تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

llvll.asoud

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

بچه این سوال 25% اول پارسه بوده تو جواب یه قسمتشو مشکل دارم ممنون میشم کمک کنید. مرسی.مشاهده پیوست 223523

نه ديگه وقتي نگاشت اولو نگاريده كردي تو دومي اي بتوات زد بتوان دو ميشه

يكيم همون اول ميتونستي دو زد رو حساب كني ميشه واي از صفر تا دو پي بعد نگاشتش با اي بتوات زد ميشه دايره و ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kaka_s

عضو جدید
نه ديگه وقتي نگاشت اولو نگاريده كردي تو دومي اي بتوات زد بتوان دو ميشه

يكيم همون اول ميتونستي دو زد رو حساب كني ميشه واي از صفر تا دو پي بعد نگاشتش با اي بتوات زد ميشه دايره و ...

نه مسعود جان میدونم نگاشتا چجوری عمل کرده اینو مشکل ندارم. آخرش تو ترکیب میگم چرا pi*e^z^2 نشده؟؟؟ ما که تو نگاشتا z^2 داریم 2z نداریم که!!!!:surprised:

llvll.asoud

کاربر ممتاز

نه مسعود جان میدونم نگاشتا چجوری عمل کرده اینو مشکل ندارم. آخرش تو ترکیب میگم چرا pi*e^z^2 نشده؟؟؟ ما که تو نگاشتا z^2 داریم 2z نداریم که!!!!:surprised:

2z مگه نميشه نوشت دو اي بتوان جي صفر؟!
يعني اندازه دو برابر زاويه همون خودش

llvll.asoud

کاربر ممتاز

صجبت من اینه که اینجا اصلا 2z نداریم که. نگاشت z^2 داریم. غیر اینه؟ چجوری تو ترکیب شده e^2z???:eek:

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
اگه صورت سوال این باشه
انگار اشتباه حل شده
ولی اگه صورت سوال این باشه
درست حل شده

llvll.asoud

کاربر ممتاز

اگه صورت سوال این باشه
انگار اشتباه حل شده
ولی اگه صورت سوال این باشه
درست حل شده

ميشه به يه نحو ديگه اي بذاريد عكسارو؟!با لاتكس نوشتيد واسه همونه فكر كنم نشون نميده تو گوشي

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سوال 1 =
کتاب مدرسان شریف تو مبحث فوریه در یکی از مثالهای اتحاد پارسوال گفته تابع اِف برابر ایکس ؛ و ایکس در بازه صفر تا 2 ؛ بی ان نداره یعنی صفره!

درست میگه؟

سوال 2=
چرا تو مبحث فوریه گاهی آ صفر یک بر 2ال و گاهی یک بر ال هست؟
تو مسائل بازه رو که از صفر شروع شده مثل نمونه بازه تو سوال قبلی باید مستقیم ال رو عدد انتهایی بازه بگیم و هر وقت بازه متقارن بود اول تی رو مشخص و بعد ال رو معلوم کنیم؟

سوال 3=

بررسی پیوستگی تابع در یه بازه مشخص ، گاهی میشه دو نقطه پیوسته پیدا کرد اونوقت باید هر دو رو جاگذاری بعد تو گزینه ها سرچ کنیم؟اگه نقاط پیوستگی بیشتر باشند ./ نمونه سوالات صفحه 300 - 301 - 302 کتاب مدرسان شریف...

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سوال 1 =
کتاب مدرسان شریف تو مبحث فوریه در یکی از مثالهای اتحاد پارسوال گفته تابع اِف برابر ایکس ؛ و ایکس در بازه صفر تا 2 ؛ بی ان نداره یعنی صفره!

درست میگه؟

سوال 2=
چرا تو مبحث فوریه گاهی آ صفر یک بر 2ال و گاهی یک بر ال هست؟
تو مسائل بازه رو که از صفر شروع شده مثل نمونه بازه تو سوال قبلی باید مستقیم ال رو عدد انتهایی بازه بگیم و هر وقت بازه متقارن بود اول تی رو مشخص و بعد ال رو معلوم کنیم؟

سوال 3=

بررسی پیوستگی تابع در یه بازه مشخص ، گاهی میشه دو نقطه پیوسته پیدا کرد اونوقت باید هر دو رو جاگذاری بعد تو گزینه ها سرچ کنیم؟اگه نقاط پیوستگی بیشتر باشند ./ نمونه سوالات صفحه 300 - 301 - 302 کتاب مدرسان شریف...

سوال دومتون مربوط به تعریف هست-تفاوتی نداره
سوال اول و سومتون رو باید ببینیم تا بتونیم نظر بدیم

آخرین ویرایش:

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

خدا پدرتو بیامرزه اینو قبلتر میذاشتی دیگه
من همش فکر میکنم شکل اولی رو داده میگه با نگاشت pi*e^z^2 شکلش چی میشه.
حل این سوال درسته.
من این چنتا پست رو پاک میکنم
یا علی

llvll.asoud

کاربر ممتاز

خدا پدرتو بیامرزه اینو قبلتر میذاشتی دیگه
من همش فکر میکنم شکل اولی رو داده میگه با نگاشت pi*e^z^2 شکلش چی میشه.
حل این سوال درسته.
من این چنتا پست رو پاک میکنم
یا علی

من خيال كردم گذاشتن سوالو

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
من خيال كردم گذاشتن سوالو

نه دو صفحه پیش یه عکس گذاشته این بنده خدا من از رو اون نگاه میکردم
دیروزم که سوالهای ازمون رو بچه ها اپلود کردن-دمشونم گرم-
کیفیت عکسی که از سوالهاش گرفت بود پایین بود من نگاه کردم دیدم کیفیتش پایینه دیگه نگاهشون نکردم

llvll.asoud

کاربر ممتاز

نه دو صفحه پیش یه عکس گذاشته این بنده خدا من از رو اون نگاه میکردم
دیروزم که سوالهای ازمون رو بچه ها اپلود کردن-دمشونم گرم-
کیفیت عکسی که از سوالهاش گرفت بود پایین بود من نگاه کردم دیدم کیفیتش پایینه دیگه نگاهشون نکردم

من نكه با گوشي ميام نهايت پستهاي همون صفحه رو ميخونم
يكيم وسط اسباب كشي هستيم فرصت نميكنم سوالارو بذارم ايشالا از ازمون بعدي ميذارم

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
من نكه با گوشي ميام نهايت پستهاي همون صفحه رو ميخونم
يكيم وسط اسباب كشي هستيم فرصت نميكنم سوالارو بذارم ايشالا از ازمون بعدي ميذارم

بسلامتی
ایشالا-دمتونم گرم

old eng

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام. اینکه تو ریاضی میگه تقارن ربع موج یعنی که اگه شکلو به چارقسمت تقسیم کنیم میفتن رو هم این چار قسمت؟ حالا منفی مثبتش مهم نیست آره؟ بعد تو انتگرالای تقارن ربع موج که میایم فقط واسه یک چهارم رو حساب میکنیم و جواب رو در چار ضرب میکنیم خوب اون تیکه ها که منفیه چی؟ من درکش نمیکنم اصلن

آخرین ویرایش:

old eng

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سوال اول که فرد هست-از روی شکل مشخص هست
سوال دومت فقط بگم که تقارن ربع موج و اینجور حرفها رو ولش کن.
شما یه روابط سری فریه رو بدون یکی هم تابع زوج و فرد.
این روابط بیخود هست و استفاده نکنی بهتره.
یا علی
تو گوگل سرچ کردم سوالمو به صحبتای شما رسیدم. خوب راه حل ها خیلی ساده میشه با تقارنا ولی خوب واقعا من گیج شدم ترجیح میدم چنتا انتگرال بیشتر بگیرم هی حالتای مختلفو ولی تو ذهنم نسپرم. اما الان بیشتر مفهومش برام سواله.

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام. اینکه تو ریاضی میگه تقارن ربع موج یعنی که اگه شکلو به چارقسمت تقسیم کنیم میفتن رو هم این چار قسمت؟ حالا منفی مثبتش مهم نیست آره؟ بعد تو انتگرالای تقارن ربع موج که میایم فقط واسه یک چهارم رو حساب میکنیم و جواب رو در چار ضرب میکنیم خوب اون تیکه ها که منفیه چی؟ من درکش نمیکنم اصلن

سلام زهرا خانم.ببنید اتفاقا نکات تقارن ربع موج بسیار کاربردی هستش البته نه اون دیدی که احتمالا الان شما وسایر دوستان دارید با ترفندی که میگم شما می تونید خیلی ساده و سریع هم تقارن رو تشخیص بدید و هم این که کدوم ضرایب صفره یا نه

خوب دقت کنید بعد خوندن پست اول به عکس مراجعه کنید تا حالت الف بهتر براتون جا بیفته.واسه حالت ب مثال دم دست پیدا نکردم.ضمنا این قدر حالت در حالت شد اصلا چیز سختی نیست برای این که مطلب براتون جا بیفته زیادی توضیح دادم چند تا تست حل کنید با یه نگاه می تونید تشخیص بدید و نیازی نه به مفهوم دارید و نه انتگرال گیری و... و کلی از تست های حتی اخیر رو میشه حل کرد.
سریع به شکل تابع نگاه کنید .... از سمت چپ شکل به اندازه نیم دوره ی تناوب رو به سمت راست شکل منتقل کنید (ذهنی و سریع بعد تسلط) حالا این شکلی که انتقال دادید به اندازه ی نیم دوره ی تناوب به راست
الف – اگه قرینش پایین بود در این صورت فقط هارمونیک های فرد داریم و هارمونیک های زوج صفره ( یعنی a و b های با اندیس زوج یعنی 2k صفر هستند)
(جالبه بدونید این همون حالتی هست که میگن تقارن نیم موج داریم )

ب- حالا اگه نه قسمتی رو که انتقال دادید دقیقا با شکل اصلی منطبق شد در این صورت فقط هارمونیک زوج داریم و هارمونیک های فرد صفره.... ( یعنی a و b های با اندیس فرد یعنی+1 2k صفر هستند)

در تمام تست های نکته ی فوق رو سریع چک کنید اگه جواب داد چه بهتر جواب نداد به پست بعدیم رجوع کنید ...

ضمنا توجه داشته باشید بنده صحبتی اگه تقارن زوج و فرد نکردم که اگه این طوری هم باشه خیلی خوش به حالمون میشه !
مثلا فکر کنید تابعی داریم با نگاه اول تشخیص می دید زوج هستش یعنی می دونید قطعا b اندیس n ها کلا صفره از طرفی توی حالت الف هستش یعنی هارمونیک های زوجش صفره پس قطعا باید در گزینه ها a اندیس 2k+1 داشته باشیم و هر چی غیر این غلطه....

سوال 1: اگه شکل موج زوج بود و حالت ب ؟ فقط a اندیس 2k داریم.
سوال 2:اگه شکل موج فرد بود و حالت الف ؟ فقط b اندیس 2k+1 داریم.
سوال 3:اگه شکل موج فرد بود و حالت ب ؟ فقط b اندیس 2k داریم.

.
.
.
اما گفتید مفهموم ببنید شما ذهنیتتون رو گویا تنها بردید روی شکل خود تابع تنها... اصلا شما حالت تقارن فرد رو مثلا در نظر بگیرید که نسبت به مبدا متقارن هستش حالا این تابع فرد در تابع کسینوس که زوجه ضرب بشه برای تعیین a اندیس n ها میشه یه تابع زوج در فرد که نهایتا فرده و میشه صفر...ولی وقتی در سینوس ضرب میشه میشه فرد در فرد و تابعی زوج اون وقت میگیم چون تابع زوج شد نیاز نیست روی کل دوره ی تناوب انتگرال بگریم و روی نصف دوره انتگرال بگیریم کل شکل پوشش داده شده و در عدد دو ضرب میکنیم و برای تقارن های دیگه هم همین طوری هستش .

Paydar91

کاربر ممتاز
البته توجه داریم در حالت کلی زوج و فرد بودن هر شکلی رو که همیشه راحت بررسی میکنیم.

ولی اگه در تستی حالت الف و ب رو انجام دادید و به نتیجه ای نرسیدید اصلا ناامید نشید این حالت رو هم بررسی کنید و اگه برقرار بود متوجه می شید در ادامه که فقط چه هارمونیکی داریم

خط a صفر دوم (جمله اول سری که هر کتابی یه اسمی گذاشته) رو روی شکل رسم کنید بعدش در مرحله ی اول به اندازه ی نصف دوره ی تناوب از سمت چپ شکل رو به سمت راست منتقل کنید بعدش در مرحله ی دوم نسبت به همون خط a صفر دوم قرینه کنید و اگه بهش منطبق شد فقط هارمونیک های فرد داریم.

با روش های بالا من نشد به تستی بر بخورم که نیاز باشه انتکرال گیری کنم و ضرب در 4 برابر کنم و... .

mah.111

عضو جدید
سلام من با تست جامع تو درس معادلات مشکل داشتم تست های مبحثی رو تقریبا زدم و مشکلی نداشتم ولی وقتی اومدم تست جامع بزنم احساس کردم هیچی بلد نیستم نمی دونم چی کار کنم دوباره مبحث مبحث تست بزنم؟؟

malih9068

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

سلام من با تست جامع تو درس معادلات مشکل داشتم تست های مبحثی رو تقریبا زدم و مشکلی نداشتم ولی وقتی اومدم تست جامع بزنم احساس کردم هیچی بلد نیستم نمی دونم چی کار کنم دوباره مبحث مبحث تست بزنم؟؟
دوست عزیز معادلات همینطوری هست اصلا نگران نباش باید اینقدر تست حل کرده باشین تا بتونین سریع متوجه بشین از کدوم روش حل میشه خیلی از تستها رو با روشهای متفاوت میشه جواب داد فقط باید قلقش بیاد دستتون

Send from my sony using Taptalk

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

تو مثال زیر از چه روابطه مثلثاتی استفاده شده حاصلش این شده؟!
171020141781.jpg

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان من دقیقا نمیفهمم تکین تنها کی میشه و تکین غیر تنها چه موقع .تشخیص نمیتونم بدم ممنون میشم کمک کنید .مثلا تومثال زیر برای این دو نقطه؟؟

Untitled.jpg

Arman-7

عضو جدید
دوستان من دقیقا نمیفهمم تکین تنها کی میشه و تکین غیر تنها چه موقع .تشخیص نمیتونم بدم ممنون میشم کمک کنید .مثلا تومثال زیر برای این دو نقطه؟؟

مشاهده پیوست 224021

سلام دوست عزیز کلا دو نوع نقطه ی تکین داریم یکی تنها ( از نوع اساسی و قطب) و دوما غیر تنها (انباشتگی و بریدگی شاخه ای) بذار از تکین غیر تنها شروع کنم وقتی شما ln یا رادیکال دیدید باید برید سراغ بریدگی شاخه ای و وقتی sin یا cos با کمان 1/z دیدید نقطه ی تکین از نوع انباشتگیه یعنی بی شمار نقطه ی تکین داره ولی اینا دارن به یک نقطه ی تکین واحد نزدیک میشن که به اون نقطه میگیم تکین انباشتگی در مورد نقاط تکین تنها هم اگر عددی یافت شد که با حد گرفتن از تابع در اون نقطه مقدار حد فارق از مسیر به بی نهایت میل کرد قطب و در غیر اینصورت تکین اساسیه
امیدوارم واضح توضیح داده باشم :)

malih9068

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

تکین خیلی بده خیییییییلییییی ........

Send from my sony using Taptalk

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز کلا دو نوع نقطه ی تکین داریم یکی تنها ( از نوع اساسی و قطب) و دوما غیر تنها (انباشتگی و بریدگی شاخه ای) بذار از تکین غیر تنها شروع کنم وقتی شما ln یا رادیکال دیدید باید برید سراغ بریدگی شاخه ای و وقتی sin یا cos با کمان 1/z دیدید نقطه ی تکین از نوع انباشتگیه یعنی بی شمار نقطه ی تکین داره ولی اینا دارن به یک نقطه ی تکین واحد نزدیک میشن که به اون نقطه میگیم تکین انباشتگی در مورد نقاط تکین تنها هم اگر عددی یافت شد که با حد گرفتن از تابع در اون نقطه مقدار حد فارق از مسیر به بی نهایت میل کرد قطب و در غیر اینصورت تکین اساسیه
امیدوارم واضح توضیح داده باشم :)

ممنون از پاسختون
راستش درست حسابی متوجه نشدم.ممکنه بفرمایید در اینجا مثلا z=0 چطور نقطه ی غیر تنها شده؟!

یا مثلا در رابطه ی z/(z+2)(z+3 نقاط z=-2 یا z=-2 چه نقاطی هستن و چطور میشه تشخیص داد؟:redface:

Arman-7

عضو جدید
ممنون از پاسختون
راستش درست حسابی متوجه نشدم.ممکنه بفرمایید در اینجا مثلا z=0 چطور نقطه ی غیر تنها شده؟!

یا مثلا در رابطه ی z/(z+2)(z+3 نقاط z=-2 یا z=-2 چه نقاطی هستن و چطور میشه تشخیص داد؟:redface:

خواهش می کنم
ببینید مثلا توی این سوال چون همون طور که گفتم عبار سینوس با کمان یک بر روی. Z می بینید حالا می خواید ببینید کجا نقاط تکین داره پس مخرج رو برابر صفر قرار می دید نقاط تکینی که بدست میارید بی شماره ولی این بی شمار نقطه داره به یک نقطه نزدیک میشه یا اصطلاحا توی یک نقطه انباشته می شه پس زد برابر صفر نقطه ی انباشتگی برای تابع هست. و تکین غیر تنهاست چون در نزدیکی خودش بی شمار نقطه ی تکین داره پس تنها نیست!
توی مثال بعدی اگر زد رو به سمت عدد منفی دو میل بدیم پاسخ از هر طرف که نزدیک بشیم بی نهایته پس قطب هست و همون جور که گفتم قطب جزوه تکین تنهاست.
بازم اگر سوالی بود در خدمتم. :)

بالا