بیاین تشکیل گروه بدیم و پی ال سی رو به کمک هم و همزمان با هم یاد بیگیریم امروز نوزده فروردین 92

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
Unknown_S

1) بلوک Open connector (این بلوک برای بلوک هایی مثل Text massage کارایی داره که اگه خروجی باز بمونه ممکنه دچار مشکل بشه)

این بلوک همون X هاییه که Pro.Eng به خروجی Q اتصال دادن؟ وقتی رووش کلیک کردم Open connector نوشته بود

2) بلوک مقایسه گر Analog comparator در توضیحاتش یه قسمت داره تا نوع سنسور یا حتی عدم استفاده ش رو نشون میده./

اما Analog threshold trigger نداره !

(Analog comparator دارای 2 ورودی آنالوگ و یک خروجی دیجیتال هست که مقدار ورودی پایینی (Ay) رو از مقدار ورودی بالایی (Ax) کم میکنه. توی تنظیماتش دارای تنظیم on , off هست که اگر اختلاف به دست اومده به مقدار on برسه خروجی 1 و اگر این اختلاف به off برسه خروجی 0 میشه )

3) خب به نظر شما وقتی که مخزن پر شد و مخلوط شد و با شیر برقی خروجی داریم مخزن رو تخلیه کنیم چه اتفاقی توی برنامه شما می افته؟ با پایین اومدن سطح مایع توی برنامه ای که نوشتید شیر برقی های ورودی دوباره باز میشه و همه چی بهم میریزه... مگه نباید اینطور باشه؟مگه نه اینکه مخزن بعد از خاموش شدن شیر تخلیه شیر برقی اول روشن شه تا مخزن پر شه؟

برای جلوگیری از خطای کار سخت افزاری برنامه رو طوری مینویسید که بعد از تخلیه کامله کامل شیر ورودی روشن شه؟این مکث سزعت کارو پایین نمیاره؟

در صورتی که تا پایان تخلیه کامل نباید باز بشن...اینجا سوالم اینه که اون X هایی که گذاشتن این خواسته رو برآورده نمیکنه؟

شما از ورودی آنالوگ استفاده کردید./چرا؟مگه ورودی ها input دیجیتال نیست؟

-------------------------------------------------------------------------------------------------
وقتی میخوایم ورودی دیجیتال بذاریم تو تنظیماتش چهار مورد داره:switch,pushbutton(make),pushbutton(break),frequency
اگه ورودی دیجیتال بیاریم به Analog comparator نیازه؟

اسمم سعید هست...:smile:

1) بله دقیقا همونه
2) این دو بلوک دقیقا تنظیماتی شبیه به هم دارن... البته نرم افزار من Full version 6 Portable هست.
3) بله دقیقا همینطوره... بعد از تخلیه کامل باید سیکل دوباره تکرار شه ولی توی اون برنامه بلافاصله که شیر برقی خروجی باز شد و سطح مخزن کمی پایین اومد، شیر برقی ورودی 2 باز میکرد... چرا؟ چون شیر برقی های ورودی شرط کاری نداشتن! اونها فقط سطح زو میشناختن در صورتی که باید مرحله اجرای برنامه رو هم تشخیص بدن...
هیچ مکثی وجود نداره... هروقت تخلیه کامل شد شیر خروجی بسته میشه و شیر ورودی 1 دوباره باز میشه... اگر اینطور نشه، نسبت ترکیب این دو ماده به هم میریزه...
4) اون X ها هیچی نیستن... فقط برای اینکه به برنامه بفهمونیم خروجی اون قسمت از برنامه تموم شده و بره سراغ پردازش سطر بعدی ... فقط همین...

======================
تعریف ورودی دیجیتال: هر ورودی که فقط 2 حالت 0 یا 1 داشته باشه دیجیتاله ===> مثال: کلید-شستی-سنسورهای نوری و القایی و ...
تعریف ورودی آنالوگ: هر ورودی که بازه ای از اعداد رو به PLC میده از نوع آنالوگ هست ===> مثال: سنسور حرارتی- سنسور وزن (لود سل)- سنسور تشخیص سطح- سنسور فشار- سنسور دبی و ...
تعریف خروجی دیجیتال: هر خروجی که یا روشنه و یا خاموش ===> مثال: لامپ-رله یا کنتاکتور و ...
تعریف خروجی آنالوگ: خروجی که بازه ای از اعداد رو از PLC میگیره و دستور رو اجرا میکنه ===> مثال: اینورتر (کنترل دور موتور) و ...

=====================
توی این برنامه ورودی دیجیتال نداریم...پس نمیتونیم بذاریم...
اگر هم داشتیم، مثایسه گر نیاز بود... توی برنامه ای که مینویسم کامل توضیح میدم...;)

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
اینم از برنامه
برای خودتون تحلیل کنید... هرجا مشکلی بود بپرسید... منم واستون تحلیلش میکنم فردا...:gol:

پیوست ها

• mixer.jpg
    mixer.jpg
    95.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • mixer.rar
    59.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام و تشکر

حالا مشکلات 1 و 2 که مهم نیست زیاد...
ولی مشکل 3 که خیلی مهمه هنوز سر جاشه مهندس... چون خروجی ها بطور مستقیم به مقایسه گر متصل شده...
مشکل 4 حل شده
- مشکل دیگه ای که الان دیدم اینه که وقتی Q1,Q2 خاموشن B007 فعال میشه که ممکنه وقتی مخزن پر نیست، هیتر به کار بیفته...
===================================
امروز برنامه رو براتون مینویسم و قرار میدم تا کاملا با شرط گذاری آشنا بشید ... و همچنین یک پروژه خیلی آسون میذارم ...
سلام مهندس. خوب هستيد ؟‌
در مورد مشكل 1 كه open connector نميزارم ديگه.يعني فهميدم.
==
در مورد مشكل 2 هم از اين بابت دوباره مقايسه گر گذاشتم كه ديدم جواب ميده ، ديگه عوضش نكردم ولي كار درست و اصولي نيست.
==
براي مشكل 3 هم فكر كنم بايد از RS فيليپ فلاپ استفاده كنم.
==
براي مشكل جديدي كه گفتيد. بله مهندس درست ميفرماييد. اين مشكل زماني بيشتر خودش رو نشون ميده كه Q5 فعال ميشه و مواد رو تخليه ميكنه بعد با تحريك سنسور دما هيتر روشن ميشه در حالي كه ممكنه ماده اي داخل مخزن وجود نداشته باشه. اين هم مثل همون مشكل 3 هستش.
=
بايد يه كاريش كنم :)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
اینم از برنامه
برای خودتون تحلیل کنید... هرجا مشکلی بود بپرسید... منم واستون تحلیلش میکنم فردا...:gol:

خيلي خوب بود مهندس.
Pulse out به جاي تايمر و استفاده از AND به جاي NOR.

===
خوب باز بريم سراغ مطالب تئوري.
خوب همونطور كه قبلاً گفته شده برنامه نويسي PLC به سه زبان صورت ميگيره كه عبارتند از LAD و FBD و STL.
==
قبل از به وجود آمدن PLC همه نقشه هاي مدارات فرمان و مدارات منطقي به روش LAD يا نردباني طراحي ميشد. از همين رو اين روش از همون اوّل مورد توجه سازندگان PLC ها قرار گرفت. در اين روش ، دستورات نوشته شده به روش نردباني از چپ به راست و از بالا به پايين قرار ميگيرند. در واقع اين روش براساس نقشه هاي مدارات فرمان طراحي شده.
==
در روش FBD يا نمايش جعبه اي يا فلوچارتي همونطور كه در پروژه قبلي ديديد برنامه به صورت بلوكي نوشته ميشه كه هر بلوك بيانگر يك عملگر هستش. پس برنامه هاي به زبان FBD شامل يك سري بلوك هايي هستند كه به هم متصل شده اند.اين روش بيشتر براي شناخت منطق كنترل سيستم استفاده ميشه. اين روش براساس مدارهاي الكترونيك و ديجيتال طراحي شده.
==
در روش STL هر عمل منطقي توسط يك جمله يا عبارت مناسب نوشته ميشود. نكته مهم اينجاست كه هر PLC داراي كد دستورات منحصر به فرد هستش كه اين دستورات به نوع CPU به كار رفته در PLC بستگي دارند. اين زبان بر اساس زبان برنامه نويسي كامپيوتر ايجاد شده.
زبان STL در حقيقت نوشتاري هستش و گرافيكي و بلوك دياگرامي نيستش.از اين رو نوع و تعداد دستورات قابل درك و اجرا در اين روش بيشتر از روش هاي LAD و FBD هستش.
پس برنامه هاي نوشته شده با FBD و LAD قابل تبديل به STL هستند ولي برعكس اين قضيه همواره ممكن نيست.
در برنامه نويسي به زبان STL هرچند خط برنامه كه عمل خاصي رو انجام ميدهند يك Segment ميگويند.
هر Segment داراي يك عملگر و يك عملوند ميباشد.
عملگر عمليات منطقي هستش كه در Segment انجام ميشه. مثل NOT ،‌ AND ، OR و ...
عملوند قسمتي از Segment هستش كه قراره عمليات روش انجام بشه. مثل ورودي ها - خروجي ها - و ...
كه اين قسمت شامل دو بخش آدرس عملوند و نوع عملوند هستش.نوع عملوند همون ورودي ها - خروجي ها و ... هستند و آدرس عملوند ، محل عملوند رو مشخص ميكنه. مثلاً
A I0.0
A I1.0
Q3.4 =
A عملگر و I نوع عملوند و 0.0 آدرس ميباشد.1.0 هم آدرس ميباشد.
Q عملوند خروجي ميباشد. 3.4 آدرس ميباشد.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
و امّا نرم افزار LOGO Comfort...
اين نرم افزار ، نرم افزاري جهت فراهم سازي محيط برنامه نويسي ميني PLC هاي LOGO ميباشد.
از اونجا كه برنامه نويسي از طريق صفحه كليد تعبيه شده روي خود PLC كاري سخت و وقتگير هستش لذا شركت Siemens اين نرم افزار رو در اختيار كاربران قرار داده.
در اين نرم افزار برنامه نويسي به دو صورت نردباني يا LAD و فلوچارتي يا FBD صورت ميگيره.كه ميشه دستورات نوشته شده توسط هر كدوم از اين زبان ها رو به ديگري تبديل كرد بدون اينكه مشكلي ايجاد بشه.(اين امكان در نرم افزار وجود داره )
==
محيط نرم افزار LOGO :

قسمت هايي كه با شماره بر روي شكل بالا مشخص شده اند عبارتند از :
1- نوار منو
2- نوار ابزار استاندارد
3- رابط برنامه نويسي
4- جعبه اطلاعات
5- نوار وضعيت
6- اتصالات و اتصال دهنده ها
7- ابزار برنامه نويسي

بعضي از اين 7 مورد ديگه خيلي كار باهاشون ساده هستش و خيلي سريع ياد ميگيريد بدون اينكه من بگم.

نوار وضعيت :
نوار وضعيت به دو قسمت تقسيم ميشه كه در داخل پنج بخش مجزا وجود دارند كه داراي اطلاعات مفيدي از برنامه شما هستند.
1- پنجره اطلاعات يا Info Window : موضوعاتي از قبيل پيام هاي خطاي ايجاد شده در ابتداي شبيه سازي ،‌ تاريخ و زمان پيام و نام برنامه براي هر پيام ايجا شده رو نمايش ميده.
براي فراخواني و نمايش اطلاعات در پنجره اطلاعات ميتوان از F2 استفاده كرد.
و براي باز و بسته كردن اين پنجره ميشه از F4 استفاده كرد.
اطلاعات اين پنجره رو ميشه كپي و يا پاك كرد. ( توسط آيكون ها موجود در سمت راست Info Window)
2- جعبه اطلاعات : اين قسمت ابزار استفاده شده رو نمايش ميده.
3- انتخاب سخت افزار : اين قسمت نوع دستگاه LOGO انتخاب شده رو نمايش ميده. اگر بخايد مشخصات LOGO رو تغيير بديد ميتونيد روي شكل LOGO دوبار كليك كنيد و سپس تغييرات لازم رو از منوي نمايش داده شده انجام بديد.
اين منو از دو قسمت تشكيل شده كه در سمت چپ اون مدل هاي محتلف LOGO نمايش داده شده كه براي انتخاب بايد روي مدل مورد نظر كليك كنيد. در قسمت راست اين منو امكانات و دستورات قابل پشتيباني توسط دستگاه انتخاب شده ، نمايش داده ميشه.

4- فاكتور بزرگنمايي :
در اين قسمت وضعيت بزرگنمايي صفحه مشخص شده.
5- اين قسمت صفحه مدار برنامه جاري را نشان مي دهد.

آخرین ویرایش:

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان plc واسه ویندوز 8 هم هست؟منم دوس دارم مشارکت کنم تو قسمت برنامه نویسی.اگه کسی اطلاعی داره بگه لفطن.ممنون

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
دانلود آخرین ورژن demo برنامه LOGO! soft comfort به همراه کاتالوگ و بروشور از سایت رسمی Siemens قابل نصب بر روی ویندوز 8 ...
LOGO! soft comfort v.8

دوستان plc واسه ویندوز 8 هم هست؟منم دوس دارم مشارکت کنم تو قسمت برنامه نویسی.اگه کسی اطلاعی داره بگه لفطن.ممنون
به پست بالا دتوجه کنید...

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همگی:)

آرزو میکنم در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

برای غیبت امروز معذرت میخوام مدتیه حال جسمیم مساعد نیست./

سپاس از همراهی Pro.Eng

اینم از برنامه

سپاس از شما برای کامل کردن پروژه ./

همه سعیمو دارم تا فردا کامل تحلیلشو انجام بدم ./

emad sahraee

عضو جدید
به پست بالا دتوجه کنید...

سلام
میگن لوگو دیگه استفاده ای نداره حتی plc ها هم می خواد دیگه فقط stl شه .
آیا stl یادگیریش سخته؟ الان با یادگیریه لوگو چقدر از خود plc رو می فهمیم مثل s200
فرق لوگو با این مینی plc یا logo comfort چیه؟ آموزش ما الان با کدومه؟

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
آیا stl یادگیریش سخته؟ الان با یادگیریه لوگو چقدر از خود plc رو می فهمیم مثل s200

با اجازه اساتید
منظورتون از عدم کاربرد لوگو در صنایع و کارخانه هاست؟که اونجا ها هم کاربرد داره

یعنی چی فقط stl شه ؟ یعنی فقط با این زبان کار میکنن؟

راستش من چند جایی که پرسیدم گفتن lader کار میکنن./شرکتایی بودن که دامنه کاریشون با کارخونه های بزرگ و شناخته شده بود./

تشخیص چند تا زبان از هم وقتی یکیشو بلد باشیم از هم کار سختی نباید باشه./ضمنا من قبلا محیط s7 رو هم دیدم./
ابزار تو همه اینا تقریبا یکیه

مهم اینه با ابزار و نوع عملکردشون آشنا شیم ./بنظر من با ماژولهایی که به لوگو اضافه میشه اونو و پروژه های تعریفی براش رو هم ارتقاء میده !

ميني PLC ساخت كارخانه زيمنس آلمان با نام LOGO ,
مدل EASY از شركت آلمان MOELLER,
ميني PLC ساخت كارخانه تله مكانيك فرانسه با نام Zelio,
ژاپن مدل F20 شركت ميتسو بيشي,
ژاپن ZEN از شركت OMRON

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تحلیل برنامه

تحلیل برنامه

سلام به همگی
طبق معمول صحت و سلامتی و آرامش رو براتون آرزو میکنم
اولین کار کلاسی من، امیدوارم درست بگم:

خب طبق توضیحاتتون تو صورت سوال پروژه توضیحاتو مینویسم
امیدوارم سردرد نگیرید :)

در صورتی که سطح مواد داخل مخزن 0% باشد، شیر برقی اول (Q1) فعال شده و 30% مخزن را پر نماید./
ازونجایی که سنسور ها رو ورودی آنالوگ درنظر گرفتید ورودی آنالوگ رو به آنالوگ تریشد تریگر متصل ( طبقon و offکه داره on=0 & off=30 ; off - on = 30 =Q=0 & off - on = 0=Q=1
پس Q=1 باعث میشه
And شیر برقی اول رو کلید بزنه (خروجی Q1 شیر برقی اول آزاد میمونه تا فقط با تریشد تریگر کنترل شه)
حالا وقتی Q=0 به And صفر وارد میشه از کار می ایسته پس دیگه شیر برقی اول متوقف میشه./

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

پس از قطع شیر اول، شیر برقی دوم (Q2) تا 70% بعدی را از ماده دوم پر نماید (تا رسیدن به 100%)
از خروجی سنسور سطح ورودی آنالوگ یه بار دیگه انشعاب میگیریم و به آنالوگ تریشد تریگر متصل ( طبقon و offکه داره on=0 & off=70 ; off - on = 70=Q=0 & off - on = 0=Q=1

اینجا میتونیم اینطور در نظر بگیریم؟یعنی برای شیر برقی دوم مبدا صفر مقصد 70؟

پس Q=1 باعث میشه
And شیر برقی دوم رو کلید بزنه
(خروجی Q2 شیر برقی دوم آزاد میمونه تا فقط با تریشد تریگر کنترل شه)
حالا وقتی Q=0 به And
صفر وارد میشه از کار می ایسته پس دیگه شیر برقی دومم متوقف میشه./

با پر شده مخزن شیر دوم قطع شده

و دما با PT 100 که یه ورودی آنالوگ معرفشه به آنالوگ تریشد تریگر متصل تا بعد از گرفتن اختلاف
سنجیده میشود. در صورتی که دمای مواد کمتر از 60 درجه سانتیگراد باشد(مواد توسط خط لوله از فضای باز عبور میکند و دمای آنها حدود 30 درجه است)،
مقدار on , off رو که کم میکنم به مشکل بر میخورم on=30 نباید باشه؟ تا اگه با مقدار on برابر بود خروجیش یک شه و And که به هیتر (Q3) روشن شه و خروجی Q3 رو به ورودی And ی وصل میکنیم که به ورودی And ی وصل میشه که خروجیش به شیر تخلیه کلید میخوره./از خروجی همین And که زیرش خط کشیدم و فونتشو ریز کردم به wiping relay که خروجیش به همزن (Q4) وصله و از صفر تا 10 ثانیه خروجیش یک و بعد صفر میشه پس خروجی همزن بعد ده ثانیه یک میشه و میره به And ی وصل میشه که خروجیش به شیر تخلیه (Q5) وصله

ورودی And ی که خروجیش به شیر تخلیه (Q5) وصل هست رو به آنالوگ تریشد تریگر (on=99 & off=0 )که سر راه انشعاب سوم سنسور سطح سنسور دما ؛ که هر کدام به ANd وارد میشن کنترل میشه ./ورودی دو تا And ی که به شیر اول و دوم وصله به خروجی شیر تخلیه وصل میشه تا هر وقت یک شد و با محاسبات آنالوگ تریشد تریگرش همخوانی داشت باعث شه تا شیرها کلید بخورن./*And ورودی هاش باید یک باشن تا خروجیش یک شه و کار کنه*
امیدوارم درست باشه

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
برای غیبت امروز معذرت میخوام مدتیه حال جسمیم مساعد نیست./
سلام
خدا بد نده... ایشالا که خوب میشید...
سلام
هرکس همچین حرفی زده باشه اصلا تجربه کاری نداشته...
STL فقط یه زبانه مثل بقیه زبان های برنامه نویسی... همچین چیزی نیست و هرکس هرطور راحت تره میتونه برنامه بنویسه...
با یادگیری LOGO اصول کنترل رو یاد میگیرید و راه برای یادگیری کنترلرهای بعدی هموار میشه... شاید لوگو بیشتر از 50% از یادگیری PLC هست... مهم اون دید برنامه نویسی داشتنه...
LOGO اسم PLC هست... LOGO soft comfort نرم افزار برنامه نویسی پی ال سی لوگو هست...
سلام به همگی
طبق معمول صحت و سلامتی و آرامش رو براتون آرزو میکنم
اولین کار کلاسی من، امیدوارم درست بگم:

خب طبق توضیحاتتون تو صورت سوال پروژه توضیحاتو مینویسم
امیدوارم سردرد نگیرید :)

در صورتی که سطح مواد داخل مخزن 0% باشد و Q5 خاموش باشد، شیر برقی اول (Q1) فعال شده و 30% مخزن را پر نماید./
ازونجایی که سنسور ها رو ورودی آنالوگ درنظر گرفتید ورودی آنالوگ رو به آنالوگ تریشد تریگر متصل ( طبقon و offکه داره on=0 & off=30 ; off - on = 30 =Q=0 & off - on = 0=Q=1
پس Q=1 باعث میشه
And شیر برقی اول رو کلید بزنه (خروجی Q1 شیر برقی اول آزاد میمونه تا فقط با تریشد تریگر کنترل شه)
حالا وقتی Q=0 به And صفر وارد میشه از کار می ایسته پس دیگه شیر برقی اول متوقف میشه./
اگر منظورتون از Q همون Q5 باشه بله درسته----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

پس از قطع شیر اول، شیر برقی دوم (Q2) تا 70% بعدی را از ماده دوم پر نماید (تا رسیدن به 100%)
از خروجی سنسور سطح ورودی آنالوگیه بار دیگه انشعاب میگیریم و به آنالوگ تریشد تریگر متصل ( طبقon و offکه داره on=0 & off=70 ; off - on = 70=Q=0 & off - on = 0=Q=1

اینجا میتونیم اینطور در نظر بگیریم؟یعنی برای شیر برقی دوم مبدا صفر مقصد 70؟
نه...برای شیر اول on = 0 و off =70 هست و برای شیر دوم on = 30 و off = 100 هست...
پس Q=1 باعث میشه
And شیر برقی دوم رو کلید بزنه
(خروجی Q2 شیر برقی دوم آزاد میمونه تا فقط با تریشد تریگر کنترل شه)
حالا وقتی Q=0 به And
صفر وارد میشه از کار می ایسته پس دیگه شیر برقی دومم متوقف میشه./

با پر شده مخزن شیر دوم قطع شده

و دما با PT 100 که یه ورودی آنالوگمعرفشه به آنالوگ تریشد تریگر متصل تا بعد از گرفتن اختلاف
سنجیده میشود. در صورتی که دمای مواد کمتر از 60 درجه سانتیگراد باشد(مواد توسط خط لوله از فضای باز عبور میکند و دمای آنها حدود 30 درجه است)،
مقدار on , off رو که کم میکنم به مشکل بر میخورم on=30 نباید باشه؟ خب چرا باید 30 باشه؟ دما رو در محدوده -50 تا 60 درجه تنظیم کردیم (چون دمای کاری PT-100 از -50 تا 200 درجه هست) تا در هر حالت و دما و فصلی که قرار داشته باشیم عمل کنترل درست انجام بگیره... تا اگه با مقدار on برابر بود خروجیش یک شه و And که به هیتر (Q3) روشن شه و خروجی Q3 رو به ورودی And ی وصل میکنیم که به ورودی And ی وصل میشه که خروجیش به شیر تخلیه کلید میخوره./از خروجی همین And که زیرش خط کشیدم و فونتشو ریز کردم به wiping relay که خروجیش به همزن (Q4) وصله و از صفر تا 10 ثانیه خروجیش یک و بعد صفر میشه پس خروجی همزن بعد ده ثانیه یک میشه و میره به And ی وصل میشه که خروجیش به شیر تخلیه (Q5) وصله

ورودی And ی که خروجیش به شیر تخلیه (Q5) وصل هست رو به آنالوگ تریشد تریگر (on=99 & off=0 )که سر راه انشعاب سوم سنسور سطح سنسور دما ؛ که هر کدام به ANd وارد میشن کنترل میشه ./ورودی دو تا And ی که به شیر اول و دوم وصله به خروجی شیر تخلیه وصل میشه تا هر وقت یک شد و با محاسبات آنالوگ تریشد تریگرش همخوانی داشت باعث شه تا شیرها کلید بخورن./*And ورودی هاش باید یک باشن تا خروجیش یک شه و کار کنه*
امیدوارم درست باشه
با رنگ سبز توی متن شما جواب میدم...
اگر قسمتی رو متوجه نشدم یا جواب ندادم بپرسید در خدمتم

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:)

//سلامتی جسم در گرو آرامش روح هست
**نکته اخلاقی برآیندی از تجربه من در خلال آموزش پی ال سی**//

سلام
خدا بد نده... ایشالا که خوب میشید...

با رنگ سبز توی متن شما جواب میدم...
اگر قسمتی رو متوجه نشدم یا جواب ندادم بپرسید در خدمتم

شکر - از خدا همیشه خوبی عائد من شده آلرژی فصلی شاید باید تمام ویروس های محترم آنفلوآنزا رو تجربه کنم امسال:)

تنظیمات سنسور دما بطور کلی برای تمام پروژه ها به این صورته یا فقط درمورد این پروژه اینطوره؟

اگر در مورد تمام پروژه های اینطور نیست با توجه به در نظر گرفتن شرایط و حداقل و حداکثر دمای همه فصلها در محیط و تو هر پروژه

چطور باید تخمین زد؟

on, off رو تغییر دادید؟تصویری که من دارم برای شیر اول 0 و 30 و برای شیر دوم 30 و 100 در نظر گرفتید

mixer.jpg

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان و مهندسان عزيز :smile:
من چند روزي نبودم. ببخشيد.
بريم سراغ ادامه بحث.
==
نوار ابزار :
امكاناتي كه نوار ابزار در اختيار ما قرار ميده دستوراتي هستند كه بيشترين مورد استفاده رو در برنامه نويسي دارند. اين دستورات از طريق منوها نيز قابل سترسي ميباشند و شامل نوار ابزار استاندارد ، نوار ابزار برنامه نويسي و نوار ابزار سيمولاتور ميباشند.
نوار ابزار استاندارد شامل دستوراتي ميباشد كه سرعت عملكرد برنامه نويسي را افزايش ميدهند.

تنظيم خودكار يا Align Automatically :

با انتخاب اين گزينه دستورات و توابع خودكار به صورت افقي و يا عمودي تا حدودي در امتداد يكديگر قرار ميگيرند. براي فعال شدن اين گزينه ابتدا بايد توابعي كه مي بايست منظم شوند را انتخاب كنيد و پس از استفاده از اين گزينه محيط كار بطور خودكار منظم خواهد شد.
آرايش بلوك هاي انتخاب شده به صورت عمودي يا Aling Vertical :

براي رديف كردن بلوك هاي تابع انتخاب شده به صورت عمودي ميتوانيد از اين گزينه استفاده كنيد.
آرايش بلوك هاي انتخاب شده به صورت افقي يا Align Horizontal :

براي رديف كردن بلوك هاي تابع انتخاب شده به صورت افقي ميتوانيد از اين گزينه استفاده كنيد.
Switch Logo! Mode :

اين گزينه براي RUN يا اجرا و STOP يا توقف عمليات LOGO ميباشد.
PC>LOGO :

اين گزينه براي دانلود كردن برنامه كامل شده بر روي سخت افزار LOGO مورد استفاده قرار ميگيره.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
LOGO>PC :

براي انتقال برنامه از سخت افزار LOGO به كامپيوتر ميتوانيد از اين گزينه استفاده كنيد.
انتخاب خط يا Select Line :

با انتخاب اين گزينه در صورتيكه قبلاً خطي را انتخاب كرده باشيد محل اتصال دو سر اتصال يا خط رابط بين بلوك ها نمايش داده خواهد شد. از اين گزينه ميتوانيد در دياگرام هاي پيچيده جهت جلوگيري از اشتباه استفاده كنيد.
Zoom in & Zoom out :

براي بزرگ يا كوچك كردن صفحه كار ميتوانيد از اين گزينه ها استفاده كنيد.
تبديل زبان يا Convert LAD<>FBD :

اين گزينه براي تبديل برنامه نوشته شده از حالت LAD به FBD و برعكس مورد استفاده قرار ميگيرد.
جعبه ابزار برنامه نويسي :

ابزار انتخاب :

اين ابزار براي انتخاب كردن و حركت دادن بلوك هاي تابع ، خط هاي اتصال دهنده و توضيحات مورد استفاده قرار ميگيرد.براي انتخاب بلوكي به صورت جداگانه ميتوانيد بر روي آن كليك كرده و آن را انتخاب كنيد. براي انتخاب كردن چند بلوك ميتوانيد يك مستطيل بوسيله موس در روي آن ايجاد كنيد.همچنين ميتوانيد از اين گزينه براي جابجا كردن خطوط اتصال دهنده استفاده كنيد.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
ابزار نوشتن :

براي وارد كردن متن در صفحه ترسيم يا بر روي بلوك ، ابتدا آيكن متن را انتخاب كرده و در محل مورد نظر كليك كنيد. در اين صورت اگر بر روي صفحه كار كليك كنيد ، پنجره اي باز ميشود كه شما ميتوانيد متن مورد نظر خود را وارد كنيد. بعد از وارد كردن متن و براي تثبيت شدن متن روي صفحه ترسيم كليك كنيد.

ابزار اتصال :

براي كامل كردن مدار بايد بلوك ها بوسيله خطوط اتصال به يكديگر متصل شوند تا ارتباط بين توابع برقرار شود. براي انجام دادن اينكار شما ميتوانيد موس را حركت داده و روي ترمينال يك بلوك قرار داده و فشار دهيد و كليد چپ موس را نگه داريد و به طرف ترمينال بلوك مربوطه بكشيد و سپس آن را رها كنيد ، در اين صورت دو بلوك به هم متصل ميشوند.
ابزار قطع و وصل :

اين ابزار براي قطع اتصال بين دو بلوك استفاده ميشود. با انتخاب اين گزينه و در صورت انتخاب اتصالات بين دو بلوك ، باعث قطع شدن ارتباط بين دو بلوك ميشود.از اين گزينه همچنين ميتوانيد براي اتصال خطوط قطع شده بهم يا به مرجع مشخص شده استفاده كنيد. در صورتي كه بر روي ترمينالي كه با علامت هاي
نمايش داده شده كليك كنيد ، اين ترمينال به ترمينال مرجع متصل خواهد شد.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
اتصال دهنده ها :

هرگاه شما بخواهيد از بلوك هاي ورودي ، بلوك هاي خروجي ، تعيين حافظه و يا ثبات ها براي ترسيم بر روي صفحه استفاده كنيد ، ميتوانيد اين ابزار را انتخاب كنيد. امكاناتي كه اين قسمت در اختيار شما ميگذارد همانند اشكال زير است كه در دو حالت نردباني و بلوكي نمايش داده شده است :

توابع پايه :

اگر شما بخواهيد از بلوك هاي منطقي براي ترسيم استفاده كنيد ، آيكن هاي اين قسمت براي اين منظور فراهم است. در اين قسمت شما ميتوانيد از دستورات منطقي استفاده كنيد. ذكر اين نكته ضروري است كه اين دستورات مخصوص حالت بلوكي ميباشند و در حالت نردباني آيكن قسمت توابع غير فعال ميباشد.

توابع ويژه :

اين بلوك براي دستيابي به توابع ويژه ميباشد كه جهت فعال كردن آن ميتوانيد روي آيكن مورد نظر كليك كنيد. امكاناتي كه اين قسمت در اختيار شما ميگذارد ابزاري مانند تايمر ها ، زمان سنج ها و غيره ميباشد. اين توابع در دو حالت نردباني و بلوكي مشترك است ، تنها تفاوتي كه بين اين دو حالت وجود دارد اين است كه در حالت نردباني دو دستور AND با لبه بالا رونده و NAND با لبه پايين رونده نسبت به حالت بلوكي به توابع ويژه اضافه شده است.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سيميلاتور :

هرگاه شما ابزار شبيه سازي را انتخاب كنيد ، نوار ابزار سيميلاتور براي نظارت و كنترل كردن ورودي ها و خروجي ها در پايين صفحه كار ظاهر ميشود. در اين حالت با استفاده از اين نوار ابزار شما ميتوانيد عملكرد برنامه خود را آزمايش كنيد. وقتي كه گزينه سيميلاتور را انتخاب ميكنيد خط هاي اتصال دهنده بلوك ها آبي رنگ ميشوند ، حال اگر آيكن هاي مربوط به ورودي را فشار دهيد در صورت درست بودن مدار ، نتيجه را روي همين نوار ابزار مشاهده خواهيد كرد. همچنين رنگ خطوط اتصال دهنده بلوك هاي فعال شده به رنگ قرمز تغيير پيدا ميكنند.

Online Test :

اين گزينه جهت تست همزمان برنامه نوشته شده روي سخت افزار ، مورد استفاده قرار ميگيرد.
نوار ابزار سيميلاتور :
اين نوار ابزار كه با انتخاب گزينه مربوط به سيميلاتور فعال ميشود ، داراي امكاناتي از قبيل كنترل عملكرد سوئيچ هاي ورودي ، كنترل و قطع و وصل منبع تغذيه ، مانيتورينگ خروجي ، كنترل عملكرد سيميلاتور و قسمت كنترل زمان ميباشد كه در زير مهمترين بخش هاي اين نوار توضيح داده خواهد شد.
نمايش ورودي ها :
ورودي ها به صورت سمبل كليد يا سوئيچ و شستي نمايش داده شده اند كه نماي زير نمايش اين سمبل ها ميباشد.

نمايش وضعيت كليد I1 در حالتي كه باز است.
نمايش وضعيت كليد I1 در حالتي كه بسته است.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
تفاوت شستي با سوئيچ :
يك شستي زماني فعال است كه در حالت پايين نگه داشته شود ، اگر اين شستي رها شود اتصال برق نيز قطع مي گردد اما پس از فشار دادن سوئيچ ، سوئيچ در حالت فعال باقي مي ماند تا زماني كه دوباره فشار داده شود.
نمايش ورودي هاي آنالوگ و فركانس :
نمايش ورودي ها ي آنالوگ و ورودي فركانس كمي با هم تفاوت دارند. در اينجا شما ميتوانيد مقدار ولتاژ آنالوگ يا فركانس را با استفاده از يك نوار متغير تنظيم كنيد.

كنترل منبع تغذيه :
اين قسمت براي قطع و وصل كردن تغذيه همه ورودي ها كاربرد دارد. يكي از كاربردهاي اين قسمت ريست كردن برنامه در حال اجرا ميباشد.

نمايش خروجي ها :
وضعيت يك خروجي يا نشانگر حافظه بوسيله يك سمبل حباب نوراني نمايش داده ميشود.

كنترل سيميلاتور :
اين قسمت شامل شروع ، نگه داشتن و خاتمه عمليات كار سيميلاتور ميباشد.

شروع به كار سيميلاتور
توقف عمليات سيميلاتور
نگه داشتن عمليات سيميلاتور

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
براي جبران اين مدّت مجبوريم يه ذره سريع تر كار كنيم. رو همين حساب اگر حجم مطالب زياد شد نگران نباشيد. مطالب راحت هست و يادگيري اونها سريع.
جلسه بعد در مورد بلوك هاي مختلف مورد استفاده در برنامه نويسي صحبت خواهيم كرد.
==
براي اينكه يك فعاليت هم داشته باشيم يك پروژه تعريف ميكنم تا انشاالله جلسه بعدي وقتي با بلوك ها آشنا شديم بتونيم به راحتي حلش كنيم.
==
در يك چهارراه سيستم چراغ راهنمايي به صورت زير است :
مدت زمان چراغ قرمز 30 ثانيه و مدت زمان چراغ زرد 5 ثانيه و مدت زمان چراغ سبز 30 ثانيه ميباشد.
سيستم كنترل آن را طراحي كنيد. ( منظور برنامه نويسي هستش)

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا

به عادت معهود امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید
:)

بسیار سپاس از Pro.Eng بابت حضور و جبران

فقط ...

خواستم یادآوری کنم از پروژه قبلی هنوز پاسخ سوالم رو نگرفتم و ما فقط برنامه نویسیش رو انجام دادیم!

لطفا همونجا متوقفش نکنید هر چند قبول دارم پیچیده است ولی لطفا ادامه اونو فراموش نکنید...

تمرین رو هم سعی میکنم تا آخر امروز انجام بدمبا نهایت احترام ناتانائیل

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:)

//سلامتی جسم در گرو آرامش روح هست**نکته اخلاقی برآیندی از تجربه من در خلال آموزش پی ال سی**//

شکر - از خدا همیشه خوبی عائد من شده آلرژی فصلی شاید باید تمام ویروس های محترم آنفلوآنزا رو تجربه کنم امسال:)

تنظیمات سنسور دما بطور کلی برای تمام پروژه ها به این صورته یا فقط درمورد این پروژه اینطوره؟

اگر در مورد تمام پروژه های اینطور نیست با توجه به در نظر گرفتن شرایط و حداقل و حداکثر دمای همه فصلها در محیط و تو هر پروژه

چطور باید تخمین زد؟

on, off رو تغییر دادید؟تصویری که من دارم برای شیر اول 0 و 30 و برای شیر دوم 30 و 100 در نظر گرفتید

مشاهده پیوست 225171
سلامی به گرمی حضور خدا

بسیار سپاس از Pro.Eng بابت حضور و جبران

فقط ...

خواستم یادآوری کنم از پروژه قبلی هنوز پاسخ سوالم رو نگرفتم و ما فقط برنامه نویسیش رو انجام دادیم!

لطفا همونجا متوقفش نکنید هر چند قبول دارم پیچیده است ولی لطفا ادامه اونو فراموش نکنید...

تمرین رو هم سعی میکنم تا آخر امروز انجام بدمبا نهایت احترام ناتانائیل

سلام عليكم.
شما ام همينطور.
خواهش ميكنم.
==
پروژه قبلي تقريباً تموم شد. چرا كه برنامه نويسيش رو كه فهميديم و تابلو و تجهيزات رو هم كه يه ذره بحث كرديم.
البته ميشه خيلي بيشتر از اينها بحث كرد ولي خوب اگر از بحث خود PLC دورمون كنه به درد نميخوره چرا كه به اندازه حداقل 4 سال ميشه راجع به تابلو و تجهيزات صحبت كرد.
(
خصلت رشته برق همينه :smile: )
ولي اگر باز هم سؤالي داشتيد بپرسيد كه اگر چيزي جا مونده در نظر بگيريمش.
==
و امّا در مورد سؤالاتي كه قبلاً پرسيديد.
سنسور دما تنظيمات نداره
. يك PT100 هستش كه خروجي آنالوگ مشخصي داره. اون چيزي كه قابل تنظيمه گيت تريشلد هستش كه براي گرفتن داده از سنسور دماي ورودي تنظيم ميشه. و مشخصاً براي هر پروژه اي تنظيمات خاص و متفاوتي داره.
==
بزاريد روي پروژه راجع به انواع بلوك ها بحث كنيم. انشاء الله باز هم راجع به سنسور دما و بلوك تريشلد صحبت خواهيم كرد.
==
درسته ديگه. فقط توجه كنيد كه اگر براي بلوك تريشلد گين و آفست در نظر ميگيريد ديگه ON و OFF ممكنه روي 70 و 100 جواب نده و مدار به هم بريزه. اگر گين رو 1 و آفست رو 0 در نظر بگيريد اونوقت ON و OFF رو ميتونيد 70 و 100 در نظر بگيريد ولي وقتي گين و آفست رو تغيير ميديد متناسب با اون بايد ON و OFF جديد رو محاسبه كنيد.
==
بزاريد در مورد بلوك ها توضيح بدم متوجه ميشيد.

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا

بسیار سپاس از شما بابت توضیحاتتون Pro.Eng )

در مورد چراغ راهنمایی :

یه
ورودی آنالوگ سه عدد wiping relay و سه عدد AND و سه عدد خروجی ( قرمز ، زرد، سبز )

خروجی
قرمز رو به زرد و خروجی زرد رو به سبز اما خروجی سبز رو به قرمز نشد اتصال بدم(چرا؟) بخاطر همین بعد از یه دور روشن

شدن خاموش میشه

درمورد پروژه قبلی تابلو و تجهیزات :
براتون ممکنه تا یه بار برای جمع بندی چیدمان تجیزات کنار هم در تابلو رو مجددا بفرمایید؟

یه سوال :

دو سنسور و شیر برقی و... داشتیم ،ممکنه بگید وقتی قراره بریم تو تجهیزات بجای And ، wiping relay و... چه سخت افزاری قرار میدیم؟

با نهایت احترام ناتانائیل

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا

به عادت معهود امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:)

بسیار سپاس از شما بابت توضیحاتتون Pro.Eng )

در مورد چراغ راهنمایی :

یه
ورودی آنالوگ سه عدد wiping relay و سه عدد AND و سه عدد خروجی ( قرمز ، زرد، سبز )

خروجی
قرمز رو به زرد و خروجی زرد رو به سبز اما خروجی سبز رو به قرمز نشد اتصال بدم(چرا؟) بخاطر همین بعد از یه دور روشن

شدن خاموش میشه

درمورد پروژه قبلی تابلو و تجهیزات : براتون ممکنه تا یه بار برای جمع بندی چیدمان تجیزات کنار هم در تابلو رو مجددا بفرمایید؟

یه سوال :

دو سنسور و شیر برقی و... داشتیم ،ممکنه بگید وقتی قراره بریم تو تجهیزات بجای And ، wiping relay و... چه سخت افزاری قرار میدیم؟

با نهایت احترام ناتانائیل

سلام.
ممنون.همچنین.

==
خواهش میکنم.
==
در مورد چراغ راهنمایی باید بگم که :
من خودم از یک عدد ورودی دیجیتال استفاده کردم. آنالوگ هم درسته فک میکنم!!!
wiping relay ا
دو تا داریم. یه دونه Edge triggered هستش که من استفاده کردم ازش و یه دونه هم معمولی هستش. شما از کدومستفاده کردید ؟!
من از AND استفاده نکردم.
درسته 3 عدد هم خروجی داریم. ولی من از یه دونه FLAG هم استفاده کردم.
بله نمیشه وصلش کرد و یه جورایی FEEDBACK محسوب میشه و باید یا از خروجی یا از FLAG استفاده کنید.
دلیل اینکه مدار یک بار کار میکنه همین نوع تایمری هستش که استفاده کردید. اگر از Edge triggered wiping relay استفاده کنید مشکل حل میشه و مدار دائم کار میشه.
( البته تا زمانی که ورودی فعال باشه و برق مدار هم وصل باشه.اگر ورودی غیر فعال بشه مدار متوقف میشه و پس از فعال شدن ورودی مدار دوباره از اوّل شروع به کار میکنه. و اگر برق مدار قطع بشه و دوباره وصل بشه مدار دچار مشکل میشه. در این سیستمی که من طراحی کردم حتماً بعد از قطع برق باید سوئیچ ورودی هم قطع بشه و بعد از اومدن برق دوباره سوئیچ زده بشه چون همونطور که گفتم اگر برق دوباره وصل بشه و سوئیچ ورودی وصل باشه عملکرد مدار دچار مشکل میشه.)
اینی که گفتم رو حتماً داخل نرم افزار تست کنید!!!!
==
من خودم تا حالا تابلو طراحی نکردم به خاطر همین هستش که میگم زیاد بهش نپردازیم.. :smile: ولی راجع به تابلو های فشار ضعیف غیر صنعتی و نیمه صنعتی یه چیزایی میدونم.
باید چند تا عامل در نظر گرفته بشه. مثلاً : فیوز ها ، خازن ها ، کابل ها ، ترانس ها ، کلید ها ، PLC ها و ...
باید فیوز های مورد نظر محاسبه بشوند. باید بانک خازنی مورد نظر محاسبه بشود. باید کابل های استاندارد با سطح مقطع مناسب محاسبه بشوند. باید ترانس های مورد نظر جهت کاهش ولتاژ محاسبه و تهیه شوند. باید کلید ها و شستی های مورد نظر محاسبه و تهیه شوند. و ....

و امّا در مورد پروژه قبلی همونطور که Unknown_S فرمودند اول یه Power Supply نیاز داریم... بعدش یک CPU و بعدش یک DM8 لازم داریم چون تعداد خروجی های روی CPU میدونیم که 4 تاست و کافی نیست (5 خروجی نیاز داریم)... یک ماژول AM2 برای اتصال ورودی سنسور تعیین سطح و یک ماژول AM2 PT-100 برای سنسور دما نیاز داریم...
==
WIPING RELAY و AND جزو سخت افزار محسوب نمیشوند و فقط داخل نرم افزار و برنامه مورد نظر ازشون استفاده میکنیم. در واقع پردازنده داخل PLC هستش که بعد از دریافت ورودی ها مراحل پردازش داده ها رو انجام میده. اگر قرار باشه که با ماژول های جانبی عمل شمارش زمان و پردازش اطلاعات رو انجام بدیم که دیگه احتیاجی به استفاده از PLC نیست و مدار میکروکنترلری یا کنتاکتوری-تایمری میشه!!!!

( امکانش هست برنامتون رو بزارید ببینم ؟! )

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بسیار سپاس از حضور و همراهی شما

من خودم از یک عدد ورودی دیجیتال استفاده کردم. آنالوگ هم درسته فک میکنم!!!
درسته باید دیجیتال باشه./
طبق تعریف ورودی دیجیتال: هر ورودی که فقط 2 حالت 0 یا 1 داشته باشه دیجیتاله ===> مثال: کلید-شستی

wiping relay ا دو تا داریم. یه دونه Edge triggered هستش که من استفاده کردم ازش و یه دونه هم معمولی هستش. شما از کدومستفاده کردید ؟!
من از معمولی استفاده کردم ./قسمت آف تایم برای قرمز 30 سبز 20 زرد 5
من از AND استفاده نکردم. [/QUOTE
]
شما خط آخر انتهای خروجی سوم یه دونه آوردین./ چرا NOT گذاشتین قبل از هر Edge triggered

درسته 3 عدد هم خروجی داریم. ولی من از یه دونه FLAG هم استفاده کردم.

فلگ کجاها کاربرد داره؟ گفتین یه جورایی FEEDBACK محسوب میشه و باید یا از خروجی یا از FLAG استفاده کنید.

دلیل اینکه مدار یک بار کار میکنه همین نوع تایمری هستش که استفاده کردید. اگر از Edge triggered wiping relay استفاده کنید مشکل حل میشه و مدار دائم کار میشه.
( البته تا زمانی که ورودی فعال باشه و برق مدار هم وصل باشه.اگر ورودی غیر فعال بشه مدار متوقف میشه و پس از فعال شدن ورودی مدار دوباره از اوّل شروع به کار میکنه. و اگر برق مدار قطع بشه و دوباره وصل بشه مدار دچار مشکل میشه. در این سیستمی که من طراحی کردم حتماً بعد از قطع برق باید سوئیچ ورودی هم قطع بشه و بعد از اومدن برق دوباره سوئیچ زده بشه چون همونطور که گفتم اگر برق دوباره وصل بشه و سوئیچ ورودی وصل باشه عملکرد مدار دچار مشکل میشه.)
اینی که گفتم رو حتماً داخل نرم افزار تست کنید!!!!
مشکلی که پیش میاد هر سه چراغ با هم روشن میمونه./درسته؟
نمیشه تضمین کرد ممکنه برقش قطع شه بنابراین یه جاییش مشکل داره

اما خب ورودی دیجیتال با صفر و یک کار میکنه و برق که قطع شه صفر میشه پس سوئیچ ورودی قطع و وقتی برق وصل شه یک میشه و سوئیچ وردی هم وصل میشه!!!

درسته؟
من خودم تا حالا تابلو طراحی نکردم به خاطر همین هستش که میگم زیاد بهش نپردازیم.. :smile: ولی راجع به تابلو های فشار ضعیف غیر صنعتی و نیمه صنعتی یه چیزایی میدونم.
باید چند تا عامل در نظر گرفته بشه. مثلاً : فیوز ها ، خازن ها ، کابل ها ، ترانس ها ، کلید ها ، PLC ها و ...
باید فیوز های مورد نظر محاسبه بشوند. باید بانک خازنی مورد نظر محاسبه بشود. باید کابل های استاندارد با سطح مقطع مناسب محاسبه بشوند. باید ترانس های مورد نظر جهت کاهش ولتاژ محاسبه و تهیه شوند. باید کلید ها و شستی های مورد نظر محاسبه و تهیه شوند. و ....

امیدوارم بتونیم پاسخشونو پیدا کنیمفعلا تمام کسانی که من میشناسم در دسترس نیستند:)
امید به خدا...

و امّا در مورد پروژه قبلی همونطور که Unknown_S فرمودند اول یه Power Supply نیاز داریم... بعدش یک CPU و بعدش یک DM8 لازم داریم چون تعداد خروجی های روی CPU میدونیم که 4 تاست و کافی نیست (5 خروجی نیاز داریم)... یک ماژول AM2 برای اتصال ورودی سنسور تعیین سطح و یک ماژول AM2 PT-100 برای سنسور دما نیاز داریم...

درسته اما این تمام تجهیزات نیست و تمامشون کنار هم نمیاد
مثلا پی ال سی تو چه فاصله ای از تجهیزات باشه خوبه؟سنسور جاشون تو تابلو نیست عموما کجا چطور قرار بگیرن درسته؟چه ایمنی

ای باید براشون رعایت شه؟

WIPING RELAY و AND جزو سخت افزار محسوب نمیشوند و فقط داخل نرم افزار و برنامه مورد نظر ازشون استفاده میکنیم.
در واقع پردازنده داخل PLC هستش که بعد از دریافت ورودی ها مراحل پردازش داده ها رو انجام میده. اگر قرار باشه که با ماژول های جانبی عمل شمارش زمان و پردازش اطلاعات رو انجام بدیم که دیگه احتیاجی به استفاده از PLC نیست و مدار میکروکنترلری یا کنتاکتوری-تایمری میشه!!!!
یعنی این موارد داخل کنترل کننده هاست؟
خجالت آوره برنامه ای که من نوشتم:(

emad sahraee

عضو جدید
سلام به همگی
دارید خیلی تند میرید :p تا اینجا که همه چی الکترونیکی بوده و من قدرتی چیزی سر در نمیارم.البته سوادم کمه.من اصلا از بلوک ها جز بلوک های منطقی سر در نمیارم و نمی دونم کاربردشونو .تمرینتونم خیلی سخت بود.لطفا راجب Gain و offsetو point و تنظیم on و off توضیح بدید.
اگه میشه بعد توضیح بلوک ها تمرینی بدید که با 5 یا نهایتا 6 بلوک بشه برنامشو نوشت و ساده باشه. :))))

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بسیار سپاس از حضور و همراهی شما

درسته باید دیجیتال باشه./
طبق تعریف ورودی دیجیتال: هر ورودی که فقط 2 حالت 0 یا 1 داشته باشه دیجیتاله ===> مثال: کلید-شستی

من از معمولی استفاده کردم ./قسمت آف تایم برای قرمز 30 سبز 20 زرد 5
من از AND استفاده نکردم. [/QUOTE
]
شما خط آخر انتهای خروجی سوم یه دونه آوردین./ چرا NOT گذاشتین قبل از هر Edge triggered

فلگ کجاها کاربرد داره؟ گفتین یه جورایی FEEDBACK محسوب میشه و باید یا از خروجی یا از FLAG استفاده کنید.

مشکلی که پیش میاد هر سه چراغ با هم روشن میمونه./درسته؟
نمیشه تضمین کرد ممکنه برقش قطع شه بنابراین یه جاییش مشکل داره

اما خب ورودی دیجیتال با صفر و یک کار میکنه و برق که قطع شه صفر میشه پس سوئیچ ورودی قطع و وقتی برق وصل شه یک میشه و سوئیچ وردی هم وصل میشه!!!

درسته؟
امیدوارم بتونیم پاسخشونو پیدا کنیمفعلا تمام کسانی که من میشناسم در دسترس نیستند:)
امید به خدا...

درسته اما این تمام تجهیزات نیست و تمامشون کنار هم نمیاد
مثلا پی ال سی تو چه فاصله ای از تجهیزات باشه خوبه؟سنسور جاشون تو تابلو نیست عموما کجا چطور قرار بگیرن درسته؟چه ایمنی

ای باید براشون رعایت شه؟

یعنی این موارد داخل کنترل کننده هاست؟
خجالت آوره برنامه ای که من نوشتم:(

درسته. البته كليد و شستي تفاوت هايي دارند كه قبلاً گفتم. كليد وقتي روشن هستش ديگه روشن ميمونه و تغيير وضعيت نميده ولي شستي بعد از روشن شدن روشن نميمونه و وقتي فشار از روش برداشته بشه خاموش ميشه.
==
با استفاده از wiping relay معمولي نميشه برنامه رو دائمي كرد چرا كه فقط يك ورودي تريگر داره.ولي edge triggered wiping relay علاوه بر ورودي تريگر يك ورودي reset هم داره و ميشه از طبقه آخر يك فيدبك گرفت و به طبقه اوّل داد.
اگر wiping relay معمولي استفاده كنيد بايد يه جوري از طبقه آخر به ورودي تريگر طبقه اوّل وصل كنيد. كه من اين كار رو كردم و Q3 يعني چراغ طبقه آخر ( زرد ) رو با ورودي INPUT ضرب ( AND ) كردم و به ورودي طبقه اوّل وصل كردم ولي مدار دچار مشكل شد و فقط چراغ سبز يا طبقه دوم روشن ميشه و اون هم 1 ثانيه و بقيه تايمر ها كار نميكنند !!!

---
ببخشيد من يه دونه استفاده كردم. توجه نكردم :smile:
اون NOT كه من گذاشتم براي اين هستش كه ورودي INPUT به نوعي فعال ساز سيستم هستش و خواستم اين كار رو بكنم كه تا زماني كه ورودي INPUT فعال نشده به هيچ عنوان چراغ ها فعال نشوند.
وقتي ورودي غير فعال هستش NOT صفر رو تبديل به يك ميكنه و به ورودي RESET گيت بعدي يعني EDGE TRIGGERED وارد ميشه و خروجي EDGE TRIGGERED غير فعال يا 0 ميشه. پس وقتي 0 هستش تمام چراغ ها خاموشند. حالا وقتي ورودي فعال ميشه گيت NOT يك رو به صفر تبديل ميكنه و ورودي RESET گيت EDGE TRIGGERED صفر ميشه و چراغ ها ديگه خاموش نميمونند و كارشون رو شروع ميكنند.
==
FLAG يا پرچم مموري يا يك بيت از حافظه هستش كه از اون براي ذخيره كردن اطلاعات به صورت بيتي استفاده ميشه.

==
بعد از قطع و وصل شدن برق سيستم ، مشكلي كه براي سيستم به وجود مياد اينه كه تايمر ها با هم شروع به كار ميكنند و يك همزماني به وجود مياد بين چراغ ها. بله درسته دقيقاً طبق گفته شما چراغ ها 2 تا 2 تا با هم روشن ميشوند. سبز + زرد --- سبز + قرمز --- و ....
بله نميشه تضمين كرد. ولي من فرض كردم هميشه يك عدد مأمور محترم راهنمايي و رانندگي سر چهار راه ايستاده و كنترل ميكنه چراغ رو ;)
درسته. در واقع اين سوئيچ مثل كليد چراغ اتاق هستش.وقتي برق قطع ميشه لامپ خاموش ميشه و وقتي دوباره برق مياد چونكه كليد وصل هستش و در حالت ON پس چراغ دوباره روشن ميشه.
ولي در اين برنامه اينطوري نيست و وقتي برق قطع شد حتماً بايد كليد رو هم خاموش كنيم تا وقتي برق اومد سيستم هنگ نكنه.
يا اينكه بعد از اينكه برق اومد يك بار كليد رو خاموش و دوباره روشن كنيم.
اين ها رو خودتون داخل LOGO Comfort تست كنيد تا بهتر متوجه بشيد.
==
پاسخ اين ها رو تا حدودي ميدونم چونكه خودم درس تأسيسات الكتريكي دارم اين ترم و اين ها رو مطالعه ميكنم.
انشا الله در مورد تابلو ها هم صحبت خواهيم كرد.
==
درسته.
اگر فرض بكنيم كه برق ما فشار ضعيف هستش يعني براي سه فاز 380 و براي تكفاز 220 ولت رو در دسترس داريم پس احتياج به تجهيزات زير داريم :
1- منبع تغذيه براي PLC
2- راه انداز موتور سه فاز
3- راه انداز شير هاي برقي
4- موتور سه فاز
5- شير برقي
6- PLC
7- PT100
8- سنسور سطح
9- فيوز
10- كابل
11- بانك خازني
و ...

سنسور ها كه مطمئناً يا داخل مخزن هستند و يا حوالي مخزن. چونكه دماي مواد داخل مخزن بايد به طور دقيق اندازه گيري بشه نه اينكه دماي محيط مخزن و حجم مواد درون مخزن هم همينطور. حالا حجم رو شايد بشه از بيرون اندازه گيري كرد اينطور كه سطح مخزن شيشه اي و يا روشن باشه ولي دما رو نميشه از بيرون اندازه گيري كرد و بايد مستقيماً با مواد در تماس باشه سنسور.
البته سنسور هاي دماي مادون قرمز هم داريم كه جزو سنسور هاي غير تماسي هستند و از راه دور دما رو مي سنجند ولي PT100 از اين نوع نيست.
و سنسور هاي سطح غير تماسي هم داريم مثل اولتراسونيك در كاربردهاي سطح سنجي.
در مورد فاصله PLC تا منبع تغذيه كه همون بحث افت ولتاژ و جريان مجاز هستش كه بايد ولتاژ مورد استفاده PLC از طريق منبع تأمين بشه.
در مورد تغذيه تجهيزات مثل موتور هم بايد همون افت ولتاژ و جريان مجاز در نظر گرفته بشه تا كابل استاندارد استفاده بشه و موتور كم ولتاژي نكشه تا عملكرد پروژه دچار مشكل نشه.
در مورد فاصله سنسور ها از PLC بايد بحث نويز پذيري و كابل هاي مورد استفاده مد نظر قرار بگيره.
به عنوان مثال در دما سنجي با يك نوع سنسور نويز زيادي داريم ( هم به دليل نويز هاي محيطي و هم به دليل نويز هاي ذاتي سنسور ) كه بايد هم فاصله رو كم كنيم و هم كابل رو مناسب انتخاب كنيم كه جريان و ولتاژ افت نكنه. ولي در PT100 فك ميكنم نويز پذيري زيادي نداشته باشيم و همينطور محدوديت انتخاب هم كمتر باشه.

با رجوع به برگه اطلاعات PT100 همه اين اطلاعات در اختيارمون قرار ميگيره.

ايمني ؟!؟!؟
نميدونم. :smile:

==
بله ديگه. داخل پردازنده PLC ها تمام اين برنامه ها پردازش ميشوند و فرمان هاي مناسب به خروجي PLC صادر ميشه.
از جمله همين AND و wiping relay. در واقع اين ها جزو نرم افزار هستند.
==
برنامه هر چه قدر هم بد باشه بايد دوباره رو همون اشكال زدايي بشه و يا بهش اضافه بشه. و يا اينكه كلاً از دوباره نوشته بشه.ولي اون نسخه اوّل برنامه خيلي ميتونه كمك بكنه در اشكال زدايي.
برنامه نويسي يك امر رو به جلو هستش. هيچ وقت نميشه اوّلين برنامه بهترين برنامه باشه. ولي ميشه 10 يا 15 امين برنامه بهترين برنامه باشه.
مثل غذا درست كردن يا ورزش كردن ميمونه. اوّلش هيچي بلد نيستيم بعد ميريم كم كم ياد ميگريم و بعد از 1 ماه ياد ميگيريم كه مثلاً واليبال بازي كنيم يا مثلاً زرشك پلو با مرغ درست كنيم.
و مطمئناً انتها نداره. يعني يك واليباليستي كه 10 ساله كه واليبال بازي ميكنه كجا كسي كه 1 ماهه بازي ميكنه كجا. ولي به راحتي ميشه به اون 10 ساله رسيد و اون رو هم جا گذاشت.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام به همگی
دارید خیلی تند میرید :p تا اینجا که همه چی الکترونیکی بوده و من قدرتی چیزی سر در نمیارم.البته سوادم کمه.من اصلا از بلوک ها جز بلوک های منطقی سر در نمیارم و نمی دونم کاربردشونو .تمرینتونم خیلی سخت بود.لطفا راجب Gain و offsetو point و تنظیم on و off توضیح بدید.
اگه میشه بعد توضیح بلوک ها تمرینی بدید که با 5 یا نهایتا 6 بلوک بشه برنامشو نوشت و ساده باشه. :))))
سلام.
تند ميريم ‍؟! خيلي هم تند نميريما. ميشه از اين تند ترم رفت :smile:
==
الكترونيكي كه نبوده بيشتر كنترلي و برنامه نويسي بوده. نه ما خيلي كاري به سواد نداريم. بيشتر بحث فني و مشاهدات عيني ميكنيم. رو همين حساب نگران نباش.
==
بله خوب. چون اصلاً راجع به بلوك ها صحبتي نكرديم.
==
سخت بود ؟!؟! چقدر در نوشتن برنامه پيش رفتيد ؟! تونستيد كاري بكنيد اصلاً ؟!
==
در مورد همشون توضيح ميديم انشا الله وقتي توضيحات مربوطه رو ديديد متوجه ميشيد.
==
تمرين از اين ساده تر هم ميديم.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خوب بريم سراغ بلوك ها.
در مورد يه تعداد بلوك من يك سري توضيحات ميدم و بعدش اگر متوجه نشديد ميرم سراغ Help بلوك ها و از روي Help بهتون توضيح ميدم. البته خودتون هم ميتونيد با مراجعه به HELP هر بلوك عملكرد اون رو متوجه بشيد.
==
ورودي ها يا Inputs :

بلوك هاي ورودي نشان دهنده ترمينال هاي ورودي بر روي سخت افزار LOGO هستند.هر گاه بخواهيد پارامتر ورودي را انتخاب كنيد يا اينكه توضيحاتي در مورد آن بنويسيد ، مي توانيد بر روي بلوك ورودي دوبار كليك كرده و در اين حال پنجره اي باز خواهد شد كه مي توانيد پارامتر و توضيحات مربوط به ورودي ها را تعيين كنيد.

همانطور كه در شكل بالا مشاهده ميكنيد ، پنجره تنظيمات ورودي شامل سه قسمت Parameter ، Comment و Simulation ميباشد كه قسمت Parameter مربوط به تعيين شماره ورودي ميباشد. قسمت Comment براي درج توضيحات در مورد بلوك ورودي مورد استفاده قرار ميگيرد.توضيحاتي كه در اين قسمت نوشته ميشوند بعد از تأييد ، در بالاي بلوك ورودي قرار خواهند گرفت. قسمت Simulation مربوط به حالت هاي مختلف ورودي است كه در اين قسمت ميتوان از يك ورودي به چهار حالت كليدي ، سوئيچ لحظه اي نرمال باز ، سوئيچ لحظه اي نرمال بسته و حالت فركانسي استفاده كرد.
خروجي ها يا Outputs :

بلوك هاي خروجي نشان دهنده ترمينال هاي خروجي بر روي سخت افزار LOGO ميباشند.البته قابل ذكر است كه خروجي ها متناسب با نسخه هاي مختلف LOGO متغير هستند.
سطوح سيگنال ثابت يا Fixed Signal Level :

سطوح سيگنال بلوك Hi در خروجي به صورت يك يا فعال ميباشد و ميتوان از اين ويژگي براي ورودي بلوك هاي ديگر استفاده كرد. . سطح بلوك Lo در خروجي بصورت صفر ميباشد يعني خروجي اين بلوك دائماً غير فعال يا صفر ميباشد.
بيت هاي شيفت رجيستر يا Shift Register Bit :

دستگاه LOGO بيت هاي شيفت رجيستر را از S1 تا S8 فراهم ميسازد كه فقط براي ويژگي خواندن در مدار برنامه تعيين شده اند و نيز فقط بصورت ورودي در برنامه استفاده مي گردد.اين بيت ها تنها با توابع ويژه شيفت رجيستر كنترل ميشوند.
اتصال يا رابط آزاد يا Open Connectors :

با استفاده از اين دستور ميتوان خروجي يك تابع بكار نرفته را مسدود كرد تا با خروجي بلوك هاي ديگر اشتباه گرفته نشود.

آخرین ویرایش: