تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

malih9068

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

ببین ما جایی باید Kvl بزنیم که تو اون مسیر مقاومت داشته باشیم اگه بخوایم از Vo به سورس Q1 بریم باید اول از درین Q1 رد شیم و به سمت سورس اون بریم پس ro رو باید داشته باشیم و چون اینجا Ro بینهایت هستش پس این Kvl به درد نمیخوره و منطقیه که از مسیر سورس Q2 به گیتش بریم که فقط یه مقاومته 1/gm داریم تو این مسیر.

آره شما درست میگی این حالت برای تحلیل DC تو حالت اشباع پیش میاد و درسته چون Vce اشباع رو بطور قطعی داریم.

http://www.parseh.ac.ir/node/1359
دوست عزیز Ri که گفتی مال مدل t میشه اینجا مدل پی داریم کلا برای مدل پی میخوام! بعد برای این حالت vi رو هم میخوام

Send from my sony using Taptalk

sanup2006

عضو جدید
ta.jpg
از دوستان خواهشمندم اگر امکانش هست یک توضیح اجمالی بر رو شکل بدن.;)

Kaka_s

عضو جدید
دوست عزیز Ri که گفتی مال مدل t میشه اینجا مدل پی داریم کلا برای مدل پی میخوام! بعد برای این حالت vi رو هم میخوام

شما به مدلش کار نداشته باش اون چیزی که تو مدار دیده میشه رو برات توضیح دادم دیگه. کلا مقاومت ورودی میشه Vi تقسیم بر جریان ورودی که Vi رو باید با Kvl نوشتن بر حسب اون جریان ورودی بنویسی ( دقیقا مثل کاریه که منبع تست میذاریم برای مقاومت حساب کردن ) اصلا خودت درگیر مدل نکن با تحلیل نظری پیش برو.

مشاهده پیوست 222754

Q3 و Q4 که تشکیل آینه جریان میدن و جریانهاشون برابره جریان Q3 میاد تو Q1 و در حالت تفاضلی به سمت Q2 جاری میشه پس به همین خاطر جریان خروجی جمع جریان های Q2 و Q4 میشه.
برای بدست آوردن Vx هم مقاومتی که در اون نقطه دیده میشه رو در جریان عبوری ازش که i هست ضرب میکنیم. حالا این مقاومت میشه موازی ro1 و ro3 (مقاومت های خروجی یا دیده شده از کلکتور Q1 و Q3) و rpi4 (چون از بیس Q4 میبینیم ) و re3 ( به این دلیل دیگه rpi ) نمیشه که بیس و کلکتور Q3 بهم وصل هستن و ترانزیستور تو مد دیودی کار میکنه.

چرا vi=(2.5k +2k)*ie نشد؟

برای بدست آوردن Vi از Vi/2 تا -Vi/2 ( یعنی از بیس Q1 تا بیس Q2 ) باید Kvl بزنیم که خب تو این مسیر فقط re1 و re2 داریم. ( re هم همیشه تو رنج اهم هستش نه کیلو اهم! اون 2.5K و 2K رو از کجا آوردید؟؟؟ )

Kaka_s

عضو جدید
دوست عزیز ما این رو میگیم
که چرا vi=(2.5k+2k)ib
نمیشه؟
مشاهده پیوست 222762

برای اینکه مقاومت 2.5K همون rpi هست که تو بیس قرار گرفته و جریان بیس چون خیلی کوچیکه ازش صرفنظر کرده ( تقریبا یک صدم ie ) هست دیگه.

sanup2006

عضو جدید
مشاهده پیوست 222754

شما به مدلش کار نداشته باش اون چیزی که تو مدار دیده میشه رو برات توضیح دادم دیگه. کلا مقاومت ورودی میشه Vi تقسیم بر جریان ورودی که Vi رو باید با Kvl نوشتن بر حسب اون جریان ورودی بنویسی ( دقیقا مثل کاریه که منبع تست میذاریم برای مقاومت حساب کردن ) اصلا خودت درگیر مدل نکن با تحلیل نظری پیش برو.

Q3 و Q4 که تشکیل آینه جریان میدن و جریانهاشون برابره جریان Q3 میاد تو Q1 و در حالت تفاضلی به سمت Q2 جاری میشه پس به همین خاطر جریان خروجی جمع جریان های Q2 و Q4 میشه.
برای بدست آوردن Vx هم مقاومتی که در اون نقطه دیده میشه رو در جریان عبوری ازش که i هست ضرب میکنیم. حالا این مقاومت میشه موازی ro1 و ro3 (مقاومت های خروجی یا دیده شده از کلکتور Q1 و Q3) و rpi4 (چون از بیس Q4 میبینیم ) و re3 ( به این دلیل دیگه rpi ) نمیشه که بیس و کلکتور Q3 بهم وصل هستن و ترانزیستور تو مد دیودی کار میکنه.

د؟؟؟ )

من میگم مقاومت دیده شده از نقطه x میشه :
Rseenb3||RseenB4||RseenC3||RseenC1
همه جملات درست درمیاد بغییر از RseenB3 که من در میارم RseenB3=re+Re*1+beta که در نتیجه میشه rpi3 .

در ضمن چرا تقریب کرده با re3 ? از همه کوچکتره ؟ جچرا؟
Kaka_s لطفا واضح با تفضیل جواب بده اگر وقت داری.بقیه دوستان هم کم لطفی نکنن
ممنون

keyhan386

عضو جدید
من میگم مقاومت دیده شده از نقطه x میشه :
Rseenb3||RseenB4||RseenC3||RseenC1
همه جملات درست درمیاد بغییر از RseenB3 که من در میارم RseenB3=re+Re*1+beta که در نتیجه میشه rpi3 .

در ضمن چرا تقریب کرده با re3 ? از همه کوچکتره ؟ جچرا؟
Kaka_s لطفا واضح با تفضیل جواب بده اگر وقت داری.بقیه دوستان هم کم لطفی نکنن
ممنون
سلام دوست عزیز
1) اگه به پست های صفحه قبل مراجعه کنید برای آقای ra1372 نیز توضیح دادم که Q3 تو مد دیودی است ( یعنی بیس ترانزیستور مستقیما به کلکتورش وصل است ) . اگر ترانزیستور تو مد دیودی باشه مقاومتی که از بیس تا امیتر و برعکس دیده میشه re است نه rpi ( اثبات این قضیه با رسم مدل pi به راحتی میسر است ) .
2) اگر یک مقاومت با مقدار کوچک را با یک مقاومت بزرگ موازی کنیم حاصل تقریبا میشه مقاومت کوچیک مثلا مقاومت 100 کیلو با 1 کیلو موازی بشه حاصل میشه 0.99 که تقریبا میشه 1 کیلو معمولا از ro که مقدار بزرگ دارن در برابر re که مقدارش کوچیک است صرف نظر می کنند. rpi هم که بتا (معمولا 50 یا 100 و یا ... است ) برابر re است پس صرفنظر میشه . موفق باشید

malih9068

عضو جدید

چرا کسی درست جواب من و نمیده این Ri' چی میشه؟اون دوستمون که توضیح داد مال مدل t بود این مدل پی هست
uploadfromtaptalk1412489560192.jpg

توی این سوال چراوقتی ib2 رو نوشته re3 رو در نظر نگرفته و اینکه چرا بعضی وقتها RE رو به بیس میبریم ضرب B+1 میشه اینجا در B ضرب کرده اگر میشه کامل بگین خیلی از سوالات این مشکل رو دارم
uploadfromtaptalk1412489816960.jpg

malih9068

عضو جدید

دوستان Ro,Ri در این حالت چی میشه؟

uploadfromtaptalk1412492860432.jpg

armineca7

عضو جدید
خب مقاومت امیتر رو بتا برابرکن با hi جمع کن
واینکه مقامت در امتر وقتی به سمت بیس میره 1+بتامیشه چون جریان در امیتر 1+ بتا برابر جریان بیس است . و اینکه بتا مقدار بزرگی هستش اگر با 1 جمع شود تغییر زیادی نمی کند
چرا کسی درست جواب من و نمیده این Ri' چی میشه؟اون دوستمون که توضیح داد مال مدل t بود این مدل پی هست
مشاهده پیوست 222814

توی این سوال چراوقتی ib2 رو نوشته re3 رو در نظر نگرفته و اینکه چرا بعضی وقتها RE رو به بیس میبریم ضرب B+1 میشه اینجا در B ضرب کرده اگر میشه کامل بگین خیلی از سوالات این مشکل رو دارم
مشاهده پیوست 222815

آخرین ویرایش:

malih9068

عضو جدید

خب مقاومت امیتر رو بتا برابرکن با hi جمع کن
واینکه مقامت در امتر وقتی به سمت بیس میره 1+بتامیشه چون جریان در امیتر 1+ بتا برابر جریان بیس است . و اینکه بتا مقدار بزرگی هستش اگر با 1 جمع شود تغییر زیادی نمی کند
یعنی هیچ مشکلی به وجود نمیاد اخه با بتا 200 بعضی جاها بتا+1 نوشته بعضی جاها فقط بتا
اگر توی تست فقط بتا بگذاریم مشکلی پیش نمیاد؟ سوال اولم رو جواب ندادین:(

sanup2006

عضو جدید
v0.jpgIMG_20141005_130108.jpg

یک قوی مرد پیدا بشه این سوالات زیاد ما رو جواب بده.داریم نا امید میشیم هاااا.
دیشب خواب دیدم یه نفر تو کتابخونه پیدا شده جواب سوالات رو میده :biggrin:.تعبیرش چیه :D

fjfj

عضو جدید
این طوری که متوجه شدم مشکلت اینه که یه جاهایی بتا +1 میشه یه جاهایی نمیشه

اول از همه باید بدونی که بتا چنده
اگر زیاد بود ینی از 100 بیشتر بود نیازی به جمع کردن با یک نداره ولی اگر کم بود مثل 50 باید با یک جمع بشه

armineca7

عضو جدید
ببین بستگی به سوال داره گاهی با بتا خالی رند هتش و لی گاهی هم بتا بعلاوه یک کنیم رند میشه .
یعنی هیچ مشکلی به وجود نمیاد اخه با بتا 200 بعضی جاها بتا+1 نوشته بعضی جاها فقط بتا
اگر توی تست فقط بتا بگذاریم مشکلی پیش نمیاد؟ سوال اولم رو جواب ندادین:(

Reza system 94

عضو جدید
مشاهده پیوست 222847مشاهده پیوست 222848

یک قوی مرد پیدا بشه این سوالات زیاد ما رو جواب بده.داریم نا امید میشیم هاااا.
دیشب خواب دیدم یه نفر تو کتابخونه پیدا شده جواب سوالات رو میده :biggrin:.تعبیرش چیه :D

سلام دوست عزیز
جواب شکل چپی اونم جز فیدبکه اما واسه جدا کردن فقط مقاومت 2k وسط جدا میشه
دومی هم بذار تو جوابا بگردم ببینم کدوم سوال
خدایی اول یه عکس از سوال بذار بعد از قسمت اشکالت عکس بذار:confused:Untitled.jpg

sanup2006

عضو جدید
سلام دوست عزیز
جواب شکل چپی اونم جز فیدبکه اما واسه جدا کردن فقط مقاومت 2k وسط جدا میشه
دومی هم بذار تو جوابا بگردم ببینم کدوم سوال
خدایی اول یه عکس از سوال بذار بعد از قسمت اشکالت عکس بذار:confused:مشاهده پیوست 222855

نه جز فیدبک نیست چون موقعی که میخواد Vf/Vo رو حساب کنه اصن اون مقاومت حدف میشه.

شکل اولی هم چون Vo رو از روی همون شکل داخل عکس نوشته بود فک کردم کفایت میکنه.مثال 5 مسایل تشریحی فیدبک اسلام پناه.

Reza system 94

عضو جدید

شکل اولی هم چون Vo رو از روی همون شکل داخل عکس نوشته بود فک کردم کفایت میکنه.مثال 5 مسایل تشریحی فیدبک اسلام پناه.

سلام
اون مقاومت رو هم بکشی تو محاسبه نسبت vf/voتاثیر نداره امتحان کن

Reza system 94

عضو جدید

uploadfromtaptalk1412527553926.jpg
سلام دوست عزیز
اخه من جدا از اشکال شما یا هر دوست دیگه میخواستم ببینم شکل اصلی سوال چه شکلیه :smile:
مثلا شکل دومتون vo مشخص نبود و واسه اطمینان از حرفم چون از فونت کتاب فهمیدم کتاب اسلام پناه هست تو جوابا گشتم تا شکل شما رو پیدا کردم
اینم جواب شکل دیگست که یه ii گرفتم که جواب ساده تر مشخص کنم چی شده
موفق باشید:smile:

sanup2006

عضو جدید
مشاهده پیوست 222865
سلام دوست عزیز
اخه من جدا از اشکال شما یا هر دوست دیگه میخواستم ببینم شکل اصلی سوال چه شکلیه :smile:
مثلا شکل دومتون vo مشخص نبود و واسه اطمینان از حرفم چون از فونت کتاب فهمیدم کتاب اسلام پناه هست تو جوابا گشتم تا شکل شما رو پیدا کردم
اینم جواب شکل دیگست که یه ii گرفتم که جواب ساده تر مشخص کنم چی شده
موفق باشید:smile:
واقعا لطف بزرگی کردید.خدا خیرتون بده.توضیح خیلی خوبی دادید.
هر چقدر تشکر کنم کمه.
ممنون.
IMG_20141005_202319.jpgدر اینجا برای تحلیل DC از Vo چشم پوشی میکنیم و مقاومت 50اهم هم حذف میشه ؟در نتیجه VCE =10 میشه ؟
در کل چرا VCE1 شده 10 ولت ؟

آخرین ویرایش:

mseslampanah

عضو جدید
واقعا لطف بزرگی کردید.خدا خیرتون بده.توضیح خیلی خوبی دادید.
هر چقدر تشکر کنم کمه.
ممنون.
مشاهده پیوست 222868در اینجا برای تحلیل DC از Vo چشم پوشی میکنیم و مقاومت 50اهم هم حذف میشه ؟در نتیجه VCE =10 میشه ؟
در کل چرا VCE1 شده 10 ولت ؟
سلام،
با اجازه اساتید بزرگوار،
با توجه به اینکه مقدار ولتاژ بیس Q1برابر 0.7 ولت است و مقدار VBE هم برابر 0.7 ولت است مقدار ولتاژ امیتر Q1 برابر صفر میشه. وچون ولتاژ کلکتور Q1 برابر 10ولت هست لذا VCE1 برابر 10 ولت میشه.
موفق باشید.

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام،
با اجازه اساتید بزرگوار،
با توجه به اینکه مقدار ولتاژ بیس Q1برابر 0.7 ولت است و مقدار VBE هم برابر 0.7 ولت است مقدار ولتاژ امیتر Q1 برابر صفر میشه. وچون ولتاژ کلکتور Q1 برابر 10ولت هست لذا VCE1 برابر 10 ولت میشه.
موفق باشید.

سلام اقای اسلام پناه , خوش امدید
ایا من درست میبینم خود شما هستید که برگشتید؟

ببخشید میتونم چند تا سوال ازتون بپرسم؟

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
فدات داداشی .فقط اینکه چرا gmVx منفی داره
سلام
بابت تاخیر شرمنده
جریان fet میشه gm*Vgs در حالت ac که ولتاژ gs میشه منفی vx
چرا گره پایینی رو Vx گذاشتی و
برا راحتی تحلیل و بدست اوردن خواست مسئله یه نود رو که ولتاژش رو نمیدونیم مجهول میگیریم و حل میکنیم ولی باید توجه داشت به ازای هر مجهول یه معادله اضافه میشه به معادلات

بالا