه اینطور هست،وقتی تعداد دور سیم پیچی هارو بده باید تقسیم بر تعداد قطب ها بشه و در ادامه ضرب در 2 بشه تا Z بدست بیاد؟؟؟)

2.در بحث عکس العمل آرمیچر،اگه در جهت چرخش مولد جاروبک هارو جابجا کنیم،کموتاسیون بهبود پیدا میکنه(چون جاروبکها جایی قرار میگیره ک میدان در اونجا بیشتر تجمع کرده)،پس چ اتفاقی میفته ک شار منتجه کمتر میشه؟؟

IMAG1089.jpg

ممنون از لطف و توجهتون;):gol:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
باسلام خدمت دوستان عزیز

1.در سوال های مربوط ب ماشین DC پارامت هایی ک داده میشه مربوط ب یک قطب هست(مثل شار زیر قطب!)سوال من اینجاست ک آیا تعداد هادی هایی(Z) ک داده میشه و جریانشون هم مربوط به هادی هایی هست ک فقط زیر یک قطب قرار میگیره؟(اگه اینطور هست،وقتی تعداد دور سیم پیچی هارو بده باید تقسیم بر تعداد قطب ها بشه و در ادامه ضرب در 2 بشه تا Z بدست بیاد؟؟؟)

2.در بحث عکس العمل آرمیچر،اگه در جهت چرخش مولد جاروبک هارو جابجا کنیم،کموتاسیون بهبود پیدا میکنه(چون جاروبکها جایی قرار میگیره ک میدان در اونجا بیشتر تجمع کرده)،پس چ اتفاقی میفته ک شار منتجه کمتر میشه؟؟

مشاهده پیوست 183987

سلام اینکه این چیزا رو بلد باشید بد نیست اما بدرد نمیخوره . از این جور سوالا که تعداد هادیو شیارو از این چیزا بده اصلا تو کنکور سراسری مطرح نیست و فقط در کنکور ازاد ازش سوال میاد من که سوالات 80 به بعدو تو یه جزوه جداگانه حل کردم حتی یک موردم ندیدم ، در مورد جابه جایی جاروبکها هم باز من ازش سوال درست حسابی ندیدم ، چون من کلاس اقایه پژمانفرو رفتم ایشون وقتی به این دوتا مطلب رسیدن و البته مطالب دیگه ای هم بود از روش رد شدن چون ارزش کنکوری نداره و چون این مطالب عمقم دارن اگه واردشون بشید خیلی عقب میمونید . پس بهتره با یه مطالعه سطحی ازشون رد بشید . به نظر همه کتاب مدرسان حجیمه (که اینطورم هست) اما اگه شما فقط اون مطالب مربوط به کنکور ارشدشو بخونید دیگه حجیم نیست . از درس ماشین احتمال اینکه سوال جدیدی با ایده جدید بیاد کمه اگر هم بیاد یک سوال نهایتا دو سوال که میشه ازش گذشت اما مابقی سوالات به راحتی با دونستن راه حل های کنکور های سالهای گذشته قابل حل هست . سعی کنید فقط مطالب اصلی رو بخونید (در همه فصول)

samiessi

عضو جدید
در مورد این سوال کتاب مدرسان اشتباه نوشته منم تو سایت اقایه پژمانفر اینو گفتم ایشون فرمودند درست میگید و با وجود اشتباهی که در توضیح حل سوال هست اما عدد ها جوری جای گذاری شده که جواب درست از اب در اومده . من واسه خیلی از قسمتا از کتاب مدرسان استفاده نکردم ، به جاش از جزوه ماشین مهندس کریمان استفاده کردم ، یه جاهایی خیلی بهتر گفته . یکیشم همین قسمت تو عکسی که گذاشتم راه حل اینگونه سوالات و حل این سوالو گذاشتم ، به نظر من این بهتره.

با تشکر از آقا حمید.
می خواستم یه نکته رو به بچه ها یاد آوری کنم. اوونم این هست که نمیشه که برای هر مسئله یه فرمول درآورد و حفظ کرد چون اوون وقت تعداد حفظیات به سمت بینهایت میل میکنه. تازه اگر یه تغییر کوچک در مسیله ایجاد بشه دیگه اوون فرمول کارایی نداشته و چه بسا ما رو به اشتباه ببره. بهتره که مسائل را اصولی حل کرد نه سطحی. رو همین اساس من اصل جنسو براتون میذارم این حل همون سواله که استاد پژمانفر تو کلاس ارائه داده. من از جزوه بچه های پارسال برداشتمش. به این میگن حل اصولی. خود استاد از دل همین سوال هم یه تست جدید مطرح کرده که فکر نمیکنم با روش جزوه کریمی قابل حل باشه !!:eek:
ضمنا من با کتابش هم مقایسه کردم درست بود فقط توضیحات فارسیش کمتره!! چطور میگید اشتباه حل کرده؟؟
:smile:
Trans1.jpg

پیوست ها

• Trans.jpg
    Trans.jpg
    61.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
با تشکر از آقا حمید.
می خواستم یه نکته رو به بچه ها یاد آوری کنم. اوونم این هست که نمیشه که برای هر مسئله یه فرمول درآورد و حفظ کرد چون اوون وقت تعداد حفظیات به سمت بینهایت میل میکنه. تازه اگر یه تغییر کوچک در مسیله ایجاد بشه دیگه اوون فرمول کارایی نداشته و چه بسا ما رو به اشتباه ببره. بهتره که مسائل را اصولی حل کرد نه سطحی. رو همین اساس من اصل جنسو براتون میذارم این حل همون سواله که استاد پژمانفر تو کلاس ارائه داده. من از جزوه بچه های پارسال برداشتمش. به این میگن حل اصولی. خود استاد از دل همین سوال هم یه تست جدید مطرح کرده که فکر نمیکنم با روش جزوه کریمی قابل حل باشه !!:eek:
ضمنا من با کتابش هم مقایسه کردم درست بود فقط توضیحات فارسیش کمتره!! چطور میگید اشتباه حل کرده؟؟
:smile:
مشاهده پیوست 184155

با تشکر از شما
من خودم تابستون کلاس پژمانفرو رفتم و این سوالی که شما گذاشتین تو جزوم دارمش فقط عدداش فرق میکنه ، حتی اون سوالی رو که در ادامه هم اضافه کردنو دارم . من خودمم با حفظ فرمول مشکل دارم اما شما اگه شما همین سوالو رو دو بار با اونی که من گفتم حل کنید دیگه یادتون میمنونه. همین الان جلو سیستم با اون روشم حلش کردم درست بود فقط واسه اون قسمت دومش باید یه خورده تحلیلی حل کرد .
خیلی سوالات تو خیلی درسا حل اصولی دارن اما ، با وجود مهم بودنشون ، مهمتر اینکه یه راه میانبرم هم بلد باشی( مثل درس کنترل ، بررسی ، مدار) ، چون همین درس ماشین خوندن سوال خودش زمان بره حالا اگه بخواید از حل های اصولی هم برید کلی طول میکشه ، منم اونو به عنوان راه تستیش گفتم و نه به عنوان راه اصلی .
در مورد اشتباه بودن اون سوال(سال 90) کتابم بگم که کتاب چاپ 91 مدرسان در توضیح حل اون سوال اشتباه کرده ولی جوابش درسته ، اما یه مثال در متن کتاب داره که اون درسته . اقایه پژمانفر گفتن در چاپ جدید اصلاح شده .

.V A H I D.

عضو جدید
اگه مثلا میگفت اولیه از سه سیم پیچ مشابه و موازی و ثانویه از دو سیم پیچ ساخته شده-اولیه یه سیم پیچش و ثانویه هم یک سیم پیچیش در یک زمان قطع میشه حالا راندمان رو حساب کنید سوال جالبی میشد.
میشه این حالتو حل کنید
البته روش کاربر محترم * hamid_3469 میتونه بعنوان یه روش کوتاه استفاده بشه
این حالت با این روش جواب نمیده؟

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
میشه این حالتو حل کنید
بله چرا نمیشه-ما به هم کمک میکنیم تا واقعا اسم انسان برازنده ما باشه
بفرمایید
فقط به دو نکته توجه کنید
اول اینکه وقتی مقاومت معادل سه سیم پیچ اولیه 30 اهم باشه میتونیم بگیم پس هر سیم پیچ 90 اهم بوده وقتی یکی قطع میشه دو تا 90 اهم با هم موازی میشن پس معادلشون میشه یه مقاومت 45 اهم-در مورد ثانویه هم همین طور
دوم اینکه وقتی یک سیم پیچ اولیه قطع میشه اولیه میتونه دو /سوم بار نامی رو تغذیه کنه -برای ثانویه هم از دو سیم پیچ یکی قطع شده پس میتونه نصف بار نامی رو تغذیه کنه-واسه این که ترانس در اضافه بار قرار نگیره باید زیر نصف بار نامی قرار بگیره.(یعنی کمترین مقدار توان قابل دریافت از اولیه و ثانویه رو در نظر میگیریم.)
اون n هم اول new هست که برای شرایط جدید در نظر گرفتم.
از این بحث میشه سوالهای باحالی داد-مثلا از سه سیم پیچ اولیه دو تا قطع شده و از چهار سیم پیچ ثانویه دوتا قطع شده و از اینجور چیزها
خوبی این روش که من میگم اینه که نیاز نداره شما کار خاصی کنید یه سوال اندکی سخت رو به یه سوال خیلی ساده تبدیل میکنید و شرایط جدید رو در نظر میگیرید و حل میکنید.

این حالت با این روش جواب نمیده؟

در مورد اینکه با روش دوستمون هم میشه این جور سوالهارو حل کرد یا نه دقیق نمیدونم.

* F A R Z A D *

عضو جدید
اینم جواب استاد پژمانفر درباره سوالی که پرسیده بودم :

چون در اولیه هنوز دو سیم پیچی از سه سیم پیچی در مدار قرار داشته که با جریان نامی کار میکنند اما در ثانویه که فقط دارای تک سیم پیچی است جریان 2/3 شده و چون تلفات مسی متناسب با مجذور جریان است (2/3) به توان دو می گردد.
برای درک بهتر به مثال 49 همین فصل مراجعه نمایید.

بچه ها کسی میتونه از مثال 49 کتاب عکس بگیره بذاره ما هم استفاده کنیم چون من خودم فقط تمرینهای آخر کتاب پژمانفر رو دارم .
ممنون

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
باسلام خدمت دوستان عزیز

مشاهده پیوست 183987

نه برادر من-z تعداد هادی های ارمیچر هست.به قطب ربطی نداره که.
کلا تو بحث ماشین dc پارامترهای مربوط به استاتور همیشه مربوط به یک قطب هستن.
و پارامترهای مربوط به ارمیچر (مثله تعداد قطب تعداد هادی و تعداد مسیر جریان) مربوط به تمام ارمیچر-میدونید که ارمیچر هم قطب داره و در محاسبات مربوط به سیم پیچی ارمیچر باید لحاظ بشه.
در مورد سوال دومتون چنتا شکل هست که تو اکثر کتابها هستن.من تو ماشین dc هنرستان دیده بودمشون-که این بحث رو توضیح میده.

.V A H I D.

عضو جدید
سلام دوستان
2 سوال:
کنکوری ترین روش برای حل این نوع تستا چیه؟
test.JPG
یه تستم شبیه این سراسری 80 اومده(گشتاور راه اندازی خواسته)عکسشو ندارم،زحمت اینم بکشین.
ممنون

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

سوال بنده از حضور مبارک شما این هست ک مگه توی ترانس ایدآل مجموع آمپر دور های ثانویه با آمپر دور اولیه برابر نیست؟ یا اینکه S نامی اولیه با ثانویه برابره؟پس چرا توی این سوال براقرار نیست؟ دلیلش چی هست؟

IMAG1095.jpg

ممنونم از توجهتون;):gol:

.V A H I D.

عضو جدید
سلام دوستان عزیز

سوال بنده از حضور مبارک شما این هست ک مگه توی ترانس ایدآل مجموع آمپر دور های ثانویه با آمپر دور اولیه برابر نیست؟ یا اینکه S نامی اولیه با ثانویه برابره؟پس چرا توی این سوال براقرار نیست؟ دلیلش چی هست؟

مشاهده پیوست 184950

اگه جواب گزینه 4 میشه؟ که برقراره!
احتمالا اشتباه محاسباتی کردین
من 2 سوال 2 روز پیش پرسیدم ولی متاسفانه هنوز کسی کمکم نکرده

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

مشاهده پیوست 184950

جواب گزینه 4 میشه؟
حواست باشه سر نقطه دار ترانس T پایینه!
البته این تو جواب تاثیری نداره فقط اگه فازور جریان رو میخواست مهم میشد

mrfootball

عضو جدید
سلام دوستان عزیز

مشاهده پیوست 184950

سلام مهندس.
ای کاش جواب آخر رو میگفتین تا ببینم درست حل کردم یا نه!:w20:

حل سوال

احتمالا اشتباه محاسباتی کردین

مهندس سلام.
والا من دیدم سوالتون رو اما خداییش هنوز به القایی مسلط نشدم وگرنه حتماً(اگه سوادش رو داشتم) جواب میدادم سوالتون رو:(.

پیوست ها

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    6 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    6 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

.V A H I D.

عضو جدید
مهندس سلام
والا من دیدم سوالتون رو اما خداییش هنوز به القایی مسلط نشدم وگرنه حتماً(اگه سوادش رو داشتم)جواب میدادم سوالتون رو:(.
سلام
بله درست حل کردین(9.01)
همین که به سوالات فکر کردین ارزشمنده;)
والا من این 2 سوالو گذاشتم تا با همفکری بچه ها بتونیم به یه جمع بندی خوب(روش بهینه) راجع به این تیپ سوال برسیم
چون به نظرم این دو سوال از سوالات مهمی تو فصل القایی اند...

samin_m

کاربر ممتاز

ممونم:gol:

اما مجموع آمپر دور های ثانویه رو برابر با اولیه قرار بدبد،جواب 12.5 میشه ک غلط هست!

وحید جان شرمنده روی ماهتم،اما هنوز ماشین های القایی رو خوب بلد نیستم،چ برسه ب اینکه بخوام راهکار کنکوری هم ارائه بدم!:Dعذر تقصیر دارم داداش...

جواب گزینه 4 میشه؟
حواست باشه سر نقطه دار ترانس T پایینه!
البته این تو جواب تاثیری نداره فقط اگه فازور جریان رو میخواست مهم میشد

اگ فازور میخواست ب چ صور تاثیر میذاشت؟

بهرحال یه ثانویه 5 آمپر و ثالثیه هم 25j- هست!و با نسبت بتدیل،فازو اولیه هم بدست می اومد!

سلام مهندس.
ای کاش جواب آخر رو میگفتین تا ببینم درست حل کردم یا نه!:w20:

خیلی ممنون از لطفتون!حلتون درسته! اما من نمیدونم چرا مجموع آمپر دور ها درست در نمیاد!!!!!

Armin-Z

کاربر ممتاز

ممونم:gol:

اما مجموع آمپر دور های ثانویه رو برابر با اولیه قرار بدبد،جواب 12.5 میشه ک غلط هست!

وحید جان شرمنده روی ماهتم،اما هنوز ماشین های القایی رو خوب بلد نیستم،چ برسه ب اینکه بخوام راهکار کنکوری هم ارائه بدم!:Dعذر تقصیر دارم داداش...

اگ فازور میخواست ب چ صور تاثیر میذاشت؟

بهرحال یه ثانویه 5 آمپر و ثالثیه هم 25j- هست!و با نسبت بتدیل،فازو اولیه هم بدست می اومد!

خیلی ممنون از لطفتون!حلتون درسته! اما من نمیدونم چرا مجموع آمپر دور ها درست در نمیاد!!!!!
این حل من هست
IMAG0387.jpg

samin_m

کاربر ممتاز

سلام مجدد مهندس جان.
من برابر بدست میارم آمپر دورها رو!:w20:
میخوای یه نیگا بنداز به این عکس.
نکنه منم اشتباه حل کرده باشم!!!
:w45:

خیلی ممنون از لطفتون!

متوجه اشتباهم شدم!

اشتباه من این بود ک آمپر دور ها،فقط اندازه I ها رو در نظر میگرفتم!!!! و 25j آمپر رو زاویه اش رو لحاظ نمیکردم!!

مینوشتم: )100I=(150*5)-(20*25

ممنون:gol:;)

samin_m

کاربر ممتاز
سلام ب دوستان عزیزم

یه سوال ازتون داشتم

در مورد سوال زیر میخواستم دلیل این مدل جواب رو بپرسم و اگه شما روش بهتر و مفهومی تری سراغ دارید،لطف کنید و بگید.

IMAG1117.jpg

IMAG1118.jpg
ممنون:gol:

ehsan0641

کاربر بیش فعال
سلام ب دوستان عزیزم

یه سوال ازتون داشتم

در مورد سوال زیر میخواستم دلیل این مدل جواب رو بپرسم و اگه شما روش بهتر و مفهومی تری سراغ دارید،لطف کنید و بگید.

مشاهده پیوست 185802

مشاهده پیوست 185803
ممنون:gol:
سلام دوست عزیز. ولتاژ اتصال کوتاه ولتاژی هست که تحت جریان نامی ترانس و درحالتی که خروجی ترانس اتصال کوتاه هست به اولیه اعمال میشه. حالا یه نکته بسیار مهم هست اونم اینه که ولتاژ اتصال کوتاه بیانگر امپدانس داخلی ترانسه. بنا براین ما انتظار داریم درصورت درست بودن این موضوع مطابق با اصل پریونیت کردن پارامترها اگه امپدانس داخلی ترانس و ولتاژ اتصال کوتاه رو پریونیت کنیم این دوتا باهم دیگه برابر بشن. که برابر هم شدن و حواست به این موضوع هم باشه که درصد تنظیم ولتاژ حداکثر همون امپدانس داخلی برحسب پریونیت هست. اگه نامفهوم بود برات مجددا سوال کن.موفق باشی.

بابک منافی

اخراجی موقت
سلام دوستان در مورد این سوال روش شما چیه ؟
اگه روش بهتری سراغ
دارید بگید تا همه استفاده کنیم . ممنون
mashin.jpg

samin_m

کاربر ممتاز
با عرض سلام و ادب خدمت شما دوستان عزیز

امیدوارم ک شاد و سلامت باشید

غرض از مزاحمت،چندتا سوال از حضورتون داشتم:

1. دوستان،توی این سوال تحریک جداگانس،چطور جریان شنت رو داده؟؟؟!!! منظورش از این دو آزمایش چی هست؟؟!:surprised:

IMAG1124.jpg

2. توی این سوال نقطه برخورد(نقطه کار) بین 4و5 آمپر هست!! چطور میشه درباره Ea در 1 یا 2 آمپر اظهار نظر کرد؟؟

IMAG1125.jpg

بالا