بحث میکنیـــــم ...!

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
سلام

منم با نظر مدیر تا حدودی موافقم

اگر قرار باشه آفت از علف هرز تغذیه کنه همون بهتر که کاری به کارشون نداشته باشیم

ولی اگه علف هرز با وجود خورده شدن بوسیله آفت بازم مقاوم وسر پا باشه دیگه نمیشه خیلی به نابودیش توسط آفت ،دل خوش کرد

اصلا ممکنه قسمتی که توسط آفت خورده شده ربطی به محل خسارت رسانیش نداشته باشه

مثلا
ممکنه اون علف هرز اثر آللوپاتیک داشته باشه ،ترشح ماده ای از ریشه یا اندام دیگه ای که آفت بهش دسترسی نداره

خلاصه اگه من باشم علف هرز رو از بین میبردم

ایول به نکته خیلی جالب و ریزی اشاره کردی که من اصلا به ذهنم نرسیده بود !!! " خسارت اصلی علف هرز در اثر آللوپاتی "

سلام علیکم من دیر رسیدم اما اگه سوال کنکوری بود من گزینه 3 رو انتخاب میکردم چرا ؟زیرا برای اینکه اگر علف هرز رو حذف کنیم افت روی علف به سمت محصول میرود و اگر افت رو کنترل کنیم علف هرز قدرت بیشتری نسبت به محصول میگره . بیخیالی هم که تو ذات ما نیست پس گزینه 3 میمونه
اما در عمل بستگی به شرایطی داره که مدیر فیتو و افشین توضیح دادند و انتخاب گزینه های روی میز بستگی به شرایط مذاکرات داره ..........
گزینه روی میز !!:D خب شرایط مذاکره خودتون تشریح کنید فک میکنید با توجه به گفته سوال چه شرایط هایی ممکنه وجود داشته باشه و در هر کدوم حالت ها بهترین کار چیه !!

نرم مبارزه یعنی میزان کمی آفت در مزرعه که خسارت اون قابل اغماض باشه
مارکت یعنی بازار یابی و فروش و تجارت کلا

ببینید اینکه گفتین تصور اینکه "با از بین بردن علف هرز شر آفت کم بشه "غلطه چون به قول رضا از سوال مشخصه که این آفت پلی فاژ و اونقدر توانایی داره که با از بین بردن علف هرز تازه علاقه شدیدتری به محصولمون پیدا کنه !! منم قبول دارم.بله اینجوریه که میگین

بعنوان مثال موقع برداشت گندم و جو هر چقد مزارع بیشتری برداشت میشن تراکم آفت سن مضر غلات توی مزارع برداشت نشده بیشتر میشه.بله در عمل اینو دیدیم

اما یه ولی این وسطه!
درسته با از بین رفتن علف هرز میزبان آفت در مورد گیاه تجاری حریص تر میشه اما یادتون نره قبل هر چیزی شما مهندس هستین و به مسائل باید یه جور دیگه و خارج از تئوری نگاه کنید.مهمترین بحث کشاورزی بعنوان حوضه تامین غذای بشر کشاورزی پایداره. یعنی اقدامی که در آتیه همچنان امنیت غذایی رو تضمین کنه.
بنابر این اگه علف هرزی که میزبان یه آفت مهمه بخاطر احتمال توجه بیشتر اون آفت به گیاه تجاری
بخواین از مبارزه با اون علف هرز اجتناب کنید کاملا با اصول مهندسی مغایرت داره.
شما با از بین بردن علف هرز آینده مزرعه رو از وجود همون علف هرز و یک میزبان ناخواسته تا حدی بیمه کردین.
شما گفتین که اگه علف هرز برداشته بشه آفت بیشتر خسارت میزنه. درسته ممکنه اینجوری بشه اما در عمل سیستمی به اسم ردیابی آفات وجود داره. باید هر موقع زیان اقتصادی از آستانه عبورر کرد دست بکار بشین.
احتمالات رو در اینجا باید کنار گذاشت

البته در عمل یه چیزای دیگه ای هم وارد ماجرا میشه. مثلا زمان خسارت دهی آفت و مرحله فیریولوژیک مبارزه باعلف هرزمشخص نیست(چون هم علف هرز و هم آفت زمان خاصی رو برای مبارزه میطلبن، مثلا پوره های برخی آفات در سنین خاصی خسارتشون زیاده). ممکنه این دوتا لزوما در یک زمان قابل مبارزه نباشن.

بعضی مواقع شما امروز علیه علف هرز سمپاشی کنی 20روز بعد از بین میرن(مکانیزم عمل سم)توی این مدت آفت کلی خوش بحالش شده!

باید و باید همه ی شرایط رو باهم در نظر گرفت
اما با توجه به شرایط تئوریک سوال من گزینه " ج " رو انتخاب میکنم

در پایان اینو عرض میکنم که اختلاف دیدگاه من با شما در اینه که من به هر دلیلی سالهاست از وادی تئوری صرف فاصله گرفتم و بیشتر عملیاتی کار کردم. من الان دیگه به بروشور روی سم هم بعنوان یک دستورالعمل اکتفا نمیکنم چون در عمل دیدم شرایط تعیین کننده هستن. مثلا توی دستور العمل مصرف سم گرانستار زده 17گرم در هکتار...اما من سالهاست دارم میبینم نمونه ایرانیش با 30تا40 گرم در هکتار داره به زور کار میکنه.به همین دلیله که بهم ثابت شده 90% مسائل تئوری در مقام عمل تحت تاثیر شرایط ناخواسته تغییر میکنن.

اا مارکت تو اقتصاد داشتیم یادم رفته بود !!! نرم مبارزه ما بهش یه چیز دیگه میگیمااا میگیم آستانه اقتصادی توصیه شده برای مبارزه
و اما در مورد جوابتون ....
"بخواین از مبارزه با اون علف هرز اجتناب کنید کاملا با اصول مهندسی مغایرت داره"فک کنم سو تفاهم شده هااا من کی گفتم نمیخوام با علف هرز مبارزه کنم ؟؟؟!؟؟! اتفاقا من گزینه ج انتخاب کردم !!

سلام
بستگی به علف هرز و افت و منطقه و توجیه اقتصادی و در نظر گرفتن پیامد هر کدوم از روش ها داره !!

خب علف هرز و آفت که گفته شده مهم و درجه یک اند !! محصولمون که جایگاه با ارزش خودشو داره
راه مبارزه من گفتم اینجا منظور بیشتر مبارزه شیمیایی مد نظر که پیامد های مبارزه شیمیایی هم که پوشیده بر هیچ کس نیس و همه تقریبا یه چیز هایی ازش میدونیم

نکته مهم که خودتون بهش اشاره کردید !! پیامد های خطرناک استفاده از سموم و میشه سوال دقیق تر بیان کرد که با وجود این پیامد ها و شرایط آیا مبارزه بکنیم یا خیر ؟؟!!؟

سلام عزیزم

به نظر من بستگی به نوعِ خسارت علف هرز و آفت و همون درجه ی اثر بخشی یا خنثی کردن خسارت مزرعه توسط آفتِ داره.

ممکنِ آفتی که از علف هرز داره تغذیه می کنه به خودِ محصول زراعی هم خسارت بیشتری وارد کنهِ ,و اثر خنثی کردن خسارت نداشته باشه!

بستگی به شرایط مزرعه و نوع آفت و علف هرز داره, گزینه ی هیچکدام رو انتخاب می کنم!
یعنی چون شرایط دقیق نمیدونی ترجیح میدی هیچکدوم کنترل نکنی ؟!؟!؟ (من درس فهمیدم !!!)

سلام.منم با نظر مدیر موافقم.
به نظر من بستگی به نوع آفت و میزان خسارتش داره. اگه خسارت زیادی به محصول نزنه( در صورتیکه خسارتش به علف های هرز باشه) بهتره که بذاریم خسارت بزنه!
ولی اگه باعث میشه به محصولمون حمله کنه باید هم آفت و هم علف هرز کنترل بشن
خب از اونجا که از سوال پیداست خسارت زیادی میزنه پس جواب شما میشه گزینه ج;)

من الان زیاد ذهن حاضری ندارم ولی...
حشره به نسبت علف هرز کمتر آسیب میرسونه چون غذا واسش فراونه:) ،هم از محصول میخوره(که الهی گلوش گیر کنه)هم از علف هرزه...
علف هرزم که داره با محصول ما رقابت میکنه و اینا...پس...
اول علف هرز رو کنترل میکنیم ،چون تو کنترل ،حشره هم فنا نشدنیه طبق رژیم غذای که داره یه گیاه دیگه برای تغذیش قرار میدیم مثلا اطراف مزرعه(اگه این کارو نکنیم میپره رو محصول و منحصرا از محصول استفاده میکنه)
خود به خود حشره کنترل میشه فک کنم!:) نه!!!؟سم بزنیم که چه بهتر!
گززززززززززززززززززززززززززززززززینه (د)
خب شما هم به نکته ریزی اشاره کردید !!! خسارت حشره کمتر !! ایول عالیه ;)(یه استاد داریم میگه وقتی مهندس میشید که با دقت و ریز نگاه کنید !!!)من اصلا این موضوع هم به ذهنم نرسیده بود !!!
اما گفته شما در مورد روش مبارزه جای تامل داره !!
به این نکته فکر کردید که چه هزینه ای برای کنترل اون علف هرز میشه بعد دوباره بازم هزینه کنیم گیاه تله بکاریم برای حشره ؟؟؟!؟؟!؟
بعد شما گزینه دال انتخاب کردید یعنی هیچ گونه کنترل صورت نگیره در صورتیکه قبلش عنوان کردید "علف هرز کنترل میکنم " دقیقا نظرتون گزینه ب یا د ؟؟!؟!

چه سوال آبكي
خوب معلومه چكار بايد بكنيم بايد علف هرز رو كنترلش كنيم. چون با كنترل علف هرز هم اونو كنترل كرديم هم به طبع باعث كنترل كردن افت شديم..
كنترلش هم به طبع يا به علفكش با شخم يا ديسك و ...:cool:

یه توصیه دوستانه هیچ وقت به سوالات دکتر حاتمی آبکی نگاه نکن !! :cool:(همیشه تست های دکتر یه نکته خاص داره )
خب بچه ها هم اشاره کردناااا !!! اگه علف هرز نباشه آفت تازه بیشتر جلب میشه سمت محصولمون !! میشه گفت یکی از علت هاش کاهش همون مواد جلب کننده گیاهی ترشحی علف هرز و حشره بدون هیچ گیجی و سردرگمی جلب محصول ما میشه و تازه خسارتش افزایش پیدا میکنه !!

علف هرز مهم . آفت مهم . بعنوان یک مهندس!
اگه کشاورز بودم یه علف کش میزدم برای علف هرز و یه سم مهلک واسه آفت؛ ولی این که باید بعنوان یه مهندس.....!! سختش میکنه.
{
تئوری ش این میشه که:
علف هرز دشمن دوست(محصول زراعی) ماست که یعنی دشمن ما؛ و آفت ه دشمنِ دشمن ماست؛ یعنی فعلن دوست ماست.
ولی آفت ه اگر علف هرز نابود بشه، دشمن دوست ما میشه و دشمن ما.
}
بنظرم یا باید هیچ کاری نکنیم یا هر دو رو کنترل کنیم:
چون علف هرز مستقیما در حال رقابت با گیاهمون ه و حشره در حال تغذیه از اون ه، به نفع گیاه مون.
پس باید هدفمون نابودی علف هرز و تقویت حشره مذکور باشه؛ اما در این حالت حشره تبدیل میشه به آفتی که برای گیاه خودمون دندون تیز کرده. و باید اونم نابود کنیم.{آفت پلی فاژ}
بنابراین ف کنم از همون اول هر دوتارو کنترل کنیم بهتره.:d گزینه ج
در نتیجه: باید از اول به حرف کشاورز گوش کنیم و مهندسی و بیخیال شیم!!!!!! !(شوخی)!
:biggrin:;)

به نظر من مدیریت تلفیقی آفت و علف هرز باید صورت بگیره...
اگه علف هرز رو به طور کامل از بین ببریم احتمال اینکه آفت خودشو به شرایط جدید تغذیه از محصول ما وفق بده بسیار بالاست..(چون بالاخره گشنه نمی مونه..)و از طرفی میزان علف هرز در مزرعه زیاد بشه خودش باعث افت عملکرد میشه..
پس شما هم با گزینه ج موافقیددیگه !!;)

eliot -esf

کاربر ممتاز
آمار جواب هاتون ....
فیتو : گزینه د
آگاهدخت : اول گزینه دال در آخر ب
حمید88:گزینه ج
آقای افشین : گزینه ج
خیال شیشه ای : گزینه د
سمیرا : گزینه ج
سهیلا : گزینه ب
زهرا : گزینه ج
نازی جون : گزینه ج
خودمم : ج بودم

و اما در نهایت نتیجه ی بحث که من از گفته های همه دوستان گرفتم ....

در صورتی که تراکم آفت و علف هرز کم باشه = گزینه دال صحیح میشه اینکه بگذاریم خودشون با هم کنار میاند
و اما درصورتی که تراکم بالایی از آفت و علف هرز داشته باشیم همون نرمال مبارزه به قول آقا افشین = گزینه ج باید اول سم پاشی داشته باشیم علیه هر دو تا تراکمشون کاهش پیدا کنه و ...

(هر کی مخالفتی داره با نتیجه بحثی که من گرفتم و یا آمار نظرش بگه هاااا !! )

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آمار جواب هاتون ....
فیتو : گزینه د
آگاهدخت : اول گزینه دال در آخر ب
حمید88:گزینه ج
آقای افشین : گزینه ج
خیال شیشه ای : گزینه د
سمیرا : گزینه ج
سهیلا : گزینه ب
زهرا : گزینه ج
نازی جون : گزینه ج
خودمم : ج بودم

و اما در نهایت نتیجه ی بحث که من از گفته های همه دوستان گرفتم ....

در صورتی که تراکم آفت و علف هرز کم باشه = گزینه دال صحیح میشه اینکه بگذاریم خودشون با هم کنار میاند
و اما درصورتی که تراکم بالایی از آفت و علف هرز داشته باشیم همون نرمال مبارزه به قول آقا افشین = گزینه ج باید اول سم پاشی داشته باشیم علیه هر دو تا تراکمشون کاهش پیدا کنه و ...

(هر کی مخالفتی داره با نتیجه بحثی که من گرفتم و یا آمار نظرش بگه هاااا !! )
خوب بود اما نظر من یه چیز دیگه ست.

این سوال فقط در قالب تئوری محضه. در عمل پارامترهای دیگه ای وارد کار میشن.

اگه اون عزیزی که این سوال رو مطرح کردن مشخص میکردن که خصوصیات آفت و علف هرز چیه یا اسم میبردن.اونوقت میشد عملی تر جواب داد.

مثال میزنم:

مزرعه آلوده به علف هرزه

این علف هرز میزبان یک آفته

شما میخواین صرفا با کنترل علف هرز آفت رو کنترل کنین

خب اولین چیزی که به ذهن میرسه مبارزه با علف هرزه. منطقی هم هست

از طرفی زمان خیلی مهمه.حضور آفت ، حتی یک روز بیشتر= خسارت بیشتر

اما آیا به اینجای کار فکر کردین از زمان سمپاشی علیه علف هرز تا از بین رفتن اون چقد زمان لازمه؟

جواب:بین 7 تا 21 روز
(البته سمومی مث تو فور دی 1تا2 روزه اثر میکنن که البته کاربرد خاص خودشون رو دارن)

میخوام بپرسم آیا منطقیه 7تا21 روز آفت به امید نابودی علف هرز میزبانش با خیال راحت رها بشه؟!
اینو چجوری از نظر اقتصادی که همه ی تلاش ما برای همون بهره اقتصادیه توجیه میکنیم؟

بنابراین در عمل داستان یه چیز دیگه میشه

eliot -esf

کاربر ممتاز
خوب بود اما نظر من یه چیز دیگه ست.

این سوال فقط در قالب تئوری محضه. در عمل پارامترهای دیگه ای وارد کار میشن.

اگه اون عزیزی که این سوال رو مطرح کردن مشخص میکردن که خصوصیات آفت و علف هرز چیه یا اسم میبردن.اونوقت میشد عملی تر جواب داد.

مثال میزنم:

مزرعه آلوده به علف هرزه

این علف هرز میزبان یک آفته

شما میخواین صرفا با کنترل علف هرز آفت رو کنترل کنین

خب اولین چیزی که به ذهن میرسه مبارزه با علف هرزه. منطقی هم هست

از طرفی زمان خیلی مهمه.حضور آفت ، حتی یک روز بیشتر= خسارت بیشتر

اما آیا به اینجای کار فکر کردین از زمان سمپاشی علیه علف هرز تا از بین رفتن اون چقد زمان لازمه؟

جواب:بین 7 تا 21 روز
(البته سمومی مث تو فور دی 1تا2 روزه اثر میکنن که البته کاربرد خاص خودشون رو دارن)

میخوام بپرسم آیا منطقیه 7تا21 روز آفت به امید نابودی علف هرز میزبانش با خیال راحت رها بشه؟!
اینو چجوری از نظر اقتصادی که همه ی تلاش ما برای همون بهره اقتصادیه توجیه میکنیم؟

بنابراین در عمل داستان یه چیز دیگه میشه
هوم !! چرا قضیه را پیچیده اش میکنید !!!

اتفاقا این سوال بیشتر جنبه عملی داره تا تئوری البته دقت کنید تصمیم گیری عملی منظورمه نه تجربه کار عملی ! تجربه کار عملی بیشتر برمیگرده به جزئیات بخصوص جزئیات دقیق روش مبارزه آنچه شما در مورد توفوردی عرض کردید!!

فک کنم تقریبا اکثر بچه هایی که گزینه ج به عنوان گزینه صحیح معرفی کردند منظورشون همین باشه که وقتی میگیم هر دو کنترل میکنیم یعنی به هر دو توجه میکنیم و با در نظر گرفتن زمان حساس هر کدام مبارزه خواهیم کرد !!!

eliot -esf

کاربر ممتاز
دوستان بحث خوبی بود.
من کلا معتقدم همه چیز رو شرایط تعیین میکنه.

با اجازه منم یه توپ این وسط بندازم!!!!!!!!!!!!!

یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟

بریم سراغ بحث شما ...

شته !!! خب یکم که چه عرض کنم ریسک مبارزه شیمیایی علیه شته ها اونم تو زمان گل دهی کلزا به منظور تولید دانه روغنی خیلی بالاست
شته یه عالمه NEs داره - سم پاشی احتمال همون قضیه بازخیزی مجدد بیشتر میکنه از طرف دیگه جمعیت آفت بالا است چاره ای جز سم پاشی نداریم

میشه بگید تو چه فصلی ؟؟؟! و چه منطقه ای ؟!؟!؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
بریم سراغ بحث شما ... شته !!! خب یکم که چه عرض کنم ریسک مبارزه شیمیایی علیه شته ها اونم تو زمان گل دهی کلزا به منظور تولید دانه روغنی خیلی بالاست شته یه عالمه NEs داره - سم پاشی احتمال همون قضیه بازخیزی مجدد بیشتر میکنه از طرف دیگه جمعیت آفت بالا است چاره ای جز سم پاشی نداریم میشه بگید تو چه فصلی ؟؟؟! و چه منطقه ای ؟!؟!؟
اگه به جواب کمک میکمه دقیتر میگم: منطقه ای ب ارتفاع 1550متر از سطح دریا- زمستان نه چندان سرد- دمای هوا توی اون روزها9حداقل و 25حداکثر فصل بهار

eliot -esf

کاربر ممتاز
اگه به جواب کمک میکمه دقیتر میگم: منطقه ای ب ارتفاع 1550متر از سطح دریا- زمستان نه چندان سرد- دمای هوا توی اون روزها9حداقل و 25حداکثر فصل بهار
اوف عجب شرایط پیچیده ایی !!!
یه مسئله ای من تو انار مشاهده کردم نمیدونم برای کلزا این قضیه صدق میکنه یا نه !!! اینکه معمولا شته ها تو فصل بهار زیاد ولی اگه سم نزنیم به مرور تو تابستان خودشون کم میشند !!!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
اوف عجب شرایط پیچیده ایی !!!
یه مسئله ای من تو انار مشاهده کردم نمیدونم برای کلزا این قضیه صدق میکنه یا نه !!! اینکه معمولا شته ها تو فصل بهار زیاد ولی اگه سم نزنیم به مرور تو تابستان خودشون کم میشند !!!
تا تابستون که نمیشه صبر کرد.حتی 1روزم غنیمته!
ضمنا بحث فقط یه موضوع ساده علمی نبود...دقیقا توی اوج تبلیغات برای کلزا بودیم!اگه شته خسارت معنا داری میزد دیگه افلاطونم این کشاورزا رو برای کشت مجدد دانه های روغنی قانع نمیکرد!

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
با خوندن بهتر سوال و صحبت بچه ها ميتونم بگم سوال 100% جوابش گزينه ج ميباشد..
يه سوال : اينجا چه خبره؟

من 3-4 صفحه يه كله خوندم آقا انصاف داشته باشيد بحث رو نپيچونيد..

eliot -esf

کاربر ممتاز
تا تابستون که نمیشه صبر کرد.حتی 1روزم غنیمته!
ضمنا بحث فقط یه موضوع ساده علمی نبود...دقیقا توی اوج تبلیغات برای کلزا بودیم!اگه شته خسارت معنا داری میزد دیگه افلاطونم این کشاورزا رو برای کشت مجدد دانه های روغنی قانع نمیکرد!

آها !! خب از گیاه تله میشه استفاده کرد بعد که همه شته ها روی اون جمع شدن سم بزنیم !!! نظرتون ؟!؟ خوبه ؟!؟

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
آها !! خب از گیاه تله میشه استفاده کرد بعد که همه شته ها روی اون جمع شدن سم بزنیم !!! نظرتون ؟!؟ خوبه ؟!؟
مگه چقدر شتۀ بالدار داریم تو این کلونی؟! بقیه هم که براشون صرف نمیکنه پیاده این همه راه برن تا برسن به گیاه تله، همینجا نشستیم با بچه ها دور همی میخوریم و خوش میگذرونیم دیگه!
باز صد رحمت به پیشنهاد خودم! :D

eliot -esf

کاربر ممتاز
مگه چقدر شتۀ بالدار داریم تو این کلونی؟! بقیه هم که براشون صرف نمیکنه پیاده این همه راه برن تا برسن به گیاه تله، همینجا نشستیم با بچه ها دور همی میخوریم و خوش میگذرونیم دیگه!
باز صد رحمت به پیشنهاد خودم! :D

مامانم میگه مورچه ول کنیم خوبه !!! شته ها که نشستن دور هم میخورند !!:D

بالدار ها برند رو همون تله

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یعنی چون شرایط دقیق نمیدونی ترجیح میدی هیچکدوم کنترل نکنی ؟!؟!؟ (من درس فهمیدم !!!)

یعنی اینکه اول بررسی می کنم کدوموشون آسیب بیشتری به محصول من میزارن تعیین شرایط و نوع خسارت رو پیدا میکنم و بعد کنترل می کنم!!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
یه روز خسارت قابل تحمل نیست این تله از کجا با این سرعت مهیا شد...؟؟؟اونم توی مزرعه کشت شده؟

Phyto

مدیر تالار
اسم یک نمونه از این سمو میشه بگید که از طریق ریشه جذب گیاه بشه؟
اگه زنبور ممبور تو مزرعه نباشه و حشرات مفید برامون مهم نباشن میتونیم متاسیستوکس بزنیم
ولی بهتره نزنیم چون مهمه!!
پریمور یه شته کش انتخابیه که بعید میدونم باعث ریزش گل بشه
=> توصیه نهایی: پریمور بزنید خلاص، عواقبش به عهدۀ من! :D

Phyto

مدیر تالار
مامانم میگه عاشق تخم های شته اند که شیرینه !! :w15:
مگه من گفتم مامانت توضیح بده؟!

خودت یه بار از اول کامل و واضح رابطۀ شته ها و مورچه ها رو توضیح بده ببینم چیزی حالیته یا نه!

eliot -esf

کاربر ممتاز
مگه من گفتم مامانت توضیح بده؟!

خودت یه بار از اول کامل و واضح رابطۀ شته ها و مورچه ها رو توضیح بده ببینم چیزی حالیته یا نه!
نه میخواستم مامانم بیاد تو بحث مگه اشکالی داره !!! خب معلومه مورچه و شته با هم دوس اند !!! ماشین سواری شته مورچه است به جاش شته هم غذا خشمزه میده بخوره

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟

اگه زنبور ممبور تو مزرعه نباشه و حشرات مفید برامون مهم نباشن میتونیم متاسیستوکس بزنیم
ولی بهتره نزنیم چون مهمه!!
پریمور یه شته کش انتخابیه که بعید میدونم باعث ریزش گل بشه
=> توصیه نهایی: پریمور بزنید خلاص، عواقبش به عهدۀ من! :D

مرسی مدیر....!!!!!!!
ممنونم...بله پریمور یا سوین از جمله سمومی هستن که حداقل ریزش گل رو دارن...
اما خوب یادمه اونموقع توی اون شرایط پریمور توی بازار نبود و سم سوین چینی!!!! هم تا کیلویی بالای 100هزار قیمت داشت. تازه دز مصرف سوین بالاست(حدود3کیلو در هکتار). کشاورزای اون منطقه هم اصلا توان مالی خرید سوین رو نداشتن.تازه کلزا توی فاز تبلیغاتی بود..اگه همون اول کار با خرید سوین کلی هزینه تحمیل میکردیم دیگه کسی سال بعد سمت کاشت کلزا نمیومد!

برای رفع مشکل ما از سم کم قیمت تری با نصف دز استفاده کردیم.....که نتیجه خوبی داشت

راه حل توی اون شرایط:

استفاده از دیازینون اما نصف دز.چون جثه شته کوچیکه تصمیم به مصرف دیازینون به مقدار 1لیتر در 1000 گرفته شد ریزش گل بسیار ناچیز بود و جواب هم داد.در حالیکه در حالت عادی این سم 2در 1000 مصرف داره.

آخرین ویرایش:

eliot -esf

کاربر ممتاز
مرسی مدیر....!!!!!!!
ممنونم...بله پریمور یا سوین از جمله سمومی هستن که حداقل ریزش گل رو دارن...
اما خوب یادمه اونموقع توی اون شرایط پریمور توی بازار نبود و سم سوین چینی!!!! هم تا کیلویی بالای 100هزار قیمت داشت. تازه دز مصرف سوین بالاست(حدود3کیلو در هکتار). کشاورزای اون منطقه هم اصلا توان مالی خرید سوین رو نداشتن.تازه کلزا توی فاز تبلیغاتی بود..اگه همون اول کار با خرید سوین کلی هزینه تحمیل میکردیم دیگه کسی سال بعد سمت کاشت کلزا نمیومد!

برای رفع مشکل ما از سم کم قیمت تری با نصف دز استفاده کردیم.....که نتیجه خوبی داشت

راه حل توی اون شرایط:

استفاده از دیازینون اما نصف دز.چون جثه شته کوچیکه تصمیم به مصرف دیازینون به مقدار 1لیتر در 1000 گرفته شد ریزش گل بسیار ناچیز بود و جواب هم داد.در حالیکه در حالت عادی این سم 2در 1000 مصرف داره.

دیازینون هم که دیگه منسوخ داره میشه !!!

eliot -esf

کاربر ممتاز
فعلا که پُرکاربردترین (پرمصرف ترین) سم در کشاورزی ایران همین دیازینون ِ!

بله بله !!!

یه بحث دیگه راه بندازم !!!( همه دس به دس هم بدید مشق های الهام خانوم جواب بدید :D)

اگر در یک مزرعه ای چند آفت به شکل زیر یا به صورت زیر داشته باشیم
شته با 20 % خسارت
ملخ با 35% خسارت
کنه 45% خسارت
تریپس 15% سارت
حلزون 25% خسارت
کل خسارت این آفتها چقدر است ؟!؟!؟

(جواب من به استاد هیچی باقی نمیمونه دیگه !!!
استاد : خیر با وجود این آفت ها بازم محصول داریم چرا ؟!؟
من : به خاطر قدرت ترمیم و نحمل گیاه
استاد : برید هفته دیگه .... )

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
بله بله !!!

یه بحث دیگه راه بندازم !!!( همه دس به دس هم بدید مشق های الهام خانوم جواب بدید :D)

شته با 20 % خسارت
ملخ با 35% خسارت
کنه 45% خسارت
تریپس 15% سارت
حلزون 25% خسارت

سلام الهام خانم

آخه اینم مزرعه است شما داری؟یا باغ وحش حشرات؟

منم میرم همون هفته دیگه میام :D

فقط قبلش ی چی بگم

بستگی به نوع محصول داره

eliot -esf

کاربر ممتاز

سلام الهام خانم

آخه اینم مزرعه است شما داری؟یا باغ وحش حشرات؟

منم میرم همون هفته دیگه میام :D

فقط قبلش ی چی بگم

بستگی به نوع محصول داره
نوع محصول !! حالا نمیشه این هفته بگی :w05:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
بله بله !!!

شته با 20 % خسارت
ملخ با 35% خسارت
کنه 45% خسارت
تریپس 15% سارت
حلزون 25% خسارت

چه خبره؟! خونه مادریزرگه هم اینقدا شلوغ پلوغ نبود!

از استادتون بپرسید اینا همزمان دور هم جمع شدن یا هرکدوم توی شرایط خودشون؟
کدون شرایط آب و هوایی رو میشناسن که همزمان توی اون شرایط همه اینها فعال باشن؟!

بابا باور کنین این حشرات کارشون حسابو کتاب داره!

دوره مهمونی که نیس همشون باهم راه بیوفتن برن

eliot -esf

کاربر ممتاز
چه خبره؟! خونه مادریزرگه هم اینقدا شلوغ پلوغ نبود!

از استادتون بپرسید اینا همزمان دور هم جمع شدن یا هرکدوم توی شرایط خودشون؟
کدون شرایط آب و هوایی رو میشناسن که همزمان توی اون شرایط همه اینها فعال باشن؟!

بابا باور کنین این حشرات کارشون حسابو کتاب داره!

دوره مهمونی که نیس همشون باهم راه بیوفتن برن
خونه مادریزرگه هم اینقدا شلوغ پلوغ نبود!:biggrin: کنه و شته و تریپس که حالا کم و زیاد همه جا هستند حالا ملخ و حلزون هم روش

گفتم که سوالا استاد یه نکته خاصی داره !! اون نکتشو بفهمیم به جواب میرسیم مث قبلی

دل به کار دیگه نمیدیداااا !!دقت کنید:evil:

eliot -esf

کاربر ممتاز
بله بله !!!

شته با 20 % خسارت
ملخ با 35% خسارت
کنه 45% خسارت
تریپس 15% سارت
حلزون 25% خسارت

خب جمع این خسارت ها از 100 هم میزنه بالا پس نمیشه جمع کرد !!!
بیام مکنده ها را با هم بگیریم ---> کنه + تریپس +شته میشه کلا 85%
جونده ها را با هم بگیریم ---> ملخ و حلزون کلا 60 %
خب تا اینجاا موافقید !؟؟!

(آقا بیان کمک دیگه !! )

بالا