بیاین تشکیل گروه بدیم و پی ال سی رو به کمک هم و همزمان با هم یاد بیگیریم امروز نوزده فروردین 92

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
برداشتم این بود که وقتی میگه بطور دائم ورودی دیجیتال رو رو سوئیچ تنظیم کنیم

راستش من با توجه به توضیحات شما به Air-conditioning system دقت کردم

شما قصد دارید هر سه کلید رو در حالت make بذارید؟ درک نمیکنم

شما برنامه رو واضح گفتید اما من جواب نگرفتم!!!!!!!!

باز رووش کار میکنم.......

خط اول wiping خط دوم ON_OFF_DELAY درسته/؟

مشاهده پیوست 226300
نه. خروجی دائم هم میتونه توسط ورودی سوئیچی و هم توسط ورودی شستی ایجاد بشه. بستگی به برنامه شما داره.
نه. 2 تا از شستی ها در حالت make و یه دونه از شستی ها در حالت break. یعنی 2 عدد شستی NO داریم و 1 عدد شستی NC.
همونطور که Unknown_S هم اشاره کردند شستی های استارت NO و شستی ها استپ NC هستند.
==
در مورد تمرین دوم :
بله درسته. آفرین.
اولی wiping relay هستش.

و دومی ON-OFF delay. البته میشه از ON Delay هم استفاده کرد.

و امّا نکته ای که برنامه شما اون رو کم داره اینه :
در صورت استفاده از هر کدوم از دو تایمری که گفتم در خط دوم ، باید از یک wiping relay دیگه هم در خط دوم استفاده کنید که بعد از این تایمر ها قرار میگیره.
برنامه به صورت زیر هستش ( با ON-OFF DELAY در خط دوم ) :

با ON-OFF DELAY :
Circuit Diagram2.lsc - 26 KB
==
با ON DELAY در خط دوم :

Circuit Diagram3.lsc - 26 KB
====

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
نه اصلا یادم رفت تست کنم :)))
من فکر کردم منظور از یکسره کار کردنه این موتور (خود نگه دار) همون شصتی هست.آخرم نفهمیدم خود نگه دار یا همون دائم کار چجوریه :surprised:
منظور اینه که وقتی شستی S0 رو میزنی باید موتور کار کنه و وقتی دست رو ورداشتی بازم به کار ادامه بده و قطع نشه.
==
برنامه ای که نوشتم رو نگاه کن اگز متوجه نشدی راجع به Latching Relay توضیح میدم.

emad sahraee

عضو جدید

نه. خروجی دائم هم میتونه توسط ورودی سوئیچی و هم توسط ورودی شستی ایجاد بشه. بستگی به برنامه شما داره.
نه. 2 تا از شستی ها در حالت make و یه دونه از شستی ها در حالت break. یعنی 2 عدد شستی NO داریم و 1 عدد شستی NC.
همونطور که Unknown_S هم اشاره کردند شستی های استارت NO و شستی ها استپ NC هستند.
==
در مورد تمرین دوم :
بله درسته. آفرین.
اولی wiping relay هستش.

و دومی ON-OFF delay. البته میشه از ON Delay هم استفاده کرد.

و امّا نکته ای که برنامه شما اون رو کم داره اینه :
در صورت استفاده از هر کدوم از دو تایمری که گفتم در خط دوم ، باید از یک wiping relay دیگه هم در خط دوم استفاده کنید که بعد از این تایمر ها قرار میگیره.
برنامه به صورت زیر هستش ( با ON-OFF DELAY در خط دوم ) :

با ON-OFF DELAY :
Circuit Diagram2.lsc - 26 KB
==
با ON DELAY در خط دوم :

Circuit Diagram3.lsc - 26 KB
====

[/QUOT
شما بلوک هارو نگفتید مثل فلیپ فلاپ که توی تمرین استفاده کردید.البته من خودم دارم مثلا تایمر هارو دونه دونه تست می کنم
الان گیر کردم روی random generator .نمی دونم رو چه قاعده ای کار می کنه!!!!

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
آفرین. خوب ارتباط گرفتی با برنامه نویسی. مخصوصاً با OR :)
مشکلات برنامه :
من تو صورت تمرین گفته بودم همشون شستی هستند. پس I1 رو هم شستی حالت Make در نظر بگیر.
اگر I1 رو شستی در نظر بگیری (Make) ، دیگه برنامه ای که نوشتی درست کار نمیکنه!!! یعنی دستت رو از رو شستی ور میداری موتور قطع میشه!!!

صورت تمرین :
با فشار دادن شستی s1 موتور بطور دائم کار میکند و با فشار دادن شستی s0 موتور خاموش میگردد. با فشار دادن شستی s2 موتور به طور لحظه ای کار میکند و هنگامی که شستی s2 رها شود موتور خاموش میگردد.(سیستم کنترل لحظه ای و دائم )

راهنمایی : از RS فیلیپ فلاپ یا همون Latching Relay استفاده کن.
OR - خروجی - و ورودی ها جاشون خوبه. فقط AND رو عوض کن. ( گفتم دیگه همه رو :) )[/Q

یعنی ما هرجا بخواهیم از stop استفاده کنیم باید فلیپ فلاپ بزاریم؟ و اینکه فلیپ فلاپ همون حکم خود نگه دار رو برای ما انجام میده؟ آیا روش هی دیگه ای هم برای این
دو تا موضوع داریم؟:)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
شما بلوک هارو نگفتید مثل فلیپ فلاپ که توی تمرین استفاده کردید.البته من خودم دارم مثلا تایمر هارو دونه دونه تست می کنم
الان گیر کردم روی random generator .نمی دونم رو چه قاعده ای کار می کنه!!!!
بله قبلاً هم عرض کردم. من فقط Latching Relay رو نگفتم!! بقیه تایمر هایی که استفاده کردم رو گفتم.
==
دقیقاً باید همین کار رو انجام بدید.
==
از HELP بلوک ها استفاده کن. بهترین توضیحات ممکن هستش.
یعنی ما هرجا بخواهیم از stop استفاده کنیم باید فلیپ فلاپ بزاریم؟ و اینکه فلیپ فلاپ همون حکم خود نگه دار رو برای ما انجام میده؟ آیا روش هی دیگه ای هم برای این
دو تا موضوع داریم؟:)

در واقع اگر بخاید حالت دائم کار بشه سیستمتون میتونید از فیلیپ فلاپ استفاده کنید. هم جایی که STOP داشته باشید و هم جایی که START داشته باشید.
همه چیز برمیگرده به برنامه ای که شما مینویسید. ممکنه حالت دائم رو برای STOP در نظر بگیرید.. ممکنه حالت دائم رو برای START در نظر بگیرید... ممکنه برای جفتشون در نظر بگیرید ( کاری که ما کردیم) و....
==

بله فیلیپ فلاپ مثل خود نگه دار هستش.
==
در واقع در یک برنامه ای ممکنه شما با استفاده از فیلیپ فلاپ خواسته رو برآورده کنید و
کسه دیگه ای بتونه بدون استفاده از فیلیپ فلاپ این کار رو انجام بده.

ولی وقتی شما این بلوک رو در اختیار دارید پس با علم به حالت های مختلف SET و RESET اون میتونید به راحتی ازش استفاده کنید.

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا :)

امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

بسیار سپاس از Pro.Eng برای تو ضیحات و همراهی و قرار دادن لینک مزبوط به تابلو /.

اما یه سوال:

شما در مورد نکته تمرین دومی هیچ توضیحی نگفتید؟دلیل حضور Wiping خط دوم!

------------------------

emad sahraee

من هم تو انتخاب بلوکها تردید دارم و از کارکرد بعضیاشون سردرنمیارم اما بعد از اینکه به تصویر تمرین دومی که شما نوشتید نگاه انداختم به شکل پالس رو بلوکا نگاه کردم/.

رفتم سراغ بلوکی که روش عکس دوپالسه که پالس دوم از اواسط پالس اول شروع میشه:)
همونجور که Pro.ENG از Help هم مینونید کمک بگیرید چون اونجا هم وظیفه و تنظیمات تک تک بلوکهارو گفته هم تمرین حل شده البته فقط عکسش هست:)

پی نوشت:شرمندم من نتم 26ام هرما بروز میشه این سری 24ام تموم شد/.دلیل غیبت/.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا :)

امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

بسیار سپاس از Pro.Eng برای تو ضیحات و همراهی و قرار دادن لینک مزبوط به تابلو /.

اما یه سوال:

شما در مورد نکته تمرین دومی هیچ توضیحی نگفتید؟دلیل حضور Wiping خط دوم!

------------------------

emad sahraee

من هم تو انتخاب بلوکها تردید دارم و از کارکرد بعضیاشون سردرنمیارم اما بعد از اینکه به تصویر تمرین دومی که شما نوشتید نگاه انداختم به شکل پالس رو بلوکا نگاه کردم/.

رفتم سراغ بلوکی که روش عکس دوپالسه که پالس دوم از اواسط پالس اول شروع میشه:)
همونجور که Pro.ENG از Help هم مینونید کمک بگیرید چون اونجا هم وظیفه و تنظیمات تک تک بلوکهارو گفته هم تمرین حل شده البته فقط عکسش هست:)

پی نوشت:شرمندم من نتم 26ام هرما بروز میشه این سری 24ام تموم شد/.دلیل غیبت/.
سلام مهندس.
==
ممنون. شما ام همینطور.
==
خواهش میکنم.
==
نگاه کنید ، توی تمرین دومی گفتیم که 15 ثانیه بعد از روشن شدن موتور اوّل موتور دوم روشن بشه و دقیقاً زمانی که موتور اوّل خاموش بشه موتور دوم هم خاموش بشه.
پس یعنی تو زمان مثلاً 0 موتور 1 روشن بشه و روشن بمونه. تو زمان 15 ثانیه موتور 2 روشن بشه و روشن بمونه. و در نهایت تو زمان 60 ثانیه موتور 1 و موتور 2 خاموش بشن. پس موتور 1 60 ثانیه کار میکنه و موتور 2 45 ثانیه.

و اینها با همین برنامه ای که نوشتم محقق میشه. ( بازم میگم ممکنه راه های دیگه ای هم وجود داشته باشه و با استفاده از تایمر های دیگه ای هم بهش. همونطور که میبینید من هم 2 تا برنامه نوشتم )
==
بله. توی help هم توضیح داده راجع به بلوک. هم پایه هایی که میتونه به این بلوک نصب بشه رو گفته و هم دیاگرام زمانی خروجی رو کشیده. عکس بلوک هم وجود داره.
==
غیبت براتون رد کردم 15 نمره هم از پایان ترمتون کم میکنم. :)

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
:biggrin:چقدر سخاوتمند !!!

خیلی عالی بود متوجه شدم /.خیلی خیلی سپاس :)

تمرین اولی:
I1 میزنیم باوجود اینکه کلید قطع میشه موتور همچنان خاموشه

I2 رو بعد از اینکه I3 رو زدم فشار دادم و خاموش شد!!!!!!!

-------------------

تمرین جدیدم بذارید:)

راستی من قبلا از یکی از استادای فنی حرفه ای مرکزی یه فایل از تمرینای پی ال سی گرفتم اگه بخواید میتونم بذارم:)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
:biggrin:چقدر سخاوتمند !!!

خیلی عالی بود متوجه شدم /.خیلی خیلی سپاس :)

تمرین اولی:
I1 میزنیم باوجود اینکه کلید قطع میشه موتور همچنان خاموشه

I2 رو بعد از اینکه I3 رو زدم فشار دادم و خاموش شد!!!!!!!

-------------------

تمرین جدیدم بذارید:)

راستی من قبلا از یکی از استادای فنی حرفه ای مرکزی یه فایل از تمرینای پی ال سی گرفتم اگه بخواید میتونم بذارم:)

بله دیگه...:biggrin:
==
خواهش میکنم.
==
در مورد تمرین اوّل یعنی چی ؟!؟!
یعنی برنامه ای که من نوشتم این مشکلات رو داره یا اینکه برنامه ای که خودتون نوشتید این مشکلات رو داره ؟!؟! متوجه نشدم.
==
باشه. یه تمرین مرد افکن میزارم :)
==
بله تمرین زیاده. به این دلیل من فایل ها رو به صورت زیاد قرار نمیدم که اولاً خسته نشید و دوماً اینکه وقتی فایل زیاد میشه ممکنه آموزش به هم بخوره و مطالب پشت گوش انداخته بشه.
==
خواستید بزارید هم مثل من هر سری 2 تا تمرین جدا کنید و بزارید.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بله دیگه...:biggrin:
==
خواهش میکنم.
==
در مورد تمرین اوّل یعنی چی ؟!؟!
یعنی برنامه ای که من نوشتم این مشکلات رو داره یا اینکه برنامه ای که خودتون نوشتید این مشکلات رو داره ؟!؟! متوجه نشدم.
==
باشه. یه تمرین مرد افکن میزارم :)
==
بله تمرین زیاده. به این دلیل من فایل ها رو به صورت زیاد قرار نمیدم که اولاً خسته نشید و دوماً اینکه وقتی فایل زیاد میشه ممکنه آموزش به هم بخوره و مطالب پشت گوش انداخته بشه.
==
خواستید بزارید هم مثل من هر سری 2 تا تمرین جدا کنید و بزارید.

:)!!

درمورد تمرین اولی من فقط اون چیزی که تو تست دیدمو گفتم/.

نه دیگه تا این حد:cool:

نه حالا که تمرین زیاد دارید نمیخواد فقط خواستم کمک باشم تو طرح پروژه وگرنه برای من زوده جا پای شما بذارم ما در رکابیم قربان

من هنوز صفرم سخت ندین:)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
دوستان ، من اوّل دو تا تمرین میدم ، بعد راجع به 3 تا بلوک صحبت میکنم ، بعد راجع به تجهیزات ابزار دقیق صحبت میکنم ، بعد انشاالله سوئیچ میکنیم به S5. البته در این بین تمرین زیاد میدم.
( نکته : برای برنامه نویسی S5 و S7 200 و S7 300 از زبان LAD استفاده میکنیم. و زبان STL رو اصلاً فعلاً صحبت نمیکنیم )
==
خوب تمرین 1 (مرد افکن ) :
شکل زیر میکسر یک کارخانه صنایع رنگ سازی میباشد. عملکرد میکسر به این صورت است که با زدن شستی S2 موتور اصلی میکسر (M1) شروع به کار میکند. جهت بالا و پایین کردن پروانه میکسر از یک پمپ هیدرولیک استفاده شده است با روشن شدن موتور M2 پمپ هیدرولیک عمل کرده و پروانه میکسر تا محدوده میکروسوئیچ L بالا رفته و با تحریک شدن میکروسوئیچ L متوقف میشود. جهت پایین آوردن میکسر شیر برقی Y تعبیه شده که روغن را وارد مخزن اصلی میکند. سیستم کنترل آن را برنامه نویسی نمایید. ( در صورتی که موتور میکسر دچار اضافه بار گردید سیستم خاموش شده و چراغ قرمز چشمک بزند )

دوستان قبل از اینکه برنامه رو بنویسید لطفاً یه نفر عملکرد سیستم رو کامل برای من شرح بده و بعد برنامه رو بنویسید. یعنی چه اتفاقی از ابتدا تا انتها توی این سیستم میفته یا قراره بیفته و کاربر با پنل کنترل چیکار میکنه. کل حالت های سیستم رو شرح بدید.

خروجی ها :
M1 موتور شماره یک ( موتور میکسر )
M2 موتور شماره دو (موتور پمپ هیدرولیک)
Y شیر برقی ( برای مخزن )
لامپ سبز
لامپ قرمز
لامپ زرد

ورودی ها :
استپ موتور M1
استارت موتور M1
استارت موتور M2
ورودی فعال سازی شیر برقی
لیمیت سوئیچ
کلید روشن کردن پنل کنترل
کلید خاموش کردن پنل کنترل
==
ضمناً در مورد تمام تجهیزات مورد استفاده در این پروژه به من موارد زیر رو ارائه بدید :
توضیح در مورد تجهیز مورد نظر
حداکثر به اندازه 300 کلمه.
عکس تجهیز مورد نظر.
آیا
این تجهیز در ایران وجود دارد ؟ در صورت وجود این تجهیز رو خود ایران میسازه یا نه ؟
شرکت ارائه دهنده تجهیز مورد نظر.
قیمت تجهیز مورد نظر در همون شرکتی که ازش استفاده کردید. ( ترجیحاً شرکت ایرانی باشه)
==
اگر تونستید همه این ها رو کنار هم جمع کنید و عکس برنامه و فایل برنامه با پسوند مورد نظر رو بهشون اضافه کنید و یکجا آپلود کنید.
==
مهلت تحویل 1 هفته.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
:)!!

درمورد تمرین اولی من فقط اون چیزی که تو تست دیدمو گفتم/.

نه دیگه تا این حد:cool:

نه حالا که تمرین زیاد دارید نمیخواد فقط خواستم کمک باشم تو طرح پروژه وگرنه برای من زوده جا پای شما بذارم ما در رکابیم قربان

من هنوز صفرم سخت ندین:)
درست شبیه سازی کردید ؟!
I1 رو که میزنید باید موتور روش بشه و بعد از اینکه I1 قطع شد موتور روشن بمونه.
وقتی I2 رو میزنید موتور خاموش بشه و بعد از اینکه دست رو ورداشتید موتور خاموش بمونه.
وقتی I3 رو میزنید تا زمانی که دستتون رو شستی هست موتور روشن بمونه و گرنه خاموش بمونه.

==
دادم دیگه تمرینو :)
==
خواهش میکنم.نه بابا منم سوادم در همین حده :(
==
100 میشید انشاالله.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام دوستان گل :w18::w10::w29:

تمرین عملی فراموش نشه که لذت خودشو داره :)

سلام مهندس.
بله.و امّا به قول EMAD تمرینی بدیم که بشه عملیش کرد دیگه..نه!؟!؟ نمیشه مخزنو موتورو اینارو تهیه کرد که.. پس یه تمرینی کنتاکتوری میدیم.
==
تمرین شماره 2 ( معمولی ) :
سیستمی طراحی کنید که با فشار دادن شستی S1 کنتاکتور K1 مگنت کرده و در حالت مگنت باقی بماند. زمانی که برای بار دوم شستی S1 را فشار دادیم کنتاکتور K1 قطع شود.
==
این دفعه به اندازه یک صفحه A4 در مورد کنتاکتور توضیح بدید.
عکس کنتاکتور.
شرکت سازنده کنتاکتور.
قیمت کنتاکتور.
==
شروع به حل این تمرین کنید.
==
من انشاالله شب در مورد بلوک ها و ادامه بحث LOGO صحبت میکنم.
و در مورد تجهیزات ابزار دقیق هم فردا به بعد انشاالله.

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
ناتائیل چی گفتی به آقا امیر که همچین تمرینیو گذاشت.آقا امیر شما ببخش ...
خیلی خفنه اینو بزارید پروژه پایان ترم :wallbash:

emad sahraee

عضو جدید
کنتاکتورها کلیدهای الکترو مغناطیسی می باشند که مهمترین جزء مدارهای فرمان الکتریکی را تشکیل میدهد.

موارد استفاده کنتاکتورها امروزه در ماشینهای صنعتی بسیار زیاد بوده و برای راه اندازی و کنترل اکثر ماشینها از کنتاکتور استفاده میشود .
مزایای استفاده کنتاکتورها در ازای کلیدها را میتوان بشرح زیر بیان نمود:
۱.کنترل و فرمان از راه دور توسط کنتاکتور اقتصادی تر وایمنی تر است.
۲.از خطرات ناشی از راه افتادن دوباره ماشینهایی که در اثر قطع ناگهانی برق شبکه از کار افتاده است جلو گیری میکند .
۳.توسط کنتاکتور امکان قطع و وصل مصرف کننده از چندین محل عملی میباشد.
۴.امکان مدار فرمان اتوماتیک مقدور است .
۵.با طراحی مناسب میتوان سرعت قطع ووصل مدار رابالابرد .
۶.حفاظت دستگاه ها مناسب تر و مطمئن تر است .
ساختمان کنتاکتورها:
کنتاکتور تشکیل شده است از یک مغناطیس الکتریکی که یک قسمت آن متحرک بوده و توسط فنری از قسمت ثابت نگه داشته میشود و یک سری کنتاکت عایق شده را از یکدیگر به آن متصل می باشند و با آن حرکت میکنند.
در قسمت ثابت این مغناطیس الکتریکی فیزیک یک سری کنتاکت دیگر نیز محکم شده است . هنگامی که از سیم پیچ مغناطیسی جریان معینی عبور میکند . کنتاکتهای متحرک توسط نیروی مغناطیسی به کنتاکتهای ثابت فشرده می شوند و در همان حال یک یا چند فنر فشرده شده ویا کشیده می شوند . اما زمانی که ولتاژ قطع شده و یا از حد معینی کمتر شود . نیروی فنرها باعث میشود که این کنتاکتها بطور اتوماتیک از هم جدا شوند.
کنتاکتورهای استاندارد شده دارای سه کنتاکت اصلی برای مدار تغذیه مصرف کننده (اصلی) و چند کنتاکت فرعی برای مدار فرمان است .
قسمتهای مختلف کنتاکتور عبارتند از:
۱- حامل کنتاکتهای ثابت( باید دارای درجه عایقی مناسبی باشد )
۲- ترمینال
۳- صفحه فلزی انتهایی برای نصب قسمتهای ثابت روی آن
۴- کنتاکتهای ثابت و متحرک ( این کنتاکتها باید در یک خط قرار گرفته و از پوشش اکسید نقره بمنظور بالا بردن ضریب اطمینان در مقابل کار زیاد در روی آنها استفاده شود )
۵- بوبین کنتاکتور (در کنتاکتور این بوبین طوری طراحی شده است که در مقابل عوامل جوی و نیروهای مکانیکی مقاوم باشد )
۶- ترمینالهای ورودی و خروجی
۷- سیستم هسته آهنی ثابت و متحرک
۸- قسمت کنترل جرقه
۹- حامل کنتاکتهای متحرک ( این قسمت باید دارای درجه عایقی مناسبی باشد )

قیمت:
..از 16000 تومان تا 300.000 تومان هست با توجه به مارک و مقدار جریا ن و توان آنها
شرکت های سازنده:

SIEMENS_ LS_ ABB_هیوندای_schneider(چینی بدون تضمین) (آلمانیش هست ولی نیست)
من بیشتر تو تابلو سازی ها SIEMENSO دیدم .

15846.jpglc1d09md.jpg

توضیحات بیشتر دیگه باید تصویری و یا کتاب باشه...​

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
انواع کنتاکتور ها وکاربرد آنها :
[h=1]مورد استفاده[/h][h=1]استاندارد وطبقه بندی کنتاکتور[/h][h=1]نوع جریان[/h]
[h=1]بار اهمی ، بار غیر اندیکتیو یا اندیکتیوته ی ضعیف ، گرمکن برقی با ضریب توان 95%[/h]
AC1

[h=1][/h]

[h=2]AC[/h][h=1][/h]

[h=1]برای راه اندازی موتور های باسنکرون روتور سیم پیچی بدون ترمز وجریان مخالف ، جریان راه اندازی یستگی به مقاومت مدار روتور دارد.[/h][h=1][/h]AC2
[h=1]برای راه اندازی موتور آسنکرون روتور سیم پیچی با ترمز جریان مخالف[/h][h=1][/h]AC2َ
[h=1]برای راه اندازی موتور آسنکرون روتور قفسه ای هنگام قطع جریان نامی از تیغه های کنتاکتور عبور می کند ، تحمل جریان راه اندازی 5 تا 7 برابر جریان نامی[/h][h=1][/h]
AC3
[h=1]برای راه اندازی موتور آسنکرون روتور قفسه ای به کار بردن ترمز جریان مجالف تغییر جهت گردش الکتروموتور روتور قفسه ای با تعداد دفعات قطع ووصل زمانی اندک .[/h][h=1][/h]AC4
[h=1]کنتاکتور کمکی فرمان بدون داشتن کنتاکت قدرت ، کوبل مغناطیسی ، استفاده فقط در مدار فرمان .[/h]

AC11

[h=1]مورد استفاده[/h][h=1]استاندارد وطبقه بندی کنتاکتور[/h][h=1]نوع جریان[/h]
[h=2]بار اهمی ، بار غیر اندیکتیو یا اندیکتیوته ی ضعیف ، گرمکن برقی با ضریب توان 95%[/h]
DC1

[h=1][/h]

[h=2]DC[/h][h=1][/h]

[h=1]برای راه اندازی موتور شنت ،قطع کردن موتور هنگام کار[/h][h=1][/h]DC2
[h=1]برای راه اندازی موتور شنت با تعداد دفعات قطع و وصل زیاد در فواصل زمانی اندک ، مدار ترمز[/h][h=1][/h]DC3
[h=1]راه اندازی موتور سری ، قطع موتور هنگام کار[/h][h=1][/h]DC4

[h=1]راه اندازی موتور سری با تعداد دفعات قطع ووصل زمانی اندک تغییر جهت گردش موتور و ترمز .[/h][h=1][/h]DC5
[h=1]کنتاکتور کمکی فرمان بدون داشتن کنتاکت قدرت ، کوبل مغناطیسی ، استفاده فقط در مدار فرمان .[/h]

DC11

مقادیر نامی کنتاکتور :
برای تغذیه ی موتور های الکتریکی وسایر مصرف کننده های الکتریکی در شبکه های 380 ولت نیاز به کلید دستی و غلطکی یا کنتاکتور ، که این کلید ها باید طوری انتخاب شود که مشخصات مناسبی داشته باشد ، از قبیل جریان نامی جریان دائمی ، جریان اتصال کوتاه ، که کننتاکتهای آن بتواند تحمل آنها را داشته باشد .
جریانها :
1- جریان کار نامی(Ie ) :شرط استفاده از کنتاکتور را بیان می کند اگر از کنتاکتور به عنوان جریان دائمی استفاده نماییم .

2- جریان دائمی( Ith2 ) : در شرایط کارطبیعی به طور دائمی وبدون قطع شدگی در زمان نامحدود کار خودش را انجام دهد ، وهیچ تغییری در کنتاکتور ایجاد نشود .
3- جریان هفتگی ( Ith1 ) :در شرایط کار طبیعی وبا اتصال هفته ای یک بار هیچ تغییری در خوصیات کنتاکتور ایجاد نشود
4- جریان شیفتی(8 ساعتی ) ( Ith ) :با اتصال یک شیفت 8 ساعت در شرایط طبیعی هیچ تغییری در خصوصیات آن ایجاد نشود .
5- جریان اتصال کوتاه ( Is ) : در حالت اتصال کوتاه ماکزیمم جریانی که می تواند از تیغه های کنتاکتور به مدت یک ثانیه عبور دهد .
ولتاژ ها :
1- ولتاژ کار نامی ( Ue ) :مربوط به عضو اتصال دهنده ی کنتاکتهای ، کنتاکتور می باشد .
2- ولتاژ عایقی ( Ui ) : مربوط به استحکام عایقی عضو های بین اتصال دهنده ی کنتاکتها است .
3- ولتاژ تغذیه ( Uc ) : ولتاژ بوبینها است و به ولتاژ کار نامی مربوط نیست .

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
:biggrin: سخت نیست که... من خیلی دیگه پیاز داغشو زیاد کردم. ( خواستم بترسونمتون )

1 هفته فرصت دادم یعنی 7 تا 24 ساعت. خدا بده برکت دیگه.. :)

پایان ترم که 4 تا سؤال آبکی میدن مهندس. باید تو طول ترم یاد بگیرید.

تست کردید ؟! جواب داد ؟!
( لطفاً از این به بعد حتماً تست کنید و مطمئن بشید.)
==
خیلی ممنون بابت توضیحاتتون درباره کنتاکتور. کامل بود. ;)

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

تمرین شماره 2 ( معمولی ) :
سیستمی طراحی کنید که با فشار دادن شستی S1 کنتاکتور K1 مگنت کرده و در حالت مگنت باقی بماند. زمانی که برای بار دوم شستی S1 را فشار دادیم کنتاکتور K1 قطع شود.
==
این دفعه به اندازه یک صفحه A4 در مورد کنتاکتور توضیح بدید.
عکس کنتاکتور.
شرکت سازنده کنتاکتور.
قیمت کنتاکتور.

تمرین خیلی آسونه یا من هنوز...!!

00.JPG

آرامش خودتونو حفظ کنید خواهش میکنم:)

تمرین های تاقبل از این مثل این بود که ما کوچیک شدیم و داخل دستگاه بودیم و کلید و موتور به اون شکل می دیدیم خب حالا اومدیم بیرون:smile:

باید رووش فکر کنیم;)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خانم Natanaeal به این سادگی که شما نوشتید نیست !!
شما باز هم به یه AND یه ورودی خالی وارد کردید !؟ آخه چه تأثیری داره ؟! خروجی هیچ فرقی نمیکنه...!!!! میشه همون ورودی.
در واقع شما اومدید یک ورودی رو با خودش OR کردید و به خروجی دادید.
OR هر عددی با خودش میشه خودش ( دیجیتال). پس در حقیقت شما ورودی رو به خروجی وصل کردید دیگه... که این جواب مسئله نیست!!!
بیشتر فکر کنید.
باید یک کاری کنید که بعد از یکبار فشار دادن شستی خروجی روشن بشه و تو همون حالت بمونه و با بار دوم فشار دادن شستی خروجی خاموش بشه. این روند ادامه دار هستش. ( یعنی فشار شستی = روشن - فشار بار دیگه = خاموش - فشار بار سوم - روشن و .... )

==
و امّا در مورد جواب ها چرا انقدر میگم که شبیه سازی کردید یا نه ؟!
به خاطر اینکه تا قبل از شبیه سازی خیلی از مشکلات آشکار نمیشه. پس وقتی برنامه رو نوشتید سعی کنید حداقل 1 2 بار شبیه سازی کنید تا عملکرد سیستم رو ببینید. برق رو قطع و وصل کنید نوع ورودی ها رو تغییر بدید و ...
==
در مورد برنامه آقا Emad اگر اون بلوک وسط شکل بلوک مورد نظر من باشه درسته. و در غیر این صورت برنامشون غلطه.
مهندس چرا دو تا ورودی دیگه بلوک وسط رو خالی گذاشتی ؟!؟! یه کاریشون کن... یه چیزی بهشون وصل کن که اولاً تأثیری تو مدار نداشته باشند و دوماً اینکه جزو ورودی ها ( DIGITAL Inputs) باشند.

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خانم Natanaeal به این سادگی که شما نوشتید نیست !!
شما باز هم به یه AND یه ورودی خالی وارد کردید !؟ آخه چه تأثیری داره ؟! خروجی هیچ فرقی نمیکنه...!!!! میشه همون ورودی.
در واقع شما اومدید یک ورودی رو با خودش OR کردید و به خروجی دادید.
OR هر عددی با خودش میشه خودش ( دیجیتال). پس در حقیقت شما ورودی رو به خروجی وصل کردید دیگه... که این جواب مسئله نیست!!!
بیشتر فکر کنید.
باید یک کاری کنید که بعد از یکبار فشار دادن شستی خروجی روشن بشه و تو همون حالت بمونه و با بار دوم فشار دادن شستی خروجی خاموش بشه. این روند ادامه دار هستش. ( یعنی فشار شستی = روشن - فشار بار دیگه = خاموش - فشار بار سوم - روشن و .... )

==
و امّا در مورد جواب ها چرا انقدر میگم که شبیه سازی کردید یا نه ؟!
به خاطر اینکه تا قبل از شبیه سازی خیلی از مشکلات آشکار نمیشه. پس وقتی برنامه رو نوشتید سعی کنید حداقل 1 2 بار شبیه سازی کنید تا عملکرد سیستم رو ببینید. برق رو قطع و وصل کنید نوع ورودی ها رو تغییر بدید و ...
==
در مورد برنامه آقا Emad اگر اون بلوک وسط شکل بلوک مورد نظر من باشه درسته. و در غیر این صورت برنامشون غلطه.
مهندس چرا دو تا ورودی دیگه بلوک وسط رو خالی گذاشتی ؟!؟! یه کاریشون کن... یه چیزی بهشون وصل کن که اولاً تأثیری تو مدار نداشته باشند و دوماً اینکه جزو ورودی ها ( DIGITAL Inputs) باشند.

سلامی به گرمی حضور خدا:)

به عادت معهود امیدوارم در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

من همیشه هم برنامه هایی که شما مینویسید هم خودم رو تست میگیرم اگر نه چطور میتونم برنامه رو اینجا بذارم؟من الان دوباره تست گرفتم بار اول کلیدو میزنید وصل دوباره رووش بزنین قطع میشه
ترتیب نوشتن برنامه:ورودی به OR &AND میره خروجی AND به یکی از پایه های ورودی OR و خروجی OR به خروجی میره/.

برنامه ایشون هم درسته منتهی ما همیشه برای همچین برنامه هایی اگه فیلیپ فلاپ میذاشتیم به Set بلوک AND و به Reset بلوک NOT میدادیم که تستش کردم درسته منتهی من نخواستم مشابه ایشون بنویسم

منظورم اینه00.JPG

emad sahraee

عضو جدید

:biggrin: سخت نیست که... من خیلی دیگه پیاز داغشو زیاد کردم. ( خواستم بترسونمتون )

1 هفته فرصت دادم یعنی 7 تا 24 ساعت. خدا بده برکت دیگه.. :)

پایان ترم که 4 تا سؤال آبکی میدن مهندس. باید تو طول ترم یاد بگیرید.

تست کردید ؟! جواب داد ؟!
( لطفاً از این به بعد حتماً تست کنید و مطمئن بشید.)
==
خیلی ممنون بابت توضیحاتتون درباره کنتاکتور. کامل بود. ;)

بله تست کردم. شما تستش کن جواب میده فقط شستی من تو حالت میک هستش

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید

من همیشه هم برنامه هایی که شما مینویسید هم خودم رو تست میگیرم اگر نه چطور میتونم برنامه رو اینجا بذارم؟من الان دوباره تست گرفتم بار اول کلیدو میزنید وصل دوباره رووش بزنین قطع میشه
ترتیب نوشتن برنامه:ورودی به OR &AND میره خروجی AND به یکی از پایه های ورودی OR و خروجی OR به خروجی میره/.

برنامه ایشون هم درسته منتهی ما همیشه برای همچین برنامه هایی اگه فیلیپ فلاپ میذاشتیم به Set بلوک AND و به Reset بلوک NOT میدادیم که تستش کردم درسته منتهی من نخواستم مشابه ایشون بنویسم

منظورم اینهمشاهده پیوست 226507

ناتائیل عزیز شما وقتی دابل کلیک کنید روی ورودیت قسمت simulation رو اگه ببینید می بینی که حالت ورودی تو روی سوئیچ هست در حالی که ورودی در صورت مساله ما شستی هست
و اگه اونو بزاری روی حالت شستی (استارت)(حالت تیغه باز) مدارت دیگه کار نمیکنه.وقتی که روی حالت سوئیچ باشه تو فقط داری کلید و قطع و وصل می کنی در حالی مه ما فقط یه کلید استارت داریم تو مساله
:w29:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

منظورم اینهمشاهده پیوست 226507

سلام.
در صورت سؤال گفته شده که ورودی ها شستی هستند نه کلید!!!

پس شما باید روی بلوک ورودی کلیک کنید و از داخل تنظیمات قسمت simulation روی گزینه make کلیک کنید. ( اینها رو توضیح داده بودم تو متن درس.)
شما ورودی رو به حالت شستی NO یا همون Make ببرید. بعد ملاحظه خواهید کرد که دیگه اون چیزی تمرین میخاد برآورده نمیشه.

==
آهان یه ذره بهتر شد. ولی بازم درست نیست.
بازم باید بیشتر سعی کنید.
البته شاید هنوز روی همه بلوک ها مسلط نشدید و این کاملاً طبیعی هستش. منم رو همشون مسلط نیستم.
نمیدونم. شاید بشه با فیلیپ فلاپ هم نوشت. روش فکر نکردم.

ولی در مورد این بلوکی وسطی شکل Emad هم تا حالا صحبتی نکردیم. ولی خوب خیلی هم چیز سختی نیست.

وامّا در مورد بلوک وسط Emad من نمیدونم اون چیه...!!! :)
ولی فکر میکنم Latching Relay نیست. چونکه Latching Relay دو عدد ورودی داره و این بلوک 3 تا ورودی داره!!!!

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بله تست کردم. شما تستش کن جواب میده فقط شستی من تو حالت میک هستش

بله مهندس. باید هم تو حالت make باشه چون شستی استارت هستش.
بیشتر منظورم به اون بلوک وسط بودش. :cool:
==
آیا بلوک وسطی Pulse Relay هستش !؟!؟ ( برای بار سوم میپرسم آقا عماد ، آیا اون هستش !؟ :biggrin: )
==
اگر اون نیستش لطفاً بگید چیه دیگه...!!!! :mad:

emad sahraee

عضو جدید

بله مهندس. باید هم تو حالت make باشه چون شستی استارت هستش.
بیشتر منظورم به اون بلوک وسط بودش. :cool:
==
آیا بلوک وسطی Pulse Relay هستش !؟!؟ ( برای بار سوم میپرسم آقا عماد ، آیا اون هستش !؟ :biggrin: )
==
اگر اون نیستش لطفاً بگید چیه دیگه...!!!! :mad:

بله مهندس pulse relay هستش:cry::cry::cry:

emad sahraee

عضو جدید
امیر جان اگه میشه راجب کارکرد تمرین اولی کمک کنید :D
من فهمیدم تا اینجا که موتور اول پروانرو روشن میکنه موتور دوم برای بالا و پایین بردن پروانست.شیر برقی برای پایین بردن پروانه.. .چی باعث میشه که پروانه بالا بیاد؟ که به میکرو سوئیچ برسه؟
کید های پنل کنترل این وسط چی می گن؟:question: