تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

keyhan386

عضو جدید
خیر ببینی دوست عزیز . توضیحات خیلی کامل و زیبا بود.
Vo رو فهمیدم چطوری حساب میشه ولی vi در شکل دومی جریان امیتر مشخص هست ولی طبق گفته خودتون یک جریان هم از بیس میاد که جریان همون منبع ورودیه پس چرا جریان منبع در نظر نگرفته و و فقط شده Vi=25+6 *ie

چطور میتونم معنی و مفهوم جریان وولتاژهای داخل مدار رو بفهمم. احساس میکنم تو فصل 1 مدار یک خیلی ضعف دارم و خیلی جاها اذیتم میکنه.زرگر رو خوندم توفیری نداشت.
سلام دوست عزیز
اون گره ای که ib داره واردش میشه زمینه ( چون به زمین وصله ) ما هم برای محاسبه vi تا گره ( که زمینه ) درنظر میگریم اصلا به ib نمیرسیم درضمن جریان ie خودش جمع دو جریان ib , ic است، به عبارتی (ie=ic+ib) اما چکاریه ما خود جریان مقاومت re از روی شکل مشخصه ie می نویسیم .در ضمن اگه یک مقاومت دیگه توی پایه بیس بود اونوقت دیگه اون گره زمین نبود و برای محاسبه vi حالا ib را هم باید درنظر بگیریم و ib را در مقاومتی که تو پایه بیس هست ضرب کنیم تا به زمین برسیم

sanup2006

عضو جدید
سلام دوست عزیز
اون گره ای که ib داره واردش میشه زمینه ( چون به زمین وصله ) ما هم برای محاسبه vi تا گره ( که زمینه ) درنظر میگریم اصلا به ib نمیرسیم درضمن جریان ie خودش جمع دو جریان ib , ic است، به عبارتی (ie=ic+ib) اما چکاریه ما خود جریان مقاومت re از روی شکل مشخصه ie می نویسیم .در ضمن اگه یک مقاومت دیگه توی پایه بیس بود اونوقت دیگه اون گره زمین نبود و برای محاسبه vi حالا ib را هم باید درنظر بگیریم و ib را در مقاومتی که تو پایه بیس هست ضرب کنیم تا به زمین برسیم

اون گره ای که ib داره واردش میشه زمینه ?!!!!!! کوو زمینش ؟
برای محاسبه vi من اینجور تحلیل میکنم که : ولتاژ سر مقاومت 330 همون vi هست و همچنین ولتاژ اون گره بعد 330 هم vi هست . خوب حالا یک kvl از این نقطه (گره ) تا زمین میزنیم که شامل اون 2 تا مقاومت و جریانشون میشه.

حالا اگر جریان اون مقاومت 330 معلوم بودو برابر i باشه مثلا vi=330*i درسته ؟

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام

سلام دوست عزیز
( اشتباه نکنید بگید ie است در این حالت جریانی که از سمت خود vi میاد را درنظر نگرفتید ) اگر جریانی که از vi را i بنامیم جریان مقاومت 4.38 میشه i+ie و نه ie .
دقت کنید هر جا vi داریم (تو شکل با vi مشخص شده بود )یعنی یک منبع ولتاژ به مدار به عنوان ورودی دادیم پس جریانی هم از اون شاخه که با vi مشخص شده وجود داره اما اگر جایی با vo مشخص کرده بود ( معمولان بایک خط تیره مشخصه ) اونجا دیگه جریان وارد نشده اشتباه نکنید فکر کنم حالا به راحتی سوال بعدی رو متوجه بشید . موفق باشید

اینجا منظورتون از جریانی که از منبع تغذیه ورودی میاد همون جریان تست؟

سلام دوست عزیز

مقاومت پی تو بیس داریم از رو Vb/r نمیشه جریانشو حساب کرد؟

اون گره ای که ib داره واردش میشه زمینه ?!!!!!! کوو زمینش ؟ تو تصویر مشخصه زمین شده:surprised:
برای محاسبه vi من اینجور تحلیل میکنم که : ولتاژ سر مقاومت 330 همون vi هست و همچنین ولتاژ اون گره بعد 330 هم vi هست . خوب حالا یک kvl از این نقطه (گره ) تا زمین میزنیم که شامل اون 2 تا مقاومت و جریانشون میشه.

Vi = ( Ri || R'i)*i

keyhan386

عضو جدید
اون گره ای که ib داره واردش میشه زمینه ?!!!!!! کوو زمینش ؟

سلام دوست عزیز
من توضیحاتی که دادم برای شکل اول بود و اگر توی شکل اول مشکلی هست بگید باز توضیح بدم ( من vi شکل اول را توضیح دادم و... ) اما vi شکل دوم : اولا از vi جریان i خارج میشه و این جریان وارد دو شاخه دیگه که با هم موازی اند میشه ( یکی از شاخه ها همون مقاومت 330و شاخه دیگه شامل دومقاومت سری 25 و 6 کیلو ) و این جریان فقط وارد 330 نمیشه . ثانیا : برای محاسبه vi باز
دومسیر تا زمین داریم یکی از مسیرها همون مقاومت 330 تا زمین و مسیر دیگه شامل دومقاومت سری 25 و 6 کیلو تا زمین از هر دو مسیر میشه vi را حساب کرد اما باز تکرار میکنم از مسیری استفاده کنید که جریانش مشخص باشه یا بشه مشخص کرد درضمن جریانی مناسب است که در خروجی هم است تا برای محاسبه بهره vo/vi با هم ساده بشند. پس مسیر شامل دومقاومت سری 25 و 6 کیلو تا زمین مسیر بهتری است چون جریانش مشخص و برابر ie در ضمن با ie که در محاسبه vo بدست میاد ساده میشه

keyhan386

عضو جدید
سلام

اینجا منظورتون از جریانی که از منبع تغذیه ورودی میاد همون جریان تست؟

مقاومت پی تو بیس داریم از رو Vb/r نمیشه جریانشو حساب کرد؟

Vi = ( Ri || R'i)*i
سلام دوست عزیز
vi ورودی مدار است . vt و جریان تست زمانی استفاده میشه که بخواهیم مقاومت را حساب کنیم .
این vi درست است ولی فقط رابطه بین vi ولتاژ ورودی و جریان ورودی i را میده که جهت محاسبه مقاومت ورودی مناسب است نه برای محاسبه بهره یکمی سخت میکنه بهتره vi , vo را برحسب یک جریان بنویسیم البته روش شما هم درسته برای محاسبه بهره یکم کار داره و....

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز
vi ورودی مدار است . vt و جریان تست زمانی استفاده میشه که بخواهیم مقاومت را حساب کنیم .
حق با شماست
این vi درست است ولی فقط رابطه بین vi ولتاژ ورودی و جریان ورودی i را میده که جهت محاسبه مقاومت ورودی مناسب است نه برای محاسبه بهره یکمی سخت میکنه بهتره vi , vo را برحسب یک جریان بنویسیم
بله موافقم و من فقط یه فرمول کلی گفت یعنی منظورم از R'i همون دوتا مقاومت 6و25 موازی

و میخواستم بگم 330*i نمیشه

البته روش شما هم درسته برای محاسبه بهره یکم کار داره و....

فقط من تو کتابم میبینم مولف تو تساوی یه بخشی رو حذف میکنه / یعنی تو سوالات تستی میشه یه سری چیزا رو نادیده گرفت؟
مثلا 1.6 رو 2 در نظر گرفته !!!!!!
دفعه بعد سوالشو میذارم

armineca7

عضو جدید
سلام دوستان . من تازه کتاب اسلام پناه رو گرفتم . مسئله اول تشریحی فصل اول قسمت ج و د رو اشتباه نوشته یا من اشتباه می کنم. آخه یهو دیود رو برعکس کرده و.........:confused:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان . من تازه کتاب اسلام پناه رو گرفتم . مسئله اول تشریحی فصل اول قسمت ج و د رو اشتباه نوشته یا من اشتباه می کنم. آخه یهو دیود رو برعکس کرده و.........:confused:

چرا فکر میکنید یهو دیود برعکس شده؟ البته اگر منظورتون مثال 1 ص19 کتاب که پاسخش ص20 نوشته شده باشه
طبق درخواست قسمت ج به جای دیود یه باتریه ولتاژ آستانه و یه مقاومت گذاشته
و طبق درخواست قسمت د دیود از جاش دست نخورده اما برحسب جریان اشباع محاسبه شده

armineca7

عضو جدید
نه قربان . ص36 . سوال1. قسمت ج و(قسمت د هم که ولتاژ کاتد د1 )
چرا فکر میکنید یهو دیود برعکس شده؟ البته اگر منظورتون مثال 1 ص19 کتاب که پاسخش ص20 نوشته شده باشه
طبق درخواست قسمت ج به جای دیود یه باتریه ولتاژ آستانه و یه مقاومت گذاشته
و طبق درخواست قسمت د دیود از جاش دست نخورده اما برحسب جریان اشباع محاسبه شده

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان.

کسی میدونه توی مسایل زیر که پایه گیت دقیقا وسط هست از کجا متوجه شیم درین و سورس کجاست مثل تست زیر.ممنونم.

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان.

کسی میدونه توی مسایل زیر که پایه گیت دقیقا وسط هست از کجا متوجه شیم درین و سورس کجاست مثل تست زیر.ممنونم.

سلام دوست خوبم

در ترانزیستورهای pکانال طبقه شکلی که براتون گذاشتم جریان همیشه از سورس وارد و از درین خارج میشه بنابراین در اینجا چون از منبع بالا جریان وارد میشه قاعدتا باید سورس بالا باشه
1.jpg
و همچنین اگه مدلشو رسم کنید متوجه میشید که اگر سره سمت راست مدلq1 درین باشد بنابراین به دلیلی که در شکل زیر گذاشتم باید درین یک به درین2 وصل بشه
مثال زیر رو برایcmosنوشتم اینو ببینید متوجه خواهی شد
300920141721.jpg

موفق باشید:gol:

malih9068

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

سلام دوستان.

درست یادم نیست ولی موقع دانشجوییم استاد میگفت در این حالت خروجی از سورس میگیرن یا مسایله میگه خروجی از درینه!

Send from my sony using Taptalk

890031156

کاربر ممتاز
سلام دوست خوبم

در ترانزیستورهای pکانال طبقه شکلی که براتون گذاشتم جریان همیشه از سورس وارد و از درین خارج میشه بنابراین در اینجا چون از منبع بالا جریان وارد میشه قاعدتا باید سورس بالا باشه
مشاهده پیوست 222350
و همچنین اگه مدلشو رسم کنید متوجه میشید که اگر سره سمت راست مدلq1 درین باشد بنابراین به دلیلی که در شکل زیر گذاشتم باید درین یک به درین2 وصل بشه
مثال زیر رو برایcmosنوشتم اینو ببینید متوجه خواهی شد
مشاهده پیوست 222351

موفق باشید:gol:
سلام
تو تکنولوژی mos در نوع n پایه ای که بیشترین ولتاژ رو داره درین هست و در نوع pپایه ای که کمترین ولتاژ رو داره درین هست
تو تست های سال قبل الکترونیک یه تست کلا با همین نکته حل میشد که ورودی رو sweep میداد وشکل موج خروجی رو خواسته رو بود

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود

سلام
تو تکنولوژی mos در نوع n پایه ای که بیشترین ولتاژ رو داره درین هست و در نوع pپایه ای که کمترین ولتاژ رو داره درین هست
تو تست های سال قبل الکترونیک یه تست کلا با همین نکته حل میشد که ورودی رو sweep میداد وشکل موج خروجی رو خواسته رو بود

ممکنه خواهش کنم سوالی که مدنظرتون هست رو برای ما هم قرار بدید؟شاید امسال ازش سوال اومد اینجوری همه دعاتون میکنن:)البته نذاریدم دعاتون میکنیم...

سپاس

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قسمت ج مشکلی نداره مرحله اول دیود رو خاموش فرض کرده تا ولتاژ آند و کاتد رو محاسبه کنه (از طریق تقسیم ولتاژ)

ولتاژ آند بزرگتر از کاتد شده پس دیود روشنه و جریان دیود برقرار و اومده مقاومتها رو تبدیل کرده تا مدار ساده تر شه

دقیقا منظورتون از برعکس شدن چیه؟تصویر بگذارید و رووش مشخص کنید

نه قربان . ص36 . سوال1. قسمت ج و(قسمت د هم که ولتاژ کاتد د1 )

اما قسمت د همون بخشی بود که میخواستم سوالشو بپرسم البته مشکل من روی مقداریه که برای ولتاژ آند دیود 2 که با ولتاژ کاتد دیود 1 برابره بدست آورده؛
130.jpg

تقسیم ولتاژ من اشتباهه؟

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
قسمت ج مشکلی نداره مرحله اول دیود رو خاموش فرض کرده تا ولتاژ آند و کاتد رو محاسبه کنه (از طریق تقسیم ولتاژ)

ولتاژ آند بزرگتر از کاتد شده پس دیود روشنه و جریان دیود برقرار و اومده مقاومتها رو تبدیل کرده تا مدار ساده تر شه

دقیقا منظورتون از برعکس شدن چیه؟تصویر بگذارید و رووش مشخص کنید

اما قسمت د همون بخشی بود که میخواستم سوالشو بپرسم البته مشکل من روی مقداریه که برای ولتاژ آند دیود 2 که با ولتاژ کاتد دیود 1 برابره بدست آورده؛
مشاهده پیوست 222393

تقسیم ولتاژ من اشتباهه؟
سلام دوست عزیز

این سوال اشتباه چاپی دارد اون مقاوت 1 میبایستی 2 باشد یعنی دو مقاوت 2 اهم و یک منبع کلا وجود دارد .
اگه 2 اهم در نظر بگیری راه حل شما کاملا درست است.
ضما اگه توجه کنی کله مساله رو با در نظر گرفتن مقاوت 2 اهمی حل کرده.
موفق و موید باشید

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
بله قسمت ج هم یه اشتباه داره اونم اینکه اند باید به سمت مقاوت 2 و 3 اهمی باشد

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود

سلام دوست عزیز

این سوال اشتباه چاپی دارد اون مقاوت 1 میبایستی 2 باشد یعنی دو مقاوت 2 اهم و یک منبع کلا وجود دارد .
اگه 2 اهم در نظر بگیری راه حل شما کاملا درست است.
ضما اگه توجه کنی کله مساله رو با در نظر گرفتن مقاوت 2 اهمی حل کرده.
موفق و موید باشید

من با توجه به مداری که صورت سوال گفته تقسیم ولتاژ زدم
متوجه نمیشم اینکه اگر مقاومت 2اهمی باشه تقسیم ولتاژ من درسته
من برای گرفتن ولتاژ یک کیلو تقسیم ولتاژ رفتم!!!
:)آخ یعنی اگه تقسیم ولتاژم غلط باشه کلا باید از برق انصراف بدم:cool:
اما من مایوس نمیشم:D

سلام
بله قسمت ج هم یه اشتباه داره اونم اینکه اند باید به سمت مقاوت 2 و 3 اهمی باشد

کاش ازش عکس بگیرید رووش مشخص کنید
الان که نظرتونو دیدم دوباره با دقت بیشتری نگاه کردم جهت جریان روی مدار باید به سمت منفیه 6 ولتیه باشه اما مقدارش همون یه میل درسته!!

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود

من با توجه به مداری که صورت سوال گفته تقسیم ولتاژ زدم
متوجه نمیشم اینکه اگر مقاومت 2اهمی باشه تقسیم ولتاژ من درسته
من برای گرفتن ولتاژ یک کیلو تقسیم ولتاژ رفتم!!!
:)آخ یعنی اگه تقسیم ولتاژم غلط باشه کلا باید از برق انصراف بدم:cool:
اما من مایوس نمیشم:D

کاش ازش عکس بگیرید رووش مشخص کنید
الان که نظرتونو دیدم دوباره با دقت بیشتری نگاه کردم جهت جریان روی مدار باید به سمت منفیه 6 ولتیه باشه اما مقدارش همون یه میل درسته!!
درود بر شما

بله تقسیم ولتاژتون کاملا درسته;)

طبق شکل زیر مساله باید اصلاح شود ...
Untitled.jpg

فقط یچی شک کردم آند مثبت بود دیگه؟!:D

بقیه حل مشکلی ندارد و اگه در حلقه kvlبزنید جریان بدست میاد

آخرین ویرایش:

890031156

کاربر ممتاز
درود

ممکنه خواهش کنم سوالی که مدنظرتون هست رو برای ما هم قرار بدید؟شاید امسال ازش سوال اومد اینجوری همه دعاتون میکنن:)البته نذاریدم دعاتون میکنیم...

سپاس
سلام
والا یادم نیست86 اینا بود فک کنم
بازم پیدا کنم میذارم تستش رو

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
زنده باد

درود بر شما

بله تقسیم ولتاژتون کاملا درسته;)

طبق شکل زیر مساله باید اصلاح شود ...
مشاهده پیوست 222401

فقط یچی شک کردم آند مثبت بود دیگه؟!:D

بقیه حل مشکلی ندارد و اگه در حلقه kvlبزنید جریان بدست میاد

:) مهندس تفکیک کنید

قسمت ج : تصویری که گذاشتید (شما با اینکار صورت سوال رو تغییر میدین)
مگه نه اینکه
مرحله اول: باید ولتاژ دوسرو حساب کنیم
مرحله دوم : 0 < ولتاژ کاتد _ ولتاژ آند رو محاسبه کنیم ؟ خب اینجا هم منفیه 6 منهای منفیه 8 میشه +2 ؛ مقدارش مثبت شده پس دیود روشنه
و فقط باید روی مدار جریان دیود رو که بین دو مقاومت 1.2کیلو و 0.8 مشخص کرده
جهت جریان دیود رو از مقاومت 0.8 به سمت مقاومت 1.2 کیلو نشون بده

قسمت د : اگر تقسیم ولتاژ من درست باشه دیود 1 روشن میمونه و دیود2 هست که باید خاموش شه!!!

آخرین ویرایش:

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
زنده باد

:) مهندس تفکیک کنید

قسمت ج : تصویری که گذاشتید (شما با اینکار صورت سوال رو تغییر میدین)
مگه نه اینکه
مرحله اول: باید ولتاژ دوسرو حساب کنیم
مرحله دوم : 0 < ولتاژ کاتد _ ولتاژ آند رو محاسبه کنیم ؟ خب اینجا هم منفیه 6 منهای منفیه 8 میشه +2 ؛ مقدارش مثبت شده پس دیود روشنه
و فقط باید روی مدار جریان دیود رو که بین دو مقاومت 1.2کیلو و 0.8 مشخص کرده
جهت جریان دیود رو از مقاومت 0.8 به سمت مقاومت 1.2 کیلو نشون بده

قسمت د : اگر تقسیم ولتاژ من درست باشه دیود 1 روشن میمونه و دیود2 هست که باید خاموش شه!!!

مهندس قسمت ج اگه با این شکلی که من گذاشتم اصلاح بشه بقیه راه خل درسته

و در قسمت د هم عرض کردم شیوه نوشتن تقسیم ولتاژ شما درست است اما اون مقاومت یک کیلو باید دو کیلو باشد که اشتباه چاپی است (ادامه حل مساله رو ببینید)شما در واقع برای یک کیلو نوشتید

بالا