بیاین تشکیل گروه بدیم و پی ال سی رو به کمک هم و همزمان با هم یاد بیگیریم امروز نوزده فروردین 92

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام

سپاس از شما [Pro.Eng]

لطفا منو ببخشید که اینو میگم اما منظورم ازینکه وارد تعریف پروژه شیم این نبود تا بلوکها تئوری تعریف شن بعد پروژه هارو براساس تعریفها حل کنیم
بلکه بلوکها رو با پروژه ها درک کنیم

هیچ چیز خجالت آور نیست... آدم اگه بلد باشه که نمیره سراغ یادگیری...
درسته حق با شماست/ مشکل من درواقع اینه که همه مسائلو سخت میبینم و تصور راحت بودنش هم به ذهنم خطور نمیکنه(گه گاه)
و مشکل دومم اینه که اون چیزی که تجسم میکنمو نمیتونم به بلوکها تعمیم بدم !!!

[/QUOTE]
درباره تجهیزات میشه گفت که بستگی داره و نمیشه گفت که مثلا به یه موتور 3 کیلووات نیاز داریم! بستگی به حجم مخزن و ... داره
ولی در کل میشه گفت که چه تجهیزاتی مورد نیاز خواهد بود...
ما یه تابلو برق خواهیم داشت که نزدیک به مخزن خواهد بود... توی تابلو چند ردیف ترمینال لازمه تا کابل های ورودی و خروجی متصل بشه و label بخوره... به فیوزهای مینیاتوری و محافظ موتوری نیاز داریم تا عمل حفاظت رو انجام بدن... به چند کنتاکتور نیاز داریم برای تغذیه و کلیدزنی خروجی ها... به رله های حفاظتی مثل بیمتال و کنترل فاز و .... نیاز خواهیم داشت
یه کلید ها و شستی ها نیاز خواهیم داشت... به چراغ سیگنال روی درب تابلو حتما نیاز داریم برای اعلام وضعیت کاری سیستم... به کابل های خاص هر تجهیز نیاز داریم و همچنین تری (کانال) یا لدر (نردبان کابل) یا PG (لوله) برای عبور کابل ها به صورت ایمن نیاز داریم...
PLC و تجهیزات اون در داخل تابلو نصب خواهند شد که قبلا عرض شده خدمتتون...
سنسور ها و موتور و سایر خروجی ها در مخزن نصب میشن...
تقریبا پیچیده هست فرایند شروع از 0 تا تکمیل کامل یه همچین پروژه ساده ای... و به کلی قابل بیان نیست و باید توی یک کارخونه باشید و توضیح داده بشه تا مطالب رو خوب درک کنید...

سوالی بود بفرمائید... :gol: [/QUOTE]

بسیار سپاس فقط من میترسم سوال بپرسم اما میخوام بگم اگر براتون ممکن بود ./اگر/. ممکن بود یه حجم فرضی برای مخزن و همه تجهیزات پروژه متناسب با پروژه در نظر بگیرید از کلیات خارج شه/. میدونم قبلا گفتید این سوالات از بحث خارجه اما اگه دست من بود اولین پست این تاپیک رو ویرایش میکردم/. چون خودتون هم بهتر از من میدونید برنامه نویسی بخش کوچکی از کاره...
نمیدونم شاید تصوراتم اشتباهه

من همیشه از کنایه دوری میکنم و همیشه صراحت دارم و من قصد نداشتم غیر مستقیم به شما یا شخص دیگه ای حرفی بگم
اگر شما و pro.eng اینجا به ما آموزش میگید بزرگی شماست و اگر اینجا نباشید هم از بزرگی شما کم نمیکنه چون من میدونم هر کسی باید در درجه اول به وظایفش در زندگی شخصیش عمل کنه (بقول معروف چراغی که در خانه واجب است به مسجد حرام است)

=========================================
خیلی ممنون از حس مسئولیت پذیری شما
البته بازهم میگم مسئولیتی ندارید و ای بزرگی شماست
ز
یر سایه الله برقرار باشید

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
rahnemayi.jpg
اینم برنامه چراغ راهنمایی... منتظر سوالاتتون هستم...
مشاهده پیوست rahnemayi.rar
سلام
درسته حق با شماست/ مشکل من درواقع اینه که همه مسائلو سخت میبینم و تصور راحت بودنش هم به ذهنم خطور نمیکنه(گه گاه)
و مشکل دومم اینه که اون چیزی که تجسم میکنمو نمیتونم به بلوکها تعمیم بدم !!!

بسیار سپاس فقط من میترسم سوال بپرسم اما میخوام بگم اگر براتون ممکن بود ./اگر/. ممکن بود یه حجم فرضی برای مخزن و همه تجهیزات پروژه متناسب با پروژه در نظر بگیرید از کلیات خارج شه/. میدونم قبلا گفتید این سوالات از بحث خارجه اما اگه دست من بود اولین پست این تاپیک رو ویرایش میکردم/. چون خودتون هم بهتر از من میدونید برنامه نویسی بخش کوچکی از کاره...
نمیدونم شاید تصوراتم اشتباهه

من همیشه از کنایه دوری میکنم و همیشه صراحت دارم و من قصد نداشتم غیر مستقیم به شما یا شخص دیگه ای حرفی بگم
اگر شما و pro.eng اینجا به ما آموزش میگید بزرگی شماست و اگر اینجا نباشید هم از بزرگی شما کم نمیکنه چون من میدونم هر کسی باید در درجه اول به وظایفش در زندگی شخصیش عمل کنه (بقول معروف چراغی که در خانه واجب است به مسجد حرام است)

زیر سایه الله برقرار باشید
با جلو رفتن و تمرین مشکلتون حل میشه به تدریج پس نگران نباشید

تصور شما کاملا درسته...حتما... چشم... سعی میکنم بیشتر توضیح بدم...

لطف میکنید... من شوخی کردم:gol:

همچنین

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام

سپاس از شما [Pro.Eng]

لطفا منو ببخشید که اینو میگم اما منظورم ازینکه وارد تعریف پروژه شیم این نبود تا بلوکها تئوری تعریف شن بعد پروژه هارو براساس تعریفها حل کنیم
بلکه بلوکها رو با پروژه ها درک کنیم
سلام . منظور شما رو میفهمم.
در واقع دو نوع روش پیشروی پیش روی ما هستش :
1- تعریفات اولیه و سپس انجام کار
2- انجام کار و سپس تعریفات اولیه
هر دوی این روش ها رو ما تا حالا انجام دادیم.
یکی علمی هستش و دیگری تجربی و عملی.
با اوّلین پروژه که Unknown_S گفت ما از روش 2 استفاده کردیم. و در بقیه پروژه ها از روش 1 استفاده کردیم.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
مگه simulation نمیکنید؟
برنامه چراغ راهنمایی رو مینویسم و براتون میذارم امشب...

چرا مهندس. همه رو شبیه سازی میکنم. ولی خوب نمیشه که آدم اشتباه نداشته باشه.
بالاخره یه جایی یه چیزی از قلم میفته دیگه.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 225934
اینم برنامه چراغ راهنمایی... منتظر سوالاتتون هستم...
مشاهده پیوست 225935

با جلو رفتن و تمرین مشکلتون حل میشه به تدریج پس نگران نباشید

تصور شما کاملا درسته...حتما... چشم... سعی میکنم بیشتر توضیح بدم...

لطف میکنید... من شوخی کردم:gol:

همچنین

سلامی به گرمی حضور خدا:)

امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید/.

متاسفانه من نتونستم فایل rar رو باز کنم
بنابراین سعی کردم از طریق تصویری که قرار دادید رسم کنم و تست بگیرم اما وقتی خواستم اتصالات رو انجام بدم incompatible connector میاد /.

تا الان من فکر میکردم هوشمند عمل میکنه و درواقع اتصالات غیر مجاز رو میگه اما بعدا تو برنامه ها می دیدم استفاده شده ولی باز احساس کردم شاید یه جایی خطا رفتم اما الان مثلا خواستم از پایه دوم or به پایه reset تریگر در خط اول برم نشد/.

راستی منم تو ذهنم به استفاده از تریگر فکر کرده بود/.

ممکنه بگید اون خطا دلیلش چیه؟

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام مهندس.
خوب هستید !؟
:smile:
== + پاسخ به تاپیک
مهندس توی این برنامه ای نوشتید Q4 و Q5 برای طرف دیگه چهار راه هستش ؟! اگر نه کاربردشون چیه ؟!
سلام بر شما...
مرسی دوست عزیزم به لطفتون خوبم
شما چطورید؟
=======================
Q4 , Q5 رو برای عابر پیاده همون خیابون در نظر گرفتم...
البته میشه چراغ راهنمایی رو برای یک تقاطع با 10 خروجی هم در نظر گرفت که اگر دوست داشتید میتونیم برنامه اونو بنویسیم

فقط نکته ای که شاید نیاز باشه به گفتنش اینه که فلگ M8 یک فلگ معمولی نیست و از نوع Initialization هست... یعنی در اولین سیکل برنامه خروجی اون 1 میشه و سپس در سیکل های بعدی خروجی 0 میمونه و از اینجا به بعد مثل بقیه فلگ ها رفتار میکنه...
سلامی به گرمی حضور خدا:)

امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید/.

متاسفانه من نتونستم فایل rar رو باز کنم
بنابراین سعی کردم از طریق تصویری که قرار دادید رسم کنم و تست بگیرم اما وقتی خواستم اتصالات رو انجام بدم incompatible connector میاد /.

تا الان من فکر میکردم هوشمند عمل میکنه و درواقع اتصالات غیر مجاز رو میگه اما بعدا تو برنامه ها می دیدم استفاده شده ولی باز احساس کردم شاید یه جایی خطا رفتم اما الان مثلا خواستم از پایه دوم or به پایه reset تریگر در خط اول برم نشد/.

راستی منم تو ذهنم به استفاده از تریگر فکر کرده بود/.

ممکنه بگید اون خطا دلیلش چیه؟
سلام ناتانائیل عزیز
همچنین شما دوست گلم
بله هوشمند عمل میکنه... یعنی اگر از یک خروجی به صورت مستقیم بخواید با بلوکی که به اون خروجی وصله ورودی بدید قبول نمیکنه...
اگر دقیقا مثل شکل وصل کنید درست میشه...;)

emad sahraee

عضو جدید
سلام به همگی.
من تمرین دوم رو نوشتم البته جای سنسورو نگذاشتم چون که هنوز با سنسورها تو برنامه نویسی مشکل دارم
madar4.jpg

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام به همگی.
من تمرین دوم رو نوشتم البته جای سنسورو نگذاشتم چون که هنوز با سنسورها تو برنامه نویسی مشکل دارم
مشاهده پیوست 225961

سلام.
گفتم که سنسور دو حالته هستش. یعنی جاش یک Input دیجیتال بزار.
البته برنامه باید درست بشه.
به عنوان مثال :
وقتی I3 و I4 روشن باشند موتور حرکت میکنه و همینطور وقتی I1 و I2 روشن باشند.
در واقع ما میخایم فقط زمانی که کلید استارت زده شد موتور حرکت کنه.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
اینم تمرین اول امیدوارم درست باشه

مشاهده پیوست 225963
راستی من یه logo یه منبع تغذیه و کابل هاشو با 4 تا کلید دارم. باهاشون می تونم کاری کنم الان؟ چجوری؟http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/smile.gif

بله. درسته.
==
بله. خیلی کارا میشه کرد.
از جمله این که میشه این تمرین هایی که میگیم رو عملی تست کنی.
==
ولتاژ کاری PLC رو تأمین کن. بعد مثل اون تمرین 2 عدد کلید و 2 عدد موتور ، 2 تا کلید رو وصل کن ( یه سر به ولتاژ تغذیه و یه سر دیگه به ورودی I1 و I2) بعد به خروجی PLC هم دو تا لامپ 12 یا 24 ولتی DC وصل کن. بعدم عملکرد مدار رو تست کن.

البته باید اوّل برنامه ای نوشتی رو روی LOGO دانلود کنی.(PLC رو پروگرام کنی)

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
اینم از برنامه کانوایر :

Circuit Diagram1.lsc - 34 KB
دقت کنید من استارت ها و سنسور رو توی حالت SWITCH در نظر گرفتم و استپ ها رو توی حالت شستی یا Pushboton و NormallyClose.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام بر شما...
مرسی دوست عزیزم به لطفتون خوبم
شما چطورید؟
=======================
Q4 , Q5 رو برای عابر پیاده همون خیابون در نظر گرفتم...
البته میشه چراغ راهنمایی رو برای یک تقاطع با 10 خروجی هم در نظر گرفت که اگر دوست داشتید میتونیم برنامه اونو بنویسیم

فقط نکته ای که شاید نیاز باشه به گفتنش اینه که فلگ M8 یک فلگ معمولی نیست و از نوع Initialization هست... یعنی در اولین سیکل برنامه خروجی اون 1 میشه و سپس در سیکل های بعدی خروجی 0 میمونه و از اینجا به بعد مثل بقیه فلگ ها رفتار میکنه...
ممنون مهندس.
==
بله میدونم. هر برنامه رو میشه خیلی زیاد بهش بال و پر داد.
بله در مورد FLAG ها توضیح دادم.
در واقع FLAG M8 اوّل برنامه یا هنگام شروع کار یه تریگ (لبه بالا رونده) برای ما درست میکنه و در ادامه کار عملکردش میشه مثل FLAG های دیگه.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خوب از اونجایی که ما گفتیم زیاد تمرین میدیم پس دوباره 2 تا تمرین دیگه به صورت زیر خواهیم داشت :
تمرین 1 :
در یک ماشین ابزار سیستم کنترل به صورت زیر است :

با فشار دادن شستی s1 موتور بطور دائم کار میکند و با فشار دادن شستی s0 موتور خاموش میگردد. با فشار دادن شستی s2 موتور به طور لحظه ای کار میکند و هنگامی که شستی s2 رها شود موتور خاموش میگردد.(سیستم کنترل لحظه ای و دائم )

برنامه PLC آنرا بنویسید.

تمرین 2 :
میخواهیم دو عدد موتور رو به صورت زیر راه اندازی کنیم :

الف : با زدن کلید استارت ، موتور Q1 شروع به کار کند و به مدت 60 ثانیه روشن و سپس خاموش شود.
ب : موتور Q2 پانزده ( 15) ثانیه بعد از روشن شدن موتور Q1 روشن شود و همراه با Q1 خاموش شود.

برنامه PLC آنرا بنویسید.
==
سطح سؤالات بالاتر رفته و ممکنه در حین برنامه نویسی با بلوک هایی سر و کار داشته باشید که من توضیح ندادم.

emad sahraee

عضو جدید
جناب pro.eng میشه اسمتونو بدونم؟
و اینکه اینم عکس تجهیزاتم.فقط یه سیم و 2 شاخه برای برق 220 ولتم ندارم که اونم فردا میارم چون الان تو شرکت ندارم
اگه میشه یه توضیحم درباره اینا بدید که من تمرینامو بتونم باهاش تست کنم.

20141112_143658.jpg

یه سوال اینکه لحظه ای و دائم رو مگه نباید با تیغه خود نگه دار کنتاکتور ها تغییر بدیم.توی برنامه به چه صورت نوشته میشه یه خود نگه دار؟

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
الان شکل سوییچ با شصتی هیچ تفاوتی نداره( تو جواب تمرین کانوایر) .و استارت های ما به نظر یه شصتی هستند.اصلا استارت مگه یه شصتی نیست.منظور از سوییچ میتونه یه کلید 0 1 باشه که ما تو مساله نداشتیم.
لطفا اگه میشه توضیح بدید :)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
جناب pro.eng میشه اسمتونو بدونم؟
و اینکه اینم عکس تجهیزاتم.فقط یه سیم و 2 شاخه برای برق 220 ولتم ندارم که اونم فردا میارم چون الان تو شرکت ندارم
اگه میشه یه توضیحم درباره اینا بدید که من تمرینامو بتونم باهاش تست کنم.

مشاهده پیوست 225993

یه سوال اینکه لحظه ای و دائم رو مگه نباید با تیغه خود نگه دار کنتاکتور ها تغییر بدیم.توی برنامه به چه صورت نوشته میشه یه خود نگه دار؟

امير هستم.
==
مهندس گفتي منبع تغذيه ، منبع نداري تو عكس كه!!!‌
حواست باشه 220 مستقيم به PLC ندي. اگر از ولتاژ كاري PLC بيشتر بهش بدي ممكنه دچار مشكلات جدي بشه!!!!‌ ( بسوزه ) به AC و DC هم بايد توجه كني.
==
اينا انواع مدلهاي LOGO هستند ديگه. ما با همشون ميتونيم كار كنيم. مخصوصاً راستي و بالايي كه از شروع كارمون داريم راجع بهشون صحبت ميكنيم.
==
بله درسته. ولي با برنامه نويسي هم ميشه. راه هاي SAVE كردن خروجي وجود داره مثل RS فيليپ فلاپ كه در موردش توضيح ندادم.
بزاريد فكر كنم روي تمرين. فعلاً جواب رو ندارم.

الان شکل سوییچ با شصتی هیچ تفاوتی نداره( تو جواب تمرین کانوایر) .و استارت های ما به نظر یه شصتی هستند.اصلا استارت مگه یه شصتی نیست.منظور از سوییچ میتونه یه کلید 0 1 باشه که ما تو مساله نداشتیم.
لطفا اگه میشه توضیح بدید :)
بله مهندس شكل ها تفاوتي نداره ولي وقتي برنامه رو دانلود كنيد و داخل نرم افزار simulate كنيد متوجه تفاوت ها ميشيد.
توي توضيحات Inputs گفتم چجوري ميشه يك ورودي رو در حالت هاي مختلف قرار داد.

در مورد سوئيچ و شستي توضيح دادم.
سوئيچ به حالت قبل برنميگرده و بايد حتماً شما برش گردونيد به حالت قبل.
شستي اينطور نيست و به حالت قبل برميگرده. در نوع باز و بسته يا NormallyClose و NormallyOpen هستش.
==
در واقع براي سنسور من فرض كردم يك ورودي ديجيتال سوئيچ مانند داريم.(كه ميتونه مثل شستي هم باشه) چطور ؟‌!
اينطور كه سيگنال خروجي سنسور در صورت مشاهده 1 و در صورت عدم مشاهده جسم 0 خواهد بود. (فقط وقتي ميبينه 1 ميده و گرنه 0 ميده )
براي استارت هم فرض كردم كه استارت يك كليد هستش نه شستي.
يعني وقتي زده ميشه ديگه احتياجي به خود نگه دار نيستش و موتور شروع ميكنه به چرخش.
و براي استپ فرض كردم كه يك شستي داريم نه كليد.
يعني فشار داده ميشه موتور توقف ميكنه و زمانيكه ديگه فشار داده نشه موتور دوباره شروع ميكنه به حركت.
اين كار رو كردم كه كانواير هميشه در حال حركت باشه. و بعضي مواقع گفته شده خاموش بشه.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از فلیپ فلاپ SR & JK هم میشه تو این پروژه ها استفاده کرد ؟
چهار حالت برای دو کلید دو موتور ،چراغ راهنما ،کانوایر

سلام ناتانائیل عزیز
همچنین شما دوست گلم
بله هوشمند عمل میکنه... یعنی اگر از یک خروجی به صورت مستقیم بخواید با بلوکی که به اون خروجی وصله ورودی بدید قبول نمیکنه...
اگر دقیقا مثل شکل وصل کنید درست میشه...;)

اما ...

سعی میکنم با LAD بنویسم /. اغلب تو همین خطاست که مانع میشه برنامه رو بتونم تموم کنم ،بخاطر همینم هست گه گاه اینجا تئوری مینویسم

خوب از اونجایی که ما گفتیم زیاد تمرین میدیم پس دوباره 2 تا تمرین دیگه به صورت زیر خواهیم داشت :
.

ممکنه" لطفا" دست نگه دارید تا اون سه تمرین قبلی کاملا برطرف شه؟

با نهایت احترام ناتانائیل

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
تمرين شماره 1 :
سيستم كنترل ميز مسابقه سه نفره اي را به گونه اي طراحي كنيد كه اگر هر كدام از شاسي هاي s1 , s2 , s3 زودتر فشار داده شود ، چراغ مربوط به آن روشن شده و چراغ هاي ديگر عمل نكند.
اين تمرين مشابه تمرين قبلي ( 2 كليد و 2 موتور ) هستش.
==
تمرين شماره 2 :
در شكل زير دو كليد فشاري s1 و s2 به ترتيب براي استارت و استپ در سمت آغازين كانواير وجود دارد. همچنين در بخش انتهايي كانواير دو كليد فشاري s3 و s4 براي استارت و استپ كانواير تعبيه شده است. از طريق هر دو بخش آغازين و انتهايي كانواير مي توان آن را استارت و استپ نمود.
لازم به ذكر است كه سنسور s0 براي توقف كانواير هنگام رسيدن جسم به انتهاي كانواير نصب شده است. (سنسور دو حالته هستش)
برنامه PLC اين كانواير را بنويسيد.

mosabege.jpg

convey.jpg

منتظر سوالات شما هستم...
تحلیل کنید و هر جایی به مشکلی برخوردید بفرمائید...

آخرین ویرایش:

hosseinassar

مدیر ارشد
سلام
عذر خواهی می کنم به خاطر این پست غیر مرتبط

دست همه درد نکنه تاپیک خیلی خوبی شده :gol:
به امید خدا من هم در آینده نزدیک به جمع شما اضافه می شم
تاپیک مهم شد و پست های آموزشی ان شاءالله در یک تاپیک دیگه هم به صورت مجزا قرار میگیره تا دوستانی که تازه میخوان پی ال سی یاد بگیرن راحت به مطالب دسترسی داشته باشند

ان شاءالله به زودی به آقا امیر (pro.eng) یه هدیه ناقابل از طرف تالار برق بابت تلاش و نشر علم و همین طور انگیزه بیشتر تقدیم خواهد شد

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
و امّا برنامه ای که من نوشتم : http://s5.picofile.com/file/8150613800/Circuit_Diagram2.lsc.html
و عکس برنامه :

( مرجعی برای چک کردن جواب ندارم و خودم نوشتم. اگر مشکلی وجود داشت بگید تا بررسی کنیم با هم )
خب برنامه های نوشته شده رو هم یه تحلیلی داشته باشیم خوبه... چون عیب ها رو اگر بدونیم برنامه هایی که نوشته میشه روز به روز بهینه تر میشه (با توجه به محدودیت بلوک برای برنامه نویسی)... چند نمونه که میشه گفت:
- برنامه چراغ راهنمایی نیازی به استارت یا ورودی نداره... این برنامه باید با قطع و وصل مجدد برق به صورت خودکار شروع به کار کنه...
- برای اینکه برنامه بهینه تری بنویسید بهتره به جای استفاده از گیت NOT روی اتصال در نزدیکی بلوک راست کلیک کرده و گزینه Invert رو بزنید تا به صورت خودکار اون سیم NOT بشه...
- وقتی که مدار هنوز استارت زده نشده، ورودی تایمر های Edge Triggered با گیت های NOT به شماره های B003 , B008 فعال هستند!! این امر باعث میشه که هر سه خروجی در لحظه فشار شستی باهم فعال بشه...

اینم از برنامه کانوایر :

Circuit Diagram1.lsc - 34 KB
دقت کنید من استارت ها و سنسور رو توی حالت SWITCH در نظر گرفتم و استپ ها رو توی حالت شستی یا Pushboton و NormallyClose.
- در صنعت وقتی حرف از استارت و استپ زده میشه یعنی ورودی از نوع شستی خواهد بود... و برنامه نویس باید جوری برنامه بنویسه تا وقتی اپراتور شستی رو رها میکنه، موتور باید به کارش ادامه بده...
- نوع ورودی برای استارت حتما از نوع NO و برای استوپ از نوع NC خواهد بود... استپ هایی که شما در نظر گرفتید NO هست...
- بلوک های B001 , B004 تکراری هستن و یکی کافی هست...

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
از فلیپ فلاپ SR & JK هم میشه تو این پروژه ها استفاده کرد ؟
چهار حالت برای دو کلید دو موتور ،چراغ راهنما ،کانوایر

اما ...

سعی میکنم با LAD بنویسم /. اغلب تو همین خطاست که مانع میشه برنامه رو بتونم تموم کنم ،بخاطر همینم هست گه گاه اینجا تئوری مینویسم

ممکنه" لطفا" دست نگه دارید تا اون سه تمرین قبلی کاملا برطرف شه؟

با نهایت احترام ناتانائیل
بله میشه استفاده کرد. فقط اینکه JK جزو بلوک ها نیست و فقط RS موجوده.
==
وقتی بریم سراغ S7 با LAD هم مینویسیم.
==
بله 100 در 100. هرچی سؤال دارید بپرسید.
==
و این هم یکی از مطالبی که تو لیست کارهای آینده بود :
عکسی که از داخل CAREL PCO3 گرفتم.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام
عذر خواهی می کنم به خاطر این پست غیر مرتبط

دست همه درد نکنه تاپیک خیلی خوبی شده :gol:
به امید خدا من هم در آینده نزدیک به جمع شما اضافه می شم
تاپیک مهم شد و پست های آموزشی ان شاءالله در یک تاپیک دیگه هم به صورت مجزا قرار میگیره تا دوستانی که تازه میخوان پی ال سی یاد بگیرن راحت به مطالب دسترسی داشته باشند

ان شاءالله به زودی به آقا امیر (pro.eng) یه هدیه ناقابل از طرف تالار برق بابت تلاش و نشر علم و همین طور انگیزه بیشتر تقدیم خواهد شد

سلام علیکم.
خیلی ممنون.
من که کار خاصی نکردم. هر کاری هم کردم انجام وظیفه بوده و تنهایی نبوده و دوستان کمکم کردند. آقا سعید و خانم Natanaeal و آقا Emad.
همه شایسته تقدیر هستند.
باز هم ممنونم.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خب برنامه های نوشته شده رو هم یه تحلیلی داشته باشیم خوبه... چون عیب ها رو اگر بدونیم برنامه هایی که نوشته میشه روز به روز بهینه تر میشه (با توجه به محدودیت بلوک برای برنامه نویسی)... چند نمونه که میشه گفت:
- برنامه چراغ راهنمایی نیازی به استارت یا ورودی نداره... این برنامه باید با قطع و وصل مجدد برق به صورت خودکار شروع به کار کنه...
- برای اینکه برنامه بهینه تری بنویسید بهتره به جای استفاده از گیت NOT روی اتصال در نزدیکی بلوک راست کلیک کرده و گزینه Invert رو بزنید تا به صورت خودکار اون سیم NOT بشه...
- وقتی که مدار هنوز استارت زده نشده، ورودی تایمر های Edge Triggered با گیت های NOT به شماره های B003 , B008 فعال هستند!! این امر باعث میشه که هر سه خروجی در لحظه فشار شستی باهم فعال بشه...

- در صنعت وقتی حرف از استارت و استپ زده میشه یعنی ورودی از نوع شستی خواهد بود... و برنامه نویس باید جوری برنامه بنویسه تا وقتی اپراتور شستی رو رها میکنه، موتور باید به کارش ادامه بده...
- نوع ورودی برای استارت حتما از نوع NO و برای استوپ از نوع NC خواهد بود... استپ هایی که شما در نظر گرفتید NO هست...
- بلوک های B001 , B004 تکراری هستن و یکی کافی هست...
در مورد برنامه چراغ راهنمایی من خودم به دلخواه یک ورودی در نظر گرفتم که بشه بهتر چراغ رو کنترل کرد. البته میشه ورودی رو به صورت کلید های روی خود LOGO هم تنظیم کرد.
دلیل اینکه بعد از قطع و وصل برق مدار دچار مشکل میشه هم همین Edge Triggered ها هستند که توضیح دادید. البته این مشکل هم بعد از گذشت 1 الی 2 دقیقه درست میشه و مدار به منوال اولیه خودش برمیگرده.
بله خودم هم این نکته رو امروز متوجه شدم. ( Invert پایه ها )

==
بله من استپ های کانوایر رو NO در نظر گفتم. اشتباه از من بوده. ولی به Emad درست گفتم در مورد NC.
در مورد AND ها هم حرف شما کاملاً درسته. 1 دونه AND کافیه.
ممنونم

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همگی:)

امیدوارم در صحت و سلامتی و آرامش باشید:)

ایا ایجاد مشکل از طریق قطع و وصل برق عموم هست؟
هرجا که چنین مشکلی بود راه حل اینه تا ورودی نگذاریم؟
آیا انتخاب Invert در انتخاب نوع کابل تاثیر داره؟اگر بله از چه نوع کابلی باید استفاده کرد؟ممکنه درمورد Invert بیشتر توضیح بدید؟همیشه بجای NOT میتونیم از Invert استفاده کنیم؟

برنامه نویس تعیین کننده تجهیزات و شرایط کار پروژه نیست؟
ممکنه فرق NO و NC رو بفرمایید؟

بله میشه استفاده کرد. فقط اینکه JK جزو بلوک ها نیست و فقط RS موجوده.
از رو SR میشه JK ساخت درسته؟
من نمیدونم چرا تو اتصالات مشکل دارم / آیا باید تنظیمات خاصی انجام بدم؟
وقتی بریم سراغ S7 با LAD هم مینویسیم.
قصد داشتم با LAD اخطار خطای اتصال رو برطرف کنم اما نمیدونم چرا!اما نمیتونم اتصالات رو تموم کنم و کارم ناتموم باقی میمونه
همینقدر تونستم روی چراغ راهنمایی پیش برم
مشاهده پیوست 00.jpg
دیشب زودتر اومدم تا سوالمو بپرسم بعد این عکسو بذارم و متوجه مشکل شم که نت از مخابرات قطع شده بود

بله 100 در 100. هرچی سؤال دارید بپرسید.

و این هم یکی از مطالبی که تو لیست کارهای آینده بود :
عکسی که از داخل CAREL PCO3 گرفتم.

برای عکس سپاسگذار

===========================================

آیا براتون مقدوره از تجهیزات مشابه پروژه های مطرح شده تصویر بگذارید؟

برای چراغ راهنمایی پی ال سی کجا قرار میگیره؟ چه زمانی روی پی ال سی نویز تاثیر میذاره؟در برنامه هایی که تا الان نوشتید این به این مورد توجه داشتید؟و چطور از نویز جلوگیری میشه(البته از زاویه دید مخابراتی اگر اشتباه نکنم نویز همیشه غیرمغید نیست ولی اعوجاج چرا درسته؟)

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید

امير هستم.
==
مهندس گفتي منبع تغذيه ، منبع نداري تو عكس كه!!!‌
حواست باشه 220 مستقيم به PLC ندي. اگر از ولتاژ كاري PLC بيشتر بهش بدي ممكنه دچار مشكلات جدي بشه!!!!‌ ( بسوزه ) به AC و DC هم بايد توجه كني.
==
اينا انواع مدلهاي LOGO هستند ديگه. ما با همشون ميتونيم كار كنيم. مخصوصاً راستي و بالايي كه از شروع كارمون داريم راجع بهشون صحبت ميكنيم.
==
بله درسته. ولي با برنامه نويسي هم ميشه. راه هاي SAVE كردن خروجي وجود داره مثل RS فيليپ فلاپ كه در موردش توضيح ندادم.
بزاريد فكر كنم روي تمرين. فعلاً جواب رو ندارم.

بله مهندس شكل ها تفاوتي نداره ولي وقتي برنامه رو دانلود كنيد و داخل نرم افزار simulate كنيد متوجه تفاوت ها ميشيد.
توي توضيحات Inputs گفتم چجوري ميشه يك ورودي رو در حالت هاي مختلف قرار داد.

در مورد سوئيچ و شستي توضيح دادم.
سوئيچ به حالت قبل برنميگرده و بايد حتماً شما برش گردونيد به حالت قبل.
شستي اينطور نيست و به حالت قبل برميگرده. در نوع باز و بسته يا NormallyClose و NormallyOpen هستش.
==
در واقع براي سنسور من فرض كردم يك ورودي ديجيتال سوئيچ مانند داريم.(كه ميتونه مثل شستي هم باشه) چطور ؟‌!
اينطور كه سيگنال خروجي سنسور در صورت مشاهده 1 و در صورت عدم مشاهده جسم 0 خواهد بود. (فقط وقتي ميبينه 1 ميده و گرنه 0 ميده )
براي استارت هم فرض كردم كه استارت يك كليد هستش نه شستي.
يعني وقتي زده ميشه ديگه احتياجي به خود نگه دار نيستش و موتور شروع ميكنه به چرخش.
و براي استپ فرض كردم كه يك شستي داريم نه كليد.
يعني فشار داده ميشه موتور توقف ميكنه و زمانيكه ديگه فشار داده نشه موتور دوباره شروع ميكنه به حركت.
اين كار رو كردم كه كانواير هميشه در حال حركت باشه. و بعضي مواقع گفته شده خاموش بشه.

گرفتم... توی تنظیمات خود ورودی که دابل کلیک کنیم میگزاریمش رو سوئیچ یا پوش باتن :)
منبع تغذیه همون بالاییه دیگه اما نمیدونم چرا لوگو روشن نمیشه چراااا؟!!!
220 ولت و دادم به منبع تغذیه ازش یه منفی مثبت دادم به پنلش(logo TD) یه منفی مثبتم دادم به لوگو( RCE12/24)
پنل روشن شد ولی لوگو نه:confused:

مشاهده پیوست 226051

آخرین ویرایش:

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام مهندس.
برای میز 3 نفره تایمر ها لازم نبود. ولی خوب خیلی دیگه کامل شد. :smile:

دست شما درد نکنه.
سلام آقا امیر... خوبید؟
بله حق با شماست... بنده برنامه رو به این شرط با تایمر نوشتم که اگر شرکت کننده زنگ رو زد و دستش رو زود برداشت اون تایمر ها به مدت 2 ثانیه چراغ اون شرکت کننده رو روشن نگه دارن و چراغ های شرکت کننده های دیگه کار نکنه...
البته این برنامه رو 10 جور دیگه هم میشه نوشت و در برنامه نویسی صرفا نمیشه گفت که یک روش وجود داره...

قربان شما:gol:
در مورد برنامه چراغ راهنمایی من خودم به دلخواه یک ورودی در نظر گرفتم که بشه بهتر چراغ رو کنترل کرد. البته میشه ورودی رو به صورت کلید های روی خود LOGO هم تنظیم کرد.
دلیل اینکه بعد از قطع و وصل برق مدار دچار مشکل میشه هم همین Edge Triggered ها هستند که توضیح دادید. البته این مشکل هم بعد از گذشت 1 الی 2 دقیقه درست میشه و مدار به منوال اولیه خودش برمیگرده.
بله خودم هم این نکته رو امروز متوجه شدم. ( Invert پایه ها )

==
بله من استپ های کانوایر رو NO در نظر گفتم. اشتباه از من بوده. ولی به Emad درست گفتم در مورد NC.
در مورد AND ها هم حرف شما کاملاً درسته. 1 دونه AND کافیه.
ممنونم
درسته...
خواهش میکنم... شرمنده از اینکه مدارها رو فرصت نمیکنم تست کنم با نرم افزار و فقط مواردی که توی عکس میبینم رو میگم...

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام به همگی:)

امیدوارم در صحت و سلامتی و آرامش باشید:)

ایا ایجاد مشکل از طریق قطع و وصل برق عموم هست؟
هرجا که چنین مشکلی بود راه حل اینه تا ورودی نگذاریم؟

آیا انتخاب Invert در انتخاب نوع کابل تاثیر داره؟اگر بله از چه نوع کابلی باید استفاده کرد؟ممکنه درمورد Invert بیشتر توضیح بدید؟همیشه بجای NOT میتونیم از Invert استفاده کنیم؟

برنامه نویس تعیین کننده تجهیزات و شرایط کار پروژه نیست؟

ممکنه فرق NO و NC رو بفرمایید؟

از رو SR میشه JK ساخت درسته؟
من نمیدونم چرا تو اتصالات مشکل دارم / آیا باید تنظیمات خاصی انجام بدم؟

قصد داشتم با LAD اخطار خطای اتصال رو برطرف کنم اما نمیدونم چرا!اما نمیتونم اتصالات رو تموم کنم و کارم ناتموم باقی میمونه
همینقدر تونستم روی چراغ راهنمایی پیش برم
مشاهده پیوست 226049

برای چراغ راهنمایی پی ال سی کجا قرار میگیره؟ چه زمانی روی پی ال سی نویز تاثیر میذاره؟در برنامه هایی که تا الان نوشتید این به این مورد توجه داشتید؟و چطور از نویز جلوگیری میشه(البته از زاویه دید مخابراتی اگر اشتباه نکنم نویز همیشه غیرمغید نیست ولی اعوجاج چرا درسته؟)
سلام ناتانائیل
قربان شما
بله قطع و وصل برق در سیستم های اتوماسیون ممکنه کاملا دردسر ساز باشه واسه همون تاکید دارم روی اون... چون قابلیت اطمینان (عدم قطعی برق) شبکه توزیع در کشور ما بسیار پایین هست...

نه به طور کامل...! این فقط یکی از راه هاش بود... راه حل اصلی در مقابل قطعی برق، زدن تیک Retentivity در تنظیمات بلوک ها هست... با زدن این تیک، آخرین حالت بلوک در حافظه ذخیره شده و در صورت قطع رق و وصل مجدد اون، برنامه از همونجایی که مونده بود ادامه میده...

همیشه نمیشه به جای NOT از اینورت استفاده کرد ولی در اکثر موارد میشه... فکر کنم متوجه منظور من از اینورت نشدید... اینورت یه امکان نرم افزاری هست تا به جای گذاشتن گیت NOT از این امکان استفاده کنیم و از بلوک های کمتری استفاده بشه که باعث بهینه تر شدن برنامه میشه...و هیچ ربطه به کابل یا سخت افزار نداره...
به عنوان مثال من دیروز در یک پست 2 تا برنامه گذاشتم اینجا... در برنامه دوم که مال کانوایر بود از یک بلوک OR استفاده کردم به شماره B002... اون 2 تا نقطه گرد مشکی در ورودی بلوک رو میبینید؟ اونها دقیقا معادل یه گیت NOT هستن...

به صورت کامل نه...

شستی ها 2 نوع هستن... یا Normally Close و یا Normally Open ... اولی همیشه بسته هست... یعنی با اهم متر چک کنید کنتاکتهاش به هم راه میده... وقتی فشار داده میشه باز میکنه مدار رو... و دومی بر عکس عمل میکنه...

ناتانائیل عزیز لطفا از جو کلاس مدار منطقی بیاید بیرون چون زبان برنامه نویسی PLC با اونا فرق داره و فقط شباهت های اسمی وجود داره بینشون... فلیپ فلاپ فقط 2 نوعه توی PLCها... RS,SR

مشکل اتصالات شما رو اصلا درک نمیکنم... یعنی چی که وصل نمیشه...؟ دقیقا چه اروری میده؟!!:surprised:
PLCها ضد نویز هستن...

لطفا راجب ...edg tr که بکار بردید توضیح بدید توی این مدار
و فرقش با مدار من چی میتونه باشه؟

مشاهده پیوست 226050
سلام عماد عزیز
راجع به برنامه خورم در پست بالا توضیح دادم که چرا از تایمر استفاده کردم...
البته همونطور که عرض کردم راه های زیادی برای برنامه نویسی وجود داره...
ولی در مورد برنامه شما:
وقتی برنامه ای رو مینویسید بعضی وقتا چند سیم روی هم میفته... که باعث میشه آدم اتصالات رو به درستی متوجه نشه و نتونه تحلیل کنه...
کاش بعد از نوشتن برنامه، اتصالات رو یکم فاصله دار بذارید و سیم ها رو با کلیک روی انها یکم حرکت بدید...
الان من اصلا متوجه نشدم که در ورودی AND ها چه اتفاقی افتاده و چی رو به چی وصل کردید

اگر اینا رو درست کنید مدار شما رو تحلیل میکنم و اگر ایرادی داشت عرض میکنم:gol:

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
گرفتم... توی تنظیمات خود ورودی که دابل کلیک کنیم میگزاریمش رو سوئیچ یا پوش باتن :)
منبع تغذیه همون بالاییه دیگه اما نمیدونم چرا لوگو روشن نمیشه چراااا؟!!!
220 ولت و دادم به منبع تغذیه ازش یه منفی مثبت دادم به پنلش(logo TD) یه منفی مثبتم دادم به لوگو( RCE12/24)
پنل روشن شد ولی لوگو نه:confused:

مشاهده پیوست 226051
توی عکی درست معلوم نیست... اون چیه که تغذیه رو بهش وصل کردید روی LOGO ؟!